Mitä jos tässä on kaikki?

sugarrayleonard

Mitä jos ikuista elämää ei ole olemassa?

Mitä jos eri uskontojen kuvaamat jumalat eivät ole todellisia?

So what? Se ei muuta piiruakaan omassa elämässäni, mutta muuttaisiko sinun elämässäsi?

28

518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä-faktaa

      Maailmamme olisi ihana paikka, jos uskontoja ei olisi. Uskonnot ovat aina pyrkineet tappamaan, tuhoamaan, orjuuttamaan ja riistämään ihmistä.
      Kristinusko on kautta olemassaolonsa ajan ollut yksi väkivaltaisimmista järjestelmistä maailmassamme.

      • Israel hylkäsi 1200-luvulla eKr Jumalan ja valitsi kuninkaan. Ja kuningas merkitsi temppeliä. Kaikki temppeleihin perustuva Jumalanpalvelus on osoitus siitä, että Jumalaa ei pidetä kuninkaana enää, vaan ihmisperäistä kuningasta. Ja on totta, että ihmisten joukossa on paljon väkivaltaisia ja monin tavoin rikollisuuteen taipuvaisia henkilöitä.
        Emme tiedä millaista on tosi uskonto, jossa palvotaan ja palvellaan yksin Jumalaa. Kaikki nykyiset uskonnot perustuvat temppelien ja kuninkaiden palvontaan. Jumala kun hylkäsi Israelin niin samalla hän hylkäsi koko muun maailman ohjaamisen myös.
        Aina kun on löytynyt rohkeita temppelin hylänneitä henkilöitä kuten antiikin filosofit, uuden ajan tiedemiehet tai muut sellaiset niin MAAILMA KEHITTYY PAREMPAAN SUUNTAAN. Ehkä silloin Jumala alkaa osittain hallita heidän kauttaan ja tekee viisauttaan tunnetuksi.


    • Toivotonta

      Sinulta puuttuu toivo.

      • Toivotonta

        Jesaja: 9:1 Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valkeuden; jotka asuvat kuoleman varjon maassa, niille loistaa valkeus.

        Luukkaan evankeliumi:1:78. meidän Jumalamme sydämellisen laupeuden tähden, jonka kautta meidän puoleemme katsoo aamun koitto korkeudesta,
        1:79 loistaen meille, jotka istumme pimeydessä ja kuoleman varjossa, ja ohjaten meidän jalkamme rauhan tielle."


    • Ihminen on jumalansa aina jostakin tehnyt. Veistänyt kivestä ja puusta tai ostanut komean auton tai liian suuren talon.

      Raamattu on kirjakokoelma jonka 66 kirjaa kirjoittivat hyvin erilaiset noin 40 ihmistä vajaan 1600 vuoden aikana. Jumala antoi profeetoilleen sanoman jonka he pukivat kukin persoonalliseen tyyliinsä ihmiskielelle. Raamatun syntyä ohjasi itse Jumala Pyhän Henkensä kautta. Raamattu sanookin ettei Jumala tee mitään ilmoittamatta ensin palvelijoilleen profeetoille. -Myös ettei yksikään kirjoitus ole syntynyt ihmisen omasta tahdosta, vaan ihmiset saivat Jumalalta sen minkä kirjoittivat. >2 Piet 1:19-21, 2 Tim 3:15-17, Joh 10:35.
      >> Raamatun kirjojen johdonmukaisuus on yhtenäinen. Kaikki löydetty arkeologia josta Raamattu mainitsee, on sekin toteutunut.
      Kaikki Raamatun ennustus on toteutunut, ja toteutuu parhaillaan, sekä osa profetiasta odottaa omaa aikaansa samanlaisella todenäköisyydellä toteutuakseen yhtä varmasti.

      Kristityille Raamattu on innoitettu Jumalan sana, (2 Piet 1:21, 2 Tim 3:16) ja Raamattu onkin ilmoitus Jeesuksesta Kristuksesta. Koko pelastushistorian ajan on ollut kyse Jeesuksesta Kristuksesta ja Jumalan laista. (Joh 3:16, Ilm 14:12, 12:17, Luuk 16:17)
      Uskovalle Jumalan sana pitää yllä hengellistä elämää. (Matt 4:4)

      Jeesus Kristus on Raamatun päähenkilö, jonka ympärille koko Raamattu keskittyy ja rakentuu. Jeesus teki suuria tekoja ihmiselämänsäkin aikana. Sinapinsiemenestä (Matt 13:31-32) kasvoi suuri puu. Jeesus on kulmakivi ja kallio. (Ef 2:20, 1 Piet 2:6-9) Jeesus on koko kristillisen maailman temppeli.

      Jeesuksen elämästä on kirjoitettu vain niukasti muualla historiassa. Antiikin aikana eläneet historioitsijat mainitsevat Jeesuksen. Jeesuksen seuraajia alettiin nimittämään "Kristuslaisiksi", tms. Jeesuksen nimestä "Kristus" (suom. voideltu) johdosta.
      Tacitus syytti kertomuksessaan Rooman palosta kristitittyjä. Hän kirjoitti: "Tämä nimi johtuu eräästä Krestuksesta jonka maaherra Pontius Pilatus oli mestauttanut Tiberiuksen ollessa hallitsijana, ja jonka vuoksi turmiollinen taikausko ja muu häpeällinen oli levinnyt Roomassa." Suetonius kirjoittaa keisari Claudiuksesta: "Roomasta karkotti juutalaiset, jotka erään Krestuksen toimesta alinomaa aiheuttivat levottomuutta." (Apt 18:2) Josefus kirjoitti (n. v. 0090) Jaakobin mestauksesta ja sanoo häntä Kristukseksi nimitetyn Jeesuksen veljeksi. Juutalaisten perinnäissääntöjen kirjakokoelmassa Talmudissa mainitaan myös Jeesuksen nimi. Jeesus arvosteli uskonnollisia opettajia perinnäissäännöistä jotka olivat ihmiskäskyiksi muutettuja Mooseksen kirjoja ja proofeettojen opetuksia. Maallinen valta ei halunnut Jeesuksesta meteliä. (Matt 28:1-15)

      Vanhassa Testamentissa on laskettu olevan yhteensä 456 Kristus profetiaa. Ennustuksista 75 olisi Mooseksen kirjoissa, 243 profeetoissa ja 138 runollisissa kirjoissa ja psalmeissa.
      ”Sillä lapsi on syntynyt meille. Poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.”
      (Jes 9:5.)

      Jeesuksen olevaisuus on maapallolle todistettu siinä että Jeesus ilmestyi lihassa, ja antoi neuvonsa kaikille jotka Häneen uskovat.

      Raamatun Jumala on ilmoittanut itsensä ihmisille. Kivi- ja puu- jumalat ja urheiluautot ja talot eivät elä.

      • Kivi- ja puu- jumalat ja urheiluautot ja talot eivät osaa toimia kuten Jumala em. viisaasti.


      • Josephuksen lisäys on selkeä väärennös kokonaisuudessaan. Se on kirjoitettu 300-luvun kreikaksi kun muu teos on ensimmäisen vuosisadan kreikkaa. Tacituksen maininnat kristityistä tunnetaan myöskin vasta 300 -l jälkeen. Ja Talmudin Jeesus voi tarkoittaa jotain muutakin, sillä nimi on yksi yleisimmistä.


      • Quo.Vadis kirjoitti:

        Josephuksen lisäys on selkeä väärennös kokonaisuudessaan. Se on kirjoitettu 300-luvun kreikaksi kun muu teos on ensimmäisen vuosisadan kreikkaa. Tacituksen maininnat kristityistä tunnetaan myöskin vasta 300 -l jälkeen. Ja Talmudin Jeesus voi tarkoittaa jotain muutakin, sillä nimi on yksi yleisimmistä.

        Jarin kommenttia en jaksanut lukea, mutta peukut quo.vadiksen kommentille, joka on täyttä asiaa. Jos yksi asia on varmaa, niin se on se, että Josephuksen kommentointia käytetiin Luuk evankeliumin lähteenä, ja sitä muuteltiin myöhemmin muka-todistelemaan Jeesuksen historiallisuudesta,


    • TonttuToljanteri

      Minä uskon elämään ennen kuolemaa ja aika paljon muitakin todisteita pitää esittää kuin vanhoja homeisia kansansatuja, että muuttaisin mielipidettäni.

      En minä ostaisi autoakaan sellaiselta myyjältä joka lupaa sen minulle vasta kuolemani jälkeen, niin miksi ostaisin jotain muuta? Tyhmä olisin.

      Jos lupaa jotain niin mahtavaa kuin elämä kuoleman jälkeen, niin todisteet siitä pitäisi olla yhtä mahtavat. Homeiset sadut ei riitä yhdellekään ajatteluun taipuvaiselle.

      • "Minä uskon elämään ennen kuolemaa "

        Varsin uskottavaa kommentointia. Harvinaista herkkua täällä, siis.


    • ErkkiM

      Jos tässä on kaikki, kuten kirjoitat, kuolen joskus onnellisena uskoen Jumala-nimiseen entiteettiin ja hänen poikaansa, Jeesukseen. Ja syntieni anteeksi saamiseen. Se on tuonut elämääni onnea, iloa, tasapainoa, rauhaa ja halua tehdä hyvää ja auttaa ihmisiä. Jos muiden uskontojen jumalat eivät ole tosia, so what! Uskoni antaa minulle niin paljon etten sitä hevillä pois antaisi, oli se sitten sinun mielestäsi kuvitelmaa tai ei.

      • KysynVaan

        Saman saisit Aku Ankasta. Hämähäkkimiehestä. Zeus, Thor, mitä näitä nyt on. Voit laittaa kiven takan reunukselle ja käyttää siihen saman energian kuin jumalaasi nyt ja saisit ihan saman. MItäpä se usko siis on?


      • ErkkiM
        KysynVaan kirjoitti:

        Saman saisit Aku Ankasta. Hämähäkkimiehestä. Zeus, Thor, mitä näitä nyt on. Voit laittaa kiven takan reunukselle ja käyttää siihen saman energian kuin jumalaasi nyt ja saisit ihan saman. MItäpä se usko siis on?

        Niinpä..jos siis puhutaan passiivissa. En vain jaksa uskoa, että usko Aku Ankka saisi aikaan minun kohdallani sitä hyvää, mitä Jumala on saanut aikaan Puhumattakaan noista muista.


      • TonttuToljanteri
        ErkkiM kirjoitti:

        Niinpä..jos siis puhutaan passiivissa. En vain jaksa uskoa, että usko Aku Ankka saisi aikaan minun kohdallani sitä hyvää, mitä Jumala on saanut aikaan Puhumattakaan noista muista.

        Tietenkin saisit jos vain uskoisit. Sitähän se usko on. Jos otat selvää jumalasi evoluutiosta niin tulisit huomaamaan että se on ihmisten mielikuvituksen tulosta. Nyt uskosi kumoaa sen tosiasian ja elät uskossa että jumalasi on tosi. Se on yhtä todellinen kuin ne jumalat, joihin et kykene uskomaan, mutta silti on ihmisiä, jotka niihin uskovat. He ovat syntyneet kulttuureihin, joissa he kuulevat tarinoita niistä jumalista, joista sinä et ole kuullut tarinoita lapsesta asti. Siksi he uskovat niihin jumaliin. Jos olisit syntynyt Intiassa et tosiaankaan pitäisi kristinuskon Jahvea todellisena jumalana, vaan kivesi takan reunuksella olisi ihan toisenlainen.


    • Uskon ainoa päämäärä ei ole iankaikkinen elämä. Apostolinen uskontunnustus luettelee muita uskon kohteita kuten Syntien anteeksiantaminen, ruumiin ylösnouseminen, iankaikkinen elämä. Pyhään henkeen, kirkkoon tms. voi myös uskoa.

      Jeesus Siirakin apokryfinen kirja on ensimmäinen esitys uskosta, jonka tiedän. Sen mukaan usko kohdistuu meneillään oleviin suuriin rakennushankkeisiin. Noin Viidesta tai kuudesta mahdollisesta uskon kohteesta eli rakennushankkeesta piti valita yksi, jonka katsoi tuottavan itselleen eniten iloa ja kunniaa. Ja siihen piti kiinnittää uskonsa.

      • "Jeesus Siirakin apokryfinen kirja"

        No hieman huonosti esitetty asia. Eikös se kyseinen Jeesus tainnut olla Jeesus, Eleasarin poika, Siirakin pojanpoika ? Toki hepreaksi, "ben Sira", joka ilmaisee vain periytymissuhteen johonkin tärkeämpään, saattaa antaa väärän kuvan.


    • Kirjakääröt

      Hebr.11:3 Biblia (1776) Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on Jumalan sanalla valmistettu, ja että kaikki, mitä me näemme: ne ovat tyhjästä tehdyt. Joh.1:1 Ilm.19:13

    • Jokainen ihminen lapsesta alkaen oivaltaa sisimmässään, että kaikki ei ole tässä.

      Jumalan mielen mukainen elämä on jo itsessään autuasta, kun ei tarvitse hallita kaikkea omissa voimissaan. Jumalan lapset ovat perillisiä ja heille luvataan iankaikkinen elämä. Meille ei siis luvata yhtä tai viittä samanpituista elämää kuin nyt vaan iankaikkinen elämä, joten olisi suorastaan hölmöä olla uskomatta tässä ajassa.

      • TonttuToljanteri

        No jos se iankaikkinen elämä on yhtään sinne päin mitä raamattu siitä etukäteen paljastaa, niin on erittäin typerää uskoa mitään, millä siihen painajaiseen voisi joutua. Palvoa yhtä huomionkipeää narsistia koko ikuisuus, jokainen sekunti, jokainen silmänräpäyskin.

        Vain hullu pitää sitä palkintona, sillä rangaistushan se on ja pahimmasta päästä.


    • Buddhalaisuudessa, hindulaisuudessa ja sen pohjalta syntyneissä teosofisissa suuntauksista uskotaan, että sielu menee kuollessa valon valtakuntaan, josta se palaa uuteen elämään karman mukaisesti. Kaikissa näissä uskonnoissa esim. Jeesuksen vuorisaarnan opetusten mukaiset teot johtavat parempaan karmaan seuraavassa elämässä. Jeesukseen uskominen johtaa siis parempaan elämään, vaikka kävisi niin hullusti, että nuo vanhemmat uskonnot olisivat totuus. Parhaimmillaan Raamatun opetusten seuraaminen johtaisi valaistumiseen tai gnosikseen.

      Kristinuskon mukaan meillä on vain yksi ainoa elämä, jonka perusteella iankaikkisuuskohtalomme ratkeaa. Meillä ei ole toista mahdollisuutta. Muut uskonnot ovat harhaanjohtavia, koska ratkaisu Kristuksen puoleen on tehtävä tässä ajassa. Huomaamme, että Karitsan häitä odottavalla Jumalan lapsella ei ole missään tilanteessa mitään hävittävää - ainoastaan voitettavaa.

    • On toki raamatussa oppeja, jotka eivät ole kovin todennäköisiä kirkkaimmaksi totuudeksi: Esim. Jumalalle ei mikään ole mahdotonta! Tuli mieleeni, että tahdon napin jota painamalla voin säädellä päivän ja yön pituutta. Niin että välillä on kahden tunnin päivä ja välillä viiden tunnin yö. Se on mahdotonta. Ainakin tässä maailmassa.
      Toinen mieleeni juolahtanut seikka on maapallon laajuinen antigravitaatiotilasysteemi, jossa on vaikka sadan metrin korkeuteen leijuvat portaat ja olisi sen päässä leijuva tuoli tai sohva sekä pöytä, jossa aterioisin. Voisi olla kokonaisia leijuvia kaupunkeja.
      Ehkä nämä onkin mahdollista Jossakin VAikuntha taivaassa , mutta eivät maan päällä.

      Mitä tahansa te pyydätte sen te saatte : Tämä on epäjalo totuuden kannalta.
      Jumalalle ei mikään ole mahdotonta samaten epäjalo.

      Mutta emme me silti katkeroidu sillä evankeliumi on sanoma JOSTAKIN PAREMMASTA KUIN MITÄ ENNEN OLI. Ja edistysaskeleet ovat valtavia olleet. Onhan jopa Internet ja siihen liittyvät miljardit jutut.

    • Raamattu sanoo:

      Ps. 14:1
      Mieletön se, joka ajattelee:
      »Ei Jumalaa ole.»
      Turmeltuneita ovat ne,
      jotka näin ajattelevat.

      • puhuva.kirjako

        Raamattu ei sano mitään, sillä se on kirja.

        Tuo on jonkun ihmisen papyrukselle kirjoittama mielipide/väite.


      • puhuva.kirjako kirjoitti:

        Raamattu ei sano mitään, sillä se on kirja.

        Tuo on jonkun ihmisen papyrukselle kirjoittama mielipide/väite.

        Raamattu on Jumalan sanaa, jos et satu tietämään.


      • puhuva.kirjako
        Yksi_usko kirjoitti:

        Raamattu on Jumalan sanaa, jos et satu tietämään.

        Ja mistäs sinä satut sen "tietämään"?

        Tuokin on vain sinun...siis ihmisen... väite, jota et pysty mitenkään todistamaan.


      • pyhpyh2398472394
        puhuva.kirjako kirjoitti:

        Ja mistäs sinä satut sen "tietämään"?

        Tuokin on vain sinun...siis ihmisen... väite, jota et pysty mitenkään todistamaan.

        Valheesi ei hetkauta.


    • pyhpyh239873948

      Jumala on. Kysymyksesi on turha ja tarpeeton.

      • Näin on ja on aina ollut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      3
      1714
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      215
      1337
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      237
      1286
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      42
      1147
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      98
      1137
    6. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      151
      1058
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      64
      1036
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      255
      1012
    9. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      11
      999
    10. Trallalaa kesä on

      Helteinen ja kuuma. Hyvää huomenta. ☀️😊🫶🏼🍍❤️🐦‍⬛
      Ikävä
      189
      883
    Aihe