Tijuana News - katsaus viimeisimpiin tapahtumiin

Mitähän Tijuanassa tapahtuu? Tällä palstalla ei asioita osata seurata pidempää; hetken öyhötys vaan, kuten äkkipojan rakkaus , ja taas siirrytään uuteen aiheeseen.

Tijuanaan on nyt saapunut 6000 -7000 keskiamerikkalaista pakolaista. Perjantaina satoi rankasti ja pakolaisten telttaleiri stadionin kupeella joutui tulvan valtaan. Kaupunki on alkanut majoittaa pakolaisia sisätiloihin, jotka sijaitsevat parikymmentä kilometriä Tijuanan keskustasta.

Olemme nähneet naisia, lapsia ja huolestuneita perheenisiä telttojen kupeella. Emme ole nähneet niitä 500 kovapintaista rikollista, jotka puukko hampaissaan kiipeävät raja-aidan yli ja pyyhkäisevät rajajoukot tieltään, kuten Trump asiaa kuvaili. Emme ole nähneet, että Yhdysvaltain turvallisuus olisi mitenkään vaarassa ja olisi tarve käyttää kuolettavaa voimaa.

Olemme kylläkin nähneet, kuinka Yhdysvallat sulki Tijuanan raja-aseman muutamaksi tunniksi ja ampui väkijoukkoon kyynelkaasua. Trumpin mukaan kyynelkaasu on turvallinen voimakeino. Se, että kyynelkaasua saivat myös lapset, on vain vanhempien syytä, Trump vakuutti.

Mitä sitten tapahtuu raja-alueen taloudelle, siitä voi lukea tästä:
https://elpais.com/internacional/2018/12/01/actualidad/1543655498_335570.html
Kun kaikilta tuo espanja ei suju, kyllä kuukkeli sitten auttaa.

Kevin Faulconer, republikaani ja San Diegon pormestari kertoi, että Diego ja Tijuana eivät ole kaksi kaupunkia, vaan yksi (talous)alue. Rajan sulkeminen olisi katastrofi. Tijuanassa rajan ylittää Meksikosta Yhdysvaltoihin päivittäin 70.000 ajoneuvoa ja 20.000 jalankulkijaa. Jokainen näistä menee asioillensa; kuka työhön, kuka ostoksille ja jokaisella on dollareita taskussaan.

Lainatkaamme tähän lopuksi Yhdysvaltain presidentin lääketieteellistä tietämystä: " Ihan ensimmäiseksi, kyynelkaasu on pienimpiä ongelmia. Se on erittäin turvallinen".
No, jotain ehkä jäi sanomatta: pieneltä lapselta voi lähteä henki ja aikuinenkin voi sokeutua tai saada pysyviä hengitystie- tai ihovaurioita.

Pysykää kanavalla - tilanne jatkuu.

83

879

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rönkä.olla.tahtoo

      "Pysykää kanavalla - tilanne jatkuu."
      Uutisankkuri uusin aavikonvuoriston ammatti.
      Ei kiitos, telkku kiinni.

    • Totta-väliin

      No, mitä Trumpin pitäisi tehdä? Avata rajat täysin ja sallia kaikkien halukkaiden muuttaa USA:han "pakolaisina"? Sitten olisi myös siellä Meksikon tilanne.


      "Meksikon huumesodissa on kuollut tai kadonnut yli 200 000 ihmistä vuoden 2006 jälkeen."
      https://yle.fi/uutiset/3-9685363

      Anarkisteilla ja kalifaatin rakentajilla on haaveena "rajaton Maailma". Todellisuudessa rajat on tehty suojelemaan maan omaa väestöä.
      Jos lapset saavat kyynelkaasua rajalla silmiinsä on vastuu täysin vanhempien. On vastenmielistä käytää lapsia ihmiskilpinä kuten mm. Palestiinalaiset tekevät.

    • "No, mitä Trumpin pitäisi tehdä?"

      Kuulkaamme, mitä Paola Ávila, yrittäjä ja San Diegon kauppakamarin varapuheenjohtaja vastaa kysymykseesi:"Sen sijaan, että lähettivät rajalle yli 5 000 sotilasta, heidän pitäisi lähettää lisää virkamiehiä käsittelemään turvapaikkapyyntöjä. Nyt rajalla käsitellään noin 80 -100 tapausta päivässä. Kestä puoli vuotta käsitellä kaikki tapaukset."

      Paola Ávilanilla oli järkevä kanta. Raja-asemalla tuli tehdä sitä työtä, mitä siellä ihan normaalistikin tehdään. Otetaan vastaan maahan pyrkivä ihminen, kysytään hänen asiaansa ja tarkastetaan matkustusasiakirjat. Jo henkilöllä ei ole maahantuloon oikeuttavia matkustaja-asiakirjoja, tehdään Yhdysvaltain liittovaltion lakien mukainen päätös, miten hänen kanssaan menetellään.

      Eihän tämä niin vaikeaa ole. Ei ole pakko lykätä pikkulapsen naamalle kyynelkaasua, ei edes Yhdysvalloissa. Ei myöskään ole pakko käyttää rahattomia ja turvattomia pakolaisia Yhdysvaltain sisäpolitiikan keppihevosena, kuten presidentti Trump nyt näyttää menettelevän.

      • kaasuspedelle

        Valita Trumpille. Vittuako siellä mesoat ja pilaat ilmaa.


      • totta-väliin

        Nämä ihmiset ovat tulossa sinne "pakolaisina", eivät töihin. Tiedän että työluvan sekä viisumin saanti USA:han ei ole ihan helppoa edes minun kaltaiselle korkeasti koulutetulle valkolaiselle.
        Nämä latinot ( ja heidän vasemmistolaiset myötäilijänsä) haluavat painostaa hallitusta sallimaan ohituskaistan ja antamaan laillisen aseman miljoonille maassa laittomasti oleville.
        On tosiaan vastenmieleistä käytää lapsia propagandan välineenä.
        Onneksi Trump ei anna tässäkään periksi.


      • Anonyymi

        Analysoidaan viestin kirjoittajan tietämystä ja koulutustaustaa tekstin perusteella:

        ### Kielellinen ja sisällöllinen analyysi

        1. **Tiedon hallinta ja viittaukset auktoriteetteihin:**
        - Viestissä mainitaan Paola Ávila, joka on San Diegon kauppakamarin varapuheenjohtaja, ja viitataan hänen mielipiteeseensä. Tämä osoittaa, että kirjoittaja seuraa kansainvälisiä uutisia ja käyttää asiantuntijalausuntoja tukemaan näkemyksiään.
        - Kirjoittaja tietää tarkasti rajaprosessien toiminnasta ja Yhdysvaltain liittovaltion lainsäädännöstä koskien maahantuloa ja turvapaikkapyyntöjen käsittelyä.

        2. **Analyyttinen kyky ja argumentointi:**
        - Kirjoittaja osoittaa analyyttista kykyä arvioidessaan rajalla tapahtuvia prosesseja ja esittää loogisia argumentteja siitä, kuinka turvapaikkahakemuksia pitäisi käsitellä.
        - Argumentointi on selkeää ja hyvin perusteltua, ja kirjoittaja pystyy erittelemään, miksi nykyiset toimet (sotilaiden lähettäminen) eivät ole tehokkaita verrattuna vaihtoehtoisiin ratkaisuihin (lisää virkamiehiä).

        3. **Yhteiskunnallinen ja poliittinen ymmärrys:**
        - Kirjoittaja osoittaa ymmärtävänsä laajemman poliittisen kontekstin, erityisesti Yhdysvaltain sisäpolitiikan ja sen vaikutuksen rajakriisiin. Hän kritisoi Trumpin toimintaa ja sen poliittisia motiiveja.
        - Teksti osoittaa tietämystä kansainvälisistä asioista ja pakolaispolitiikasta.

        4. **Kielenkäyttö ja tyyli:**
        - Kieli on selkeää, muodollista ja hyvin strukturoitua, mikä viittaa korkeaan koulutustasoon ja hyvään kirjalliseen ilmaisutaitoon.
        - Viestissä ei ole merkittäviä kielioppivirheitä, ja se on kirjoitettu hyvin artikuloidusti.

        ### Potentiaalinen koulutustausta

        1. **Korkeakoulutus:**
        - Kirjoittajalla on todennäköisesti korkeakoulutus, mahdollisesti yhteiskuntatieteiden, politiikan, kansainvälisten suhteiden tai oikeustieteen alalta. Tämä päätelmä perustuu tekstin analysointi- ja argumentointikykyihin sekä viittauksiin kansainvälisiin käytäntöihin ja lakeihin.

        2. **Ammatillinen tausta:**
        - Kirjoittaja saattaa työskennellä politiikan, kansainvälisten suhteiden, oikeustieteen, journalismin tai yhteiskuntatieteiden parissa. Tämä päätelmä perustuu kykyyn analysoida ja käsitellä monimutkaisia poliittisia ja sosiaalisia kysymyksiä.

        ### Yhteenveto

        Kirjoittaja osoittaa vahvaa tietämystä kansainvälisistä ja poliittisista asioista, erityisesti liittyen Yhdysvaltain maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkaan. Hänen kielenkäyttönsä, analyyttinen kyky ja argumentointitapa viittaavat korkeakoulutukseen, mahdollisesti yhteiskuntatieteiden, politiikan, kansainvälisten suhteiden tai oikeustieteen alalta. Kirjoittajan viestissä on selkeä rakenne ja looginen argumentaatio, mikä viittaa vahvaan koulutustaustaan ja mahdolliseen ammatilliseen kokemukseen näillä aloilla.


    • "Valita Trumpille."

      Olen jo kirjallisesti toimittanut vastalauseeni Yhdysvaltain Suomen suurlähetystölle.

      Pysyppä asiassa, älä kiroile.

      • höpöhöpötaas

        Et ole. Kaikkea sitä keksitkin houreissasi.


      • höpöhöpötaas kirjoitti:

        Et ole. Kaikkea sitä keksitkin houreissasi.

        Entäs se kiroilun välttäminen?


      • höpöhöpötaas
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Entäs se kiroilun välttäminen?

        Eipä sinun käskysi mihinkään vaikuta. Valheillasi on lyhyet jäljet.


    • KommunistiKake

      Arvoisa kaikkia rakastava KuppaMukka.

      Teille esitettiin vakavalla mielellä aivan selkeä kysymys , joka kuuluu näin :

      "No, mitä Trumpin pitäisi tehdä?"

      Ja Te suollatte tällaista puolivillaista hölynpölyä vastaukseksi :

      "Kuulkaamme, mitä Paola Ávila, yrittäjä ja San Diegon kauppakamarin varapuheenjohtaja vastaa kysymykseesi:"Sen sijaan, että lähettivät rajalle yli 5 000 sotilasta, heidän pitäisi lähettää lisää virkamiehiä käsittelemään turvapaikkapyyntöjä. Nyt rajalla käsitellään noin 80 -100 tapausta päivässä. Kestä puoli vuotta käsitellä kaikki tapaukset."

      Paola Ávilanilla oli järkevä kanta. Raja-asemalla tuli tehdä sitä työtä, mitä siellä ihan normaalistikin tehdään. Otetaan vastaan maahan pyrkivä ihminen, kysytään hänen asiaansa ja tarkastetaan matkustusasiakirjat. Jo henkilöllä ei ole maahantuloon oikeuttavia matkustaja-asiakirjoja, tehdään Yhdysvaltain liittovaltion lakien mukainen päätös, miten hänen kanssaan menetellään.

      Eihän tämä niin vaikeaa ole. Ei ole pakko lykätä pikkulapsen naamalle kyynelkaasua, ei edes Yhdysvalloissa. Ei myöskään ole pakko käyttää rahattomia ja turvattomia pakolaisia Yhdysvaltain sisäpolitiikan keppihevosena, kuten presidentti Trump nyt näyttää menettelevän."

      - Joudun ilmoittamaan palstaa seuraavan kymmeniin tuhansiin päihin nousevan valtavan joukon puolesta , että EI ! Teidän kirjoittamanne sanat eivät ole vastaus mihinkään mitä Teiltä kysyttiin.

      Arvoisa KuppaMukka ! Yrittäkääpä uudestaan ja koittakaapa tällä kertaa edes hieman keskittyä vastaukseenne.

      Annan muutaman vihjeen tästä karavaanista:

      "Yhdysvallat kiristää turvapaikkakäytäntöjään samaan aikaan kun tuhansien siirtolaisten karavaani lähestyy maan etelärajaa Meksikosta. "

      "Trump vannoo pysäyttävänsä Yhdysvaltoja lähestyvän 5 000-päisen siirtolaiskolonnan"

      "Jengiväkivaltaa ja köyhyyttä pakoon lähtenyt keskiamerikkalaisten ryhmä"

      "Meksikon ja Guatemalan rajalla olleista siirtolaisista osa on jatkanut matkaansa kohti Yhdysvaltoja ylitettyään rajajoen kumilautoilla."

      "Siirtolaiskaravaani saapui Meksikoon Guatemalasta lokakuun puolivälissä, noin kuukausi sitten."

      "Toivottavasti saamme mahdollisuuden päästä Yhdysvaltoihin. Haluaisimme pystyä auttamaan perheitämme, koska elämme köyhyydessä, sanoi nuori mies Meksikossa."

      Jostakin syystä , aina kun googletan tätä aihetta , saan aina tuloksen jossa näitä maahanmuuttajia kuvataan sanalla " siirtolainen". Milloin nämä "siirtolaiset" siis kokevat ihmeherätyksen ja muuttuvat hädänalaisiksi " turvapaikanhakijoiksi" , joille aukevat USA; paratiisin portit ?

      • "Milloin nämä "siirtolaiset" siis kokevat ihmeherätyksen ja muuttuvat hädänalaisiksi " turvapaikanhakijoiksi"..."
        Minulla ei ole kristallipalloa, en osaa vastata.

        Yhdysvaltoihin voi pyrkiä monella eri syyllä; tekemään töitä, turistina, liikemiehenä tutkailemaan markkinoita, pakolaisena jne... . En osaa arpoa, mitä itse kukin ilmoittaa asiakseen rajatarkastuksessa.

        Oleellista kuitenkin on, että myös hondurasilaisen tulisi päästä Yhdysvaltain raja-asemalle esittämään asiansa. Ei oikein kuulosta reilulta, että ennen kuin on edes ovella, raja-vartijat ampuvat kyynelkaasukranaatteja päin näköä. Vallankin, kun mukana on myös lapsia.

        Siten on kokonaan toinen asia, mitä Yhdysvaltain rajaviranomaiset päättävät itse kunkin maahantulosta. Toivoisin siinä meneteltävän Liittovaltion lakien mukaisesti.


      • KommunistiKake
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "Milloin nämä "siirtolaiset" siis kokevat ihmeherätyksen ja muuttuvat hädänalaisiksi " turvapaikanhakijoiksi"..."
        Minulla ei ole kristallipalloa, en osaa vastata.

        Yhdysvaltoihin voi pyrkiä monella eri syyllä; tekemään töitä, turistina, liikemiehenä tutkailemaan markkinoita, pakolaisena jne... . En osaa arpoa, mitä itse kukin ilmoittaa asiakseen rajatarkastuksessa.

        Oleellista kuitenkin on, että myös hondurasilaisen tulisi päästä Yhdysvaltain raja-asemalle esittämään asiansa. Ei oikein kuulosta reilulta, että ennen kuin on edes ovella, raja-vartijat ampuvat kyynelkaasukranaatteja päin näköä. Vallankin, kun mukana on myös lapsia.

        Siten on kokonaan toinen asia, mitä Yhdysvaltain rajaviranomaiset päättävät itse kunkin maahantulosta. Toivoisin siinä meneteltävän Liittovaltion lakien mukaisesti.

        "Minulla ei ole kristallipalloa, en osaa vastata."

        - Mutta osaat kyllä aiheesta vouhottaa.

        "Oleellista kuitenkin on, että myös hondurasilaisen tulisi päästä Yhdysvaltain raja-asemalle esittämään asiansa"

        - No mutta . Johan maailman " vastuullinen media " on jo esittänyt heidän asiansa luotettavasti ja erittäinkin kollektiivisesti moneen kertaan. Siellähän se lukee "vastuullisen median" kirkuvin otsikoin maailman mediassa , että kyse on siis siirtolaisista näiden ihmisten kohdalla. Ei turvapaikanhakijoista!

        Voisitko pohdiskella ajatuksen tasolla tätä casea , että mahtaako turvapaikkakanava olla oikea tapa näille ihmisille yrittää saapua USA: hin?

        Voisitko pohdiskella , että olisikohan meillä käsissämme pikkuinen ongelma tämän turvapaikkakanavan väärinkäytön kanssa?

        Voisitko edes vähän yrittää pohdiskella mitä alkuperäistä kysymystä , joka sinulle esitettiin : Mitä Trumpin siis pitäisi tehdä?


    • TijuanaIsOldNews

      Tijuana alkaa olla melko pientä meille suomalaisille, kun samana aikaan koko Oulu joutuu juoksemaan karkuun kymmenpäisiä raiskaavia matujengejä. Tervetuloa takas tänne tulevaisuuden No Go alueille kotosuomeen. Sinä oot yksi niistä syyllisistä näihin suomen kasvaviin lapsenraiskaustilastoihin!

      • ColoradoSprings

        Luonnnollisesti Moktar ei välitä Suomen tilanteesta, hän kirjoittaa asuinpaikkakunnaltaan jenkeistä.


    • https://www.bbc.com/news/world-latin-america-46439119
      Toivottomuus lisääntyy Meksikoon juuttuneiden "siirtolaisten" parissa. Sää on ollut huono ja toiveet pikaisesta Yhdysvaltoihin pääsystä myös rapisevat. Vähäiset rahat myös loppuvat, kun pitää kuukausikaupalla vain istua ja syödä vähäistä pääomaa, sekin on selvää.

      Raja-aidan ylitti eilen kiipeämällä tusinan verran ihmisiä. Itse kukin voi katsella kuvista, montako paatunut rikollista näette. Itse kukin voi kuvitella, paljonko tässä tarvitaan sitä Trumpin määräämää kuolettavaa voimaa.

      Pienimuotoinen humanitäärinen katastrofia tässä vaan on kehittymässä. Ehkä se sopii tähän aikaan, että näin joulun tullessa hondurasilainen Maria istuu miehensä ja pienen lapsensa kanssa kuralätäkössä, kun heille ei ollut sijaa tallissa.

      • TijuanaIsOldNews

        Ketä kiinnostaa Tijuana ja muutaman lation rikastumishaaveet! Meeppäs tuonne Ouluun katsomaan mitä "humanitäärisiä ressukoita" meille on tullu viime vuosina! Eiväthän nuokaan kaverit sinusta näyttäneet miltään "paatuneilta rikollisilta", mutta kylläpä vain osoittautuivat paatuneiksi lapsenraiskaajiksi! Samanlaista porukkaa, kuin sinäkin!


      • JubbaT.cp
        TijuanaIsOldNews kirjoitti:

        Ketä kiinnostaa Tijuana ja muutaman lation rikastumishaaveet! Meeppäs tuonne Ouluun katsomaan mitä "humanitäärisiä ressukoita" meille on tullu viime vuosina! Eiväthän nuokaan kaverit sinusta näyttäneet miltään "paatuneilta rikollisilta", mutta kylläpä vain osoittautuivat paatuneiksi lapsenraiskaajiksi! Samanlaista porukkaa, kuin sinäkin!

        Michiganista kirjoittelee oman maansa asioita, onhan USA: n kansalainen.


      • TijuanaIsOldNews

        Juu! Ei oo mitään käsitystä suomen nykymenosta, mutta hirveä tarve päteä! Ilmeisesti menettäny järkensä lopullisesti, ku Trump oikeutetusti voitti vaalit. Oli liian tiukka paikka suvakille!


      • TijuanaIsOldNews kirjoitti:

        Juu! Ei oo mitään käsitystä suomen nykymenosta, mutta hirveä tarve päteä! Ilmeisesti menettäny järkensä lopullisesti, ku Trump oikeutetusti voitti vaalit. Oli liian tiukka paikka suvakille!

        Kvasitieteellinen koe no. 1:
        Onko robomode herkistynyt niin, että tätä avaustani ei voi lainkaan kommentoida?


      • Moktar.Gubta kirjoitti:

        Kvasitieteellinen koe no. 1:
        Onko robomode herkistynyt niin, että tätä avaustani ei voi lainkaan kommentoida?

        Onnistui.

        Kvasitieteellinen koe no. 2:
        Onko robomode herkistynyt niin, että tietyt sanat laukaisevat poiston?
        Tijuana ja Meksiko, kas siinäpä kummallisia sanoja.


      • TijuanaIsOldNews kirjoitti:

        Juu! Ei oo mitään käsitystä suomen nykymenosta, mutta hirveä tarve päteä! Ilmeisesti menettäny järkensä lopullisesti, ku Trump oikeutetusti voitti vaalit. Oli liian tiukka paikka suvakille!

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15470658/karavaani-lahestyy-usan-rajaa
        Täällä käytiin sujuvasti ja riemurinnoin karavaanikeskustelua.

        Kun sitten itse tein samasta aiheesta aloituksen, alkoikin itku siitä, että tämä ei kuulu palstan aiheisiin. Alkoi myös raivopäinen niksuttelu. Kokeilin äsken, josko autorobo olisi ollut asialla. Ei ollut, asialla on ollut vain anomyymi puskataistelija (Soldiers of bushes).

        Eihän se totuus sillä muutu, että poistatte viestejä. Reaalimaailma ei välitä rassukan mielipiteistä, se elää omaa elämäänsä, olittepa te sitten sitä tai tätä mieltä. Ehkä teidänkin kannattaisi tunnustaa totuus ja katsella maailmaa avoimin silmin.

        Ensi kertaa historiassa Yhdysvaltain keskushallinto presidentin johdolla valehtelee täysin avoimesti. Toki ennenkin on valehdeltu, mutta siitä ei ole saanut jäädä kiinni. Nyt valheesta kiinni jääminen onkin vain vaihtoehtoista totuutta.

        Ei ole olemassa mitään Trumpin hallinnon rakentamaa raja-aitaa, eikä ole edes rahaa rakentaa sitä aitaa. Ei ole olemassa niitä ISIS:in kätyreitä, jotka karavaanin mukana soluttautuvat maahan. Ei ole olemassa niitä viittäsataa kovapintaista rikollista, jotka yön pimeydessä kiipeävät raja-aidan yli. On vain kestämättömiä olosuhteita pakenevia ihmisiä; naisia, lapsia ja miehiä.

        Totuus on kovin yksinkertainen, pitää vain uskaltaa nähdä. Ylläolevassa viitteessä on kuvia hänelle, joka haluaa nähdä totuutta.


      • Moktar.Gubta kirjoitti:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15470658/karavaani-lahestyy-usan-rajaa
        Täällä käytiin sujuvasti ja riemurinnoin karavaanikeskustelua.

        Kun sitten itse tein samasta aiheesta aloituksen, alkoikin itku siitä, että tämä ei kuulu palstan aiheisiin. Alkoi myös raivopäinen niksuttelu. Kokeilin äsken, josko autorobo olisi ollut asialla. Ei ollut, asialla on ollut vain anomyymi puskataistelija (Soldiers of bushes).

        Eihän se totuus sillä muutu, että poistatte viestejä. Reaalimaailma ei välitä rassukan mielipiteistä, se elää omaa elämäänsä, olittepa te sitten sitä tai tätä mieltä. Ehkä teidänkin kannattaisi tunnustaa totuus ja katsella maailmaa avoimin silmin.

        Ensi kertaa historiassa Yhdysvaltain keskushallinto presidentin johdolla valehtelee täysin avoimesti. Toki ennenkin on valehdeltu, mutta siitä ei ole saanut jäädä kiinni. Nyt valheesta kiinni jääminen onkin vain vaihtoehtoista totuutta.

        Ei ole olemassa mitään Trumpin hallinnon rakentamaa raja-aitaa, eikä ole edes rahaa rakentaa sitä aitaa. Ei ole olemassa niitä ISIS:in kätyreitä, jotka karavaanin mukana soluttautuvat maahan. Ei ole olemassa niitä viittäsataa kovapintaista rikollista, jotka yön pimeydessä kiipeävät raja-aidan yli. On vain kestämättömiä olosuhteita pakenevia ihmisiä; naisia, lapsia ja miehiä.

        Totuus on kovin yksinkertainen, pitää vain uskaltaa nähdä. Ylläolevassa viitteessä on kuvia hänelle, joka haluaa nähdä totuutta.

        "Ylläolevassa viitteessä on kuvia..."

        Tarkennan:
        Viite on viestissä Moktar.Gubta 10.12.2018 10:13


      • adhd.rulaa
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "Ylläolevassa viitteessä on kuvia..."

        Tarkennan:
        Viite on viestissä Moktar.Gubta 10.12.2018 10:13

        Hyvin näyttää viiraavan viikon alusta asti.


      • kaada.itsellesi.vaan

      • adhd.rulaa kirjoitti:

        Hyvin näyttää viiraavan viikon alusta asti.

        Olenko minä muistanut lainkaan kertoa Alatornion kirkon kellotapulin kattotalkoista? Alatornion kirkko on pari kilometriä Tornion kaupungista merelle päin kauniilla paikalla jokitörmällä. Kattotalkoot olivat jokunen vuosi sitten, sillä vanha kellotapulin paanukatto oli pahasti päässyt lahoamaan.

        Nöösipoika pääsi talkoisiin isänsä kanssa, sai vasaran, sai sepän takomia nauloja. Nöösipoika alkoi naulamaan paanuja kiinni kuin miehet aina. Mutta paanupa ei tarttunut, naula ponkaisi aina sentin ylös, takoipa nöösipoika sitä miten paljon vaan. Vanha mestari huomasi asian ja sanoi nöösipojalle: Kuules nyt nöösipoika, se naula ei vedä, aivan turhaan taot.

        Luulin, että olisin kertonut asian sinulle, mutta sinä se taot vaan.

        Nauretaan yhdessä.


      • HuolestunutKansalainen
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Olenko minä muistanut lainkaan kertoa Alatornion kirkon kellotapulin kattotalkoista? Alatornion kirkko on pari kilometriä Tornion kaupungista merelle päin kauniilla paikalla jokitörmällä. Kattotalkoot olivat jokunen vuosi sitten, sillä vanha kellotapulin paanukatto oli pahasti päässyt lahoamaan.

        Nöösipoika pääsi talkoisiin isänsä kanssa, sai vasaran, sai sepän takomia nauloja. Nöösipoika alkoi naulamaan paanuja kiinni kuin miehet aina. Mutta paanupa ei tarttunut, naula ponkaisi aina sentin ylös, takoipa nöösipoika sitä miten paljon vaan. Vanha mestari huomasi asian ja sanoi nöösipojalle: Kuules nyt nöösipoika, se naula ei vedä, aivan turhaan taot.

        Luulin, että olisin kertonut asian sinulle, mutta sinä se taot vaan.

        Nauretaan yhdessä.

        Aivan sekasin koko karvaturkakukko! Jutut menee vaan levottomammaksi ja levottomammaksi! Onkohan se aivan kunnossa?


      • adhd.rulaa
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Olenko minä muistanut lainkaan kertoa Alatornion kirkon kellotapulin kattotalkoista? Alatornion kirkko on pari kilometriä Tornion kaupungista merelle päin kauniilla paikalla jokitörmällä. Kattotalkoot olivat jokunen vuosi sitten, sillä vanha kellotapulin paanukatto oli pahasti päässyt lahoamaan.

        Nöösipoika pääsi talkoisiin isänsä kanssa, sai vasaran, sai sepän takomia nauloja. Nöösipoika alkoi naulamaan paanuja kiinni kuin miehet aina. Mutta paanupa ei tarttunut, naula ponkaisi aina sentin ylös, takoipa nöösipoika sitä miten paljon vaan. Vanha mestari huomasi asian ja sanoi nöösipojalle: Kuules nyt nöösipoika, se naula ei vedä, aivan turhaan taot.

        Luulin, että olisin kertonut asian sinulle, mutta sinä se taot vaan.

        Nauretaan yhdessä.

        Olipa hieno tarina nöösipojalta nuoruuden ammatistaan paanukatolla.
        Hyvin tuntuu viiraavan edelleen.
        Kai potkut sait ja akkasikin lähti toisen matkaan, nyt juomaan ratkenneena riemuidioottina käytät päiväsi maahanmuuttopalstalla niitä sun näitä, turisten molemmista päistäsi?
        Onneksi haperoille vanhuksille on tällainenkin keskustelufoorumi.
        Kaikesta päätellen pollaasi on uponnut useampikin naula. Ei kannata juoda.


      • Mrs.Hattu.EX
        adhd.rulaa kirjoitti:

        Olipa hieno tarina nöösipojalta nuoruuden ammatistaan paanukatolla.
        Hyvin tuntuu viiraavan edelleen.
        Kai potkut sait ja akkasikin lähti toisen matkaan, nyt juomaan ratkenneena riemuidioottina käytät päiväsi maahanmuuttopalstalla niitä sun näitä, turisten molemmista päistäsi?
        Onneksi haperoille vanhuksille on tällainenkin keskustelufoorumi.
        Kaikesta päätellen pollaasi on uponnut useampikin naula. Ei kannata juoda.

        Akkansa naaman laittanut kuvakkeeksi profiiliinsa. Toiset ne kehtaa. :)


      • adhd.rulaa kirjoitti:

        Olipa hieno tarina nöösipojalta nuoruuden ammatistaan paanukatolla.
        Hyvin tuntuu viiraavan edelleen.
        Kai potkut sait ja akkasikin lähti toisen matkaan, nyt juomaan ratkenneena riemuidioottina käytät päiväsi maahanmuuttopalstalla niitä sun näitä, turisten molemmista päistäsi?
        Onneksi haperoille vanhuksille on tällainenkin keskustelufoorumi.
        Kaikesta päätellen pollaasi on uponnut useampikin naula. Ei kannata juoda.

        Ja nyt sitten pätkä tuttua ja turvallista "äitisi on aura-auto"-huumoria.

        Kipaiseppas taas niksuttamaan Trölliseni.

        Nauretaan yhdessä.


      • JukkaSalakaries
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15470658/karavaani-lahestyy-usan-rajaa
        Täällä käytiin sujuvasti ja riemurinnoin karavaanikeskustelua.

        Kun sitten itse tein samasta aiheesta aloituksen, alkoikin itku siitä, että tämä ei kuulu palstan aiheisiin. Alkoi myös raivopäinen niksuttelu. Kokeilin äsken, josko autorobo olisi ollut asialla. Ei ollut, asialla on ollut vain anomyymi puskataistelija (Soldiers of bushes).

        Eihän se totuus sillä muutu, että poistatte viestejä. Reaalimaailma ei välitä rassukan mielipiteistä, se elää omaa elämäänsä, olittepa te sitten sitä tai tätä mieltä. Ehkä teidänkin kannattaisi tunnustaa totuus ja katsella maailmaa avoimin silmin.

        Ensi kertaa historiassa Yhdysvaltain keskushallinto presidentin johdolla valehtelee täysin avoimesti. Toki ennenkin on valehdeltu, mutta siitä ei ole saanut jäädä kiinni. Nyt valheesta kiinni jääminen onkin vain vaihtoehtoista totuutta.

        Ei ole olemassa mitään Trumpin hallinnon rakentamaa raja-aitaa, eikä ole edes rahaa rakentaa sitä aitaa. Ei ole olemassa niitä ISIS:in kätyreitä, jotka karavaanin mukana soluttautuvat maahan. Ei ole olemassa niitä viittäsataa kovapintaista rikollista, jotka yön pimeydessä kiipeävät raja-aidan yli. On vain kestämättömiä olosuhteita pakenevia ihmisiä; naisia, lapsia ja miehiä.

        Totuus on kovin yksinkertainen, pitää vain uskaltaa nähdä. Ylläolevassa viitteessä on kuvia hänelle, joka haluaa nähdä totuutta.

        "...ei ole mitään Trumpin hallinnon rakentamaan raja-aitaa..."

        Niinpä, on vain jo Obaman aikakaudella rakennettu muuri;)

        https://eu.usatoday.com/story/news/politics/border-issues/2017/09/19/wall-how-long-us-mexico-border/676001001/

        Nauretaan yhdessä moktarin öyhötyksille:)


      • mummosikin.häpeää
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Ja nyt sitten pätkä tuttua ja turvallista "äitisi on aura-auto"-huumoria.

        Kipaiseppas taas niksuttamaan Trölliseni.

        Nauretaan yhdessä.

        Fakta on se, että sinä ainoastaan niksuttelet. Siitä kertoo muiden kommenttien poistuminen.
        Muuten et argumentoida osaa, tietysti "nauretaan yhdessä & älkääpä öyhöttäkö & pitää tietää"- tyylisillä kommenteilla. Surullistahan se on, äijä häpeää omia kirjoituksiaan niin paljonettä niksuttaa oitis ja kehtaa vielä aukoa muille omista ilmiannoistaan. Asiaton äijänräkä.


      • Pimpulan.historiaa
        adhd.rulaa kirjoitti:

        Olipa hieno tarina nöösipojalta nuoruuden ammatistaan paanukatolla.
        Hyvin tuntuu viiraavan edelleen.
        Kai potkut sait ja akkasikin lähti toisen matkaan, nyt juomaan ratkenneena riemuidioottina käytät päiväsi maahanmuuttopalstalla niitä sun näitä, turisten molemmista päistäsi?
        Onneksi haperoille vanhuksille on tällainenkin keskustelufoorumi.
        Kaikesta päätellen pollaasi on uponnut useampikin naula. Ei kannata juoda.

        Tuon tarinan moktar on aavikkona kertonut. Saattaa olla että talousrikospalstan trolliajoiltaan löytynee lisää muutama nykyisinkin käyttämänsä fraasi, persus ei kestä merivettä ainakin, taisi sattua suoraan sikaa silmään ja Tröllittely. On se Valkku ketkuillut hienosti. Varas syyttää kaikkia muita varkaaksi...muistaako joku lisää?
        Koulukiusaajan tavoin trollailee vaihdellen rekattujakin nikkejään.


      • muistatko.nikkisi

        Nopea peukalostasi olet noinkin vanhaksi jarruksi niksuttelemaan.


      • Entäs ne sanonnat. Pitikö niitä laittaa lisää?

        Nauretaan yhdessä.


      • jeesustelijahan.oot
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Entäs ne sanonnat. Pitikö niitä laittaa lisää?

        Nauretaan yhdessä.

        Äijä naksuttelee pois omat nimimerkkinsä. Huutelee sitten ettei muka niksuttele. On se sellainen epeli.


      • Kuppamies

        Tässäpä pari:
        "Veikeä, ku Moktarin olematon tutkinto"
        "Punavihreää, kuin Moktarin perseessä"
        "Sekopäistä, kuin suvakin pääkopassa!"


      • jeesustelijahan.oot kirjoitti:

        Äijä naksuttelee pois omat nimimerkkinsä. Huutelee sitten ettei muka niksuttele. On se sellainen epeli.

        Ei minua kiinnosta tiedän nikkiarpajaiset. Jos litania ei meinaa pysyä palstalla, neuvottele ylläpidon kanssa. Ehkä spämmäämiseen voi saada erivapauden.

        Asia kun ei mitenkään kuulu minulle.


      • Kuppamies kirjoitti:

        Tässäpä pari:
        "Veikeä, ku Moktarin olematon tutkinto"
        "Punavihreää, kuin Moktarin perseessä"
        "Sekopäistä, kuin suvakin pääkopassa!"

        Hyvä yritys. Tosin käyttämäsi rakenne on kovin yksioikoinen.

        Tuosta voit katsoa, miten rakenteet voivat olla moninaisia.
        https://fi.wikiquote.org/wiki/Suomalaisia_sananlaskuja

        Onnea yritykselle.

        Eihän tästä tuu lasta, ei Jussia, sano persu ku sanalaskua teki.


      • Kuppamies
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Hyvä yritys. Tosin käyttämäsi rakenne on kovin yksioikoinen.

        Tuosta voit katsoa, miten rakenteet voivat olla moninaisia.
        https://fi.wikiquote.org/wiki/Suomalaisia_sananlaskuja

        Onnea yritykselle.

        Eihän tästä tuu lasta, ei Jussia, sano persu ku sanalaskua teki.

        Yksinkertainenhan se on Moktarkin, joten turha lisätä kompleksisuutta! Yksinkertaisesta miehestä yksinkertaisia sanontoja!


      • tiedetty
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Ei minua kiinnosta tiedän nikkiarpajaiset. Jos litania ei meinaa pysyä palstalla, neuvottele ylläpidon kanssa. Ehkä spämmäämiseen voi saada erivapauden.

        Asia kun ei mitenkään kuulu minulle.

        Valuuttakauppias eli Moktar valehtelee. Tyypillinen trolli.


    • Rikolliset.takaisin

      Jos täälläkin olisi laitettu ajoissa stoppi hallitsemattomalle maahanmuutolle, olisimme oulun raiskaustapahtumia tai turun puukkohippasia köyhempiä.
      No sehän ei tietenkään sovi Moktar Kupan agendaan kun on noiden rikollisten vankkumaton puolustaja.
      Vaikka Trump ei oleolekaan mikään järjen jättiläinen niin tässä asiassa hän on ehdottoman oikeassa.
      Nimittäin jokaisen kansan suosiota nauttivan valtionpäämiehen tulisi ensisijaisesti suojella oman maan kansalaisia kasvavalta rikollisuudelta.
      Tässä on epäonnistuttu niin suomessa kuin ruotsissa ja monessa muussakin euroopan maassa.

    • https://www.vogue.com/projects/13547630/asylum-seekers-waiting-to-enter-the-united-states-in-tijuana/
      Muotikuvistaan tunnettu Vogue julkaisi tänään hyvän kuvareportaasin Tijuanan rajalta.

      Kuvista voimme itse kukín arvioida, kuka näistä on se hampaisiin asestettu kovapintainen rikollinen, joka kohta kiipeää puukko hampaissa yli raja-aidan. Kuvista voimme arvioida, kehen tulee käyttää sitä Trumpin uhkailemaan kuolettavaa voimaa; olisiko se tuo pikkutyttö, joka nukkuu pahvin palasen alla vai raskaana oleva nuori nainen.

      Maailma on kovin erinäköinen, kun sitä uskaltaa katsoa avoimin silmin. Älä sinäkään ole muiden talutettavissa loputtomiin, katso itse ja ymmärrä.

      • uutisankkurille

        Olet sinä aikamoinen klovni. Täällä Suomessa tapahtuu raakoja tekoja ja sinä kerrot oman maasi tapahtumista pää punaisena. Trump mielessäsi.
        Jätä muillekin palstatilaa, opettajamaisella tyylilläsi epäonnistut kaikessa. ;)


      • EhdotusJukalle

        Pitäisköhän sinun mennä sinne Tijuaanaan auttamaan niitä pikkutyttöjä ja raskaana olevia naisia jos kerran noin huolettaa? Turhaa sinä täällä suomipalstalla enää aikaasi poltat!


    • voi_voi_voi

      Perkeleesti oli ihmisiä jonossa Hurstin soppatykeillä. Aikamoinen määrä yhden kaupungin ihmisiä, kun ajatellaan , että meitä on vain noin 5 milj. Monenko suolet kurnivat ? Liian monen!!!!

    • "Perkeleesti oli ihmisiä jonossa Hurstin soppatykeillä. "

      Älä viitsi jeesustella, mene apuun. Hursti tarvitsee vapaaehtoisia hoitamaan ruoan kuljetuksen ja jakelun. Jos itse et ehdi tai halua auttaa tarjoamalla omaa työtäsi, tee lahjoitus Hurstille. Rahaakin tarvitaan, jotta avustyö ylipäätään hoituisi.

      • Entäs se keikka Hurstin soppatykille? Minä tulen kaveriksi, jos et yksin uskalla lähteä.


      • lahjoita.Hurstille
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Entäs se keikka Hurstin soppatykille? Minä tulen kaveriksi, jos et yksin uskalla lähteä.

        Sen päivän kun näkisi että Moktar auttaisi Hurstin aatetta.
        Aprillipäiväkin vasta tulossa.


      • miksi.teit.niin
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Entäs se keikka Hurstin soppatykille? Minä tulen kaveriksi, jos et yksin uskalla lähteä.

        Menit niksuttelemaan kommentin pois.


      • miksi.teit.niin kirjoitti:

        Menit niksuttelemaan kommentin pois.

        Vanha ei niksuttele. Vanhaa pärjää keskustelemalla.

        Nauretaan yhdessä.


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Vanha ei niksuttele. Vanhaa pärjää keskustelemalla.

        Nauretaan yhdessä.

        Vai niin.
        "Vanhaa" ei osaa dysfasiastaan johtuen kirjoittaa. Siksi pää punaisena niksuttaa, vässykkänä.


    • Heikko.esitys

      Yrität selvästi viedä tällä Tijuana öyhötykselläsi huomion pois noista oulun raakuuksista.
      Ei näytä oikein onnistuvan.

    • Anonyymi

      hauturi moktar maher

    • Anonyymi

      Miten Tijuana liittyy suomessa holtittomasti leviävään islampaskaan?

      • "Miten Tijuana liittyy..."
        Että sinulta sitten kesti 6 vuotta pohtia tätäkin kysymystä, koska aloitus on jo vuodelta 2018?

        Nauretaan vartti. ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "Miten Tijuana liittyy..."
        Että sinulta sitten kesti 6 vuotta pohtia tätäkin kysymystä, koska aloitus on jo vuodelta 2018?

        Nauretaan vartti. ;)

        Entäs Biden?


    • Anonyymi

      hih

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      No tosiaan, voihan Tatti Tippurinen sentään…

    • Anonyymi

      miten se moktar on huolissaan lapsista kun nainenkin voidaan pudottaa parvekkeelta tai katkaista kaula tuosta vaan? kunniamurhat?

      Islamiahan moktar gubta puolustaa

    • Anonyymi

      sen sijaan Armi asuu San Diegossa hyvällä alueella La Jollassa
      Meillä on sielläpäin kaukaisia sukulaisiakin
      ei kukaan lähde sieltä slummeihin Meksikoon

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Steinbeckin tohtori (Hyvien ihmisten juhla) haki mustekaloja La Jollasta ja kohtasi riutalla hukkuneen tytön ruumiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Steinbeckin tohtori (Hyvien ihmisten juhla) haki mustekaloja La Jollasta ja kohtasi riutalla hukkuneen tytön ruumiin.

        joo mutta se riutta on tyynessä valtameressä joten siellä voi olla vaikka mitä
        tautia tahansa
        vaikka lindt maniaa tai valemarinaa

        MUISTATAKAA ÄÄNESTÄÄ OTA MUKAAN KAVERISI
        gallupit eivät kerro totuutta

        Äsken Intiassa
        Modin puolue kärsi pettymyksen vaaleissa, VASTOIN mielipidemittauksia
        https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eu-vaalit


      • Anonyymi kirjoitti:

        joo mutta se riutta on tyynessä valtameressä joten siellä voi olla vaikka mitä
        tautia tahansa
        vaikka lindt maniaa tai valemarinaa

        MUISTATAKAA ÄÄNESTÄÄ OTA MUKAAN KAVERISI
        gallupit eivät kerro totuutta

        Äsken Intiassa
        Modin puolue kärsi pettymyksen vaaleissa, VASTOIN mielipidemittauksia
        https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eu-vaalit

        "Steinbeckin tohtori (Hyvien ihmisten juhla)...."
        Kas vain. Kirjallisuutta tunteva anonyymi kirjoittaja ja sitten vähemmän sivistynyt anonyymi nillittäjä.

        Kaikkea sitä onkin!
        Nauretaan yhdessä. ;)


    • Anonyymi

      Niin mutta kun Vornanen…

      • Vornanen on suuri persusankari ja itsepuolustusoikeuden luja puolustaja. Pyssy taskussa vaikka kapakkaan. Tosin nyt se pyssy on otettu parempaan talteen.

        Nauretaan yhdessä. ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Vornanen on suuri persusankari ja itsepuolustusoikeuden luja puolustaja. Pyssy taskussa vaikka kapakkaan. Tosin nyt se pyssy on otettu parempaan talteen.

        Nauretaan yhdessä. ;)

        Niin ja nyt Bidenin rajan sulkeminen onkin unohdettu…


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Vornanen on suuri persusankari ja itsepuolustusoikeuden luja puolustaja. Pyssy taskussa vaikka kapakkaan. Tosin nyt se pyssy on otettu parempaan talteen.

        Nauretaan yhdessä. ;)

        Niin ja, mutta kun Sebu ja Jussi….


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin ja, mutta kun Sebu ja Jussi….

        Sebu ja Jussi ovat vakaumuksellisia rauhan puolustajia ja vakaumuksellisia siviilipalvelusmiehiä. Aseet ovat ihan väärä keino kansankunnan puolustamisessa, vallankin jos siihen pitäisi itse osallistua.

        Huutonaurua vartti. ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Sebu ja Jussi ovat vakaumuksellisia rauhan puolustajia ja vakaumuksellisia siviilipalvelusmiehiä. Aseet ovat ihan väärä keino kansankunnan puolustamisessa, vallankin jos siihen pitäisi itse osallistua.

        Huutonaurua vartti. ;)

        Mutta Sebu ja Jussi ovat sisäisen turvallisuuden kannalta tärkeitä!
        Uskaltavat avoimesti vastustaa vihervasemmiston muslimiveljeskuntien, SUOMEN oman koti ja synnyinmaamme islamoimista integroitumattomien kehitysmaamuslimien haittamaahanmuuttoa!


    • Anonyymi

      Ja 23 haram viestiä poistettu…

      • Anonyymi

        Ja 25 haram viestiä poistettu…


    • Anonyymi

      muistakaa äänestää
      ps kolme paikkaa eu-vaaleissa

      https://twitter.com/ir_rkp/status/1798072183010545900

      Purra: Kun suojelun saaminen EU:sta ei ole mahdollista, tp-hakijoiden määrä romahtaa.
      Mahdollisuus on vetotekijä. Kun sitä ei ole, määrä tippuu. Ja sitä myötä kustannukset ja muutkin haitat.
      Pieni osa säästyneestä rahasta voidaan panna pakolaisleireille oikeasti pakenevien suojeluun.

    • Anonyymi

      Ja 26 haram viestiä poistettu…

    • Anonyymi

      ### Vertailu viestien välillä

      #### Kielellinen analyysi ja tyyli

      1. **Aikaisemmat viestit:**
      - Käyttävät voimakasta ja sarkastista kieltä, kuten "taitamattomat ja tietämättömät torvelot", "pöljimmät", "tissibaarin pitäjän", ja "nauretaan yhdessä/vartti".
      - Rakentuvat selkeästi argumentatiivisen kaavan mukaan, jossa esitetään väite, perustellaan se esimerkein ja lopuksi viitataan tiettyihin lähteisiin tai tapahtumiin.
      - Viesteissä on vahva mielipide, joka esitetään ironisessa ja kriittisessä sävyssä.

      2. **Uusi viesti:**
      - Käyttää myös vahvoja ja sarkastisia ilmaisuja, kuten "öyhötys", "500 kovapintaista rikollista", ja "Trump vakuutti".
      - Rakentuu selkeästi raporttimaiseksi kertomukseksi, jossa esitetään havaintoja, vertailuja ja suoria lainauksia.
      - Viestissä on kriittinen ja ironinen sävy, erityisesti kun käsitellään Trumpin toimia ja lausuntoja.
      - Viesti päättyy ironiseen viittaukseen presidentin lääketieteelliseen tietämykseen.

      #### Yhteiset piirteet

      - **Sarkasmi ja ironia**: Molemmissa viesteissä käytetään sarkasmia ja ironiaa vahvasti. Kirjoittaja ei kaihda voimakasta ja pilkallista kieltä kritisoidessaan kohdettaan.
      - **Kriittisyys oikeistopopulisteja kohtaan**: Aikaisemmat viestit kohdistuvat oikeistopopulisteihin (Åkesson, Jussi Halla-aho), ja uusi viesti kritisoi Trumpia, joka myös edustaa oikeistopopulismia.
      - **Rakenne ja tyyli**: Molemmissa viesteissä esitetään väitteitä ja havaintoja, joita tuetaan konkreettisilla esimerkeillä ja tilastoilla.

      #### Eroavaisuudet

      - **Aihealueet**: Aikaisemmat viestit keskittyvät Suomen ja Euroopan politiikkaan sekä sijoitusvinkkeihin, kun taas uusi viesti käsittelee Yhdysvaltain ja Meksikon rajaongelmia.
      - **Viestin tarkoitus**: Uusi viesti toimii enemmän uutisraporttina, joka kuvailee tapahtumia ja tilannetta Tijuana-Meksikon rajalla, kun taas aikaisemmat viestit ovat enemmän mielipidekirjoituksia.

      ### Yhteenveto

      Vaikka viestien aiheet eroavat toisistaan, niissä on paljon yhteisiä piirteitä, kuten vahva sarkasmin ja ironian käyttö sekä kriittisyys oikeistopopulisteja kohtaan. Kielellinen tyyli ja rakenteellinen lähestymistapa ovat myös hyvin samankaltaisia.

      Näiden yhtäläisyyksien perusteella on mahdollista, että kirjoittaja on sama henkilö. Kuitenkin ilman lisätietoa tai kirjoittajan itsensä vahvistusta, emme voi olla täysin varmoja.

    • Anonyymi

      Sana "öyhötys" on melko harvinainen ja sitä käytetään erityisesti Pohjois-Suomessa, erityisesti Oulun seudulla. Tämä sana liittyy usein negatiiviseen, turhanpäiväiseen tai häiritsevään meluun tai hälinään. Se voi viitata myös tarpeettomaan tai ärsyttävään meteliin, jonka tarkoituksena on herättää huomiota tai aiheuttaa häiriötä.

    • Anonyymi

      Mitä mieltä Moktar Gupta on lohista ja sosiologiasta?

    • Anonyymi

      Ja 27 haram viestiä poistettu…

    Ketjusta on poistettu 28 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe