vihervasurit helsingin valtuustossa /pahin saastuttaja

oikeavihreä

Suurin kivihiilen tupruttaja Suomessa on pääkaupunkiseutu. Tarkkaa määrää on vaikea selvittää: Tilastokeskus ei julkaise tilastoja kivihiilen kulutuksesta maakunta- tai kuntatasolla.

Pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteenlasketut ilmastopäästöt olivat viime vuonna Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n mukaan hiilidioksidiksi laskettuna 4,9 miljoonaa tonnia.

Tämä on 4,3 tonnia jokaista pääkaupunkiseudun asukasta kohden.

_vihreät kylpee kivihiilellä lämmitetyssä vedessä ja ovat tekopyhiä.

34

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tässätotuus
    • tonnikeiju1

      No ei ole noin. Tarinasi mukainen 4,9 milj tonnia jaettuna 500000 asukkaalle on 0,0000098 tonnia /asukas. Tai sinnepäin.

      • kommari435

        kyllä se on 9.8 tonnia tuolla kaavalla, sulla on toi pilkku karannut.


    • https://www.stat.fi/til/kivih/index.html

      Kivihiilen kulutus väheni 4 prosenttia tammi - syyskuussa
      30.10.2018
      Tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan kivihiilen kulutus väheni 4 prosenttia tämän vuoden tammi-syyskuussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kivihiiltä käytettiin sähkön- ja lämmöntuotannon polttoaineena 2,2 miljoonaa tonnia, joka vastaa energiasisällöltään 57 petajoulea. Verrattuna 2000-luvun tammi-syyskuun keskiarvoon kivihiilen kulutus oli 28 prosenttia matalammalla tasolla.

    • Miksiköhän on näin? Johtuisko siitä, että täällä on eniten ihmisiä? Miten "vihervasurit" tähän liittyy? Eiköhän "vihervasurit" kulje eniten julkisilla, kun vertaat oikeistomustiin joilla on autot alla kaikilla!

    • stadiin_oma_ydinvoimala

      Olisit lukenut sen SITRA:n raportin hieman tarkemmin.
      Tietenkin Helsingissä käytetäään eniten kivihiiltä koska on eniten lämmitettävää.
      Mutta se loppuu muutaman vuoden päästä, pahus kun kukaan ei vielä tiedä millä jatkossa lämmitetään.

      Jos lasketaan kasvihuonekaasupäästöt asukasmäärään sopeutettuina, Helsinki on vasta sijalla 47.

      • 1hoopo

        Helenin vastauksessa DiCapriolle (gone in 6 years) Iltasanomissa Hanasaaren polttolaitoksen (kivihiili) SAVUPIIPUSTA 150 metriä hiukan muokattuna. Mikäli oikein ymmärrän piippua lyhennetään saksitaan 25 METRIÄ/VUOSITTAIN. Helsinki on edelläkävijä ja jännityksellä jään odottamaan ensivuonna (2019) tapahtuvaa piipun lyhennystä. YLE voisi lähettää suoran lähetyksen tapahtumasta ja Helen jakaa tiedon ympäri maailmaa (eihän tämä ole valeuutinen HELEN eihän). Ei olisi tuota KAUKOnäköisyyttä ja nopeutta teistä hesalaisista uskonut.


      • jännitä_

        Kyllä ymmärrät


    • KokoomuOsinkoja

      Kokoomus tekee bisnestä verorailla ..Siksi pitkät leipä jonot. Mutta tunnelit voi hyvin ja kirjastot

    • fewetqwet

      Ap turpa kiinni. Jos haluut politikoida, ala vittu poliitikoks.

    • HusuPopulistu

      Tulisikin tuhon aalto. Repeäis vaikka atlannin alla oleva hautavaoama auki niin loppuis vouhkaaminen ilmastosta.

    • NäinSenNäin

      On se jännä aine tuo kivihiili.

      Jos kivihiiltä polttaisi vaikkapa Pielavedellä pari tonnia vuodessa, Sinnemäki, Hautala, Haavisto, Niinistö ym.ym. repisivät pelihousunsa ja köyttäisivät itsensä joka jesuksen lyhtypylvääseen, minkä Pielavedeltä löytäisivät.

      Vaan, kun Helsingissä poltetaan 4,9 miljardia tonnia kivihiiltä vuodessa, täällä tasapäät onnessa taputtavat käsiään, miten puhdasta hiiltä he polttavatkaan.

      Jännityksellä odotan, koska oodi-kirjasto tuo tietoa ja sivistystä sinnekin.

    • NäinSenNäin

      Tonnimäärä oli tietenkin 4,9 miljoonaa tonnia.....sori siitä.

      • paloposteja

        Mistä arvoit luvut ??
        Koko Suomessa poltetaan kolia n.3 miljoonaa tonnia vuodessa....


    • AntaaOllaVaan

      "paloposteja".....n.3 miljoonaa tonnia vuodessa.....onks´se paljon?

    • pullaantässätukehtuu

      Johan on taas löydetty keppihevonen vihreitä vastaan, heh.
      Mikähän se mahtaisi aloittajallakin olla vaihtoehto, mikäli olisi päättävässä asemassa ?
      Voisi olla vaikea löytää, koska yli puoluerajojen sitä on asiantuntijatkin miettineet. Päätös kivihiilen luopumisesta on tosin tehty, mutta vaihtoehtoa ei kuitenkaan ole edes löytynyt.

      Olisikin kiva nähdä minkälainen elämä nousisi mikäli Helen Oy vaihtaisi kivihiilen saman tien johonkin muuhun (kalliimpaan) polttoaineeseen. Siinä alkaisi vuokrat ja sähkön hinta heti nousta melkoisesti, koska kivihiilellä tuotetaan vielä noin 60% lämmöstä ja sähköstä Helsingin alueella.

      Varmasti mikäli vihreillä olisi valta, niin tuollainen toimi olisi jo tehty, kyllä ne suurelta osin niin hurmahenkisiä ovat.

    • Umpitollot

      Liika on liikaa. Pois hiili Höhöiltä. Pois autot sieltä kaupungista. Teillähän on siellä linja-autot ja Metrot sekä junat. Kävelkää! Lämmitelkää sitten vaikka auringon ja tuulen voimalla. Sitten aita pitäis rakentaa kehä kolmoselle ettei sieltä pääse normaalien ihmisten pariin.

      • kukahullunoitaäänestää

        Sairas Puolue,..maaseudulla ihmiset ymmärtävät luonnon päälle paljon enenmmän,kuin nämä elämänsä töitätekemättömät suunsoittajat!


    • EmmäKääri

      Täytyy muistaa,että Helsingissä poltettava kivihiili on niinsanottua vihreää hiiltä.Hiilellä tuotettu sähkö toimitetaan vihreää kaapelia pitkin sähköautoon,vihreässä kaapelissa sähkö muuttuu päästöttömäksi.

      • NäinSenNäin

        "EmmäKääri"....Taisit löytää selityksen lumen dumppaamiseen mereen....sekin on vihreää.


    • PestynnäPuhdistuu

      .uuttuum iskilamuJ tilamoS niin uupiak syäsyyh no ällieh aj tynhän aatsum oo ie tesiäleseH .niatoj nedouv tavisilo aj tävisisep eh aahar akkiaV .eethäl titseiv niin naatuhup atsilamuJ nevras nakiirfa suK

      • HyväKaleva

        Kaleva uskaltaa asiallisesti kirjoittaa näistä vakavista aiheista toisin kuin HS!


      • kuulapää
        HyväKaleva kirjoitti:

        Kaleva uskaltaa asiallisesti kirjoittaa näistä vakavista aiheista toisin kuin HS!

        HS on tätä nykyä punikkien lehti.


      • menisit_töihin

        Ne saatanan vasurit aikoinaan junaili asiat siten että sinäkin voit makailla yhteiskunnan tuella, kehdosta hautaan. Toivottavasti persut joskus korjaavat tilanteen. Kuten persujen vaalislogan kuului ''stoppi vastikkeettomalle rahalle''


    • poliittistapotaskaa

      Vihervasemmisto saastuttaa ihmisten ajatuksia teilaamalla hoivayhtiöitä. Miten Li Andersson aikoo sanktioida julkisen puolen huonon hoidon. Noin puolet vanhusten hoidosta on hoidettu kuntien omissa laitoksissa ja puolet on kunnan päättäjät ulkoistaneet. Miksi ovat ulkoistaneet? Usein siksi, että eivät ole itse kyenneet sitä hoitamaan. Ongelma on siirretty yrityksille. Näin ongelma on siivottu maton alle piiloon. Nyt tullaan esiin rinta rottingilla ja aseet kädessä teilaamaan - teilaamaan oman käden tulokset.

      On todennäköistä, että kuntien itse hoitamissa laitoksissa on vähintään yhtä paljon ongelmia kuin yrityksen hoitamissa. Vähintään. Yritykset laittavat epäkohdat nopeasti kuntoon. Se on niiden elinehto. Muuten yritys kuolee. Miten sanktioidaan kunnalliset puutteet? Kuka on vastuussa. Saako valtuuston puheenjohtaja sakot, joutuuko perusturvajohtaja vankilaan? Entä Li Andersson?

      • hölmöyskasaannus

        Asiakas eli kunnat hyväksyvät huonon palvelun. Ei yksityinen ihminen asiakkaana noin tekisi vaan vaihtaisi palvelua. Pitäisikö kuntien ostaa yksityisiltä yrityksiltä asiakasetujensakin valvominen koska eivät näytä itse siihen pystyvän? Osaisivatko he edes tuota valvoa vai vedätettäisiinkö heitä siinäkin?


    • TotuuttaSilmiin

      Vihervasurit ovat Helsingin suurin pilaaja ja saastuttaja. Kun Kokoomus puuhastelee keskustatunnelin kanssa, ehtivät vihervasurit virkamiesarmeijansa kanssa pilaamaan maanpäällisen Helsingin bussikaduilla, kaupunkibulevardeilla ja jokerilinjoillaan.

      • pummiasilmienväliin

        Sosiaalipummi voi pahoin ajatellessaan että joku tekee työtä.


      • TyötKutsuu
        pummiasilmienväliin kirjoitti:

        Sosiaalipummi voi pahoin ajatellessaan että joku tekee työtä.

        Aivan niin ja vihervasemmiston ylläpitämät sosiaalipummit voivat pahoin kun heidän ilmaisiin etuihin puututaan ja saatetaan jopa kehottaa tekemään töitä.


      • alvarhyökyaalto
        TyötKutsuu kirjoitti:

        Aivan niin ja vihervasemmiston ylläpitämät sosiaalipummit voivat pahoin kun heidän ilmaisiin etuihin puututaan ja saatetaan jopa kehottaa tekemään töitä.

        Ne saatanan vasurit aikoinaan junaili asiat siten että sinäkin voit makailla yhteiskunnan tuella, kehdosta hautaan. Toivottavasti persut joskus korjaavat tilanteen. Kuten persujen vaalislogan kuului, ''stoppi vastikkeettomalle rahalle''


    • järkikäteen

      Vaikka Suomi puolittaisi omat päästönsä, niin se ei korjaa maapallon tilaa, koska USA:n päästöt ovat 100-kertaiset ja Kiinan päästöt 200-kertaiset. Suomen päästön puolitus 25 miljoonaa ekvivalenttitonnia on Venäjän päästöistä 1,5%, jotka ovat 30-kertaiset Suomeen verrattuna. Vauhkopako Suomessa ei ole kuin omantunnon leyhyttelyä. Siitä on turha tehdä vaalikysymystä. Se on poliittista populismia eli valehtelua.

      Suomen päästöjen puolitus on ok, mutta sekin tehdään voimalaitoksissa, siellä, missä energiaa tuotetaan. Energian tuotannossa tuuli ja aurinko ovat marginaalisia. Miten kivihiili oikeasti korvataan? Atomivoimalla? Vesivoimalla? Ne on oikeita vaihtoehtoja, Kettutytöt ei niitä valintoja kykene tekemään. Kuluttajan valinnat koteihin ja autoihin tulevat taasen töpselistä!

      Suomen tulevaisuuden hyvinvointi riippuu siitä saadaanko ihmiset töihin 75%:sti ja 80%:sti. Kun syntyy kakkua, niin sitä voidaan jakaa ja samalla toivoa, että Kiina, USA, Intia ja naapuri Venäjä alkavat vähentämään päästöjään. Sillä on merkitystä maapallon lämpenemiselle. Siitä ei Suomen tuleva hallitus päätä. Voimme toki vaikuttaa. Sitähän Saulikin teki kertoessaan Trumpille hiilimustan vaikutuksesta jään sulamiseen.

      • mxom

        ''Vaikka Suomi puolittaisi omat päästönsä, ...''

        Ei voi vaatia muilta toimia jos itse istuu sormi nenässä.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      341
      3841
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1709
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      59
      1473
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe