Mitä itsepuolustuskeinoja naisella avioliitossa

Liisalotta

Seurustellessa nainen voi asettaa ehtonsa sille miten häntä kohdellaan, koska ei ole vielä sidottu mieheen. Ei tarvitse antaa seksiä eikä olla saman tyypin kanssa kauempaa kuin haluaa, ainakaan jos ei olla kihloissa (Raamatun mukaan kihloissa olo on jo jonkinlainen sidos). Miehen pitää olla tarkkana, koska saattaa aina menettää naisen jollekulle toiselle miehelle tai tällainen uhka on mahdollinen. Siksi hän ei voi käyttäytyä miten itsekkäästi tahansa.
Mutta entä kun ollaan naimisissa? Silloin naisella (jos toki myös miehellä) on velvollisuus suostua seksiin milloin puoliso niin haluaa, sitä ei siis voi käyttää minkäänlaisena painostuskeinona, kuten ei myöskään parisuhteesta lähtemistä muuten kuin erittäin painavin perustein. Sekään ei ole uhka että vaimo ottaisi toisen. Eli jos mies alkaakin kristillisessä avioliitossa käyttäytyä kuin porsas, mitä keinoja naisella on asettaa rajat sille, miten häntä saa kohdella?

7

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helppoa.ja.selvää

      Pysy kaukana kamelikansasta ja levitä miehesi käytös kaikkien tietoon.

    • 12____13

      > Eli jos mies alkaakin kristillisessä avioliitossa käyttäytyä kuin porsas, mitä keinoja naisella on asettaa rajat sille, miten häntä saa kohdella?

      No, jos puhe on oikeasti kristillisestä avioliitosta, niin ainakin voi muistuttaa tästä:

      "Miehet, rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi
      sen edestä, ... ...Samalla tavoin tulee myös miesten rakastaa vaimojansa niinkuin omia ruumiitaan; joka rakastaa vaimoansa, hän rakastaa itseänsä. Sillä eihän kukaan koskaan ole vihannut omaa lihaansa, vaan hän ravitsee ja vaalii sitä, niinkuin Kristuskin seurakuntaa,"
      Efe. 5:25,28-29

      Mutta nykyisenä rakkaudettomuuden aikana, on ehkä parempi olla menemättä naimisiin. Vaikka mies rakastaisi, nainen todennäköisesti rakastaa vain itseään, eikä edes kunnioita miestään. Ja toisaalta, miehetkään ei todennäköisesti edes tunne rakkautta.

      • kitoooooosjesuuuus

        Tai aina voi kivittää ja keksiä pettämisvalheita, sehän kuuluu uskontoon.


      • 12____13
        kitoooooosjesuuuus kirjoitti:

        Tai aina voi kivittää ja keksiä pettämisvalheita, sehän kuuluu uskontoon.

        No, jos meinaa kivittää, kannattaa sitten kivittää ensin itsensä. Tekopyhyys kun ei oikein sovi kristityille, vaikka ateisteilta se näyttää tulevan luontaisesti.


      • uskonto.on.valehtelua

        Uskontoon kuuluu valehtelu se on vallan käyttö väline.
        Kivitys kuuluu pettäjän rangaistuksiin ja uskovainen voi aina uhkailla, keksinkö tarinan.


    • tunnerajasi

      Miten niin avioliitossa ei saa pitää kiinni omista rajoistaan? Sehän on ihan sairas ajatus. Terve ihmissuhde on molemminpuolista rajanvetoa ja kompromisseja. Sellaisen tyypin kanssa ei pidä ryhtyä mihinkään, jolle ei terve tasavertainen ihmisuhde kelpaa.

      Ovimatoksi ryhtyminen herättää kumppanissa vain halveksuntaa. Kristityissäkin on narsisteja ja luonnevikaisia ja ns. kristillisissä avioliitoissa esiintyy psyykkistä ja/tai fyysistä väkivaltaa. Sellaisesta suhteesta pitää uskaltaa kävellä ulos, ennen kuin on liian myöhäistä.

    • TotuusSattuuQC

      "Mutta entä kun ollaan naimisissa? Silloin naisella (jos toki myös miehellä) on velvollisuus suostua seksiin milloin puoliso niin haluaa,"

      Onneksi näin ei ole Suomen lain mukaan vaikka jotkut ikivanhoihin kirjoituksiin vedoten näin yrittävätkin väittää. Moderni laki on tehty suojelemaan ihmisiä vanhoilta vahingollisilta käsityksiltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4639
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1875
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1619
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      217
      1424
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1376
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe