Epigeneettinen periytyminen ja sen mekanismit

Viime aikoina monet evoluutiobiologit ja populaatiogeneetikot ovat ahkerasti hyökänneet sukupolvien välistä epigeneettistä periytymistä vastaan. Tämä on ymmärrettävää, koska epigeneettinen periytyminen kumoaa perinteiset Mendelin perinnöllisyysopit, jotka osaltaan ylläpitävät pseudotieteellistä evoluutioteoriaa.

Vakavasti otettavat tutkijat ovat kuitenkin varmoja siitä, että epigeneettisen periytymisen muotoja on useita ja että niillä todella on sukupolvet ylittävä vaikutus. Tällä hetkellä nykyaikainen vakavasti otettava tiede tuntee ainakin seuraavat epigeneettisen periytymisen mekanismit :

1. DNA:n metyloituminen ja histonimarkkereiden ohjaama translaation jälkeinen proteiinin prosessointi.
2. Hemimetyloituneen DNA:n aiheuttama DNMT1:n ohjaama CpG metylaatioprofiilien ylläpito. (DNMT= De Novo MethylTransferase)
3. Passiivinen DNA:n demetylaatio (konversio 5-mC:stä 5-hmC:hen).
4. Aktiivinen DNA:n demetylaatio (Glykosylaasin ohjaama emäksen poisto ja korjausmekanismi).
5. Pakattu kromatiini (HAT:n inaktivointi, HMT:n aktivointi) (HAT=Histone AcetylTransferases, HMT=Histone MethylTransferases) estää DNA:n lukemisen.
6. Avoin kromatiini (HAT:n aktivointi, HMT:n inaktivointi) mahdollistaa DNA:n lukemisen.
7. Äidin/emon ravitsemustila.
8. Äidin/emon altistus ympäristömyrkyille tai ravinnon sisältämille epäpuhtauksille (BPA. ftalaatit, dioksiinit, tupakansavu)
9. Epigeneettisten markkereiden uudelleenohjelmointi (Solujen erilaistuminen ja kehon muoto)
- Hedelmöityneen munasolun epigeneettisten informaatiokerrosten poisto ja uudelleenohjelmointi (mitoottinen informaationvälitys)
- Alkuitusolujen epigeneettisten informaatiokerrosten poisto ja uudelleenohjelmointi (meioottinen informaationvälitys)
- Sukusolujen kantama epigeneettinen informaatio
- DNA:n metylaatioprofiilit siittiösolussa sekä munasolun emosolussa
- H3K4 ja H3K27 histonien metylaatio siittiösoluissa
- RNA-molekyylit, joita siittiösolut kuljettavat (mRNA:t, miRNA:t, siRNA:t, piRNA:t jne.)
10. Pluripotenttien kantasolujen epigeneettiset markkerit ja informaatioprofiilit (Kantasolujen uudelleenohjelmointi)
- Vähentyneet TET-entsyymit tai heikentynyt hydroksymetylaatio alkion kantasolujen DNA-jaksojen promoottoreissa
- Uudelleenohjelmoinnin ohittavat DNA:n alueet rikastamalla H3K9me3:a.

Viime kuukausina huippututkijoiden mielenkiinto on alkanut keskittyä sekä miRNA- että erityisesti lncRNA-molekyylien välittämään epigeneettiseen periytymiseen. Mainittakoon, että esim. ihmisestä on kartoitettu yli 167000 toiminnallista lncRNA-molekyyliä (NONCODE 2016), mikä on siis yli kahdeksankertainen määrä verrattuna esim. proteiininen koodaamiseen käytettävien DNA-jaksojen määrään ihmisen genomissa. Siemennesteestä näitä pitkiä koodaamattomia RNA-molekyylejä on niin ikään havaittu tuhansia, jopa kymmeniätuhansia erilaisia. Niitä kuljettavat solunulkoiset vesikkelit, kuten eksosomit. Pitkät koodaamattomat RNA-molekyylit välittävät epigeneettiset informaatiorakenteet solun histoneille, joiden häntiin tallentuu yksilön ominaisuudet tallentava biologinen tietokanta usean erityyppisen epigeneettisen markkerin kombinaationa. Aiheesta löytyy vasta muutama varteenotettava tutkimus. (ketjussa linkki yhteen erinomaiseen tutkimukseen).

Jos siis jokin artikkeli väittää, etteivät epigeneettiset informaatiorakenteet vahvasti periydy ja etteivätkö siihen vaikuttavat mekanismit ole erittäin tärkeitä periytyvien ominaisuuksien kannalta, kannattaa päivittää opinnot tämän vuosituhannen puolelle ja oikeasti ottaa selvää asioista.

26

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • RaamattuOnTeos

        Mutta kun pseudotieteellinen apologiablogisi ei ole mikään tieteellinen sivusto, niin on lapsellista, naurettavaa ja typerää, että vieläkin yrität teeskennellä sen sitä olevan, vaikka siitä on sinulle jo toistamiseen huomautettu.


    • "Viime aikoina monet evoluutiobiologit ja populaatiogeneetikot ovat ahkerasti hyökänneet sukupolvien välistä epigeneettistä periytymistä vastaan."

      Missä? Vai onko tämä taas sinun ihan omia tulkintojasi?

      • Lukisit linkitetyt artikkelit niin olisit viisaampi.


    • räyhräyh2

      Haha, umpityperä opettajantapainen keksii hyökkäyksiä, että ääliömäinen kretuilunsa näyttäisi muka vakavasti otettavalta, kun sitä vastaan "hyökätään":D

      Kohta umpityperä opettajantapainen hyökkää ja itkee tämän pois. Mutta turhaan, lukijat näkivät jo.

    • Lyhyesti:

      - Yrität enemmän tai vähemmän suoraan väittää että epigeneettinen periytyminen kaataa evoluution. Väärin. Epigeneettinen periytyminen on evoluutiota, koska sekin aiheuttaa biologista muutosta (kykyä siihen). Ja mikä parasta, periytyvää sellaista.

      - Tarinoit luojasta, joka on rakennellut kuvailemiasi erittäin monimutkaisia mekanismeja. Samalla kuitenkin väität että samainen toimija olisi niin yksinkertainen, että haluaisi hävittää eliöt "rappeuttamalla", eli tavalla joka ei haitallisena voi levitä poulaatioihin (koska luonnonvalinta karsii sen pois). Mieti nyt vähän. Ketkä pääsevät elämän pelissä jatkoon? a) Ne jotka eivät ole rappeutuneet lisääntymiskyvyttömiksi, vai b) Ne jotka ovat lisääntymiskykyisiä? Leviääkö lisääntymiskyvyttömyys, eli koko populaation tuhoutumiseen johtava ominaisuus populaatiossa? Ei leviä. Jumala ei voi olla tuollaiseen älylliseen limboon kykenevä idiootti, mutta sinä voit. Siksi olet häpeä jumalallesi.

      • Väärin. Epigeneettiset muutokset eivät johda evoluutioon, koska kyseessä ovat vaihtoehtoiset biologiset ohjelmat. Epigeneettisten informaatiokerrosten vaihtelu aiheuttaa hienovaraisia DNA-virheitä, mikä vähitellen johtaa geneettiseen rappeutumiseen. Esim. ihmisen genomissa on peräti 561'119 sairaus-geeni assosiaatiota, mutta hyödyllisten satunnaisten mutaatioiden määrä on pyöreä nolla.


      • hehhhee

        Palstalla esiintyy opettaja ja opettajan irvikuva. Arvaapas, kumpi sinä olet.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Väärin. Epigeneettiset muutokset eivät johda evoluutioon, koska kyseessä ovat vaihtoehtoiset biologiset ohjelmat. Epigeneettisten informaatiokerrosten vaihtelu aiheuttaa hienovaraisia DNA-virheitä, mikä vähitellen johtaa geneettiseen rappeutumiseen. Esim. ihmisen genomissa on peräti 561'119 sairaus-geeni assosiaatiota, mutta hyödyllisten satunnaisten mutaatioiden määrä on pyöreä nolla.

        "Väärin. Epigeneettiset muutokset eivät johda evoluutioon, koska kyseessä ovat vaihtoehtoiset biologiset ohjelmat."

        Luokanopettajat eivät määrittele mikä on evoluutiota ja mikä taas ei ole. Kaikki elollisissa olennoissa oleva linkittyy evoluutioon, koska ne ovat evoluution luomia asioita. Tämä voidaan todeta käytännössä, kokeellisesti ja havainnoin. Sinun tarjoamalesi Taika-Jim -vaihtoehdolle taas ei ole olemassa mitään näyttöä, eikä sitä voida kokeellisesti testata eikä havainnoida. Se ei ole siis todellisuutta selittävä teoria, vaan enintään todellisuuden vääristelyyn perustuvaa toiveajattelua. Olet omilla toimillasi ja tälläkin kommentilla sen todistanut. Sinä et päätä mitä evoluutio on ja ei ole.

        "Epigeneettisten informaatiokerrosten vaihtelu aiheuttaa hienovaraisia DNA-virheitä, mikä vähitellen johtaa geneettiseen rappeutumiseen. Esim. ihmisen genomissa on peräti 561'119 sairaus-geeni assosiaatiota, mutta hyödyllisten satunnaisten mutaatioiden määrä on pyöreä nolla."

        Tuollaiset tieteelliseltä haiskahtavat savuverhot saattavat toimia tietämättömin, mutta eivät minuun eivätkä muihinkaan, jotka ymmärtävät miten evoluutio toimii.

        Ole hyvä ja selitä, miten tuo "sairaus-geeni assosiaatioiden" suuri määrä näkyy käytännössä ihmisten vähenemisenä ja missä. Miten rappeutuminen, joka on sinun mukaasi haitallinen asia, levittäytyy populaatioon? Etkö sinä sen verran käsitä, että ihminen lukeutuu niihin eliöihin, jotka valitsevat elämänkumppanikseen mieluummin terveen kuin sairaan yksilön? Silti hourit, että geneettinen rappeutuminen (eli periytyvä sairastaminen) tulee jollain mystisellä tavalla leviämään koko populaatioon.

        Luulisi että Jumala olisi ottanut älykkäänä olentona tuollaisen yksinkertaisen käytännön seikan huomioon. Mutta ei. Sinä väität edelleen että Jumala on populaatiogenetiikkaa ymmärtämätön idiootti.


    • Geneettinen rappeutuminen todistaa koko luomakunnan rappeutumisesta, mikä on synnin seurausta. Synti on tottelemattomuutta Jumalaa kohtaan. Synnin vuoksi ihminen karkotettiin paratiisista. Synnin vuoksi Jumala rakkaudessaan antoi ainoan poikansa kuolla meidän ihmisten vuoksi, että me Häneen uskomalla vapautuisimme synnistä ja saisimme iankaikkisen elämän.

      • Hhhhhhhh

        Hullu opettaja taas vauhdissa


      • Unohdit kertoa, että se synti tapahtui tarkalleen v. 4004 eKr, tietyssä puutarhassa Lähi-Idässä!


      • Geneettisen muuntelun puuttuminen aiheuttaisi nopean sukupuuton koska tällöin ei olisi kykyä sopeutua ja muuttua uusiin olosuhteisiin esimerkiksi ilmaston muuttuessa. Vai miten muuten lajit voisivat selvitä alati muuttuvassa valintapaineessa ilman evoluution myötä syntyvää erilaisuutta?


      • ravenlored kirjoitti:

        Geneettisen muuntelun puuttuminen aiheuttaisi nopean sukupuuton koska tällöin ei olisi kykyä sopeutua ja muuttua uusiin olosuhteisiin esimerkiksi ilmaston muuttuessa. Vai miten muuten lajit voisivat selvitä alati muuttuvassa valintapaineessa ilman evoluution myötä syntyvää erilaisuutta?

        Sopeutuminen tapahtuu epigeneettisten informaatiokerrosten modifioinnilla. DNA:han tulee virheitä, kun epigeneettiset informaatiokerrokset vaihtuvat. Tästä on tutkimustuloksia:

        https://sciencerefutesevolution.blogspot.com/2018/10/epigenetic-modifications-often-result.html



      • otappa.huommioon
        kekek-kekek kirjoitti:

        Unohdit kertoa, että se synti tapahtui tarkalleen v. 4004 eKr, tietyssä puutarhassa Lähi-Idässä!

        Herralle on kaikki mahdollista. Hän voi asettaa rangaituksen jo ennen rikosta, koska Hän tietää rikoksen jo etukäteen varmasti tapahtuvaksi.

        Hän voi itetenkin halutessaan asettaa etukäteen jopa sellaisen rangaistuksen, että se johtaa rikokseen. Siis ikäänkuin tämmöinen Taivaallinen aktiivimalli.


    • JoKaatuEvonAika

      Jollain sairaalla tavalla näillä Rotin purkauksilla on oma viihdearvonsa.
      Muuta arvoa niillä ei tietenkään ole.
      Hellitä jo,Rot.
      Oppilaaskin jo häpee sua.

    • Niin miksi holsteinilla siemennetty ay tuottaa aina mustavalķoisen vasikan olosuhteista ja ulkoisista tekiöistä riippoumatta?

      Entäs mitä pitää tehtä että sapiens muuttuisi neaderthaliksi?

      Entäs kasvaako hevosesta seepra mustavalkoisessa pilttuussa?

    • Tässä lyhyesti, mistä on kyse:

      "There is plenty of evidence that epigenetic modulation in genetic characteristics is selected in animals and plants. These changes exploit existing heritable genetic variation, and are passed on. This allows populations to evolve in response to environmental challenges.

      So we can readily incorporate epigenetics as another source of heritable natural variation to explain how populations become different, and ultimately new species arise.

      Darwin would have loved it. In fact to cover the possibility that acquired characters might be inherited, he proposed the idea of “Pangenesis” in 1868, whereby tiny parcels (“gemmules”) were passed from somatic to reproductive tissues.

      So if it turns out that a flow of information from experience to inheritance provides more variation for natural selection to work on, Darwin was right again."
      https://www.google.fi/amp/s/theconversation.com/amp/no-epigenetics-and-environmental-responsiveness-dont-undermine-darwinian-evolution-65647

      Epigenetiikka ei vahingoita evoluutioteoriaa millään tavoin, vaan istuu siihen erittäin hyvin: epigeneettinen muuntelukyky on hyödyllinen ominaisuus eliöille, siksi luonnonvalinta suosii sen (kyvyn) säilymistä.

      Entstyymit jotka ovat vastuussa epigeneettisestä ohjauksesta syntyvät DNA:n ohjeiden mukaisesti. Kun DNA:han tulee muutoksia, myös epigeneettiseen muunteluun tulee muutoksia. Tapahtuu biologista muutosta, evoluutiota.

      On sinänsä surkuhupaisaa että pahasti kajahtanut luokanopettaja hourii kaatavansa evoluution kertoilemalla maanisesti evoluution mekanismeista.

      • Näin se on kolmessa vuodessa kääntynyt bg-openkin takki. Vuonna 2015, kun aloin kirjoittaa tällekin palstalle epigenetiikasta, ei bg-ope pitänyt sitä minkäänlaisena merkittävänä tekijänä, kun puhe oli eliöissä tapahtuvasta muutoksesta. Kuinka korkealta bg-ope julistikaan yhdessä utin, solonin, agnoskepon ja muiden militanttiateistien kanssa, että DNA:n muutokset ovat syynä eliöissä tapahtuvaan muutokseen. Nyt ovat maalitolpat vaihtaneet paikkaa ihan toiselle puolelle kenttää. Yhtäkkiä epigenetiikasta onkin tullut bg-opelle tärkeä evolutiivinen mekanismi. Mutta olette väärässä. Jälleen kerran. Epigeneettiset muutokset eivät saa aikaan evoluutiota edes mikroevolutiivisessa mittakaavassa. Tämä johtuu siitä, että epigeneettiset muutokset tarkoittavat vaihtoehtoisten biologisten ohjelmien päälle/poiskytkentää eivätkä ne aiheuta biologisen informaation kasvua. Muutokset eivät ole satunnaisia, vaan mekanismeihin perustuvia, joten kuvitellulla luonnonvalinnalla ei ole mitään tekemistä havaitsemiemme muutosten kanssa. Toiseksi, epigeneettisten informaatiokerrosten modifiointi tyypillisesti aiheuttaa hienovaraisia virheitä DNA-jaksoissa. Tavallisin muutos on metyloituneen sytosiinin vaihtuminen tymiiniksi, mikä johtaa GC-sisällön vähittäiseen vaihtumiseen AT-sisällöksi. Juuri näitä virheitä tiedemiehet yrittävät korjata ihmisen genomista (yli 30000). Mikään kuviteltu valinta kun ei niitä kykene karsimaan pois.

        Evoluutioteoria on havainnoimaton pseudotieteellinen teoria, jota ylläpitävät ateistiset voimat.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Näin se on kolmessa vuodessa kääntynyt bg-openkin takki. Vuonna 2015, kun aloin kirjoittaa tällekin palstalle epigenetiikasta, ei bg-ope pitänyt sitä minkäänlaisena merkittävänä tekijänä, kun puhe oli eliöissä tapahtuvasta muutoksesta. Kuinka korkealta bg-ope julistikaan yhdessä utin, solonin, agnoskepon ja muiden militanttiateistien kanssa, että DNA:n muutokset ovat syynä eliöissä tapahtuvaan muutokseen. Nyt ovat maalitolpat vaihtaneet paikkaa ihan toiselle puolelle kenttää. Yhtäkkiä epigenetiikasta onkin tullut bg-opelle tärkeä evolutiivinen mekanismi. Mutta olette väärässä. Jälleen kerran. Epigeneettiset muutokset eivät saa aikaan evoluutiota edes mikroevolutiivisessa mittakaavassa. Tämä johtuu siitä, että epigeneettiset muutokset tarkoittavat vaihtoehtoisten biologisten ohjelmien päälle/poiskytkentää eivätkä ne aiheuta biologisen informaation kasvua. Muutokset eivät ole satunnaisia, vaan mekanismeihin perustuvia, joten kuvitellulla luonnonvalinnalla ei ole mitään tekemistä havaitsemiemme muutosten kanssa. Toiseksi, epigeneettisten informaatiokerrosten modifiointi tyypillisesti aiheuttaa hienovaraisia virheitä DNA-jaksoissa. Tavallisin muutos on metyloituneen sytosiinin vaihtuminen tymiiniksi, mikä johtaa GC-sisällön vähittäiseen vaihtumiseen AT-sisällöksi. Juuri näitä virheitä tiedemiehet yrittävät korjata ihmisen genomista (yli 30000). Mikään kuviteltu valinta kun ei niitä kykene karsimaan pois.

        Evoluutioteoria on havainnoimaton pseudotieteellinen teoria, jota ylläpitävät ateistiset voimat.

        Tomi tietää totuuksia mistä muut ei tiedä. Kumartakaa profeettaa.


      • TarvitaanNäkyleipiä
        ravenlored kirjoitti:

        Tomi tietää totuuksia mistä muut ei tiedä. Kumartakaa profeettaa.

        Kyllä.
        Tomi voi vaihtaa sen marttyyrin kaavun jo profeetan kaapuun.
        Evo on kaatunut niin lukuisia kertoja hänen väsymättömän julistuksensa kautta,että moni Raamatun profeetta jää varjoon.
        Onhan Tomi tavoittanut verrattomasti enemmän ihmisiä sosiaalisissa meedioissa,kuin oli mahdollista Obadjan ja Jeremian aikaan.
        Kummallista,että valhetieteen edustajat eivät ole reagoineet hänen julistukseensa.
        Ilmeisesti saatanallinen eksytys on niin vahva heidän keskuudessaan,etteivät he aavista olevansa pian yleinen naurunaihe.Hyväpalkkaiset evo-opin virat ja maineessa paistattelu loppuu.
        Ja kaikki vain yhden peruskoulun ala-asteen opettajan vanhurskauden tähden!


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Näin se on kolmessa vuodessa kääntynyt bg-openkin takki. Vuonna 2015, kun aloin kirjoittaa tällekin palstalle epigenetiikasta, ei bg-ope pitänyt sitä minkäänlaisena merkittävänä tekijänä, kun puhe oli eliöissä tapahtuvasta muutoksesta. Kuinka korkealta bg-ope julistikaan yhdessä utin, solonin, agnoskepon ja muiden militanttiateistien kanssa, että DNA:n muutokset ovat syynä eliöissä tapahtuvaan muutokseen. Nyt ovat maalitolpat vaihtaneet paikkaa ihan toiselle puolelle kenttää. Yhtäkkiä epigenetiikasta onkin tullut bg-opelle tärkeä evolutiivinen mekanismi. Mutta olette väärässä. Jälleen kerran. Epigeneettiset muutokset eivät saa aikaan evoluutiota edes mikroevolutiivisessa mittakaavassa. Tämä johtuu siitä, että epigeneettiset muutokset tarkoittavat vaihtoehtoisten biologisten ohjelmien päälle/poiskytkentää eivätkä ne aiheuta biologisen informaation kasvua. Muutokset eivät ole satunnaisia, vaan mekanismeihin perustuvia, joten kuvitellulla luonnonvalinnalla ei ole mitään tekemistä havaitsemiemme muutosten kanssa. Toiseksi, epigeneettisten informaatiokerrosten modifiointi tyypillisesti aiheuttaa hienovaraisia virheitä DNA-jaksoissa. Tavallisin muutos on metyloituneen sytosiinin vaihtuminen tymiiniksi, mikä johtaa GC-sisällön vähittäiseen vaihtumiseen AT-sisällöksi. Juuri näitä virheitä tiedemiehet yrittävät korjata ihmisen genomista (yli 30000). Mikään kuviteltu valinta kun ei niitä kykene karsimaan pois.

        Evoluutioteoria on havainnoimaton pseudotieteellinen teoria, jota ylläpitävät ateistiset voimat.

        Onhan tuo säälittävää, kuinka vähän luokanopettaja genetiikan alkeista ymmärtää. Taloa lämmitetään edelleen muka ilman pattereita pelkästään niiden kytkimiä naksuttelemalla. Todellisuudessa lämmittämiseen tarvitaan lämmönlähde, aivan kuten epigenetiikan toteutumiseen tarvitaan geenit (DNA), joka valmistaa epigenetiikkaa säätelevät entsyymit.

        Kreationistin älyllisen limbon viimeistelee usein toisteltu väite, ettei DNA aiheuta eliöiden ominaisuuksia, paitsi tietysti silloin kun DNA:han tulee mutaatioita, jolloin DNA aiheuttaakin ominaisuuksia, sairauksia. Kaksoisstandardin ja älyllisen epärehellisyyden malliesimerkki.

        Edelleenkään ei Tomi, sen paremmin kuin kukaan muukaan kreationistivalehtelija ole kyennyt osoittamaan ensimmäistäkään eliölajia, jonka heidän Jumalansa olisi tappanut sukupuuttoon todeksi väitetyllä geneettisellä rappeutumisella. Ei yhtä ainutta. Te onnettomat häviäjät tulette asettaneeksi tuolla tavoin valehdellessanne paitsi itsenne, myös kuvitteellisen jumalanne kyvyt naurun ja pilkan alaiseksi. Solvaatte jumalaanne yksinkertaisuudellanne ja väittämällä että hän toimii kuin te, ymmärämättömät idiootit, kuvittelette. Häpeäisitte.

        Ps. Minun takkini ei ole kääntynyt yhtään mihinkään, senkin valehtelija. Olen pitänyt epigenetiikkaa aina (niin pitkään kuin olen epigenetiikasta tiennyt) osana evoluutiota, yhtenä sen mekanismeista.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Näin se on kolmessa vuodessa kääntynyt bg-openkin takki. Vuonna 2015, kun aloin kirjoittaa tällekin palstalle epigenetiikasta, ei bg-ope pitänyt sitä minkäänlaisena merkittävänä tekijänä, kun puhe oli eliöissä tapahtuvasta muutoksesta. Kuinka korkealta bg-ope julistikaan yhdessä utin, solonin, agnoskepon ja muiden militanttiateistien kanssa, että DNA:n muutokset ovat syynä eliöissä tapahtuvaan muutokseen. Nyt ovat maalitolpat vaihtaneet paikkaa ihan toiselle puolelle kenttää. Yhtäkkiä epigenetiikasta onkin tullut bg-opelle tärkeä evolutiivinen mekanismi. Mutta olette väärässä. Jälleen kerran. Epigeneettiset muutokset eivät saa aikaan evoluutiota edes mikroevolutiivisessa mittakaavassa. Tämä johtuu siitä, että epigeneettiset muutokset tarkoittavat vaihtoehtoisten biologisten ohjelmien päälle/poiskytkentää eivätkä ne aiheuta biologisen informaation kasvua. Muutokset eivät ole satunnaisia, vaan mekanismeihin perustuvia, joten kuvitellulla luonnonvalinnalla ei ole mitään tekemistä havaitsemiemme muutosten kanssa. Toiseksi, epigeneettisten informaatiokerrosten modifiointi tyypillisesti aiheuttaa hienovaraisia virheitä DNA-jaksoissa. Tavallisin muutos on metyloituneen sytosiinin vaihtuminen tymiiniksi, mikä johtaa GC-sisällön vähittäiseen vaihtumiseen AT-sisällöksi. Juuri näitä virheitä tiedemiehet yrittävät korjata ihmisen genomista (yli 30000). Mikään kuviteltu valinta kun ei niitä kykene karsimaan pois.

        Evoluutioteoria on havainnoimaton pseudotieteellinen teoria, jota ylläpitävät ateistiset voimat.

        "Evoluutioteoria on havainnoimaton pseudotieteellinen teoria, jota ylläpitävät ateistiset voimat."

        Evoluutioteorian mukaan eliöiden periytyvissä ominaisuuksissa tapahtuu ajan myötä muutoksia.

        Oletettavasti tuo koskee myös ominaisuuksien heikkenemistä ja periytyvien sairauksien lisääntymistä ajan myötä, kyn DNA:han tulee muutoksia sukupolvesta toiseen.

        Määritelmäsi mukaan sinä olet "ateististen voimien" vallassa, koska saarnaat jatkuvasti rappeutumisesta, eboluutioteorian mukaisesta biologisesta muutoksesta.

        Sovitaanko siis että rappeutuminen ei ole totta, koska jos se on totta, myös evoluutioteoria vääjäämättä toteutuu?

        (Asiaan paremmin perehtyneet tietävät että evoluutio on faktuaalinen luonnonilmiö, jota tapahtuu mm. rekombinaatioiden seurauksena joka kerta kun eliöt lisääntyvät suvullisesti. Genetiikasta alkeitakaan osaamattomalle, todellisuudesta irtaantuneelle luokanopettajalle tätä on turha yrittää selittää).


    • Science.refutes.bible

      Mitä sinä pseudotieteellinen-pelle oikein sekoilet. Eivät esimerkiksi listamaasi kohdat 7-9 ole mitään epi geneettisen periytymisen mekanismeja....

      Tiede ei väitä etteikö epigeneettisen periytymisen mekanismeja olisi - tiedehän ne on hyvänen aika löytänyt ja tiede niitä tutkii. Kreationistit ja pseudotietelijät eivät ole löytäneet mitään eivätkä he tutki tieteellisesti mitään.Kreationistit ja pseudotieteilijät, kuten sinä, ainoataan levitätte vääristelyä ja valheita. Sinun surkuhupaisa pseudotieteellinen huuhaablogisi "Science Refutes Evolution" on esimerkki siitä.

      Hei pseudotieteellinen pelle. Esitä nyt yksikin vertaisarvioitu tieteellinen tutkimuspaperi jonka johtopäätöksissä ollaan päädytty samaan kuin jokin näistä uskonnollisista valheistasi:

      - evoluutioteoria on pseudotiedettä
      - evoluutiolla ei ole mekanismeja
      - eliöiden genomin rappeuttuvat kuten kreationistit väittävät

      Aivopiereskelit epigeneettisen periytymisen mekanismeista juuri niinkuin otaksuinkin.

      • JESS.JESS.JESS

        ROT on tosiaan valheita ja pseudotieteellistä huuhaata uskonnollisista syistä levittävä kreationisti. Ja täytyy kyllä elää melkoisessa valhemaailmassa jos hän ei itse sitä tajua. Joka päivä julkaistaan tieteellisiä tutkimuksia jotka tarkentavat ja vahvistavat evoluutioteoriaa. Myös epigeneettiikan suhteen.

        Tiede menee eteenpäin ja pseudotieteelliset kreationistit vain jauhavat skeidaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      316
      7118
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2174
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1601
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1419
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1133
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1127
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      1009
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      853
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      49
      837
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe