"Kehitysapu" köyhdyttää kehitysmaat!

YrittelemälläKöyhyydestä

Ilmainen riisi kehitysmaihin on tappanut paikallisen riisi tuotannot kannattamattomina. Vaate avustus on tappanut myöskin paikalliset vaate neuloomot, jotka olivat tuottaneet paikalliseen kulttuuriin sopivia vaatteita paikallisella työvoimalla. ilmaisten vaate avustusten takia kehitysmaiden kansalaiset pukeutuvat kuin kerjäläiset. Kehitysapu vain lisää kurjuutta. Kapitalismi on tehokkain ase köyhyyttä vastaa. Se on jo auttanut satoja miljoonia köyhyysloukusta pois.
Ei nämä kehitysmaalaiset halua elää kuin kerjäläiset lopun elämäänsä. Lahjoittamalla ilmaistavaroita he pysyvät köyhina. Jos todella haluat auttaa heitä niin osta kehitysmaalaisten tuotteita. Näin työllistät paikalliset ja avustat heidän omaa kulttuuriaan, kohotat heidän omanarvon tunnetta kun voivat tehdä työtä mistä on hyötyä jollekkin toiselle.

11

165

  Vastaukset

  • Kaikenlainen "avustelu" noille on turhaa,sitä on jatkettu 70 vuotta eikä minkäänlaista vastetta edelleenkään. Noin se menee kuten aloittaja kuvasi,itse kuvaisin touhua näin: Suut ammollaan makailevat puiden varjossa odottamassa seuraavaa UN: lentokonetta josta se riisipussi taas tipahtaa,miksi tehdä mitään koska länsi on "ajatellut" auttavansa...

  • Kehitysapua saavan maan ei kannata kohentaa olojaan. Kehityspapu kun loppuu siihen paikkaan. Monien Afrikan maiden talous pyörii pelkän kehitysavun tuella.
   Jos apu loppuu, joutuu töihin aivan itse.

  • afrikkaan ja lähi-itään ei senttiäkään rahaa.
   50vuoden rahanjakamisen tulos on nyt nähtävissä.
   Joku viisas joskus sanoi: ilmainen raha passivoi ihmisen.

  • kehitysapu pitäisi lakkauttaa maailmanlaajuisena ilmastopiliittisena uhkana.

   • Ostetaan kehityaapu rahoilla e-pillereitä ja jaetaan Afrikkaan , se vasta olisi todellinen ilmastoteko.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ostetaan kehityaapu rahoilla e-pillereitä ja jaetaan Afrikkaan , se vasta olisi todellinen ilmastoteko.

    Tässä jokunen vuosi sitten Turkulainen lääkefirma lähti erääseen Afrikan maahan asentamaan ehkäisykapseleita ilmaiseksi niitä haluaville. Lisää tällaista! Annan rahaa, jos tällaiseen järjestetään keräys!

    Punaiselle korruptioRistille ei tipu kolikon kolikkoa, niin eivät pääse tekemään osakekauppoja minun rahoillani!


  • Kummallisia tulkintoja. Ei kehitysapu riisinviljelyä lopeta vaan länsimaiden runsas maatalouden tukeminen. Länsimaat tuottavat tuen avustamana valtavan määrän elintarvikkeita ja ne dumpataan maailmalle pilkkahintaan. Näin teeme myös me suomalaiset.

   Kun elintarvikeet ovat maailmankaupassa järjettömän halpoja, eivät kehitysmaat voi satsata niiden tuotantoon. On tuotettava jotain sellaista, jota voi myydä maailmalle hyvään hintaan, siis sellaista, josta länsimaat ovat valmiita maksamaan hyvän hinnan. Näin kaupankäynti väristyy ja osan kansa elinmahdollisuudet heikkenevät. Katsokaamme peiliin, jos haluame nähdä syyllisen kehitysmaiden kurjuuteen!

   • Ei riisi Afrikassa kasva, eikä Suomessa silti 0,80e/kg, ei sitä sillä hintaa
    Afrikkaan viedä. Mitä luulet Kiinalaisten maksavan sinne vietävästä Suomalaisesta
    sianlihasta e/ kg ja mitä se sama liha maksaa Suomalaisessa kaupassa.


  • Jos kaikki sosuaaliturva jota tuo "kehitysapukin" pohjimmiltaankin on ,kaikista tulee lopulta somalialaisia merirosvoja jotka vain ryöstää toisiaan eli pelu on vain jotain TV:n nälkäpeli elokuvan kaltausta sairasta väkivaltaista maailmaa,jota jenkit maailmaan ajaa epätoivoisesti.

  • Ainoa kehitysapu jota pitää viedä on ehkäsyvälineet, kun sikiäminen vähenee jää enenmän ruokaa ja muuta jaettavaa.

   • Ehkäisy ja edullisempi, tai jopa ilmainen koulutus/valistus.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   5003
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   158
   4426
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   100
   3035
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   43
   2214