Seinäjoen imussa parempaan

Missä_tulevaisuus

Seinäjoki voitti kaupunkien imagotutkimuksen, yrittäjät ja asukkaat ylistävät asuinkaupunkiaan. Väkimäärä lisääntyy räjähdysmäisesti. Miten saisimme Lapualle vaikutuksia maakuntakeskuksemme menestyksestä? Harmittaa, koska ennakkotiedot viittaavat jäleen vajan sadan hengen vähenemiseen tämänkin vuoden aikana, suuruusluokka lienee sama kuin viime vuonna. Vielä 50 luvulla Lapualla asui enemmän väkeä kuin Seinäjoella. Joka tapauksessa saamme olla kiitollisia Seinäjoen hyvästä kuntapolitiikasta. Ilman sitä olisi Lapuan tilanne vielä heikompi. Mustasaarelaiset ovat näköjään viisaasti liittymässä Vaasaan.

49

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RohkeatVoittaa

      Vanha viisaus, vaikka lainattu, pätee myös Lakeudella:

      If you can't beat them, join them!

      Liitosta peliin ja nopiaan.

      • Liitoshelpottaisi

        Olen samaa mieltä, että kasvuun ja edistykseen päästään mukaan menemällä sen sisälle. Eiköhän kuntaliitoksen sopimukset valmistu aika pian eduskuntavaalien jälkeen.


      • pitäkööt-iteansa

        Seinäjoki saa ideoija mitä tykkää kukaan ei enään tuan riistopolitiikkaan sorru ja iteaan-

        Kuntayhtymät on ainoat mitkä pyörivät, vaikka tua onkin mukana, niissäkin yritystä tällä on mainostaa näitä omikseen omavaltaisesti vielä...


    • kyllä-on-kamalaa

      Rääkyjät alakoi taas voivotuksensa, kun ovat nua kuntayhtymät kaikki koonneet E-posta jo napaansa, eiköhän nua piisaa tualle puntaamaan sitä.

      Mustasaarihan on täysin kiinni vaasasasutuksiltaan, jotta se siitä-

    • muillekin-elämä

      Antakaas ylistarolle ja peräseinäjoelle jonkinlainen elämisen-puitteet, ettekä kaikkia näistä rapaa napaseenne, siinä teille onkin elämää tarpeeksi ja miettimisiä.

    • Paaskaa

      Älä jauha löysis paskaa

    • JokaMaakunnallaNapansa

      Sama katkera Kaaleppi taas rapaa muniaan joka palstalla.
      Ranta-Vaasa liittyy yhteen ja nousee .
      Meidan maakunta tappelee keskenään ja kadehtii napaansa.

      • tiputettavat-loppu

        Napases on järki limpis, mitäs tualla limpillä tekee muutakuin kuivattaa ympäriltään kaiken.

        Nyyt tää päästä päin tyhyjyyttä, kun kukaan ei enään lähde tämän kelkkaan tiputettavaksi.


    • Hegauo

      Kyllä Lapua pärjää aivan hyvin. Välillä tulee plussaa ja välillä miinusta. Väkiluku ollu kuitenkin pitkän aikaa vakio 14-tuhatta, eikä se siitä miksikään muutu.

      Sama juttu toisella puolen, Ilmajoen väkiluku on ja pysyy noin 12-tuhannes.

      Sen sijaan Kauhavalta väki jo väheneekin, etäisyys on liian kaukana Seinäjoesta. Työpaikat on kuitenkin Seinäjoella ja heijastusvaikutukset riittää korkeintaan Lapuan tasalle. Kauhavalla ei ole kuin matalapalkkaista teollisuustyötä tarjolla. Moni muuttaa tämän takia jo ennaltaehkäisevästi paremmille apajille.

      Lapuan tulevaisuus on vakaa. Kauhava tyhjenee, ja Lapua seuraa sitä ankeutta vierestä, mutta se ei vaikuta juurikaan Lapuaan. Lapuan väkiluku pysyy tasaisena, ei nousua eikä laskua. Korkeintaan pientä aaltoliikettä eri vuosina. Eikä Lapuan tarvikkaan kasvaa tämän suuremmaksi, 14-tuhatta riittää, turha kuvitella suuruudenhulluutta.

    • kiiresjuaksuaaa

      Kylää itköövät ideaset kirpiis kaupaset, jotta tyhyjäyksii kahteloovat ja jukuulautaa jaaa julukeevat vielä nurmooon pesiät-

    • Yhteistyötä-ei-eristystä

      Kaupunkien yhteispeli on järjen malli ja on tämän vuosituhannen tapa.

      Kaikeksi onneksi Lapuan linjasta ei päätä kuoreen koteloituneet sosiaalitapaukset. Täällä heillä on palstaa kirjoitella, lehtien sivuille ei ankeuttajien tekstit mene kuin sukulaisten kautta läpi.

      Kannattaisi miettiä myös menisikö viesti muille paremmin perille, jos kirjoittaisi ihan suomen kielellä ei puuta heinää. Tietysti jos juovuksissa näppäilee, ei tuon parempaa voi odottaakaan.

    • Miksisalataanasukkailta

      Lapuan päättäjät eivät ole uskaltaneet julkistaa vuoden 2019 budjettia ja sen perusteita. Millaisia latauksia sinne on kätketty esim. väestöennusteen ja verotulojen osalta?

    • Koppe

      Jeps taitaapi Lapua olla konkanssa, mut ei hätää jos Seinäjoki huolii liitokseen tämän perä hikiän

    • henki-vinkuen

      Seinäjoelta ei näköjään rauhaa saa kyllähän uikuttavat, jot pääsisivät tyhyjäyspuuhiin täyttämään vajeittaan, on noilla aharinko tualla päällä aivan salapaava-

    • alottajalle

      Alottajalle - joka on Seinäjoen bulvaanina ajamassa Lapuaa tuhoon - ei vielä näy olevan selvää, että me JO OLEMME Seinäjoen imussa. Liittyä siihen ei ole mitään syytä. Päinvastoin.

      • joka_vuosi_lisää_lainaa

        Millä meinaat maksaa 21 miljoonan lisälainan joka otetaan koulujen rakentamiseen, kun maksajat eivät lisäänny, mutta eläköityvät nopeaan tahtiin?


      • tiltittäjä-seassamme
        joka_vuosi_lisää_lainaa kirjoitti:

        Millä meinaat maksaa 21 miljoonan lisälainan joka otetaan koulujen rakentamiseen, kun maksajat eivät lisäänny, mutta eläköityvät nopeaan tahtiin?

        Mitäs tua tyhyjäri siihen vaikuttaisi, muutakun kaikki tiltiin lapualla, sehän tuan toiminta on muuallakin ollut-


      • kyIIä_se_siitä

        Seinäjoella on syrjäkylissä sentään uudet upeat koulut ja paljon muutakin pelastettavissa olevaa kaupunki on hoitanut. Sille ei voi mitään, että kyläkaupat kuolee, kun asukkaat ei halua käyttää niitä. Koulua on pakko käydä ja sen Seinäjoki hoitaa mallikkaasti.


    • EsimMustasaaresta

      Lapuan tapaisten pinenevien ja köyhtyvien paikkakuntien elinmahdollisuudet ovat suurempien keskusten kasvussa, jos sellainen on lähellä. Lapuan onni on se, että Seinäjoki on rajan takana, keskustasta keskustaan vajaan puolen tunnin ajomatka.

      • ikl-Lapua

        Miten Lapua pienenee ? Asukasluku pysynyt suurinpiirtein samana 38 vuotta.Hävikkiä tullut vain 2,5 asukasta/vuosi eli yhteensä noin 96 asukasta 38 vuodessa.Kasvuennuste lupaa asukasmäärän nousua .


      • KaupunkiMukanaKylissä

        Kouraan paljon uusia kaupungin tontteja.
        Latikanmäelle uusi pyörätie .
        Ylistaron sivukylään kaupunki avustaa viemäriä.
        Koko Peejoentiellä katuvalot ja uusia pyöräteitä.


      • iklonlopetettu
        ikl-Lapua kirjoitti:

        Miten Lapua pienenee ? Asukasluku pysynyt suurinpiirtein samana 38 vuotta.Hävikkiä tullut vain 2,5 asukasta/vuosi eli yhteensä noin 96 asukasta 38 vuodessa.Kasvuennuste lupaa asukasmäärän nousua .

        Vuonna 2017 Lapuan asukasluku putosi vajaalla sadalla. Tämän vuoden viimeisin tieto on syyskuulta, -31 vuoden alusta. Myytäviä asuntoja ja tyhjiä vuokrakämppiä on ennätysmäärä. Pitkän aikavälin seuranta ei kerro mitään, koska muuttoliike on kumulatiivista.


      • tyhyjän-veisurit
        KaupunkiMukanaKylissä kirjoitti:

        Kouraan paljon uusia kaupungin tontteja.
        Latikanmäelle uusi pyörätie .
        Ylistaron sivukylään kaupunki avustaa viemäriä.
        Koko Peejoentiellä katuvalot ja uusia pyöräteitä.

        Nämä ohimarsijat vanhanaikaista harrastavat-
        -yrittävät kiepsauttaa maton toisten alta -vetäjät-
        -keitä nämä ovat-
        -jotka on pitkänlinjan ohareita-
        -ja viitsivät vieläkin noin köppäillä-

        -ei saa luovuttaa ohimarssijoille rahojamme-


    • Asiallistapäätöksentekoa

      Seinäjoen hallinto ei polta eripuraisuuteen miljoonia vain sen takia, että joku ryhmä haluaa olla oikeassa. Lapualla koulukiistat ovat ainakin kaksinkertaistaneet koulumenot. Valtuustossa kiistan kohteeksi nousi jälleen Hellanmaan viemärin lisärahoitus. Olen kyllä sitä mieltä, että menetetyn valtionavun korvaaminen on perittävä valtuutetuilta, jotka valittivat laillisesta päätöksestä. Ei tuhlaus lopu muutn kuin henkilökohtaisen vastuun kautta!

      • Näin...Naapurissa

        SJK Seinäjoki ja Kuortaneen Urheiluopisto syventävät yhteistyötään
        SJK, SJK Akatemia ja Kuortaneen Urheiluopisto syventävät yhteistyötään entisestään nyt ja tulevaisuudessa. Kuortaneen Urheiluopisto ulkoistaa oman mainosmyyntinsä SJK:n myyntiosaston hoidettavaksi, ja samalla turvataan jalkapallolukion ja SJK Akatemian toiminta pitkäjänteisesti tuleviksi vuosiksi. Sopimus koskee uuden jalkapallohallin, muiden Urheiluopiston hallien sekä liiketoiminnan mainosmyyntiä. Sopimus on ainutlaatuinen koko Suomessa, ja se takaa SJK Akatemian laadukkaan toiminnan jatkumisen sekä kehittymisen entisestään.


      • ärsyttävää

        Seinäjokihan yritti ja varmaan yrittää kaapata tuon U-opiston napaasa-
        tämä on tään navan täyttymystä-


    • Seinäjokitukee

      Mistäs muualta Urheiluopisto löytää toimivan yhteistykumppanin kuin maakuntakeskuksesta? On sitten kysymys mistä tahansa yhteistyöstä, vaikkapa terveydenhuollosta tai taiteesta tai jostakin harrastustoiminasta ovat kaikki toimivat yhteistyöhön kykenevä tahot Seinäjoella. Kuntaliitos on eri asia, tosin siinäkin lajissa ainoa kumppani on maakuntakesus.

      • SinnehänMekinMennähän

        Lapualaiset sukujuuret omaava Mikko Kujala kävi Iranin jalkapallomaajoukkueen kanssa kahdet MM-kisat joukkueen fysiikkavalmentajana.

        Nyt Kujala on uusien haasteien edessä siirryttyään Seinäjoen Jalkapallokerhon leipiin.


    • HyväLapua

      Lapuan ympäristökunnissa hyvä mahdollisuus työllistyä. Lapualla hviä ja halapoja asuntoja. Hyvä tliaisuus käänttä väestökatu väestön lisäykseksi!

      • PoliitikkojenValtapeli

        Opiskelijat eivät katso kuntarajoja tai maakuntarajoja. Niitä katsovat poliitikot valtapeleissään. Sairaalapelissä ajateltiin väärin Vaasan olevan Seinäjoen vaihtoehto ja voi olla, että korkeakoulujen kohdalla ajatellaan samalla tavoin väärin, vaikka ei esimerkiksi Kokkolan aloituspaikkoja jaettaisi automaattisesti opiskelijoille Seinäjoelle tai Vaasaan.


      • nääntävä-tua-napanen
        PoliitikkojenValtapeli kirjoitti:

        Opiskelijat eivät katso kuntarajoja tai maakuntarajoja. Niitä katsovat poliitikot valtapeleissään. Sairaalapelissä ajateltiin väärin Vaasan olevan Seinäjoen vaihtoehto ja voi olla, että korkeakoulujen kohdalla ajatellaan samalla tavoin väärin, vaikka ei esimerkiksi Kokkolan aloituspaikkoja jaettaisi automaattisesti opiskelijoille Seinäjoelle tai Vaasaan.

        Eipä niin, mutta valtion osuuvet on pidettävä niin lapualla kuin ilmajoella kuntiemme elinehtona eikä tuan yhyren pullisteltavina haaskarin.
        -Annetaan opiskelijoillemme elämän vaihtoehdot opiskella miksi haluavat ja missä-


      • Japian
        PoliitikkojenValtapeli kirjoitti:

        Opiskelijat eivät katso kuntarajoja tai maakuntarajoja. Niitä katsovat poliitikot valtapeleissään. Sairaalapelissä ajateltiin väärin Vaasan olevan Seinäjoen vaihtoehto ja voi olla, että korkeakoulujen kohdalla ajatellaan samalla tavoin väärin, vaikka ei esimerkiksi Kokkolan aloituspaikkoja jaettaisi automaattisesti opiskelijoille Seinäjoelle tai Vaasaan.

        Senkin takia kuntarajat ovat menneisyyttä. Koko E-P vain samakaksi Lakeuden kaupungiksi! Ja pian!


      • eimittään-pelejä-eiei

        Tuasta kuivattajasta joka E-pon on ravannut, ei minkaanlaista kuppikuntaan piä ruveta,
        --eitka nua muutakuin kuutaan vahtaavat ja sotkevat kaikkien rahnat tyhyjiisä
        -ei koskaan tualle piä kumpaniksi antautua, on tualla vain tua oma kirkkoristi mitä kiertävät-

        Ei oo muuten mikään akustiikka tuassa kirkko-looras ja piispakin sinne halaji (mukamas)


      • Maakuntayhdistää
        Japian kirjoitti:

        Senkin takia kuntarajat ovat menneisyyttä. Koko E-P vain samakaksi Lakeuden kaupungiksi! Ja pian!

        Eiköhän tuo toteudu heti kohta eduskuntavaalien jälkee soten kaaduttua ja tultua kuopatuksi. Maakunnan yhdistävä kaupunki toteuttaa soten tavoitteet ilman lainsäädännön muutoksia.


      • tätä-kannatetaan
        Maakuntayhdistää kirjoitti:

        Eiköhän tuo toteudu heti kohta eduskuntavaalien jälkee soten kaaduttua ja tultua kuopatuksi. Maakunnan yhdistävä kaupunki toteuttaa soten tavoitteet ilman lainsäädännön muutoksia.

        joo ja seinäjoki hajotetaan maakuntalaisille, -tai ainakin nämä kuntayhtymät sioitellaan tuolta kekosesta pois tänne ympäristöön--


      • navanseutuaanhinkaten

        napanen saapi jäähä yksinäiseksi paliahaksi pulumuseksi kukkulalleen kuitaan ihailoon .


    • Seinäjokirules

      Seinäjoen kunniaksi on kyllä sanottava, että siellä on osattu puhaltaa yhteishiileen. Kyllä voitto imagotutkimuksessa tuli oikeaan osoitteeseen. On mukava päästä mukaan Seinäjoen menestykseen kuntaliitoksen kautta viimeistään 2021. Toivottavasti kuntaliitos hoituu kuntoon jo 2020, jotta vältymme turhalta veroprosentin nostolta 2020. Ylistaro, Peräseinäjoki ja Nurmo ovat hyötyneet liitoksesta, niissä on laitettu infra kuntoon ja nyt esim. Kouraan kaavoitetaan uusia asuntoja. Koura on hankalamman matkan päässä Seinäjoelta kuin Lapua. Kuntaliitoksen myötä kaavoitus erityisesti Ruhan kohdalla toisi paljon uusia asukkaita Seinäjoelle.

      • huutavapulaa

        Lapuan kuntalisiä kinuavat, jotta pääsisivät putsaamaan ja tyhyjäämään täysin lapuan noiksi kappeliseurakuntiensa kaltaisiksi, kyllä kuuolattaa ja valluuttaa näilt suupielistä-

        Siin ei sanoja ja valheit säästellä-


      • putsarin-kauhuksi

        Tuolla paukutettaan niin turhiin huihaihin tuot rahhoo jot ei ihmekkään kun sieltä muutellaan poikkeen ja viel terveitä immeisiä.


    • kukasvastuut
    • Kuntaliitokenodottaja

      Onnea Seinäjoki imagotutkimuksen voitosta! Olemme ylpeitä teidän menestyksestänne!

      • hile-helekutti

        Joo imöö, jotta ylistaros ja peräs-seinäjoella ja kyllä nurmooskin aivan korvan leheretkin on tuannepäin, muusta läpinästä puhumattakaan, on niillä liatso -joka puhaltaa suoltaa siis suoraan avaruuteen setelinsä ja sinne soppii seteliä ja männöö velekaakin.

        Mistä lies takaasin sitten putuaapi.


    • Onneksi näissä imagotutkimuksissa on naapurikuntia laajempi otanta. 😆

    • Anonyymi

      Notilla on näköjään sokka irronut ja raivoisa hätää ja tuskaa pukkaa.
      Kyllä tämä tästä iloisuutta pukkaa

    • Anonyymi

      Enää on vain 1 vaihtoehto!

    • Anonyymi

      Alotus on oikein seinäjokea kuvaava joo tään pahamaineisuus
      tuon imutyhyjäyksiin ei kenkään enään piä sortua
      Sitä on varotta ja sitten het kertakaikkijaan.

      • Älä nyt, Lapuan imago oli ainakin yrittäjien mielestä maan huonoimpia, joten Seinäjoelta saisisitte hyvää oppia miten toimia tilanteen korjaamiseksi. 🙂


    • Anonyymi

      Antaa seinäjoen vain vaharata kuutaan omin päin, joskos sieltä lohkeisi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      295
      3239
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1601
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1117
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe