Uskomattomat riivattuja?

VoiHerraJessusPerkele

En ole tietoinen mistään Raamatunkohdasta, jossa väitettäisiin, että kaikki uskomattomat ovat riivattuja. Toisaalta en muista kohtaa, jossa sanottaisiin, että eivät kaikki uskomattomat ole riivattuja.

Miten raamatullista olisi mielestänne se, että jos joku väittäisi kaikkien uskomattomien olevan riivattuja enemmän tai vähemmän? Tällaisen hypoteesin perusteluksi voisi yrittää seuraavaa:

Efesolaiskirje:
2:1 Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne,
2:2 joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa

Alkutekstissä on ilmaisun "tekee työtään -ssa" paikalla energountos ενεργουντος. Sisäisesti työskentelee heissä. Tai energisoi heitä, tekee toimiviksi.
Sama verbi on muodossa ενεργειται siinä paikassa, missä puhutaan Jumalan sanan työskentelevän sisällä uskovissa:

http://www.abarim-publications.com/Interlinear-New-Testament/Ephesians/Ephesians-2-parsed.html
http://www.abarim-publications.com/Interlinear-New-Testament/1-Thessalonians/1-Thessalonians-2-parsed.html

Tässä saman kreikankielisen verbin esiintymiä:

http://www.abarim-publications.com/Concordance/II/c-1754-1.html

Toimivatko uskomattomat sillä Isä Jumalan henkäyksen kipinällä, joka Aatamiin puhallettiin paratiisissa? Ja sekö on Uudessa testamentissa luokiteltu vääräksi juutalaiseksi uskonnoksi, ja nyt uskovat toimivat ikään kuin toisessa hengessä, Jeesuksen (Pyhällä) hengellä - joka on erilainen kuin tuo puhallus paratiisissa?

10

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei.ihminenolehyvä

      Toimivatko uskomattomat sillä Isä Jumalan henkäyksen kipinällä, joka Aatamiin puhallettiin paratiisissa? Ja sekö on Uudessa testamentissa luokiteltu vääräksi juutalaiseksi uskonnoksi, ja nyt uskovat toimivat ikään kuin toisessa hengessä, Jeesuksen (Pyhällä) hengellä - joka on erilainen kuin tuo puhallus paratiisissa?

      Aika jänniä nuo ilmaisusi, kun oikein jäin niitä ihmettelemään. Eiköhän jokainen ihminen ole jollakin tavalla syntinen tai virheellinen, koska usko ei tee ihmisestä täydellistä eikä synnitontä ihmistä, mutta Jeesuksen ristinkuolema maksoi häneen uskovien ihmisten syntivelat, ja antoi sen jälkeen mahdollisuuden päästä taivaaseen kun lähtee ensin seuraamaan Jeesusta.

      • sellaista-se-on

        Lisään: Ja Jumala antaa voiman elää uskossa ja pelastaa sielunsa


      • VoiHerraJessusPerkele

        >> antoi sen jälkeen mahdollisuuden päästä taivaaseen kun lähtee ensin seuraamaan Jeesusta. <<

        Tuo on juuri sitä ratkaisukristillistä paskaa, itse itsensä pelastamisen uskontoa, jota ei tähänkään keskusteluun kaivattu. Aihe oli jotain aivan muuta.


    • makeaviini

      Poliittista hapatusta koko uskonto.

    • kunhan_vitsailen

      riivattuna

      Mitä se on sinunmielestäsi nykyisin
      Mitä se on ollut silloin kun se on alkukielellä kirjoitaja tarkoittanut

      • VoiHerraJessusPerkele

        Raamatussa mainitaan riivaajia monin paikoin.
        https://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=riiva&kirjat=kr

        Joissain kohdissa se saattoi tarkoittaa riivatulle jotain tautia (esim. epilepsiaa muistuttavia oireita), tai kummallista käytöstä (asuminen haudoissa, itsensä raatelu). Joissain tapauksissa ihminen ei ollut riivattu, mutta kuunteli riivaajien oppeja (kanavointi?). Toisaalta tätä kaikkea kummallisuutta voi verrata siihen, mitä kummallista Jumala käski Aabrahamilla, Hoosealle, Hesekielille tai Jesajalle Vanhassa testamentissa: jonkun murhata Iisak, toisen ottaa porttoja vaimoiksi, jonkun kulkea perse paljaana ympäriinsä, toisen syödä sontaa ja maata kuukausia yhdellä kyljellä, tms. Varsin kummallisia asioita. Muualla olen jonkin verran keskustellut siitä, onko Jumala itse perkele. Se on eri asia kuin väittää Jumalan olevan perkeleen alaisena, erillisen perkeleen.

        Jeesus kun puhui, että tälle pahalle sukupolvelle käy jotain, hän mainitsi erityisesti numeron seitsemän. Sitä voi verrata siihen, miten Raamatussa muualla puhutaan seitsemästä hengestä - Jumalan seitsemästä hengestä!

        Matt 12:43 Kun saastainen henki lähtee ihmisestä, kuljeksii se autioita paikkoja ja etsii lepoa, eikä löydä.
        12:44 Silloin se sanoo: 'Minä palaan huoneeseeni, josta lähdin.' Ja kun se tulee, tapaa se huoneen tyhjänä ja lakaistuna ja kaunistettuna.
        12:45 Silloin se menee ja ottaa mukaansa seitsemän muuta henkeä, pahempaa kuin se itse, ja ne tulevat sisään ja asuvat siellä. Ja sen ihmisen viimeiset tulevat pahemmiksi kuin ensimmäiset. Niin käy myös tälle pahalle sukupolvelle."

        Ilmestyskirja:
        3:1 "Ja Sardeen seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo hän, jolla on ne Jumalan seitsemän henkeä ja ne seitsemän tähteä...

        - Eri oppisuunnissa riivaajille on annettu erilaisia merkityksiä. Helluntailaisuuden joissain suunnissa, tai amerikkalaisessa menestysteologiassa (joidenkin mielestä kyseessä on aivan sama uskonto), on esiintynyt syntien demonisoimista. On alettu puhua synneistä, kuin niitä ei olisikaan tehnyt ihminen itse, vaan niistä on syytelty riivaajia. Tämä näkökanta on ongelmallinen varsinkin perisyntiopin kannalta. Jos kaikki synnin tekeminen Aatamin jälkeen olisi riivauksen seurausta, sittenhän synnintekijä olisi syyntakeeton, ei vastuussa teoistaan. Synnin käsite turhentuisi.


    • Jokainen joka näkee virheen kaverissaan on erehtynyt, osunut ohi, tehnyt virhepäätelmän. Hän on katsonut egoa eikä sitä pyhyyttä joka on jokaisessa.
      Taivasten Valtakunta on sinussa, minussa, keskellämme, kumpaa suomennosta haluat käyttää....

    • Hirveen paljon asiatuntemattomis piireis harrastetaan niiku törkyjuttuu. Oikeesti riiviöt on miellyttävää väkee, melkei yhtä sulosii ku keijut. Ku me aamusella ollaan herkkukorpulla ja teellä sen jälkeen, ku keijut on ens ilahluttanu nakutanssillaan kukkakedolla, nii riivajaiset on myös mukana ja tunnelma lupsakka.

      Ne, jotka ei oo ees nähny riivajaisii, kertoo niistä ilkijuttui.

    • Vapautettu.Saatanasta

      .
      Efes. 2:1-3 sanoo, että kaikki ihmiset ovat ennen uskoon tuloaan paholaisen vallassa, enemmän tai vähemmän riivattuja. Samaa sanoo 1 Joh. 5:19. / Apt. 2:40,41.
      Jeesus antoi lähetyskäskyn Paavalille: "Minä pelastan sinut oman kansasi ja pakanoiden käsistä, joiden luo minä sinut lähetän avaamaan heidän silmänsä, että he kääntyisivät pimeydestä valoon ja SAATANAN VALLASTA Jumalan puoleen ja uskon kautta minuun saisivat synnit anteeksi ja perintöosan pyhitettyjen joukossa." Apt. 26:17,18.
      Ihmiset ovat siis Saatanan vallassa kunnes tulevat uskoon ja kasteelle.

    • VoiHerraJessusPerkele

      1.Timoteuksen kirje:
      4:1 Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja

      Milläs sitten erotella, kuka on oikeasti riivattu, niin että riivaaja hänessä toimii sisäisesti, ja kuka vain kuuntelee riivaajien oppeja, ja kuka on vain ulkoapäin riivaajalta vaivattu? Sanoihan Paavali, kuin hänelle olisi lähetetty paha henki riesaksi, ja se muistuttaa sitä, mitä Saulista sanottiin.

      2.Korinttolaiskirje:
      12:7 Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.

      https://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=pistin&kirjat=kr

      1.Samuelin kirja:
      16:14 Mutta Herran henki poistui Saulista, ja Herran lähettämä paha henki vaivasi häntä.

      https://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=paha henki&kirjat=kr

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe