Kirkon harjoittama myyminen?

siis-mitäh

Eli mm. ortodoksikirkko tekee pyhäinkuvia, luultavasti siunaakin ne, kenties jotta ne tuottaisivat onnea tai suojaa kantajalleen ja myy sitten ne rahaa vastaan. Kirkko siis myy rahasta Jumalan heille ilmaiseksi antamaa pyhää voimaa - kirkossa, vaikka Jeesuksen kerrotaan tyhjentäneen temppelistä ostajat ja myyjät, ja kieltäneen ostamisen ja myymisen pyhäkössä? Eivätkä nuo 2000 vuotta sitten kauppiaat edes myyneet kirkon omaisuutta, vaan kaikkea muuta. Mutta kirkko myy omia tuotoksiaan. Eli kirkko tarjoaa pyhää henkeä rahasta, vai itseäänkö se myy?

Eikö homma mene samaan, jos kirkko alkaisi myydä pyhitettyä lähdevettä, ja sitä he jo periaatteessa tekevätkin. Pyhää vettä voi ostaa pullossa, ja pullo siis maksaa 5e, vesi ei, eli pyhää vettä laitetaan maksulliseen tilaan, mutta jos tuot oman pullon kotoa, ei hintaa peritä. Pulloissa saattaa olla joku pyhimyksen kuva (parantajan tjsp), eli kaikesta päätellen periaate on, että tuo vesi siis pyhittyy mahdollisesti parantavalla voimalla?
Onko tätä parantajan kuvalla merkattuun pulloon laitettua pyhää vettä jo siis jaettu ilmaiseksi noille tuhkarokkorokotteesta kieltäytyneille uskoville? Jos ei, niin miksi? Ja tämä ei ole pilkkaamista, vaan kysymys kirkon toimintaperiaatteista.

Mitä pyhimykset sanoisivat tähän? Itse en suostuisi siihen, että vaikka minut julistettaisi kuoltuani kirkon puolesta pyhimykseksi, että minusta alettaisi tehdä kuvia, joita sitten ihmiset kanniskelevat mukanaan ajatuksena saada minun myötätuntoni ja suojelukseni itselleen.

Entä kirkossa hoettava "herra armahda"? Jeesus kielsi hokemisen. Tekstistä luetaan kaikki, kuin tietokonetta ohjelmoitaisi. Kaikki kaavan mukaan.
Jos siis ortodoksikirkko toiminnallaan osoittaa, ettei Jeesuksen sanaa tarvitse uskoa, ja he julistautuvat "oikeauskoisiksi", ja sanovat, että Jeesus on Jumala, niin eikö tässä ole jo ristiriita itsessään?
Myös helluntaiseurakunta julistautuu vuorostaan "puhdasoppiseksi", ja heidän uskonsa kuulemma perustuu suoraan raamatun sanaan.
"Oikeauskoinen", ja "Puhdasoppinen"? Tarvitsevatko uskovat todella tällaisia voimasanoja vakuuttaakseen... mitä, ja kenelle?

Ovatko pyhät sanoneet: "tehkää meistä kuvia"? Jos kirkko todella tekisi kuvia niistä pyhistä ja enkeleistä, joita raamatussa on, eivät ihmiset enää tulisi kirkkoon. Pyhäinkuvan tekeminen julistaa, ettei avaruudessa ole muuta elämää, kuin maa, ja ettei Jumala ole Kaikkivaltias, vaan ihminen, jolla ei ole mielenkiintoa muuhun kuin maahan, ja etteivät muut kuin ihmiset pääse paratiisiin. Ei siis ihme, että pyhäinkuvien tekeminen kielletään raamatussa.

Oikeammin ortodoksit siis tekisivät, jos he keräisivät kolehdilla avustuksia köyhille, ja yleisesti jakaisivat nämä avustukset kirkossa kaikille. Sen sijaan he valittavat sivuillaan, että haluavat avustuksia kun uudet matot pitää hankkia kirkkoon. Tarvitaanko evankeliumin julistamiseen mattoja?

Mikä on kirkon tehtävä? Julistaa Jeesuksen ja hänen seuraajiensa sanaa, johon eivät usko? Miksi ortodoksipapeilla on niin komeat vaatteet? Ketä vakuuttaakseen, vai mistä on kyse? Mitä Jeesus sanoi susista lampaiden vaatteissa? Miksi papin asu muuten on musta?

Eliitin esoteeriset symbolit: "Taiteessa näkee usein pyhän hahmon pään päällä loistavan renkaan. Tämäkin on jäänne Saturnus-kultista ja sen rengassymboliikasta. Sama pätee pappien kaulassa oleviin lipereihin. Valkoinen kaulan ympäri menevä kaulus mustassa (Saturnuksen väri) asussa on Saturnuksen rengas". Saturnus-kultti näkyy myös enkelien nimissä. Suurin osa kristinuskon enkeleiden nimistä päättyy äänteeseen "el": Gabriel, Rafael, Mikael jne. He ovat Saturnuksen, eli El-jumalan, sanansaattajia.
Juutalaisuudessa miehet käyttävät päälaen peittävää päähinettä, kipaa. Tämäkin kuvaa Saturnuksen rengasta. Kristinuskossa samaa edustaa munkkien päälakikalju. Eivätkä he tienneet sitä.
Suomalaisille tutumpi versio pään ympäri menevästä renkaasta on kipaa muistuttava kalevalainen hattu, joka nähdään usein Kalevalan tärkeimmän hahmon, Väinämöisen, päässä."

Kun on lukenut vielä raamatun ristiriitaisuuksista selonteon, miten joku voi todella uskoa enää siihen, mitä kirkot vakuuttavat? Raamattu - muunneltu kopio on asetettu asemaan, jonka tarkoitusperiä voi vain arvailla.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luulenkunentiedä

      Vai että kirkko tekee? Voi hyvät hyssykät. Et ole ilmeisesti koskaan kuullut ikonitaiteilijoista, joilta voi tilata heidän maalaamiaan ikoneja.

      • 125484

        Ehkäpä aloittaja ei juurikaan ole kuullut sellaisista. Mutta miksi teet asiasta "hyvät hyssykät" asialla ikäänkuin ennen näkemättömän ihmeen? Pystytkö vastaamaan aloittajan kysymyksiin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe