Syna- ilman muita Googia

USAssa on noin 5 % Raamatun lättymaan väestä ja noin 15 % lättymaahan uskomattomien jehovantodistajien väestä. Juolahti viime uutisista mieleen jae Vt-seuran Raamatusta:

" Mutta olkaa te varuillanne; teitä luovutetaan paikallisiin oikeusistuimiin, ja teitä piestään synagogissa ja asetetaan käskynhaltijoiden ja kuninkaiden eteen minun tähteni, todistukseksi heille."

Koskahan on viimeksi jehovantodistaja piesty synagogassa? Onhan se Raamatun mukaan hyvin oleellinen merkki todistelusta Jeesuksen tähden.

36

502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lätytön

      Toteutuu parhaillaan monissa maissa, samoinkuin synakoogissa varhaiskristittyjen aikaan. Paikat vaihtelevat, eikä tarkoita kirjaimellisia synagookia. On paljon kokemuksia pidättämisistä ja pahoinpitelyistä eri maissa.
      Onko se itsellesi mieluinen uutinen?
      En tarkkaan tiedä hakattiinko Karvian työlaitoksella nuoria miehiä, jotka eivät halunneet osallistua sotaan opettelemisiin, mutta kurjat olosuhteet siellä oli, monilla kolmekin vuotta, ilman tuomiota. Läheinen henkilö kertoi siitä aikanaan oltuaan siellä.
      Onneksi oli mahdollisuus käyttää aika Raamatun tutkimiseen, jos nyt haluaa nähdä jotain hyvääkin asiassa.

      • lätytön 30.10.2018 2:48

        <>Toteutuu parhaillaan monissa maissa, samoinkuin synakoogissa varhaiskristittyjen aikaan. Paikat vaihtelevat, eikä tarkoita kirjaimellisia synagookia.><

        Ahaa, sitten on kyseessä varmaan käskynhaltijat ja kuninkaat, onko noista esimerkkejä?

        <> On paljon kokemuksia pidättämisistä ja pahoinpitelyistä eri maissa.><

        Miksi (olettettu) Jeesus ei tiennyt näistä mitään, vaan viittasi synagogiin?

        ><Onko se itsellesi mieluinen uutinen?><

        Pitäisikö olla, ja jos niin miksi?

        <>En tarkkaan tiedä hakattiinko Karvian työlaitoksella nuoria miehiä, jotka eivät halunneet osallistua sotaan opettelemisiin...><

        Jos hakattiin, niin hakkasivat toisiaan. Kuinka tarkkaan tiedät Vt-seuran 1996-oppimuutoksen, jossa tuo opettelemishalunärkästely hylättiin?

        <>Onneksi oli mahdollisuus käyttää aika Raamatun tutkimiseen, jos nyt haluaa nähdä jotain hyvääkin asiassa.><

        Voin vakuuttaa sinulle ihan omalla kokemuksella, ettei Karvialla tutkittu Raamattua nimeksikään, siellä tutkittiin silloisia Vt-näkemyksiä, joista hyvin suuri osa on kuollut ja kuopattu sekä korvattunut uudella.


    • upottavaa

      Annetaan hastan olla oikeassa mielessään. Mitäs sillä väliä, kun ahdistaa aamusta iltaan. Jos on pakko olla uskomatta, siinähän sitä työsarkaa riittää. Loputon suo siellä, vetelä täällä.

      • Pilkulleeen

        "Annetaan hastan olla oikeassa mielessään"

        -Tarkoitat siis, että tarkistit vartiotorniseuran oppimuutoksen vuodelta 1996.
        Ja oikaisusi on sitten teokraattisen sodankäynnin puolelta, johon sodan opettelemiseen lahkolaisella onkin velvollisuus.


      • upottavaa 30.10.2018 8:18

        <>Annetaan hastan olla oikeassa mielessään><

        Voihan sen noinkin ilmaista, pientä oravaakin vilutti kun oli käpy, mutta ei hampaita.

        <>Jos on pakko olla uskomatta, siinähän sitä työsarkaa riittää. Loputon suo siellä, vetelä täällä.><

        Todellisuus korvaa hyvin kepeästi luskonnolliset luulot. Ja jos kiinnostaa ja kokee olevansa oikeassa, niin voi aina torpata esittämäni.


    • töttörööttt

      Varsin hyvä lisätuki sille, että Jeesuksen paluuta odotettiin pikaisesti jo kauan sitten. Kertoo myös Jeesuksen juutalaisuudesta ja alkukristillisyyden alkukodista (synagoogat, käskynhaltijat ym).

      Aika lujille täytyy juutalaisia ottaa todistajat pattiin tänä päivänä, jos ryhtyvät näitä synagoogiin raahamaan piestäväksi. Israelissa tosin voi kaikenlaista sattua, mutta ei kai nyt sielläkään ihan tuota, sentäns.
      Ja koska palstalla on pysyvästi majailevia, itseään ainoina oikeina lampaina pitäviä, niin kaipa tuon tulisi koskea heitäkin. Eivät taideta heitäkään raahata juutalaisten uskonnonharjoituspaikkoihin.

      Ehdottomasti synagooga on tässä kirjaimellinen, symboliseksi se on muuttunut vasta sitten kun arvon herraa ei takaisin näkynyt ei, kuulunut ja piti ryhtyä keksimään vakuutusselityksiä.

      • töttörööttt 30.10.2018 12:54

        <>Varsin hyvä lisätuki sille, että Jeesuksen paluuta odotettiin pikaisesti jo kauan sitten. Kertoo myös Jeesuksen juutalaisuudesta ja alkukristillisyyden alkukodista (synagoogat, käskynhaltijat ym).><

        Nk. tosi kristittyjä ei tuollainen asia vaivaa, hypätään seuraavaan aiheeseen ja unohdetaan juuri luettu. Juutalaisilla on edelleen riittävästi ongelmia maailmalla ihan onasta takaa, eivät lähde hankkimaan niitä ehdoin tahdoin lisää.

        <>Ehdottomasti synagooga on tässä kirjaimellinen, symboliseksi se on muuttunut vasta sitten kun arvon herraa ei takaisin näkynyt ei, kuulunut ja piti ryhtyä keksimään vakuutusselityksiä.><

        Nk. tosi kristitty keksii aina meriselityksen ja tässä asiassa vetoaa vaikka Venäjän tilanteeseen siten, että synagoga on nykyään kuvaannollinen ilmaus.


    • LähesToteutunutEnnustus

      Ei ole piesty synagoogissa. Ei ole asetettu käskynhaltijoiden ja kuninkaiden eteen. Ei varsinkaan Jeesuksen nimen tähden. Mutta leivättömän pöydän ääressä seura on sentään ollut -- mm. pedofiilien suojeluohjeman takia. Siis, jotain sentään.

      • LähesToteutunutEnnustus 30.10.2018 18:39

        <>Mutta leivättömän pöydän ääressä seura on sentään ollut -- mm. pedofiilien suojeluohjeman takia. Siis, jotain sentään.><

        Ja ensimmäisen maailmansodan aikoihin johtopoppoo pääsi kirjoittelustaan vankilaan. Ei auttanut pelkästään se, että poistivat (enkelien toimittamasta) Täyttyneestä salaisuudesta pahimmat sivut.


      • slurp
        Hasta_luego kirjoitti:

        LähesToteutunutEnnustus 30.10.2018 18:39

        <>Mutta leivättömän pöydän ääressä seura on sentään ollut -- mm. pedofiilien suojeluohjeman takia. Siis, jotain sentään.><

        Ja ensimmäisen maailmansodan aikoihin johtopoppoo pääsi kirjoittelustaan vankilaan. Ei auttanut pelkästään se, että poistivat (enkelien toimittamasta) Täyttyneestä salaisuudesta pahimmat sivut.

        Mutta vapautettiin hyvin pian, unohdit kertoa sen.


      • slurp

        Hastan kirjoittelut tulevat yhä epätoivosimmiksi. Valheita ja puolitotuuksia.


      • Valitettavasti
        slurp kirjoitti:

        Hastan kirjoittelut tulevat yhä epätoivosimmiksi. Valheita ja puolitotuuksia.

        Epätoivoisuùdesta puheen ollen, jos sitä jossain on niin jehovantodistajien "todistaminen" on siitä malliesimerkki. Oletko nyt mielestäsi osoittanut jotain oleellista?


      • slurp kirjoitti:

        Mutta vapautettiin hyvin pian, unohdit kertoa sen.

        slurp 31.10.2018 9:54

        <>Mutta vapautettiin hyvin pian, unohdit kertoa sen. ><

        Ja mitä sitten? Sinusta poiketen tuo lyhytkin vankeus oli Vt-seuralle tärkeä Raamatun ennustuksen täyttymys, tosin siitäkin on vielä valehdeltava:

        ”Jumalan voideltujen ahdistelu saavutti huippukohtansa 21. kesäkuuta 1918, jolloin Vartiotornin Raamattu- ja Traktaattiseuran presidentille, J. F. Rutherfordille, sekä huomattaville jäsenille langetettiin väärien syytteiden perusteella pitkät vankeustuomiot. Aikoessaan ”muuttaa ajat ja lain” ”pieni sarvi” oli käytännössä tappanut järjestelmällisen saarnaamistyön (Ilmestys 11:7). Näin ollen ennustettu ”ajan, aikojen ja puolen ajan” jakso päättyi kesäkuussa 1918.” (dp sivu 143)

        Ko. porukka vapautettiin lakiteknisestä syystä, ei siksi, että syytökset olisi osoitettu vääriksi. Vapautus tuli lakiteknisen virheen perusteella, eikä juttua katsottu uudelleen, koska sota oli ohi ja asenteet muuttuneet.


      • slurp kirjoitti:

        Hastan kirjoittelut tulevat yhä epätoivosimmiksi. Valheita ja puolitotuuksia.

        slurp 31.10.2018 9:59

        <>Hastan kirjoittelut tulevat yhä epätoivosimmiksi. Valheita ja puolitotuuksia. ><

        Hienoa, että vahdit ja perustelet väitteesi noin vastaansanomattomasti.


      • Valitettavasti kirjoitti:

        Epätoivoisuùdesta puheen ollen, jos sitä jossain on niin jehovantodistajien "todistaminen" on siitä malliesimerkki. Oletko nyt mielestäsi osoittanut jotain oleellista?

        Valitettavasti 31.10.2018 22:58

        <>Epätoivoisuùdesta puheen ollen, jos sitä jossain on niin jehovantodistajien "todistaminen" on siitä malliesimerkki. Oletko nyt mielestäsi osoittanut jotain oleellista? ><

        Jehovantodistajan elo on jatkuvaa kritiikin torjumista, hinnalla millä hyvänsä. Vankeus on tärkeä osa ennustusten täyttymistä, mutta kun sen lyhyyttä ei mainita, niin se on valehtelua.


    • kiinnostaatietää

      Olen lukenut tuotoksiasi tällä palstalla ja kovin tarkka tunnut olevan että muut ovat rehellisiä puheissaan, mutta nähtävästi et vaadi sitä itseltäsi. Raamattu ei edelleenkään missään kohdin puhu mistään ”lättymaasta”, joten sellaisen propagandan levittäminen on epärehellistä toimintaa. Mielipiteitä saa olla, mutta olisi syytä olla rehellinen itsekin, jos sitä samaa vaatii muilta.

      Seuraavaksi luultavasti laitat listan eri jakeita, jotka mukamas kertovat maan olevan litteä, mutta todellisuudessa ainuttakaan sellaista ei ole olemassa.

      • turhaaprovoilua

        olen nähnyt tämän provon ennenkin. näkemys maailmasta ja sitä ympäröivistä alueista oli tuolloin aivan erilainen. esim taivaankansi oli kiinteä, myös herran henkeyttämä jobivertadi sitä pronssipeilistä tehtyyn ainekseen. mitäs tähän sanot....


      • kiinnostaatietää 31.10.2018 0:57

        <>Raamattu ei edelleenkään missään kohdin puhu mistään ”lättymaasta”, joten sellaisen propagandan levittäminen on epärehellistä toimintaa.><

        En ole väittänytkään Raamatun käyttävän lättymaa nimitystä.

        <> Mielipiteitä saa olla, mutta olisi syytä olla rehellinen itsekin, jos sitä samaa vaatii muilta.><

        Olen samaa mieltä.

        <>Seuraavaksi luultavasti laitat listan eri jakeita, jotka mukamas kertovat maan olevan litteä, ><

        Voit jatkaa jankuttamista rauhassa, turha laittaa jakeita kun niissä ei ole lätty-sanaa.

        <>...mutta todellisuudessa ainuttakaan sellaista ei ole olemassa.><

        Raamatun maakuva on lainaa naapureilta, joilla se oli tällainen:

        https://www.google.com/search?client=firefox-b&ei=iYTZW4eFC4mnsAGjn5eICA&q=babylonian universe&oq=babylonian universe&gs_l=psy-ab.3..0i19k1.7978.25376.0.27932.14.14.0.0.0.0.283.2310.0j1j9.10.0....0...1c.1.64.psy-ab..4.10.2288...0j0i67k1j0i30k1j0i5i30k1j0i22i30k1j0i22i10i30k1j0i22i30i19k1.0.-suLMTgNxns

        Hebrealaisten taas tälläinen:

        https://www.google.com/search?client=firefox-b&ei=r4TZW5G9MoeKsAGLmYOoDg&q=hebrew universe&oq=hebrew universe&gs_l=psy-ab.3..0i7i30i19k1l4j0i19k1l2j0i5i30i19k1j0i8i30i19k1l3.75806.80979.0.82557.16.15.0.0.0.0.638.2871.2-5j0j1j2.8.0....0...1c.1.64.psy-ab..11.5.1633...0i7i30k1j0i8i7i30k1j0i7i5i30i19k1j0i8i7i30i19k1.0.cpBBtn6TCxk

        Asiahan on pääteltävä raamatunjakeista, joissa ei maata nimetä lätyksi.


      • kiinnostaatietää
        Hasta_luego kirjoitti:

        kiinnostaatietää 31.10.2018 0:57

        <>Raamattu ei edelleenkään missään kohdin puhu mistään ”lättymaasta”, joten sellaisen propagandan levittäminen on epärehellistä toimintaa.><

        En ole väittänytkään Raamatun käyttävän lättymaa nimitystä.

        <> Mielipiteitä saa olla, mutta olisi syytä olla rehellinen itsekin, jos sitä samaa vaatii muilta.><

        Olen samaa mieltä.

        <>Seuraavaksi luultavasti laitat listan eri jakeita, jotka mukamas kertovat maan olevan litteä, ><

        Voit jatkaa jankuttamista rauhassa, turha laittaa jakeita kun niissä ei ole lätty-sanaa.

        <>...mutta todellisuudessa ainuttakaan sellaista ei ole olemassa.><

        Raamatun maakuva on lainaa naapureilta, joilla se oli tällainen:

        https://www.google.com/search?client=firefox-b&ei=iYTZW4eFC4mnsAGjn5eICA&q=babylonian universe&oq=babylonian universe&gs_l=psy-ab.3..0i19k1.7978.25376.0.27932.14.14.0.0.0.0.283.2310.0j1j9.10.0....0...1c.1.64.psy-ab..4.10.2288...0j0i67k1j0i30k1j0i5i30k1j0i22i30k1j0i22i10i30k1j0i22i30i19k1.0.-suLMTgNxns

        Hebrealaisten taas tälläinen:

        https://www.google.com/search?client=firefox-b&ei=r4TZW5G9MoeKsAGLmYOoDg&q=hebrew universe&oq=hebrew universe&gs_l=psy-ab.3..0i7i30i19k1l4j0i19k1l2j0i5i30i19k1j0i8i30i19k1l3.75806.80979.0.82557.16.15.0.0.0.0.638.2871.2-5j0j1j2.8.0....0...1c.1.64.psy-ab..11.5.1633...0i7i30k1j0i8i7i30k1j0i7i5i30i19k1j0i8i7i30i19k1.0.cpBBtn6TCxk

        Asiahan on pääteltävä raamatunjakeista, joissa ei maata nimetä lätyksi.

        Ei minua todellakaan kiinnosta jankuttaa asiasta yhtään enempää. Olet kuitenkin useaan otteeseen tällä palstalla hokenut, miten Raamatun maakuva on litteä jne. vaikka näin ei todellakaan ole. Toki näin saa uskoa jos niin haluaa uskoa, mutta on aika tekopyhää vaatia muilta rehellisyyttä, kun itse olet epärehellinen.

        Muutenkin ihan näin ystävällisenä neuvona suosittelisin vaihtamaan levyä, sillä juttusi tuntuvat jämähtäneen pääsääntöisesti ”lättymaan”, Jeesuksen paluun ajankohdan ja tuon vuoden 1914 liittyvien opetusten ja odotusten ympärille. Toki varmaan sinä ja toverisi saatte joitakin todistajia kääntymään puolellenne, mutta tilastojen valossa työnne vaikuttaa olevan aika hyödytöntä, sillä todistajien määrä näyttää kasvavan vuosi vuodelta. Olisiko aika vaihtaa taktiikkaa?

        Tämä siis ihan tällaisen neutraalin katsojan näkövinkkelistä.


      • vastaatähän
        kiinnostaatietää kirjoitti:

        Ei minua todellakaan kiinnosta jankuttaa asiasta yhtään enempää. Olet kuitenkin useaan otteeseen tällä palstalla hokenut, miten Raamatun maakuva on litteä jne. vaikka näin ei todellakaan ole. Toki näin saa uskoa jos niin haluaa uskoa, mutta on aika tekopyhää vaatia muilta rehellisyyttä, kun itse olet epärehellinen.

        Muutenkin ihan näin ystävällisenä neuvona suosittelisin vaihtamaan levyä, sillä juttusi tuntuvat jämähtäneen pääsääntöisesti ”lättymaan”, Jeesuksen paluun ajankohdan ja tuon vuoden 1914 liittyvien opetusten ja odotusten ympärille. Toki varmaan sinä ja toverisi saatte joitakin todistajia kääntymään puolellenne, mutta tilastojen valossa työnne vaikuttaa olevan aika hyödytöntä, sillä todistajien määrä näyttää kasvavan vuosi vuodelta. Olisiko aika vaihtaa taktiikkaa?

        Tämä siis ihan tällaisen neutraalin katsojan näkövinkkelistä.

        Minä nyt edelleen odottaisin sinulta vastausta siihen miksi ns. jumalan henkeyttämä Job vertaa taivaankantta peiliin.

        Job 37:18:
        "kaarrutatko sinä hänen kanssansa taivaan, joka on vahva kuin valettu kuvastin?

        18 voisitko sinä hänen kanssaan takoa taivaan holvin, lujan kuin pronssinen peili?

        Siltä varalta ettet ymmärrä vertausta, kerrottakoon että muinoin käytettiin kiillotettuja pronssipeilejä.


      • kiinnostaatietää kirjoitti:

        Ei minua todellakaan kiinnosta jankuttaa asiasta yhtään enempää. Olet kuitenkin useaan otteeseen tällä palstalla hokenut, miten Raamatun maakuva on litteä jne. vaikka näin ei todellakaan ole. Toki näin saa uskoa jos niin haluaa uskoa, mutta on aika tekopyhää vaatia muilta rehellisyyttä, kun itse olet epärehellinen.

        Muutenkin ihan näin ystävällisenä neuvona suosittelisin vaihtamaan levyä, sillä juttusi tuntuvat jämähtäneen pääsääntöisesti ”lättymaan”, Jeesuksen paluun ajankohdan ja tuon vuoden 1914 liittyvien opetusten ja odotusten ympärille. Toki varmaan sinä ja toverisi saatte joitakin todistajia kääntymään puolellenne, mutta tilastojen valossa työnne vaikuttaa olevan aika hyödytöntä, sillä todistajien määrä näyttää kasvavan vuosi vuodelta. Olisiko aika vaihtaa taktiikkaa?

        Tämä siis ihan tällaisen neutraalin katsojan näkövinkkelistä.

        kiinnostaatietää 31.10.2018 16:33

        <>Ei minua todellakaan kiinnosta jankuttaa asiasta yhtään enempää.><

        Vaikeahan se on taistella raamatunjakeita vastaan.

        <>Muutenkin ihan näin ystävällisenä neuvona suosittelisin vaihtamaan levyä, sillä juttusi tuntuvat jämähtäneen pääsääntöisesti ”lättymaan”, Jeesuksen paluun ajankohdan ja tuon vuoden 1914 liittyvien opetusten ja odotusten ympärille><

        Miksi pitäisi hylätä yksikertaisimmat tavat osoittaa, että valehteleva Vt-seura niin harhassa kun olla ja voi?


      • kiinnostaatietää
        Hasta_luego kirjoitti:

        kiinnostaatietää 31.10.2018 16:33

        <>Ei minua todellakaan kiinnosta jankuttaa asiasta yhtään enempää.><

        Vaikeahan se on taistella raamatunjakeita vastaan.

        <>Muutenkin ihan näin ystävällisenä neuvona suosittelisin vaihtamaan levyä, sillä juttusi tuntuvat jämähtäneen pääsääntöisesti ”lättymaan”, Jeesuksen paluun ajankohdan ja tuon vuoden 1914 liittyvien opetusten ja odotusten ympärille><

        Miksi pitäisi hylätä yksikertaisimmat tavat osoittaa, että valehteleva Vt-seura niin harhassa kun olla ja voi?

        Ihan vaikka sen takia, että se on sama kuin hakkaisi päätään seinään. En tiedä mikä sinut ja toverisi saa taistelemaan Jehovan todistajia vastaan, mutta kovin tuottoisaa se ei ole. Sitä tässä yritän sinulle kertoa, että taistelusi on turhaa.

        Oli ryhmä tai yhteisö mikä tahansa, niin kaikenlainen vastustus ja vaino vain yleensä vahvistaa sen yhteenkuuluvuuden tunnetta. Mutta jatka toki vain valitsemallasi tiellä, eihän se minun asia ole, mihin jäljellä olevat vuotesi tuhlaat.


      • kiinnostaatietää kirjoitti:

        Ihan vaikka sen takia, että se on sama kuin hakkaisi päätään seinään. En tiedä mikä sinut ja toverisi saa taistelemaan Jehovan todistajia vastaan, mutta kovin tuottoisaa se ei ole. Sitä tässä yritän sinulle kertoa, että taistelusi on turhaa.

        Oli ryhmä tai yhteisö mikä tahansa, niin kaikenlainen vastustus ja vaino vain yleensä vahvistaa sen yhteenkuuluvuuden tunnetta. Mutta jatka toki vain valitsemallasi tiellä, eihän se minun asia ole, mihin jäljellä olevat vuotesi tuhlaat.

        kiinnostaatietää 1.11.2018 0:09

        <>Ihan vaikka sen takia, että se on sama kuin hakkaisi päätään seinään.><

        No ei ihan tunnu olevan.

        >< En tiedä mikä sinut ja toverisi saa taistelemaan Jehovan todistajia vastaan...><

        Minä en koe taistelevani jehovantodistajia vastaan, kaikkein vähiten kenenkään muun kanssa. Olen sen verran tietoinen sokeasta uskosta hallintoelimeen, että saliuskottavia jehovantodistajia ainoastaan sen verran, että heittävät kahjoja kommenttejaan, mutta eivät vastaa kritiikkiin.

        <>...mutta kovin tuottoisaa se ei ole. Sitä tässä yritän sinulle kertoa, että taistelusi on turhaa. ><

        Tuottoa en laske, enkä tuloksia, kunhan tuon esille toisen mielipiteen ja itselleen rehellinen ihminen sitten vertailee ja punnitsee sitä.

        ><Oli ryhmä tai yhteisö mikä tahansa, niin kaikenlainen vastustus ja vaino vain yleensä vahvistaa sen yhteenkuuluvuuden tunnetta.><

        Tottamooses tyhmyys tiivistyy jehovantodistajuuden kaltaisessa porukassa, olen sen itse kokenut.

        <> Mutta jatka toki vain valitsemallasi tiellä, eihän se minun asia ole, mihin jäljellä olevat vuotesi tuhlaat. ><

        Vaihdan näkemyksiäni heti kun perusteltuja mielipiteitä tuodaan eteeni, siihen asti Vt-seura on valehteleva 1800-luvun amerikkalainen uususkonto.

        Sinulla tuskin on halua käsitellä asiallisesti esimerkiksi Vt-seuran peruskiveä, 1914-opetusta. Kukaan muukaan kun ei siihen halua kajota, kuten ei halua kajota Jeesuksen jullikkaankaan.

        Käpy on, mutta ei ole hampaita.


      • kiinnostaatietää
        Hasta_luego kirjoitti:

        kiinnostaatietää 1.11.2018 0:09

        <>Ihan vaikka sen takia, että se on sama kuin hakkaisi päätään seinään.><

        No ei ihan tunnu olevan.

        >< En tiedä mikä sinut ja toverisi saa taistelemaan Jehovan todistajia vastaan...><

        Minä en koe taistelevani jehovantodistajia vastaan, kaikkein vähiten kenenkään muun kanssa. Olen sen verran tietoinen sokeasta uskosta hallintoelimeen, että saliuskottavia jehovantodistajia ainoastaan sen verran, että heittävät kahjoja kommenttejaan, mutta eivät vastaa kritiikkiin.

        <>...mutta kovin tuottoisaa se ei ole. Sitä tässä yritän sinulle kertoa, että taistelusi on turhaa. ><

        Tuottoa en laske, enkä tuloksia, kunhan tuon esille toisen mielipiteen ja itselleen rehellinen ihminen sitten vertailee ja punnitsee sitä.

        ><Oli ryhmä tai yhteisö mikä tahansa, niin kaikenlainen vastustus ja vaino vain yleensä vahvistaa sen yhteenkuuluvuuden tunnetta.><

        Tottamooses tyhmyys tiivistyy jehovantodistajuuden kaltaisessa porukassa, olen sen itse kokenut.

        <> Mutta jatka toki vain valitsemallasi tiellä, eihän se minun asia ole, mihin jäljellä olevat vuotesi tuhlaat. ><

        Vaihdan näkemyksiäni heti kun perusteltuja mielipiteitä tuodaan eteeni, siihen asti Vt-seura on valehteleva 1800-luvun amerikkalainen uususkonto.

        Sinulla tuskin on halua käsitellä asiallisesti esimerkiksi Vt-seuran peruskiveä, 1914-opetusta. Kukaan muukaan kun ei siihen halua kajota, kuten ei halua kajota Jeesuksen jullikkaankaan.

        Käpy on, mutta ei ole hampaita.

        Sinun täytyy nyt vain yrittää löytää joku toinen, jonka kanssa vääntää peistä vuodesta 1914, sellainen henkilö, jota asia koskettaa ja joka kokee vuosiluvut niin tärkeäksi, että niistä kannattaa väitellä. Minulla ei ole mitään tarvetta eikä mielenkiintoa käsitellä sitä sen enempää asiallisesti kuin asiattomastikaan.

        Asiatonta sen sijaan on se, että kutsut tiettyä ihmisryhmää tyhmäksi ainoastaan sen vuoksi, ettet itse pidä heistä. Miksi kukaan vakavasti mukana oleva todistaja haluaisi kuunnella sinua tai ylipäätään olla kanssasi missään tekemisissä, kun puhut heistä tuohon sävyyn?


      • äläohita
        kiinnostaatietää kirjoitti:

        Ihan vaikka sen takia, että se on sama kuin hakkaisi päätään seinään. En tiedä mikä sinut ja toverisi saa taistelemaan Jehovan todistajia vastaan, mutta kovin tuottoisaa se ei ole. Sitä tässä yritän sinulle kertoa, että taistelusi on turhaa.

        Oli ryhmä tai yhteisö mikä tahansa, niin kaikenlainen vastustus ja vaino vain yleensä vahvistaa sen yhteenkuuluvuuden tunnetta. Mutta jatka toki vain valitsemallasi tiellä, eihän se minun asia ole, mihin jäljellä olevat vuotesi tuhlaat.

        peili, se peili...


      • kiinnostaatietää kirjoitti:

        Sinun täytyy nyt vain yrittää löytää joku toinen, jonka kanssa vääntää peistä vuodesta 1914, sellainen henkilö, jota asia koskettaa ja joka kokee vuosiluvut niin tärkeäksi, että niistä kannattaa väitellä. Minulla ei ole mitään tarvetta eikä mielenkiintoa käsitellä sitä sen enempää asiallisesti kuin asiattomastikaan.

        Asiatonta sen sijaan on se, että kutsut tiettyä ihmisryhmää tyhmäksi ainoastaan sen vuoksi, ettet itse pidä heistä. Miksi kukaan vakavasti mukana oleva todistaja haluaisi kuunnella sinua tai ylipäätään olla kanssasi missään tekemisissä, kun puhut heistä tuohon sävyyn?

        kiinnostaatietää 1.11.2018 3:16

        <>Sinun täytyy nyt vain yrittää löytää joku toinen, jonka kanssa vääntää peistä vuodesta 1914, sellainen henkilö, jota asia koskettaa ja joka kokee vuosiluvut niin tärkeäksi, että niistä kannattaa väitellä.><

        Se ei ole tarpeen, riittää kun esitän, että Vt-seura esittää valheellisesti vuodella 1914 olevan Raamatun tuki. Kun sitten jehovantodistajat eivät tartu aiheeseen, niin se kertoo omaa kieltään. Tuo vuosiluku on peruskivi, jolle jehovantodistajuus rakentuu ja jokaiselle jehovantodistajajalle, joka sen perusteita epäilee tulee ongelmia.


    • Njönnjön

      Ps. 104:1 "Sinä asetit maan perustuksillensa, niin että se pysyy
      horjumatta iankaikkisesti"

      Jes.19:10 "Maan peruspylväät murskataan, ja kaikki palkkalaiset ovat
      murheellisella mielellä."

      1 Sam.2:8 "...Sillä maan tukipylväät ovat Herran, hän on asettanut niiden
      päälle maanpiirin."

      Job 37:12 "..tehdäkseen maanpiirin päällä kaiken.."
      Job 37:18 "kaarrutatko sinä hänen kanssansa taivaan, joka on vahva
      kuin valettu kuvastin ?"

      Job 26:7 "ripustaa maan tyhjyyden päälle."

      Job 38:5 "Kuka on määrännyt sen mitat - tottapa sen tiedät -
      tahi kuka on vetänyt mittanuoran sen ylitse ?"
      --> litteä maan *ylitse* mittanuora
      Jos maa olisi katsottu palloksi, niin tuossakin lukisi "ympäri"
      eikä "ylitse".

      Ilm. 20:8 "Ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia
      kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan,.."
      --> kulmat sopii paljon paremmin litteään alustaan kuin pyöreään palloon.

      Jes. 44:24 "..joka levitit maan.."
      --> selvästi litteä *levitetty* 'maanpiiri'

      Matt. 4:8 "Taas perkele otti hänet kanssansa sangen korkealle vuorelle
      ja näytti hänelle kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston."
      --> oo:n korkealta ei voi nähdä kuin korkeintaan 1/2 maapallosta, silti
      valtakuntia oli eri puolilla maapalloa eikä niitä voi minkäänkorkuisen
      vuoren tai puun latvasta nähdä, mutta litteän maan valtakunnat kyllä
      näkyisivät.
      --> litteän maan malli, "pannukakku"

      Saarn.1:5 "Ja aurinko nouseee, ja aurinko laskee ja kiiruhtaa sille
      sijallensa, josta se jälleen nousee."

      • Njönnjön 31.10.2018 11:13
        <>Ps. 104:1 "Sinä asetit maan perustuksillensa, niin että se pysyy
        horjumatta iankaikkisesti"><

        Vedenpaisumus toimii aivan erinomaisesti Raamatun maakuvassa, vettä oli yllin kyllin, sitä saatiin ylhäältä ja alhaalta, veden poistuminenkin oli ratkaistu. Korkeimmat vuoretkin oli helppo peittää, koska vuoret kannattelivat kiinteää taivaanvahvuutta.


    • påminnelse

      Luojamme on tehnyt juuri sellaiseksi, kuin se on ollut alusta asti. Ja sen päällä saamme asua. Vain ne, jotka haluavat kyseenalaistaa Luojan työt ja olemassaolon haluavat kiistellä maan muodosta.
      Se on kuitenkin lahja rakkaudelliselta Isältämme. Hän on varannut kaiken, mitä tarvitsemme, monipuolisen ravinnon, veden, ilman, jota saamme hengittää. Senlisäksi hän on luonut henkeäsalpaavia maisemia ja tähtitaivaan ihailtavaksemme, monipuolisen eläinkunnan, kukkaniityt kesäisin, syksyn kauniin ruskan, talven kauniin lumipeitteen ja kevään heräävän luonnon meille täällä Pohjolassa. Muille on varattu kauniita hiekkarantoja, sademetsiä, vuoristoja ja laaksoja ym.
      Ihminen viisaudessaan on kuitenkin turmellut sitä varsinkin viime vuosisadalla ahneudessaan.
      Me ihmiset olemme pieniä hänen edessään ja kuitenkin hän varasi Poikansa välityksellä lunnaat meille. Silti monet kyseenalaistavat kaiken ihmeellisen, jonka näemme ja kuulemme häneltä saamillamme aisteilla ja heristelemme sormia hänelle ja yrittävät sanoa: "ei sinua ole, minä kyllä tiedän sen paremmin."
      Kaiken saamamme perusteella voi kysyä: "Mikä on ihminen, että muistat häntä?"
      Sekään ei kelpaa ihmisille, että hän varannut mahdollisuuden mahtavaan tulevaisuuteen. Mieluummin he haluavat elää epätäydellisen ihmisen hallinnon alaisuudessa, jonka satoa saamme ikävästi nauttia eri muodoissa. Sodissa, joissa tuhlataan viattomien ihmisten elämää, itsekkyydessä, välinpitämättömyydessä ja moraalittomissa teoissa. Siitä pidetään kynsin hampain kiinni ja pilkataan niitä, jotka kertovat toivon sanomaa ihmisille. Miksi näin?

      • påminnelse 31.10.2018 15:51
        UUSI
        <>Luojamme on tehnyt juuri sellaiseksi, kuin se on ollut alusta asti.><

        Jossain on pahasti klappia jos sama luoja, joka siis ei oler Jahve, on skrivannut Raamattuun aivan muuta.

        <>Vain ne, jotka haluavat kyseenalaistaa Luojan työt ja olemassaolon haluavat kiistellä maan muodosta. ><

        Olet väärässä, Raamatun tekstin kiistäjät ovat raamattu-uskovasia.


      • Valitettavasti

        "Vain ne, jotka haluavat kyseenalaistaa Luojan työt ja olemassaolon haluavat kiistellä maan muodosta."

        Etkö tosiaankaan ymmärrä lukemaasi! Kukaan ei ole kyseenalaistanut maan muotoa. Kysymys on raamatun kirjoittajien maailmankuvasta, mikä ei vastaa sinunkaan tuntemaasi todellisuutta.


      • påminnelse
        Hasta_luego kirjoitti:

        påminnelse 31.10.2018 15:51
        UUSI
        <>Luojamme on tehnyt juuri sellaiseksi, kuin se on ollut alusta asti.><

        Jossain on pahasti klappia jos sama luoja, joka siis ei oler Jahve, on skrivannut Raamattuun aivan muuta.

        <>Vain ne, jotka haluavat kyseenalaistaa Luojan työt ja olemassaolon haluavat kiistellä maan muodosta. ><

        Olet väärässä, Raamatun tekstin kiistäjät ovat raamattu-uskovasia.

        Niinkuin kirjoitin, sinähän tiedät kaiken paremmin. Saat asua maan päällä vaikka se olisi minkämallinen hyvänsä, mutta Luojalla ei ole siinä mitään tekemistä. Olet vain sattunut saamaan tuntemattoman alullepanijan, joka on sattunut onnistumaan kaikessa pikkutarkasti. Häneenpä haluaisin tutustua, mutta hänestä ei ole tiedon häivääkään missään varmoissa oppaissa. Suurta vaihtelua on sen tutkimuksissa kalasta apinaan, jopa epämääräiseen alkulimaan. Mistähän sen alkuliman onnistuisi löytämään ja pystyisikö se antamaan mitään älykästä vastausta, jos siltä kysyisi. Tietäisikö edes, mistä se olisi saanut alkunsa. Siinä vastauksien saaminen olisi lujan takana, sillä tuskin se osaisi puhua. Pitäisi vain todeta, tässä sitä vain ollaan sattuman tuloksena. Eikä siinä mitään älyä ole kai tarvittu. Mutta, mitenhän joistakin on tullut niin älykkäitä, että ovat alkaneet kyseenalaistaa alkulimahommat ja näkevät suuren älyn (ei siis suuren älyttömyyden) olevan kaiken takana. Sanoppa se.


      • påminnelse kirjoitti:

        Niinkuin kirjoitin, sinähän tiedät kaiken paremmin. Saat asua maan päällä vaikka se olisi minkämallinen hyvänsä, mutta Luojalla ei ole siinä mitään tekemistä. Olet vain sattunut saamaan tuntemattoman alullepanijan, joka on sattunut onnistumaan kaikessa pikkutarkasti. Häneenpä haluaisin tutustua, mutta hänestä ei ole tiedon häivääkään missään varmoissa oppaissa. Suurta vaihtelua on sen tutkimuksissa kalasta apinaan, jopa epämääräiseen alkulimaan. Mistähän sen alkuliman onnistuisi löytämään ja pystyisikö se antamaan mitään älykästä vastausta, jos siltä kysyisi. Tietäisikö edes, mistä se olisi saanut alkunsa. Siinä vastauksien saaminen olisi lujan takana, sillä tuskin se osaisi puhua. Pitäisi vain todeta, tässä sitä vain ollaan sattuman tuloksena. Eikä siinä mitään älyä ole kai tarvittu. Mutta, mitenhän joistakin on tullut niin älykkäitä, että ovat alkaneet kyseenalaistaa alkulimahommat ja näkevät suuren älyn (ei siis suuren älyttömyyden) olevan kaiken takana. Sanoppa se.

        påminnelse 1.11.2018 1:22

        <>Niinkuin kirjoitin, sinähän tiedät kaiken paremmin.><

        Ainakin kykenen osoittamaan, että Vt-seura on valehtelija. Ja kun sen kirjoitan, niin kukaan ei kysy esimerkkejä, paitsi kuukausia sitten nuorelta vaikuttanut henkilö. Sitten loppui keskustelunhalu kun annoin pyytämänsä esimerkin.

        <>Mutta, mitenhän joistakin on tullut niin älykkäitä, että ovat alkaneet kyseenalaistaa alkulimahommat ja näkevät suuren älyn (ei siis suuren älyttömyyden) olevan kaiken takana. Sanoppa se.><

        Jos uskovaisia tarkoitat, niin he kehittävät tässä(kin) asiassa olkinuken ja alkavat taistella sitä vastaan.


    • Naumittarelta

      påminnelse 31.10.2018 15:51

      "Luojamme on tehnyt juuri sellaiseksi, kuin se on ollut alusta asti"
      -Maan ikä on tuollaiset 4.6 - 4.9 miljardia vuotta, elämä alkoi noin 3,6 miljardia vuotta sitten. "Alusta asti" ei nykyelämänmuoto ollut mahdollinenkaan, olot olivat niin erilaiset. Jospa vartiotorniseuralla on ollut "nollavuosiproblematiikkaa" noidenkin vuosimäärien kanssa, kuten se myönsi olleen laskeskellessaan maailmanlopun ajaksi vuotta 1914.

      " pilkataan niitä, jotka kertovat toivon sanomaa ihmisille. Miksi näin? "
      -Kysy pilkkaajaltasi, tällä foorumilla en ole sellaista tavannut. Ei vartiotornin sisällön asiavirheiden ja epäillyttävyyden esilletuominen pilkkaamista ole.
      Toivon sanoman sijasta kääntyy puhe maailmanlopun veriorgioilla hekumoimiseen, vartiotornin ohjeistuksen mukaisesti.
      Esim. Johanneksenpojan sivujen arkisto-osassa on lehtiartikkeli tuloksesta, "kotiin tultuani vaivuin vain sohvalle odottamaan maailmanloppua" (entinen todistaja, jonka Jehova paransi sitten masennuksesta ja saattoi ulos lahkon synkistä syövereistä valoon, vapauteen ja iloon)

    • 636346363463

      Synagoga tarkoittaa kokouspaikkaa. Se voi tarkoittaa mitä tahansa kokouspaikkaa.

      • 636346363463 1.11.2018 10:47

        <>Synagoga tarkoittaa kokouspaikkaa.><

        Tähän asti oikein.

        <> Se voi tarkoittaa mitä tahansa kokouspaikkaa.><

        Kokeile kertoa muslimille, että heidän kokouspaikkansa nimitys on synagoga, tai mainitse jehovantodistajalle, että heidän kokouspaikkansa on kirkko.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1690
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1329
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1268
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      183
      1132
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      161
      1044
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1033
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      892
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      876
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      826
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      794
    Aihe