Masentuneena saa kuulla aina samat neuvot vuodesta toiseen

AhdistunutMies

Kaveritkaan ei käsitä mitä on olla vakavasti masentunut kun sieltäkin tulee vain kehoituksia aloittaa joku harrastus tai ehdotetaan kaljalle lähtemistä tai ehdotetaan masennuslääkkeiden syömistä joka tekee ihmisestä vielä entistä kyvyttömämmän zombin. Sekö muka parantaisi masennuksen että lähtisin johonkin baariin juomaan itseäni tainnoksiin ja vetäisin vielä sen päälle jotain pillereitä naamaan?

Mun naisystävä jätti mut viime kesänä joka katkaisi kamelinselän lopullisesti enkä ole vieläkään toipunut siitä ja joku baari nyt on ihan viimeisimpiä paikkoja joihin haluan lähteä. Olen loppukesästä asti lähinnä vain maannut kotona eikä ruokakaan enää tahdo maistua.

Olen ollut masentunut ja kärsinyt vakavista sosiaalisista peloista jo ainakin 12 vuotta ja tässä on jo terapiat ja kuntoutukset vuosien varrella käyty sekä erilaisia masennusmömmöjä syöty mutta tilanne on mennyt vain huonompaan suuntaan. Kyllä se ainut hyvä vaihtoehto tuntuu olevan lähteä pois tästä maailmasta. Harmittaa kun ei valtio voi antaa mitään eutanasia apua sellaisille henkiöille joiden elämä on pelkkää kitumista ja kärsimystä vuosikymmenestä toiseen. Se on varmaan sitten parempi vaihtoehto aiheuttaa pysyvät traumat jollekkin rekkakuskille tai veturinkuljettajalle tai joutua ampumaan itsensä ja jättää hirvittävä sotku jälkeensä.

No hyväähän ne kaverit varmaan vain tarkoittaa mutta jotenkin raivostuttaa kun kukaan ei koskaan tunnu ymmärtävän tilanteen vakavuutta ja kaikki kuvittelee että voin vain sormia napsauttamalla alkaa toimimaan kuten normaalit ihmiset. Ihan turha kirjoitus tämäkin kun olen vastaavanlaisia avauksia vuosien varrella tehnyt varmaan jo kymmeniä.

15

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AhdistunutMies

      Onhan niitä varmaan lukuisia siistimpiä ja melko varmoja tapoja kuolla mutta ei niistäkään mikään ole 100% varma. Aina on mahdollisuus epäonnistua tai että joku ihminen löytää, tulee pelastamaan viime tingassa ja sitten jää aivovammaiseksi vihannekseksi koko loppuiäkseen. Paljon helpompi ja miellyttävämpi tapa olisi vain nukkua ikuiseen uneen jonkun suoneen tiputettavan aineen avulla.

    • pöljä-ihminen

      Jos on vakavasti masentunu niin hyväksyy avun eli lääkkeet. itsekkään en olisi työelämässä jos rupeisin mun lääkkeutä venkslaamaan. palataan asiaan kun olet niin sairas että ei ole vara purnata hoidosta.

      • AhdistunutMies

        Ei asiat silloin kovin huonosti voi olla jos kykenee töissä käymään. Itse en pysty edes kaupassa käymään.


    • KUKA-SUA-ELÄTTÄÄ

      Naapuritko, veronmaksun kautta ??????????????

      Voi perkele !!!!!!!!!!

      • AhdistunutMies

        Olisin täysin oikeutettu pieneen eläkkeeseen mutta tällä hetkellä en saa mistään rahaa.

        Älä huuda vai lyönkö päähän!!!!???


    • Hei,

      Hyvä, että kirjoitit tilaneestasi tänne! Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on raskasta. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolinen tuki, joko ammattilaisen tai vertaistuki, voisi auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja tarjota uusia näkökulmia. Et koe saaneesi apua terapiasta, etkä lääkkeistä, mutta et mainitse oletko käynyt esim. masentuneille tarkoitetuissa vertaisryhmissä.

      Onn olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja matalalla kynnyksellä. Tässä niistä muutama:

      - Verkkokriisikeskus Tukinet, https://www.tukinet.net/. Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Esim. aina parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 18-20 on Mieli Maasta chat masentuneille.

      - Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202 arkisin klo 09.00-07.00 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 15.00-07.00.

      - Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.mielenterveysseura.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Nimimerkkihuolestunut

      Kerro miten .haluaisit itseäsi lähestyttävän? Jos olet esim. Linnottautuneena kotiin, etkä jaksaa edes puhelimeen vastata, niin onko parempi että sinun anneltaan olla siellä päivästä toiseen. Saako ilmaista huolen esim. Siitä miten saat itsellesi ruokaa. Toivotko suuressa yksinäisyydessäsi kuitenkin, että joku pitää kuitenkin yhteyttä jotenkin vaikka soittamalla, vaikka et vastaisikaan. ?..? Todella kiinnostava asia. Moni läheinen painii esim tämän kysymyksen kanssa.

      • AhdistunutMies

        Kyllähän se ainakin jollain tavalla mieltä lämmittää jos joku edes joskus jotain kysyy vaikka yleensä ahdistun siitäkin että pitäis jaksaa olla ihmisten kanssa tekemisissä kun on henkisesti ihan loppu. Tähän asti vanhemmat on tuonu mulle ruokaa, en tiedä kauanko ne jaksaa enää minusta huolehtia tai sitten olen viimeisillä voimillani mennyt vanhempien luo. Ehkä pitää lopettaa syöminenkin kokonaan jos sitten kuolis nälkään mutta tuskin kuolee.


      • niiseo

        Itellä kanssa toi ettei jaksa ihmisten kanssa olla läheskään niin paljon kuin haluaisi. Se kuitenkin on ajanut itseni osittain yksinäisyyteen. Tuskin kestäisin olla sairaalassakaan viikkoa pitempään. Yksin on hyvä olla, mutta ei yksinäinen.


      • Nimimerkkihuolestunut
        niiseo kirjoitti:

        Itellä kanssa toi ettei jaksa ihmisten kanssa olla läheskään niin paljon kuin haluaisi. Se kuitenkin on ajanut itseni osittain yksinäisyyteen. Tuskin kestäisin olla sairaalassakaan viikkoa pitempään. Yksin on hyvä olla, mutta ei yksinäinen.

        Niin , noin niinkun miten toive toimii käytännössä ? Auttaako esim se että näät puhelimesta, että joku on yrittänyt soittaa . Valaisisitko asiaa esimerkillä. Postikortti nyt vielä, mutta kirjeitä tuskin kukaan enää rustailee.


      • niiseo

        Soittamisen on korvannu pikaviestipalvelut et melkein whatsup äänimerkki piristää enemmän kuin varsinainen puhelu. Niitä ihmisiä olisi kuitenkin nähtävä eikä vain puhelimessa jorista. Se fiilis kuiteki on aina omansa kun jotain tuttua (tai jopa tuntematonta) näkee. Jonkin päihteen vaikutuksessa tämä on huomattavasti helpompaa, selvinpäin voi jäädä tututkin näkemättä.


    • Niminerkkohuolestunut

      Kiitos vastauksesta. Selvensi vähän. Sitä kun ei halua toiselle enempää tuskaa tuottaa. Olen vaan huomannut, että masentunut on niin torjuva ja auttaessaan saa aina märkää rättiä päin naamaa kun mikään ei ole hyvin, niin väkisinkin miettii mikä olisi potilaan parasta. Jättää selviämään miten selviää, vaikko yrittää vaan jatkaa yhteydenpitoa, vaikka siitä ei kummallekkaan mitään iloa taai hyötyä olisikaan , eli toinen ahdistuu vaan lisää ja toinen ottaa kaikesta huolimatta kaiken vastahankailun vastaan. Toivon voimia molemmille osapuolille.

      Kuolema tulee meille kaikille, se on niin tasapuolista, siitä ei sikäli kannata huolta kantaa. Elämä on lyhyt, päivät vain varmaan noin elettynä tuntuvat ilottomuudessaan pitkiltä, mutta yhtä äkkiä sitä vaan alkaa huomata, että 10 v meni jo ja perälauta on entistä lähempänä.

    • Nimimerkkihuolestunut

      Ymmärtäisin nyt, että täydellinen jaksamattomuuskin voi olla omien rajojen hakemista ja asettamista ja siltä kantilta palvella, vaikka toisaalta ihmistä ja elämän mielekkyyttä tuhoavaa jäykkyyttä ja empatiakyvyn puutetta. Mutta yksi näkökulma kuitenkin.
      Ajattelen sen kertovan myös ihmisen taantumiseata lapsen asteelle aikaan kun vanhemmat laittoivat lautasen eteen ja sai alkaa syomään. Eli aikaan, jolloin lapsi oli riippuvainen vanhemmistaan. Niin nytkin, minua pitää ruokkia ihan konkreettisesti kauppakassin kanssa, kun en jonkun pelon takia pysty käymään itse kaupassa, eli pelottaa aikuisenakin ottaa vastuuta itsestä. Voinee ilmetä myös puutteellisena hygienian hoitona ym ym ns. Normaalien arkisten asioitten sujumattomuutena. Mene ja tiedä. Toisen päänsisään on vaaikea päästä. Niin että onko sitä loppujen lopuksi kovinhedelmällistä edes miettiä. Meillä kaikillaon oma elämämme ja omat murheemme.

    • jos-et-itse-halua-

      parantua, et parannu.

      paskanjauhamiselle ei pääse mihinkään.

      • sielontotuus

        Ai aloittajan teksti on paskanjauhantaa? Vilkaseppa peiliin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe