Miksi erosin vapaakirkosta

exvapari

1. Vapaakirkon harjoittama äärikarismaattisuus, mm. Toronto-ilmiön sanominen siunaukseksi; ja erityisesti kirkon johdon toiminta tämän asian puolesta

2. Naiset vanhimmistossa

3. Ekumenia

4. Synnin luvallisuus: vapislaisille ehkäisy, rikosten tunnustamatta jättäminen ja uudelleen avioituminen ovat luvallisia, kuten useimpien muidenkin vapaansuuntien edustajille.

14

1198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • exvapari

      Ja tähän voisi lisätä tärkeimpänä jatkuvan rauhattomuuden tunteen: ei tuntunut siltä, että synnit on saatu anteeksi.

      Tähän auttoi kokemus, jota kuvaillaan Apt. 9-11. Eli äänellinen synninpäästö uskovaisen suusta.

    • Bartolomeus

      No lähtökuopissa tässä ollaan kuten varmaan moni muukin. Vapaakirkoon jäsenenä kuuluminen samaa, kuin kuuluisi johonkin poliittiseen puolueeseen. Samankaltaista lässynlässyn kosiskelua, eli yhtä tyhjän kanssa. Saarnoista Raamatun suola ja rukiinen ravitseva maku ovat aikaa jo loppuneet Vapaakirkon pastorien julistuksesta.

    • mopo-uuno

      Vapaakirkon seurakunnat ovat hyvin erilaisia olen itsekin alkanut käydä naapurikaupungissa kokouksissa. Ilmapiiri on ihan erilainen, ihmiset jopa tervehtivät. Julistus on selkeää, vierailevia puhujia enemmän.Pastori on pitkänlinjan mies, perustaja jäseniä. Valitettavasti en voi vaihtaa virallisesti seurakuntaa, kuin paikkakuntaa vaihtamalla. Torontolaisuutta en ole huomannut siellä, noista muistaavaajan esittämistä kohdista en osaa sanoa. Yhteis kristillistä toimintaa toki on. On minulla toki muikin siteitä paikkakuntaan, kävisin siellä muutenkin.

    • MiekinLäksin

      Minäkin erosin Vapaakirkon kannattaman ja suosiman torontolaisuuden takia. Esim Heidi Bakerin ym torontolaisesti toimivien puhujien tilaisuuksissa ramppaa Vapaakirkon seurakuntien vastuuasemissa olevia ja hehkuttaa noita torontolaisuuden edustajia minkä kerkeää, siis esim jopa Benny Hinniä. Samoin joidenkin seurakuntien esittelyissa jopa ihan suoraan hehkutetaan ns Toronton herätystä...vaikka se ei kyllä oikeasti olllut eikä ole Jumalasta.

      Tuon moraalitajun höltymisenkin ehdin huomata. Moni Vapaakirkon aktiiveistakin pitää esiaviollista seksiä ja avoliittoa ihan ok juttuna, vaikka eihän se sitä Raamatun opetuksen mukaan ole. Pitäisi sitoutua puolisoon ihan kunnolla, jota avioliitto tarkoittaa ja sitten vasta seksi ja yhteenmuuttaminen. Tästä aiheesta ei tullut opetusta Vapaakirkossa ikinä vastaan, kun siihen kuuluin. Ei siis ihme, että moraali höltyy.

      (Sen sijaan en ole kyllä Raamatusta itsekään huomannut, että missä siellä muka ehkäisy kielletään. Toisin kuin aloittajasta, minusta ehkäisykielto ei ole raamatullinen opetus, vaan siinä mennään yli sen, mitä on kirjoitettu Raamattuun.)

    • Bartolomeus

      Kun on srk:ssa myrkyt nielty, ja elvytykset ja varoitukset tuloksetta suoritettu , niin ei voi srk-potilaalle enää antaa muutakuin saattohoitoa. Ja kiitellä Herraa Jeesusta, siitä että on itse selvinnyt näistä myrkyistä ja myrkyllisistä kaasuista ulos ja ulkopuolelle leirin. Voimme vain varoittaa etsiviä ja herätyksen tilassa olevia näistä kalmanhajuisista seurakunnista. Ja ennenkaikkea valistaa se oma perhekunta näiltä myrkyiltä ja saasteilta. Ja pelastua kuin Nooa perhekuntineen vedenpaisumukselta. Joten näin se sitten tulee Suomen Vapaakirkkokin vajoamaan pikkuhiljaa unholaan, ellei Jumala ihmettä tee. Varoitukset on jokatapauksessa annettu, kuten Raamatun UT apostoleineen niistä kehoittaa ja kirjoittaa.

    • VapaakoKirkko

      Itse en ole uskovainen, mutta naispuoleinen tuttava kertoi käyneensä vapaakirkossa (Oulussa). Sitten kuulin jotain epämääräistä helluntalaisten ja vapaakirkon suhteesta. Onko helluntalaisuus osa tai muuten lähellä vapaakirkkoa vai ei?

    • Hyvä.opas

      Onko vapaakirkolla samanlaista apukeinoa erota kirkodsta kuin luterilaisilla on?
      Tämän linkin avulla on lut. kirkosta eronnut noin 60 000 ihmistä tänä vuonna:
      http://www.eroakirkosta.fi

      • Nainonnistuu

        Eroaminen Vapaakirkosta käy helposti ”Uskonnollisesta yhteisöstä eroaminen” -linkistä. Pankkitunnuksilla varmistus ja parin viikon päästä tulee kirjallinen vahvistus postissa. Helppoa oli eikä kukaan perään kysellyt. Uusi ja hyvä elämä pääsi alkamaan. Uskossa Kristukseen.


      • Lähtöätekevä
        Nainonnistuu kirjoitti:

        Eroaminen Vapaakirkosta käy helposti ”Uskonnollisesta yhteisöstä eroaminen” -linkistä. Pankkitunnuksilla varmistus ja parin viikon päästä tulee kirjallinen vahvistus postissa. Helppoa oli eikä kukaan perään kysellyt. Uusi ja hyvä elämä pääsi alkamaan. Uskossa Kristukseen.

        Kiva , tämähän käy sitten kuin koneella veisuu. Samaa ollaan pohdittu täälläkin, että miten onnistuu, ettei tarvitsisi naamaansa enää näytttää vapiksessa.


    • Ulla32
    • mietisitä

      " vapislaisille ehkäisy, rikosten tunnustamatta jättäminen ja uudelleen avioituminen ovat luvallisia, kuten useimpien muidenkin vapaansuuntien edustajille."
      Niin lestathan ei ehkäisyä käytä siksipä minimi on 10 lasta. Eivätkä eroa, vaikka jsk. olis parempi ero, kuin puoliso hellan ja nyrkin välissä. Ja mitenhän sen synnissä elämisenkin on ?Tai lasten hyväksikäytön, mikä on rikos.

      "Vapauteen kristus meidät vapautti, älkää siis antako sitoa itseäänne orjuuteen", noin ulkomuistista, kun ev.lut, vei hyvän Raamatun käännöksen netistä.

    • Vääräähenkeä

      Kyllä on tosiaan surkeaksi mennyt vapis- kirkon toiminta. Tervehenkinen julistus on totaalisesti kadonnut.
      Erosin kirkosta muutama vuosi sitten, heti kun tämä ylikarismaattisuus alkoi.

      Kävin hiljattain katsomassa mikä tilanne on nyt, mutta kahta kauheammaksi on meno mennyt. Ja porukkaa ei ollut senkään vertaa mitä muutama vuosi sitten.
      Ihan pihalla ovat kuin lumi ukko.
      Tyydyn siis netti julistuksiin ja traktaattien jakoon ostoskeskuksien parkkipaikoilla y.m.

    • voevoevoe

      Avoliitto ja yleensäkin seksi ennen avioliittoa on yleistynyt Vapaakirkonkin väen keskuudessa ja paimenet eivät siitä varoita saarnoissaan , vaan antavat luottamustehtäviä näillekin, jotka eivät Raamatun moraalinormeista piittaa. Surullista menoa!

    • Foresteristi

      Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista? (Room.7:24).
      Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. (Room.7:18).

      Kysyin paikallisen Vapaaseurakunnan pastorilta sanoiko Paavali ylläolevat jakeet Kristukseen uskovana vai ollessaan vielä Hänen vihollisensa ja seurakunnan vainooja? Pastori vastasi, että Kristukseen uskova ei voi sanoa tuollalailla!
      Tämän jälkeen lopetin käymästä ko seurakunnan tilaisuuksissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe