Miksi kukaan jää asumaan Hämeenkyröön?

Exhkyröläinen

Mietinpähän vaan. Itse muutin yli 4 vuotta sitten pois moisesta tuppukylästä enkä päivääkään oo päätöstäni katunut. Olis tarttenu kyllä muutto toteuttaa jo paljon aikasemmin, mut parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ikinä en takas muuttasi.

Mistä syystä asut Hämeenkyrössä, kiinnostaa kuulla?

19

459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KunKysyit

      Tämä yksi ja sama jollotus kirjoitetaan lähes jokaisesta paikkakunnasta vuorollaan, joistakin säännöllisin väliajoin. Ja yleensä toivotetaan tervemenoo ja havuja hännäks.

    • Täällä_iso

      omakotitalo on hiukan halvempi kuin Tampereen keskustassa. Vähemmän saasteita ja parveilevia n********ä.

      • KunTuliPuheeksi

        Tästä tulikin mieleen että paikallisille persuille voisi tarjota luettavaksi muiden kuntien asunnonmyynti-ilmoituksia.


      • Miksi_niin

        Kun meillä on hyvä täällä?
        Sijoitusasuntoako meinaat myydä ?


    • Gjuitm

      Yksinkertaisesti siksi että sinä muutit pois.

      • Pidätunkkis

        Eipä tartte suakaan enää kattella. ;)


    • awrjklkh

      Muutitko Ikaalisiin vai Parkanoon?

      • Luulitko

        En kumpaankaan. ;)


    • hirvipolku

      Hämeenkyrö on hyvä paikka asua. Täällä naapurit saavat rauhassa murtautua toisten koteihin.

    • mulattimouhijärveltä

      4 vuotta sitten meijän kunta muuttui taas entistä paremmaksi lähtösi myötä.Ei täälä ruikuttajia tarvita

    • hesenserkku

      20 euron tuntiliksalla ei muualta ostella jo ylöjärvelläkin saattaa kolmio maksaa n, 200 000 euroa ja jotkut ostaa jopa nokialta tuon hintaisia asuntoja että joillakin on varaa ja pankintytöillä pitkäpinna.

    • Jopppe

      Mahtaisko siellä viihtyä eläkeläispariskunta.? Eikös kalavedet ole hyvät.?

      • Kyllä_vaan

        Järvissä löytyy ja kämpät paljon on halvempia kuin Tampereella. Jos Tampereellahaluaa poiketa, niin sinne on hyvä tie ja bussikin kulkee jos ei omalla halua ajaa.


    • taavi990

      Kyllähän Hämppäkyrössä on paljon hyvää,tosin myös moitittavaa.Alkuperäsenä h.kyröläisenä täälä on hyvä eläkepäiviä viettää,kalavetet hyviä kunhan ei kirkkojärvessä kalasta.

    • jjiuiui

      Samaa mieltä AP:n kanssa. On sieitä Hämeenkyröön, mutta olin koko siellä suunnassa asumiseni ajan ulkopaikkakuntalainen paikkakunnalla ikänsä asuneiden (enemmistö vakinaisista asukkaista) ajattelussa.

      Vaikka kuinka yrittäisi olla objektiivinen, niin on totuuden nimissä sanottava, että Hämeenkyrön suunta Kyröskoskea ja Ikaalista myöten ovat järkyttävän ahdasmielisiä paikkoja asua, mitä asukkaisiin tulee. Ihan uskomattoman ennakkoluuloista ja syrjivää ja ahdasmielistä väkeä.

      Eräs ihminen kertoi, että on perheensä kanssa asunut 12 vuotta. Kutsui ihmisiä kylään, osallistui koulun ja vanhempien ym toimintaan jne. Ei koskaan saanut vastakutsua eikä perhe tutustunut kehenkään. Kertoi, että luonto on ainoa rikkaus ko paikkakunnalla, ihmiset ovat todella takapajuisia.

      Em. oli esimerkki kertomuksista, mitä toisinaan kuulin.

      Eräs Hämeenkyrön kunnan palkkalistoilla oleva hoitotyössä oleva kertoi rekrytoinnista, että jos hakija tulee kunnan rajoejn ulkopuolelta, esimerkiksi vieressä olevasta Kyröskoskesta, hänet rankataan heti pois hakijoiden joukosta. Vaikka hoitajista on pulaa kunnassa, lisäsi tämä naishenkilö.

      Minäkin olen jo useita vuosia sitten muuttanut perheeni kanssa pois kyseiseltä alueelta, ja elämänlaatu perheellä parani heti sekä sosiaalisesti että taloudellisesti. Tarkoittaen, että uudella paikkakunnalla syntyi heti uusia ihmissuhteita ja kontakteja, tervehditään kun nähdään ohimennen . UUdella paikkakunnalla työllistyin parin kk:n jälkeen muutosta.

      Lapsia ei kiusata uudella paikkakunnalla, vaan ovat saaneet kavereita. Hämeenkyrön seudulla lapsia syrjittiin jopa päiväkodissa eikä henkilökunnalla ollut mitään halua muuttaa päiväkodin arvoja. Koulussa saivat vain pari kaveria, koska ilmeisesti muiden lasten vanhemmat eivät olleet kiinnostuneita "vieraiden lapsista".

      On tosiasia, että on järkyttävää, miten paljon takapajuisia ihmisiä Suomessakin on, paikkakunnasta riippuen.

      • Keskuspuiston.Keisari

        Täyttä potaskaa! Tämän kirjoittelija ei ole ikänä asunut Hämeenkyrössä. On siis provoilija.


    • Kaikenäköistä

      Jos ei muuta tekemistä keksi niin voi ajella Express bussien edellä tarkalleen nopeusrajoituksen mukaisesti ja filmata taajamassa ohittelevat bussit kännykällä ja narauttaa virkavallalle.

    • Totuuskaurapuurosta

      Hämeenkyrössä on ajasta taaksejääneitä ihmisiä. Osa asujista ei ole ikinä poistunut kunnan rajojen ulkopuolelle, jos ei kerran käytyä Tallinan matkaa lasketa. Siellä on kaikki palvelut ja muut, siksi ei piipun varjosta tarvitse lähteä. He luulevat itsestänsä jotain suurta ja juhlivat juoppoa kirjailijaa tasasen väliajoin. Kitistään, että palvelut karkaavat ja kuitenkaan ei olla mistään valmiita maksamaan. Kai he ovat sitten onnellisia ja maksavat asuntovelkaa asunnosta, jonka arvo tulee olemaan nolla, kun tehtaan ovi sulkeutuu pian viimeisen kerran. Nuorille ainut ratkaisu paremmasta on hypätä bussiin ja matkustaa 40 kilometriä kolmostietä sivistyksen pariin. Muuten heistäkin tulee samanlaisia "maailmanparantajia" kahvikupin ääressä tyhjässä kahviossa, kuin väsynyt aamulehden pakinoitsija.

      • Kyröskoski_takaisin

        Se sun sivistykses ei oo siitä kiinni missä sä asut vaan miten sisä sivistystäs harjoitat. Eikä tämä kunta ole elänyt tehtaasta tai Kyrellistä enää pitkään aikaan, tosin siitä se on kärsinyt, että paljonko Kyrellillekin annettiin kunnan puolesta mutta oli mm. Huurre varaa jättää ottamatta kylälle.

        Nykyisin ensimmäinen Hämeenkyrön maamerkki on Hintakaaren lähes tyhjä valomainostolppa ja lähes kaatuneet aidat. Siihen vielä päälle koko kalalahden kauneus jonka paikkakuntalaisena osaa jo olla huomioimatta, mutta muut ei. Sillanpäästä nyt ei kannata puhua mitään enää tänä päivänä. antaa Pylsyjen romantisoida.

        Ohitustie on vihoviimeisin hanke ohittaa koko kylä ja antaa sen kuolla pois. Yrityksillä on vaikeaa pysyä kannattavana ja palvelu laantuu siihen, että saatat saada ostettua aamulla kuudelta keitettyä kahvia kolmelta iltapäivällä.

        Ihan kaikki saa katsoa itseään peiliin. Pulliaiset ajaa mieluummin lielahteen ostamaan navigaattoria ja säästää siinä kuusi euroa, eikä osta oman kylän yrittäjältä. Yrittäjät taas ei osaa eikä halua investoida markkinointiin ja tuotteiden kiinnostavuuteen. Kuivurin lahjakauppa ei taida myydä mitään paikkakuntalaista, liekö edes kysellyt mistään.

        Kiinteistönomistajat mieluummin pitää liiketilansa tyhjinä kuin vuokraavat huonetta kerrallaan tai suostuvat lohkomaan kyröskosken isoja tiloja.

        Jos ihan kohta ei tänne saada jotain yhteishenkeä luovaa liikettä, joka yhdistäisi sekä kuluttajat, yrittäjät että kunnan ja pyrkisi edistämään näiden tahtotiloja, on aivan turha odottaa mitään edistystä tapahtuvan. En minä tästä kylästä mitään Ylöjärveä halua, mutta käykääpä joskus arkena kävelemässä Vammalan keskustassa, kuinka paljon siellä liikkuu väkeä ja riittää liikkeisiin saakka.

        Tokmanni tappoi koko kylän, ja Kyöski Kakkonen kehtaa kehua itteään telkkarissa, että kuka investoi samanlainen kiinteistön ja kaupan Hämeenkyröön kuin hän. Eikä olisi tarvinnutkaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe