"Trumpin jättämä jälki on nyt pysyvä"

Maailma_elää

"Yhdysvaltain ja Ison-Britannian historian ja Pohjois-Amerikan kirkkohistorian dosentti Markku Ruotsila valaisi keskiviikkoaamuna Helsingin Sanomien vaalistudiossa syitä siihen, miksi Donald Trump on noussut uuden amerikkalaisen konservatiivisen liikkeen ja jopa globaalin konservatismin keulakuvaksi.

"Hän on pystynyt sanoittamaan kaikkein parhaiten ja kaikkein jyrkimmin ne tunteet, joita sydänmailla Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa konservatiiviset ihmiset tuntevat ja ovat tunteneet jo pidemmän aikaa. Trump on ollut ihan yhtä vihainen kuin nämä ihmiset ovat", vierailevana tutkijana Oxfordin, New Yorkin ja Stanfordin yliopistoissa toiminut Ruotsila taustoitti Trumpin suosiota.

Trump on tarjonnut Ruotsilan mukaan poliittisesti niitä ohjelmia, joita nämä ihmiset ovat peräänkuuluttaneet jo pitkän aikaa".

https://beta.oikeamedia.com/o1-88309

Ruotsila muistutti ja korosti, että "jos katsotaan tulevaisuuteen Trumpin pitkän aikavälin jättämä jälki on nyt pysyvä".

"Hänen kauttaan Yhdysvaltain korkein oikeus on nyt konservatiiivien hallussa ja koska republikaaneilla on vielä senaatti, niin tulevaisuudessakin he pystyvät nimittämään paitsi korkeimman oikeuden tuomareita niin myös kaikki liittovaltion alemman tason tuomarit", hän tarkensi ja alleviivasi, että 30-50 vuotta korkein oikeus on nyt konservatiivien hallussa ja se tulee näkymään kaikissa asioissa.

"Kaikki suuret kulttuuri-, poliittiset ja arvokysymykset loppujen lopuksi päätyvät korkeimman oikeuden käsittelyyn ja melkein kaikista asioista tulee hyvin konservatiivinen päätös ja demokraattipresidentti tulevaisuudessa tulee siitä kärsimään ja tämä on se Trumpin saavutuksista kaikkein merkittävin, millä tulee olemaan hyvin pitkäaikaiset vaikutukset ja hyvin monella alueella monessa asiassa", Ruotsila kiteytti.

Yhdysvaltain politiikan kahtiajakautumisen kärjistymisen ja kiristyneen ilmapiirin taustalla olevan arvojen ristiriidat ja eri maailmankuvien törmäys. Yhdysvaltain historiaa tutkineena dosenttina hän tietää, että konservatiiviset amerikkalaiset ovat jo pitkään kokeneet, että heidän ääntään ei kuulla, heidän mielipiteillä ja arvoilla ei ole väliä, vaan poliittinen eliitti on kiinnostunut vain kaikista vähemmistöistä: homoseksuaaleista, maahanmuuttajista, naisista, mustista, eikä tavallisesta keski- ja työväenluokasta.

Demokraattien ottaessa vallan edustajainhuoneessa tilanne on Ruotsilan mielestä sellainen, "jota ei kenenkään Yhdysvaltain ystävän olisi pitänyt toivoa" - vallanjakaantuminen, josta seuraa hänen näkemyksensä mukaan "väistämättä pysähtyneisyyden aika". Demokraateilla on edessä edustajainhuoneessa ongelmia.

7

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jfrjbgdrh

      Miten Hesarin vaalistudiossa on voinut joku puhua asiaa? Yleensä siellä ei muuta puhuta kuin kommunistipropagandaa....

    • TrumppiHyväMies

      Ei Trumppi mitään jälkeä ole jättänyt, mutta puhunut oikeista asioita. Siksihän hän pääsi Presidentiksi. Ei ne HusseinObaman jutut oikein natsanneet ja sen takia ne heivattiin.
      Kansakunnat tarvitsevat yleviä ryhdikkäitä ja terveitä päämääriä toimiakseen ja tuottaakseen.
      Kaikki innovatiiviset asiat tapahtuvat vain tilanteissa, joissa niille on tilaus, eli kaikki hyvä pursuaa sieltä, missä ihmiselle on jotain parempaa olemassa. Mikään nyhverö löllöttelijä ei tuota kun ongelmia.
      Lisäksi johtaja-aines tulee etsiä kansan etua, ystävyyksiä ja onnistumisia kaikin puolin.
      Trumppi on sitä tehnyt ja kenkää on saanut vanhat ummehtuneet ja löllähtäneet rakenteet.
      Oikeaa toimintaa.
      Euroopassa on hyvin selkeä epäonnistuminen tapahtunut juuri siksi, että alettiin valumaan kun vanha makkara. Sosialisoitiin toisten maiden velkoja, tuetaan vääryyksiä, ja menetetään identiteettimme, turvallisuutemme jne.
      Eurooppa muuttu eikä sosialistiseksi vaan kaikkialla on nähtävissä ryhdikkäämmät linjat toisten työllä eläminen lakkaa. Ihmiset joutuvat ihan itse tekemään itsensä ja elämänsä eteen asioita.
      Saa nähdä kuinka Suomessa tulevissa vaaleissa. Erilaiset mediat huutavat jo nyt kannatuslukuja jotta voisivat ohjailla ja aivopestä kansalaisia. Saa nähdä kuinka älykkäitä meillä ollaan. Muutos tapahtuu joka tapauksessa. Kuinka pian, se nähdään. Parempi olisi tietenkin nopeammin, koska kokoajan menetämme rahaa, voimia ja tulevaisuutta.

    • kysynpähän_vaan

      Ovatko NAISET vähemmistö? Mustiakin taitaa usassa olla aika paljon. Edellä mainittujen asema ei edelleenkään ole tasa-arvoinen. Konservatiiveilta on tullut paljon ihmisarvoa loukkaavia kommentteja ja aloitteita, asettuvat Jumalan asemaan tuomitessaan erilaisia ihmisryhmiä. Ei oikea kristitty tee niin.

      • Kfkfkgjgkgkg

        Eli ole ihmisarvoa loukkaavaa olla erimieltä kommunistien kanssa.


      • Vähemmitö_naisia

        Ovat kai, jos ovat muslimi tai mustia naisia ?


      • ollakovaikoeikö
        Vähemmitö_naisia kirjoitti:

        Ovat kai, jos ovat muslimi tai mustia naisia ?

        Luepa aloittajan teksti uudestaan tarkemmin, …"poliittinen eliitti on kiinnostunut vain kaikista vähemmistöistä: homoseksuaaleista, maahanmuuttajista, naisista, mustista"... Tullut kirjoittajalle lapsus. Ketä ovat nämä poliittinen eliitti, jonka mielenkiinnon kohteet tuossa yleistetään? Tuskin pitää ihan paikkaansa.


    • Tcgcgcgcgc

      Onko kukaan tutkinut Ruotsilan mahdollisia yhteyksiä venäläisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe