Rakennusvalvonta

Bbss

Onko kokemusta Hyvinkään rakennusvalvonnan toiminnasta? Meillä naapuri rakentanut vastoin säännöksiä ja myös tavalla, jolla on vaikutusta meidän tontin rakentamiseen. Rakennusvalvonta on rakennusvaiheesta lähtien katsonut sormien välistä tätä... myöskään rakennuslupia ei ole haettu, vaan pokkana vaan rakennettu.
Johtava rakennustarkastaja ei myöskään vastaa sähköposteihin laisinkaan.

31

2606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CCtt

      Olipas syyttelevä aloitus! Kerro jotain faktoja, vaikkapa se, mitä säännöksiä on rikottu niin paljon, että se vaikuttaa oman tonttisi rakentamiseen. Selvitetään asiaa, lähes kaikki rakennusmääräykset ovat avointa tietokantaa.

    • sssdd

      Onko esim. rakennettu pellolle selvästi korkeammalle (paljon korkeampi sorapatja) kuin naapurien talot? Tällaista on sattunut tietääkseni Tammelassa, joka on Kanta-hämeessä.
      Lisäksi naapurikunnassa on 90-luvun alussa rakennettu liian matalan sorapatjan päälle (tai kaivettu savea liian syvälle). Seurauksena on se, että esim. salaojan vettä ei saa poistumaan tontilta ilman pumppua.

    • Jhgo

      Kyseessä terassi, joka katettuna vaikuttaa meidän puolen rakentamiseen. Väliä pitäisi olla 4 metriä, mutta terassi on rakennettu 40cm:n päähän yhteisestä rajasta.
      Rakennusvalvoja itse kertoi, ennenkuin naapuri ehti tehdä katetta, että jos olis kate niin vaikuttaisi meidän puolen rakentamiseen. Myös tuo välimatka on rakennusmääräyksissä saneltu ja pitäisi olla sen 4 metriä. Koko hieno komeus meiltä katsottuna on myös n. 4-5 m korkea.
      Naapuri ei ole kysellyt meiltä mitään missään vaiheessa ja lupiakin haettu vasta, kun me olemme asiaan puuttuneet.
      Kyllähän tässä ollaan vähän sitä mieltä, kun tätä showta katsellaan jo kolmatta vuotta, ettei täällä kenenkään kannata lupia näköjään hakea ja rakentaakin voi ihan miten sattuu naapureista välittämättä.

    • Virtasen

      Kyllä kuulostaa kusipäiseltä touhulta!
      Rakenna naapurit huomioon ottaen ja kyllä niitä lupia/ mielipiteitä pitää kysyä vieressä asuvilta..ennenkuin aloittaa!
      Taitaa olla tarkkastajan kaveri.
      Muutenhan tuollainen pitäisi purkaa, jos kerran on säännösten vastainen.
      Hyvä Hyvinkää!

    • M.Hattu

      Meillä Monnissa jouduttiin kyllä lasten leikkimökki siirtämään hyvinkin nopeasti, kun oli liian lähellä rajaa.
      Aloittajan tapauksessa taitaa olla isompikin kyhäelmä?

    • Ainorou

      Ei muuta kuin valitusta menemään! Kyllä Hyvinkäälläkin pitää olla yhdenvertaisuuttaa rakentamisessa!
      Tai sitten kaikille samat säännökset!
      Varmasti tätä palstaa lukee myös kunnanherrat, onko asia näin että saa rakennella miten sattuu?!?

    • CCtt

      Jos Jhgo:n kertomat tiedot pitävät paikkansa, niin kyseessä on rakennusvalvonnan moka, jota valvonta ei haaluaisi myöntää. Rakentajiahan on joka lähtöön ja osa heistä rakentaa jopa naapurin tontille, kun silmä välttää, jos hän tietää ettei kukaan älähdä.
      Onko niin, että se naapuri on rakentanut talonsa joskun aiemmin, ja tuo terassiviritelmä on tehty eri rakennusluvalla ja talon rakennusluvan mentyä umpeen? Tarkasta, onko naapurillasi luvat kunnossa. Ota valokuvia ja käy niiden kanssa rakennustarkastuvirastossa.Ja oletko antanut suostumuksen lisärakentamiseen, terassin rakentaminen vaatii ainakin toimenpideluvan, jolloin tarvitaan myös naapurin suostumus jos rakennetaan pysyvää rakennetta rajan pintaan.
      Et muistanut kertoa korttelia tai edes kaupunginosaa jossa asustelet. Ilmeisesti olet järkevä ja rauhantahtoinen henkilö, ja haluat pitää välit kunnossa röyhkeän naapurisi kanssa, vaikkakin hän on ilmeisesti rikkonut rakennusmääräyksiä. Itse en hyväksyisi asiaa, vaan tekisin selvityksen pohjamutia myöten edellyttäen, että omat rakennuslupa-asiani olisivat kunnossa.

    • Alkup

      Rakennusvirastoon on tosiaan oltu yhteydessä jo heti kun alkoivat terassia rakentamaan n. 2,5-3 vuotta sitten. Rauhassa saaneet viranomaisten puolesta rakennella :( rakennusluvat hakivat naapurinkuulemisineen viime kesäkuussa sitten vihdoinkin. Painostusta oli silloin viranomaisen puolelta.
      Me listasimme kaikki kohdat säännöksistä, joita luvaton rakennelma rikkoo.
      Nyt kun lupakäsittelijälle viimeksi soitin, sanoi etteivät voi ENÄÄN puuttua purkamismielellä, kun lupakäsittely on vireillä.
      Selkeästihän tässä viranomaiset nyt meinaavat vaan, että me antaisimme asian olla. Virheenhän tässä on nyt viranomaiset tehneet.
      Täytyy tehdä asiasta isompi julkinen juttu, jos naapuri nyt luvan saa. Silloinhan se oikeus olisi kaikilla rakentaa noin.
      Me olemme rivitalosta muuttaneet tähän 10-vuotta sitten ja oma piha on tärkeä. Ei kiva, että rakennelma 40cm:n päässä....

    • Tony.A

      Meillä on tosi pieni tontti ja haaveilemme kunnon terassista, mutta tulis pakostikin kiinni rajaan. Mutta jos kerran aloittajan tapauksessa terassi saa edelleen olla siinä, eikun rakentamaan röyheästi vaan!

    • LakiaKehiin

      Jos rakentamisessa on rikottu kiistattomasti rakennusmääräyksiä, niin asian pystyy hoitamaan kuntoon, Siinä vain joutuu hieman vääntämään. Jos lupakäsittelijä on sanonut, etteivät voi puuttua asiaan enää "purkamismielelllä", kun lupakäsittely on vireillä? Siis mikä käsittely on vireillä? Jos se terassi on jo valmis?
      Jos kaupungin rakennusvalvonta on tyrinyt, niin asian voi korjata, luvaton rakennelma puretaan, tarvittaessa viranomaisten toimesta, ja sen rakentaja voi alkaa kinuta korvauksia rakennusvalvonnalta. Aika raskas tie, mutta pitäähän lakia noudattaa. Sen jälkeen myös naapuruussuhteet ovat varmuudella huippukunnossa. Eli näin se tavallisesti menee: Röyhkeä ja naapuruussuhteista piittaamaton egoisti tunnistaa mukavan ja kiltin naapurinsa ja alkaa käyttää jollakin tavalla hyväkseen. Näitä tyyppejä on maailmalla diktaattoreina, poliitikkoina, juristeina ym.
      Rakensin 80-luvulla ok-talon. Oli hitonmoisia vaikeuksia päästä alkamaan, kun taloni suunnittelija ei ollut hyvinkääläinen ja silloisen rakennustarkastajan sisäpiiriläinen. Vaikka piirustukset olivat kaikin puolin määräysten mukaisia. Jouduin piirtämään kaikki kuvat uusiksi. Tarkastajan mielestä esim. keittiöön piirtämäni pöytä oli väärin päin. Piirsin uuteen kuvaan pyöreän pöydän. Julkisivukuvassa jouduin muuttamaan yhden tuuletusikkunan paikan ikkunan toisele puolelle.
      Tunnetusti Hyvinkäällä on ollut vaikea rakentaa omakotitaloja rakennusvalvonnan taitamattomuuden vuoksi. Jotkut urakoitsijat ovat lisänneet hintaansa Hyvinkää-lisän. Nyt näyttää toisenlaiselta, jos saa rakentaa omia virityksiään jopa määräysten vastaisesti.

    • Sariannem

      Aikamoinen tilanne! Ja rakennettu jo valmiiksi!?!? Miksi viranomaiset katsovat läpi sormien ja miksi ei pakotata purkamaan?
      Kaikille sitten samat oikeudet! Muutokset säännöksiin ihan virallisesti!
      Meidän perhe asuu omakotitalossa ja onneksi naapureina reiluja toiset huomioon ottavia ihmisiä. Terassit on kaikilla, mutta välimatkaa on reilusti yli 4 metriä... onneksi. Jokaiselle oma rauha. Mikäli haluaa asua toisessa liki, asumismuotohan on tuolloin rivitalo.

    • karit

      Ihan en usko tuota 40cm, ehkä kuitenkin 4 metriä.

      • Alkuperäinen

        Joo, tuo etäisyys meidän vanhaan yhteiseen raja-aitaan on 37-40cm. Uskomatonta mutta totta!
        Enpä usko, että monikaan omakotitalossa asuva pitäisi kyseisestä läheisyydestä.


    • JulkisuusKorjaa

      Jos joku asia on oikeasti väärin eikä vääryyttä korjata, niin pitää uskaltaa julkaista asia yksilöitynä ja kaikkien väärin tehneiden nimet ja asema ja vaatia julkisesti asian korjaamista ilman epämääräistä paskanjauhantaa. Moni vääryys korjautuu välittömästi sen tultua yksilöitynä julkisuuteen. On tietysti oltava täysin varma mitä tekee ja kannattaa varmista asia muutamalta itseä viisaammalta tutulta.

    • Alkuperäinen

      Tarkoitus tehdä asiasta julkinen taatusti siinä vaiheessa, jos saavat luvan rakennelmalle. Vielähän tämä lupa-asia on kesken.Lupakäsittelijä kertoi, ettei ole mitään aikarajaakaan luvan hakijoilla. Joten saattaapi mennä vielä vuosia. Tämä on aivan uskomaton show ollut kyllä!

    • NeuvoJa

      Varaa aika Jouni Vastamäelle. Jos hän ei vastaa sähköpostiinsa, niin soita, pakko hänen on hoitaa työnsä ja ottaa kanta asiaasi. Hän on helpottanut lupakiemuroita, mutta noudattaa lakia ja asetuksia.

      • kiireinenherra

        Ei oikein tahdo saada kiinni tätä Vastamäkeä. Auttas nyt miestä mäessä, eikä mäen alla. Tai naista.


    • sfadfasg

      Rakenna valittaja omalle pihallesi ja anna naapurisi tehdä kevytrakennelmia omalla pihalleen. Miten helvetissä joku voi valittaa jostain terassista.

    • Hdgjhffh

      Toivottavasti oikeus voittaa!
      Kannattaa pitää omista oikeuksistaan kiinni!
      Rakenna muut huomioon ottaen ja rakennussäännöksiä noudattaen. Pysyy naapurisopukin kaikille mukavampana!

    • dfhdhhdh

      Terassin saa rakentaa ihan ihin tahansa, kunhan tekee omalle puolelle

      • dfhdhhdh

        vähintään 5 m:n päähän rajasta ja hankkii tarvittavat rakennusluvat etukäteen.


    • V.virta

      Hyvinkään kaupungin rakennusjärjestyksessä on ihan mustaa valkoisella, miten saa rakentaa. Ei todellakaan saa rakentaa meidän kaikkien onneksi, mihin vaan..
      Mustassamännistössä on tontin puolikkaalla iso valkonen talo, jonka suuri katettu terassi näkyy olevan kiinni raja-aidassa kiinni. Onko kyseessä sama tapaus?
      Asumme viereisellä kadulla ja ihmetyttänyt, että onpa lähelle rakennettu. Todella ihmetyttää vielä lisää, jos on ilman lupia ja naapurilta kysymättä rakennettu!!!

    • Mieshyvink

      Näinhän se asia vaan on, että yhdenvertaisuuslaki on myös rakentamisessa. Mikäli tämänkaltaista rakentamista sallitaan yhdelle Hyvinkäällä, myös tämä naapuri ja toisetkin voivat rakentaa rajaan kiinni. Siinä menee monella omakotiasujalla kotirauha omistamaltaan pihalta.
      Virheenhän tässä on rakennusvalvonta tehnyt, kun ei ole rakentamista valvonut ja siihen puuttunut. Eikös se heidän virkatehtävänsä ole...Tai sitten kyseessä on jonkun kanssa hyvää pataa oleva luvaton rakentaja.

    • Emilia.t

      Rakentamatonta tonttia vielä jäljellä? Kyllä se varmasti ostajia karsii tontilta, jos naapuri on tullut liian lähelle.
      Eiköhän terassin rakentaja ole teille korvausvelvollinen, koska te ette saa nyt rakentaa edes siihen 4 metrin päähän, kun toiset tulevat liian liki.
      Tossahan on kyse iha rahadta!
      Huhuuu Hyvinkään rakennusvalvonta. Herätkää tekemään työtänne!!!

    • Hessuho

      Toivottavasti aloittaja kertoo, miten lopuksi kävi.
      Tässä justiinsa mietinnässä, viitsiikö autotallille turhaan hakea lupia. Maksaakin ihan pirusti.
      Tulee vielä paikalle, joka ei ainakaan haittaa/ole rakennettu liian lähelle.
      Eipä taida virkamiehiä paljon napata, jos eivät korviaan loksauta vaikka rakennetaan tollaseella kusipää meiningillä!

    • sgasgsgsdgs

      Saahan terassin omalla pihalleen rakentaa. Ei ole mitään metrisääntöjä. Luvan voi myöntää kunhan omalle puolelle tekee, vaikka naapuria vituttaisi kuinka ja vaikka valittaisi korkeimpaan hallinto-oikeuteen

    • Jffyhjkkjg

      Hyvinkään rakennusjärjestys: luku 3 ja kohta 17.
      Ihan on mustaa valkoisella tuo 4 metrin väli rajaan.

    • Tonitiik

      Hei rakennetaan kaikki vaan omalle tontille mitä vaan, miten sattuu huvittamaan.
      Mukavaa on sitten ihan jokaisella!
      Voi helvetti! Jotkut ihmiset eivät osaa näköjään käyttää esim. tätä internetin ihmeellistä maailmaa...sieltä nuo rakekennusjärjestyksen kiemurat tosiaan löytyy.
      Meitä on vaan niin moneen junaan. Ei kaikkia kiinnosta noudattaa sääntöjä, ikävä kyllä!

    • Bbhhk

      Mitäs jos tämä aloittaja haluaa rakentaa omalle puolelleen. Taitaa olla tuo 8 metriä sitten oltava palo-osastointien takia tarvittava väli.
      Eli naapuri on rakentamu kiinni ja toinen menettää rakennustilaa tämän vuoksi.
      Rakennusten väli pitää olla sen 4 metriä molemmin puolin.
      Johan on tilanne!

    • Häpeäsuuri

      Hyvinkään rakennusvalvonta käyttää mielipuolista harkintaa
      Kaupungin puolelle on naapuri saanut rakentaa ja taloon tehdä vaikka mitä julkisivumuutoksia ja piha korotettu metrillä, eikä mihinkään ole kysytty naapureilta mitään
      Eivät kuulema joudu purkamaan, joten kaikki rakentamaan kaupungin tontille, sehän on se yhdenvertaisuus pykälä johon voi "nojsta"
      Hyvinkäälle ei saada vastaavia mestareita, kun maine mennyt miten m...ja on henkilöstö, vaikka kaikki asiat olisivat kunnossa
      Narsismi jyrää rakennustarkastajissa joita 2 Hyvinkäällä kiertää mies ja nainen

      • HannuHankutti

        Tuosta palautuu mieleen vuosikymmeniä sitten vaikuttaneen "ässäparin" ajat. Heistä toinen teki Valtakadulle taloonsa remontin korottaen taloa yhdellä kerroksella.Mitään lupia ja siihen liittyviä dokumentteja ei tehty eikä haettu. Seuraava omistaja joutui ne jälkikäteen hakemaan, jotta sai talon myytyä. Aiheesta oli aikoinaan juttuakin paikallislehdessä, mutta tulipa menetelmät siten dokumentoitua. Useampi paikallinen tietää asiasta, mutta syylliset ovat jo maan majoilla. Semmoista paikallishistoriaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe