Valokuitu hommista

mokkulan.käyttäjä

Ei tunnu MOT ohjelman mukaan valokuituhommilla menevän mitenkään kiihkeästi missään päin Suomea, ei myöskään Lieksassa!
Kunnat taitaa joutua lainojen maksumiehiksi, miten käynee Lieksassa?
Onneksi en ottanut valokuitua vaan 4 G toimii mallikkaasti ja sillä pärjää!
Ei tuokaan valokuitu oikein toimi tuttavillani kotolassa, miten lie muualla Lieksassa?

75

2205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei.valokuitua

      Tein valokuituliittymissopimuksen vuoden 2013 alussa ja maksoin sen, mutta kun mitään ei kuulunut neljään vuoteen, sanoin itseni irti sopimuksesta viime vuonna ja sain rahani takaisin. Minulla on 50 Mbit/s langaton yhteys ja se on toiminut sovitulla nopeudella jo toista vuotta. Nopeus on ihan riittävä minulle ja hinta on edullinen. Aikaisempi yhteys oli 8 Mbit/s. Operaattorin pakettiin kuuluvat kolme puhelinta, langaton modeemi (50 M) ja kaapelimodeemi (100 M) (Joensuussa tietokone- ja televisiokäyttöön). Kuukauden lasku kaikista on noin 100 euroa yhteensä.

    • Kalimatto

      Minulla on G3 kaalimato ja sillä olen pärjännyt kolme vuotta. Ei lerpahda eikä haise tupakallee ja kaljalle. Napista kun kääntää niin heti mato ääntää

      • Jörn.Böljänder

        Valokuitu onkin liian ohut, mutta pituutta riittää!


      • mustaa.makiaa

        Et ole kokeillut mustaa makiaa, se on kuulemma vielä parempaa, haisee ehkä jollekkin hajusteelle ja pitää älämölöä, mutta haitanneekos tuo!


    • kapasiteetti.riittää

      Jyrki Nevalainen epäili MOT ohjelmassa että langattomien yhteyksien kapasiteetti loppuu ja hinnat nousee? En usko että teleoperaattorit on niin tyhmiä että antavat moisen tapahtua! Nyt kehitellään 5G yhteyttä joka on liki valokuidun tasolla, ja varmaan ei kapasiteetti lopu kesken!
      Luulen ennemmin että tuo valokuituhomma pyllähtää konkurssiin ja asiakkaiden puutteeseen aikaisemmin kuin langattomat yhteydet!

      • Kapasiteetti

        Lieksa - Nurmes -Juuka aluella langattomien yhteyksien kapasiteetti ei tule loppumaan vaikka joka talossa striimattaisiin ja surffailtaisiin tietokoneilla ja millä vaan älylaitteilla. Jos kysyntää tulee, palveluntarjoajat lisäävät kapasiteettia. Langattomien yhteyksien hinnat varmasti tulevat nousemaan, se on selvä, mutta ne ovat pysyneet hyvin kohtuullisella tasolla verrattaessa valokuituun.

        Nämä ovat niin harvaan asuttuja alueita, väestöä vähän - langattomien verkkojen operaattorit pystyvät tarjoamaan riittävästi kaistaa toimiviin yhteyksiin. Kun vilkaistaan alueen ikärakennetta, on selvää, että käyttäjät tulevat vähenemään, me vanhat akat ja ukot emme muutenkaan tarvitse sataa megaa per mökki. Langattomilla yhteyksillä pärjäämme oikein hyvin. Tarvittavat nettitoiminnot hoituvat oikein hyvin muutaman megan yhteydellä. Ja jos tulevaisuudessa joku ihme muuttoinvaasio monikertaistaisi väestön ja tarvittaisiin lisää kapasiteettia, langattomien yhteyksien palveluntarjoajat varmasti pystyvät vastaamaan tähän.

        Tuo maahan kaivettava kaapeli on todellakin vanhentunut keksintö, ei ollenkaan kustannustehokas kun se pitää kaivaa jokaiseen alueen talouteen. Teleoperaattori tuo maston ja antennit kylän korkeimmalle mäelle, siitä dataa jaetaan langattomasti. Mastolle kyllä pitää kaivaa valokaapeli, mutta siitä eteenpäin sadat taloudet saavat toimivat yhteydet langattomasti.

        Olihan aika kun oli lankapuhelimet. langalliset kaukosäätimet, langalliset kuulokkeet yms. mutta se aika on mennyt. Nykyään langaton nettiyhteys mahdollistaa monenlaista toimintoa kohtuullisella hinnalla.

        Langattomien yhteyksien tarjoajat ovat suuria valtakunnallisia yrityksiä, tuotteet on hinnoiteltu siten, että mahdollisimman moni pystyy sen hankkimaan. Tästä saadulla kassavirralla myös tuotetta pystyy kehittämään aina toimivammaksi. Jos pieni valokuituyritys kalliimmilla hinnoilla ja vanhanaikaisella (lanka)tekniikalla ei saa tuotettaan myydyksi, siitä seuraa konkurssi.


      • Anonyymi

        Radioaallot ovat rajallinen luonnonvara. Tukkoon menee. Säteily sairaudet.


    • kuitumies

      "Jyrki Nevalainen epäili MOT ohjelmassa että langattomien yhteyksien kapasiteetti loppuu ja hinnat nousee? En usko että teleoperaattorit on niin tyhmiä että antavat moisen tapahtua! Nyt kehitellään 5G yhteyttä joka on liki valokuidun tasolla, ja varmaan ei kapasiteetti lopu kesken!.." Heh. Tiesitkös, että käyttökelpoiset taajuudet ovat rajallinen luonnonvara. Kapaa ei voi enää juurikaan lisäötä, vaikka olisi 6G tai 10G. Kapaa voi lisätä käyttämällä korkeampia taajuuksia, niitä on vielä jäljellä, mutta ne eivät läpäise esteitä, jopa lasi tia ohikulkeva ihminen voi estää signaalin kulkemisen. Suuntaus on ollut jo kauan "kuitu kotiin ja kuidun päähän viimeisin wifi/gee versio".

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Minulla on kaupungissa kuituyhteys nettiin. 100 - 300 megaa sillä on nopeutta, mutta vähempikin riittää hyvin. Täällä maalla tv-kuva tulee satelliitista. Nettipuolella yhteys on hatara, parhaimmillaan 10 megaa.
        Kuitukaapelia tännekin puuhaavat, mutta kuulun siihen 10 €/metri-porukkaan, joten se siitä.


      • V_kuitu

        Korkeimmilla taajuuksilla on tilaa datan liikkumiseen mutta signaali ei etene maastossa yhtä helposti. Tarvitaan entistä tiheämpi tukiasemaverkko, siis enemmän mastoja antenneineen lähemmäs kuluttajia.

        Jos langatonta verkkoa pitäisi parantaa tuomalla 4g tai 5g yhteydet myös harvaan asutuille alueille, on se nykytilanteessa täysin kannattamatonta palveluntarjoajalle - kun maksavia asiakkaita ei syrjäseuduilla ole.

        Lieksan kaltaisessa muuttotappiokunnassa ei langattomiin verkkoihin tarvita parannuksia, syrjäseuduillakin on jo 3g ja 4g yhteyksiä ja niillä nykyinen väestö pärjää ihan hyvin.

        Jos piirretään kartalle viiva 30-40km Lieksan keskustasta, löytyy sieltä monta paikkaa johon ei takuulla saa valokuituliittymää vaikka maksaisi sen 10€/m itse. Langattomat yhteydet kattavat kyllä tämän alueen ja niillä mennään.


    • en.ota.ilmankaan

      Tuon kuituhomma oli sellainen etten ruvennut maksamaan tuhansia euroja sen vuoksi? Laskut saa maksettua ja elokuvia katseltua, sekä musiikkia kuuneltua halvemmallakin mokkulayhteydellä, ja nekin vielä kehittyy kokoajan tehokkaammaksi ja nopeammaksi! Kuituhomma on samanlainen kuin kepun paskapaulan jätevesi systeemit, kaikkien pitäisi ottaa ne vaikka väkisin!

    • eikaapeliatule

      Valokuitu kaapelin vetohinta 10 euroa metri,jos sellaisen haluaa kotiinsa,siitä voi budjetin laskea.

    • Ihan uteliaisuuttani ja vallitsevan kahvihuonekeskustelun takia katsoin nyt tuon Mot ohjelman Areenasta. Valokuidun kautta. Haja-asutusalueella.

      Valokuitu on ylivoimainen tulevaisuutta ajatellen. Typeryksiä ovat he, jotka eivät ymmärrä tulevaa ja tulevaisuuden tietoliikenteensä tarpeita tässä yhteiskunnassa, jos mitään tarvetta heillä, meillä on. Mastojen ja ilmojen halki käyvä tietoliikenne on äärettömän haavoittuva salamalle, myrskyille ym. (Hyvä esimerkki GPS pieru sotaharjoitusten aikana Putinin taholta.)

      4G verkko alkaa olla käyttäjäkuntansa optimaalisessa maksimipisteessään kulutuksen ja käytettävyyden, kaiken edullisuutensakin suhteen. Elisa ja muut operaattorit näyttävät olevan änkytystilassa.

      Miettiessämme esimerkiksi tietoturvakysymyksiä, niin mikä mahtoi olla Lieksan ensimmäisiä valokuidulla varustettuja pisteitä. Rajavartiosto Timitrassa? Tämä on tarkistamaton tieto, koska asiakirjani ja muistini eivät riitä.

      Kuitenkin on aivan selvää, että korkeampitaajuiseen 5G verkkoon on aivan turha toiveitaan nojailla. Nojailuksi se jää, koska siitä tulisi aivan älyttömän kallis kaikille. Mastoja pitäisi olla tuhansittain. Joka niemen ja vaaran notkossa. Ja silti ne olisivat alttiina kaikelle.

      Opetelkaa ensin 50 Hz sormesta varpaaseen, sen jälkeen muuta.

    • kuitupa.hyvinkin

      Arveletko sinä valokuitukaapeleiden olevan turvassa noin 40-60 sentin syvyydessä teiden varsilla? Luuletko sinä ettei putinin porukka tiedä kuitukaapelin haavoittuvuutta jos sinä sitä pelkäät että ne hyökkää? Siinä ne tuhoutuu kaapleit kuin antennitkin, ja eikös sodan aikanakin turvauduta langattomiin yhteyksiin, vai arveleto että viestimiehet vetää sitä ainoaa ja oikeaa yhteyttä eli valokaapelia pitkin korpia! Kyllä se maasalama rikkoo valokaapelinkin, ja siihen vielä kaivinkoneet lisäksi! Nuo katvealaueet on osin hoidettavissa singnaalin vahvistimilla, ja olen jopa nähnytkin sellaisen paikassa jossa ei ollut kunnon kenttää!
      Sekin riippuu palvelun tarjoajasta! Meillä oli aikoinaan Saunalahden ja sitten Elisan yhteys? Nyt on ollut Sonera muutamanvuoden ja ei voi valittaaa, pelittää tosi hyvin, ja HALVALLA! En ymmärrä miksi pitää olla huippunopea yhteys kun muullakin pärjää, voi katsoa elokuvat ja kuunnella musiikkia ilman häiriötä?
      Miksi maksaa jostain valokuidusta tuhansia?
      PS. Miksikä Nato ei sotaharjoituksissaan käyttänyt valokuituyhteyksiä merellä ja ilmassa,,,eikö kaapelin pituus riitä! Eikös GPS ole satelliitista tulevaa hommaa ja nämä puhelinyhteydet maanpäällisten antennien kautta? Satelliittipuhelimet on tietysti erikseen! Miten puhelinsingnaalit vaikuttaa GPS häirintään?
      Kannattaiskio sinunkin opetella vielä jotain, sitten olisit vielä viisaampi!

      • viis.kirjaudun

        Juuri tuonkaltaista vastausta kaipasin. Kiitos sinulle annettakoon siitä. Näin käydään hyvää keskustelua. Viisauden suhteen en ahne ole. Opettelu viisauteen on ikuinen matkamme. Pääasia, että se ei viisauden hulluutta saisi aikaan;) Liian kirkkailla omilla valoillaankin ihminen osaa sokaista jopa itsensä.
        En minä tohdi luulla yhtään mitään. Jos jotain tiedän, sen vain tiedän. Valokuitu vaikka 10 cm maan alla on parempi kuin mastot näkyvissä vaarojen laella. LTE on eri asia kuin GPS. Tai Авиаконверсия. Moni aina epäilee. On varmaan syytäkin.
        Tuhovoiman eteneminen ei yhtä helposti mene kaikkialle. Ota järki käteen. Putinin porukoitten mielipidevaikuttaminen on ehkä päässyt sinuun käsiksi. Varo sitä.

        Nyt kun edellisen perustelit, niin kerro lähde? Onko se lyhyt Elisa, ruotsalainen Telia, dna vai jipii? Kenties moi? Alkulähteittenkin kannattaisi mennä kohta maan alle. !? Teitä hyvät kansalaiset, vedätetään jatkuvasti. Tuet ja kustannukset. Verotettavia ollaan, osaksi syystä, mutta se syytön puoli pitäisi kauniin posliinipoliitikon näennäispersepaperilla yhteisistä menoista pois pyyhkiä, vai. Vai soitetaanko yhteisille hyvää tekeville ”kavereille” ;)
        Kustannustehokkuudesta tarpeen ja tulevaisuuden kesken et ole osoittanut yhtikäs mitään toteennäyttöä??

        Vaikka Virve Hannele olikin aamu tv:n vieras, niin moi liittymien kera tuli mieleeni Taiska.
        Niksauttakaa taas niskojanne seuraavissa vaaleissa. Niiatkaa kaikille näennäisen vilpittömän puhujan puheelle jatkossakin kohteliaasta puheesta vilpittömän kohteliaasti. Niin minäkin;)
        Äänestän äänelläni. Äänestäkää tekin, vaikkapa lyömällä huomenaamulla lusikka aamupuuroon;)


    • lailanmieli

      Siehä tosi sissi oot hyvä ”kuitupää.hyvines”.
      Sodassa meri ja ilma ovat eritavalla käsiteltävissä. Luulet sie niin typeriks, maanallaisii, ettei niil ois ollunna tarvetta. Enneni on ollunna ja on tuleva. Putinille näytettään mennikäisen keskisormmee. Eikä tää oo mikkää salaliitto. Avointa, mutta Putinia kaikki nykyisin vituttaa. Vihervassareita myös.

    • rahastusta

      MOT-ohjelmassa kuituverkon vetäjä kertoi,että jos he olisivat aloittaneet työt vaikka pari vuotta aikaisemmin,niin asiakkaita olisi tullut reilusti enemmän. Tämä kertoo parhaiten mikä yhteys painoi ohi ja vain minimaalisella hinnalla.

    • eläkealletonnin

      Valokuitu on liian kallis suurimmalle osalle kuntalaisia. Valokuitu tulee vain talon ulkoseinään ja tähän päälle tulee vielä kulut sisäasennustöistä, laitteet ym. ja pitäisi sitten vielä olla ne tietokoneet ja härpäkkeet.
      Kun asiakkailta vaaditaan nykyisin sähköisistä asiointia niin eikö olisi oikein että maksaja löytyisi sieltä päästä, kaupunki, pankit.. eikä kuntalaisesta.
      Ottakaa huomioon että lieksalaiset ovat pienituloista väkeä.

    • kuitupa.hyvinkin

      Antennit tuntuu olevan aina vaarassa kriisitilanteessa, mutta entäs nuo kopit ja pömpelit mitä on tienvarsilla paljonkin, ja niissä on kait niittä valokuitujuttuja niin onko ne vihreän värinsä takia suojassa ja suojattu kriisitilanteissa?
      Vai mitä ne kopit ja pömpelit ovat? Ei suinkaan koiria varten!

    • Kuidunnauttija

      Minulla on ollut Pielisverkon 100 Mbit/s kuituliittymä käytössä kaksi vuotta. Se on toiminut ongelmitta. Yhteys on kotona jaettu langattomasti kaikille perheenjäsenille. Yhteyttä voi siis käyttää samanaikaisesti television katseluun ja asiointiin tietokoneella, iPadilla sekä matkapuhelimilla, toimii silti erittäin hyvin. Etuna on, ettei jokaiselle mobiililaitteelle tarvita 4G-liittymää tai ainakaan 4G-liittymän yhteysnopeuden ei tarvitse olla korkea, kun pääasiallinen käyttö tapahtuu kotona kuidun kautta.

      Olen maksanut Pielisverkolle liittymismaksuina yhteensä tuhat euroa. Ymmärrän että jos osuuskunta menisi nurin, en saisi näitä rahoja takaisin. Kotiini rakennettua kuitua ei kuitenkaan pureta pois, vaikka konkurssi koittaisi. Todennäköisesti joku ostaisi konkurssipesän ja jatkaisi toimintaa. Tällöin minulta tuskin peritään korkeaa avausmaksua, koska liittymäni on jo rakennettu.

      Ymmärrän senkin, että osa kokee 46 euroa kuukaudessa kalliiksi. Itse maksan sen mielelläni, koska palvelun tasainen laatu on koko ajan täyttänyt odotukseni. Summa pitää suhteuttaa siihen, että taloudessa asuu neljä henkilöä eli hinta on alle 12 euroa henkilöä kohti kuussa. Pidän itseäni keskituloisena, laajakaistan maksu ei horjuta talouttani.

      Jos joskus muutan (vaikka Lieksan sisällä) kelpuutan vain kiinteistön, jossa on tai johon saa valokuidun. Asuntoa myyvälle valokuitu voi siis olla myyntivaltti.

      En vastusta 4G-liittymiä. Käytän itsekin 4G-liittymää ollessani reissussa. Koska 4G-liittymäni nopeus on maltillinen, yritän reissussa kytkeytyä WiFi-verkkoihin, jos sellainen on tarjolla

    • Hmmmmmm

      Nostaako se asunnon hintaa tonnilla jos on valokuituliittymä siinä? Lieksassa on sama oliko valokuitua vai ei, tai en minä ainakaan vaatisi sellaista! Kyllä se paikka ja asunnon kunto ratkaisee se kaupanteon, olipa valokuitu tai ei!
      Mutta jokainen voi ostaa vaikka hometalon valokuidun saadakseen!

      • Kuidunnauttija

        Olet oikeassa, että valokuidun merkitys asunnon arvoon on melko vähäinen. Valokuituyhteyttä ei kannata rakentaa sen vuoksi, että saisi asunnosta myyntitilanteessa paremman hinnan. Asunnon arvoon vaikuttavat muut seikat enemmän.

        Pidän valokuitua itselleni niin tärkeänä, etten aio asua paikassa, jonne kuituyhteyttä ei saa. Kuvitellaan että olen ostamassa asuntoa ja valinnan loppusuoralla on kaksi taloa, joista kummassakaan ei ole valokuitua. Toiseen kuituyhteyden rakentaminen maksaa 2000 euroa ja toiseen 20000 euroa. Tällaisessa tilanteessa hylkäisin jälkimmäisen, koska investoinnista tulisi liian kallis. Onneksi asuntomarkkinoilla on valinnanvaraa.


    • Vinkulavonkula

      Eiköhän se tulevaisuus näytä mihin mennään näitten yhteyksien kanssa. Hyväyt yhteydet on kuitenkin oltava. Siltähän tuo näyttää, jotta kusinäytekin laitetaan kohta terkkariin netin kautta.

    • Doctor_Who

      Ei muuten pöljimmästä päästä tuo ajatus, vaikka vitsiksi sen ehkä heititkin. Virtsa-anturit vaan jaetaan kansalaisille ja anturi sitten aamupissikuppiin. Piuha USB porttiin ja tulos hoitsun sähköpostiosoitteeseen. Samoten kakkostyypin diabetes seurannassa kotona voisi mitata veren sokerin ja lähettää sen sitten terveyskeskukseen. Näin tämä maailma nyt näyttää kehittyvän, että nettiin siirtyy kaikkia mikä vaan suinkin mahdollista. 4G kaistaleveys tulee tulevaisuudessa käymään puutteelliseksi. Ne hieman yli 1000 kotitaloutta, joilla valokuitu on, ovat tavallaan muuten tehneet palveluksen 4G käyttäjille. He eivät ole kuormittamassa sitä ahtaaksi käyvää tarvetta. Onhan tämä aika haastava tilanne kaikille osapuolille.

    • Kepulointia

      Suomen jokaisessa kylässä oli jo valmiina valokuituiset runkoverkot edellisten adsl-yhteyksien jäljiltä. Miksi niitä ei hyödynnetä?
      Turhaa rahamenoa kun kaapeleita kaivellaan moneen kertaan maahan...
      Tämän epäkohdan nosti esille myös Pekka Viljakainen omassa laajakaista taistelussaan josta löytyy Googlella uutisointeja.

    • hutinaa.hutinaa

      Eikös nuo adsl ole kuparikaapelia? Nykyisten työttömien ja etätyöntekijöiden mielestä ne on hitaita? Korvaushakemus on hyvä saada salamannopeasti menemään, muuten kaljarahat myöhästyy seuraavaan aamuun, ja käsiin ilmestyy hutinaa, eli vapinaa!

      • kuparikin.toimii

        Minulla on vielä muinaisen Posti- ja Telelaitoksen (PTL) kuparikaapeliyhteys toiminnassa nykyisen Telian netin varayhteytenä. Maksimissaan yhteyden nopeus on 8/2 Mbps, mutta sekin riittää normaaliin asiointiin.

        Ensimmäinen tietokoneyhteys oli tuo ISDN, joka toimi puhelinyhteyden rinnalla. Vuosi oli 1990. SOLO-pankkiin pääsi hyvin hoitelemaan pankkiasiat.

        Varsinaisessa käytössä minulla on 50 Mbps langaton yhteys. Se riittää kaikkeen toimintaan ja tuskin Lieksan alueella tulee siihen ruuhkaa koskaan, koska käyttäjäkunta vähenee vuosi vuodelta.


    • kuituyhteydet.valmiina

      Fingridin kantaverkko on sähkönsiirron runkoverkko, johon suuret voimalaitokset ja tehtaat sekä Suomen alueelliset jakeluverkot on liitetty. Fingridin hallitsemaan Suomen kantaverkkoon kuuluu
      4600 km 400 kV voimajohtoja, 2200 km 220 kV voimajohtoja ja 7600 km 110 kV voimajohtoja.

      Osassa kantaverkkoja virtajohtimien yläpuolella sijaitsevissa ukkosköysien sisällä on jo valokuitukaapeli kantaverkon käytön viestiyhteyksiä varten. Viestiyhteydet lisääntyvät sitä mukaa kun kantaverkkoa uusitaan. Valmiit valokuituyhteydet ovat siis jo valmiina lähes jokaiseen kuntaan tai ainakin niiden lähelle. Kapasiteettia riittäisi myytäväksi tarvitsijoille.

    • turhan.kallista

      Fingrid myisi paljonkin jos hinta olisi kohdillaan! Tuollakin hinnalla mitä mulle tämä paikallinen valokuitupulju tarjosi tienvarresta 30 metrin päästä talon seinään 1500e ja siihen tietysti sisäasennukset ja muut härpäkkeet puhuttaisiin hyvänmatkaa yli 2000e summasta! En ottanut valokuitua vaan mennään edelleen 4G yhteydellä!

    • hyvinpelittää

      Meillä on Saunalahden reititin käytössä ja ainakin kotitalouteen on riittävän toimiva,eikä ole hirveän kallis.

      • Akseli.Pk

        Nyten muista sitä helevetim pitkää salasannoo. Kuitehi.
        Minähi joskus oon täällä. Muuallahi kuin sahani kera mettässä. Aikonnaan kävin kouluja, mutta totesin itselleni, että luonto kouluttaa, antaa ja ottaa, mitä minä tarvihen. Sillein vähä sivistyneesti sanottuna, tullakseni toimeen. Joku onni haastanut elämän hallinnasta, minä nuo kyllä hallitsen kun viilaan ja höylään sopivasti millonni mitä. Iliman politiikkoja tai päättömmii. Ne on sellaissii satusetä/täti kusettajjii, jotta alituisseen pittääpi ommoo terrää terottaa naurun lomassa ihan heijän taatta.
        Eikä hävetä, jotta valokuitu se rupes näillähi nurkilla pelittämmään. En toki kerkeä paljon muusta nautiskella. Stihlin mainokset ovat kyllä mukavia netti katottavvii, kun näkköö melekkäästi senni, onko teräketju oikkeessa kulumassa terotettu. Vuon eipä mittään, nyt vähä hehtaareilleni annottelen. Ne on, on ne kaikenlaiset asteet vähä kuin kunnia-asia, varsinni kaaren kulumassa ja pittuuessa...


    • kastuuko.kengät

      Kaaren kulumassa ja pittuuvessa? Kusellakäyvessä vai!

    • kuskuar

      Kovalla pakkasella on parempi mitata,kun kaarelle jiätyy,niin suapi tarkemman mitan.

    • Kepulointia

      Adsl yhteyksissä runkoverkot on vedetty kyläkeskuksiin ja loppuyhteys max 5 km kotitalouksiin hoidettiin perinteisellä kuparikaapelilla.
      Näistä löytyy tietoa kun osaa etsiä.

    • Nyt.on.Langaton50DNA

      Sateliitti tulee ja langalliset häviävät. Se tuleminen on jo mahdollista, mutta se tapahtuu myöhemmin sopivaan aikaan. Aluksi jaetaan satoja tuhansia/miljoonia laitteita ja sateliitti tulee puolessa vuodessa. Laite maksaa vain alta satasen, jopa alta 50 e, mutta ilman ilmaislaitteita siirtymä kestää liian kauan.

    • Totuuksiakuidusta

      Kyllähän nuo kuituosuuskunnat ovat todella iso kupla jonka puhkeamista odotellaan, se oli jo alusta asti selvä! Ilmeisimmin Lieksalaiset ovat tämän suurimmaksi osaksi kuitenkin osanneet ehkä "haistaa" koska liittyjiä on suhteelisen vähän. Ehkä siperia on joskus opettanut?

      Ei kai kukaan nyt oikeasti niin tyhmä ole että kuvittelee että nuo osuuskunnat voisi joskus saada kannattaviksi? hahahhah!!

      Ei noilla ole edes tarkoitustakaan pysyä pystyssä kauaa. Ainoa tavoite on ns "kuoria kermat päältä" eli hommataan kaikki mahdolliset lainat ja tuet ja liittymismaksut jotta saadaan osuuskunta pystyyn. Sitten myydään omasta ja/tai kaverin puljusta laitteet, johdot, työt jne "sopivaan" hintaan osuukunnalle ja näin tyhjennetään kassa ja pistetään konkurssi vetämään kun lainahanat on kiinni ja viimeiset roposet tiristelty omiin pusseihin. Muutamat tahot tienaavat tosi hyvin, ja käyttäjät jäävät lopulta osuuskuntien velkojen maksumiehiksi. Saadut tulot voidaan näppärästi hävitellä omien ja kavereiden firmojen kautta pääomiksi ja ehkä myös veroparatiiseihin tileille odottamaan lokoisia eläkepäiviä. Aika näppärää, mutta näin tämä homma toimii, eikä todellakaan ole ainutkertainen kupla kuituverkot mitä Suomessa on nähty. Onhan näitä vastaavia ollut muillakin toimialoilla, mm. metsäteollisuudessa.

      Langaton verkko isojen valtakunnalisten/kansainvälisten operaattoreiden tarjoamana on kiistatta ainoa kustannustehokas ja toimiva tapa siirtää bittejä koteihin. Jos joku muuta väittää kyseenalaistaisin väitteen todelliset tarkoitusperät aika vahvasti! Jokainen joka on polttanut ja tulee polttamaan rahansa noiden kuitujen kanssa, ei voi todeta kuin voivoi, ehkä ensikerralla parempi tuuri, vaikka sitten lotossa.

    • tosiassavainkuitu

      Minulla on valokuitu ja ei mitään ongelmia ole ollut 100 megaa tasaisena ja DH kuva sekä netti pelittävät loistavasti. Niin sitten tämä kuvalaatu 4 k joka on 4 kertaa terävämpi kuin HD se vaatii 25 megaa tasaista bittivirtaa toimiakseen ja nykyiset telkkarit tukevat jo tätä parempaa teräväpiirtoa. No näillä mobiileilla taasen 4 g verkko jos sellainen on vähänkin syrjemmässä Joensuun keskustassa ei tule joka heti yli 10 megaa ja ruuhka-aikaan 1 tai 2 megaa pahimmillaan vain puskee. Nämä nopeudet voidaan tarkistaa vaikka speedtest.net ohjelmalla ken haluaa sitä todellista nopeutta katsoa. Eli vain valokuitu takaa laatua ja käytettävyyttä kotona

      • kuitu.rajoittaa

        Valokuitu on historian havinaa kun langattomat yhteydet valtaavat jatkuvasti tietoliikennettä. 4 k tai 8 k kuvaa ei edes lähetetä vielä kotvilleen ja nykyiset televisiot ovat jo vanhoja kun teräväpiirtolähetykset alkavat Suomessa. Langattomia yhteyksiä tarvitaan kulkuneuvoissa, mökeillä, matkoilla, veneillessä, merillä, jne. Kuidun päässä pitää olla vain yhdessä pisteessä.


      • tosiassavainkuitu
        kuitu.rajoittaa kirjoitti:

        Valokuitu on historian havinaa kun langattomat yhteydet valtaavat jatkuvasti tietoliikennettä. 4 k tai 8 k kuvaa ei edes lähetetä vielä kotvilleen ja nykyiset televisiot ovat jo vanhoja kun teräväpiirtolähetykset alkavat Suomessa. Langattomia yhteyksiä tarvitaan kulkuneuvoissa, mökeillä, matkoilla, veneillessä, merillä, jne. Kuidun päässä pitää olla vain yhdessä pisteessä.

        Tosiaan 4 k kuvaa jo välitetään ainakin Netflixin kautta https://www.whats-on-netflix.com/library/4k-titles-on-netflix/ tossa on yksi linkki elokuvista ja mitä se vaatii laajakaistalta ja vastaanottimelta seuraava linkki https://help.netflix.com/fi/node/13444 No maailma muuttuu ja moni tipahtaa kelkasta kun ei kerkeä päivittää tietojaan edes tämän päivän tasalle. Niin tämä vaatii sitä vähintäin 25 megaa tasaista bittivirtaa


      • kaapeli.on.tarpeeton
        tosiassavainkuitu kirjoitti:

        Tosiaan 4 k kuvaa jo välitetään ainakin Netflixin kautta https://www.whats-on-netflix.com/library/4k-titles-on-netflix/ tossa on yksi linkki elokuvista ja mitä se vaatii laajakaistalta ja vastaanottimelta seuraava linkki https://help.netflix.com/fi/node/13444 No maailma muuttuu ja moni tipahtaa kelkasta kun ei kerkeä päivittää tietojaan edes tämän päivän tasalle. Niin tämä vaatii sitä vähintäin 25 megaa tasaista bittivirtaa

        Minulle tulee langattomasti ja edullisesti tasaista bittivirtaa operaattorin antennista 50 megan nopeudella ja se riittää tällä hetkellä ja tulevaisuudessa nopeudet nousevat, jos suurempiin nopeuksiin on tarvetta.


      • Neljägee
        tosiassavainkuitu kirjoitti:

        Tosiaan 4 k kuvaa jo välitetään ainakin Netflixin kautta https://www.whats-on-netflix.com/library/4k-titles-on-netflix/ tossa on yksi linkki elokuvista ja mitä se vaatii laajakaistalta ja vastaanottimelta seuraava linkki https://help.netflix.com/fi/node/13444 No maailma muuttuu ja moni tipahtaa kelkasta kun ei kerkeä päivittää tietojaan edes tämän päivän tasalle. Niin tämä vaatii sitä vähintäin 25 megaa tasaista bittivirtaa

        Ja ongelma oli? Jo nyt 4G verkot siirtää helposti useimpaan paikkaan tuon 25M Aika arkipäivää että nopeus on 100M mobiililaajakaistoilla eli ovat nopeampia kuin 100 megan kuidut ja 1/3 osalla kuidun kuukausimaksusta. Liittymismaksujen kustannuseroista lienee turha edes mainita. Näin toimii meilläkin 4G. Toimii myös 4K-striimeissä, ja todella hienosti toimiikin, niin kotona kuin töissäkin!


    • puukuitu

      En ota valokuitua mistään hinnasta? Mulle ei siitä ole hyötyä kun televisonkatselu ei kiinnosta kun siellä on vain uusintoja uusintojen perään, eli elevisio ohjelmien taso on perseestä! Valokuidussa rahani menisvät hukkaan! Tietokone pelittää hyvin ilman häiriöitä 4G yhteydellä, ja halvalla!
      Musiikin kuuntelu You Tubelta onnistuu hyvin, ja joskus jotain elokuvia tulee katseltua, sekin pelittää ihan hyvin!

      • tosiassavainkuitu

        Niinpä niin tavan tv:stä tulee vain uusintoja jotka on ollut elokuvateatterissa vuosia sitten, mutta vaikkapa Netflixin kautta tulee ihan uudet elokuvat ja osa 4 k tasolla. Mutta elämä on valintoja täynnä, ja osa tulee toimeen jopa ilman sähköjäkin


      • puukuitu
        tosiassavainkuitu kirjoitti:

        Niinpä niin tavan tv:stä tulee vain uusintoja jotka on ollut elokuvateatterissa vuosia sitten, mutta vaikkapa Netflixin kautta tulee ihan uudet elokuvat ja osa 4 k tasolla. Mutta elämä on valintoja täynnä, ja osa tulee toimeen jopa ilman sähköjäkin

        En voisi kuvitellakkaan että jaksaisin tuijottaa elokuvia illasta toiseen, tai päivästä päivään, koska muitakin harrastuksia on!
        Noilla maksuilla jota joutuisi maksamaan ylimääräisistä kanavista saa vuokratuksi elokuvia jos kiinnostaa, mutta kun ei kiinnosta väkivalta ja tappaminen elokuvissa, eikä oikeassa elämässäkään!
        Pirunpelto taitaa olla sarja jota viimeksi olen seurannut, ja senjälkeen ei olekkaan ollut minulle mielenkiintoista ohjelmaa!


    • seurataan.tilannetta

      Minä liityin valokuituverkkoon viisi vuotta sitten, mutta kun mitään ei neljään vuoteen kuulunut, irtisanoin tilaamani liittymän ja sain rahani takaisin.
      Toivottavasti jokin taho ryhtyy hoitamaan Suomessa konkurssiin menneiden ja menevien kuituverkkoyhtiöiden ja osuuskuntien toimintaa. Osa on jo mennyt konkurssiin ja osa on konkurssin partaalla.

    • puukuitu

      Mitenkäs se toisilla tuntuu toimivan niin hyvin ja toislla ei ollenkaan, vai kusettiko ne vain saadakseen maksumiehiä humpuukkiin? Eikö sitä piuhaa olekkaan kaikille vedetty ketkä on tilanneet?

      • monille.tarpeeton

        Valokudun kaivaminen aloitettiin maaseudulta, ensin Pankakoskelta ja sitten jatkettiin kaivamista muilla kylillä. Näin siksi, koska sieltä saatiin parhaat korvaukset. Viimeiseksi jätettiin Lieksan keskusta. Neljän vuoden päästä projektin alkamisesta aloitettiin työt keskustassa.

        Lieneekö vieläkään kaikki halukkaat saaneet piuhan seinään. Siitä alkavat sitten kalliit sisäasennukset.

        Hinta: 100 € 900 € 500 € ja 50 €/kk. Kalliiksi tulevat monille verkkopankissa asioinnit!

        Tiedän Pankakoskelta muutaman eläkeläispariskunnan, joilla valokuituliittymä on lähes tarpeeton, mutta kallis. Vanhaa TV:tä katsotaan katolla olevan antennin kautta ja kuituyhteys on liitetty läppäriin, jolla maksetaan laskut lasten avustuksella.


      • pitäkää.tunkkinne

        Meillä on 4G yhteys ja laskut maksetaan sitä kautta, ja muutkin pankkiasiat hoituu mitä tarvitaan? Ei ole kertaakaan jäänyt laskut maksamatta sen vuoksi ettei yhteys toimisi!
        Mihin tarvitsisin valokuitua? En mihinkään!


    • verkkosukka

      MOI, markkinoilta ostettiin taas yksi hintahäirikkö pois niin päätään suomessakin datapaketin makuun takaisin. . 50Gb paketilla ei kauaa 4k katsota....
      Mitä sisäverkko asennuksia kuitu vaatii? Modeemissa WIFI ihan niin kuin siinä 4g reitttemessäkin.

      • pitäisi.olla.selvää

        Kuituverkkoyhtiö tuo kuitukaapelin kaapeliojassa kotikadun tienvarteen kaapelinipussa. Siitä asiakas kaivaa kaapelille ojan ulkoseinälle. Sitten alkavat asiakkaan sisätyöt, jotka teetetään ulkopuolisella urakoitsijalla tuntiveloitushinnoin (ei kuituverkkoyhtiöllä). Ulos tulee päätekotelo, seinän lävistys tiivistyksineen, sisäkaapelointi, kotelo eli kotijakamo asennuksineen ja mittauksineen (huom. mittauspöytäkirjat). Ennenkuin televisiosta näkyy kuva kuitukaapelin kautta, on lisäasenniksiin mennyt tarvikkeineen ainakin noin 1000 euroa.


      • tosiassavainkuitu
        pitäisi.olla.selvää kirjoitti:

        Kuituverkkoyhtiö tuo kuitukaapelin kaapeliojassa kotikadun tienvarteen kaapelinipussa. Siitä asiakas kaivaa kaapelille ojan ulkoseinälle. Sitten alkavat asiakkaan sisätyöt, jotka teetetään ulkopuolisella urakoitsijalla tuntiveloitushinnoin (ei kuituverkkoyhtiöllä). Ulos tulee päätekotelo, seinän lävistys tiivistyksineen, sisäkaapelointi, kotelo eli kotijakamo asennuksineen ja mittauksineen (huom. mittauspöytäkirjat). Ennenkuin televisiosta näkyy kuva kuitukaapelin kautta, on lisäasenniksiin mennyt tarvikkeineen ainakin noin 1000 euroa.

        Kannattaa muuttaa rivi tai kerrostaloon jos ei halua tai ole varaa maksaa kuitua talon sisään. Tosin silloin jää näiden mobiiliverkkojen varaan ja se yhteys 4 g voi olla aika surkea, mutta eikös pelkkä puhe kulje ihan hyvin vaikka pätkisi välillä. Maaseudulla vain tämä valokuitu ei sitten yllä joka kotiin ja tuo nykyaikaisia ja varmoja yhteyksiä jolla voi katsoa vaikka 4 k Hd kuvaa jo tänä päivänäkin ja monilta kanavoilta


      • tiyiutyyyyyu
        tosiassavainkuitu kirjoitti:

        Kannattaa muuttaa rivi tai kerrostaloon jos ei halua tai ole varaa maksaa kuitua talon sisään. Tosin silloin jää näiden mobiiliverkkojen varaan ja se yhteys 4 g voi olla aika surkea, mutta eikös pelkkä puhe kulje ihan hyvin vaikka pätkisi välillä. Maaseudulla vain tämä valokuitu ei sitten yllä joka kotiin ja tuo nykyaikaisia ja varmoja yhteyksiä jolla voi katsoa vaikka 4 k Hd kuvaa jo tänä päivänäkin ja monilta kanavoilta

        Jokos ne kännykät toimii valokuidulla? Pätkkiikö valokuitupuhelin? Nykyisille tv-ohjelmille on sama vaikka olisi 2 hd kuvaa, kun silloin synkkaisi surkea kuvanlaatu surkeiden ohjelmien kanssa!


      • ajaton.kuituman
        pitäisi.olla.selvää kirjoitti:

        Kuituverkkoyhtiö tuo kuitukaapelin kaapeliojassa kotikadun tienvarteen kaapelinipussa. Siitä asiakas kaivaa kaapelille ojan ulkoseinälle. Sitten alkavat asiakkaan sisätyöt, jotka teetetään ulkopuolisella urakoitsijalla tuntiveloitushinnoin (ei kuituverkkoyhtiöllä). Ulos tulee päätekotelo, seinän lävistys tiivistyksineen, sisäkaapelointi, kotelo eli kotijakamo asennuksineen ja mittauksineen (huom. mittauspöytäkirjat). Ennenkuin televisiosta näkyy kuva kuitukaapelin kautta, on lisäasenniksiin mennyt tarvikkeineen ainakin noin 1000 euroa.

        Höhlä oot ollu. Minun ei tarvinnut lapioon koskee kun sain tonnilla seinään. Ite siitä sitten kaiken sisälle. ei kaikki ole tumpeloita jo syntyessään.
        Hyvin pelaa. Kellarissa 1kpl. 4K. Katutasolla 2 kpl 4K. Ja yläkerran makkareissa pienet 65" vieraille, tietenin 4K
        Köyhät täällä uikuttaa.
        Mot on pelekkää kommunistien valohoitoa. Luulevat sen johonni kolahtavan.
        Olohuonees mulla sellanen rullaverhomalli LG 8K.


      • puukuitu
        ajaton.kuituman kirjoitti:

        Höhlä oot ollu. Minun ei tarvinnut lapioon koskee kun sain tonnilla seinään. Ite siitä sitten kaiken sisälle. ei kaikki ole tumpeloita jo syntyessään.
        Hyvin pelaa. Kellarissa 1kpl. 4K. Katutasolla 2 kpl 4K. Ja yläkerran makkareissa pienet 65" vieraille, tietenin 4K
        Köyhät täällä uikuttaa.
        Mot on pelekkää kommunistien valohoitoa. Luulevat sen johonni kolahtavan.
        Olohuonees mulla sellanen rullaverhomalli LG 8K.

        On meilläkin sälekaihtimet joka ikkunassa, ja makkarissa myös rullaverho, taitaa olaa Sonyn 10 K
        Hyvin näkyy mutta pitää olla aurinkolasit päässä kun on liian kirkas kuva!
        Rahaakin on kun en laittanut joutavaan valokuitupaskaan!


      • Aimo.Tällinen
        ajaton.kuituman kirjoitti:

        Höhlä oot ollu. Minun ei tarvinnut lapioon koskee kun sain tonnilla seinään. Ite siitä sitten kaiken sisälle. ei kaikki ole tumpeloita jo syntyessään.
        Hyvin pelaa. Kellarissa 1kpl. 4K. Katutasolla 2 kpl 4K. Ja yläkerran makkareissa pienet 65" vieraille, tietenin 4K
        Köyhät täällä uikuttaa.
        Mot on pelekkää kommunistien valohoitoa. Luulevat sen johonni kolahtavan.
        Olohuonees mulla sellanen rullaverhomalli LG 8K.

        Onneksi en ole niin tyhmä, että lähtisin itse kyhäämään mitään asiantuntijoiden töitä. Maallikko saa aikaan vain sutta ja sekundaa eikä mikään takuu ole voimassa, saatikka vakuutukset. Suutari pysyköön lestissään! Paljon on varottavia esimerkkejä itseoppineista sänköasentajista, putkimiehistä ja muista pellepelottomista. Kun mökki karähtää kivijalkaa myöten, siinä sitä sitten ihmetellään puilla paljailla.


      • hahhahhhaaaaa
        Aimo.Tällinen kirjoitti:

        Onneksi en ole niin tyhmä, että lähtisin itse kyhäämään mitään asiantuntijoiden töitä. Maallikko saa aikaan vain sutta ja sekundaa eikä mikään takuu ole voimassa, saatikka vakuutukset. Suutari pysyköön lestissään! Paljon on varottavia esimerkkejä itseoppineista sänköasentajista, putkimiehistä ja muista pellepelottomista. Kun mökki karähtää kivijalkaa myöten, siinä sitä sitten ihmetellään puilla paljailla.

        Yleensä nuo itse värkkääjät kutsuu lopulta ammattimiehen paikalle kun omat viritykset ei toimi,,,tai sitten kutsuu palokunnan!


      • KYLLÄLÄHTEE

        Menikö nyt puurot ja vellit sekaisin? Ei kai mikään operaattori enää dataliittymiin tarjoa mitään 50gt datapaketteja 😆😆 Puheliittymissä niitä on kyllä olemassa halvimmissa puheliittymissä. Meillä telia 4G dataliittymä ja datan siirtomäärää ei ole rajoitettu, ainoastaan max nopeus 100 megaan. Sillä voi kattoa vaikka useampaa 4K kanavaa yhtäaikaa 24/7, eikä maksa kuin jotakin 16 eeroa kuukaudessa. Ei paha höpökuituun verrattuna 👍👍


      • mutta.ei.välitetä
        KYLLÄLÄHTEE kirjoitti:

        Menikö nyt puurot ja vellit sekaisin? Ei kai mikään operaattori enää dataliittymiin tarjoa mitään 50gt datapaketteja 😆😆 Puheliittymissä niitä on kyllä olemassa halvimmissa puheliittymissä. Meillä telia 4G dataliittymä ja datan siirtomäärää ei ole rajoitettu, ainoastaan max nopeus 100 megaan. Sillä voi kattoa vaikka useampaa 4K kanavaa yhtäaikaa 24/7, eikä maksa kuin jotakin 16 eeroa kuukaudessa. Ei paha höpökuituun verrattuna 👍👍

        Nimimerkki verkkosukka ei taida olla asioista ollenkaan ajan tasalla.


      • eivaanpaukutanopeutta
        KYLLÄLÄHTEE kirjoitti:

        Menikö nyt puurot ja vellit sekaisin? Ei kai mikään operaattori enää dataliittymiin tarjoa mitään 50gt datapaketteja 😆😆 Puheliittymissä niitä on kyllä olemassa halvimmissa puheliittymissä. Meillä telia 4G dataliittymä ja datan siirtomäärää ei ole rajoitettu, ainoastaan max nopeus 100 megaan. Sillä voi kattoa vaikka useampaa 4K kanavaa yhtäaikaa 24/7, eikä maksa kuin jotakin 16 eeroa kuukaudessa. Ei paha höpökuituun verrattuna 👍👍

        Meijän 4 g liittymä on 50 giganen maksimissaan, mutta hikisesti paukuttaa paria kolmea, no monta 4k kuvaa minä saan sitten näkymään, vai pitäiskö vaatia oma tukiasema elisalta tai Telialta. Kysyn vaan


      • verkkosukka
        mutta.ei.välitetä kirjoitti:

        Nimimerkki verkkosukka ei taida olla asioista ollenkaan ajan tasalla.

        monestikko kilpailun väheniminen on laskenut hintoja ja parantanut palveluita?


      • dna.elisa.vaihtoehdot
        eivaanpaukutanopeutta kirjoitti:

        Meijän 4 g liittymä on 50 giganen maksimissaan, mutta hikisesti paukuttaa paria kolmea, no monta 4k kuvaa minä saan sitten näkymään, vai pitäiskö vaatia oma tukiasema elisalta tai Telialta. Kysyn vaan

        Se on paikasta kiinni mitä paukuttaa. Ei ole kallista testata prepaidilla mikä paukuttaa parhaiten.
        Telia unohtakaa. se on aivan hurrifirma.


      • 0ujee
        dna.elisa.vaihtoehdot kirjoitti:

        Se on paikasta kiinni mitä paukuttaa. Ei ole kallista testata prepaidilla mikä paukuttaa parhaiten.
        Telia unohtakaa. se on aivan hurrifirma.

        Noh miten sen ottaa. Telian liikevaihto esim elisaan verrattuna on kuusinkertainen ja liiketoimintaa kymmenissä maissa. On sillä paukkua hieman enempi panostaa runkoverkkoihin ja tuotekehitykseen. Nämä muut siivelläratsastajat vaan yrittää rämpiä perässä, jos pystyvät.


      • p3o4jfpgwo34pf93
        0ujee kirjoitti:

        Noh miten sen ottaa. Telian liikevaihto esim elisaan verrattuna on kuusinkertainen ja liiketoimintaa kymmenissä maissa. On sillä paukkua hieman enempi panostaa runkoverkkoihin ja tuotekehitykseen. Nämä muut siivelläratsastajat vaan yrittää rämpiä perässä, jos pystyvät.

        Kertoisitko tarkemmin, mikä saa sinut uskomaan, että Telialla riittäisi minkäänlaista kiinnostusta satsata merkittäviä verkkoinvestointeja johonkin Lieksan kaltaiseen peräkylään yhtään enempää, kuin mitä valtakunnallisen toimiluvan säilyttämisen takia on ihan viimeinen pakko?

        Ei silti, ei se tilanne muillakaan operaattoreilla ole juuri kummempi.

        Toimiluvissa on asetettu tietyt minimivaatimukset verkkojen kattavuudelle ja palvelutasolle, mutta Lieksan kaltaisten pikkukylien osalta isoille operaattoreille on ihan sama, olivatko ne muutamat hassut tuhannet lieksalaiset heidän asiakkaitaan tai eivät.

        Verkosta on löydyttävä peittoa tietyt prosentit pinta-alasta,ettei toimilupa vaarannu, mutta muuten se nyt ei ole niin kovin iso asia, jos Lieksan keskustan pari tukiasemaa "vähän" ruuhka-aikoina jumittavatkin.

        Juuri siitä syystä palvelukuvauksissa kerrotaan, että nopeus voi vaihdella kuormituksen jne. mukaan. On ihan "ok", että 100M liittymästä saa ruuhka-aikana vauhtia vain luokkaa 10M.

        -

        Jonkin verran saattaa kuulua vinkua, mutta ihan pienen vinkumisen takia ei vielä kannata tilata laajennusta tukiasemaan. Se kun maksaa rahaa.


      • 8420ut39ioegi
        0ujee kirjoitti:

        Noh miten sen ottaa. Telian liikevaihto esim elisaan verrattuna on kuusinkertainen ja liiketoimintaa kymmenissä maissa. On sillä paukkua hieman enempi panostaa runkoverkkoihin ja tuotekehitykseen. Nämä muut siivelläratsastajat vaan yrittää rämpiä perässä, jos pystyvät.

        Jäi kysymättä, että oletko kenties Telialla töissä, kun tuolla nuotilla kirjoittelet??

        Sekin kaipaa tarkempaa selitystä, mitä oikein tarkoitit termillä "muut siivelläratsastajat"?

        Jäämme odottamaan selityksiäsi.


      • Anonyymi
        Aimo.Tällinen kirjoitti:

        Onneksi en ole niin tyhmä, että lähtisin itse kyhäämään mitään asiantuntijoiden töitä. Maallikko saa aikaan vain sutta ja sekundaa eikä mikään takuu ole voimassa, saatikka vakuutukset. Suutari pysyköön lestissään! Paljon on varottavia esimerkkejä itseoppineista sänköasentajista, putkimiehistä ja muista pellepelottomista. Kun mökki karähtää kivijalkaa myöten, siinä sitä sitten ihmetellään puilla paljailla.

        HAAHAAHAAHAA!!! KÄKÄKÄKÄKÄKÄ!!!

        Mitenhän mahtaa "mökki karähtää kivijalkaa myöten" jonkun ethernet-asennusten takia? Aivan, ei mitenkään.

        Kädettömien ei todellakaan pitäisi asua missään maaseudulla, ei siinä tarvita isoa kriisitilannetta kun tuollainen tomppeli kuolee kylmyyteen, nälkään tai janoon siellä, eikä yhteiskunta pääsekään heti hätiin.

        Ja joo, on vanha ketju, naurattaa vain uusavuttomat maalaisjuntit.


      • Anonyymi
        Aimo.Tällinen kirjoitti:

        Onneksi en ole niin tyhmä, että lähtisin itse kyhäämään mitään asiantuntijoiden töitä. Maallikko saa aikaan vain sutta ja sekundaa eikä mikään takuu ole voimassa, saatikka vakuutukset. Suutari pysyköön lestissään! Paljon on varottavia esimerkkejä itseoppineista sänköasentajista, putkimiehistä ja muista pellepelottomista. Kun mökki karähtää kivijalkaa myöten, siinä sitä sitten ihmetellään puilla paljailla.

        HAAHAAHAAHAA!!! KÄKÄKÄKÄKÄKÄ!!!

        Mitenhän mahtaa "mökki karähtää kivijalkaa myöten" jonkun ethernet-asennusten takia? Aivan, ei mitenkään.

        Kädettömien ei todellakaan pitäisi asua missään maaseudulla, ei siinä tarvita isoa kriisitilannetta kun tuollainen tomppeli kuolee kylmyyteen, nälkään tai janoon siellä, eikä yhteiskunta pääsekään heti hätiin.

        Ja joo, on vanha ketju, naurattaa vain uusavuttomat maalaisjuntit.


    • muut.voi.vaihtaa

      Kahta en vaida, toinen on Koti sinappi ja toinen soneran 4G nettiliittymä!

      • Anonyymi

        Eipä ole tarvinnut vaihtaa, hyvin toimii ja halvalla.


    • Anonyymi

      Kyllä toimii minulla moitteettomasti. ja olen täysin tyytyväinen hankintaani, kuukausi maksukin on tosi vähän. En kyllä ole Lieksasta.

      • Anonyymi

        Mitenkähän käynee kuitu ja muiden yhteyksien, kun ryssä on hyvin kiinnostunut urkkimaan merialueillamme olevia kaapeleita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitenkähän käynee kuitu ja muiden yhteyksien, kun ryssä on hyvin kiinnostunut urkkimaan merialueillamme olevia kaapeleita?

        Sitä samaa kaapelia pitkin se tulee ulkomaanliikenne joka tapauksessa, olipahan päätelaite sitten kuitu tai langaton. Nyt kun ne on huomattu että millä asioilla urkkivat, niin osataan pitää paremmin silmällä.


    • Anonyymi

      Kyllä se on tuo kuitu jo ihan television katsomisenkin takia hyvä. Sai häiriöherkän haravan pois katolta, ei vaikuta enää kuvaan kelit. Ja saapi tilattua sitä pitkin mitkä kanavat haluaa ilman lautasantennia.

      Kelle toisaalta riittää mikäkin.

      • Anonyymi

        Nykyään tulee katsottua vain pelkästään uutisia, koska televisiosta tulee vain uusintana elokuvia, parhaat jopa 5 kertaa viikkoon. Meillä on langaton yhteys jolla näkee televisosta Youtuben ja C moren, sekä Yle Arenan, niilläkin pärjää ja halvalla jos haluaa eluókuvia katsella.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe