Iloinen brittien puolesta, Brexit askeleen lähempänä

KaikkiMahdollisuudet

Olen niin oloinen ja onnellinen brittien puolesta. Niillä on kohta (melkein) kaikki mahdollisuudet tehdä Sveitsit ja Norjat.

I´m so happy for you Britain
Congrats
one step away from freedom



Sakut kiusaa ja pelotteleee niitä vain koska sakut menettää mersujen suoramarkkinoita.
siksi ne tyyrää niitä nyt suomalaisille vaikka "halvalla" velalla.

20

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarkkanäköinen

      Täysin samaa mieltä. Meidän on vapaus ja Meidän on maa. onnea ja menestystä Briteille, eu:n muistoa mahdollisimman vähän kunniottaen

    • Eron.kallis.hinta

      Jos sopu hyväksytään parlamentissa (mikä näyttää nyt epätodennäköiseltä) Britanniasta tulee Norjan tapainen "äänetön yhtiömies". He maksavat pääsystä yhteisille markkinoille ja sitoutuvat hyväksymään suuren osan EU-lainsäädännöstä, vaikka eivät ole voinut niihin mitenkään vaikuttaa. Termi "vasallivaltio" on yliampuva, mutta ei täysin perusteeton.

      Pahinta tässä "sovussa" on väliaikaisuus. Se ei takaa EU-markkinoilla toimiville yrityksille ennustettavaa tulevaisuutta, vaan ennemminkin rauhallisen (joskin pituudeltaan ennustamattoman) siirtymäajan, jolloin voi siirtää toimintojaan pois Britanniasta hyvässä järjestyksessä. No-deal-Brexitissä siirrosta tulisi enemmän tai vähemmän kaoottinen tai kiireinen.

      Pieni yksityiskohta (tämä todellakin on vain yksi monista): Britannia vie vuosittain n.50 miljardin euron edestä autoja ja autonosia EU:hun. Se on yli puolet Britannian autoteollisuuden tuotannosta, joka työllistää yli 800.000 ihmistä.

      Suomen kannalta tämä on myös mahdollisuus mm. Udenkaupungin tehtaalle, kun näitä tulee lisää:
      https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/autot/autoalan-saksalaisalihankkija-schaeffler-sulkee-2-tehdasta-britanniassa-ero-eu-sta-taustalla-6748299

    • Herrasiunatkoonheitä

      Luuletteko, että EU antaa Brittien olla rauhassa? Monta kamppaus yritystä tullaan näkemään, EU tulee hankaloittamaan monin keinoin itsenäisyyteen pyrkivän Englannin elämää.
      Kansa on puhunut mutta pulina jatkuu.

      • Eron.kallis.hinta

        Taloudellisesti syvälle muuhun Eurooppaan integroitunutta Britanniaa ei tarvitse "kampittaa". Jos se "itsenäistyy" oman tullirajan taakse, niin taloudelliset seuraukset tulevat olemaan Britannialle karut. Toki siitä kärsii koko EU, mutta vähemmän kuin britit.

        Britannia kampittaa itse itseään ihan omilla päätöksillään.


    • Porvarifaari

      EU on tosiaan Bond-SPECTREn kaltainen härski kiristäjäjärjestö, joka vaatii suolaisen hinnan "vapaakaupan" vastineeksi!
      Toivottavasti Italian 5 tähden hallitus pistää sisukkaasti kapuloita rattaisiin Brysselin ceasareille, saatana!
      EUnukkila saisi vaipua suohon. Ennen oli EFTA ja EEC - hyvin pärjättiin.

      • Eron.kallis.hinta

        Jos vapaakaupasta ei olisi hyötyä, niin eihän osallistumisesta sisämarkkinoille kenenkään kannattaisi maksaa mitään. Kenenkään ei tietenkään nytkään ole pakko.

        Jos taas vapaakaupasta on hyötyä, niin silloinhan EU:sta on hyötyä. Esimerkiksi Norja on suurempi nettomaksaja EU:lle kuin Suomi, vaikka ei ole jäsen eikä osallistu mitenkään EU:n päätöksentekoon.

        Italian populistihallitus pistää kampoihin lähinnä realismille. Italialta menee pelkästään nykyisen velan korkoihin 3,8% maan bruttokansantuotteesta. Suomessa sama tilanne tarkoittaisi että korkomenot olisivat 8,4 miljardia eli 15% koko valtion budjetista. Suomen korkomenot todellisuudessa ovat nyt 1,2 miljardia, joka sekin on huolestuttavan paljon.

        Populistien "kuningasajatus" on kasvattaa Italian velkataakkaa rajusti, mikä nostaa korkomenoja vielä enemmän, koska uuden lainan korkojen lisäksi vanhojen korot nousevat, kun luottamus Italian talouspolitiikkaan murenee.


    • VapausOnIlluusio

      Globaalissa maailmassa "täydellinen vapaus" on illuusio. Kukaan ei voi toimia muista piittaamatta ja sopimatta muiden kanssa. Ei ainakaan jos haluaa säilyttää edes osapuilleen globaalin talouden avulla saavutetun elintason. Britanniakin on riippuvaisempi EU:n markkinoista kuin moni britti näyttää ymmärtävän. Suomalaisista puhumattakaan.

      Sikäli hallituksen (ei parlamentin!) hyväksymästä sovusta Britanniaa voi onnitella, että ehkä se antaa "vapauden tunteen" vaikka oikeasti muuttaa aika vähän. Britannia on edelleen tulliliitossa, mikä tarkoittaa, että suuri osa EU:n lainsäädännöstä kopioidaan Englannin lakiin sellaisenaan ilman vaikutusmahdollisuutta.

    • hajaannusta

      Brexit on edellisen pääministerin syytä tai ansiota. Tämä kun meni lupaamaan sitovan kansanäänestyksen asiasta. Tässäpä malliesimerkki äänestyksestä, jota ei saa antaa kansan päätettäväksi, vaan kansanedustuslaitolksen. Nyt kun kansa suoraan on saanut päättää asiasta, johon sillä ei massana ole mitään kompetenssia, niin seuraukset ovat pahat. Jos 51% prosenttia kannattaa ja 49% ei kannata, niin kansa on todella ITSE ilman parlamentin apua jakanut itsensä pahasti kahtia. Tämän päivän kansa vosi helpostikin päätyä ihan päinvastaiseen tulokseen. Voi hyvinkin olla, että 5 vuoden päästä britit tekevät Canossanmatkan Brysseliin ja anovat uudelleen EU-jäsenyyttä. Ja ihan ilman sitovaa kansanäänestystä.

      Juuri tällaista hajaannusta Eurooppaan haluaa herra Putin. Edustukselliseen demokratiaan kuuluu se, että edustajat kantavat vastuun tärkeistä päätöksistä. Kansa voi päättää pienemmistä omaan elämään liittyvistä toisarvoisista asioista. Kuten Suomessa vaikka homoliittojen tarpeellisuudesta tai diesel-käyttömaksun postamisesta. Mutta aivan hullua olisi antaa kansan sitovasti päättää vaikka natoon menemisestä. Neuvoa toki voi kysyä kansanäänestyksellä, mutta jos on tarpeen liittyä, sen päättää yksin eduskunta enemmistöllä.

      • eewwewe

        Myöskään Nato-jäsenyydestä ei pidä kysellä YYA-ajan aivopesemältä kansalta.


      • Surullinen.tarina

        Syy Brexittiin on ennen kaikkea Britannian poliitikoissa. He vuosikymmeniä väistelivät omaa vastuutaan ja pistivät kaiken ikävän EU:n syyksi ja kaiken positiivisen omaksi ansiokseen. Liian suuri osa äänestäjistä oli henkisesti laiskoja ja antoivat tämän selityksen mennä läpi. Kukaan ei vääntänyt kansalle rautalangasta esimerkiksi sitä, miten tärkeät EU:n sisämarkkinat Britannialle on, miten vain sisämarkkinat mahdollistivat Irlannin rauhansopimuksen jne.

        Viimeisen naulan Brexit-arkkuun naulasi David Cameron joka taisteli vaalivoitosta ja kun ei muuta enää keksinyt lupasi EU-kansanäänestyksen, jotta saisi pitää paikkansa. Taktiikka toimi sikäli, että Cameron voitti vaalit, mutta nyt ollaan sitten tässä.

        Tässä ei voita EU eikä tässä voita Britannia. Putin varmasti on tyytyväinen. Heikentyvä EU ja sisäänpäin kääntyvä USA on parasta mitä hän voisi toivoa.

        Venäjä on niin arvaamaton, että Natosta ei voi kysyä Suomessa kansanäänestyksessä. Se voisi nousta joidenkin eduskuntavaalien teemaksi ja jos Suomeen tulisi Nato-myönteinen eduskunta, niin jäsenyys pitäisi ajaa äkkiä läpi. Venäjän vaikuttamiselle ja provokaatioille ei saa jättää aikaa.


    • Jhjncc

      Kyllä kansalta voi hyvin suoraan kysyä kuten esim. Sveitsi, jolla on aina mennyt ja menee edelleen erittäin hyvin. Edustuksellinen demokratia on valhetta ja diktatuuria, meillä n. 103 henkilöä päättää eli hallituspuolueet.

      • demokraatti

        Myös Sveitsissä on edustuksellinen demokratia, vaikka kansanäänestyksillä myös on vankka perinne. Jos joku valtio jättää edustuksellisen demokratian ja jättäytyy pelkästään kansanäänestysten varaan, niin pieleen menee! Todennäköisesti jossain vaiheessa tulee sisällisota.


      • Ei.ei.riitä

        Jotkut asiat sopivat kansanäänestykseen, jotkut eivät. Yleensä tällaiset EI- äänestykset ovat huonoja jos ei ymmärretä mikä on "Kyllä" vaihtoehto.

        Onko EI ydinvoimalle KYLLÄ hiilivoimalle? Onko EI hiilivoimalle KYLLÄ ydinvoimalle. Jos maahan pitäisi rakentaa X megawatin voimala ja tiedettäisiin vaihtoehdot ja niiden kustannukset, hyödyt ja haitat, niin silloin voitaisiin periaatteessa äänestää.

        Britit äänestivät Brexitissä oikeataan vain että "ei jatketa enää näin". He eivät äänestäneet minkään positiivisen mallin puolesta eli miten Britannian tulisi jatkossa kauppa- ja ulkopolitiikansa hoitaa. Nyt kun Brexit konkretisoituu kaikki eromallit tuntuvat olevan jonkun porukan mielestä sellaisia mitä ei tarkoitettu, kun äänestettiin "EI".


    • Britannian eron vaikutukset nähdään parin vuoden päästä. Yrityksiä siirtyy koko ajan pois Britanniasta mantereelle ja ne vaikutukset tulevat esille vasta parin vuoden päästä.

    • seonnähty

      Parin vuoden päästä ne voi kikkailla omalla valuutalla ja meidän euro ei vaan toimi monen vaan kesken.

      • Faktaa.väliin

        Englannissa on aina ollut valuuttana punta eikä koskaan euroa.


    • BrititNäyttääEulleVärkit

      Itsenäisten maiden yhteisö oli euroopalle ollut parempi vaihtoehto omin valuutoin kuin yhteisvaluuttainen eu diktatuuri. Eun tarkoitus on sitoa maat usan investointipankkien rahastettaviksi kuten suomen kohdalla on tapahtunut sillä velkasumma on sataviisikymmenen kertaistunut eussa olo aikana eli eun kautta suomi on tullut riippuvaiseksi usan investointi pankeista ja on niiden suorassa ohjauksessa velan avulla kuten on nähty tämän hallituksen aikana kun sosturvaa, vanhusten hoivaa, koulutusta ja eläkkeitä on leikattu ja samalla helpotettu rikkaiden verotusta ja verovälttelyä. Usa on pankkiensa saatavat turvannut keskinäisellä puolustusyhteistyösopimuksella suomen kanssa ja suomen velkannuttamiseksi lisää myy hävittäjiään kalliilla suomelle.

    • brysselinryssä

      €urostoliitto kaatuu omaan järjettömyyteensä.

    • Manner-tuhoutuu

      Afrikkalais-islamilainen väenpaljous tulee raiskaamaan ja hävittämään sisällissodan keinoin koko Manner-Euroopan henkihieveriin.

      Tuhon Yhteisöstä ajoissa irronnut Britannia säilyy ydinarsenaalinsa turvin hengissä omassa saarivaltiossansa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 143
      4048
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      111
      3662
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2565
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe