40 000 eroa

40000

Tällä hetkellä eromäärissä ollaan n. 2 vkoa edellä viime vuotta. Nyt tarvittaisiin loppuvuodelle jokin tiedonanto julkisuuteen (esim. ensi viikolla tapahtuva 40 000:n ylitys voi olla sellainen), niin varmaa olisi, että vuosi 2018 on paras erovuosi, jollei oteta varsinaisia ”kohuvuosia”, kuten 2010, lukuun.

Samalla voi toivoa, että Korhonen ja Laajasalo ovat riitoineen mahdollisimman laajasti julkisuudessa.
Toisaalta, tuosta julkisuudessa pysymisestä (erot, Laajasalon rahasotkut) voimme kaikki itsekin pitää huolta. Sosiaalinen media on hyödyllinen väline.

Lisäksi voimme antaa juttuaiheita paikallisille medioille, ottaa kirkosta eroamisen esille pöytäkeskusteluissa jne jne… Mahdollisuudet ovat rajattomat.

13

405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • prikaatikessu

      Yleensä näin loppuvuodesta alkavat kyllä kirkkoruhtinaitten kauluspahvit kummasti kiristämään;-)

    • hepo4

      Tiedotteiden tehtailu ei kannata. Pitää olla jotain todella spesiaalia tiedotettavaa, jotta niillä on edes pientä tehoa. Tosin jotain täysin uutta kirkosta eroamisen kiihdyttäjää pitäisi keksiä. Näkyvyyden pitäisi olla valtakunnallisissa mittasuhteissa, jotta saadaan tehoa. Kerran vuodessa pitäisi olla joku kunnon toimintapäivä. Miten olisi julkinen mielenosoitus kirkon ja valtion erottamiseksi vaikka samaan aikaan valtiopäivien avajaisten jumalanpalveluksen aikana. Kunnuon kulkua näyttävine panderolleineen, kunnon one liner fegafoni ilmoituksia ja kulkue puvustettuna erittäin huomiota herättävästi, vähän leikkimielistä ja kirkolle kiusallista rähinää ilmoille.

      • Valtiopäivien avajaisten aikana on ainakin kaksi kertaa ollut maallinen vaihtoehto, vapaa-ajattelijoiden yhdessä humanistien kanssa järjestämä. Ei tuossa oikein kannata kaksilla rattailla ajaa.


      • karppaa2

        Olen samaa mieltä, että tiedotteiden tehtailu ei kannata. Mutta nyt mielestäni olisi tiedotteen paikka. 70% alitus kirkon jäsenmäärässä on sellainen luku, että sitä ei joka päivä tapahdu. Kun kirkon markkinaosuus alkaa numerolla kuusi, niin se on selvä merkkipaalu joka olisi tiedotteen arvoinen asia.

        Kysynkin Jorilta, että onko tiedotetta tulossa juuri tuosta asiasta?


      • karppaa2 kirjoitti:

        Olen samaa mieltä, että tiedotteiden tehtailu ei kannata. Mutta nyt mielestäni olisi tiedotteen paikka. 70% alitus kirkon jäsenmäärässä on sellainen luku, että sitä ei joka päivä tapahdu. Kun kirkon markkinaosuus alkaa numerolla kuusi, niin se on selvä merkkipaalu joka olisi tiedotteen arvoinen asia.

        Kysynkin Jorilta, että onko tiedotetta tulossa juuri tuosta asiasta?

        Ei ole luonnostakaan tuosta valmiina. Kai se pitäisi...

        Kirkon jäsenmäärä alitti 70 % suomalaisista

        Evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluvien osuus on laskenut alle 70 prosenttiin. Kirkosta eronneet ovat lähes kokonaan jääneet kaikkien uskontokuntien ulkopuolelle, sillä muihin uskontoihin kuuluu vain muutama prosentti suomalaisista.

        90 prosentin raja alittui vuonna 198X, 80 prosenttia vuonna 2009. Jatkossa osuus kutistuu nykyistä nopeammin, koska myös vauvoista yhä useampi jää kastamatta.

        - Tänä vuonnakin eroajia on jo 40 tuhatta. Se tarkoittaa käytännössä koko vuoden luvun ylittävän 50 tuhatta, arvioi eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja NN.

        Kirkollisveron perintä eronneilta loppuu vuodenvaihteeseen, joten joulukuussa erotaan muuta vuotta vilkkaammin. Toisaalta eroakirkosta.fi kertoo, että uutiset kirkollisveron korotuksista eivät ole merkittävästi näkyneet paikkakuntakohtaisissa tilastoissa.

        LISÄTIETOJA:

        XX tähän tiedottajan nimi.

        TIEDOKSI TOIMITUKSILLE:

        XX tähän laskelman perusteet

        Eroakirkosta.fi toimittaa halutessanne paikallisia lukuja tai tilastoja esimerkiksi eroajien ikä- ja sukupuolijakaumista.


      • Ehdotuksia

        Kasteiden alamäki on tosiaan hyvä olla tiedotteessa mukana. Ehkä voisi mainita, että nykytahdilla kolmen vuoden kuluttua useampi kuin joka kolmas suomalainen ei kuulu kirkkoon? Samoin olisi hyvä nostaa esille tieto, että kirkosta eroaminen on kasvussa jo neljättä vuotta putkeen. Ja ehkä tuohon perään voisi laittaa ranskalaisilla viivoilla muutamia tavallisia ja napakoita eropalautteita? Niistä saa vähän lihaa luiden ympärille ja mahdollisesti (iltapäivälehtiin) hyviä otsikoita.


    • Aika hoitaa kirkon.

      Nyt on tosin hyvä erovuosi menossa. Veikkaan, että ainakin 53'000 eroaa.

      Toivotaan, että veikkasin alakanttiin.

    • 70% alitus on juuri tapahtunut tai tapahtumassa, joten sen luulisi olevan merkittävä asia uutisoitavaksi. Kirkko kuitenkin itse uutisoi asian vuoden vaihteessa "Yhä noin 70% suomalaisista haluaa kuulua kirkkoon".

    • TuottavaAktiivimalli

      Tiedotteella ei ole kova kiire, voi olla vähän parempi teho, kun on lähempävä vuoden vaihdetta erojen muutenkin kiihtyessä. Voisi mainostaa aktiivimallia joka varmasti tuottaa, kunhan on sen verran aktiivinen, että eroaa ennen vuoden vaihdetta.

      • taktikointia

        Tiedotteen kanssa voi vähän taktikoidakin ja valita sellaisen päivän, jolloin ei ole merkittäviä uutisaiheita jo valmiiksi. Mitä hiljaisempaa, sitä varmemmin menee läpi.


    • Pelkkis

      40 000 eroa meni juuri äsken rikki.

    • Ei kukaan ole oikeasti eronnut kirkosta.
      Muutenhan suurjulle olisi jo tullut maan päälle ja vienyt loputkin esinahat vääräuskoisilta paskaperseiltä.

    • UnohtuikoKakrut

      41 000 aikuista. Entä lapset?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe