Tällaista on psykiatrisessa sairaalassa Turussa

jotta.viisastuisimme

10

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jkläkl

      "Jenna lisäksi kertoi, että koska sellissä ei ole vessaa eikä pönttöä, kaikki tarpeensa joutuu tekemään lattialle ja vessaan ei päästetä vaikka hakkaisi sellin ovea. Lisäksi ei saa vettä eikä ruokaa, vaikka olisi jano ja nälkä. Hoitajat eivät reagoineet mitenkään potilaan oveen
      hakkaamisen, vaikka sellissä oli valvontakamera, jota hoitajat valvoivat toimistossaan"

      "Katariina kertoi, että hän hakeutui itse puoli vuotta sitten A6 -osastolle unettomuuden johdosta. Hänet ohjattiin eritysselliin, ja hän teki tarpeensa lattialle. Hän huusi ja potki ovea, mutta kukaan ei tullut vaikka hoitajilla oli käytössään valvontakamera. Hän sanoi: ”Eivät päästäneet edes vessaan.”"

      -->aika karseaa touhua. Tuohan on sadismia, eikä mitään hoitoa. Ilmeisesti siis käypä hoidon mukaista hoitoa, koska kenenkään noiden valitukset eivät menneet mihinkään läpi. Koko sakki on täysin häiriintynyttä, enkä puhu nyt ns. hulluista. Ihminen laitetaan ulostamaan alleen niin kuin joku elukka ja pakkohoidon pidentämisellä uhkaillaan, jos valittaa johonkin. Ja vaikka valittaakin, niin virkamiehet suojelevat toisiaan eikä kukaan usko. Lääkärit saavat itse päättää, ovatko ihmisoikeusrikollisia vai eivät. Tämähän on oikein käypää hoitoa 2010-luvun Suomessa! Ei ihme, jos ihmisten mielenterveysongelmat kroonistuvat.

    • gflflfmm

      Totuus näissä tapauksissa on se että "pöpilässä" ollut on aika huonossa asemassa yhteiskunnassa eikä juurikaan mitään arvoa heidän mielipiteillään.

      Psykiatrit ja hoitajat voivat selitellä asioita miten lystäävät ja huonontaa asemaa entisestään. Päällimäisenä heillä ajatus hyvästä bisneksestä kuin parantamisessa tai auttamisessa. Kunhan vain saadaan koko elämän kestävä lääkitys potilas asiakkaalle niin lääkeosake kaupat kukoistavat.

      Kansanedustajia tälläinen ei haittaa koska omistavat lääkefirmojen osakkeita ja tekevät hyvää tiliä. Eihän sitä nyt omaa oksaa aleta sahaaman poikki.

      Maailma ja yhteiskunta on aina perustunut siihen että osa porukasta hyväksikäyttää muita jollain tavalla. Toinen tekee fyysistä työtä ja toinen saa palkkansa valvomalla työntekoa.

      Psykiatriassa tekaistaan jokin diagnoosi eikä sillä ole mitään merkitystä onko diagnoosi edes oikea koska palkka tulee jokatapauksessa. Potilasasiakasta ei tarvitse parantaa vaan riittää että ostaa lääkkeitä.

      • aaddhhddhh

        Mennään yhä enemmän tähän, että lääkeaikaa ja tarkkailuaikaa pidennetään ja pidennetään, koska se kuulemma saa havaitsemaan ja estämään oireet paremmin. Tämähän johtaa siihen, että potilasraasulla ei enää normaalia elämää tule olemaan, kun joka paikassa pitää olla joku yhteisöhenkilö kyttäämässä ja lääkkeet heikentävät toimintakykyä. Tuloksena on, että mielenterveyspotilaat kuolevat 10-20 vuotta normaalia nuorempina lähinnä fyysisiin sairauksiin. Voin sanoa, että kyllä pahassa jamassa olet, jos näitten pihteihin päädyt. Tämä psykiatrien "yhteisöhoitomuoto" aiheuttaa sinulle mahdollisesti entistäkin enemmän sosiaalisia ongelmia. Lopulta otat mieluummin viinaa, kuin hypit näitten sekopäitten tahtiin.

        Normaalilääkärillä kai ylimmäisenä tarkoituksena on pitää potilas elossa. Ilmeisesti psykiatreille tällä ei ole väliä, koska normaalilääkärit ovat sitä varten. Mutta kun normaalilääkäritkin laitetaan toimimaan psykologin virassa, jos potilas ei suostu olemaan vuosikymmeniä psykiatrien tentattavana ja lisäksi fyysisiä oireita tulkitaan mielisairauksiksi.


      • aatukki

        Minusta paras tapa kohentaa psykiatristen potialitten asiaa on, että jokainen potilas muistuttaisi jokaikisella psykiatrikäynnillä, että heidän potilaansa kuolevat 10-20 vuotta nuorempina esim.:
        https://www.nationalelfservice.net/mental-health/schizophrenia/life-expectancy-in-schizophrenia-and-years-of-potential-life-lost/
        ja että olet henkilökohtaisesti vastuussa tuhansien elinvuosien lyhentymästä.

        Kun tätä jatketaan vuosia, ehkäpä vuosikymmeniä, psykiatri ehkä hermostuu ja toinen psykiatri voi laittaa hänet pakkohoitoon. Tai sitten ehkä hän tekee jotain asialle. Tai sitten vaan kärsii.


    • Kouvolan psykiatrisessa sairaalassa harjoitetaan mm. seuraavia (myös):
      -pakkolääkitykset tietysti, lääkkeiden murskaaminen ja liettäminen veteen (seos juotetaan)
      -eristyssellin rutiininomainen käyttö, koskee erit. miespotilaita, lusiminen voi kestää vuorokausia
      -potilaille huutaminen, pakottaminen "keskusteluun", äksyily ja määräily
      -huonearestit, esim. 3h päivässä yksin pienessä kopissa, ei saa liikkua mihinkään, tai jopa koko päivän (1h saa olla yleisissä tiloissa), aresti voi kestää viikonkin
      -vierihoito, potilas ei saa olla yksin, edes kakalla, häntä valvoo koko ajan 1-2 hoitajaa myös wc:ssa (esim. mieshoitaja naista)
      -ruokailuista eristäminen omaan huoneeseen ja syöttämisellä uhkailu, ruoka-annosten tekeminen hirveiksi, sokerin käytön rajoittaminen/kieltäminen, epäoikeudenmukainen ruokien jako (esim. vain ensimmäisille juustoa, ei noudateta ravitsemussuosituksia
      -pyörätuolilla tai lepositeillä rutiininomaisesti potilaiden siirtäminen paikasta a paikkaan b, vaikkei potilas olisi aggressiivinen tms.
      -tiettyjen potilaiden eristäminen toisistaan
      -virheiden kieltäminen, edes sairaalassa ollut psykologi väitti, ettei tällaisia epäkohtia tapahdu :D

      Ja PALJON muuta!

      • eisairaudentunnetta

        Hankalasti käyttäytyvien potilaiden hoidossa on käytettävä niitä konsteja, joita voi lain mukaan käyttää. Ettehän te siellä hoidettavina olisikaan, jos olisitte terveitä.


    • eriperi
    • akalabeth

      Kyllä psykiatrilla heti tai vähän ajan päästä tulee selväksi, ettei sinua arvosteta tai kunnioiteta pätkän vertaa. Eipä tarvitse psykiatriakaan kunnioittaa. Turpaan vaan oikein pitkään ja halon kanssa, jos näette kadulla. Nämä hemmot ansaitsevatkin saada viholllisia ja pelätä vähän. Psykiatri saa 5600 euroa kuukaudessa ja heidän vakavammin diagnosoidut potilaansa, eli noin 200 000 ihmistä, kuolevat 15-20 vuotta muuta väestöä nuorempina. On siinä melkoisia yhteiskunnan loisia.

      • tuntematonpotilas

        Se on lääkärinkin saatava palkkansa pitkän koulutuksen jälkeen tekemästään työstä. Ei ne lääkärit kenenkään elinaikaan vaikuta, vaan itse jokainen kohdallaan.


    • geraldX

      Jos Jaakko Paavilaisen potilaaksi sinne joudutte, niin elämänne tulee olemaan yhtä painajaista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3794
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      210
      1871
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1414
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1285
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      961
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      910
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      880
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      858
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    Aihe