Miksi suomalaiset puolustavat Venäjää?

Mielipidetiedustelut kertovat, että puolet kansastamme pitää Venäjää uhkana [1; kenenkään kertomatta miten tuo itäinen rajanaapuri on meitä todellisuudessa uhkaillut. Mielipidetiedustelut kertovat myös, että yli puolet kansakunnastamme ei halua lännenmiehen sotilasliittoon Natoon – ja jo yli 15 vuoden ajan [Kuva 1.].

Olemme monessa suhteessa täällä niemellämme idän ja lännen vedenjakajalla – silti laajan Aasian mantereen esiläntinen niemimaa – pussin perä, joka voi vuotaa Skandinavian niemimaalle – aina Ruotsin Skåneen asti ---

Miksi Venäjä kirvoittaa niin sapekasta uhan luontia [2, vastakkainasettelua [3 – ikään kuin historiaamme ei oikein tunnettaisi – erityisesti autonomian ajalta, ja sieltä ammentuneista itsenäisyystarpeista fennomanian [4 herännäisyytenä, joka kulminoituu Neuvosto-Venäjän itsenäisyystunnustukseen 4. tammikuuta 1918. Miksi meillä on pieni, mutta äänekäs russofobistinen [5 ”jalkapallokatsomo”?

Helsingin Sanomat kirjotti upean ja sisällöltään yllättävän artikkelin, jossa alun nopealuennasta saisi käsityksen, että jylisee tarmokas West trolling manipulation -ilmiö [6. Tarkkaan luettaessa esiin nousee kuitenkin viiltävän terävä toinen puoli, jolloin asioita tunteva ja sisältöä tarkasti havainnoiva lukija huomaa aivan jotain muuta! – Mitä?

… eli huolelliset vastausperustelut ”kaikkien ilmansuuntien havainnoitsijoilta”, miksi Venäjän kanssa on edullista elää tasapainossa vastakkaisuutta luomatta – vaan ystävyyttä, kauppaa ja toisten sisäisiin asioihin puuttumattomuutta!

Noin yllä olevan tavoin eläen suomalaiset saavat täydet turvatakuut – jopa niin, että lännen ja idän voimatekijät saavat luontaisen puolueettoman neuvottelupöydän [7 kohdata ja sovitella maailmanrauhaa, sillä nyt – juuri nyt kolme suurta [8 jakavat maailmanpoliisiroolituksen – US on sen jo menettänyt [9, vaikka US koettaa kaikin keinoin sitä ylläpitää – esimerkiksi Iranin osalta [10 ---

HS-kirjoitus -toimittajina Marko Junkkari ja Tommi Nieminen – Linkki ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005886907.html -
Toiset kansanedustajat ymmärtävät Putinin Venäjää enemmän kuin toiset
Ilkka Luoma -kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 3.11.2018 - 19:44 (julkistettu):
Hyvin taitavasti kirjoitettu West trolling manipulation -artikkeli tai juttu, jonka annetaan kuitenkin kääntyä itseään ja manipulaatiotaan vastaan.

Viisas ja tietävä lukija huomaa tässä Venäjän "ymmärtämisen" ja erityissuhteiden kannattajien vastineista älykkyyttä ja käytännön viisautta. Juttu viestii julkituotuina todellisuuksina oloamme idän ja lännen vedenjakajalla. Samalla toimittaja onnistuu tieten tai vahingossa näyttämään idän ja lännen välisen media-asettelun. Tänään länsi käy informaatiosotaa [11 itää vastaan, toivottavasti sota jää kynien ja kumien tasolle.

Näyttäisi siltä, ettei toimittaja halua ilmaista suoraan kansakuntamme tahtoa, eli yli puolen suomalaisista olevaa NATOn vastustusta, jo yli viidentoista vuoden ajan. Samoin YYA' n meille pitkään positiivisesti toiminut bilateraalinen ulkomaankauppamme tasoittajana haluttiin unohtaa. Artikkelissa oli monia pieniä asiavirheitä – unohduksina, tieten tai tietämättömänä.

Juttu on ehdottomasti lukemisen arvoinen, sillä se tuo tietävälle lukijalle todellisuuden Venäjän erityissuhteiden tarpeellisuudesta kansakuntamme turvallisuuden takaamiseksi. Me emme halua olla lännen taistelualusta [12 itään -

… me mieluummin katamme neuvottelupöydän lännen ja idän johtajille, sillä "meiltä virtaa myönteistä vettä molempiin suuntiin" - uskoisin istuvan presidentin syvimmän tahtotilan olevan tuon viisauden sisällä [13. Julkaistu Helsingin Sanomissa.


Entä nyt, kun punnukset maailmatasapainossa heilahtelevat, ja kolmiodraama pelaa omaa pokeriaan tai sököä [13 – jopa täysin avoimin kortein, jolloin piilossa ei ole mitään – vaan todellisuus ratkaisee keiden vuosisataa elämme jo nyt!

Miksi meidän on viisasta pelata puolueettomuuspeliä ja jopa harjoitella sotapelejä molempien pääleirien kanssa – niin lännen – kuin idän sotakoneiden tarkkailijoina …
… eikö olisi viisasta tuntea molempien tapoja, karttaharjoituksia kuin skenaarioita, jotta puolustautumisemme valmiudet ovat kaikkiin ilmansuuntiin –

Useille suomalaisille ajattelijoille ja todellisuuden näkijöille tulee edelleen ikävä pelimies ja presidentti Urho Kaleva Kekkosta --- puhutaan, että elimme tuolloin kansakuntamme parasta aikaa! [14 …

Niin, miksi me puolustamme Venäjää?

Jatkuu
Ilmoita


39 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Niin Suomi, kuinEU on samalla tiellä kuin USA.
Trump ei ole syy vaan seuraus USA:ssa pitkään jatkuneesta kehityksestä.
1994 demokraattien ja republikaanien arvomaailmassa ei ollut suurta eroa.
2014 heidän arvomaailmansa oli täysin erilaidalta.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005813196.html

tämä sama kehitys on havaittavissa nyt myös Suomessa.
1
Ilmoita
[2

A] Neuvosto-Venäjä myönsi meille itsenäisyyden, tosin luovutimme sen myöhemmin EU-Brysseliin
B] Aikanaan YYA – bilateraalinen kauppa pelasti meidän aikakausiulkomaankauppamme
C] Neuvostoliitto myönsi sanattomasti meidän (täyden) puolueettomuuden 1975 (Max Jakobson – Tilinpäätös, Otava 2003 – s.80-86)
D] Venäjän tsaari halusi autonomiansa olevan esimerkki muulle Venäjälle ja katsoi sormiensa läpi meidän joskus ylilyöviä itsenäisyystavoitteita
E] Josif Stalin jätti Suomen valloittamatta – Talvisodassa osin Saksan vihjeestä ja Jatkosodassa, koska halusi pitää Suomen otteessaan, mutta itsenäisenä!
F] Siksi, että nykymedia käsittelee itäistä naapuriamme epätasa-arvoisesti ja yksipuolisesti – jättäen paljon sellaista pois mikä on meille tärkeää ja lisäten sellaista, joka ei kaikin osin pidä edes paikkansa.


Viitteet:

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9326143 -
[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10419386 – Merkittävä dokumentti, jota media tulkitsee tavallansa!
[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html -
[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/suomessakin-ita-lansi.html -
[4 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Fennomania -
[5
[6
[7
[8
[9
.
[10 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005887258.html – [E] ...
[11 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html -
[12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/05/suomea-viedaan-vahittain-ujuttamalla.html - [3]
[13 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263389-suurvaltapelin-uhkaava-kolmiodraama -
[14 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/kansalaisen-paras-kausi-elettiin.html -

Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

DOC antirussofobia1_04112018.doc – OpenOffice Writer
PVM 04112018A

706C_6284 – 17:00_18:35 RF01

The END
6 VASTAUSTA:
Surkuhupaisaa kyllä.. otimme itsenäisyyden kommunisteilta, jaaikanaan me (tai he) luovutimme sen Bysseliin kommunisteille takaisin.
Juutinraumaa kirjoitti:
Surkuhupaisaa kyllä.. otimme itsenäisyyden kommunisteilta, jaaikanaan me (tai he) luovutimme sen Bysseliin kommunisteille takaisin.
Napakymppi!
Juutinraumaa kirjoitti:
Surkuhupaisaa kyllä.. otimme itsenäisyyden kommunisteilta, jaaikanaan me (tai he) luovutimme sen Bysseliin kommunisteille takaisin.
Hyvä kommentti! Todellakin lenin joka oli myös juutalaistaustainen tai jos nyt venäjän juutalaisia voisi niin kutsua,myönsi pakon edessä meille entiselle Tsaarin autonomiselle federaatiolle itsenäisyyden joten kun kommunistinen juutalaishallinto kaatui Venäjällä mehän olisimme voineet palata federaation yhteyteen,mutta näin ei käynyt vaan miksi?
Juts joo - vai Lenin myönsi meille itsenäisyyden.
Taidat olla aloittaja itse tekaistuilla nimimerkillä kun väitteet ovat yhtä ääliömäisiä.
Zzcvbnm kirjoitti:
Juts joo - vai Lenin myönsi meille itsenäisyyden.
Taidat olla aloittaja itse tekaistuilla nimimerkillä kun väitteet ovat yhtä ääliömäisiä.
Lenin oli Stalinin ohella yksi allekirjoittajista, jotka myönsivät meille ensimmäisenä itsenäisyystunnustuksen 4.1.1918. Muut seurasivat sitten perässä - Ranska, Ruotsi jne …
ilkka.luoma kirjoitti:
Lenin oli Stalinin ohella yksi allekirjoittajista, jotka myönsivät meille ensimmäisenä itsenäisyystunnustuksen 4.1.1918. Muut seurasivat sitten perässä - Ranska, Ruotsi jne …
Mut sitten stalinia rupes kaduttamaan ja niinpä tuo massamurhaaja (omiakin kansalaisia tapatti hurjan määrän etenkin v1937-38) päättikin orjuuttaa Suomen pienen kansan v 1939.

Mutta kuten maailma tietää, tämän kunniattoman, umipihullun kusipäisen punatsaarin valloitusyritys kusi pahemman kerran ja paskiainen joutui kokemaan 105 kunniattomuuden päivää.
+Lisää kommentti
Sekavasta kirjoituksesta ei saanut juuri mitään selvää
Selvää sen sijaan on , että Ryssä on kaikille naapureilleen vastenmielinen naapuri. joka pyrkii valloittamaan ja sotkeentumaan itsenäisen valtion omaan vallanjakoon.

USA ei ole saanut olla Ryssältä rauhassa, vaan USA vaaleihin on Ryssä yrittänyt vaikuttaa.

Suomen ei tule liittyä Natoon ! Jo EU maksuissa on liikaa pienelle kansallemme
Nato ei mitenkään kykene puoustamaan Suomea tarpeen tullen - olemme kauakana Naton sisäpiiristä

EU yhteinen puolustus sopisi Suomelle.

Ainoastaan Ryssä on uhkana valtiomme itsenäisyydelle ! EI MUUT VALTIOT
3 VASTAUSTA:
Oletko russofobian vallassa?
Kommentoit nyt omia tuntemuksiasi,vaikka Venäjä sinussa aiheuttaakin negatiivista inhoa me jotka katsomme maailmaa laajemmalta perfektillä näemme siinä nostalgiaa ja mahdollisuuksia.
Sinä olla Transu Homopoika lopeta tämä russofobia!
+Lisää kommentti
Meidän ja Euroopan ja maailman uhka on sionistinen USA.
4 VASTAUSTA:
Ennemmin sionismi kuin Kansallissosialismi. Natsit narunjatkoksi!
Oikeus1946 kirjoitti:
Ennemmin sionismi kuin Kansallissosialismi. Natsit narunjatkoksi!
Saksan kansallissosialistinen puolue ei ollut mikään äärioikeistolainen kuten esim niin useat historian kirjoitukset kirjoittavat.
Hitler vaan vaistosi hyvällä vainullaan missä se iso paska piilee ja halusi kehittää oman kansansa sisällä sosialsitista aatetta ja saikin tuloksia aikaan josta meille vaan niin vähän kommentoidaan kun sodan jälkeisen historian kirjoittivat aivan muut piirit .
Kuten pakistanin muslimit nyt uskonkiihkossaan vaativat kristityn ei musliminaisen kuolemaa ja hänen asianajajansa teloitusta samoin myös Ranskassa on luotu laki joka rinnastaa Autsvitsin kieltämisen tai sen kokoluokan epäilemisen Jumalan pilkaksi.
Oikeus1946 kirjoitti:
Ennemmin sionismi kuin Kansallissosialismi. Natsit narunjatkoksi!
Tänäinen AITO kansallissosialistinen valtio on pseudovaltio Israel.
+Lisää kommentti
Ei ne venäläiset kuin ihmettelevät kun tulevat autoilla rajan yli että kuinka on tiet siistejä ja hoidettuja.
Kerran yhden kaverin tuttu karjalan oblastista kertoi kun joskun on käynyt tuttujen luona Suomessa kyläilemässä niin sitten kun ajelee autolla takaisin venäjän karjalan kotiinsa niin kyllä v...taa. Kaikki on niinkuin puolitiessään, miehen mentävää reikää tiet täynnä, osassa risteyksissä valaistuksen puute on ihan p....tä kun meinaa pimeässä eksyä, jalkakäytäviä on harvassa ja samoin suojateitä. Maaseudulla on lehmät ja possut tiellä kirmaamassa. Tässä VAIN MUUTAMA ESIM,
Ei ne sieltä ole tulossa niillä on niin paljon omia asioita hoidettavana.
1 VASTAUS:
Kauanko kiinalaisilla menee saavuttaa länsimaalainen yhteiskuntarakentaminen - Irakilla oli kaikki rakennettu ja USA pisti sileäksi.

Ainoa toivo maailmalla on irtautua sionistien dollarista - Adolf Hitler osoitti sen mitä OMALLA rahalla tehdään ja teki se muutamassa vuodessa.
+Lisää kommentti
Kuka tahansa jolla on paljon myytävää, ei uhkaile asiakkaitaan, vaan haluaa niitä lisää. Suomi on kauan ostanut lähes puolet kaikesta energiasta Venäjältä. Jos Venäjä ei olisi pinta-alaltaan maailman suurin, ja sen maaperän rikkaudet niin valtavia, olisi tilanne toinen. Mutta, luonnovaroiltaan maailman rikkaimmalla maalla ei yksinkertaisesti vain ole motiivia uhkailla muita.

USA sen sijaan hyökkäsi Irakiin juuri öljyn vuoksi v. 2003. Tämä fakta ei jostain syystä näy painavan Suomessa, vaikka USA surmasi yli puoli miljoonaa lasta, tuhosi koko infrastruktuurin, sekä aiheutti pakoalaistulvan mikä maksaa Suomen veronmaksajille miljardeja joka vuosi. Matujen tekemien rikosten määrän kasvusta puhumattakaan, ja suomalaisista, joita pakolaiset ovat tappaneet satoja. Kaikki tämä vain ja ainoastaan USA:n Suomelle aiheuttamaa tuhoa.
Ilmoita
Ryssän kanssa on tultava toimeen ja se koitetaan tehdä parhaamme mukaan. Historia on sentään suurimmalla osalla hyvin muistissa ja veikkaankin, että on enemmänkin hesarin paskanjauhantapropagandaa väittää, että suomalaiset erityisesti "puolustelisivat" ryssää erityisemmin.
Ilmoita
Avaaja osui herkkään kohtaan. Loistokirjoitus vailla vertaa. Hyvä!
Ilmoita
Kasaarit tyri Suomen valloituksen:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/5912a6e0-1439-4d4d-a52e-acfee6acb9a8_u0.shtml

”Venäjän vallanneet johtavat bolševikit eivät olleet venäläisiä. He vihasivat venäläisiä. He vihasivat kristittyjä. Heitä motivoi etninen viha. He kiduttivat ja teurastivat säälimättömästi miljoonia venäläisiä. Lokakuun vallankumous ei ollut 'venäläinen vallankumous'. Se oli vieraan kansan valloitusretki Venäjällä. Lähes kukaan ei ymmärrä tätä vieläkään, mikä todistaa, että kansainvälinen valtamedia on saman heimon käsissä.”

Nobel-palkittu kirjailija Aleksandr Solženitsyn.

Mutta nyt:
'
Nykyinen politiikka Suomessa on jatkosodan voittaneiden bolseviikkien politiikkaa - oikeuslaitosta myöten.
1 VASTAUS:
Holokausti tapahtui venäjällä kristityille. "Natsit" olivat juutalaisia - venäjällä, ei saksassa.
+Lisää kommentti
"Neuvosto-Venäjä myönsi meille itsenäisyyden"

Jos Ilkka Luoma on tähän mennessä vaeltanut vapaaehtoisesti tietämättömyydessä, niin nyt sen aika on ohi.

Leninin Suomen itsenäisyyden tunnustaminen tehtiin ketunhäntä kainalossa, sillä onnistuneen Suomen punaisten vallankumouksen seurauksena Suomi olisi liitetty takaisin Venäjään, tällä kertaa bolsevikkien hallitsemaan Neuvosto-Venäjään.
Tuo oli Leninin ja muiden Venäjän bolsevikkien tahto.

"Suomalaiset toverit alkoivat tässä vaiheessa todella harmittaa Leniniä. Pelkkää puhetta Helsingissä ilman tekoja. Lenin piti vuoden 1918 alussa muutaman päivän loman Terijoella ja merkitsi työtehtäviinsä artikkelin aiheesta "Pikkuporvariston loismaisuus ja suomalaisten sosialidemokraattien petos".
Viikkoa myöhemmin Tukholman sosialistinen pormestari Carl Lindhagen kävi tervehtimässä Leniniä Smolnassa ja sai kuulla, että "suomalaiset sosialidemokraatit ovat pettureita . . . he eivät halua tehdä vallankumousta vaikka se on heidän velvollisuutensa".

Lähde: Lasse Lehtinen, Risto Volanen: 1918 - Kuinka vallankumous levisi Suomeen. 2018. s. 158.

"Aseiden toimituksesta sovittiin suomalaisten kanssa, ja 20. tammikuuta Lenin antoi virallisen käskyn: "Suomen proletariaattia varten aseita: noin 10 000 kivääriä panoksineen, noin 10 kolmen tuuman tykkiä ammuksineen." Jatkossa seurasi vielä 25 000 kivääriä. Jos Smilga opastaisi yhtä tehokkaasti toimintaan kuin Trotski Pietarissa, sen pitäisi riittää suurimpiin kaupunkeihin ja se taas koko maahan. Suomalaiset toverit ja Smilga lähtivät Helsinkiin ja mukana meni myös rohkaisuja."

Lähde: Sama, s. 164.

"Neuvostoliitto myönsi sanattomasti meidän (täyden) puolueettomuuden"

Suomen puolueettomuus oli YYA-sopimuksen kautta hyvin rajoitettua ja vasta Oulun puheessaan 1989 Mihail Gorbatshov tunnusti Suomen puolueettomuuden.
Suomen ulkopuolella maamme näyttäyttyi Neuvostoliiton satelliittina.

"Josif Stalin jätti Suomen valloittamatta"

Ja olikohan Stalinin "päätökseen" olla valloittamatta Suomi jotain tekijää sillä, että massamme oli silloin kuitenkin niin vähän ilkka luomia, ja selkeästi enemmän niitä jotka lähtivät ase kädessä varmistamaan sellaista lopputulosta, jossa Suomi jäi valloittamatta.

http://kemppinen.blogspot.com/2008/12/miten-suomi-valloitetaan.html
3 VASTAUSTA:
"Ja olikohan Stalinin "päätökseen" olla valloittamatta Suomi jotain tekijää sillä, että massamme oli silloin kuitenkin niin vähän ilkka luomia, ja selkeästi enemmän niitä jotka lähtivät ase kädessä varmistamaan sellaista lopputulosta, jossa Suomi jäi valloittamatta."

Tottahan Suomi valloitettiin - sen seurauksena meillä huseerasi Valvontakomissio ja Porkkala siirtyi ihan sellaisenaan bolseviikeille - upseerikunta siivottiin asiattomista jne. ..

Sipilä edustaa tänää bolsevistista hallintokoneistoa.
LiittoutuneetVoitti kirjoitti:
"Ja olikohan Stalinin "päätökseen" olla valloittamatta Suomi jotain tekijää sillä, että massamme oli silloin kuitenkin niin vähän ilkka luomia, ja selkeästi enemmän niitä jotka lähtivät ase kädessä varmistamaan sellaista lopputulosta, jossa Suomi jäi valloittamatta."

Tottahan Suomi valloitettiin - sen seurauksena meillä huseerasi Valvontakomissio ja Porkkala siirtyi ihan sellaisenaan bolseviikeille - upseerikunta siivottiin asiattomista jne. ..

Sipilä edustaa tänää bolsevistista hallintokoneistoa.
"Sipilä edustaa tänää bolsevistista hallintokoneistoa."

Ja sinä edustat koko kommentilla itseäsi, ja totaalista typeryyttä ; P
EttäNäin kirjoitti:
"Sipilä edustaa tänää bolsevistista hallintokoneistoa."

Ja sinä edustat koko kommentilla itseäsi, ja totaalista typeryyttä ; P
Lainasin Sipilän itsensä lausumaa ja osoitus siitä on, että maatalous on se taho mikä on selkeä voittaja.
+Lisää kommentti
Paljonko Luoma on nostanut ruplia? Veikkaan, että paljon...
Ilmoita
suomelle ydinaseet ja täysi puolueettomuus on ainoa turvan tae?
1 VASTAUS:
Yks ja hyvä tie olisi juuri tämä että tänne ei voisi tulla vasemmalta eikä oikealta,ja ainoastaan ydinaseet voi sen turvata sekä täysiomavaraisuus päälle jotta emme olisi edes riippuvaisia mistään millään tavalla,ei oikealta eikä vasemmalta.
Tämä on nykyisinkin ainoa tae selviytyä maailmassa,mikään vieras valtio ei loppupeleissä ikinä välitä sinusta vittuakaan,se on harmi kyllä maailman ainoa suuri perintö joka tulee jatkumaan sukupolvelta vain toiselle maailman tappiin asti.
+Lisää kommentti
Ihan vihjeenä vois todeta, että itäpropakandankaan teko ei ole tehokasta noin pitkän propagandakirjoituksen avulla.
Kukaan ei jaksa tuollaiseen perehtyä, availla linkjejä yms. Saati oikoa noita selkeitäkin virheväittämiä ja jopa valheita. Tämä tietysti onkin kirjoittajan tavoite, mutta ei tuon vuoksi kannata luulla propagandan olevan tehokasta. Päinvastoin, koska eipä sitä kukaan luekaan ja jo lukuisten jopa sekavien propagandististen väitteiden vuoksi lukeminen loppuu jo alkuun. Suomalaisten ylivoimainen ja selkeä enemmistö on jo niin tottunut kyllästymiseen saakka noihin tuollaisiin. Joku prosentti tai sen osa saattaa olla joukossamme, joille tuollainenkin soopa voi jopa upota.
Ilmoita
Tiedät että naapurisi, thaiboxing-bodari, on kymmenen vuotta sitten eronnut vaimostaan juovuksissa pahoinpideltyään tätä. Tiedät että on selvänäkin äkkipikainen, mutta pysyy omissa oloissaan.

Olisiko fiksua haistatella naapurille joka päivä? Jos vaikka saisi äksöniä?
1
Ilmoita
Luoma on poistettu Uuden Suomen Puheenvuorosta venäläispropagandan levityksen vuoksi.
Ilmoita
Ruplat taskussa tekevät hyvää.
Ilmoita
Trolliluoma väittää " Neuvosto-Venäjä myönsi meille itsenäisyyden, … "

Jos Luoma olisi käynyt peruskoulun loppuun hän tietäisi, että Suomi itsenäistyi 6.12.1917 eikä siihen Neuvosto-Venäjää tarvittu.
Ilmoita
Osalta suomalaisista uhoilijoista on jäänyt kuulematta sanonta, ystävät läheltä ja viholiset kaukaa. Sanonnan mukaan eläminen vähentää huomattavasti uhoilun ja sitä kautta sotimisen tarvetta.
Ilmoita
Suomalaiset pelkäävät tätä julmaa naapuria,joka menee toisten maille sotimaan edelleen!
Ilmoita
Jos ei raukkauvesta nii rahasta.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Miksi suomalaiset puolustavat Venäjää?

Mielipidetiedustelut kertovat, että puolet kansastamme pitää Venäjää uhkana [1; kenenkään kertomatta miten tuo itäinen rajanaapuri on meitä todellisuudessa uhkaillut. Mielipidetiedustelut kertovat myös, että yli puolet kansakunnastamme ei halua lännenmiehen sotilasliittoon Natoon – ja jo yli 15 vuoden ajan [Kuva 1.].

Olemme monessa suhteessa täällä niemellämme idän ja lännen vedenjakajalla – silti laajan Aasian mantereen esiläntinen niemimaa – pussin perä, joka voi vuotaa Skandinavian niemimaalle – aina Ruotsin Skåneen asti ---

Miksi Venäjä kirvoittaa niin sapekasta uhan luontia [2, vastakkainasettelua [3 – ikään kuin historiaamme ei oikein tunnettaisi – erityisesti autonomian ajalta, ja sieltä ammentuneista itsenäisyystarpeista fennomanian [4 herännäisyytenä, joka kulminoituu Neuvosto-Venäjän itsenäisyystunnustukseen 4. tammikuuta 1918. Miksi meillä on pieni, mutta äänekäs russofobistinen [5 ”jalkapallokatsomo”?

Helsingin Sanomat kirjotti upean ja sisällöltään yllättävän artikkelin, jossa alun nopealuennasta saisi käsityksen, että jylisee tarmokas West trolling manipulation -ilmiö [6. Tarkkaan luettaessa esiin nousee kuitenkin viiltävän terävä toinen puoli, jolloin asioita tunteva ja sisältöä tarkasti havainnoiva lukija huomaa aivan jotain muuta! – Mitä?

… eli huolelliset vastausperustelut ”kaikkien ilmansuuntien havainnoitsijoilta”, miksi Venäjän kanssa on edullista elää tasapainossa vastakkaisuutta luomatta – vaan ystävyyttä, kauppaa ja toisten sisäisiin asioihin puuttumattomuutta!

Noin yllä olevan tavoin eläen suomalaiset saavat täydet turvatakuut – jopa niin, että lännen ja idän voimatekijät saavat luontaisen puolueettoman neuvottelupöydän [7 kohdata ja sovitella maailmanrauhaa, sillä nyt – juuri nyt kolme suurta [8 jakavat maailmanpoliisiroolituksen – US on sen jo menettänyt [9, vaikka US koettaa kaikin keinoin sitä ylläpitää – esimerkiksi Iranin osalta [10 ---

HS-kirjoitus -toimittajina Marko Junkkari ja Tommi Nieminen – Linkki ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005886907.html -
Toiset kansanedustajat ymmärtävät Putinin Venäjää enemmän kuin toiset
Ilkka Luoma -kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 3.11.2018 - 19:44 (julkistettu):
Hyvin taitavasti kirjoitettu West trolling manipulation -artikkeli tai juttu, jonka annetaan kuitenkin kääntyä itseään ja manipulaatiotaan vastaan.

Viisas ja tietävä lukija huomaa tässä Venäjän "ymmärtämisen" ja erityissuhteiden kannattajien vastineista älykkyyttä ja käytännön viisautta. Juttu viestii julkituotuina todellisuuksina oloamme idän ja lännen vedenjakajalla. Samalla toimittaja onnistuu tieten tai vahingossa näyttämään idän ja lännen välisen media-asettelun. Tänään länsi käy informaatiosotaa [11 itää vastaan, toivottavasti sota jää kynien ja kumien tasolle.

Näyttäisi siltä, ettei toimittaja halua ilmaista suoraan kansakuntamme tahtoa, eli yli puolen suomalaisista olevaa NATOn vastustusta, jo yli viidentoista vuoden ajan. Samoin YYA' n meille pitkään positiivisesti toiminut bilateraalinen ulkomaankauppamme tasoittajana haluttiin unohtaa. Artikkelissa oli monia pieniä asiavirheitä – unohduksina, tieten tai tietämättömänä.

Juttu on ehdottomasti lukemisen arvoinen, sillä se tuo tietävälle lukijalle todellisuuden Venäjän erityissuhteiden tarpeellisuudesta kansakuntamme turvallisuuden takaamiseksi. Me emme halua olla lännen taistelualusta [12 itään -

… me mieluummin katamme neuvottelupöydän lännen ja idän johtajille, sillä "meiltä virtaa myönteistä vettä molempiin suuntiin" - uskoisin istuvan presidentin syvimmän tahtotilan olevan tuon viisauden sisällä [13. Julkaistu Helsingin Sanomissa.


Entä nyt, kun punnukset maailmatasapainossa heilahtelevat, ja kolmiodraama pelaa omaa pokeriaan tai sököä [13 – jopa täysin avoimin kortein, jolloin piilossa ei ole mitään – vaan todellisuus ratkaisee keiden vuosisataa elämme jo nyt!

Miksi meidän on viisasta pelata puolueettomuuspeliä ja jopa harjoitella sotapelejä molempien pääleirien kanssa – niin lännen – kuin idän sotakoneiden tarkkailijoina …
… eikö olisi viisasta tuntea molempien tapoja, karttaharjoituksia kuin skenaarioita, jotta puolustautumisemme valmiudet ovat kaikkiin ilmansuuntiin –

Useille suomalaisille ajattelijoille ja todellisuuden näkijöille tulee edelleen ikävä pelimies ja presidentti Urho Kaleva Kekkosta --- puhutaan, että elimme tuolloin kansakuntamme parasta aikaa! [14 …

Niin, miksi me puolustamme Venäjää?

Jatkuu

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta