En pysty olemaan liikehtimättä

Haluanrauhan

Paikalla olo on hankalaa kotonakin, ihan vaan sohvalla rauhassa istuessa. Kokoajan pitää vaihtaa asentoa, venytellä, hipelöidä selkää/käsiä tms. Jotenkin tosi kiusaantunut olo siis kokoajan paikalla ollessa. Oon nukkunut viimeaikoina tosi huonosti, vaikka iltaisin väsyttää niin en silti saa unta. Olen yrittänyt ottaa päiväunia mutta uni ei tule vaikka väsy onkin?? Normaalisti pyrin nukkumaan ainakin 10-9h, näinä öinä nukun pinnallisen tuntuista unta 4-6h. Tätä ongelmaa ei ennen ole ollut. Voiskohan tää turhautuneisuuden tunne loppua tuosta kun en saa unta? Tuntuu että ottaa aivan pumpun päälle. Ruokahaluakaan ei tunnu olevan enään ennallaan.. varatako aika lääkärille?

13

320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lsldlldll

      Jos käyttäisit lääkkeitä, tarkastaisin ettet kärsi haittavaikutuksesta nimeltä akatisia.
      Voi liittyä masennuslääkkeisiin ja antipsykootteihin sekä vieroitusoireisiin eri lääkkeistä, rauhoittavat mukaanlukien. Siihen voi liittyä vaikeutta olla paikallaan.
      http://missd.co/tag/uk/

      Jos et käytä, tuo voisi olla monesta eri syystä johtuvaa. Masennuksesta, ahdistuksesta tai ihan ruumiillisistakin vaivoista kuten kilpirauhasen liikatoiminta. Joskus jotkut euumiillisiin vaivoihin käytettävät lääkkeetkin voi lisätä levottomuuden tunnettta.


      Juotko paljon kahvia? Käytätkö kofeiinipitoisia tuotteita (cola, energiajuoma, tumma suklaa, musta tee jne) Muita piristeitä? Paljon sokeria? Tupakkaa? Paljon lisäaineita? Jos vastasit kyllä, nuo voi tehdä levottomaksi.

      Unettomuuden lääkkeettömiä hoitokeinoja kannattaa kokeilla. Pieni kävely silloin tällöin voi vähentää ylivireyttä ja poistaa stressiä ja edistää unta.

      Ruokavaliossa terveellinen säännöllinen syöminen voi auttaa levottomuuden tunteessa, kun verensokeri pysyy tasaisena ja ei heittelehdi. Erilaiset ruoka-aineet voi auttaa lisäämään tyyneyden tunnetta, kuten probioottipitoiset ruoat tai riittävästi magnesiumia jne. illalla jotkut ruoat voi auttaa jopa nukahtamaan.

    • kxkxllxl

      Unettomuudessa voi olla sellainen tunne, että keho käy ylikierroksilla. Hermostoa voi rauhoittaa vaikkapa pieni palauttava kävely tai hengitys/rentoutusharjoitukset. Jos ei pysty olemaan makuullaan ja tekemään hengitysharjoituksia, niitä voi tehdä ollen liikkeessäkin. Kävellä ja hengittää syvään.
      Havainnoida ympäristöä, missä liikut, jolloin et liikaa ole "pääsi sisällä". Tuota voisi myös kutsua kävelymeditaatioksi ja se voi auttaa rauhattomaan oloon:


      https://youtu.be/kxa8RpmVBUQ

      Tai tehdä vaikka pieniä joogaliikkeitä, jos väsyttää, niitä voi tehdä vaikka makuullaan:

      https://youtu.be/e8kIQv5S3po

      Jooga rauhoittaa kehoa rauhoityavien hengitysharjoitusten kautta

      Samaten ihan mindfulness tyylinen rentoutusharjoitus voi auttaa

      https://oivamieli.fi/pitka_rentoutus.php

      Nuo voi auttaa myös unettomuuteen vähentäessä stressin tunnetta.

      Joskus pieni liike voi olla helpompi tapa rentouttaa itseä kuin vain yrittää rentoutua makuullaan

      Jos koet voivasi tosi huonosti, mene lääkäriin.

      • Lumi_Sade

        Asmr videoita suosittelen kanssa Youtubesta. Niillä saa rentoutettua itseään mukavasti uneen.


    • JohnnyTang

      Tähän on luultavasti helppo ratkaisu, kuulostaa kaliumin , kalkin tai magnesium puutteesta.

      Kyse siis mineraalien tai yhden mineraalin puutoksesta.

      Ruokahalun puute voisi olla myös sinkin puute, eli saatko tarpeeksi myös sinkkiä.

    • Anxie

      Kuullostaa akatisialta tosiaan. Yleinen lääkehaitta.

      • lööslgm

        Akatisia ei ole kovin yleinen lääkehaitta, mutta siihen kuuluu se, ettei pysty olemaan paikallaan ja on pakko kokoajan liikutella itseään. Se voi olla lievempi tai sellainen että ei pysty laisinkaan pysymään paikallaan ja pitää kokoajan liikutella itseään.

        Mutta lääkkeisiin voi liittyä levottomuuden tunteen lisääntymistä, se on yleisempää. Erityisesti alkuvaiheessa käyttöä tai annoksen noston seurauksena. Samaten unen ongelmia.

        Erään SSRI - lääkkeen haittavaikutukset:

        Yleinen: "ahdistus, levottomuus, poikkeavat unet, nukahtamisvaikeudet.."


    • Kiitoskiitos

      Super iso kiitos vastauksista<3 en omista mitään lääkitystä, pyrin syömään monipuolisesti, aikataulut toki vähän rajoittaa. Juon paljon maitoa ja syön kasviksia. Pitääpi mahduttaa pieniä kävelylenkkejä tähän arkeen, ja harjoittaa hengittelyä, sen kanssa muutenkin ollut ongelmia .. poltan kyllä tupakkaa ja juon kahvia. Syytä olis varmaan vähentää..

    • MattiKS

      Stressiltä ja ahdistukselta tuo kuulostaa. Ota aikaa itsellesi jos sinulla on liikaa tekemistä, tai asioita mitkä kuormittaa, ja mieti keinoja rentouttaa itseäsi. Keskustele, pidä huolta itsestäsi. Stressistä kun tulee kehä, se vie unet. Sitten kun unet menee, tulee lisää stressiä. Se on näkymätön noidan kehä. Väsymys lisää levottomuutta ja tekee keskittymiskyvyttömäksi. Väsyneenä stressinsietokyky on heikompaa. Eikä ruokakaan maistu jos on hirveän stressaantunut.

    • Artsi4678

      Ahdistukselta vaikuttaa. Mulla oli taannoin kova työstressi, joka muuttui kovaksi ahdistukseksi. Ei voinut olla paikallaan ja ei pystynyt syömään. Oli tosi tuskainen olo sähköiskuineen ja tuli hengitysvaikeuksia ym..

      Ei auttanut liikuntakaan. Pakko oli ottaa opamoxia ja venlafaxia. Kun työ loppui, alkoi paraneminen.

    • Kunhanstressaantaas

      Juu stressiä tai ahdistusta tää varmaan on, elämä kun koostuu nykyään pelkästä työstä eikä vapaa-ajalla jaksa tehdä MITÄÄN. Oon käynyt kahdessa eri paikkaa juttelemassa mun murheista, eikä nää kyllä mitään pikkuhuolia enään edes ole, mutta mulle on vaan sanottu että älä stressaa :) kiitos hei, tuosta oli apua. No mutta eiköhän tämä tästä. Happea aivoille vapailla ja maksimaalinen lepo. Tää ”aikuisen elämä” työt yms, on yks oravanpyörä kans. Käsittämätöntä mitä stressi voikaan aiheuttaa, kovaa ahdistusta, pumppuoireita, uniongelmia plus muuta kivaa :/

      • Artsi5768

        Vastapainoa työlle sun tarvis löytää. Vaikka joku harrastus, joka vie ajatuksia muualle ja lataa akkua. Jos on pelkkää työtä, ei kukaan jaksa loputtomiin. Liikunta, jooga, hengitysharjoitukset jne...toimivat jossain määrin sinällään.

        Tuumata myös 3-päivästä viikkoa tai jopa työpaikan vaihtoa.


    • AktiivinenRentouttaja

      Jos on työelämässä, niin rentoutuminen (sen verran mitä kykenee) on aktiivinen prosessi. Toinen rentouttava asia on meditaatio. Jos opettelet meditoimaan esim. ohjattujen meditaatioiden avulla niin selviä kyllä mistä vain stressistä...

      Ensimmäisessä vaiheessa on tärkeintä opetella jatkuvasti kiinnittämään huomiota oman ruumiin tuntemuksiin ja liikkeisiin. Eli kun seisot niin ajattele että nyt seison, kun kävelen niin tiedosta että kävelet ja miltä se tuntuu. Kun nostat kättä niin ole tietoinen siitä. Tällainen harjoitus aiheuttaa mielen tyhjentymistä ja rauhoittumista ja kehon automaattista rentoutumista jonkin verran.

      Seuraava vaihe on hengitysmeditaatio. Keskity yhteen paikkaan kehossasi ja sen tuntemuksiin kun hengität normaalisti silmät kiinni. Minusta hyvä on vatsan "pohjukka", mutta yleensä sanotaan että keskittyä nenän tuntemuksiin. Tämä harjoittelu aiheuttaa mielen tyhjentymistä suuremmassa määrin ja voi aiheuttaa mielen täyden pysähtymisen ja kehon täyden rentoutumisen, kun sitä jatkaa tarpeeksi kauan. Tärkeintä siinä olisi vaivattomuus ja luonnollisuus, eikä mikään yrittäminen tai pinnistäminen. Periaatteessa ei pitäisi tehdä mitään muuta kuin tiedostaa että levollinen keho hengittää ja se miltä se tuntuu. Sisään-ulos-sisään-ulos jne... Kun huomaat ajattelevasi jotain muuta, niin palauta huomiosi hengitykseen.

      Edistys tässä tapahtuu siinä, kun opit että kannattaa palauttaa huomio takaisin siihen "turvapaikkaan", eli hengityksen seurailun kohtaan kehossa. Youtubessa on paljon ohjattuja meditaatioita. Itse käytän "Ajahn Achalo Guided Meditation":seja eniten. Esim. tunnin mediotinnin jälkeen olo on seuraavana päivänä erittäinen selkeästi tasaisempi ja rauhallisempi. Pää toimii paremmin ja on rento, ja pystyy keskittymään paremmin töissä, sekä helpommin ratkaisemaan ongelmia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1512
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1210
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      164
      1139
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      804
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      691
    Aihe