Miksi sotaa pitää harjoitella?

sotiminenko.tärkeää

Kyllä sotiminen on tärkeää suomalaisille. Sotimisen taidon ylläpitämiseksi pidetään joka vuosi sotaharjoituksia, joissa harjoitellaan sotimista eli tappamista, ettei sodan ihanuudet unohtuisi.

Uudet hävittäjälentokoneet ovat Suomelle todella tärkeitä, jotta pystymme hävittämään seuraavassa sodassamme kaikki viholliset. Ilman sotia emme tarvitsisi hävittäjiä tai sotaväkeä. Ne ovat tärkeitä vain sotien takia. Venäjä alkaa olla valmis taas aloittamaan sodan kaikkia vastaan. Turhautuminen jo näkyy Putinin naamasta.

Ehkä tulevaisuudessa satojen vuosien kuluttua maapallolla eri maissa pidetään rauhaharjoituksia, joissa harjoitellaan rauhaa.

24

456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vääpeli666

      Otappa lääkkeesi käy makuulle

    • realistiWolf.Wolf

      Peppi Pitkätossukin ymmärtää oman armeijan ja maanpuolustuskyvyn ylläpitämisen merkityksen käsitteineen paremmin kuin aloittaja. Ensimmäinen ajatusvirhe sinulla on tuo, että sotiminen olisi tappamista ja ihanaa. Toinen vakava erhekäsityksesi on, että hävittäjät olisivat hävittämistä varten. Uskottavuutta varten ne ovat ja sitä varten, että maan PUOLUSTUSKYKY ei olisi niin heikko, että esimerkiksi Putinin turhautuminen kohdistuisi meihin.

      Kokonaisuutena aloituksesi oli aivan” blondimainen”.

      • ihan.selvää.tekstiä

        Miksi noita sotalentokoneita nimitetään sitten hävittäjiksi? Tottakai hävittäjillä hävitetään niin paljon kuin suinkin mahdollista. Ei niillä korjata mitään eikä pelotella.

        Sodassa pitää tietenkin tappaa mahdollismman paljon, tai tulee pian itse tapetuksi. Aseet ovat tappamista varten, samoin miinat ja ohjukset. Eivät ne ole huvittelua varten.


      • Realisti wolf puhuu asiaa. Suomen puolustusvoimat kertausharjoituksineen ja hävittäjä hankitoineen perustuu siihen että Suomen puolustus on uskottava niin sanottujen kolmansienvaltakuntien silmissä.


    • Lyhyt_kysymys

      Tässä on jo useampi tunti tuhlattu aikaa turhanpäiväiseen, eikö olisi jo syytä siirtyä vanhaa tapaa noudattaen maahanmuuttoon?

    • Sameon

      Jospa nousisit menninkäisen onkalosta maanpinnalle ja näkisit päivänvalossa, että sotaharjoituksia on pidettävä rauhan säilymisen vuoksi.

      • ei.enää.sotia

        Ei rauhan ylläpitämiseksi tarvitse sotimista harjoitella. Koko sotiminen pitää unohtaa kokonaan eikä sitä pidä enää nykyaikana harjoitella. Rauhaa kannattaa harjoitella ja ylläpitää.

        Sotimisen harjoittelu on aina valmistautumista sotaan samoin kuin jatkuva aseiden ostaminen ja uusiminen. Onneksi varuskuntia on jo älytty lakkauttaa. Loputkin joutaa muuttaa johonkin hyödylliseen käyttöön.


    • älkää.peljätkö
    • hektori
    • Puolustautumista pitää harjoitella ja pitää uskottava puolustuskyky.
      Suomen armeijan nimikin on Puolustusvoimat.

      • mietitäänpä.hieman

        Suomi on pahasti kehityksessä jäljessä Puolustusvoimineen. Nykyinen sodankäynti tapahtuu elektronisena häirintänä, suunnattuina energaiaseina, kaukovaikutteisina täsmäaseina, erikoisjoukkojen avulla tehtyinä iskuina vihollisen ennakkoon hankkimista strategisista kohteista käsin (sähköasemat jne).

        Nykyaian sodankäynnissä ovat panssarivaunut, taistelulaivat sekä hävittäjät täysin tarpeettomia. Mahdollisen sota on jo ohi ja tuho on täydellinen, ennenkuin yksikään laiva tai lentokone liikahtaa metriäkään. Sotilaista ei ole mitään apua enää tässä vaiheessa. Liikekannallepanokirjeitä ei ehditä edes tulostaa kun maa on vihollisen armoilla.

        Mikä maa olisi Suomen vihollinen? Tuskin Venäjä haluaa hyökätä Suomeen enää toista kertaa. Venäjällä on ihan tarpeeksi puuhaa entisestä Neuvostoliitosta itsenäistyneiden valtioiden kanssa.


      • Huipputekniset aseet eivät ole kaikki kaikessa. Paremmalla tekniikalla voi näennäisesti dominoida taistelukenttää, mutta tarvittaessa vaikka päättäjäiset lammaspaimenet tai maajussit voivat harrastaa sissisotaa ja häirintää ja tehdä hyökkääjän elämän hyvin vaikeaksi, kuten saivat huomata amerikkalaiset Vietnamissa ja Neuvostoliitto Afganistanissa. Maan hallitsemiseen tarvitaan fyysisiä joukkoja paikan päällä eikä sitä voi tehdä etänä.


    • hörhöä

      Joku jo ilmeisesti harjoittelikin tänään... Kautta suomen olivat tietoliikenneyhteydet poikki, nettisivut ei toimineet, tv kanavat pimeänä, hätäsireenit soivat omia aikojaan...
      Sattumaltako? No tuskin. Lisää vaan ärsyttämistä ja natoprovoilua niin kyllä puolustamista piisaa teillä innokkailla.

      • Hätäsireenien sointi oli kuulemma inhimillinen virhe. Uudelle väelle opetettiin järjestelmän käyttöä ja moka tuli.


    • ei.hyökkäysvaunuja

      Suomihan osti panssaroituja puolustusvaunujakin käytettynä, oliko se Hollanista?

      • hyvä.on.suoja

        Niilläpä on hyvä puolustautua elektronista sodankäyntiä vastaan. Vahingolliinen tietoliikenne ei pääse tunkeutumaan paksun panssarin läpi ja läppäristä sekä kännykästä voi seurata tilannetta ympärillä.


    • ei.hyökkäysvaunuja

      Aivan oikein! Periskooppi on puolustusvaunussa vanhanaikainen keksintö. ja läppärillä näkee paremmin ja kännykällä kuulle mitä ympärillä juonitaan!

    • Ukraina

      HALUATKO SINÄ olla niin kuin Grimillä?

      • Emme halua olla kuten Grimillä. Veteraaneille kiitos siitä,.että emme myöskään ole.


      • loiu
        Uuninpankko kirjoitti:

        Emme halua olla kuten Grimillä. Veteraaneille kiitos siitä,.että emme myöskään ole.

        Krimillähän asukkaat ovat nyt hyvin tyytyväisiä elämäänsä kun pääsivät ryysyläis Ukrainasta eroon. Jo Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen he olisivat halunneet itsenäistyä tai liittyä Venäjään,eikä jatkaa osana Ukrainaa.


    • Ei tarvitse kännyköitä tosipaikan tullen katsella. Paperikartta ainoa toimiva, äkkiä pimeänä kaikki singnaalit niin kuin viime päivinä nähty..

    • huihfguigfuygdf

      Missä on Grimi? Krimistä olen kyllä kuullut!

    • näinseon

      Ei pitä sotaa harjotella. Turhaa on se. Ei hyökkää Putiini tänne kun ollaan kiltisti. Ihan varma olen kun ovat siellä rauhanrakastajia. Olen puhunut siellä monen kansa ja eivät ole taipuvaisia sotimaan. Nyt oi meillä Viipurit ja sortavalat kun ei ois hyökätty Neuvostolliitto. Se oli tyhmä temppu. Ptrsidentti Putin ei suostu sotaan kun on rauhan mies..

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      197
      4901
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      3037
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      140
      2363
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2344
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1982
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1556
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1482
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1393
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe