Työntekijän aiheuttama vesivahinko

Pasijanytkyrsii

Hei. Neuvoa kaipaisin. Palkkasin työntekijän 3 kuukautta sitten määräaikaiseen työsopimukseen 4 kuukaudeksi, eli vielä 1 kuukausi jäljellä. Mutta nyt kävi niin että tämän työntekijän työmaalla sattui vesivahinko joka tulee maksamaan paljon! Oli kattotyö ja vanhaa kattoa purettiin ja suojattiin pressuilla viikonlopuksi ja tarkoitus oli että sitten aletaan asentamaan uutta kattoa mutta tämän työntekijän suojaukset oli pettänyt ja vettä satoi paljon ja sisälle taloon se meni eli isot vesivahingot! Voinko vaatia työntekijän maksamaan osan korvauksista, esim voinko jättää viimeisen palkan maksamatta ja kerron että se meni vahinkoihin ja voinko potkia tuon tumpelon heti pihalle?

8

462

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MaunoAhonen

      Kenkää. T
      Talon vakuutus korvaa vahingon. Myös vastuuvakuutus ottaa kosketusta..

    • Selkee-linja

      No tuossapa taas kiva avausviesti Suomi-24:n omilta aktivointi-spämmereiltä.

      Joten ne neuvot:
      -Anna toki potkut sille kehnolle työntekijälle
      -Älä maksa sille palkkaa, sen osalta mitä olet itte vahinkoo kärsiny.

      • DD5PFKBUQT548QX7UT43R9J2

        Selkee linja, muttei ihan lain mukainen.


    • make334

      etkö tunne isännänvastuuta? kai olet vakuutuksista pitänyt huolta?

    • Emppis

      Sinä maksat. Ei auta muu. Onko sinulla vastuuvakuutus? Sieltä pitäisi mennä. Sehän on rakennusyrityksissä käytännössä pakollinen, jos meinaa saada jotain vähänkin merkittävämpää keikkaa. Esimerkiksi siskolle putkari (juoppo) unohti asentaa jonkun poistoventtiilin ja sitä myöten paineen noustua koko lämminvesivaraaja halkesi ja vettä suihkusi ympäriinsä. Lopputuloksena iso vesivahinko, koska lattiakaivon päälle oli leijallut joku laatikko osittain ja se ei vetänyt kunnolla. Putkifirma maksoi tai niiden vakuutus. Asian ryssinyt putkimies ei ollut missän vastuussa. Silti virhe oli suoraan hänen virheensä. Venttiili piti asentaa ja se oli piirustuksissa ja ihan perusjuttu noissa hommissa.

    • yrittäjävuodesta1997

      Työnantaja on vastuussa työntekijän suorituksesta mikäli siinä ei ole suoraan rikollisuutta. Unohditko ottaa ahneuksissasi vastuuvakuutuksen firmallesi. Mikäli sinulla on toiminnan vastuuvakuutus niin itse kärsit ainoastaan omavastuun. Työntekijältä et voi palkkaa pidättää.

    • yrittäjänneuvoo

      Kyllä se menee niin että työnantajan viaksi kaikki luetaan, ellei työntekijä ole tahallaan tehnyt tai ollut kännissä tai huumeissa työmaalla.

      Se menee sillai, että joka hommaan kuuluu työnantajan tehdä selkeä ohjeistus ja laatia suunnitelmat tehtävästä työstä ja ohjeiden mukaan työntekijät tekevät. Ja kun ihan varmastikkaan ett ole ohjeita laatinut ja työmaan alkaessa perehdyttänyt työntekijöitä tarpeeksi tarkkaan, kuinka katon suojaus toteutetaan ja kiinnitetään yms... niin sinä olet se joka vastuuseen joutuu ja istuu siellä käräjäoikeudessa kun ammattiliitot on sua vastaan ja varmasti tulee isot laskut jos ett myönnä mokaasi.

      Työntekijälle kuuluu maksaa palkka. Maksa palkka vaan ja unohdat nopeesti koko jutun. Uskon ettei se työntekijä ole tahallaan tehnyt sitä ja varmasti ihan hyvä tekijä, kunhan joku katsoo sen perään enempi ja ohjeistaa ja neuvoo. Ei kukaan osaa pystymetsästä vaan työssä tekemällä oppii.
      Vahinkoja sattuu ja vakuutukset on sitä varten.

      Itsekkin nyt täys verinen ammattilainen ja yrittäjä jo yli 10-vuotta ja kyllä muistan vieläkin niitä harmillisia mokia mitä sitä teki ensimmäisinä vuosina kun aloitti työt. Harmittaa ja hävettää, mutta tuskin noita kukaan tahallaan tekee. Otat vaan opiksi koko jutun ja tunnustat itse mokanneesi !

      • 8214

        En tiedä onko edellinen teksti aidon yrittäjän ajatuksia vai ei. Mutta joka tapauksessa harvinaisen kypsää ja viisasta tekstiä. Kiitos!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      13
      1305
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1018
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe