Kotikunta verotuksessa

kunt7v3rotus

Tuli uusi verokortti postissa. Siinä lukee "Kotikunta 31.12.2018: Tampere" Olen kuitenkin juuri valmistunut opiskelija ja tarkoitus muuttaa toiselle paikkakunnalle jo tämän kuun aikana. Tuleeko minulle automaattisesti uusi verokortti kun teen muuttoilmoituksen vai vaatiiko tämä muitakin toimia? Outoa muutenkin, että verottaja arvailee ihmisten asuinpaikkoja useammankin viikon päähän.

8

240

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfgdgfdggfdgd

      Verottajan tieto tulee suoraan väestörekisterikeskuksesta, missä taitaa olla tuo paikkakunta. Oikeastaan verottaja ei arvaile, he vain laittavat sen paikkakunnan, mikä sinulle on tällä hetkellä merkitty.

      En usko, että tulee mitään verokorttia automaattisesti, jos paikkakunta muuttuu. Mutta uuden verokortin voi tilata verkosta ja tehdä siihen korjaukset.

      Ja muuten, jopa veroprosenttia ja ennustettua tuloa voi muuttaa itse, ainakin jonkin verran. Ja niin kannattaa tehdä silloinkin, jos tulot eivät täsmää verokorttiin. Ennen vanhaan vain viivattiin yli verokortin luku ja laitettiin toinen tilalle ja laitettiin se palkanlaskentaan, nykyisin tämä tuskin enää kelpaa (laitonta se tuskin on vieläkään). Tiedän kokemuksesta, että jos ei muuta veroprosenttia oikeaksi voi joutua maksamaan aivan liikaa veroja (toki tuo tulee palautuksena myöhemmin) tai sitten liian vähän (jolloin voi tulla suuret mätkyt).

      Muuten, verottaja tuskin tietää, että olet valmistunut. Enkä usko, että se edes kiinnostaa verottajaa, koska sillä ei verottajalle ole mitään väliä. Verotukseen ei vaikuta euronkaan vertaa se, oletko valmistunut tai et. Paikkakunnalla, kirkkoon kuulumisella ja tuloilla on, mutta ei valmistumisella. Suuri osahan (joillain paikkakunnilla jopa valtaosa) valmistuneista ei muuta paikkakuntaa valmistumisen jälkeen ja osa muuttaa kesken opiskelujen.

      Ja tuolla logiikalla ei verottaja voi laittaa kotikuntaa koskaan kenellekään etuajassa, koska kuka tahansa voi muuttaa ihan milloin vain. Minäkin muutin aikanaan virallista paikkakuntaa opiskelujen puolivälissä, siis jo kauan ennen valmistumistani. Vakituisessa työsuhteessakin olevat voivat vaihtaa paikkakuntaa ihan milloin vain jopa vaihtamatta työpaikkaa (itsekin voisin tehdä näin, koska työpaikallani on toimipaikkoja pitkin Suomea).

      Ja arvaileehan verottaja kaiken muunkin verokortissa, kuten tulot ja veroprosentin (veroprosenttihan riippuu tuloista). Ei verottajalla ole oikeasti aavistustakaan, mitä sinun tulosi tulee olemaan, he vain laskevat verokorttiin tulon ja veroprosentin viime vuoden perusteella. Ja suuri osa opiskelijoistakin on töissä, joten opiskelijoillakin on eri veroprosentit. Eli kortissasi oleva veroprosentti ja tulo on yksilöllinen ja muilla voi olla aivan toiset luvut.

      Jos verottaja ei arvaisi mitään, ei verottaja voisi laittaa mitään tietoja, ei edes nimeä (jopa nimi on arvaus, koska sekin voi muuttua).

      Jos ajattelet, että verottajan arvailu on kummallista, niin tuskin olisit tyytyväinen veroilmoituksen kohdalla, jos joutuisit täyttämään kaiken alusta asti. Ennen vanhaanhan ei ollut mitään ns. veroehdotusta, vaan kaiken joutui kirjoittamaan itse ja liittämään kuitit. Silloin monilla meni monta päivää veroilmoituksen tekoon ja näin on monessa maassa nytkin. Veroehdotuskin on pitkälti arvailua ja tehty helpottamaan veroilmoituksen tekoa.

    • jhjhhg

      Verokortissa mainittu kotikunta ei ole millään lailla oleellinen tieto. Oleellista on se, miten hyvin paperissa mainittu ennakonpidätysprosentti vastaa lopullista veroprosenttia. Siihen taas vaikuttaa aika monta muutakin asiaa kuin vuodenvaihteessa voimassa olevan kotikunnan kunnallisveroprosentti.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      "ei edes nimeä (jopa nimi on arvaus, koska sekin voi muuttua)."

      Erinomainen kirjoitus.

      Jatkan vielä. Eikä verottaja voisi panna edes päivämääriä,
      sillä almanakka viime kädessä on ennuste

    • kunt4v3rotus

      Menipäs nyt tietyiltä tehoilta vähän saivarteluksi.. Toki asiaakin joukossa. Pointti oli kuitenkin se, että miksi pitää nyt jo olla maininta 31.12.2018 kotikunnasta. Eikö voisi olla tyhjä taikka sitten lähettää verokortit vasta tammikuussa, koska uusi verokortti astuu voimaan helmikuusta,

      • öjlk

        No saivarrellaan vähän lisää. Olisitko tyytyväinen, jos verokortissa lukisi "kotikunta 31.12.2018" sijasta esim. "ennakonpidätysprosentin laskennassa käytetty tämän kunnan kunnallisveroprosenttia ja kunnan alueella toimivan evlut seurakunnan kirkollisveroprosenttia (jos kuuluu kirkkoon) sillä tavoin kuin säädöksissä xxxx ja yyyy määrätään"?


      • kotikunta

        Jos tammikuussa lähetettäisiin kaikkien verokortit niin kuinkahan tuo posti siihen taipuisi. Varmaaan niitä postitetaan miljoonia, eikä niitä voisi tehdä ennen kun väestörekisterikeskus on ilmoittanut kotikunnat 31.12.2018. Kuitenkin palkanlaskijalla ne pitää olla hyvissä ajoin ennen kuukauden vaihdetta. Ja mitenkähän verottaja ehtisi tehdä muutokset. Vero.fi sivuilta voi tarkastaa kuntien veroporosentin ja jos on sama niin eihän sillä ole merkitystä. Lopullinen verotus menee kuitenkin oikean kotikunnan mukaan.


    • zzzzzd

      Ei tule uutta verokorttia mutta verotuksessa kotikuntana käytetään 31.12.2018 ollutta kotikuntaa. Jos tilaat muutosverokortin muuton jälkeen, siinä kotikunta on muuttunut.

      • mullekaa

        Tässä elämässä ei tule muuta automaattisesti kuin kuolema. Sen saa jokainen ilman eri pyyntöä. Ilmaiseksi ja ilman ämpäreitä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe