Vihapuhe maahanmuutosta johtaa vihan tekoihin

Vihapuhe lietsoo vihan tekoja.

Yhdysvalloissa on lyhyen ajan sisällä sattunut useita vakavia viharikoksia. Miamilainen putkipommimies ehti lähettää lähes kaksikymmentä kirjepommia Trumpin tunnetuille vastustajille ennen kiinnijäämistään. Keskiviikkona asemies ampui kaksi afroamerikkaista kaupassa ja yritti sitä ennen rynnätä kirkkoon. Lauantaina asemies ampui useita ihmisiä synagogassa.

Yhdysvalloissa oli kyse siitä, että äärioikeiston vihapuhe lietsoi vihan tekoja. Ylätasolla vihapuhe on poliittista vastustajaa, toista uskontoa tai ihmisryhmää ivaavaa ja halventaa puhetta. Jopa Yhdysvaltain presidentti päästelee sitä suustaan ja kehottaa laittamaan Hillary vankilaan. Oikeistolainen yleisö huutelee sitä riemuissaan, onhan se ravakkaa puhetta. Mutta pahnanpohjimmaisen on aina se yksilö, joka ei osaa tehdä eroa pilkallisten puheiden ja tekojen välillä. Hän alkaa väsätä putkipommia.

Meillä maahanmuuton vastustamisessa on jo useaan kertaan nähty tämä sama ilmiö. Halla-aho puhuu haittamaahanmuutosta varovaisin sanoin kieli keskellä suuta. Tällä palstalla puhutaan maahanmuutosta ja erityisesti maahanmuuttajista ilman tolkkua tai varovaisuutta. Ja taas on pahnan pohjalla ne yksilöt, jotka intoutuvat heittämään kotitekoisia palopulloja vastaanottokeskuksen seinään, esittämään hyppypotkuja torilla tai kyttäämään spraypullo taskussa torilla päästäkseen laittamaan pippuri kanssaihmisen silmään. Onhan näitä vajakkeja nähty.

Maahanmuutosta keskustelemien on sallittu puheenaihe siinä kuin muutkin, en sitä kiistän. Keskustelu voisi kuitenkin olla asiallista, neutraalia ja perustua vain tosiasioihin.

Eihän vihapuhe ole muutenkaan sallittua, miksi se olisi sallittua maahanmuutosta puhuttaessa?

116

1413

Vastaukset

 • Kas, hyppypotkukin vihdoinkin ilmestyi öyhötyksen sisältöön. Sinun vihapuheesi on sitä, että kaivat esimerkkejä oikeiston pahuudesta ja lietsot eripuraa päivittäin, keinolla millä hyvänsä kääntäen sen vihapuheeksi. Kyllä maalimalla tapahtuu pahaa ja jenkeissäkin päivittäin. Nyt pieni ote omasta kirjoituksestasi vähän aikaa sitten.
  "Yritän vain rauhoitella sinua. Rikollisuutta on täällä ollut aina, ei se ole ihon väristä tai uskonnosta kiinni. Hyvä asia on, että rikollisuus on laskussa ja Suomi on turvallisempi maa kuin koskaan aiemmin. Älä siis sinäkään pelkää." Moktar.Gubta
  27.10.2018 19:59
  Tuon mukaan meillä ei ole mitään hätää. Aloituksesi on siis turhaa pelon lietsomista.

  • Hän on kiihottaja ja vihan lietsoja. Aina on syyllinen joku jossain mutta itsessään hän ei koe vikaa.


 • Vihapuhetta lietsovat matujen aiemmat teot.

  • Rikollisista teoista ovat vastuussa tekijät - eivät ihmisryhmät.


  • Otajärkikäteesi kirjoitti:

   Rikollisista teoista ovat vastuussa tekijät - eivät ihmisryhmät.

   Totesin vain tosiasian.


  • Otajärkikäteesi kirjoitti:

   Rikollisista teoista ovat vastuussa tekijät - eivät ihmisryhmät.

   Joukkoraiskaukset ei oikein ole skandinaavien juttuja ( joukko = ihmisryhmä) mutta tuollaiset ihmisryhmät eivät ole skandinaaveja.
   Mistä siis puhut?


  • Esimerkiksi suomalaiset myyntimiehet tietyssä yrityksessä tekevät myyntiretkiä ja nuoret pojat 20 - 30 v. tekevät tuota samaa ryhmässä, siis 3-5 henkilöä, kaikki suomen kansalaisia.
   TOisaalta, jos katsotaan viharikostilastoja kansainvälisesti ja suomessa, niin avioerot ovat suomessa yksi suurin viharikos syy todellisuudessa. Lue hänen kirjansa tästä asiasta, jossa myös kansainvälisiä tutkimuksia. Yhtään vähättelemättä päihderiippuvaisista aktiivikäyttäjät rahoittavat käyttöänsä k.o. tavalla eli tekevät eriasteisia rikoksia mallia omaisuusrikos ja kun järjen valo on sammunut, tulee nuo hyväksikäytöt mukaan.
   Hieman realismia ja tutkivampaa otetta väitteisiin, joita esitätte.

   Näissä rikostilastoissa on hyvä muistaa, että vain todellisuudessa ehkä 5 % päätyy julkiseen tietoon viranomaisille.

   Uskon, että olisi hyvä, jos jokainen kohtelisi toistaan vertaisenaan. Unohdatte, että meidän päättäjät eli eduskunta halusi suomeen työntekijöitä, koska suuret ikäryhmät jäävät eläkkeelle ja työvoimasta on huutava pula. Olisikin syytä miettiä, miksi? Eikö suomalainen osaa tehdä työtä vai onkohelpompaa jo 90 luvulla opittu malli, olla tekemättä mitään ja toimia yhteiskunnan elättinä.
   JOkainen voi miettiä itse, omaa työmotivaatiotaan ja omaa suhtautumistaan vastuunottoon omasta elämästään ja velvoitteiden hoitoon.

   Tuo vihapuhe eli ns. esiharkinta ja siitä seuraava harkinta ja suunnitelmallinen toiminta ovat hyvin lähellä toisiaan, joissa eräät, yhteiskunnan toiminnoista vieraantuneet ja itseensä sekä elämäänsä kyllästyneet yksilöt ovat valmiita toteuttamaan monenkinlaisia vihatekoja, vaikka niille ei ole perustetta.

   On aivan eri asia, jos ulkomaalaisryhmä tekee rikoksen, siitä tehdään mediassa näkyvä, MIKSI, Koska otsikot myy.
   Suomessa ihmiset ovat kovin sensaatiohakuisia ja täytyy muistaa, että rikoksen tekee yksilö ja kantaa siitä vastuunsa. Jos suomessa rikoksia tekee esim. 1:1000 niin jos maahanmuuttajiin sovelletaan tätä samaa suhdelukua, heidän tekemänsä rikoksien määrä on kuitenkin luvullisesti pienempi, kuin yllä on väitetty.

   Miksi rikoksia tapahtuu, Onkohan kotouttamisessa mennyt jotakin pieleen vai puuttuuko sieltä työntekijöitä eli määrärahoja, jotta kotouttaminen ja suomen yhteiskunnan jäseneksi ja aktiiviseksi osallistujaksi joka tekee töitä onnistuisi. Tämähän on ollut alunperin tavoite k.o. maahanmuuttoa suunniteltaessa.
   Entäpä, jos tuo tapahtunut rikos onkin kosto aikaisemmasta hänelle ja hänen perheelleen tehdystä rikoksesta ulkomaalaisen osalta.

   Suomen maahanmuuttopolitiikka https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallituksen-maahanmuuttopoliittinen-ohjelma-tahtaa-tyovoiman-maahanmuuton-vahvistamiseen?_101_INSTANCE_3wyslLo1Z0ni_groupId

   https://yle.fi/uutiset/3-5662497

   Päihteet ja rikollisuus : https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/125620/lintonen.pdf?sequence=1

   Täältä löydät monta muuta tutkimusta asiasta

   https://hommaforum.org/index.php?topic=78281.30

   https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/87250/Raportteja80_web.pdf?sequence=1

   http://elektra.helsinki.fi/oa/0780-0886/2008/1/huumeetj.pdf


  • Otajärkikäteesi kirjoitti:

   Rikollisista teoista ovat vastuussa tekijät - eivät ihmisryhmät.

   Ilman niiden niinsanottujen "ihmisryhmien" maahantunkeutumista hyvin moni raaka rikos olis jäänyt tekemättä Suomessa. Syytettiinpä sitä "ihmisryhmää" ,vai kiiteltiinkö sitä, tämä on totuus.


 • No onhan se antifasta jo nähty. Naisprofessori käski tappamaan valkoiset miehet vai miten se meni.

  • Onko hänet jo vangittu ?


 • Kannattaisi aloittajankin keskittyä enemmän syihin kuin seurauksiin.

  Voisi aloittaa vaikkapa pohtimalla, mistä vihapuhe kumpuaa, ja mitä sille SYYLLE sitten voisi tehdä?

  Seurausten painottaminen on keskustelun ohjaamista väärille raiteille.

 • "Rikollisista teoista ovat vastuussa tekijät..."
  Ajattelitko niin, että vihapuheen puhujat eivät itse ole lainkaan vastuussa siitä, että puhe saattaa johtaa myös tekoihin.

  Suomalainen sanalasku on kovin oikeassa: Ei pidä jatkaa hullun kirveeseen vartta.

  Joka antaa hupsulle tikarin, on itsekin mukana murhatyössä, opettaa Kirja.

  • jooo..

   vaikea kuvitella ketään niin heikkoa ihmismieltä että nettikirjoituksen luettuaan menee pyhäkköön ja räjäyttää ihmisiä nuuskaksi.

   tämä maailma on muutenkin sekaisin esim tv, elokuva väkivalta. ettei mitenkään voi panna syytä jonkun netti kirjoituksen piikkiin.


  • 12323f12312f kirjoitti:

   jooo..

   vaikea kuvitella ketään niin heikkoa ihmismieltä että nettikirjoituksen luettuaan menee pyhäkköön ja räjäyttää ihmisiä nuuskaksi.

   tämä maailma on muutenkin sekaisin esim tv, elokuva väkivalta. ettei mitenkään voi panna syytä jonkun netti kirjoituksen piikkiin.

   "...että nettikirjoituksen luettuaan menee pyhäkköön ja räjäyttää ihmisiä nuuskaksi."

   Nettikirjoitusten innoittamana ajetaan kuitenkin pikkukännissä Vokin pihaan ja heitetään bensapullo seinään. Asiassa ei liene suurta eroa siinä, yrittääkö polttaa vai räjäyttää kanssaihmisen. Vaiko onko?


  • Suomessa ei olisi rasistisia viharikoksia jos tänne ei oltaisi päästetty Lähi-itäläisiä tai afrikkalaisia. USA:ssa taas on normina akuutti mustien ylläpitämä väkivaltaisuus, se ei edes ylitä uutiskynnystä. Mustat tekevät suurimman osan väkivaltarikoksista.

   "62 593 mustaa joutui valkoisen pahoinpitelijän uhriksi. Kuitenkin peräti 320 082 valkoista joutui mustan väkivallan uhriksi. Mustat syyllistyivät siis viisi kertaa useammin väkivaltaan valkoisia kohtaan kuin valkoiset mustia kohtaan.

   Lukema on kuitenkin harhaanjohtava, sillä valkoisia ja mustia on Yhdysvalloissa eri määrä. Amerikassa on 197 000 000 ei-latinalaisamerikkalaista valkoista. He muodostavat siis 63,7 % väestöstä. Mustia amerikkalaisia on 38 000 000, joten he puolestaan muodostavat 12,6 % väestöstä. Tämä tarkoittaa, että väestömäärään suhteutettuna mustat tekevät 25 kertaa enemmän väkivaltaisia hyökkäyksiä valkoisia vastaan kuin valkoiset mustia vastaan."
   http://www.magneettimedia.com/tilastoja-amerikan-rotusodasta/

   Vaikka lähde on suvakkien vihaama Magneettimedia, sen artikkeli perustuu Yhdysvaltain oikeusministeriön BJS-oikeustilastoviraston 2010 tekemään NCVS-rikosuhritutkimukseen.

   Viime aikaiset "pommilähetykset" ovat aivan selvä False flag-hyökkäys Trumpia vastaan, kuten ehkä myös tämä "kaikken pyhintä" vastaan tehty hyökkäys - USA:n juutalaisia. He muuten eivät ole "maahanmuuttajia" sen enempää tai vähempää kuin muut euroopalaiset valkoiset amerikkalaiset.

   Tarkoitus on tietysti hyökätä USA:n sanavapautta vastaan ja reivata lainsäädäntöä totalitaristisempaan suuntaan, kuten Euroopassa. Samaa taktikkaa käytti Saksassa Punainen armeijakunta-terroristijärjestö. Tarkotus oli ajaa maa poliisivaltioksi terrorismintorjunnan nimissä ja sitten kansa olisi tehnyt kommunistisen vallankumouksen.
   Myös matujen päästäminen Eurooppaan saattaa tavoitella joiltakin osin samaa päämäärää, ei tosin kommunismia, vaan totalitaarista EU:ta Kiinan malliin. Nyt terroristit ovat meidän päättäjämme jotka tietoisesti saattavat maanosamme vaaraan. Tämän arvostelu on "vihapuhetta".


  • Väkivalta johtaa aina vastareaktioon joten syyllisiä vihapuheeseen ja vihatekoihin ovat niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin väkivaltaiset vähemmistöt ja terroristit. Rikosten uhreja on turha syyttää siitä että eivät suostu olemaan pelkkiä uhreja.


  • Hyppäätkö sontakasaan jos sinua yllytetään?
   Niinpä, ihmisellä pitää olla itsellä järki päässä.


  • " Ja taas on pahnan pohjalla ne yksilöt, jotka intoutuvat heittämään kotitekoisia palopulloja vastaanottokeskuksen seinään, esittämään hyppypotkuja torilla tai kyttäämään spraypullo taskussa torilla päästäkseen laittamaan pippuri kanssaihmisen silmään. Onhan näitä vajakkeja nähty."

   Kuka palstalaisista sellaista on tehnyt? Tuskin kukaan. Itse aiemmin sanoit :
   "Yritän vain rauhoitella sinua. Rikollisuutta on täällä ollut aina, ei se ole ihon väristä tai uskonnosta kiinni. Hyvä asia on, että rikollisuus on laskussa ja Suomi on turvallisempi maa kuin koskaan aiemmin. Älä siis sinäkään pelkää." Moktar.Gubta
   27.10.2018 19:59

   Kuinka nyt aloitat ketjun koettaen pelotella järjettömästi lukijoita?
   Hieman enemmänkin kuin sekavaa tarkoitusperäsi, argumentoinnista ei voi edes puhua tuossa yhteydessä.


  • Moktar.Gubta kirjoitti:

   "...että nettikirjoituksen luettuaan menee pyhäkköön ja räjäyttää ihmisiä nuuskaksi."

   Nettikirjoitusten innoittamana ajetaan kuitenkin pikkukännissä Vokin pihaan ja heitetään bensapullo seinään. Asiassa ei liene suurta eroa siinä, yrittääkö polttaa vai räjäyttää kanssaihmisen. Vaiko onko?

   Savon Sanomat 16.10.2017.
   "Vastaanottokeskuksissa sattui reilun 15 kuukauden aikana 36 rakennuspaloa, joissa loukkaantui 13 ihmistä. Paloissa ei menehtynyt kukaan eikä loukkaantunut vakavasti, vaan loukkaantumiset olivat lieviä. Tulipaloista todennäköisesti kahdeksan oli tahallaan sytytettyjä."
   https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Palomiehet-hälytettiin-vastaanottokeskuksiin-lähes-1400-kertaa-reilun-vu

   Ainoastaan yhdessä oli kysymyksessä tapaus jossa suomalainen yritti polttaa vokin.
   Mitä vihapuheita muuten puhutaan moskeijoissa eurooppalaisia vastaan?
   http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236938-muhammedin-profetia-jarkyttaa-tanskanmaalla-miksi-valtamedia-vaikenee
   https://www.suomenuutiset.fi/imaami-syytteeseen-vihasaarnasta-tanskassa-kehotti-tappamaan-juutalaisia/


  • Jos sinun kotiisi tunkeudutaan ja tunkeutuja asettuu taloksi,tuliskohan suustasi pikkusen "vihapuhetta"?
   Tämä on suoraan verrannollisnen asia siihen ,kun toiseltapuolen maailmaa olevat ihmiset tunkeutuvat meidän maahamme ja asettuvat tuosta vaan taloksi ja meidän maksamamme sosiaaliturvan varaan.


 • Vihapuheet kristyttyjä kohtaan on kellettävä. Vihakirjoitukset kristyttyjä kohtaan on kiellettävä.

 • Eihän islamiakaan ole kielletty vaikka imaamit vihapuhuvat moskeijoissaan.

  • Niinpä, vankilaan ja sakkoihin nuo rikolliset.


 • Kuppaukko puhuu siinä mielessä asiaa, että hulluutta on turha jatkaa. Järjetön haittamaahanmuutto ei ole mitään muuta kuin hulluutta ja sillä on pelkkiä huonoja seurauksia.

 • Atte Kaleva puhui maahanmuutosta ja jihadismistä kriittiseen, realistiseen sävyyn. Olikohan se vihapuhetta vaikka oli asiallista mielipiteen ilmaisua.
  Toiseen aiheeseen, oletteko nähneet amerikkalaissarjaa, jossa ns pahis ja rikollinen tai luuseri olisi afroamerikkalainen? Sarjat kuvataan ehkä totuuden vastaisesti, jotta ei rasismi syytöksiä nousisi pintaan. USAn rikostilastot kertovat kuitenkin karusti toisenlaista totuutta.

 • Valehtelukin johtaa vääryyteen ja ennenpitkään vihaisiin tekoihin.
  Emme voi sietää valehtelua, emmekä valehtelijoita, eikä manipuloivia
  harhaanjohtajia.

 • Kuulostaa provokatiiviselta.

  Totta, maahanmuutosta pitää voida keskustella, mutta näyttää siltä että siitä ei saa sanoa mitään ja kaikki arvostelu tulkitaan tahallaan vihapuheeksi, vaikka totuus on se, että missään asiassa ei ole vain yhtä puolta, enkä tajua miksi maan sisäinen turvallisuus on yht äkkiä vähäteltävä asia.

  Mitä sulta on jäänyt saamatta?

  Miksi ei voi vain sulautua tähän elämäntapaan kuten muutkin tulijat ovat sopeutuneet tuhansia vuosia? On tänne ennenkin tullut ihmisiä turvaan tai muuten vaan.

  Kävin eilen pitkästä aikaa Helsingissä ja keskustassa on ihmeellisen paljon nuorehkoja maahanmuuttajamiehiä - hengailemassa yksin ja ryhmissä. Osa oli aika järkyssä kunnossa.

  Ne tuli ehkä 20 turvallisen maan halki tänne - jäätävän tuulen Helsinkiin vaatimaan oikeuksia?
  Miksi ne eivät vaatineet rauhaa lähtömaassa?
  Marssineet kuin hipit seppeleet päässään ja näyttäneet rauhanmerkkiä?
  Sitkeästi - vuosisadasta toiseen - ja vaalineet saavutettua rauhaa - kukat sydämellään?
  Ihanassa aurinkoisessa palmujen ja korkeakulttuurin maassa.

 • Aloittaja itse totesi että rikollisuus laskussa Suomessa ja meillä ei ole mitään hätää. Huomasin että kirjoitti vokin isolla alkukirjaimella agendansa mukaan. Melko ristiriitaisia kirjoituksia kuitenkin lietsoessaan kaaosta.

  • Kieltää nykyään olleensa maailmanmatti tai vuortenaavikko puhumattakaan wincapitaaikojensa valuuttakauppias. Kun noin kiemurtelee, en usko sanaakaan enää.


 • Ns. vihapuhe on lähinnä suomalaisten yritys hahmottaa onko heillä multikultin unelmamaailmassa mitään oikeuksia.

 • Tajuatko missä kunnossa niistä aika iso osa on?

  Ja miten ne vois sopeutua tänne, kun aika moni tarttis ihan ensin mt- palveluita eikä niitä ole.

  Sopeutuakseen pitäisi oppia kieli, kouluttautua, ponnistaa pois mamughetosta ja löytää töitä veronmaksajaksi ja yhteiskunnan maltilliseksi ja keskustelevaksi jäseneksi?
  Aika ponnistus

  Niiden kulttuurien naiset EIVÄT KOSKAAN TULE TEKEMÄÄN TÖITÄ MISSÄÄN?
  Joten Suomen ja koko euroopan tie on romuttaa oma tukijärjestelmä koska se EI KESTÄ.

  Eristäytyminen vastaanottomaassa lisää ongelmia - eikä täällä yksinkertaisesti ole töitä eikä opiskelupaikkoja.
  Eurooppa on niiiiiiiiin paljon pienempi kuin mitä ne kuvitteli.
  Ja mitä hirveyksiä ne joutuu kokemaan matkalla tänne?

  EIKÖ olisi kaikille parasta, että niiden lähtömaa saataisiin rauhantilaan ja ihmiset voisivat jäädä kotimaahansa? JA KUKA SEN TEKEE SINNE? Minä? Sinä? Sipilä?
  LÄHTIJÄT ITSE?

  Eikö sinustakin lähtijöillä tässä määrin ole itsellään vastuu osallistua lähtömaan
  tilanteen rauhoittamiseksi?

  Vai onko se niin, että pitää järjestää "Miten tehdään rauha" - kursseja?
  Aika moni osaa aloittaa riidan, mutta miten tehdään rauha?

 • Aivan varmasti johtaa joidenkin kohdalla vihatekoihin. Ja se johtuu siitä, että päättävä taho jatkuvasti ohitti puheen ja kysymykset, olivat ne olleet vihaisia tai ei. Asia ohitettiin, suomalaisten huoli ohitettiin, suomalaisten käsitys oikeudenmukaisuudesta ohitettiin liian monta kertaa ja liian huonoin perustein.

  Kun suomalaisten tarpeet tarpeeksi kauan ohitetaan niin taatusti jollakin tai joillakin heistä lopulta pinna katkeaa.

  Ja tämä ei ole vihapuhetta eikä minkäänlainen uhkaus. Tämä on vain toteamus siitä miten yksi asia tulee johtamaan toiseen.

  • Jos suomalaiset olisivat Suomessa raiskailleet ja kähmineet muslityttöjä, murhanneet ja ryöstäneet muslimeja, niin luuletteko, että muslimit eivät olisi nousseet tätä vastustamaan? Mutta hehän eivät ole tällaista joutuneet kokemaan!

   Luuletteko että tällaisen tekijää ei uhkaisi kosto muslimiyhteisön puolelta. Suomalaiset hautaavat kuolleensa ja nuolevat haavansa. Suomalaisia eivät edes omat päättäjämme nouse joukolla puolustamaan.

   Pikemminkin valtavan pitkä on ollut pinna suomalaisilla. Ihan liian pitkä.


  • Väärin muotoiltu. Pitäisi olla:
   "Jos suomalaiset olisivat Arabien kotimaissa raiskailleet ja kähmineet muslityttöjä, murhanneet ja ryöstäneet muslimeja, niin luuletteko, että muslimit eivät olisi nousseet tätä vastustamaan?" ...


 • Kun nettilänkytys on noin vaarallista, niin voi vain kuvitella miten vaarallinen on Koraani. Eikä ihan tartte vain kuvitellakaan, kun kaikenlaista on jo nähty.

  • Aloittajalla on omansa.


 • Onko koraan eriarvoinen kuin raamatu?

  • En tiedä. Mutta tiedän ihan uutisista lukemani perusteella, että Koraanin seuraaminen on johtanut mittaviin vihatekoihin. Johtuuko sen perusteella saarnatusta opetuksesta vai itse sisällöstä, veikkaan molempia.


  • Tarkoitatko onko kristinusko parempi kuin islam? On.


 • Aloittaja on nuo samat jutut jo maailmanmattina polttopullohyppypotkuineensprayt aavikkovuoristona aiemminkin öyhöillyt, nyt USA lisänä mausteeksi. ;)))

 • Saksassa taas se vihapuhe saa vasemmistoaktiivit tarttumaan vihan tekoihin; he vainoavat "väärinajattelijoita", Afd:n kannattajia ja jopa päiväkodeissa etsivät merkkejä siitä, että josko vain lasten perheissä ajateltaisiin "väärin" ja "äärioikeistolaisesti". Vasemmisto on saksassa myös syyllistynyt oikeistosiipeä huomattavasti enemmän terroriin ja väkivallantekoihin.

  • Juuri näin.
   "Natsismin kotimaaksi leimatun Saksan natsivaino on saanut huvittavat tai pelottavat mittakaavat riippuen katsontakannasta. Saksassa apteekeissa jaettavan „Apteekkilehden“ juttu kertoo juurtajaksaen „Miten tunnistat oikeistoradikaalin perheen“."

   "Oikeistoradikalismin tunnusmerkkeinä juttu pitää „huomaamattomuutta, vaaleita hiuksia, ystävällisyyttä ja kuuliaisuutta.“ „Ensinmäinen vaikutelma on ystävällinen ja kuuliainen.“ kertoo Michaela Köttig, Soziologi ja oikeistoradikalismin tutkija (Frankfurt University of Applied Sciences)."

   "„täydellisesti palmikoidut letit ja pitkät hameet“, jotka „ovat hälyytyssignaaleja „äärioikeistolaisista vanhemmista“.
   https://vapaakulkija.wordpress.com/2016/09/25/miten-tunnistat-natsiperheen/

   Sairaaksi on mennyt Saksanmaalla. Edes DDR:ssä ei ollut tuollaista vainoa omaa kansaa vastaan.


 • Kukakohan sitä lietsoo ja tekee. Näitä eri marsseja seuranneena olen huomannut jotta kaikkien haukkumat niin sanotus muka natsit tekevät väkivaltaisi iskuja marssijoihin 8.3% ja vastavoima eli suvakit loput%.Poliisia kohtaan kaikki häirikot ovat olleet vasemmiston anarkisteja. Voidaankin siten kysyä onko sukakit raaempia kuin äärioikeiston tyypiit?
  Ja toinen mihin kiinnittänyt huomiota äärioikeisto ei naamioidu IKINÄ mutta äärivasemmisto aina naamioituneet. Pitäsi olla laki jossa naamioituminen mielenosoituksissa tulisi rangaistavaksi ja aina vähintään vuosi ehdotonta.Sekä julkisiksi tuomiot nimiä myöden.
  Oikeastaan kaikki tuomiot pitäisi olla julkisia johonkin poliisin rekisteriin kerättynä jotta kaikki voisi katsoa mitä tuokin naapuri on tehnyt. Vain alaikäisiin tapahtuvat voisi laittaa pimentoon mutta ei 60 kymmeneksi vuodeksi vaan 10 vuodeksi tai kunnes uhri täyttää 18v.
  Eniten vihapuhetta olen huomannut Animalian ja EVR:n sivuilla jossa vieläkin olen myyränä ja kopsaan kaikki kirjoitukset sieltä 100% ja olen jo niin sanotusti sisäpiirissä. Nauhoitan myös kaikki tapaamiset salaa. Suosittelen kaikkia toimimaan näin ääriliikkeen sisällä.

  • Riittäisi kun rättinaamaanarkistien pärstän kuvat julkaistaisiin niin johan loppuisi pullistelu!:) Sen verran pelokasta porukkaa varsinkin arkisin ja yksin. On nimittäin vierestä seurattu ja naureskeltu monet naurut " mittavien varatoimenpiteiden" määrää sekä puntin tutinaa.


 • Nämä vihapuhekouhotukset sekä rasismikouhotukset aiheuttavat vielä länsimaisen kulttuurin tuhon, ellei äkkiä käännettä tule. Erään uskonnon on helppo asettua taloksi maanosaan, ja sanoa vain yksi sana eli rasisti. Silloin länsimaalaisen polvet alkaa tutisemaan, ja tämä kyseisen uskonnon edustaja saa tahtonsa läpi. Näin maanosa tulee miehitettyä ilman laukaustakaan.

 • Obamakin aikoinaan kiihotti puheillaan black lives matter porukkaa väkivallantekoihin. Sai siitä kuitenkin rauhanpalkinnon. Värillä on väliä kunhan se on musta. Ainakin tässä tapauksessa.

  • Obama sai rauhan-nobelin heti kun oli astunut virkaan! Meriitiksi riitti musta nahka! Hänestä tulikin sitten USA.n historian eniten sotia aloittanut presidentti.


 • "Vihapuhe lietsoo vihan tekoja."
  Kysyisin aloittajalta montako maahanmuuttajiin kohdistunutta henkirikosta suomalaiset ovat tehneet???
  Toinen kysymys montako suomalaisiin kohdistunutta henkirikosta maahan muuttajat ovat tehneet???

 • Eräässä rauhan uskonnossa on pyhä kirja, joka yllyttää koko uskontokuntaansa vihatekoihin muita uskontoja ja kulttuureita kohtaan.

 • Eikö tasapuolisuuden nimissä tulisi kieltää tuo ,isänmaan vastainen rikollispuolue viherloiset jotka tekevät kaikkensa,että saisivat Suomen konkurssiin.Koska kiellettiin tuokin isänmaallinen pvl.On siinä puolueella meriittiä kun seuraa noitten touhuja,esim.tuo n....u homo ajelee ammatikseen taksilla veronmaksajien piikkiin vaikka tuli juuri pitkältä lorvilomalta ilmeisesti otti sen hommaamansa äpärän hoito niin raskaaksi, toiseksi se somppuhoro nosti lapsilisiä oliko se ainakin neljästä äpärästä vaikka oli muuttanut englantiin,ja nyt tuo ns,johtaja jäi vuorostaan lorvimaan kun ei paskanjauhamisesta huolimatta onnistunut vielä saamaan Suomea selvitystilaan noilla koulutushöpinöillään.tässä olisi vielä tuo kommentoitava vielä tuo metsätalouden alasajo sekä ilmastovouhotus joka sekin on tuon roskaväen masinoima ja maksettu tutkimus,että voivat rahastaa silläkin teollisuudelta veroja,joitten turvin voivat taas kouluttautua(loisia) mutta ei riitä tila eikä aika.

 • Edelleenkään suomen rikoslaki ei tunne käsitettä vihapuhe koska sellaista ei ole olemassakaan, on vain kritiikkiä jota kaikki ei kestä tai halua kuulla.

 • Avaukseni lietsoi esiin kovin vihaista puhetta. Vastaan vain muutamaan väitteeseen.

  "Atte Kaleva puhui..."
  En ole sanallakaan syyttänyt Kalevaa vihapuheesta.

  "Asia ohitettiin, suomalaisten huoli ohitettiin, suomalaisten käsitys oikeudenmukaisuudesta ohitettiin..."
  Äläpä höpötä. Yhteiskunta on täynnä vaikuttamiskanavia. Kuinka usein olet kirjoittanut esim. kansanedustajalle tai käynyt juttusilla. Tämä on niitä löperöitä itsesäälin turvottamia itkuja siitä, että kun kukaan ei kuule, kukaan ei ymmärrä.

  Kovin on ontuvaa logiikkaa senkin, että kun maahanmuuttajat teki niin tai näin, mekin voimme sitten tehdä sitä tai tätä. Tämä on vain varkaan logiikkaa: minäkin voin varastaa, kun naapurikin varastaa.

  Odotellaan. Ehkäpä saan ihan älyllisesti perustellun vastauksen.

  • Kirjoitat:

   "Yhteiskunta on täynnä vaikuttamiskanavia. Kuinka usein olet kirjoittanut esim. kansanedustajalle tai käynyt juttusilla. Tämä on niitä löperöitä itsesäälin turvottamia itkuja siitä, että kun kukaan ei kuule, kukaan ei ymmärrä."

   Sallinet, että nauran, ja sallinet, että nauran suoranaista hevosennaurua. Vain sen vuoksi, että olet joko naiivi tai sitten haluat provosoida.

   Kirjoituksestasi teen päätelmän, että et ole itse lähestynyt päättäjiä, kansanedustajia tai poliisijohtoa.

   Sillä minä olen kirjoittanut kirjoittamasta päästyäni, ja pyytänyt vastauksia.

   Yksikään niistä ihmisistä, joilta olen asioista kysynyt, vieläpä hillityn kohteliaasti ja asiallisesti,
   EI OLE VAIVAUTUNUT VASTAAMAAN.

   Joten se niistä vaikutuskanavista. Ja todettakoon, että puheesi / kirjoituksesi on mitätön. MOT.


  • KaikkiaSeLeipäElättää kirjoitti:

   Kirjoitat:

   "Yhteiskunta on täynnä vaikuttamiskanavia. Kuinka usein olet kirjoittanut esim. kansanedustajalle tai käynyt juttusilla. Tämä on niitä löperöitä itsesäälin turvottamia itkuja siitä, että kun kukaan ei kuule, kukaan ei ymmärrä."

   Sallinet, että nauran, ja sallinet, että nauran suoranaista hevosennaurua. Vain sen vuoksi, että olet joko naiivi tai sitten haluat provosoida.

   Kirjoituksestasi teen päätelmän, että et ole itse lähestynyt päättäjiä, kansanedustajia tai poliisijohtoa.

   Sillä minä olen kirjoittanut kirjoittamasta päästyäni, ja pyytänyt vastauksia.

   Yksikään niistä ihmisistä, joilta olen asioista kysynyt, vieläpä hillityn kohteliaasti ja asiallisesti,
   EI OLE VAIVAUTUNUT VASTAAMAAN.

   Joten se niistä vaikutuskanavista. Ja todettakoon, että puheesi / kirjoituksesi on mitätön. MOT.

   "Yksikään niistä ihmisistä, joilta olen asioista kysynyt, vieläpä hillityn kohteliaasti ja asiallisesti,
   EI OLE VAIVAUTUNUT VASTAAMAAN."

   Voitko laittaa tänne nimiä (jos vain mahdollista)?

   Itse odottelen juuri vastausta, en nyt sano nimeä tässä. Aion jatkaa kirjoittamista.

   Jos kukaan ei vastaa niin sitten lähden tuolle linkkilinjalle, koska se on nopeaa.

   Tänne ehkä kannattaisi kerätä joku lista nimistä, keihin olla yhteydessä? Siis kuka mitäkin tahoa edustaa ja sähköpostit.

   Onpa muuten harvinaisen törkeää, jos eivät mitään vastaa.


  • Vastaukset eivät olleet suuren MoktarGubtan mieleisiä, eikä hän vaivautunut vastaamaan kiperimpiin kommentteihin.
   Voihan viulu sentään.


  • kupanjyvä kirjoitti:

   "Yksikään niistä ihmisistä, joilta olen asioista kysynyt, vieläpä hillityn kohteliaasti ja asiallisesti,
   EI OLE VAIVAUTUNUT VASTAAMAAN."

   Voitko laittaa tänne nimiä (jos vain mahdollista)?

   Itse odottelen juuri vastausta, en nyt sano nimeä tässä. Aion jatkaa kirjoittamista.

   Jos kukaan ei vastaa niin sitten lähden tuolle linkkilinjalle, koska se on nopeaa.

   Tänne ehkä kannattaisi kerätä joku lista nimistä, keihin olla yhteydessä? Siis kuka mitäkin tahoa edustaa ja sähköpostit.

   Onpa muuten harvinaisen törkeää, jos eivät mitään vastaa.

   Olen kirjoittanut eri puolueita edustaville kansanedustajille ja poliisijohdolle. Nimiä en jonkunnäköisen säädyllisyyden nimissä tässä mainitse, mutta esim. poliisijohdossa sama viesti meni useammalle henkilölle. Tulos oli sama eli nolla.

   Tyhjän saa pyytämättäkin. Jos joku alkaa kerätä listaa, voin siihen laittaa ne henkilöt, joilta olen tuloksetta tivannut vastausta. Sitten on jo joukkovoimaa enemmän takana.

   Epäilen, että viestin vastaanottajan postit käy läpi joku avustajista/sihteeriköistä, joka sitten poimii viesteistä eteenpäin toimitettavat tai hylättävät.

   Kannattaa muuten lähettää viestinsä ja kyselynsä oikeana kirjepostina. Valtion virastoissa käsittääkseni diaarioidaan kaikki "oikeana postina" tulevat kirjeet, samoin se, kenelle ne on osoitettu. Diaarionumerokin niille kuuluisi antaa, ja sitten on jo mustaa valkoisella siitä, että kysely on todennettavissa ja saapunut ko virastoon tai eduskuntaan.

   Sähköposti on melko epävarma: vastaanottaja voi aina vedota siihen, että ei ole kyseistä viestiä nähnytkään...


 • Gubba, tuo palstamme sokea kananen, löysi jyvän. Nimittäin kirjoittakaa kansanedustajille ja vaatikaa muutosta.

  Jokaisen murhateon tai vastaavan jälkeen lähettäkää vähintään linkki uutiseen ja kysykää miksi näitä päästetään maahan. Tai kun Suomi antaa pyyhkiä jalat itseensä, kysykää miksi suostumme Irakin kynnysmatoksi jne.

  Linkin lähettäminen on helppo tapa ottaa yhteyttä, koko hommaan ei mene kuin minuutti.

  Jos ei halua ottaa yhteyttä omalla nimellään tai sähköpostillaan, niin lähettäkää poliisille palautetta nimettömänä, jos esimerkiksi olette tunteneet maahanmuuttajien takia turvattomuutta (löytyy sivulta poliisi ja sieltä palaute). Joillakin kaupungeilla on sivuillaan palautejärjestelmä, jonka kautta viestin voi laittaa nimettömänä kaupungille (esimerkiksi Helsinki).

  Parasta on tietysti laittaa omalla nimellä ja asia perustellen, mutta myös noita yllä mainittuja voi aivan hyvin käyttää.

 • Nää nykyiset matut on vuodesta 2015 tehneet viharikoksia suomalaisia kohtaan,naiisia raiskattu,miehiä ryöstetty,pahoinpidelty tapettu jo enne vihapueita.

  • Tais on Skulpollimamu joka tappoi ex nsä ja muita jossin hesan S-Marketissa ,ennenkö oli mitään tietoa vihapuheesta.Hän teollaan aloitti vihan tiettyihin eteläeuroopan maahanmuuttajiin


 • Sanokoon mokka mitä haluaa, uskon silti, että monen mielestä on inhottavaa kun kaupoissa ym pidetään karmeaa älämölöä. Miksi maahantulleiden ihmisten on huudettava? Täytyykö käydä kaupassa kuulosuojaimet päässä että saa olla rauhassa.
  Ja toinen seikka joka on inhottavaa, on joukkoraiskaukset.
  Jos nämä asiat ovat hänen mielestään mukavia asioita, ei voi mitään.
  Mutta meikäläinen ei noista asioista pidä.

 • tuntematon aloittaja syyllistyy itse vihapuheeseen

  "Yhdysvaltain presidentti ... kehottaa laittamaan Hillary vankilaan."

  Miksi ei saisi kehottaa??
  Jos on pätevät syyt epäillä rikoksesta niin miksi ei. Aloittajalla on puolueellinen kirjoitustyyli, varmaan vihapuheella kyllästetty.

 • "Kovin on ontuvaa logiikkaa senkin, että kun maahanmuuttajat teki niin tai näin, mekin voimme sitten tehdä sitä tai tätä."

  Vaan kun emme ole tehneet, eivätkä muutkaan suomalaiset.
  Musliminaisia ei ole raiskattu, vaikka muslimit ovat raiskanneet.
  Ei ole tietääkseni tehty ryöstömurhaa, jossa kaksi (vai kolmeko niitä oli) suomalaista käy mamupapan kimppuun pankkiautomaatilla, ryöstää ja puukottaa kuoliaaksi.
  Tai että toinen vanhus puukotetaan keskellä kirkasta päivää hengiltä moskeijan edessä (kuten mamu puukotti Puotilan kappelin luona).
  Ei ole leikattu imaamilta tai keneltäkään muulta mamulta päätä irti, vaikka Porissa irakilainen seurakuntavaaliehdokas näin suomalaiselle teki.
  Ym.

  Joten eivät suomalaiset näitä samoja asioita mamuille tee.

 • Eikä kukaan myöskään ole juoksennellut pitkin toria mamuja puukottamassa, koska on niin täynnä vihaa mamuja kohtaan, kuten tämä Turun marokkolainen suomalaisia kohtaan oli.

  Joten ei tosiaan ole verrattavissa.

 • "Yksikään niistä ihmisistä, joilta olen asioista kysynyt, vieläpä hillityn kohteliaasti ja asiallisesti, EI OLE VAIVAUTUNUT VASTAAMAAN."
  Kummallinen asia. Olisitko kuitenkin huutanut, kuten täälläkin nyt teet.

  Olen itse kirjoittanut parikin kertaa ja saanut myös pari kertaa vastauksen, tosin kummallakin kertaa eduskunta-avustajan nimissä. Mutta minä en huuda, en saarnaa, en lässytä. Kerron, että tämmöinen asia ja kysyn, mahtaako puolueeni ja edustajani olla asiasta tietoinen ja olisiko jotain tekeillä.

  Jos kirjoitatte, kirjoittakaa niin, että asia mahtuu yhdelle sivulle. Muistakaa antaa yhteystietonne ja pyytäkää myös vastausta. Voi olla, että viestin saaja ymmärtää pitkän höpötyksenne vain tiedonannoksi ja niihin taas ei ole tapana vastata sen enempää.

  Pohtikaa myös asiaanne hieman. Kovin pitkät löpinät siitä, että mopo on rikki ja polkupyörällä on ikävä sotke Alastarolle kauppaan, lentävät kyllä roskakoriin. Kas kun teiden kunnossapito ei kuulu eduskunnalle. Tällaisissa asioissa voitte olla yhteydessä ELY-keskukseen.

  Poliitikon kanssa on parasta keskustella puolueen tupaillassa tai vaalikiertueella. Hankkiutukaa sinne ja kysykää selvästi. Kyllä asiaasi vastataan. Toinen asia kokonaan on, alkaako edustajasi tai puolueesi ajamaan asiaa. Kansalaisten toivomukset kun tuppaavat olemaan kovin moninaisia. Paikallisen puolueosaston kanta on jo vakavammin otettava asia, puhumattakaan piirin kannasta. Hankkitukaa jäseneksi, jos haluatte ajaa asiaa puolueen kautta.

  Virkamiehiä taas tulee lähestyä vain virka-asiassa. Kirjoittakaa selvästi. Lähettäkää pyyntö tai kysymys kirjaamon kautta, jolloin kirje diarisoidaan. Laki vaatii virkamiestä vastaamaan, joten vastaus kyllä tulee. Aikaahan siihen voi mennä, mutta se on toinen juttu se.

  Jospa te näillä neuvoilla jo pärjäisitte itsekin.

  • Huusin sinulle. Kas, sinä saat joskus aikaan tahattoman reaktion ihan pelkästään olemalla oma ----------- itsesi. Toiveena on, että asia menisi joskus perille. Sinullekin.

   Ja kyllä kiitos: olen tähänkin saakka pärjännyt ilman sinun neuvojasi tai pohdintojasi siitä, millainen viestin tulee olla.

   Vielä lopuksi: se, että ei ole vastattu, ei taatusti ole ollut kiinni siitä, etteikö asiaa olisi esitetty asiallisesti ja kohteliaasti. Vieläpä kirjakielellä.

   Sen verran herranpelkoa kuitenkin vielä on jäljellä.


 • Ihan hyviä neuvoja Moktarilta. Kannattaa lukea vinkkeihin keskittyen, vakiovittuilujen yli hyppien.

  Olen itse tottunut saamaan aina vastauksen kaikkiin esimerkiksi kaupungille kirjoittamiini viesteihin, eduskuntaan olen vasta aloittelemassa yhteydenottoa. Kaikkiin viesteihini en välttämättä edes vastausta odota, osa tulee olemaan vain lyhyttä palautetta jostakin ajankohtaisesta aiheesta. Pitäisin kuitenkin kohteliaana, että kansanedustaja/ministeri (tai avustaja) edes lyhyesti kuittaisi palautteen saaduksi.

  Silti: Tärkeintä on antaa palautetta, muodossa tai toisessa. Me suomalaiset olemme tässä usein liian arkoja, etenkin silloin, kun teemme sen omalla nimellämme.

  Jos olette kirjoittaneet useaan otteeseen, asiallisesti ja perustellen, saamatta kertaakaan vastausta, niin pyrkikää saamaan kirjoituksenne julkaistuksi esimerkiksi paikallislehdessä mielipiteenä. Eli lähettäkää kansanedustajille laittamanne viesti lehdelle. Mukaan voi laittaa vaikkapa saatesanat "olen ollut asiasta yhteydessä kansanedustajiin (nimi), (nimi) ja (nimi) saamatta heiltä minkäälaista vastausta" tms.

 • Kirjailija, juristi ja vihreiden ex-puolueaktiivi Jarkko Tontti varoittaa ilmassa olevista pyrkimyksistä kitkeä vihapuhetta.

  https://www.verkkouutiset.fi/juristi-kirjailija-varoittaa-pyrkimyksista-kitkea-vihapuhetta/

  Plus-osassa lisää:

  Tontti katsoo esseekokoelmassaan, että vihreät ”ei ole vakavasti otettava aikuisen ihmisen puolue”. Puolueessa on paljon keskinäistä riitelyä ja ”sirkustirehtöörejä”, joille politiikanteko toimii vain korokkeena omalle esillä ololle. Vihreät ”profiloituu mielellään populismin vastaisena, fiksujen ihmisten puolueena”, mutta käytännössä monet sortuvat niin sanottujen tavallisten ihmisten ylimieliseen ja ironiseen väheksymiseen. Vallalla olevan piraatti-ideologian takia vihreät on todellisuudessa luovien alojen työntekijöiden ja yritysten kannalta ”kaikkein huonoin puolue”. Vihreät on myös ”muuttunut tarpeettomaksi”, koska vastuullisen ympäristöpolitiikan tekijöitä löytyy lähes kaikista puolueista.

  Entä vihreät nyt? Jarkko Tonttia kuunnellessa syntyy vaikutelma, ettei mikään ole kirjailijan mielestä muuttunut.

  – Usein annetaan ymmärtää, että perussuomalaiset lietsoo vastakkainasetteluja, mutta todellisuudessa vihreiden ja myös vasemmistoliiton poliittisissa keskusteluissa on samanlaista syyttävää, kiistoja ja erimielisyyksiä korostavaa sävyä sen sijaan, että pyrittäisiin etsimään jotain, mikä yhdistäisi puolueita ja ihmisiä.

  Vihreillä ei kannatusmittausten valossa mene tällä hetkellä hyvin. Syitä on etsitty johtajuusongelmista. Tontti taas pohtii, alkaako kasvava osa kansasta saada tarpeekseen syyttelyistä ja vastakkainasetteluista.

  – Vihreiden Ville Niinistön aggressiivinen tyyli viehättää ehkä joitakin, mutta minulle hän oli yksi niistä poliitikoista, jotka vaikuttivat siihen, etten enää kannata sitä puoluetta.

  Vihreissä on Tontin kokemusten mukaan paljon ”omasta totuudestaan varmoja aktivisteja”, mikä kiehtoo nuorta äänestäjäkuntaa.

  – Samalla tämä vieroittaa maltillisempia, konsensushakuisia äänestäjiä. Meillähän on tällä hetkellä todella isoja haasteita yhteiskunnassa – ilmastonmuutos on yksi niistä – enkä ole varma, että siinäkään syyttely ja toisten sättiminen on oikea tapa edistää yhteisiä ratkaisuja.

 • Just tuli yöllä TVssä Alizad Viimeinen ristiretki mm ympärileikkauksesta.Ne on niin kauheita toisilleen olleeet 2000v,mutta me ei oo tiedetty mitään ennenkuin toivat kauheutensa tänne.Kurdit,sunnit ja shiat tappaa toisiaan,kunniamurhat,halal teurastukset, pakkoavioliitot 10v tyttä 50v miehelle,muut lapsiavioliitot,Nyt vasta nähdään kun ne tapahtuu tällä ,tulee väkisin arvostelua,joka jonkun mielestä on vihapuhetta.

  • Otetaan jäykkä ote näitä tunkeilijoitamme kohtaan.


  • ei-tuumiakaan-periksi kirjoitti:

   Otetaan jäykkä ote näitä tunkeilijoitamme kohtaan.

   niin olisi pitänyt ottaa jo kättelyssä. Kohtelias, mutta tiukka.
   Maan turvallisuustilannetta ei voi riskeerata ja
   kaikille voidaan luetella samat liikennesäännöt.

   Naisrauha on yksi niistä

   Naurettavinta tässä on se, että ek ja yrittäjät kuvittelee saavansa näistä halpatyövoimaa.
   Eikä ne oikeasti tajua minkä kanssa ne painii ja mitä ne tuhoaa.

   Haluaisin, että juhanaorpot kävis oman henkilökohtaisen taistonsa jossain kuualla, ilman että ne syöttää sinulliset omiksi pelinappuloikseen.


 • vihapuhun sen takia koska on niin vaikea saada naisystävää ja näen kaupungilla onnellisia matuja suomalainen nainen kainalossa. siksi minä vihapuhun

  • Nosta naisen tasoa niin ei tarvitse niitä matujen "ihania" suominaisia kadehtia.


  • Vaikka tuo onkin provo niin siinä on kyllä sinällään ihan aiheellinen totuuden siemen: suomeen tulee tietyistä kulttuureista suuri yliedustus miehiä ja kyseisten kulttuurien naiset eivät ole meille vääräuskoisille tarjolla kuin äärimmäisissä poikkeustapauksissa.
   Täyttä paskaahan tuollainen on suomalaisille miehille.


 • Kylläpä keskustele polveilee kovin. Kommentoin hieman tuota yhteiskunnallista vaikuttamista. Täällä oli muutama varsin osuva palaute asiasta.

  "Tärkeintä on antaa palautetta, muodossa tai toisessa."
  Kansanedustaja on poliittinen eläin ja elää vain julkisuudesta. Niinpä edustaja halaa palautetta omiltaan; menikö hyvin vai huonosti ja mitä seuraavaksi. Palautteessa voi myös kehua sattuvia sanontoja ja hyvää esiintymistä. Tämä on aina mannaa kansanedustajan väpäjävälle sielulle. Positiivinen palaute myös lisää todennäköisyyttä sille, että edustaja vastaa kirjeeseesi.

  Kansanedustaja halaa palautetta vain omiltaan. Turhaanpa sinä kirjoitat maahanmuuttolässytystä Vihreiden edustajalle. Sekä kirjoittaja että kirjeen saaja molemmat tietävät, että kirjeen kirjoittaja ei kuuna päivänä tule äänestämään Vihreitä. Siis miksi edes lukea viestiä tai miksi vastata siihen.

  Tehdään tässä välissä käytännön harjoitus.

  Kirjoitit muuten hyvin ja sattuvasti palautteesta nimimerkki "kupanjyvä".

  Huomaatteko nyt. "Kupanjyvän" ryhti oikeni, suu vääntyi hymyyn ja antamani palaute tuntui mitä sattuvimmalta.

  Näin toimitaan.

 • Eikä johda. Aina on joitain yksittäisiä höyrypäitä jotka tekevät pahoja tekoja. Tavallinen eliitinvastainen, matutuksenvastainen, maamme tuhoamisen vastainen kritiikki käännetään vihervasureiden toimesta AINA vihapuheeksi, ellei asia satu miellyttämään. Näin se suvakeilla menee.

 • "Kansanedustaja halaa palautetta vain omiltaan. Turhaanpa sinä kirjoitat maahanmuuttolässytystä Vihreiden edustajalle."

  Väärin. Myös kuplassa eläville on hyvä antaa kriittistä palautetta mamutuksesta. Omiltaan he eivät sitä saa tai saavat hyvin harvoin. Ei ole syytä miettiä vain sitä, mitä "kansanedustaja haluaa".

  Joten antaa mennä vain palautetta sinnekin. Palautetta kannattaa tietysti antaa myös kasvotusten.

  Pakolaisaktivistit lobbaavat sisäministeriä erittäin aktiivisesti, jopa kampanjoita masinoiden ja massapostittaen. Joten palautetta sinnekin, olitte kokoomuksen äänestäjiä tai ette.

  https://valtioneuvosto.fi/sipilan-hallitus/sisaministeri
  tai kai.mykkanen@eduskunta.fi .

  Tietysti on myös hyvä lähettää kansanedustajille kiitosta silloin kun tuntee siihen olevan aihetta. Kannustava palaute auttaa jatkamaan.

 • "Joten palautetta sinnekin, olitte kokoomuksen äänestäjiä tai ette. "
  Tästä en voi olla samaa mieltä.

  Tällaiset kamppanjat ja myös valmiiden julkilausumien massapostaus ministerille ovat pohjimmiltaan vain silkkaa kiusantekoa. Tiedät sen itsekin, et vain kehtaa tunnustaa sitä täällä rehellisesti.

 • On vain niin inhottavaa kuulla ja lukea että Suomi, meidän syrjäinen Suomemme, luokitellaan sosialistimaaksi. Hyi helv...ti sitä en olisi ikinä uskonut, että asun sosialistisesa maassa.
  Miksi Suomi ei voi olla kunnollinen porvarillinen valtio, jossa noudatetaan rehellisyyttä ja luterilaista elämäntapaa? Miksi tänne on pesiytynyt näitä vihapuhujia, vasemmistolaisia kommunisteja niin paljon?

 • Joten palautetta sinnekin, olitte kokoomuksen äänestäjiä tai ette.
  "Tästä en voi olla samaa mieltä."

  Mielipiteesi on samantekevä. Muut kyllä tajuavat, että sisäministerille voi kirjoittaa vaikkei olekaan kokkare.

  Massapostitus on pakolaisaktivistien juttu. Pitäisikö siitä ottaa oppia, ehkä, ovat saaneet tuloksia.

  Rohkaisen kirjoittamaan oman mielipiteen, lyhyen tai pitkän, kaunistellen tai kaunistelematta, kielioppivirheiden kanssa tai ilman.

  Myös näin voi antaa palautetta:

  (linkki ajankohtaiseen uutiseen tai uutisen otsikko)
  Pelkään mihin Suomi on menossa.
  (oma nimi alle)

  Tapoja ja tyylejä on loputtomasti, kukin tavallaan. Rohkaiskaa myös sukulaisia ja tuttavia antamaan palautetta, näyttäkää lähettämänne viesti heille tai kertokaa sen sisällöstä ja kenelle sen lähetitte.

 • "Mielipiteesi on samantekevä."
  Kovinpa pian sinä putosit taas vihapuhujan rooliisi. Olisin suonut sinun pysyvän ihan normaalina ihmisenä edes tovin.

  "Pelkään mihin Suomi on menossa."
  Nämä ovat vain niitä massapostitusmalleja tolleroille, jotka eivät itse osaa kirjoittaa mitään. En kannata.

  Sen sijaan rohkaisen kaikkia avoimeen ja rehelliseen viestintään myös poliitikkojen ja poliittisten puolueiden kanssa. Eikä jokaisessa viestissänne tarvitse lukea teidän sisäisiä slangisanojanne "matu, suvakki, uuvelo, ullari...". Viestinnässä voi käyttää myös kohteliasta ja asiallista suomea, siihenkin kaunis kielemme taipuu vallan mainiosti.

  • " Eikä jokaisessa viestissänne tarvitse lukea teidän sisäisiä slangisanojanne "matu, suvakki, uuvelo, ullari...". Viestinnässä voi käyttää myös kohteliasta ja asiallista suomea, siihenkin kaunis kielemme taipuu vallan mainiosti." Niinpä niin...
   Eikä sinun kirjoituksissasi "tollero, pöljä, niljake" ynnä tusina muuta vakiosolvaustasi. Toisessa ketjussa pari kirjoittajaa kirjoitti asiallisen kirjoituksensa ilman minkäänlaista solvausta tai säännössä kiellettyä termiä sinulle. Ja mitä tapahtuikaan?
   Ne poistuivat ja sen jälkeen koko ketju hävisi. Vain siksi, että koit sen tukalaksi itsellesi.
   Asiallisista kirjoituksista suuri kiitos nimimerkeille CT ja MitäSanookaanKirja. Pitkästä aikaa oli palstalla muutakin luettavaa kuin tekopyhyyden ilmentymän jollotuksia.


  • saanen.huomauttaa kirjoitti:

   " Eikä jokaisessa viestissänne tarvitse lukea teidän sisäisiä slangisanojanne "matu, suvakki, uuvelo, ullari...". Viestinnässä voi käyttää myös kohteliasta ja asiallista suomea, siihenkin kaunis kielemme taipuu vallan mainiosti." Niinpä niin...
   Eikä sinun kirjoituksissasi "tollero, pöljä, niljake" ynnä tusina muuta vakiosolvaustasi. Toisessa ketjussa pari kirjoittajaa kirjoitti asiallisen kirjoituksensa ilman minkäänlaista solvausta tai säännössä kiellettyä termiä sinulle. Ja mitä tapahtuikaan?
   Ne poistuivat ja sen jälkeen koko ketju hävisi. Vain siksi, että koit sen tukalaksi itsellesi.
   Asiallisista kirjoituksista suuri kiitos nimimerkeille CT ja MitäSanookaanKirja. Pitkästä aikaa oli palstalla muutakin luettavaa kuin tekopyhyyden ilmentymän jollotuksia.

   "Ja mitä tapahtuikaan?"

   Kun edes malttaisit olla elvistelemättä sillä, että niksutit koko ketjun bittiavaruuteen. Kuvitteletko tosiaan olevasi niin ovela, että muut eivät havaitse touhujasi? Niljakas tyyppi.


  • Moktar.Gubta kirjoitti:

   "Ja mitä tapahtuikaan?"

   Kun edes malttaisit olla elvistelemättä sillä, että niksutit koko ketjun bittiavaruuteen. Kuvitteletko tosiaan olevasi niin ovela, että muut eivät havaitse touhujasi? Niljakas tyyppi.

   Nyt, mieti sanojasi. Ketju oli sinun omaa showtasi. Kun kaksi erittäin asiallista kirjoitusta tuli luettavaksi, sinä epeli syytät minua niiden pois niksuttelusta. Olet melkoinen veijari. Niljakkuudesta on sinun turha puhua mitään, sen ominaisuutesi olet jo palstalle näyttänyt.
   "Kun edes malttaisit olla elvistelemättä sillä, että niksutit koko ketjun bittiavaruuteen. "
   Sanohan, sokea peikko, missä kohtaa olen elvistellyt niksuttaneeni koko ketjun bittiavaruuteen?
   Sinähän juuri sellaisesta kirjoitit. Hyökkäyksesi on paras puolustus, vai? Toivon että CT ja MitäSanookaanKirja kirjoittaisivat uudestaan samat palstalle.
   Todella typerää sinulta väittää minun niitä pois niksutelleen. Ketjuhan kertoi sinusta.
   Olen varma, että muut havaitsevat mitä sinä touhuat, oveluudestasi en sano mitään...
   Sitä ei ole. Älä syytä muita omista teoistasi. Lukekaamme yhdessä mitä äsken kirjoitin "Toisessa ketjussa pari kirjoittajaa kirjoitti asiallisen kirjoituksensa ilman minkäänlaista solvausta tai säännössä kiellettyä termiä sinulle. Ja mitä tapahtuikaan?
   Ne poistuivat ja sen jälkeen koko ketju hävisi. Vain siksi, että koit sen tukalaksi itsellesi.
   Asiallisista kirjoituksista suuri kiitos nimimerkeille CT ja MitäSanookaanKirja. Pitkästä aikaa oli palstalla muutakin luettavaa kuin tekopyhyyden ilmentymän jollotuksia."

   Huomaatko asian ytimen? Suoraan sanottuna, minua v%tuttaa enemmän kuin ankarasti, että se ketju poistui, kuten
   myös se, että sinä pää punaisena ryntäät syyttämään minua siitä. Olisi saanut olla ylhäällä vaikka maailman tappiin asti muistuttaakseen siitä että palstalla on fiksujakin kirjoittajia joille se oma napa ei ole tärkein asia. Syyttele nyt sitten taas siellä jokaista.


  • Moktar.Gubta kirjoitti:

   "Ja mitä tapahtuikaan?"

   Kun edes malttaisit olla elvistelemättä sillä, että niksutit koko ketjun bittiavaruuteen. Kuvitteletko tosiaan olevasi niin ovela, että muut eivät havaitse touhujasi? Niljakas tyyppi.

   Eiköhän viimeinen lauseesi kuvaa kirjoittajaansa. Veikkaan ennemin häirikköketjusta suivaantunutta niksulan peukkumieheksi. Tunteisiin kun tuntui menneen kaikkitietävälle saamansa opetus muilta tulleena. Se oli varmaankin se aloituksen vihan teko. Ihmeellinen on maailma, trollitkin herkistyvät suorituksiin.


  • Moktar.Gubta kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Kuule heppu, kyllä sinä nyt olet väärässä.Minä en ketjua aloittanut, en myöskään sitä pois niksuttanut. Nyt puhut ¨palturia, ja jos homma siihen menee että alat kaatamaan sitä minun niskaani, se vain todistaa miten sairas ajatusmaailmasi on. Kehtaatkin nilkiksi nimitellä. Varsinainen tekopyhä trolli.


  • Moktar.Gubta kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Eiköhän tuosta jo voi vetää vastuuseen nilkittelystäkin joka on päivittäistä ;)))
   Itse itsesi pois niksuttelleena hyökkäilet muiden kimppuun pää punaisena raivoten. Esimerkillistä itsekehut päälle lisättynä. Ne poistuneet CT ja MitäSanookaanKirja olivat oikeassa ja siksi liian kiperiä lukea? Syytä itseäsi.


  • Moktar.Gubta kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   "Mitä taas tulee poistettuihin kirjoituksiin, niin enhän minä, Moktar Gubta, kirjoittaja Jumalan armosta, ole tämän palstan aihe vaan maahanmuutto. Pelkästään siinä oli jo syytä yltäkyllin poistaa koko ketju palstalta. Homma kävi sitten sypäkästi: sinä niksutit ja ylläpito poisti.

   Tällaista se elämä on. Nokkelinkin nilkki kompastuu välillä omiin monoihinsa."
   Melkoisen sekavaa sillisalaattia. Jos mielestäsi oli syytä sen poistuakin palstalta, ja minä olen kanssasi siitäkin erittäin eri mieltä, miksi edesauttaisin sinua sen poistumisessa ollenkaan.
   Tuo on nyt sitä tyypillistä syntipukin hakemista puoleltasi, vaikka peilikin on takuulla lähettyvilläsi.
   Joko solmit kunnolla kaatumiseesi syypäänä olleet monosi? Samapa tuo, sinulla on mielipiteesi ja minulla omani. Käytät sananvapauttasi väärin oikeuttaessasi itsesi herjamaan muita ja samalla kehoittaen olemaan irvimättä, pysymään aiheessa asiallisesti. Turhaan auot päätäsi kun itse aiheutat ongelmasi, ei väliä poistuuko tämä kommenttini. Olet väärässä ja pysyt väärässä.


  • saanen.huomauttaa kirjoitti:

   "Mitä taas tulee poistettuihin kirjoituksiin, niin enhän minä, Moktar Gubta, kirjoittaja Jumalan armosta, ole tämän palstan aihe vaan maahanmuutto. Pelkästään siinä oli jo syytä yltäkyllin poistaa koko ketju palstalta. Homma kävi sitten sypäkästi: sinä niksutit ja ylläpito poisti.

   Tällaista se elämä on. Nokkelinkin nilkki kompastuu välillä omiin monoihinsa."
   Melkoisen sekavaa sillisalaattia. Jos mielestäsi oli syytä sen poistuakin palstalta, ja minä olen kanssasi siitäkin erittäin eri mieltä, miksi edesauttaisin sinua sen poistumisessa ollenkaan.
   Tuo on nyt sitä tyypillistä syntipukin hakemista puoleltasi, vaikka peilikin on takuulla lähettyvilläsi.
   Joko solmit kunnolla kaatumiseesi syypäänä olleet monosi? Samapa tuo, sinulla on mielipiteesi ja minulla omani. Käytät sananvapauttasi väärin oikeuttaessasi itsesi herjamaan muita ja samalla kehoittaen olemaan irvimättä, pysymään aiheessa asiallisesti. Turhaan auot päätäsi kun itse aiheutat ongelmasi, ei väliä poistuuko tämä kommenttini. Olet väärässä ja pysyt väärässä.

   Huomasin kyllä tuon halveksivan " irtonikki "- heiton. Kas kun itseäsi ei sadat irtonikkisi häirinneet ollenkaan. Sehän se kerjäläisestä kuninkaan tekee, se päivitys viralliseen.


  • saanen.huomauttaa kirjoitti:

   Nyt, mieti sanojasi. Ketju oli sinun omaa showtasi. Kun kaksi erittäin asiallista kirjoitusta tuli luettavaksi, sinä epeli syytät minua niiden pois niksuttelusta. Olet melkoinen veijari. Niljakkuudesta on sinun turha puhua mitään, sen ominaisuutesi olet jo palstalle näyttänyt.
   "Kun edes malttaisit olla elvistelemättä sillä, että niksutit koko ketjun bittiavaruuteen. "
   Sanohan, sokea peikko, missä kohtaa olen elvistellyt niksuttaneeni koko ketjun bittiavaruuteen?
   Sinähän juuri sellaisesta kirjoitit. Hyökkäyksesi on paras puolustus, vai? Toivon että CT ja MitäSanookaanKirja kirjoittaisivat uudestaan samat palstalle.
   Todella typerää sinulta väittää minun niitä pois niksutelleen. Ketjuhan kertoi sinusta.
   Olen varma, että muut havaitsevat mitä sinä touhuat, oveluudestasi en sano mitään...
   Sitä ei ole. Älä syytä muita omista teoistasi. Lukekaamme yhdessä mitä äsken kirjoitin "Toisessa ketjussa pari kirjoittajaa kirjoitti asiallisen kirjoituksensa ilman minkäänlaista solvausta tai säännössä kiellettyä termiä sinulle. Ja mitä tapahtuikaan?
   Ne poistuivat ja sen jälkeen koko ketju hävisi. Vain siksi, että koit sen tukalaksi itsellesi.
   Asiallisista kirjoituksista suuri kiitos nimimerkeille CT ja MitäSanookaanKirja. Pitkästä aikaa oli palstalla muutakin luettavaa kuin tekopyhyyden ilmentymän jollotuksia."

   Huomaatko asian ytimen? Suoraan sanottuna, minua v%tuttaa enemmän kuin ankarasti, että se ketju poistui, kuten
   myös se, että sinä pää punaisena ryntäät syyttämään minua siitä. Olisi saanut olla ylhäällä vaikka maailman tappiin asti muistuttaakseen siitä että palstalla on fiksujakin kirjoittajia joille se oma napa ei ole tärkein asia. Syyttele nyt sitten taas siellä jokaista.

   Miten vaan.
   Toivoisin kuitenkin, että illalla katsoisitte peiliin ja kysyisitte ihan hiljaa: Olenko ylpeä itsestäni.

   Joka karavaanin mukana kulkee, ei ehdi väitellä tyhmien kanssa, neuvoo kirja.


  • Moktar.Gubta kirjoitti:

   Miten vaan.
   Toivoisin kuitenkin, että illalla katsoisitte peiliin ja kysyisitte ihan hiljaa: Olenko ylpeä itsestäni.

   Joka karavaanin mukana kulkee, ei ehdi väitellä tyhmien kanssa, neuvoo kirja.

   Peililtä on turha kysyä mitään, se tuskin vastaa. Luulisi tuhannet kerrat sitä kokeilleen karavaanarin sen jo tietävän vaikkei kirjansakaan siitä mainitse halaistua sanaa.
   Hauskaa vaellusta ja Niveaa kärkeen, ettei pala.


  • veikeä.vinkki kirjoitti:

   Peililtä on turha kysyä mitään, se tuskin vastaa. Luulisi tuhannet kerrat sitä kokeilleen karavaanarin sen jo tietävän vaikkei kirjansakaan siitä mainitse halaistua sanaa.
   Hauskaa vaellusta ja Niveaa kärkeen, ettei pala.

   Joka lampaita rakastaa, se Niveasta puhuu (närpiöläinen sananalasku).


  • Moktar.Gubta kirjoitti:

   Joka lampaita rakastaa, se Niveasta puhuu (närpiöläinen sananalasku).

   Ja painovirheen jätän kokonaan sinun iloksesi. Tekniikan Maailma sinulla jo onkin.


  • Moktar.Gubta kirjoitti:

   Ja painovirheen jätän kokonaan sinun iloksesi. Tekniikan Maailma sinulla jo onkin.

   Hienoaettä aidoksi karavaanariksi tunnustautuneena pidät myös lampaista, vaikka närpiöläisenä lienet varautunut suojakertoimin niidenkin osalta, Nivea kun on tarkoitettu ihon palamisen estoon, ei lempiurheilusi liukastimeksi. Huonompi asia taasen on se, että pistät painovirheen piikkiin oman kirjoitusvirheesi ja tarjoat autolehteä hyvitykseksi osaamattomuudestasi.No, ei se mitään. Saat anteeksi.


  • veikeä.vinkki kirjoitti:

   Hienoaettä aidoksi karavaanariksi tunnustautuneena pidät myös lampaista, vaikka närpiöläisenä lienet varautunut suojakertoimin niidenkin osalta, Nivea kun on tarkoitettu ihon palamisen estoon, ei lempiurheilusi liukastimeksi. Huonompi asia taasen on se, että pistät painovirheen piikkiin oman kirjoitusvirheesi ja tarjoat autolehteä hyvitykseksi osaamattomuudestasi.No, ei se mitään. Saat anteeksi.

   Oma kirjoitusvirheeni johtuu huolimattomuudestani. Enhän kuitenkaan ole kutsunut itseäni filologiksi, joten samantekeväähän se on, Sehän on vain rikkautta.


  • Moktar.Gubta kirjoitti:

   Joka lampaita rakastaa, se Niveasta puhuu (närpiöläinen sananalasku).

   Mahtaako sittenkin karskin karavaanarin ulkokuoren sisällä olla suuri eläinten ystävä. Toivottavasti platonisella tavalla, kun noin yhdistää kommentissaan aurinkosuojavoiteen lampaisiin.


  • Moktar.Gubta kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Miksi ylläpito sallii jatkuvan vihapuheen Moktarilta nilkittelyineen, erikoislupako ?


  • Moktar.Gubta kirjoitti:

   This message has been removed by admin.

   Halvatpa on huvit...


  • EiTennareitaKummempaa kirjoitti:

   Halvatpa on huvit...

   Tämä huvi oli ihan ilmaista.

   Kiitos tästä, ystävä hyvä.


  • Moktar.Gubta kirjoitti:

   This message has been removed by admin.

   Taisi sinulla olla tiukka paikka kun ahdistelet jokaista tyhmine horinoinesi.
   Parempi että pidät vihapuheesi kurissa.


  • Moktar.Gubta kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Irtonikkejä sadan verran omaavan tekopyhää kirjoitusta. Nyt rekisteröitynä olevinaan muita parempi. Äläpä naurata.
   Totuus on vaikea sulattaa?


  • Huhheijaaa kirjoitti:

   Irtonikkejä sadan verran omaavan tekopyhää kirjoitusta. Nyt rekisteröitynä olevinaan muita parempi. Äläpä naurata.
   Totuus on vaikea sulattaa?

   "Irtonikkejä sadan verran omaavan tekopyhää kirjoitusta. "
   Mistähän kirjoituksesta sinä taas puhut? Anna viite.


 • Vihapuhe lietsoo vihatekoja. Totta. Pedofisesta häiriöstä kärsineen kauppamiehen perustaman, uskonnoksi naamioidun, totalitarisen yhteiskunta järjestelmän opinkappaleiksi kirjoitetut vihapuheen kyllästämät elämänohjeet synnyttävät vihatekoja vielä nyt, 1400 vuotta myöhemmin.

  • Viha tarttuu niin nopeasti että jokainen meistä voisi miettiä minkälaista keskustelukulttuuria haluaa edistää. Myös täällä netissä. #pienipalarakkautta


  • FazerLovebotBlue kirjoitti:

   Viha tarttuu niin nopeasti että jokainen meistä voisi miettiä minkälaista keskustelukulttuuria haluaa edistää. Myös täällä netissä. #pienipalarakkautta

   Tiesittekö suklaan raaka-aineista tämän
   https://www.voice.fi/terveys-ja-hyvinvointi/a-78230


  • Kuinka monta raiskattua orangia mahtuu fazeriinaan? • Tuo oli yksi tekijä kirjoituksineen. Ei kaikki joukolla lähteneet mukaan. Olisi tehnyt ilman nettiäkin kuten muuten tapahtuu sielläkin, missä ei nettiä eikä kirjoitustaitoakaan mutta paljon vihatekoja.

 • Taas poistettu kommentti kuinka marokossa kohdellaan vapautettua 11.9 terroristia kuin suurta sankaria-

 • Pitäisi muistaa että Suomi on mitä on meidän Suomalaisten ansiosta, ei kenenkään ulkomaalaisen ansiosta. On erittäin ikävää että Suomea ja kulttuuriamme tuhotaan päättäjiemme toimesta järjestelmällisesti. Rassissmilla ja muulla helposti lyömäaseena toimivalla sanalla pellottelu ja uhkailu on lähtenyt täysin käsistä. Kun muistetaan se lähtökohta että esim nyt maassamme ilmaista elatusta nauttivat miehet ovat tulleet tänne ilmaisen elämän perässä KOKO euroopan halki ilman papereita, ja kyseiset herrat loistavat rikollistilastoissa erittäin etovalla tavalla

  https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/448021-nousua-jopa-521-ulkomaalaisten-tekemat-seksirikokset-kovassa-kasvussa

  Jos joku kotimainen jaksaa nillittää "vihapuheesta" ja rassissmista, niin pitäisikö asiaa lähteä miettimään esim siltä kantilta että mitä nämä ulkomaalaiset laittomasti maahan tunkeneet miehet täällä tekevät? Missä on niiden oma vastuu? Ja miksi yhdenkään veronmaksajan pitäisi elättää noita miehiä?

  Oma mielipiteeni on että nuo miehet joutaa takaisin kotiinsa ilman mitään "vihapuheita" ja apua toimitetaan sitä oikeasti tarvitseville siellä missä he ovat ( EI rahaa)

  • Suimen lapsilisät, sosiaalituet, työttömyyskorvaukset, vuokra-asunnot, sosiaalipalvelut, terveydenhoito ja kansallisomaisuus takaisin suomalaisille!


  • BbUks kirjoitti:

   Suimen lapsilisät, sosiaalituet, työttömyyskorvaukset, vuokra-asunnot, sosiaalipalvelut, terveydenhoito ja kansallisomaisuus takaisin suomalaisille!

   Momikukttuurisuus on kirous. Ei mulla muuta.


  • Perhanan näppis: Monikultti on kirous!


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.