Teoria Star Warsin alkuperästä

BigBoomers

Olen pitkään ollut Tähtien Sota (Star Wars) fani ja jonkin aikaa ihmetellyt sitä, mistä tämä elokuvien sarja sai alkunsa. Eräs mielenkiintoinen kysymys:

Miksi sarja alkaa juuri episodista 4?

Sarjan olisi voinut yhtä hyvin aloittaa episodista 1. Tosin yllätysmomentti kun Vader paljastuu Luken oikeaksi isäksi ja Leia Luken siskoksi (ja Vaderin tyttäreksi) ym olisivat menneet, mutta kerrontatekniksesti tämä olisi ollut korvattavissa ja 1977 tuo episodi 1 olisi saattanut olla parempi kuin se oli vuonna 1999. Ilman Jar Jaria?

Selitys tähän saattaa olla kirjassa joka julkaistiin juuri ennen Star Warsia: Zecharia Sitchinin kirja Twelfth Planet. Kirja on kansainvälinen bestselleri, joka on käännetty lukuisille kielille tuon 1976 vuoden jälkeen. Ei tosin suomeksi eikä sitä löydy suomalaisista kirjastoista -millään kielellä. Sen voi tilata kirjakaupoista edullisena pokkarina mutta valitettavasti sen lukeminen siis ei ole mahdollista pelkän kirjaston käyttäjille. Hieman kirjan sisällöstä:

Zecharia Sitchin oli sumerilaisia savitauluja tutkimalla kehittänyt teorian, jonka mukaan aurinkokunnassamme on "12. planeetta" (Sumerilaiset pitivät aurinkoa ja kuuta planeettoina), joka tuli aurinkokuntaan ulkopuolelta ja tuhosi tästä aurinkokunnasta Marsin ja Jupiteerin välisellä kiertoradalla olleen suuren planeetan, jota sumerilaiset kutsuivat nimellä Tiamat. Tuhoutumisen seurauksena osa Tiamatia, sen "kallo" sinkoutui Venuksen ja Marsin väliselle kiertoradalle ja Tiamatin "ruumiista" muodostui asteroidivyöhyke Marsin ja Jupiterin väliselle kiertoradalle.

Tällä tunkeutujaplaneetalla, josta sumerilaiset käyttävät nimeä Nibiru ts "Risteyksen planeetta", kehittyi ihmisen kaltainen rotu, josta sumerilaiset käyttivät nimeä "anunnaki" ts "He taivaasta jotka ovat maan päällä". Noin 450 000 ekr nämä muukalaiset tulivat planeetaltaan maan päälle louhimaan kultaa ja kun kullanlouhijat myöhemmin aloittivat lakon, heidän johtajansa päättivät luoda uuden, alkeellisen työläisen risteyttämällä keskenään apinaihminen homo erectus ja anunnaki.

Tulos oli modernin ihmisen kantaisä, homo sapiens.

Se, uskooko kukin tuon teorian, on sivuseikka. Oleellisempaa on se, miten hyvin Star Warsin kuusi ensimmäistä epidodia järjestyksessä 4, 5, 6, 1, 2 ja 3 sopivat yhteen Twelfth Planetin sisällön kanssa. Aluksi siis oli tunkeutujaplaneetta, Nibiru (Kuolemantähti), joka tuli järjestelmään ulkopuolisena ja tuhosi järjestelmässä jo olleen planeetan, Tiamatin (Alderaan). Paikallisten tyrannien, anunnaki-eliitin (Vader ja Sidious), epäinhimillisyyys johti kapinaan (Kapinaliitto) Afrikan kaivoksilla.

Sitten episodi 1. Episodi yhdessä on planeetta nimeltä Naboo (=Maa) johon Kauppaliitto (=Anunnaki; sana on pelkästään monikkomuodossa) laskeutuu tarkoituksenaan hyödyntää sitä poliittisessa tarkoituksessa (=kullan louhinta). Episodi yhdessä myös syntyy koeputkilapsi, Anakin Skywalker (Palataan nimeen tuonnempana) verrattuna koeputkilapsen, Adamun (Raamatun Aatami) syntymiseen synnytyslaboratoriossa Afrikassa. Anakinin äiti Shmi ei osannut selittää Qui Conille miten Anakin oli saanut alkunsa. Isää ei ollut.

Lopuksi jo episodi kolmeen tullessa Anakin, koeputkilapsi, on alkanut kapinoida isäntiään (Jedit = Anunnaki) vastaan.

Teoria on tiivistetysti tässä. Joitain seikkoja jotka vaikuttavat mielenkiintoisilta alkuperän suhteen:

1. Nimet "jedi" (ritarikunnan nimenä), "Sith" ja "Anakin"

Aloitetaan Anakinista. Yleinen luulo näyttäisi olevan, että nimi tulee Lucasin ystävän, Ken Annakinin sukunimestä. Mielenkiintoinen sattuma on, että kun israelilaiset palasivat Egyptistä (Ks Exodus) niin he kohtasivat erään jättiläisten kaupungin matkallaan. Näitä jättiläisiä kutsuttiin nimellä "anakim".

Nimi "jedi" taas näyttäisi tulevan kuningas Salomonin oikeasta nimestä, joka oli -Jedidiah. Aikamoinen sattuma.

Sith nimenä saattaa olla lähtöisin juutalaisesta salatieteestä, Kabbalasta. Sanoista "sitra ahra", joka tarkoittaa suomennettuna "toinen puoli".

2. Julkaisuvuodet

Sitchinin kirja julkaistiin ennen Lucasin ensimmäistä SW-leffaa. Onkin ihan mahdollista, että Lucas olisi lukenut sen tai ainakin kuullut siitä.

3. Naboo

Kirjassaan Sitchin kutsuu tuota tunkeutujaplaneettaa aluksi nimellä Marduk. Kuinka ollakaan, tämä Marduk on myös erään anunnaki-ylimyksen nimi. Ja tällä Mardukilla edelleen poika, puolijumala (tarkoittaa että tämän pojan äiti oli kuolevainen ihminen) nimeltä - Nabu.

4. Millennium Falconin tulo Alderaaniin

Falconin tullessa Alderaaniin se joutuu aluksi -asteroidivyöhykkeeseen. Tällä on mielenkiintoinen samankaltaisuus Sitchinin teoriaan, jonka mukaan tuo Marsin ja Jupiterin välillä oleva asteroidivyöhyke on syntynyt tuhoutuneesta Tiamatista. Tiamatin tuhosi törmäyksessä eräs Nibirun kuista (Kuolemantähden superlaser)

5

2015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veteranfan

      Mielenkiintoisin Star Wars teoria tällä palstalla.

      Luulen että George Lucas on ammentanut annunaki mytologiaa elokuviinsa.
      Star Wars elokuvissahan on kyse "voiman" tietoisuudesta joka on yleismaailmallinen käsite luojasta.

    • kakk6

      No minäpä vaihteeksi valistan teitä milleniaaleja:

      Silloin aikoinaan George Lucas selitteli, että (silloisen) nykyajan teknologialla ei vain ollut mahdollista toteuttaa hänen ensimmäisten osien visioitaan. Niinpä hän aloitti osasta IV.

      - Jos minulta kysytään (vaan kukapa minulta mitään kysyisi), niin kyseessä oli vain rahastuksen maksimointi.

      • jgwaeojgwo

        Kyse oli juurikin pitkälti rahasta.

        Lucas itse on myös todennut, että hän aloitti episodista IV, koska se toimii kaikista episodeista parhaiten myös itsenäisenä elokuvana. Tuolloin hänellä oli raha tiukassa, eikä ollut varmuutta, antavatko taloudelliset realiteetit periksi kuvata Imperiumin vastaiskua ja Jedin paluuta. Eräänlaisena plan B:nä Lucasilla oli tuottaa pienellä budjetilla Alan Dean Fosterin käsikirjoittama minisarja nimeltä "Splinter of the mind's eye", jonka tuotantoon Carrie Fisher ja Mark Hamill oli jo alustavasti kiinnitetty (Han Solo ei olisi sarjassa esiintynyt), ja jossa Luke ja Leia eivät olisi olleet sisaruksia, eikä Vader kummankaan isä. Episodi IV oli kuitenkin menestys, ja Lucas pystyi toteuttamaan alkuperäisen suunnitelmansa elokuvasarjasta.

        Alan Dean Foster julkaisi myöhemmin kyseisen kässärin kirjana (julkaistu suomeksi nimellä "Mustan lordin paluu"), ja tarinaa voi pitää jonkinlaisena SW-universumin "vaihtoehtohistoriana".


      • Anonyymi

        Totta!


    • Anonyymi

      Etsi käsiisi Making of -kirjat ja lue ne niin olet vähän viisaampi etkä esitä mitään itse keksittyjä teorioita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2670
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      93
      1987
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      1048
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      68
      946
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe