uskonnosta eroaminen jatkuu korkeana

luotto_vähissä

70

1196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • USKO_JEESUKSEEN_PELASTAA

      Niinpä. Moni vaihtaa uskonnon uskoon. Suosittelen lämpimästi.

    • luottopuuttuu

      Töitä on rukoiltu. Vastausta ei ole kuulunut.

    • erosin

      Paikallinen pappi ei edes tervehdi. Miksi siis hänen palkkansa maksaisin.

      • hohhoijaaaaa

        Kyllä hän palkkansa saa, vaikkei sinua tervehdikkään. Et sinä sitä palkkaa maksa. Eikä hänen kyllä kuulukaan kaikkia tervehtiä. En tervehtis minäkään. Eikä kyllä tervehdi eräskään Brysselissä majaileva tämän kyläläinen.


    • synnitön

      Uskontojen hommissa on luonnollisesti yhdessäolon merkitys.
      Ryhdyin pohtimaan sitä, että mikä merkitys ihmiselle on unversumia faktisesti luomattomalla jumalaolennolla. Parempi olisi tutustua tunnettuun maailmankaikkeuteen sellaisena kuin se on. Että sellaista yhdessäoloa.

    • Kuulumattomuusvero

      Kirkkoon kuulumattomille pitää keksiä vuosittainen vero josta kustannetaan hautaus yms kulut. Kaikkihan jotenkin kirkon toimista hyötyy mutta ei maksa.

      • Monttukutsuu

        Ole huoleti kyllä kirkkoon kuulumattomien omaiset joutuvat maksamaan,älä ole suotta kateellinen


      • ole_huoleti

        Valtio maksaa kirkolle hautausmaiden ylläpidon verovaroista. Kaikki maksamme oman hautapaikkamme. Kirkko puolestaan ei saa erotella eikä sorsia ketään. Sen tehtävä on luovuttaa hautapaikka sitä haluaville.


    • harmaatatämäkin

      Luulenpa että kirkosta eroajat on näitä jotka ei halua maksaa mistään mitään, kirkollisveroa, yleensäkään veroja, julkisenliikenteen lippuja jne. Mutta kyllä heille kyyti kuitenkin kelpaa.

      • Mitäpelkäät

        Höpöhöpö. En jaksa kannattaa tuomitsevaa kantaa. Kaikilla saa olla omat näkemykset asioista. Edelliseltä kysyisin silti, että mihin perustat olettamuksesi.


      • Järkeekö

        Suomi on Euroopan ainoa maa jossa yhtiötkin joutuvat maksamaan kirkollisveroa!


      • Luelisää
        Mitäpelkäät kirjoitti:

        Höpöhöpö. En jaksa kannattaa tuomitsevaa kantaa. Kaikilla saa olla omat näkemykset asioista. Edelliseltä kysyisin silti, että mihin perustat olettamuksesi.

        Juuri näin. Voihan erota kirkosta esim. sen vuoksi, että liittyy muuhun yhteisöön tai uskontokuntaan.
        Itse olen esim. harkinnut, että voisin liittyä ortodoksiseurakuntaan, kun ev.lut kirkon toimet alkoivat ärsyttää.
        Erosin kirkosta heti, kun alkoi kohu luottokorttien käytöstä ja huippusviiiteistä yms. Alkoholiakin oli ostettu varsin reippaanlaisesti, ja eipä siellä Aperitaa ryypitty, vaan oli vähän tyyriimmät vinetot. Jokuhan heidänkin (pappien) toimensa maksaa, eikö vaan?


    • Lumperiantti

      Kaikille vaan potkut persiille jotka ei usko.

    • Llvmvmvmgk

      Miksi "Palvelun kautta on eronnut 657245 henkilöä. Eilen erosi 674." Piikki?

    • Lykkyluke

      Otsikko on aivan pielessä,eihän kyse ole uskonnosta eroamisesta vaan kirkosta eroamisesta.Voihan ihminen jatkaa uskossa vaikkei kuulu kirkkoon,suora,henkilökohtainen linja yläkertaan ilman ulkoluku leipäpappeja jotka ovat vaan töissä.

    • Juntusrannalla on näitä ateistisia taistelijoita.

    • Liberaali, vallanpitäjiä mielistelevä kirkko ei ole se kirkko, johon kristinusko perustuu.
      Miksi siis kuulua siihen yhteisöön ja vieläpä maksaa siitä erikseen veroa?

      Ja kun jopa rippileireille tuodaan SETA-saarnaajat paikalle, voi kysyä, mitä sanomaa tuo laitos ylipäätään haluaa kertoa, SATEENKAARIsanomaako vaiko MUU-henkilö-sanomaa.
      Kuitenkin vielä toistaiseksi ihmiskunnan jatkamiseen tarvitaan sekä mies- että naissukupuolta, sitä ei mikään lainsäädäntö eikä kieltolaki pysty kumoamaan.

      Kirkko on maallistunut ja politisoitunut siinä määrin, että sen voi katsoa toimivan vallanpitäjien käskynjaon toimeenpanijana ja siinä tehtävässään samalla tasoittamassa tietä islamisaatiolle ja erityisesti täällä pohjoismaissa.

    • Lumperiantti

      Kyllä te kaikki sitte ihmettelette kun raketilla tunnelin läpi surrautatte ja näätte sen ikuisen kauneuvven. Valakosta ,pumpulimaista pehmosta hattaraa muistuttavaa laaksoa jossa punaset ruusut kukkivat ainaisesti ja jopa tuttuja kasvoja näätte siellä nauttimasta uuesta synnittömästä elämästä istumassa hetelmäpuitten alla syömässä tuoreita makoisia erisorttisia hetelmiä.. Että uskookaapa sitten miten ite parhaaksi haluatte, jos haluatte sinne.

      • etamorf

        Taivaasssa ei voi kasvaa punaisia ruusuja. Jeesus tuskin kallistaa korvaansa työväenliikkeen puoleen!!!
        Mustat ruusut kelpaavat.


      • Lumperiantti
        etamorf kirjoitti:

        Taivaasssa ei voi kasvaa punaisia ruusuja. Jeesus tuskin kallistaa korvaansa työväenliikkeen puoleen!!!
        Mustat ruusut kelpaavat.

        Ootpa sitten ihmeissäsi kun näät että siellä kasvaakin punasia ruusuja. Että mistähän Lumperin A. Tiesi sen? Vähäosasten asian mies oli Vapahtaja jeikä se oo puolueesta eikä aatteesta kiinni kuka sinne hetelmiä pääsee syömään.


      • Lykkyluke

        Missä se rakettien laukaisupaikka sijaitsee,ei kai vaan Pölhölänvaaralla?


      • Lumperiantti
        Lykkyluke kirjoitti:

        Missä se rakettien laukaisupaikka sijaitsee,ei kai vaan Pölhölänvaaralla?

        Eiköhän se Pölöhälänvaarallaki oo laukasualusta ollu jokune kerta. Se on semmonen moppiili eli liikuteltava.


    • poismenneet

      suomen luterilainen kirkko siitä on tullut vapaamielinen kaikki hyväksytään syntikään ei oo enään synti kaikki on sallittu.
      Saarnatkaa kirkosta synti synniksi.

    • outojuttu

      Voihan nenä.
      Suomussalmen peräkylässä tavataan vielä ennen sukupuuttoa naispappien vastustajia, homokielteisiä???

    • Erosin

      kirkosta tällä viikolla. Laskin että maksan vuojessa 1000 euroa "tyhjästä".
      Nyt laitan senkin rahan kylillä liikkeelle. Vaikka VM:ssä jos ei muuten.

    • korkeimmanontuomio

      sinäpä sen sanot homot on iljetys Jumalan edessä.
      se on syntiä .
      vaikka asuis tuomiokirkonportailla.

    • Raamattunsalukenut

      Uskoon ei tarvita kirkkoa eikä kirkollisveroja. Uskoon tarvitaan uskoa.
      Kirkkoon kuuluvana kirkollisveron maksajana olin tapauskovainen, veroa maksamalla sain ns hyvän oman tunnon, ulkoistin rahaa vastaan uskon ja muun hengellisyyden. Erosin kirkosta ja samalla jouduin pohtimaan omaa suhdetta uskoon. Nyt olen enempi "hengellinen" kuin olin veroa maksavana tapakristittynä. Uskon määrää ei mitata rahassa eikä "taivaaseen pääsy" ole varmempaa, antaapa vaikka kaikki tulonsa kirkolle. Näin se vaan on.

    • kalle_ateisti

      Jos uskoo Vanhan Testamentin jumalaan niin ympärileikkaamaton mies ei pääse Jahven manalaan hyvälle paikalle. Samoin nainen joka ei noudata Mooseksen lakien mukaista ruokavalioita.
      Jos uskoo Uuden Testamentin jumalaan niin valehtelija, huorintekijä, varas, homo, ateisti, epäilijä ei pääse taivaaseen vaan joutuu ikuiseen kidutukseen. Uuden Testamentin jumala harrastaa mielivaltaa ihmisiä kohtaan. Molemmat jumaluudet jakavat ihmiskunnan susiin ja lampaisiin. Hylkivät yksiä, suosivat toisia.
      Ateisti ei kiellä uskonnon harrastusta. Uskokoon satuihin ken tahtoo mutta valtio ei voi määrätä mihin tulisi uskoa. Siksi ateistijärjestöt vaativat valtiokirkkojärjestelmän lakkauttamista. Kaikki uskonnot olisivat samalla viivalla ja saisivat toimia omilla voimillaan kuten muutkin yhdistykset. Näin syntyisi todellinen uskonnonvapaus.

    • Muuanmartta

      Kannatan valtion ja kirkon eroa ja vähitellen kirkosta eroa..., vaikka uskonkin Jeesukseen. Niin ja se usko se riittää taivaaseen pääsyyn. Kirkosta viis. Työntekijät ovat kyllästyneitä kirkon touhuun, kun se ei ole trendikästä. Ei saa mainetta ja kunniaa Jeesuksen hommissa. Haluavat maallistua ja onhan siinä kielletyn hedelmän makukin, joka houkuttaa.

    • aikanaan_eronnut

      Ruotsissa, Norjassa ja Yhdysvalloissa ei ole valtiokirkkojärjestelmää Yhdysvalloissa ei koskaan ole ollutkaan.
      Ateistina en voi hyväksyä sellaista uskoa, jossa toisen uskon kannattajat joutuvat kuoltuaan toisen jumaluuden kidutukseen. Raamatun molempien jumalien teologia on sellainen.Islam on samanlainen Se loukkaa ihmisyyden perustaa.
      Kukin elää elämänsä ja vastaa teoistaan elämänsä aikana tavalla tai toisella. Uskovainen vastaa myös teoistaan elämänsä aikana.

    • joulu-lukemisto
    • järki-on-terve

      Pohjanmaalla parasta aikaa tuhkarokkoepidemia.
      http://mialaiho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265075-tartuntavaarallisten-tautien-rokotukset-ovat-osa-kansalaisten-turvallisuutta

      Tietyissä kristillisissä piireissä rokotusta pidetään "saatanan" vehkeilynä ottaa uskova haltuunsa. Tiettävästi epidemia sai alkunsa rokottamatta jätetystä uskovaisen lapsesta ja joka levisi muihin rokottamattomiin.
      Uskonto voi olla kansalaisen terveydelle vaarallinen hömppä. Kun väitetään että rukous estää taudit ja laiminlyödään terveystoimenpiteet niin vahingot voivat nousta suuriksi.

    • urhiss

      Kristinuskolla näyttää olevan jotain tekemistä Pohjanmaan tuhkarokkoepidemiassa. Jotkut kieltäytyvät ja kieltävät rokottamasta lapsiaankaan. Rokottamattomat kulkevat taudinkantajina.!!!!

      • liäkäri

        Mielestäni, rokottamattomilta lapsilta tartunnan saaneiden muiden ihmisten, kaikki tartunnasta johtuneet kulut pitäisi maksattaa rokottamattomien lasten vanhemmilla! Jotkut voivat olla lähes kuoleman kielissä!


      • Lumperiantti
        liäkäri kirjoitti:

        Mielestäni, rokottamattomilta lapsilta tartunnan saaneiden muiden ihmisten, kaikki tartunnasta johtuneet kulut pitäisi maksattaa rokottamattomien lasten vanhemmilla! Jotkut voivat olla lähes kuoleman kielissä!

        Ei pitäis! Ei kai se rokko leviä niihin jotka on rokotettu vai leviääkö?


    • liäkäri

      Etkö sinä taas tajunnut. Silloinhan kaikki rokottamattomat saisivat rokotuksen, kun tulisi laki, että taudin kantajan vanhemmat maksaa viulut, jos lapsi tartuttaa rokkoa muihin! Eivät uskaltaisi jättää lapsiaan rokottamatta, kun pelkäisivät suurta rahan menoa.

      • Lumperiantti

        Joopajoo!Etkönää tajua!!!Ei se tuhkarokko tartu kahteen kertaan ja niitä lapsia joita ei oo rokotettu niin se on niitten oma vika.


      • Lumperiantti

        Vaikutat savolaiselta " viisaalta" niin kerroppa mistä tietää kuka kehenki on tartuttanu rokkoja ja tauteja?


      • Hyppyjävaillemaisteri

        Aatteleppa jos maailmassa ei olisi pisaraakaan vettä niin kukaan ei oppisi uimaan ja kaikki hukkuisivat.


      • Lumperiantti
        Hyppyjävaillemaisteri kirjoitti:

        Aatteleppa jos maailmassa ei olisi pisaraakaan vettä niin kukaan ei oppisi uimaan ja kaikki hukkuisivat.

        Totta kirjottelet! Aattele,aattelesempi.aattelisin!


    • Ambomaan_Piispa

      Lähetyssaarnaaja-asento sai nimensä viime vuosisadalla, kun suomalaiset evankelistat matkustivat viemään sanaa afrikkaan. Siellä he havaitsivat, että paikallinen väestö panee niinkuin koirat -takaapäin kontallaan. He pyysivät mustan miehen vaimoa lainaan ja näyttivät oikein kädestä pitäen ambomaan asukkaille kristillisen naima-asennon. Kyläläiset seurasivat toimitusta haavia auki ja tämä sanoma menikin perille kansaan paremmin kuin jumalan sana. Lisäksi kyliin alkoi syntyä normaalia vaaleaihoisempia lapsia, jotka saivat kasteessa nimen: Toivo, Usko, Martti (Ahtisaaren mukaan muuten) jne.

    • syytön_vai_ei

      Perisynti.
      Voiko ihminen olla syyllinen jo syntyessään.
      Homo Sapiens laji, ihminen, syntyi aikaisemmista hominidien lajeista luonnonvalinnan seurauksena. Kenelle hän voisi olla vastuussa syyllisyydestään ja mistä syyllisyydestä, jos siitä ei voi parantua ilman kristillisiä (tai islamilaisia) rukouksia!
      Kristillisen teologian mukaan ihminen olisi teoistaan riippumatta aina syyllinen vain siksi että sattui syntymään.

      • Lumperiantti

        Kyllä meiät on tänne tuotu toiselta planneetalta! ollaan täällä koekanniineina ja tarkkailevat meitä osataanko pittää huolta kaikesta.


      • juurikakariini
        Lumperiantti kirjoitti:

        Kyllä meiät on tänne tuotu toiselta planneetalta! ollaan täällä koekanniineina ja tarkkailevat meitä osataanko pittää huolta kaikesta.

        Just just! Ja se se aeka on lähellä, kun tämä kokkeilu lopetettaan ja kokkeilun järjestäjä sannoo, että ei teistä sittekkää ollu mihinkkää! Tappeluksihan tämä teillä meni ja kilippoa vaen asseita kehitellään! Siinä kahtelloo Sipilähi lasit huurussa ja nokka punasena tosi outtoa, mutta viisasta johtajoa.


      • Kaniijoo

        Minä luulin, että apinoista, mutta että kanniineja ihan. Voipi olla vinha perä kanniineilla, kun näitä juttuja lukkoo niin yksi assie on kokoajjan vaen mielessä.


    • vallanhimo

      Suomussalmen seurakunnasta eroan luottamuspulan vuoksi.Seurakunta ei ole
      enää ihmisten/yhteisön palvelija.Seurakunnan päättäjiin ei luottaminen .

    • eipä_haittaa

      Viidensadan päiväerolla jatkuu.
      15 vuodessa netin kautta 660 000 eronnut lut.kirkosta.
      Uskonnon ja valtion erottuminen toisistaan erilleen toteutuu käytännössä. Valtionkirkkojärjestelmä purkautuu väistämättä. Todellinen uskonvapaus astuu tilalle.

      • järjenvastaista

        Sinä päivänä, kun kirkolliskokous päättää hyväksyä homojen ja lepakoiden avioliitot, eroan kirkosta!


      • sidd

        Kirkkohan hyväksyy ne jo. Papit siunaavat homopareja. Mitä vikaa siinä on?
        Kirkko hyväksyy, suvaitsee seksuaalipoikkeavat. Se on hyvä teko.


      • ihmettelevä

        Milloinka kirkko on ruvennut lepakoita vihkimään? Ihan uutta tietoa.


      • Ehtaavärkkiä

        Käy joskus kirkossa niin tiedät.


      • ihmettelevä
        Ehtaavärkkiä kirjoitti:

        Käy joskus kirkossa niin tiedät.

        Olen kyllä käynyt mutta en ole kuullut puhuttavankaan lepakoiden vihkimisestä.


    • Lumperiantti

      Missä ne nuissa kirkoissa hyväksi käyttää lapsia? Viinikellareissako?

      • Asiatasiana1

        Sori vaan Lumperi mutta oli kyllä ala-arvoinen kommentti,minulla on lähipiirissä yksi tälläisen kohtalon uhri joten koen kommenttisi tosi loukkaavana,kaikesta huolimatta lystiä joulua.


    • vaikeaaon

      Tiettävästi Suomessa on sanan- ja uskonnonvapaus, joten kaikkien on niitä syytä noudattaa, vaikka kovin vaikealta se näyttää.

    • rekssi

      Yli 50 000 kirkon jäsentä lähtee.
      Vielä ehtii pelastamaan ensi vuoden kirkkoverorahat.

    • anti-jumalan aikaansaamista

    • huomasintämän

      Suomussalmen seurakunnassa johtamisongelma,uusi valittu kirkkovaltuusto tulee tämän
      hyvinpian huomaamaan.

    • totuus-on-tietoa

      Ennaltaarvaamaton erojen loppukiri tälle vuodelle.

      Tätä kautta voit erota kivuttomasti.
      https://eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/
      Kun eroat kirkosta muista erottaa myös lapsesi mukana. Lapset osaavat itse päättää uskomuksistaan täysi-ikäisinä.

    • Pilkintäkausialkaa

      Papit humalassa ajjjaa raiskaa

    • valtajärjestelmä

      Kun muinaisina aikoina kansat ja kansaa on haluttu määrättyihin ryhmiin valtaapitävien tueksi, silloin on keksitty eri uskontokuntia, jotka on tukenee omia johtajiaan. Sen jälkeen noin viimeisen parinsadan vuoden aikajaksona on tulleet puolueet, joiden jäsenet ja äänestäjät ovat tukeneet omia johtajiaan näkemyksineen. Puoluepolitiikassakin on paljon heikkouksia, mutta kuitenkin se on demokraattisempi järjestelmä ja toimii käytännön asioissa. Se on nykymaailman perusta. Huono seikka on monen poliitikon sotkema uskonto ja politiikka yhdeksi ja samaksi asiaksi omien tarkoitusperiensä saavuttamiseksi.

    • uutta_vuotta

      Uskontoa käytetään hyvin usein rajattoman omistusoikeuden tukemiseksi. Sitä ei korvaa puheet lahjoista osattomille. Yhteiskunnan tulee järjestää jokaiselle riittävä toimeentulo.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1655
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      17
      1517
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1429
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      40
      1384
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1323
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1258
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1102
    Aihe