Vastaus bg-opelle hänen evoluutioväitteilleen

Koska poistoautomaatti todennäköisemmin poistaa aloitukset ja kommentit, joissa esiintyy loukkaavia sanoja (vaikkakin muiden kirjoittamia), laitan tämän aloituksen hieman muokattuna versiona.

Bg-open toiminta palstalla on käynyt varsin ala-arvoiseksi. En yleensä ilmianna asiattomia kommentteja, mutta nyt olen ilmiantanut kaksi bg-open kirjoittamaa törkeää kommenttia, joissa hän haukkuu minua id....ksi ja tyh...ksi. Ymmärrän toki, että kirjoittamani artikkelit nostattavat ateisteissa raivoa, koska totuuden kohtaaminen on vaikea ja tuskainen prosessi. Mutta käytöstavat ne tulisi olla täälläkin voimassa. Ihminen, joka sortuu kyseiseen kielenkäyttöön ja loukkauksiin, ei ainakaan edistä omaa agendaansa tällä palstalla.

Bg-ope höystää kommenttinsa tutkimuksella, jonka mukaan Bajau-kansan sukeltajien perna olisi suurentunut geneettisten mutaatioiden aiheuttaman T4-hormonin (tyroksiinin) tuotannon lisääntymisen vaikutuksesta. Suurentunut perna tuottaa vereen enemmän punasoluja, jolloin hapenottokyky sukeltajilla paranee. Tällä bg-ope yrittää väittää evoluutiota tapahtuvan. Tutkitaanpa.

Alkuperäinen tutkimus on maksumuurin takana, mutta löysin siitä referoidun visuaalisen esityksen, jossa kerrotaan olennaisimmat asiat. Kyseessä on pistemutaatio PDE10A SNP, jonka väitetään johtaneen kohonneisiin T4-hormonin arvoihin sukeltajien verenkierrossa. (linkki referaattiin löytyy ketjusta). Tutkimuksessa todetaan, että ko. SNP:llä on vahva assosiaatio T4-hormonin lisääntyneeseen tuotantoon. Tutkimus ei tyypilliseen populaatiogenetiikan tutkimuksen tapaan ota kantaa varsinaisiin säätelymekanismeihin, kuten CpG-saarekkeen metylaatioprofiileihin histonien epigeneettisistä markkereista puhumattakaan. Tutkimuksen kapea-alaisuus ja nykytieteen havaitsemien epigeneettisten säätelymekanismien tutkimatta jättäminen aiheuttaa välittömästi sen, että ko. tutkimus on puutteellinen ja epäluotettava. Mutta eipä se ole ainoa laatuaan. Ihan samalla tavalla oli vuosikaudet väitetty, että laktoosin sietokyky johtuu geneettisestä mutaatiosta, kunnes viimeisen vuoden aikana vakavasti otettava tiede on havainnut, että taustalta löytyvätkin epigeneettiset mekanismit, kuten DNA:n metylaatioprofiilit, joiden vaihdokset usein johtavat geneettisiin virheisiin, joista tavallisin on deaminoituneen sytosiinin vaihtuminen tymiiniksi ja tätä usein seuraava solun replikoitumisessa tapahtuva GC > AT -vaihdos. Tutkijat ovat siis usein löytäneet geneettiset markkerit ja epigeneettisen modifioinnin aiheuttamat geneettiset virheet ja tehneet tyypilliseen tapaan pseudotieteelliset johtopäätelmät. Tämä on valitettavan yleistä. Siksi ainoastaan 20% biologian alalla tehdystä ns. tieteellisestä tukimuksesta on toistettavissa.

Väitteet pistemutaation aikaansaamasta T4-hormonin tuotannon kasvusta muistuttavat toista pseudotieteellistä väitettä ihmisen kuvitellusta geneettisestä adaptoitumisesta; myös tiibetiläisten (sherpojen) hapenottokyky korkeassa ilmanalassa on pitkään ollut evoluutiouskovaisten hyödyllisten mutaatioiden listalla. Ja aivan viimeisen vuoden aikana sekin on todettu epigeneettisten mekanismien säätelyn aiheuttamaksi adaptoitumiseksi. (hakusanat: tibetan high alitude adaptation epigenetic). Jo entuudestaan lyhyt hyödyllisten mutaatioiden lista on kutistunut nollaan. Mitä pidemmälle epigenetiikan tutkimukset edistyvät, sitä heikommaksi käy evoluutioteorian asema. Tämän voi todeta myös Researchgate:a käyttävien tiedemiesten kommenteista, joita liitän linkkinä ketjuun.

Bg-ope, olit jälleen väärässä, etkä taaskaan kyennyt todistamaan evoluutiota tapahtuvan. Onko sinussa miestä myöntämään tappiosi?

Jos olisin vain genetiikkaa tunteva kreationisti, olisin voittanut tämän debatin myös yhdellä ainoalla kysymyksellä: aiheuttaako pistemutaatio informaation lisäystä? Mutta koska lähdit noin ala-arvoiselle linjalle, käytin tähän tutkimukseen tavallista enemmän aikaa, koska sinua on mukava kouluttaa. Toivottavasti otit opiksesi.

58

527

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Vastasin sinulle samaan aloitukseen ja nyt on aloitus poistettu. Sinun toimestasi tietenkin. Tiesit varmaan senkin, että massapostaaminen on kielletty. Koskee myös uskovia.

        Tässä kommenttini pääasiat uudelleen.
        Olen lukenut kymmeniä linkittämiäsi tutkimuksia ja kaikista sinä olet vetänyt johtopäätöksiä, joihin tutkimus ei anna perusteita. Osa on ollut suoranaista valehtelua ja osaa ehkä ymmärtöämättömyydestä johtunutta väärää tulkintaa.
        Jos Bg ope on sanonut sinua tyhmäksi, niin ei se ainakaan järin pahasti väärin ole mennyt. Olet osoittanut sen useilla kommenteillasi. Sen lisäksi että olet syyllistynyt tahalliseen valehteluun tutkijoiden töiden pohjalta.

        Poistatutakoko tämänkin?


      • räyhräyh2

        Tästä on umpityhmä hihhuli itkenyt pois kiusallisen viestin.


    • >>Siksi ainoastaan 20% biologian alalla tehdystä ns. tieteellisestä tukimuksesta on toistettavissa.<<

      Montako kertaa aiot toistaa tuon vääristelysi?

    • Looooooogisesti

      Varsinaista pillittämistä evoluutiokitisijöiltä. Herkkä iho ei liene vielä mutatoitunut. montakohan miljoonaa vuotta menee että evoluutunet sietää tiedettä :)

      • "Varsinaista pillittämistä evoluutiokitisijöiltä. Herkkä iho ei liene vielä mutatoitunut. montakohan miljoonaa vuotta menee että evoluutunet sietää tiedettä :)"

        Uskovainen siinä ulisee tieteen tuoman tiedon avulla tehtyjen laitteiden välityksellä jotain merkityksetöntä potaskaa tieteestä, jota helvettipelkoiset hihhulit yrittävät edelleen epätoivoisesti kampittaa kuolinkamppailua käyvän uskontonsa raunioilta.

        Lähes yhtä säälittävää kuin ISIS-taistelija, joka haluaa tappaa kaikki vääräuskoiset, paitsi ne jotka osaavat valmistaa kaikkea kivaa tekniikkaa (kun kouluja käymättömät idiootit eivät itse siihen kykene).

        Evolutionistit sietävät tiedettä, koska he sitä tekevät. Eivät esim. ekologiaa ja populaatiogenetiikkaa ymmärtämättömät luokanopettajat.

        Ja mitä tulee miljooniin vuosiin, ei taida olla kymmenenkin tarpeeksi pitkä aika sille että joku näkisi juutalainen zombin luvatun comebackin. Odottavan aika on pitkä ja se päättyy kuolemaan, aivan kuten kaikkien aikaisempienkin hihhuleiden.


    • "Tutkimuksen kapea-alaisuus ja nykytieteen havaitsemien epigeneettisten säätelymekanismien tutkimatta jättäminen aiheuttaa välittömästi sen, että ko. tutkimus on puutteellinen ja epäluotettava. "

      Suomennos tuosta krestionistisesta hölynpölystä: koska (tuonkaan) tutkimuksen tulos ei miellyttänyt kreationisti-luokanopettajan todellisuuden kieltävää narratiivia, tutkimus leimattiin epäluotettavaksi.

      Kannaltasi valitettava todellisuus on että ihmisillä on periytyviä hyödyllisiä mutaatioita, joista heille on hyötyä elinympäristössään. Vaikka sinä valehteleva ja vääristelevä luokanopettaja muuta yrittäisit valehdella.

      Ja kerrataan taas kerran mistä tässä on kyse: väität Jumalan tekosiksi tyhmyyksiä, joihin kaikkitietävä, älykäs hahmo ei ikinä sortuisi. Jumala alentuu luonnon perusprosesseja ymmärtämättömäksi idiootiksi kerta toisensa jälkeen sinun viesteissäsi, sinun väitteidesi takia. Ymmärrätkö?

      Häpäiset Jumalasi, koska sinun Jumalasi asuu pääsi sisällä. Hän tekee kaiken mitä sinä kuvittelet hänen tekevän. Stupid is what stupid does.

    • Looooooogisesti

      • ravenlored

      • ravenlored kirjoitti:

        https://youtu.be/ZjrjE8LHOVs klassinen esimerkki tiettä vai uskontoa...

        Sagan oli täyttä jautaa. Tiedettä lasten tasolla ja kuten lasten ilmeestäkin näki, nin mukaansa tempaavasti esitettynä.
        Mutta toinen puoli videosta olikin sitten vähän erilainen. Ensin paholaisen valta rikottiin vasaralla ja sen jälkeen alakouluikäisiä lapsia kiihotettiin hysteeriseen tilaan.
        Todella rumaa katsottavaa.

        Mitä mieltä ROT opettajana mahtaa olla tuollaisesta pedagogiasta? Uskaltaako katsoa ja uskaltaako vastata?


      • agnoskepo kirjoitti:

        Sagan oli täyttä jautaa. Tiedettä lasten tasolla ja kuten lasten ilmeestäkin näki, nin mukaansa tempaavasti esitettynä.
        Mutta toinen puoli videosta olikin sitten vähän erilainen. Ensin paholaisen valta rikottiin vasaralla ja sen jälkeen alakouluikäisiä lapsia kiihotettiin hysteeriseen tilaan.
        Todella rumaa katsottavaa.

        Mitä mieltä ROT opettajana mahtaa olla tuollaisesta pedagogiasta? Uskaltaako katsoa ja uskaltaako vastata?

        Eipä rot koskaan noteeraa jos samassa lauseessa ei mainita termejä dna ja fenotyyppi...


    • Kylläsenäinon

      Eihän opettajalta voi odottaa kovin syvällistä osaamista.

      • Juu, luokanopettajalta varsinkaan. Pidimme luokanopettajaopiskelijoille biologian kenttäkursseja opiskeluaikoina, ja olihan se ihan säälittävällä tasolla se heidän osaaminen yleisesti biologian alalla.


    • Listaan tähän perusongelmat, joita RoT:in "jumalallisessa" suunnitelmassa tökkii, ja pahasti tökkiikin. Voin näitä sitten kopioida jokaisen RoT:in spammialoituksen perään, koska ongelmat eivät poistu niin kauan kuin RoT niitä ei suostu aloituksissaan käsittelemää (eivätkä ne tule poistumaan todennäköisesti siitä huolimattakaan).

      RoT väittää että Jumala haluaa tappaa kaikki maapallon eliöt pikkuhiljaa geneettisen rappeutumisen avulla. Tästä seuraavia käytännön ongelmia:

      1. Yksikään miljoonista olemassa olevista eliöistä ei ole vielä kuollut geneettiseen rappeutumiseen. Eikä tule myöskään kuolemaan, koska...

      2. RoT ei ole kertonut, millä mekanismilla geneettisen rappeutumisen on mahdollista yleistyä niin että siitä tulisi isoja populaatiota vakavasti uhkaava haitta. RoT ei ole kertonut, koska sellaista geneettistä mekanismia jolla haitallinen, elinkelpoistuutta vähentävä ominaisuus leviäisi laajasti populaatioon ei ole. Luonto karsii automaattisesti vakavasti sairaat yksilöt pois, eikä ominaisuus yleisty.

      3. Eettinen ja jumalan mielenterveyteen liittyvä ongelma: Kuka järkijättö pösilö päättäisi hävittää KAIKKI eliöt sen takia että yksi laji miljoonista on tehnyt jotain väärää? Siis oikeasti. Sellainen Jumala olisi mielenvikainen hirviö. Ihminen joka väittää Jumalaa tuollaiseksi on tyhmä, tietämätön tai molempia. RoT täyttää molemmat määritelmät väittämällä jatkuvasti itse / kanssakreationistien keksimää rappeutumista jumalan "suunnittelmaksi". Siinä tulee sitten Jumalakin häpäistyä ja alennettua tyhmien ja tietämättömien kreationistien tasolle.

      4. Raamatun ja RoT:in väitteiden ristiriitaisuus. Raamatussa ei missään mainita geneettistä rappeutumista. Todellisuudessa Raamatun kirjoittajilla ei ollut mitään hajuakaan geeneistä ja niiden olemassaolosta. Epigenetiikasta vielä vähemmän. Raamatussa kerrotaan kuinka Jumala kertaalleen tappaa kaikki paitsi yhden perheen. Sen jälkeen hän lupaa ettei enää tapa ihmisiä, mutta nyt kuitenkin RoT:in mukaan tappaakin taas , eikä pelkästään ihmisiä vaan kaikki eliöt. Ihan kaikki. Tämän lisäksi Jumalan kerrotaan lähettäneen oman poikansa teurastettavaksi, jotta ihmiset saisivat pelastuksen. Juu, pelastus tulee miesrakkaudella, mutta ensin pitää kärvistellä Jumalan asettamissa geneettisissä sairauksissa ja muissa kärsimyksissä. VMP. Aikuiset ihmiset suoltavat tuollasta tuubaa, ja olettavat että jonkun pitäisi uskoa moista älyvapaata moskaa, ja siihen päälle vielä kunnioittaa, kumarrella ja rakastaa koko tämä mielipuolisen sotkun suunnittelijaa, Jumalaa. Voi hyvänen aika.

      • "1. Yksikään miljoonista olemassa olevista eliöistä ei ole vielä kuollut geneettiseen rappeutumiseen. Eikä tule myöskään kuolemaan, koska..."

        Vastaan omasta puolestani. Kaikki eliöt ovat kuolleet tai kuolevat geneettisen rappeutumisen seurauksena. Lue esim. jostain sunnuntain lehdestä kuolinilmoituksia, niin näet kuinka ihmiset ovat kuolleet. Poikkeuksena vain ne ihmiset, jotka Jeesus tulee tulevaisuudessa tempaamaan ylösnousemuksessa elossa olevina.


      • " RoT ei ole kertonut, koska sellaista geneettistä mekanismia jolla haitallinen, elinkelpoistuutta vähentävä ominaisuus leviäisi laajasti populaatioon ei ole. Luonto karsii automaattisesti vakavasti sairaat yksilöt pois, eikä ominaisuus yleisty. "

        Sellainen haitallinen mekanismi on synti ja sen seurauksena koko luomakunta on rappeutunut ja sen seurauksena kaikki kuolevat edell. kirjoituksessani mainittua poikkeusta lukuunottamatta.
        Luonto karsii sairaat yksilöt pois, koska sairaus on synnin seuraus ja yksi rappeutumisen mekanismeista.


      • "4. Raamatun ja RoT:in väitteiden ristiriitaisuus. Raamatussa ei missään mainita geneettistä rappeutumista. Todellisuudessa Raamatun kirjoittajilla ei ollut mitään hajuakaan geeneistä ja niiden olemassaolosta. Epigenetiikasta vielä vähemmän"

        Eivät ihmiset muutenkaan käytä samoja termejä kuin Raamatun aikana. Ei Raamatussa puhuta mitään esim. psykologiasta, biologiasta, matematiikasta tai astronomiasta, vaikka ne käsitteet olivat muuta kautta tuttuja.
        Rappeutumisesta puhutaan jo luomiskertomuksessa, kun Jumala antoi ymmärtää, että maa tuli kirotuksi syntiinlankeemuksen seurauksena.
        Raamatun ihmiset olivat paljon viisaampia kuin nykypäivän ateistiset tiedemiehet ja siksi heidän ei tarvinnut etsiä vastauksia geeneistä ja niiden tutkimuksista. He saivat Jumalalta kaiken tarvitsemansa tiedon.


      • "Raamatussa kerrotaan kuinka Jumala kertaalleen tappaa kaikki paitsi yhden perheen. Sen jälkeen hän lupaa ettei enää tapa ihmisiä, mutta nyt kuitenkin RoT:in mukaan tappaakin taas , eikä pelkästään ihmisiä vaan kaikki eliöt. Ihan kaikki"

        Jumalaa ei voida syyttää mistään. Ihminen saa sitä, mitä hän on tilannutkin. Jumala ei tee koskaan väärin. Kun kaikkia Jumalan tekoja tarkastellaan kokonaisuuden kannalta, niin näemme niissä Jumalan rakkauden ihmisiä kohtaan. Ateistien yksi ongelma onkin, että he katsovat jotain yksittäisiä Jumalan tekoja, irrallaan Raamatun kokonaissanomasta.

        Ateistit kysyvät usein, että jos Jumala on kaikkivaltias, miksi Hän ei poista pahaa? Juuri näinhän Hän tulee nimenomaan tekemään! Hän tulee hävittämään pahan iankaikkiseen kadotukseen ja uskovat saavat iankaikkisen elämän Jumalan valtakunnassa, missä ei ole mitään pahaa, vääryyttä eikä epäoikeudenmukaisuutta. Lopputulos on siten mitä oikeudenmukaisin ja hyvä.


      • " Tämän lisäksi Jumalan kerrotaan lähettäneen oman poikansa teurastettavaksi, jotta ihmiset saisivat pelastuksen. Juu, pelastus tulee miesrakkaudella, mutta ensin pitää kärvistellä Jumalan asettamissa geneettisissä sairauksissa ja muissa kärsimyksissä. VMP"

        Ensinnäkin valehtelet. Raamattu ei puhu mitään oman poikansa teurastamisesta. Raamattu ei myöskään puhu pelastuksesta millään mies rakkaudella. Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. (Joh.3:16)
        Jumalan teko oli tässä mitä suurin rakkauden osoitus ihmiskuntaa kohtaan.
        Tervejärkinen ihminen tajuaa tämän itsestään selvyytenä ja haluaa vastaanottaa tämän Jumalan rakkauden ja pelastuksen ja syntien anteeksiantamuksen ja saada iankaikkisen elämän
        Siihen ei tarvita mitään tieteellistä tietoa geeneistä, rappeutumisesta tai muistakaan luonnontieteellisistä asioista. Tarvitaan vai TAHTO tunnustaa totuus ja valita Jeesus omaksi Vapahtajaksi ja Herraksi.


      • Ei.kiitos.Raamattua

        Raamattu on ovelasti kirjoitettu koukuttava, mutta väärissä käsissä tuhoava teos, jossa kuvataan samoja asioita, jotka tieteessäkin tiedetään. Kaikki lähtee ihmisen mielestä. Esim. kiitollisuuden kautta pystyy jopa siihen omaan syyllisyyteensä ("syntisyyteensä") vaikuttamaan. Hyvään keskittyminen tuottaa hyvää, sekä psyykkistä että fyysistä terveyttä.

        Pätkä linkistä: Lisäksi magneettikuvat osoittivat, että aivoissa ei ainoastaan tapahtunut neuromodulaation nousua johtuen muutoksista mediaalisessa etuaivokuoressa, vaan henkilöt kykenivät myös paremmin käsittelemään negatiivisia tunteita (kuten syyllisyyttä) ja olivat halukkaampia auttamaan, olemaan empaattisia ja kilttejä.

        https://mielenihmeet.fi/miksi-kiitollisuus-hyvaksi-terveydelle/


      • Mark5 kirjoitti:

        "1. Yksikään miljoonista olemassa olevista eliöistä ei ole vielä kuollut geneettiseen rappeutumiseen. Eikä tule myöskään kuolemaan, koska..."

        Vastaan omasta puolestani. Kaikki eliöt ovat kuolleet tai kuolevat geneettisen rappeutumisen seurauksena. Lue esim. jostain sunnuntain lehdestä kuolinilmoituksia, niin näet kuinka ihmiset ovat kuolleet. Poikkeuksena vain ne ihmiset, jotka Jeesus tulee tulevaisuudessa tempaamaan ylösnousemuksessa elossa olevina.

        "Vastaan omasta puolestani."

        Älä vaivaidu. Sinut on jo aiemmin todettu täysin tai lähes täysin syyntakeettomaksi. Nytkään et ymmärtänyt samalle seinällekään mistä RoTin hallusinoimassa geneettisessa rappeutumisessa on kyse.

        "Luonto karsii sairaat yksilöt pois, koska sairaus on synnin seuraus ja yksi rappeutumisen mekanismeista."

        Mutta älä toki lakkaa tuottamasta tuollaisia lauseita nettiin. Ne ovat arvokkaita, koska ne saavat aikaan tuhoa edustamillesi yhteisöille, uskoville ja kristinuskolle. Sekulaari ja humaani yhteiskunta kiittää. Mutta pysy, mielisairas pervo, hulluine mielipiteinesi kaukana lasten syöpöosastoilta ynnä muista paikoista joissa on vakavasti sairaita ihmisiä. Syyntakeettomana et ymmärrä millaista mielipahaa mielipuoliset juttusi voisivat aiheuttaa.


      • Mark5 kirjoitti:

        " Tämän lisäksi Jumalan kerrotaan lähettäneen oman poikansa teurastettavaksi, jotta ihmiset saisivat pelastuksen. Juu, pelastus tulee miesrakkaudella, mutta ensin pitää kärvistellä Jumalan asettamissa geneettisissä sairauksissa ja muissa kärsimyksissä. VMP"

        Ensinnäkin valehtelet. Raamattu ei puhu mitään oman poikansa teurastamisesta. Raamattu ei myöskään puhu pelastuksesta millään mies rakkaudella. Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. (Joh.3:16)
        Jumalan teko oli tässä mitä suurin rakkauden osoitus ihmiskuntaa kohtaan.
        Tervejärkinen ihminen tajuaa tämän itsestään selvyytenä ja haluaa vastaanottaa tämän Jumalan rakkauden ja pelastuksen ja syntien anteeksiantamuksen ja saada iankaikkisen elämän
        Siihen ei tarvita mitään tieteellistä tietoa geeneistä, rappeutumisesta tai muistakaan luonnontieteellisistä asioista. Tarvitaan vai TAHTO tunnustaa totuus ja valita Jeesus omaksi Vapahtajaksi ja Herraksi.

        "Tarvitaan vai TAHTO tunnustaa totuus ja valita Jeesus omaksi Vapahtajaksi ja Herraksi."

        Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun nuo dogmit ovat niin sekavat: Kuka on kristinuskon kovin Herra ja Hidalgo? Jeesus vai Jumala? Eli ketä pitäisi noista yksistä jumalista enemmän rakastaa, ettei vain tulisi vahingossa miesrakkaudessa hutia?

        "Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. (Joh.3:16)"

        Ei, vaan järjesti taitavasti lavastetun teatterin, jossa näyteltiin kuolema. Siellähän se näyttelijä nyt istuu pääohjaajan toisella puolen ja jakelee sieltä tuomioita. Kristinuskossa on ilmeisesti kaksi jumalaa - ei kun yksi jumala, joka on molemmisssa yhtä aikaa - ei kun ei ollut silloin kun Jeesus oli ihminen, mutta nyt on, ja sen lisäksi vielä on jumalainen Pyhä Henki, joka sitten leijaaleekin jo vaikka missä. On siinä soppa.


    • "3. Eettinen ja jumalan mielenterveyteen liittyvä ongelma: Kuka järkijättö pösilö päättäisi hävittää KAIKKI eliöt sen takia että yksi laji miljoonista on tehnyt jotain väärää? Siis oikeasti. Sellainen Jumala olisi mielenvikainen hirviö"

      Jumala ei tee mitään väärää. Kun asioita katsotaan kokonaisuuden kannalta, niin kaikki osoittautuu oikeaksi, mitä Jumala tekee ja on tehnyt.

    • JC__

      Eipä ollut bg-opessa miestä tunnustamaan erehdyksiään. En sitä kyllä odottanutkaan.

      Ehkä järjettömimpiä hänen väitteistään on ollut se kun hän väitti että yksikään laji ei olisi kokenut sukupuuttoa rappeutumisensa takia. Todellisuudessa jokainen sukupuutto (ehkä muutamia paikallisia katastrofeja lukuunottamatta) on johtunut lajin elinvoiman ja yleisen kyvykkyyden heikentymisestä - juuri rappeutumisen takia.

      Sillä eihän vahva ja elinvoimainen laji ole sukupuuton uhan alla, vaan se jatkaa eloaan ja lisääntymistään lajinsa mukaan. Luojan tarkoittamalla tavalla.

      Evolutionistien yritykset ovat todellakin epäuskottavia ja huonoja. bg-ope on osoittanut millaisia opettajia nykykouluissa voi olla . Onneksemme on myös hyviä opettajia ROT:n tapaan, heitä jotka tarjoavat lapsillemme kestäviin arvoihin perustuvaa turvallista ja hyvää opetusta sekä kasvatusta.

      Uskoni suomalaiseen koulujärjestelmään on vielä säilynyt.

      • EiVaanUppoaKaaliin

        Kumpi oli ennen, kana vai muna?
        Lajien genomi rappeutuu, kun populaatio pienenee riittävästi. Ei ole osoitettavissa ainuttakaan lajia, joka olisi kuollut rappeutumisen takia sukupuuttoon, jos populaatio on muuten ollut elinvoimainen. Populaation pieneneminen johtuu lukuisista seikoista, kuten esimerkiksi elinympäristön heikkenemisestä. Vasta kun populaatio on uhanalaistunet, genomin rappeutuminen alkaa tulla esiin.

        Tämä asia on selitetty useita eri kertoja ja silti se ei kreationistien kalloihin uppoa. ROT on joka ainoa kerta saanut nekkuunsa, kun on alkanut asiasta väittelemään Wrangelinsaaren villasarvikuonoista alkaen.

        Ensin populaation pieneneminen. Sitten genomin rappeutuminen.


      • "Eipä ollut bg-opessa miestä tunnustamaan erehdyksiään. En sitä kyllä odottanutkaan."

        Mitä erehdyksiä? Ihmisillä on periytyviä mutaatioita, joista on heille hyötyä elinympäristöissään. Ei tuota tosiasiaa kreationistien valehtelu ja vääristely muuta.

        "Ehkä järjettömimpiä hänen väitteistään on ollut se kun hän väitti että yksikään laji ei olisi kokenut sukupuuttoa rappeutumisensa takia. Todellisuudessa jokainen sukupuutto (ehkä muutamia paikallisia katastrofeja lukuunottamatta) on johtunut lajin elinvoiman ja yleisen kyvykkyyden heikentymisestä - juuri rappeutumisen takia."

        Eli kuten esimerkiksi minkä lajin sukupuutto? Tarkoitatko esim. muuttokyyhkyä, aikoinaan maailman runsainta lintua, joka oli niin "rappeutunut" ettei pysynyt hengissä kun sitä ammuttiin haulikolla? Tai etteivät sen pesät kestäneet, kun yhdyskuntien pesäpuut kaadettiin ja munat kerättiin ihmisten ravinnoksi? Vai oliko sinulla joku muu IHMISEN TAPPAMA laji mielessä? Tämä planeetta olisi tuhoutunut jo moneen kertaan, jos se olisi ollut sinunlaistesi ymmärtämättömien hihhulien johtama, eika kukaan olisi jarruttelemassa. Pataan vaan kaikki elukat, saatana, kun ovat niin "kyvyttömiä" etteivät osaa vastustella.

        "Sillä eihän vahva ja elinvoimainen laji ole sukupuuton uhan alla, vaan se jatkaa eloaan ja lisääntymistään lajinsa mukaan. Luojan tarkoittamalla tavalla."

        Muuttokyyhkyjä oli arviolta 10 miljardia, ennen kuin Pohjois-Amerikkalaiset kristityt alkoivat teurastamaan niitä halvaksi ravinnoksi. Vahva ja elinvoimainen laji tuhottiin sukupuuton partaalle alle vuosisadassa.

        Kyllä pitää ihmisen olla aivan erinomaisen imbesilli, jos ei yhdistä ihmisen toimia ja lajien sukupuuttoja, vaan hallusinoi sen sijaan jostain perkeleen geneettisestä rappeutumisesta, joka johtui toisen lajin tekemästä synnistä. Älyvapailun multihuipentuma.

        Kuten tuossa jo toinenkin kirjoittaja huomautti, kreationistit eivät näytä ymmärtävän että geneettisen muuntelun lasku on SEURAUS siitä että populaatio pienenee. Tästä samaiseta syystä kreationistit eivät voi osoittaa yhtä ainutta suurta luonnonvaraista populaatiota, jossa geneettinen muuntelu olisi pieni. Todellisuus ei vastaa teidän, valehtelijoiden, täysin harhaisia kuvitelmia.

        "Uskoni suomalaiseen koulujärjestelmään on vielä säilynyt."

        Hienoa! Se kun on paikka jossa opetetaan evoluutiota tosiasina (uudessa peruskoulun opetussuunnitelmassa EVOLUUTION OPETUSTA ON KOROSTETTU), mutta kreationismin opettaminen tosiasiana on kielletty. Tämän tietää myös RoT, joka saa noottia oppilaidensa vanhemmilta jos mopo karkaa vähänkään jeesustelun ja valehtelun puolelle.


      • Haastan teidät molemmat valehtelijat RoTta ja JC etsimään tietoa maailman vakavimmisita uhkista maailman biodiversiteetille. Alkakaahan tuoda framille evidenssiä siitä että geneettistä rappeutumista pidettäisiin uhkana, jos kerta väitätte että se on syy lähes kaikkiin sukupuuttoihin. Miten on mahdollista, että vain kajahtaneilla on tietoa tästä "uhasta", ja muut pitävät muita IHMISEN aiheuttamia uhkia? Mikä perkeleen tarve teillä on laistaa ihmisen vastuuta lajien tuhosta? RoTan kohdalla varsinkin tuo on vakavaa. Voi hyvänen aika sentään jos se tietämätön idiootti valehtelee oppilailleen ettei lajien kato ole ihmisen vika, vaan hänen mielikuvituskaverinsa suunnitelma.

        "Intensive agriculture, unsustainable fishing, wildlife poaching, habitat degradation and destruction, acid rain, and climate change are threatening thousands of species according to The Guardian and University of Wisconsin-Eau Claire."

        Otetaan tuolta nyt vaikka liikakalastus. Vain täysin ymmärtämätön idiootti voi edes ehdotella että kalakannat ovat vähentyneet, koska ne ovat geneettisesti rappeutuneet. Fakta on että ne ovat vähentyneet pahiten siellä missä kalastetaan intensiivisemmin, kestävän kehityksen periaatteista välittämättä.

        No niin, teidän vuoronne, valehtelijat.


    • "Ehkä järjettömimpiä hänen väitteistään on ollut se kun hän väitti että yksikään laji ei olisi kokenut sukupuuttoa rappeutumisensa takia. Todellisuudessa jokainen sukupuutto (ehkä muutamia paikallisia katastrofeja lukuunottamatta) on johtunut lajin elinvoiman ja yleisen kyvykkyyden heikentymisestä - juuri rappeutumisen takia.

      Sillä eihän vahva ja elinvoimainen laji ole sukupuuton uhan alla, vaan se jatkaa eloaan ja lisääntymistään lajinsa mukaan. Luojan tarkoittamalla tavalla."

      Tuo ei yksinkertaisesti ole totta, vedättepä Raamatuntutkisteluissanne millaisia johtopäätöksiä tahansa ;). Suurin osa lajeista kuolee sukupuuttoon koska ne eivät sopeudu ajoissa muuttuneen ympäristön tarjoamiin haasteisiin. Mutta voittehan te keskenänne 'päättää' miten asiat menevät ihan todellisuudesta riippumatta, ei se ympäröivää todellisuutta muuta mihinkään.

      • Taas tulee sellaista tuubaa evoluutiouskovaiselta, että huhhuh! Merkittävin syy eliöiden sukupuutolle ovat sairaudet ja heikko vastustuskyky loisia ja taudinaiheuttajia vastaan, kuten oheinen tutkimus toteaa. Ja se on selvä merkki geneettisestä rappeutumisesta, koska heikentyneen genomin ensimmäisiä oireita on heikommin toimiva immuunipuolustusjärjestelmä. Lopeta iowa valehtelusi, osaamisesi ei riitä tällä palstalla.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4398030/


      • JC__

        "Suurin osa lajeista kuolee sukupuuttoon koska ne eivät sopeudu ajoissa muuttuneen ympäristön tarjoamiin haasteisiin."

        Niin, rappeutuminen epäilemättä heikentää ja vähentää kykyä vastata muuttuneisiin olosuhteisiin. Ne ykslöt ja populaatiot jotka ovat säilyttäneet alkuperäisen vahvuutensa ja neuvokkuutensa pärjäävät eivätkä ajaudu tuhoon.


      • No, minä olen täällä ihan niin kauan kuin haluan, en minä sinun neuvoasi pyydä. On ihan mahdollista että erehdyn toisinaan, luulin sen olevan inhimillisyyden yksi muoto...

        Tässä ninmenomaisessa asiassa en kuitenkaan ollut väärässä; luetko sinä edes postaamiasi linkkejä? En sanonut ettei laji koskaan voi kuolla sairauksiin, vaan että syy useimmiten on toinen.
        Artikkelisi mukaan globaalissa mittakaavassa 'infectious diseases' olivat osasyynä alle 4 % tunnetuissa sukupuuttoon kuolemissa...Sen sijaan ne ovat kyllä useammin syynä paikallisissa populaatioiden häviämisissä, mutta sitä tietoa ei tarkennettu.
        "The minor role of disease as a driver of species distinction is in sharp contrast to invasive species, habitat destruction and overexploitation." Noin siinä sanotaan...Eli Sairauksien vähemmän merkittävä rooli sukupuuttoon ajautumisessa on voimakkaassa kontrastissa jne. Huoh.


      • hgvkvkv
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Taas tulee sellaista tuubaa evoluutiouskovaiselta, että huhhuh! Merkittävin syy eliöiden sukupuutolle ovat sairaudet ja heikko vastustuskyky loisia ja taudinaiheuttajia vastaan, kuten oheinen tutkimus toteaa. Ja se on selvä merkki geneettisestä rappeutumisesta, koska heikentyneen genomin ensimmäisiä oireita on heikommin toimiva immuunipuolustusjärjestelmä. Lopeta iowa valehtelusi, osaamisesi ei riitä tällä palstalla.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4398030/

        "Merkittävin syy eliöiden sukupuutolle ovat sairaudet ja heikko vastustuskyky loisia ja taudinaiheuttajia vastaan, kuten oheinen tutkimus toteaa. "

        Miks sitten oheisessa tutkimuksessa todetaan että sairaudet on vain harvoin syynä sukupuutossa? Infenktiosairaudet voi olla osasyynä sukupuutossa ku populaatio on käyny pieneksi muista syistä ja menettäny geneettistä monimuotoisuutta.

        Yriteään lainata: "We determined that infectious disease is rarely the sole driver of extinction and that being affected by other threats increases the odds of infectious disease co-occurring as a driver of extinction. "

        "osaamisesi ei riitä tällä palstalla."

        Et ees tajuu kuinka koomista sun on kirjoittaa tuollain.


      • JC__ kirjoitti:

        "Suurin osa lajeista kuolee sukupuuttoon koska ne eivät sopeudu ajoissa muuttuneen ympäristön tarjoamiin haasteisiin."

        Niin, rappeutuminen epäilemättä heikentää ja vähentää kykyä vastata muuttuneisiin olosuhteisiin. Ne ykslöt ja populaatiot jotka ovat säilyttäneet alkuperäisen vahvuutensa ja neuvokkuutensa pärjäävät eivätkä ajaudu tuhoon.

        "Ne ykslöt ja populaatiot jotka ovat säilyttäneet alkuperäisen vahvuutensa ja neuvokkuutensa pärjäävät eivätkä ajaudu tuhoon."

        Olet ihan oikeassa, JC. Tuo rappeutuminen pitäisi kyllä määritellä vähän tarkemmin, tottakai sairaudet heikentävät yksilötasolla ja populaatiotasolla, jos sairaus leviää (kuten ei aina tapahdu, usein sairas yksilö ei myöskään ehdi saada jälkikasvua tai se ei kykene hoivaamaan niitä, jolloin sen haitalliset geenit katoavat popuulaatiosta itsestään, ja ne terveemmät geenit siirtyvät eteenpäin. Tästä juuri on kyse luonnonvalinnassa, huonoiten ekologisessa lokerossaan pärjäävät yksilöt karsiutuvat. ) Kun kyse on siitä, miten yksilöt pärjäävät muuttuneissa olosuhteissa, ei rappeutuma (minkänlainen? Sairaus?) tietenkään pärjää, koska se ei pärjää muuttumattomissakaan olosuhteissa muuten kuin satunnaisesti.


      • iowa kirjoitti:

        No, minä olen täällä ihan niin kauan kuin haluan, en minä sinun neuvoasi pyydä. On ihan mahdollista että erehdyn toisinaan, luulin sen olevan inhimillisyyden yksi muoto...

        Tässä ninmenomaisessa asiassa en kuitenkaan ollut väärässä; luetko sinä edes postaamiasi linkkejä? En sanonut ettei laji koskaan voi kuolla sairauksiin, vaan että syy useimmiten on toinen.
        Artikkelisi mukaan globaalissa mittakaavassa 'infectious diseases' olivat osasyynä alle 4 % tunnetuissa sukupuuttoon kuolemissa...Sen sijaan ne ovat kyllä useammin syynä paikallisissa populaatioiden häviämisissä, mutta sitä tietoa ei tarkennettu.
        "The minor role of disease as a driver of species distinction is in sharp contrast to invasive species, habitat destruction and overexploitation." Noin siinä sanotaan...Eli Sairauksien vähemmän merkittävä rooli sukupuuttoon ajautumisessa on voimakkaassa kontrastissa jne. Huoh.

        Ei pelkästään infektiosairaudet vaan kaikki immuunipuolustusjärjestelmää kuormittavat tekijät, kuten patogeenit, virukset, sienet, bakteerit, loiset jne. altistavat sukupuutolle. Ja tästä löytyy tuhansia tutkimuksia.


      • iowa kirjoitti:

        "Ne ykslöt ja populaatiot jotka ovat säilyttäneet alkuperäisen vahvuutensa ja neuvokkuutensa pärjäävät eivätkä ajaudu tuhoon."

        Olet ihan oikeassa, JC. Tuo rappeutuminen pitäisi kyllä määritellä vähän tarkemmin, tottakai sairaudet heikentävät yksilötasolla ja populaatiotasolla, jos sairaus leviää (kuten ei aina tapahdu, usein sairas yksilö ei myöskään ehdi saada jälkikasvua tai se ei kykene hoivaamaan niitä, jolloin sen haitalliset geenit katoavat popuulaatiosta itsestään, ja ne terveemmät geenit siirtyvät eteenpäin. Tästä juuri on kyse luonnonvalinnassa, huonoiten ekologisessa lokerossaan pärjäävät yksilöt karsiutuvat. ) Kun kyse on siitä, miten yksilöt pärjäävät muuttuneissa olosuhteissa, ei rappeutuma (minkänlainen? Sairaus?) tietenkään pärjää, koska se ei pärjää muuttumattomissakaan olosuhteissa muuten kuin satunnaisesti.

        Geneettisen monimuotoisuus auttaa eliöitä rajoittamaan infektiosairauksia, sanoo tutkimus. On siis selvää, että geneettisen monimuotoisuuden puute, joka on kaikille uhanalaisille eliöille yhteinen ominaisuus, johtaa heikentyneeseen vastustuskykyyn.

        https://www.sciencedaily.com/releases/2016/04/160413135710.htm


      • yuytuytu
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Taas tulee sellaista tuubaa evoluutiouskovaiselta, että huhhuh! Merkittävin syy eliöiden sukupuutolle ovat sairaudet ja heikko vastustuskyky loisia ja taudinaiheuttajia vastaan, kuten oheinen tutkimus toteaa. Ja se on selvä merkki geneettisestä rappeutumisesta, koska heikentyneen genomin ensimmäisiä oireita on heikommin toimiva immuunipuolustusjärjestelmä. Lopeta iowa valehtelusi, osaamisesi ei riitä tällä palstalla.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4398030/

        Älä viitsi valehdella. Vai uskallatko lyödä vetoa siitä, ettei tuokaan tutkimus tue genomin rappeutumista sukupuuton syynä? Jos se todetaan linkittämässäsi tutkimuksessa, poistun palstalta, mutta jos ei niin todeta, poistutko sinä?

        Löydäänkö veto?


      • JälleenVäärin
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Geneettisen monimuotoisuus auttaa eliöitä rajoittamaan infektiosairauksia, sanoo tutkimus. On siis selvää, että geneettisen monimuotoisuuden puute, joka on kaikille uhanalaisille eliöille yhteinen ominaisuus, johtaa heikentyneeseen vastustuskykyyn.

        https://www.sciencedaily.com/releases/2016/04/160413135710.htm

        Eli tutkimus käsitteli monokulttuurisuutta ja sen haavoittuvuutta taudeille. Eiköhän tämä ole ollut viljelykasvien jalostajillakin pitkään tiedossa.
        Taas mennään perse edellä puuhun niin, että oksat rytisee. Monokulttuurisuus ei ole ominaista elinvoimaiselle luonnolliselle populaatiolle, toisin kuin kloonatuille viljelykasveille. Kun populaation elinvoima on muista syistä laskenut, alkaa genomi heikentyä ja populaatio altistuu taudeille.
        Taaskaan väitteesi ei pitänyt paikkaansa.


      • JC__
        iowa kirjoitti:

        "Ne ykslöt ja populaatiot jotka ovat säilyttäneet alkuperäisen vahvuutensa ja neuvokkuutensa pärjäävät eivätkä ajaudu tuhoon."

        Olet ihan oikeassa, JC. Tuo rappeutuminen pitäisi kyllä määritellä vähän tarkemmin, tottakai sairaudet heikentävät yksilötasolla ja populaatiotasolla, jos sairaus leviää (kuten ei aina tapahdu, usein sairas yksilö ei myöskään ehdi saada jälkikasvua tai se ei kykene hoivaamaan niitä, jolloin sen haitalliset geenit katoavat popuulaatiosta itsestään, ja ne terveemmät geenit siirtyvät eteenpäin. Tästä juuri on kyse luonnonvalinnassa, huonoiten ekologisessa lokerossaan pärjäävät yksilöt karsiutuvat. ) Kun kyse on siitä, miten yksilöt pärjäävät muuttuneissa olosuhteissa, ei rappeutuma (minkänlainen? Sairaus?) tietenkään pärjää, koska se ei pärjää muuttumattomissakaan olosuhteissa muuten kuin satunnaisesti.

        "Olet ihan oikeassa, JC. "

        Kiitos. Huomaan että sinulla iowa on vielä jäljellä kykyä omaksua asioita myös evolutionismin ulkopuolelta.

        Jatkakaamme keskustelua hyvässä hengessä.


      • JC__ kirjoitti:

        "Olet ihan oikeassa, JC. "

        Kiitos. Huomaan että sinulla iowa on vielä jäljellä kykyä omaksua asioita myös evolutionismin ulkopuolelta.

        Jatkakaamme keskustelua hyvässä hengessä.

        Juu, keskustelu on mukavampaa kuin väittely, mutta jossainhan ne näkemyserot tulevat aina esiin...


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Taas tulee sellaista tuubaa evoluutiouskovaiselta, että huhhuh! Merkittävin syy eliöiden sukupuutolle ovat sairaudet ja heikko vastustuskyky loisia ja taudinaiheuttajia vastaan, kuten oheinen tutkimus toteaa. Ja se on selvä merkki geneettisestä rappeutumisesta, koska heikentyneen genomin ensimmäisiä oireita on heikommin toimiva immuunipuolustusjärjestelmä. Lopeta iowa valehtelusi, osaamisesi ei riitä tällä palstalla.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4398030/

        "Merkittävin syy eliöiden sukupuutolle ovat sairaudet ja heikko vastustuskyky loisia ja taudinaiheuttajia vastaan, kuten oheinen tutkimus toteaa."

        Muhhahhahhahhahahhahahahahaaaaa!

        RoT teki sen taas: lainasi tutkimusta, joka kumoaa RoTan väitteet.

        Suora lainaus tutkimuksen abstraktista:

        "At local scales infectious disease is a common driver of population declines but globally it is an infrequent driver of species extinction and endangerment."

        Infreaquent, eli epäsäännöllinen, ei-merkittävä tekijä sukupuutoille. Ei TODELLAKAAN merkittävin syy sukupuutoille, kuten RoT valehtelee.

        Toinen lainaus:

        "We determined that infectious disease is rarely the sole driver of extinction and that being affected by other threats increases the odds of infectious disease co-occurring as a driver of extinction."

        Tarttuvat taudit OVAT HARVOIN varsinainen syy sukupuutoille, vaan muut syyt (kuten ihmisen aiheuttama elinympäristöjen tuhoaminen, jota valehtelevat kreationistipaskiaiset eivät halua tunnustaa todeksi) ovat paljon merkittävämmässä asemassa. Kun populaatiokoko on näiden muiden, TÄRKEÄMPIEN syiden takia pienentynyt, tarttuvien tautien riski pyyhkäistä loput viimeisetkin elävät yksiöt pois kasvaa. Lapsikin ymmärtää tämän, mutta ei kreationisti. Tai sitten RoT valehtelee täysin tarkoituksellisesti, joka on vielä pahempi. Kumpi siis syynä tähän(kin) hutiin, Tomi, tyhmyys vai epärehellisyys? Vai molemmat?

        "Ja se on selvä merkki geneettisestä rappeutumisesta, koska heikentyneen genomin ensimmäisiä oireita on heikommin toimiva immuunipuolustusjärjestelmä. Lopeta iowa valehtelusi, osaamisesi ei riitä tällä palstalla."

        Kehtaatkin. Kukaan ei ole mokannut yhtä räikeästi ja vieläpä jatkuvasti samalla tavalla tällä palstalla kuin sinä, Tomi. Et ymmärrä linkkaamiasi juttuja, tai haluat tahallaan vääristellä niitä.

        Niin tai näin, olet säälittävä pelle, jolla ei ole muuta kuin viihdearvoa.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Geneettisen monimuotoisuus auttaa eliöitä rajoittamaan infektiosairauksia, sanoo tutkimus. On siis selvää, että geneettisen monimuotoisuuden puute, joka on kaikille uhanalaisille eliöille yhteinen ominaisuus, johtaa heikentyneeseen vastustuskykyyn.

        https://www.sciencedaily.com/releases/2016/04/160413135710.htm

        "On siis selvää, että geneettisen monimuotoisuuden puute, joka on kaikille uhanalaisille eliöille yhteinen ominaisuus, johtaa heikentyneeseen vastustuskykyyn."

        Näytäpä yksikin suuri luonnonvarainen populaatio joka kärsii geneettisen monimuotoisuuden puutteesta. Lapsinkin ymmärtää, että pienentyneen populaation geneettinen monimuotoisuus pinenentyy, koska sukusiittoisuuden riski kasvaa. Sinä et ymmärrä, koska olet ilmeisesti liian yksinkertainen ymmärtääksesi. Tai sitten ymmärrät, eli olet valehtelija.


      • JC__ kirjoitti:

        "Suurin osa lajeista kuolee sukupuuttoon koska ne eivät sopeudu ajoissa muuttuneen ympäristön tarjoamiin haasteisiin."

        Niin, rappeutuminen epäilemättä heikentää ja vähentää kykyä vastata muuttuneisiin olosuhteisiin. Ne ykslöt ja populaatiot jotka ovat säilyttäneet alkuperäisen vahvuutensa ja neuvokkuutensa pärjäävät eivätkä ajaudu tuhoon.

        Niimpä, kuolihan dinosauruksistakin valtaosa 65 miljoonaa vuotta sitten, vain osa höyhenpeitteisistä tasalämpöisistä dinoista selvisi. Oliko kyseessä se mystinen aluperäinen vahvuus ja neuvokkuus, kun ominaisuudet sattuivat olemaan soveliaat äkisti muuttuneeseen elinympäristöön?


    • https://www.environment.gov.au/system/files/resources/4fe332f4-f2d3-4d41-ae39-2d3ed467966a/files/bramble-cay-melomys.pdf

      Ja tuossa bg-opelle lisää esimerkkejä geneettisen monimuotoisuuden puutteen aiheuttamasta sukupuutosta. Mosaiikkihäntärottiin kuulunut Melomys rubicola todettiin sukupuuttoon kuolleeksi v. 2016. Syyksi todettiin 'loss of genetic diversity'. Tietysti syynä oli pieni populaatio ja sisäsiittoisuus. Mistä se olisi voinut saada populaatioonsa lisää geneettistä informaatiota? Perusryhmän sisältä ainoastaan.

      Kaikki luonnon havainnot vahvistavat Raamatun ilmoitusta. Kaikki. Havainnot.

      • KutistuvaMaailma

        "Tietysti syynä oli pieni populaatio ja sisäsiittoisuus."

        Populaation pienenemiseen oli jokin muu syy kuin genomin heikkeneminen. Elinvoimaisen populaation genomi ei heikkene. Populaatioiden häviämisen syynä on elinympäristöjen tuhoutuminen ja pirstoutuminen. Tästä ekologit ovat harvinaisen yksimielisiä. Vaikka metapopulaation genomi olisikin riittävä, pienet paikalliset populaatiot häviävät, kun lähdepopulaatiota ei ole riittävän lähellä. Näin kuolee geneettisesti elinvoimainenkin metapopulaatio elinympäristön pirstoutuessa liikaa.

        Eli taas perse edellä puuhun.

        Suosittelen luettavaksi jo edesmenneen ansiokkaan ekologin ja evoluutiobiologin kirjan "Kutistuva maailma". Voisit sinäkin päästä näkemään edes vähän ahtaan oksanreikäsi ulkopuolelle.


      • JC__
        KutistuvaMaailma kirjoitti:

        "Tietysti syynä oli pieni populaatio ja sisäsiittoisuus."

        Populaation pienenemiseen oli jokin muu syy kuin genomin heikkeneminen. Elinvoimaisen populaation genomi ei heikkene. Populaatioiden häviämisen syynä on elinympäristöjen tuhoutuminen ja pirstoutuminen. Tästä ekologit ovat harvinaisen yksimielisiä. Vaikka metapopulaation genomi olisikin riittävä, pienet paikalliset populaatiot häviävät, kun lähdepopulaatiota ei ole riittävän lähellä. Näin kuolee geneettisesti elinvoimainenkin metapopulaatio elinympäristön pirstoutuessa liikaa.

        Eli taas perse edellä puuhun.

        Suosittelen luettavaksi jo edesmenneen ansiokkaan ekologin ja evoluutiobiologin kirjan "Kutistuva maailma". Voisit sinäkin päästä näkemään edes vähän ahtaan oksanreikäsi ulkopuolelle.

        " Elinvoimaisen populaation genomi ei heikkene."

        Eipä tietenkään kun se ei ole rappeutunut.

        "Suosittelen luettavaksi jo edesmenneen ansiokkaan ekologin ja evoluutiobiologin kirjan "Kutistuva maailma"."

        Minä suosittelen tutustumaan kreationismin kertomaan siitä kuinka lajit on aikojen alussa luotu ja kuinka ne ovat lajiensa mukaan tähän päivään asti eläneet (pl. ne jotka ovat jo rappeutuneisuuttaan hävinneet).


      • jghjhgjjhg
        JC__ kirjoitti:

        " Elinvoimaisen populaation genomi ei heikkene."

        Eipä tietenkään kun se ei ole rappeutunut.

        "Suosittelen luettavaksi jo edesmenneen ansiokkaan ekologin ja evoluutiobiologin kirjan "Kutistuva maailma"."

        Minä suosittelen tutustumaan kreationismin kertomaan siitä kuinka lajit on aikojen alussa luotu ja kuinka ne ovat lajiensa mukaan tähän päivään asti eläneet (pl. ne jotka ovat jo rappeutuneisuuttaan hävinneet).

        Sinä siis suosittelet lukemaan kreationistien esitieteellisiä satuja kansainvälisesti tunnetuimman suomalaisen ekologin aihetta käsittelevän kirjan sijaan.

        Olen lukenut niitä ja lopputulema on kaikkien kohdalla ollut: Mene, mene, tekel, ufarsin

        Kreationismin ja uskonnon valta on ohi. Luojan kiitos ;-)


      • jghjhgjjhg kirjoitti:

        Sinä siis suosittelet lukemaan kreationistien esitieteellisiä satuja kansainvälisesti tunnetuimman suomalaisen ekologin aihetta käsittelevän kirjan sijaan.

        Olen lukenut niitä ja lopputulema on kaikkien kohdalla ollut: Mene, mene, tekel, ufarsin

        Kreationismin ja uskonnon valta on ohi. Luojan kiitos ;-)

        Juuri näin. Kiitos.

        Ei näitä puupäitä jaksaisi aina olla oikomassa, onneksi palstalla vierailee muitakin jotka tietävät miten asiat ovat, joten eivät pääse levittelemään vapaasti tuota valheellista sontaansa.


      • Looooooogisesti

        Voisiko tuon sanan perusryhmä "patentoida" täällä foorumissa meidän käyttöömme. Onko jollain tiivistettyä Raamatullista selitettä sille. t-torpalla oli ainakin video aiheesta, mutta täälläkin voisi sitten viitata ketjuun jossa tuo selitys olisi ytimekkäästi.


      • Looooooogisesti kirjoitti:

        Voisiko tuon sanan perusryhmä "patentoida" täällä foorumissa meidän käyttöömme. Onko jollain tiivistettyä Raamatullista selitettä sille. t-torpalla oli ainakin video aiheesta, mutta täälläkin voisi sitten viitata ketjuun jossa tuo selitys olisi ytimekkäästi.

        "Voisiko tuon sanan perusryhmä "patentoida" täällä foorumissa meidän käyttöömme. Onko jollain tiivistettyä Raamatullista selitettä sille. "

        Tästä tulee hauskaa :)


      • KuudesSukupuutto
        KutistuvaMaailma kirjoitti:

        "Tietysti syynä oli pieni populaatio ja sisäsiittoisuus."

        Populaation pienenemiseen oli jokin muu syy kuin genomin heikkeneminen. Elinvoimaisen populaation genomi ei heikkene. Populaatioiden häviämisen syynä on elinympäristöjen tuhoutuminen ja pirstoutuminen. Tästä ekologit ovat harvinaisen yksimielisiä. Vaikka metapopulaation genomi olisikin riittävä, pienet paikalliset populaatiot häviävät, kun lähdepopulaatiota ei ole riittävän lähellä. Näin kuolee geneettisesti elinvoimainenkin metapopulaatio elinympäristön pirstoutuessa liikaa.

        Eli taas perse edellä puuhun.

        Suosittelen luettavaksi jo edesmenneen ansiokkaan ekologin ja evoluutiobiologin kirjan "Kutistuva maailma". Voisit sinäkin päästä näkemään edes vähän ahtaan oksanreikäsi ulkopuolelle.

        Toinen kirjasuositus.
        Parhaan tietokirjan Pulizer palkinnon 2015 voittanut Elizabeth Kolbertin "Kuudes sukupuutto" käsittelee maailmanhistorian kuudetta sukupuuttoaaltoa, joka on ihmisen aiheuttama. Se on alkanut jo ennen ROT:n ja kumppaneiden maailmankaikkeuden syntyä mm. Pohjois-Amerikan megafaunan laajamittaisella hävittämisellä ihmislajien saapuessa mantereelle ja jatkuu kiihtyvään tahtiin ihmisen tuhotessa useiden lajien elinympäristöt.

        Kyse on elinympäristöjen tuhoamisesta. Geneettinen romahdus on vasta viimeinen tekijä.

        Ps. Viidestä ensimmäisestä sukupuuttoaallosta (ja vähän kuudennestakin) voi halutessaan Elämän monimuotoisuus lukea O. E. Wilsonin kirjasta "Elämän monimuotoisuus"


      • Kirjamies
        bg-ope kirjoitti:

        "Voisiko tuon sanan perusryhmä "patentoida" täällä foorumissa meidän käyttöömme. Onko jollain tiivistettyä Raamatullista selitettä sille. "

        Tästä tulee hauskaa :)

        "Tästä tulee hauskaa :) "

        Kumpi tapahtunee ensin; Jeesuksen toinen tuleminen vai kreationistien antama tieteellinen rajaus sille, mitä tarkoittaa perusryhmä?

        Tätä jäämme jännityksellä odottamaan ;-)


      • KuudesSukupuutto kirjoitti:

        Toinen kirjasuositus.
        Parhaan tietokirjan Pulizer palkinnon 2015 voittanut Elizabeth Kolbertin "Kuudes sukupuutto" käsittelee maailmanhistorian kuudetta sukupuuttoaaltoa, joka on ihmisen aiheuttama. Se on alkanut jo ennen ROT:n ja kumppaneiden maailmankaikkeuden syntyä mm. Pohjois-Amerikan megafaunan laajamittaisella hävittämisellä ihmislajien saapuessa mantereelle ja jatkuu kiihtyvään tahtiin ihmisen tuhotessa useiden lajien elinympäristöt.

        Kyse on elinympäristöjen tuhoamisesta. Geneettinen romahdus on vasta viimeinen tekijä.

        Ps. Viidestä ensimmäisestä sukupuuttoaallosta (ja vähän kuudennestakin) voi halutessaan Elämän monimuotoisuus lukea O. E. Wilsonin kirjasta "Elämän monimuotoisuus"

        "Kyse on elinympäristöjen tuhoamisesta. Geneettinen romahdus on vasta viimeinen tekijä. "

        Kyllä, jos silloinkaan. Tautiepidemia voi pyyhkäistä helposti geneettisesti elinvoimaisetkin yksilöt pois, jos populaation yksilömäärä on tippunut alle kriittisen rajan. Muistaakseni se on useiden lajien kohdalla noin 50 yksilöä.

        Ihmisen (negatiivinen) vaikutus maapalloon ja sen biodiversiteettiin on niin voimakas, että osa tieteentekijöistä on halunnut nimetä ihmisen kauden uudeksi geologiseksi maailmankaudeksi (epookiksi), antroposeeniksi.


    • Muutama esimerkki Tomin ja JC:n Jumalan epäonnistumisesta:

      "Yksi saimaannorpan erityisistä piirteistä on muuntelun vähäisyys perimässä. Se tarkoittaa, että yksilöt ovat varsin samanlaisia keskenään.

      Saimaassa ui vain noin 350 hyljettä, joiden geneettiset erot ovat pieniä. Tällaisessa tilanteessa populaatiota voisivat heikentää perinnölliset sairaudet, mutta saimaannorpat vaikuttavat hämmästyttävän terveiltä.

      Asia paljastui, kun evoluutiobiologi Jukka Jernvallin tiimi mittasi kolmiulotteisesti, kuinka samanlaisia ovat norppien kallojen oikea ja vasen puoli. Symmetrisyys kertoo, ettei kehityshäiriöitä ole. Saimaannorpat olivat huomattavasti symmetrisempiä kuin sukulaisensa Itämeressä.

      ”Saattaa olla, että saimaannorpilta on hävinnyt haitallisia geeniversioita. Niissä on ehkä tapahtunut puhdistavaa valintaa, ja se, mitä jäi jäljelle, on hyvää muuntelua”, Jernvall pohtii.

      Samantyyppinen havainto on tehty Afrikan vuorigorilloista: niidenkään pieniksi kutistuneissa populaatioissa eivät sairaudet jyllää.

      ...Saimaannorpan perimästä on jo löytynyt yli puoli miljoonaa sellaista snippiä ei yhden emäksen muutosta, jota ei ole muilla norppalajeilla." (Lähde: Tiede-lehti )

      Mites tuossa nyt noin kävi? Jumalanhan piti suunnitelman mukaan sairastuttaa ja hävittää pienet populaatiot hihhulien toivomaa maailmanloppua jouduttaakseen. Ei onnistu näimmä edes Jumalalla joka kerta viattomien luontokappaleiden tappaminen, ja sen lisäksi norppa vielä lajiutuu koko ajan omaksi lajikseen! Voi vuorisaarna sentään!

    • "Kaikki luonnon havainnot vahvistavat Raamatun ilmoitusta. Kaikki. Havainnot."

      Tämä keskustelu on osoittanut selvästi, että useat uskovaiset ihmiset ja heidän todellisuudesta irtaantuneet käsitykset maailmasta (tietämättömyys ja ymmärtämättömyys) ovat äärimmäisen vakava ympäristöriski.

      Oletteko tavanneet uskovaista, joka olisi pitänyt ihmisten liian suurta määrää tällä planeetalla ongelmallisena? Sen sijaan että kasvavan väestön kasvava elintaso herättäisi huolta maapallon ympäristön tilasta ja luonnonvarojen riittävyydestä, nämä hyväkkäät haikailevat suuren ihmismäärän ja IKUISEN elämän perään, ymmärtämättä mikä katastrofi sellaisesta seuraisi missä tahansa. Rajattomuuden ja huolettomuuden paratiisi odottaa syyntakeettomia, joten aivan vitun sama mitä tälle planeetalle ja sen luonnolle tapahtuu.

      Oletteko tavanneet uskovaista, joka olisi syyttänyt biologisen monimuotoisuuden kaventumisesta ihmistä ja/tai ihmisen toimia? Varmasti heitäkin on, mutta ei yhden yhtä tällä palstalla. Täällä vaikuttavat aivokääpiöt ovat järkiään sitä mieltä että syy on jossain muualla. Ja aivan kuin tuo ei riittäisi, nuo ymmärtämättömät idiootit kuvittelevat että kyse on heidän mielikuvitusystävänsä älykkäästä suunnittelusta, jolla toteutetaan maailmanloppu. Jumalauta millaista porukkaa.

      Kuten jo aiemminkin totesin, tämä planeetta ja se luonto olisi tuhottu jo moneen kertaan, jos kukaan ei olisi estämässä kreationistisia idiootteja tappamasta kaikkea ihmisen, "Jumalan mielitietyn" tieltä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      228
      5745
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      142
      3438
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2539
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2446
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2032
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1596
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      120
      1591
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1453
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1260
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1121
    Aihe