Katoliset papit elävät vain itselleen

miksinäin

Mikä siinä on etteivät teillä papit mene naimisiin ja perusta perhettä, jaa elämäänsä muiden kanssa? Elävät vain itselleen ja käyvät napsimassa perheiden herkkuja juhlapäivisin. Kaikki hoidetaan ja passataan heidän eteensä. Eikö tuollainen elämäntyyli ole itsekästä, kivaa varmaan mutta lopulta tyhjää?

8

90

  Vastaukset

  • Itsekästä tai ei, en minäkään ole mennyt naimisiin enkä perustanut perhettä. Kani minulla oli seitsemän ja puoli vuotta.

   • Vo ei. Jäniksen kaa. Ennen vaikka papin kaa. Tai lihavan herttaisen bussikuskin kaa.


  • Tuon typerän "logiikan" mukaan myös Jeesus Kristus siis eli "vain itselleen", kun ei mennyt naimisiin eikä perustanut perhettä.

   On se vain ihme ja kumma, että ihmiset saavat muuten elää ties kuinka monessa pelleavioliitossa, homoliitoissa ja ties minkälaisessa kuvottavassa haureudessa, mutta KUKAAN ei saisi mukamas elää naimattomana selibaatissa.

   Katoliset papit eivät elä selibaatissa sen takia, että se olisi edullista, vaan palvellakseen Jumalaa kirkkoa yötä päivää. Kaikki eivät tässä onnistu, mutta elämämme muutenkin aikaa, jossa yli 50 prossaa avioliitoista päättyy eroon.

  • Papit omistavat elämänsä Kristuksen ja seurakunnan palvelemiseen. En kutsuisi sitä itsekkääksi elämäksi. Itsekkääksi se muuttuu silloin, jos näistä luistetaan.

   • Mutta eihän sen omistautumisen tarvitse estää avioliittoa. Ei Raamattu missään sano, että Jumalan palvelijan pitää pysyä naimattomana. Pietarikin oli naimisissa.


  • Papin perhe on kirkko ja seurakunta. Katolilaiset papit ovat ”hieman” tiiviimmin mukana seurakuntansa elämässä kuin esim luterilaiset. Messujakin on paljon useammin.
   Periaatteessa ja teoriassa selibaatti voitaisiin lopettaa ja sallia papeille avioliitto. Käytännössä kat. papin palkalla ei perhettä elätetä, eikä sillä työmäärällä osallistuta tasa-arvoisesti kotitöihin ja lastenkasvatukseen.

  • Eipä ole aloittajalla paljoa tietoa katolisten pappien elämästä. Kaikki passataan eteen? Moikkasin kerran tuttua miestä Mariankirkon edessä, oli tekemässä lumitöitä. Sitten tajusin, että siinä oli kirkkoherra.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   231
   4149
  2. Japanilaiset eivät loukkaannu Geisha suklaasta

   hysteeriset vihervasemmistolaiset loukkaantuivat heidän sijastaan. Tubettaja tarttui Fazerin Geisha-kohuun: Keskustelkaa meidän japanilaisten kanssa
   Maailman menoa
   165
   3768
  3. Martinako tämän sopan keitti itse?

   Luin että Martina oli vaihtanut päivää sovitusta silloin, eilen kun Isabellaa kuvattiin Hangossa. Isben ei pitänyt tulla sinä päivänä sinne kun Sofia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1343
  4. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   173
   1207