Katolilaisten poliittinen kanta?

Kyseleväjoonas

Minua kiinnostaisi tietää mikä on näin yleisesti ottaen suomalaisten katolilaisten poliittinen kanta. Äänestättekö yhtä ja samaa puoluetta?

Onko joukoissanne myös vihreitä, demareita, vasemmistolaisia? Hyväksytäänkö kaikki?

19

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katolinen_rouva

      Katolilaiset äänestävät varmaan eri puolueita. Kirkossamme ei puhuta politiikasta toisin kuin mm. lestadiolaisten (keskusta) ja vapaiden suuntien (KD) parissa. Muutaman ystävän kanssa olemme puhuneet aiheesta vähän.

    • JohannaÄllä

      Meidän katolisessa ystäväpiirissämme kaikki äänestävät perussuomalaisia, sillä sen puolueen ohjelma on lähimpänä katolisia arvoja. Toinen vaihtoehto olisi kristillisdemokraatit, mutta heidän joukossaan on paljon katolisvastaisia protestantteja. Siniset eivät ole mikään vaihtoehto.

      Kannatan muutenkin terveellä tavalla kansallismielisiä poliitikkoja. Seuraan mm. AfD:n, Hollannin vapauspuolueen, Italian Legan ja Marine Le Penin kirjoittelua. Fiksua porukkaa!

    • PasiToivonen

      Mahdollisesti Reformi. Perussuomalaiset alkaa epäilyttää kun ottivat Jukka Hankamäen ehdokkaaksi.

      • JohannaÄllä

        En voisi koskaan äänestää mitään pikkuryhmää, sillä niissä pyörii vain kummallusta porukkaa, josta kukaan ei mene takuuseen ja lisäksi ääneni menisi täysin hukkaan, kun niillä ei juurikaan ole mahdollisuuksia päästä läpi.


    • vatikaani2jakolinja

      Ne jotka hyväksyvät Vatikaani II:n kirkolliskokouksen, ovat poliittisesti liberaaleja eli äänestävät Vihreitä ja vasureita. Ne jotka eivät hyväksy, ovat konservatiiveja ja äänestävät PS:ssää, Sinisiä, Keskustaa jne.

      Vatikaani II jakaa roomalaiskatoliset kahteen leiriin.

      • KatolinenTulevaisuus

        Ei tosiaankaan. Kaikki me katolilaiset hyväksymme Vatikaani kakkosen.

        Mistä lähtien jokin Keskusta on sitäpsitsi konservatiivinen puolue? Hah!


      • jakolinjoja
        KatolinenTulevaisuus kirjoitti:

        Ei tosiaankaan. Kaikki me katolilaiset hyväksymme Vatikaani kakkosen.

        Mistä lähtien jokin Keskusta on sitäpsitsi konservatiivinen puolue? Hah!

        "Ei tosiaankaan. Kaikki me katolilaiset hyväksymme Vatikaani kakkosen."

        Mutta myös konservatiivikatolilaiset väittävät olevansa "meitä katolilaisia". Kaikki väittävät olevansa oikeita katolilaisia, niin vatikaani-kakkoslaiset kuin konservatiivitkin.


      • JohannaÄllä

        Jospa pikku protestantti yrittäisi ymmärtää, että tämä on katolinen kirkko eikä mikään jonninjoutava kellariseurakunta! Katolisella kirkolla on vain YKSI usko.


      • pikkuprotestantti
        JohannaÄllä kirjoitti:

        Jospa pikku protestantti yrittäisi ymmärtää, että tämä on katolinen kirkko eikä mikään jonninjoutava kellariseurakunta! Katolisella kirkolla on vain YKSI usko.

        Niin hekin sanovat.


    • Peruskatolilainen

      Itse olen vankkumaton perussuomalainen, kuten myös nimimerkkini antaa ymmärtää.

      Katolilainen ei voi mielestäni koskaan äänestää vihreitä eikä vasemmistoa, jotka ovat kaiken kristillisyyden vastaisia voimia.

    • Hoosea

      Kaikista puolueista juuri PS näyttää olevan lähinpänä meitä katolilaisia, vaikka kirkko muuten on ”puolueeton”. En halua uskoa, että kukaan meistä menisi äänestämään vihreitä.

    • Feugtehdhr

      Paavo Väyrynen hyvä vaihtoehto katolilaiselle äänestää. Hän on isänmaallinen, konservatiivinen, vastustaa aborttia ja haluaa hillitä maahanmuuttoa. Väyrynen myös haluaa Suomen irti eurosta ja EU:sta sekä säilyttää hyvät välit niin itään kuin länteenkin.

      Persuissakin on toki paljon arvoiltaan katolilaisille sopivia ehdokkaita, mutta heidän talouspolitiikkansa on omaan oikeistolaiseen makuuni liian lähellä Vasemmistoliittoa.

      • Hoosea

        Väyrynen tuskin asettuu edes ehdolle aviopuolisonsa tilanteen takia. Ei silti, äänestän muutenkin PS:ää. Minulle kristillinen Eurooppa on niin tärkeä.


      • toinenposki
        Hoosea kirjoitti:

        Väyrynen tuskin asettuu edes ehdolle aviopuolisonsa tilanteen takia. Ei silti, äänestän muutenkin PS:ää. Minulle kristillinen Eurooppa on niin tärkeä.

        Eikö kuitenkin jokainen yksittäinen sielu ole tärkeämpi kuin se mitä jokin maanosa prosentuaalisesti on?

        Euroopan kristittyjen määrä ei vähene sillä, että tänne tulee ei-kristittyjä muualta. Päinvastoin, monella tulijalla on täällä paremmat mahdollisuudet kuulla evankeliumia kuin kotimaassaan, jossa sen julistaminen on voitu jopa kokonaan kieltää. Miksi emme antaisi heille tätä mahdollisuutta?

        Ei se voi olla kristillisyyttä että suljetaan ovet ja ollaan kristittyjä vain keskenämme.


      • KatolinenTulevaisuus

        Tietyt ihmiset on aivopesty totalitaarisilla opeilla, joista luopumisesta rangaistaan julmasti ihan sukulaisten taholta.


    • Katolinen_muistelija

      Täällä puhutaan paljon vihervasemmistosta, mutta yhtä vähän kukaan katolilainen voisi ikimaailmassa äänestää homo- ja aborttipuolue Kansallista Kokoomusta.

      Sauli Niinistöt, Alexander Stubbit ja muut omaa etuaan aina ja kaikkialla ajaneet poliittiset turhimukset eivät tosiaankaan ole mitä katolisen kirkon ystäviä. Päinvastoin. Tuoreessa muistissa ovat vapaamuurarien tukeman Stubbin blogikirjoitukset, joilla moinen poliittinen broileri irvaili katolista uskoa ja elämää.

      Kansallinen Kokoomus ei vähimmässäkään määrin edusta kodin, uskonnon ja isänmaan etua, vaan homouden, abortintekijöiden ja EU:n.

      Ei YHTÄKÄÄN katolista ääntä kokkareille eli alias Sekoomukselle.

      • JohannaÄllä

        Yksityisten jäsenten elämä ei millään tavalla määritä puolueen linjaa. Johan tämän pitäisi olla päivänselvää. En sentään vaaleissa kuvittele valitsevani mitään kirkon johtajaa...

        Katolinen_muistelija muistelee ihan oikein. Kokoomuksesta tuli aktiivinen homo- ja aborttipuolue ennen kaikkea Kataisen ja Stubbin kausilla. Ei ihme, että kummatkin nyt elävät tulevaisuuttaan homo- ja abortti-EU:n riveissä.

        Onneksi katolinen poliittinen liike on heräämässä lähes kaikissa kerran kristillisen sossumafia-EU:n maissa!


    • Ei_ole_vihreää_katolista

      On päivänselvää, ettei harras katolilainen voi missään tapauksessa äänestää vihreitä eikä mitään vasemmistopuoluetta.

      Näistä - ja varsinkin vihreistä - on lähtöisin nykyisen yhteiskuntamme mädätys ihan missä kysymymyksessä tahansa.

      Vihreät myös valehtelevat ja pitävät toisia tyhminä. Kaikki verhotaan ”luonnonsuojelun” alle, mutta tosiasiassa vihreät poliitikot ovat tuttu näky lentokentillä ja yksityisautoissa.

      Kehotan ihan lukemaan vihreiden puolueohjelman. Se on ihan kohta kohdalta katolisen uskon vastainen. Sama pätee vasemmistopuolueisiin.

    • Anonyymi

      En ole enää Suomen kansalainen, enkä asu Suomessa, mutta voin kertoa lukevani itseni poliittisesti oikeistoon. Sijoittaisin itseni kristilliseen, perinteiseen oikeistoon, jota monessa Euroopan maassa edustavat kristillisdemokraattiset puolueet. Suomen samanniminen puolue näyttää olevan lahkolaiskristittyjen käsissä, ja Kokoomus on pikemminkin liberaali kuin konservatiivinen. Kaupungissa koko elämäni asuneena Keskusta jyväjemmaripuolueena ei tunnu omalta. Todennäköisesti äänestäisin Kokoomusta, jos olisin äänioikeutettu Suomen vaaleissa, vaikka puolueen linjasta en olekaan kaikessa samaa mieltä. On hankala sanoa olevansa konservatiivi, koska öyhöttäjäryhmät ja putinistit ovat alkaneet kutsua itseään konservatiiveiksi.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe