lonesome George ja hyödylliset geenit

Mitä hitt...?
Eikö ne geenit rappeutunutkaan...?!


(linkki alla)

27

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosikkovaroitus; tuo otsikon alla oleva tokaisu oli vitsi...

    • https://www.researchgate.net/publication/235881787_Recovery_of_a_nearly_extinct_Galapagos_tortoise_despite_minimal_genetic_variation

      Kovasti oli ko. kilpikonnapopulaation geneettinen variaatio käynyt pieneksi, kuten tämäkin tutkimus toteaa. Populaatiota on yritetty elvyttää 1970-luvulla alkaneella risteytysohjelmalla, eli geneettistä variaatiota voidaan elvyttää ainoastaan perusryhmän sisältä saatavalla informaatiolla. Koko perusryhmän tasolla biologisen informaation määrä ainoastaan laskee.

      Kiitos, todistit juuri kauniisti sen, mistä olen kirjoittanut. Geneettisen rappeutumisen selkein todiste on geneettisen monipuolisuuden heikkeneminen, joka johtaa siihen, että eliö uudelleenjärjestelee meioosissa genominsa siten, että tärkeimmät mekanismit, kuten immuunipuolustusjärjestelmä, säilyy mahdollisimman tehokkaana niin pitkälle kuin mahdollista. George oli tullut tiensä päähän ja sen edustama 'laji' kuoli sukupuuttoon.

      Tästä saankin loistavan aiheen tuleville artikkeleilleni. Kiitos.

      • HupaisaaHörhöilyä

        Tutkimuksesta:
        "Georgella oli ensinnäkin monen monta syövältä suojaavaa kasvunrajoitegeeniä, ja aen monet immuunijärjestelmän toimintaan liittyvät geenit olivat kahdentuneet tavalla, jota ihmisillä ei ole havaittu.

        Georgella oli peräti 12 kopiota geenistä, joka ohjaa immuunijärjestelmää hyökkäämään taudinaiheuttajia vastaan. Nisäkkäillä vastaavasta geenistä on vain yksi kopio."

        Ei tunnu siltä, että genomi olisi huono. Kopiot mahdollistavat uuden informaation synnyn ilman, että vanhaa häviää. Eli väitteesi on taas kerran väärä.

        Sitten sinun linkittämääsi tutkimukseen:
        "A species of Galápagos tortoise endemic to Española Island was reduced to just 12 females and three males that have been bred in captivity since 1971 and have produced over 1700 offspring now repatriated to the island. Our molecular genetic analyses of juveniles repatriated to and surviving on the island indicate that none of the tortoises sampled in 1994 had hatched on the island versus 3% in 2004 and 24% in 2007, which demonstrates substantial and increasing reproduction once again. This recovery occurred despite the parental population having an estimated effective population size <8 due to a combination of unequal reproductive success of the breeders and nonrandom mating in captivity. These results provide guidelines for adapting breeding regimes in the parental captive population and decreasing inbreeding in the repatriated population. Using simple morphological data scored on the sampled animals, we also show that a strongly heterogeneous distribution of tortoise sizes on Española Island observed today is due to a large variance in the number of animals included in yearly repatriation events performed in the last 40 years. Our study reveals that, at least in the short run, some endangered species can recover dramatically despite a lack of genetic variation and irregular repatriation efforts.

        "Our molecular genetic analyses of juveniles repatriated to and surviving on the island indicate that none of the tortoises sampled in 1994 had hatched on the island versus 3% in 2004 and 24% in 2007, which demonstrates substantial and increasing reproduction once again...
        Recovery of a nearly extinct Galápagos tortoise despite minimal genetic variation. "

        Tässäkin tapauksessa geneettinen köyhtyminen oli johtunut populaation pienenemisestä liian pieneksi. Se ei kuitenkaan estänyt lajin pelastamista ja nyt populaatio on ilmeisen elinvoimainen vähäisestä geneettisestä vaihtelusta huolimatta. Lyö pahasti korville rappeutumisteoriaasi.


      • >>Kovasti oli ko. kilpikonnapopulaation geneettinen variaatio käynyt pieneksi, kuten tämäkin tutkimus toteaa. <<

        Kehoitan edelleen laskeskelemaan paradiisin A&E populaation mahdollista geneettistä variaatiota.


    • https://www.researchgate.net/publication/8602585_Genetic_analysis_of_a_successful_repatriation_programme_Giant_Galpagos_tortoises

      Itseasiassa on nopeasti tapahtunut se, että väärin toteutettu suojeluohjelma on johtanut nopeasti rappeutuvaan genomiin. Kilpikonnayksilöitä on viety viideksi vuodeksi Espanjaan vankeuteen esim. eläintarhoihin, annettu lisääntyä (ilmeisesti risteytyä) ja poikaset on sen jälkeen palautettu Galapagokselle. Tämä on vaan pahentanut tilannetta, eli geneettinen rappeutuminen on voimistunut ja sukupuutto uhkaa useita lajeja.

      Kiitos iowa! Tämä oli kyllä vuoden paras jalkaanampumisesi. Sain tästä ihan loistavan artikkelin. Ja vielä Darwinin lempisaarella!!

      (Mitäs jos ensi kerralla perehtyisit asioihin, ennen kuin julkaiset...suosittelen aloittamaan opiskelut blogiani lukemalla.)

      • Draamattutotuus

        Ja jälleen kerran on evo kaadettu.

        Blogia lukemalla se selviää...


      • Oliko muuita todisteita 'evoluutiolle'? Näitä on niin hauskaa kumota! Antaa tulla vaan!!! Ateisteja on mukava kouluttaa.


      • Ole hyvä vaan, minä oikeasti ampuisin itseäni mieluummin jalkaan kuin lukisin blogiasi, päivittäinen hulluuskiintiö täyttyy jo ihan täällä foorumilla...
        Sinä kerroit jo itse tuossa yllä mistä mistä uhkaava sukupuutto johtuu.
        "Itseasiassa on nopeasti tapahtunut se, että väärin toteutettu suojeluohjelma on johtanut nopeasti rappeutuvaan genomiin. "

        Syyn ja seurauksen eron tajuaminen on ihan basic stuff, se ei liity edes lukion oppimäärään kun se pitäisi tietää jo.


      • Milläs tavalla suojeluohjelma olisi pitänyt toteuttaa, että kilpikonnat olisivat saaneet lisää geneettistä vaihtelua? Voisiko niille syöttää simpanssin geenejä? :-)

        Ehkä yrität poistaa tuon aloituksesi. Noloa...


      • Nooan arkkisi useimmilla elukkalajeilla "oli" tuota kilpikonnaa paljon pienempi mahdollinen geneettinen variaatio : D


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Oliko muuita todisteita 'evoluutiolle'? Näitä on niin hauskaa kumota! Antaa tulla vaan!!! Ateisteja on mukava kouluttaa.

        Pyrkikö aloittaja todistelemaan evoluutiota aloituksellaan?
        Onko luetun ymmärtämisen taito kohdallasi todellakin nelosen arvoista?
        Ymmärrätkö edes mitä nelonen arvosanana tarkoittaa?


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Milläs tavalla suojeluohjelma olisi pitänyt toteuttaa, että kilpikonnat olisivat saaneet lisää geneettistä vaihtelua? Voisiko niille syöttää simpanssin geenejä? :-)

        Ehkä yrität poistaa tuon aloituksesi. Noloa...

        No, minä en harrasta sellaista, että jos olen väärässä (mitä se tässä nyt lienee tarkoittaakaan?), poistan koko viestiketjun...


      • Luuletko, että jos kreationismi, ID tai vaikka evoluutio debunkataan täällä (yhdellä pahaisella foorumilla...), niin todellisuus muuttuu voittajan haluaman kaltaiseksi? perimmäinen todellisuus vähät välittää mielipiteistämme, se on mikä on.
        Minua ei kiinnosta "voittaa", tykkään vaan keskustella ja väitellä (ja pahoittelen ilkeää kieltäni hehe), ja evoluutio on kiehtonut minua aina, luonto on ihmeellinen.


    • Geneettisen rappeutumisen selkein todiste on geneettisen monipuolisuuden heikkeneminen, joka johtaa siihen, että eliö uudelleenjärjestelee meioosissa genominsa siten, että tärkeimmät mekanismit, kuten immuunipuolustusjärjestelmä, säilyy mahdollisimman tehokkaana niin pitkälle kuin mahdollista. George oli tullut tiensä päähän ja sen edustama 'laji' kuoli sukupuuttoon.

      Tuossakin ensimmäisessä lausessa on syy ja seuraus väärinpäin; geneettisen monipuolisuuden heikkeneminen saattaa (huom) johtaa geneettiseen rappeutumiseen; ei esim pieneksi käynyt populaatio (eli geneettisen monipuolisuuden heikkeneminen) vielä ennusta varmasti geneettistä rappeutumista. Loogisesti se kyllä saattaa johtaa sukupuuttoon (kuten Georgen kamujen ja lopulta Georgen kävi) mutta se ei edelleenkään ole sama asia kuin väistämätön geneettinen rappio, riippuen tietenkin populaation koosta. Se on se ryhmän pienuus joka on se riskitekijä. Itse juuri totesit että Gn geenit olivat erinomaisessa kunnossa...

      Onko sinulla jotain linkkejä (ei kiitos mitään kreasatuja) tuosta meioosissa tapahtuvasta uudelleenjärjestymisestä?

      • lainausmerkit puuttuvat sitaatista ylimpänä


      • Ihan voit itse opiskella asioita, jos ei blogiartikkelini kiinnosta.


      • Tuossa on yksi laadukas tutkimus meioottisesta rekombinaatiosta geneettisen rappeutumisen seurauksena.

        https://creation.com/images/pdfs/tj/j18_2/j18_2_98-104a.pdf

        Huom! Mekanismi tukee täydellisesti Raamatun ilmoitusta luoduista lajityypeistä. Kun genomiin tulee riittävästi virheitä ja tärkeät aineenvaihdunnalliset ja immuunipuolustusjärjestelmään liittyvät mekanismit heikkenevät, järjestelee eliö meioosissa geneettisen informaation uudelleen siten, että tärkeimmät mekanismit priorisoidaan. Tämä johtaa biologisen kokonaisinformaatiomäärän laskuun, kromosomien yhteenliittymiin ja niiden kokonaismäärän laskuun.

        Geneettinen rekombinaatio meioosissa perustuu tarkasti säädeltyihin mekanismeihin ja on selkeä todiste suunnittelusta.

        Hakusanat:
        meiotic recombination
        genetic recombination meiosis
        genetic recombination immune system
        meiotic recombination mechanisms


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tuossa on yksi laadukas tutkimus meioottisesta rekombinaatiosta geneettisen rappeutumisen seurauksena.

        https://creation.com/images/pdfs/tj/j18_2/j18_2_98-104a.pdf

        Huom! Mekanismi tukee täydellisesti Raamatun ilmoitusta luoduista lajityypeistä. Kun genomiin tulee riittävästi virheitä ja tärkeät aineenvaihdunnalliset ja immuunipuolustusjärjestelmään liittyvät mekanismit heikkenevät, järjestelee eliö meioosissa geneettisen informaation uudelleen siten, että tärkeimmät mekanismit priorisoidaan. Tämä johtaa biologisen kokonaisinformaatiomäärän laskuun, kromosomien yhteenliittymiin ja niiden kokonaismäärän laskuun.

        Geneettinen rekombinaatio meioosissa perustuu tarkasti säädeltyihin mekanismeihin ja on selkeä todiste suunnittelusta.

        Hakusanat:
        meiotic recombination
        genetic recombination meiosis
        genetic recombination immune system
        meiotic recombination mechanisms

        No laskiko tässä ketjussa mainittujen kilpikonnalajien kromosomiluku?


      • Jhhyhh
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tuossa on yksi laadukas tutkimus meioottisesta rekombinaatiosta geneettisen rappeutumisen seurauksena.

        https://creation.com/images/pdfs/tj/j18_2/j18_2_98-104a.pdf

        Huom! Mekanismi tukee täydellisesti Raamatun ilmoitusta luoduista lajityypeistä. Kun genomiin tulee riittävästi virheitä ja tärkeät aineenvaihdunnalliset ja immuunipuolustusjärjestelmään liittyvät mekanismit heikkenevät, järjestelee eliö meioosissa geneettisen informaation uudelleen siten, että tärkeimmät mekanismit priorisoidaan. Tämä johtaa biologisen kokonaisinformaatiomäärän laskuun, kromosomien yhteenliittymiin ja niiden kokonaismäärän laskuun.

        Geneettinen rekombinaatio meioosissa perustuu tarkasti säädeltyihin mekanismeihin ja on selkeä todiste suunnittelusta.

        Hakusanat:
        meiotic recombination
        genetic recombination meiosis
        genetic recombination immune system
        meiotic recombination mechanisms

        Laadukas "tutkimuksesi" high schoolissa opettavan kreationistin tekemä roskapaperi jonka vääristellyistä lähteistä uusinkin on yli 15 vuoden takaa.


      • khkhjkhkhkh
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tuossa on yksi laadukas tutkimus meioottisesta rekombinaatiosta geneettisen rappeutumisen seurauksena.

        https://creation.com/images/pdfs/tj/j18_2/j18_2_98-104a.pdf

        Huom! Mekanismi tukee täydellisesti Raamatun ilmoitusta luoduista lajityypeistä. Kun genomiin tulee riittävästi virheitä ja tärkeät aineenvaihdunnalliset ja immuunipuolustusjärjestelmään liittyvät mekanismit heikkenevät, järjestelee eliö meioosissa geneettisen informaation uudelleen siten, että tärkeimmät mekanismit priorisoidaan. Tämä johtaa biologisen kokonaisinformaatiomäärän laskuun, kromosomien yhteenliittymiin ja niiden kokonaismäärän laskuun.

        Geneettinen rekombinaatio meioosissa perustuu tarkasti säädeltyihin mekanismeihin ja on selkeä todiste suunnittelusta.

        Hakusanat:
        meiotic recombination
        genetic recombination meiosis
        genetic recombination immune system
        meiotic recombination mechanisms

        Kyseessä ei ole tieteellinen tutkimus, vaan kreationistinen julistus.


      • Lähetin kommenttini myös Tiede-lehden foorumille, jotta ihmiset hieman pohtisivat. Kiitos vielä kerran iowa!


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Lähetin kommenttini myös Tiede-lehden foorumille, jotta ihmiset hieman pohtisivat. Kiitos vielä kerran iowa!

        Et vastannut kysymykseen: laskiko tässä ketjussa mainittujen kilpikonnalajien kromosomiluku?


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tuossa on yksi laadukas tutkimus meioottisesta rekombinaatiosta geneettisen rappeutumisen seurauksena.

        https://creation.com/images/pdfs/tj/j18_2/j18_2_98-104a.pdf

        Huom! Mekanismi tukee täydellisesti Raamatun ilmoitusta luoduista lajityypeistä. Kun genomiin tulee riittävästi virheitä ja tärkeät aineenvaihdunnalliset ja immuunipuolustusjärjestelmään liittyvät mekanismit heikkenevät, järjestelee eliö meioosissa geneettisen informaation uudelleen siten, että tärkeimmät mekanismit priorisoidaan. Tämä johtaa biologisen kokonaisinformaatiomäärän laskuun, kromosomien yhteenliittymiin ja niiden kokonaismäärän laskuun.

        Geneettinen rekombinaatio meioosissa perustuu tarkasti säädeltyihin mekanismeihin ja on selkeä todiste suunnittelusta.

        Hakusanat:
        meiotic recombination
        genetic recombination meiosis
        genetic recombination immune system
        meiotic recombination mechanisms

        Meioosilla ei ole tietoisuutta...tuo on jo IDtä enemmän kuin kreationismia, mutta mitäpä se minulle kuuluu.
        George siis eli 100-vuotiaaksi hyvien geeniensä ansiosta mutta kuoli koska DNA yritti meioosin kautta auttaa? Mikä merkitys jollain korjaavalla meioosilla ylipäänsä on (olisi), jos se kuitenkin johtaa rappion tielle? Tuossa alukuperäisessä Tiede-lehden jutussa nimenomaan sanottiin että sen kromosomit monistuivat.

        Jumala on teidän päässänne kuin tanssiva Shiva; luo toisella kädellä ja tuhoaa toisella...


      • iowa kirjoitti:

        Meioosilla ei ole tietoisuutta...tuo on jo IDtä enemmän kuin kreationismia, mutta mitäpä se minulle kuuluu.
        George siis eli 100-vuotiaaksi hyvien geeniensä ansiosta mutta kuoli koska DNA yritti meioosin kautta auttaa? Mikä merkitys jollain korjaavalla meioosilla ylipäänsä on (olisi), jos se kuitenkin johtaa rappion tielle? Tuossa alukuperäisessä Tiede-lehden jutussa nimenomaan sanottiin että sen kromosomit monistuivat.

        Jumala on teidän päässänne kuin tanssiva Shiva; luo toisella kädellä ja tuhoaa toisella...

        Tietyt geenit kai sillä oli ns. monistuneet, ei kromosomit.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        Tietyt geenit kai sillä oli ns. monistuneet, ei kromosomit.

        Juu, geenit, sorisori.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      132
      2071
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      375
      1548
    3. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1146
    4. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      108
      962
    5. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      126
      949
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      92
      923
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      55
      908
    8. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      848
    9. Vastaa nyt kun kuitenkin valvot!

      Vai pelkäätkö että miehesi herää? Ppm:lle 😉
      Ikävä
      111
      788
    10. Seksuaalinen halukkuus ja kyvykkyys

      Tulee mieleeni kysyä, onko palstalla enää ihmisiä joilla olisi se voimakas seksuaalinen halukkuus vastakkaiseen sukupuol
      Sinkut
      99
      691
    Aihe