Totuuksia Venäjän politiikasta

Upseerismies

IS:n erikoistoimittaja Arja Paananen kävi Kuznetsovin puheen keskeiset kohdat läpi ja kirjoitti niille vasta-argumentit länsinäkökulmasta. Venäjä-tutkija Katri Pynnöniemi tarkensi perusteluita lisäksi muutamilta osin.

Ohessa on lista Kuznetsovin väittämistä vastaperusteluineen siinä järjestyksessä kuin ne tulivat esille suurlähettilään puheessa.

1) Kuznetsov: ”Suomen ja Venäjän välinen poliittinen dialogi on tosiasiallisesti palannut Ukrainan kriisin alkua edeltäneeseen tilaan.”

Vasta-argumentti: Suomi on pitänyt keskusteluyhteyttä Venäjään Krimin kaappauksesta huolimatta, mutta kahdenväliset suhteet eivät ole palautuneet ennalleen eikä Suomi ole hyväksynyt Venäjän tekoja. Jännitteet johtuvat Venäjän omista toimista. Suomi on ollut itse päättämässä Euroopan unionin yhteisestä pakotepolitiikasta eikä ole siitä livennyt.

Termi ”Ukrainan kriisi” on lisäksi harhaanjohtava, sillä Venäjällä on ulkovaltana keskeinen rooli konfliktin synnyttäjänä ja ylläpitäjänä.

2) K: ”Eräät valtiot elättelevät yhä toivoa, että saavat säilyttää valta-aseman. Sen sijaan, että yritettäisiin päästä hyväksyttäviin kompromisseihin, näemme kuitenkin uhkailua, uhkavaatimuksia, pakotteita.”

V: Viittaus Yhdysvaltain (ja ilmeisesti myös EU:n) haluun säilyttää oma ”valta-asemansa” maailmanpolitiikassa ei selitä sitä, miksi Venäjään kohdistuu ”uhkailua, uhkavaatimuksia, pakotteita”.

Venäjään kohdistuvien pakotteiden syynä on muun muassa Venäjän suorittama laiton Krimin kaappaus, Itä-Ukrainan sodan provosointi ja ylläpito, sekaantuminen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin sekä Sergei ja Julia Skripalin myrkytysyritys kemiallisella aseella Britannian maaperällä.

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • molokhorror

      Marraskuun lopulla toimeen ryhtyi Ukrainan presidentti Petro Poroshenko järjestämällä kunnon provokaation Kertšhin salmessa. Venäjää syytettiin aggressiosta, ja myös NATOn pääsihteeri lausahti asiasta. Viron pääministeri vaati Venäjälle pakotteita.

      Odessasta lähti 25.11.2018 kaksi sotalaivaa sekä hinaaja kohti Krimin ja Venäjän mantereen välistä kapeaa Kertšin salmea. Päästyään Krimin edustalle ne pyörivät tuntikausia Sevastopolin laivastotukikohdan edustalla ja loukkasivat Venäjän aluevesirajaa. Tulostaan alueelle ne olivat ilmoittaneet ainoastaan kolme tuntia aiemmin.

      Ukrainalaiset sotalaivat rikkoivat röyhkeästi kaikkia Kertšin salmen ylittämisestä sovittuja sääntöjä. Venäjän rannikkovartiostolle oli annettu vastuu salmen turvallisuudesta Ukrainan ja Venäjän yhteisellä sopimuksella vuonna 2007. Siinä oli sovittu, että salmeen tulosta pitää ilmoittaa kaksi vuorokautta etukäteen ja että laivojen pitää ottaa mukaan luotsi ja kulkuohjeet. Laivat ohjataan salmeen jonomuodostelmassa, vuorotellen kumpaankin suuntaan. Venäjän viranomaisilla on myös oikeus tarkastaa laivat ja niiden lasti.
      Ukrainalaiset laivat eivät totelleet merivartioston pysähtymis- ja kääntymiskäskyjä. Ne eivät ottaneet mukaansa luotsia eivätkä noudattaneet kulkuohjeita. Ne eivät myöskään reagoineet varoituslaukauksiin. Jo yleiset meriturvallisuussäännökset vaativat merivartiostolta toimia, jos alukset eivät noudata turvallisuussäädöksiä ja ohjeita.

      Venäjän merivartiosto joutui pysäyttämään laivat saartamalla ja pakotti ne lopulta ajamaan Kertšin satamaan. Miehistö pidätettiin rikkomusten takia. Venäjän viranomaisten julkistamalla videolla toisen laivan kapteeni kertoo, että ohjeet olla noudattamatta määräyksiä tulivat korkeimmalta taholta Kiovasta.

      Tutkimuksisssa kävi ilmi, että laivat olivat täynnä ampumavalmiita aseita ja ammuksia. Tämä sopii ukrainalaisten aiempiin uhkauksiin räjäyttää Kertšin silta. Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n mukaan aseilla olisi voitu saada huomattavaa tuhoa aikaan.

      Poroshenkon sitkeistä yrityksistä huolimatta tämäkin Venäjän mustamaalaus kuivahti kasaan valheellisuutensa takia.

      • Moskovan-valeisiin

        tiltujen kuuluukin uskoa. Se on osa Moskovan Suomessa käymää hybridisotaa,kuten suurlähettilään propagandapuhe. Onneksi on näitä Arja Paanasia ja rehellisiä tutkijoita.


      • JoBäckman

        AK-47 on hippasen heikkoa ruveta tuhoamaan siltaa..

        On nämä aseteknikot niin hemfffetin fiksua porukkaa..


      • EI.Reino

        "" Ukrainalaiset sotalaivat rikkoivat röyhkeästi kaikkia Kertšin salmen ylittämisestä sovittuja sääntöjä. ""

        Voitko perustella väitteesi?


      • Erittäin hyvin sinä kuvasit kuznetsovin sepustuksia..


    • Nikolai Kopeloi on hieno mies.

    • Upseerismies

      3) K: ”Laittomien toimien tuloksena devalvoituu kansainvälinen oikeus, jonka varaan sodan jälkeinen maailmanjärjestys rakentuu. Kuulemme suureen ääneen esitettyjä lausuntoja, jotka eivät vain kyseenalaista kansainvälisten sopimusten lainvoimaisuutta, vaan myös julistavat itsekkäitä lähestymistapoja YK:n puitteissa tehtyihin sopimuksiin nähden.”

      V: Venäjä on rikkonut Krimin kaappauksen yhteydessä useita kansainvälisen oikeuden säännöksiä. Lisäksi Venäjä allekirjoitti 1994 Budapestin sopimuksen, jonka mukaan Venäjä takaa Ukrainan itsenäisyyden ja sen rajojen muuttumattomuuden yhdessä Yhdysvaltain ja Britannian kanssa vastineeksi siitä, että Ukraina luopuu neuvostoaikaisista ydinaseistaan.

      Viime vuosina Venäjä on käyttänyt ahkerasti YK:n turvallisuusneuvostossa veto-oikeuttaan ehkäistäkseen itselleen epämieluisat päätökset mm. Georgiaa, Ukrainaa ja Syyrian kemiallisten aseiden käyttöä koskien.

      4) K: ”Esitetään (Venäjää kohtaan) perusteettomia syytöksiä puuttumisesta niiden tai näiden maiden sisäisiin asioihin.”

      V: Venäjä on puuttunut entisen Neuvostoliiton alueella useiden maiden sisäisiin asioihin, esimerkiksi miehittämällä osia Georgiasta ja Ukrainasta sekä pitämällä asevoimiaan Moldovan Transnistriassa. Yhdysvalloissa Venäjä sekaantui vuoden 2016 presidentinvaaleihin hakkeroimalla ja sosiaalisen median kautta, mutta erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkimuksissa saattaa paljastua vielä paljon lisää.

    • Upseerismies

      K: ”Avoimesti pyritään (Yhdysvaltain taholta) horjuttamaan ja kaatamaan demokraattisesti valittuja hallituksia.”

      V: Historian valossa Yhdysvallat ei ole tässä synnitön, mutta ei ole Venäjäkään. Venäjä on sekaantunut esimerkiksi Ukrainan vallanvaihdoksiin ja pyrkinyt pitämään maassa Venäjä-mielisen presidentin tai kaatamaan länsimielisen presidentin. Lähestyviin Ukrainan presidentinvaaleihin Venäjä pyrkii vaikuttamaan niin, että Petro Poroshenko ei saisi jatkoa tai että uuden presidentin asema olisi jo valmiiksi vaikea.

      6) K: ”Pyritään vetämään joitakin maita omien tarpeiden mukaan rakennettuihin sotilasliittoihin vastoin kansojen tahtoa.”

      V: Venäjä haluaa tulkita Naton pelkäksi Yhdysvaltain tahdon toteuttajaksi Euroopassa. Jokainen Natoon liittynyt maa on kuitenkin tehnyt päätöksen jäsenyydestä itsenäisesti, Nato ei ole ”vetänyt vastoin kansan tahtoa” mukaan yhtään valtiota. Kuznetsov ei tarkentanut, mitä hän tarkoitti ”joillakin mailla”, mutta mitä ilmeisimmin repliikkiin oli kätketty viittaus myös Suomen Nato-lähentymiseen.

    • Loistavaa, että Suomesta löytyy asiansa osaavia henkilöitä jotka jopa henkensä uhalla paljastavat sotilaallisia rikoksia lähiympäristössämme.

    • molokhorror

      Tänä vuonna maaliskuun alussa, juuri ennen Venäjän presidentin vaaleja, Britannian pääministeri Theresa May julisti Venäjän syylliseksi Sergei ja Julia Skripalin myrkytysyritykseen. Mitään ei asiassa tietenkään oltu tutkittu, koska May lausahti syytöksensä länsimaiden tv-kanavilla heti Scripalien jouduttua sairaalaan. Hän varusti lausumansa kuuluisaksi tulleella peräkaneetilla ”highly likely” eli erittäin todennäköisesti.

      Venäjä vaati tietysti todisteita. Kun juttua alettiin penkoa, se alkoi saada yhä surrealistisempia, satiiriin sopivia piirteitä. Epäloogisuudet alkoivat lopulta olla ylivoimaisia propagandan tuottajille itselleen ja provokaatio alkoi kuivua kasaan. Skripalitkin pääsivät terveinä sairaalasta. Ilmaan jää roikkumaan kysymys: miksi media ei saa haastatella heitä?

      Liittyy aloituksen kanssa samaan sarjaan, mustamaalaus ja lavastus.

      • Sääli-tiltua

        Kovaa on tuo valeiden puolustelu.

        Uskotko itsekään?
        Tai pakkohan sinun on.


      • molokhorror

        Loppuviimeksi kaikki viittaa siihen, että ”highly likely” brittien tiedustelupalvelu MI5 tai MI6 kehitteli koko tarinan (poliittisen johdon pyynnöstä tietenkin) ja myrkkykin saatiin tekopaikan lähistöllä sijaitsevasta Porton Downin vaarallisten aineiden tutkimuslaitoksesta. Tarkoitus oli ”highly likely” saada murhaajan viitta presidentti Putinin harteille ja myös hybridivaikuttaa Venäjän presidentin vaaleihin. Lisäksi saattoi olla tarkoitus kääntää kansan huomio pois omista Brexit-vaikeuksista. Motiivit siis olivat briteillä. Venäjällä ei ollut mitään motiivia ryhtyä moiseen hulluuteen vaalien edellä. Eikä koskaan. Kannattaa kysyä: kuka hyötyi?

        Olisi palstallakin aika ottaa lusikka kauniiseen käteen, ainakin palata todellisuuteen.


      • KlNGl

        Taas sinä onnistuit luomaan uuden epämääräisen version tarinastasi.

        Kuitenkin olet johdonmukaisesti jättänyt vastaamatta kysymyksiin jotka paljastavat täysin varmaksi tarinasi mahdottomuuden.

        Mutta eihän sillä ole mitään merkitystä sinulle, kuten ei silläkään, että hupputeknologisen ennennäkemättömän robotin sisältä paljastuikin ilmielävä ihminen.


      • molokhorror

        Robottijuttu oli leikkiä, ei kaikkea pidä ottaa vakavasti.


      • Fikkendaali
        molokhorror kirjoitti:

        Loppuviimeksi kaikki viittaa siihen, että ”highly likely” brittien tiedustelupalvelu MI5 tai MI6 kehitteli koko tarinan (poliittisen johdon pyynnöstä tietenkin) ja myrkkykin saatiin tekopaikan lähistöllä sijaitsevasta Porton Downin vaarallisten aineiden tutkimuslaitoksesta. Tarkoitus oli ”highly likely” saada murhaajan viitta presidentti Putinin harteille ja myös hybridivaikuttaa Venäjän presidentin vaaleihin. Lisäksi saattoi olla tarkoitus kääntää kansan huomio pois omista Brexit-vaikeuksista. Motiivit siis olivat briteillä. Venäjällä ei ollut mitään motiivia ryhtyä moiseen hulluuteen vaalien edellä. Eikä koskaan. Kannattaa kysyä: kuka hyötyi?

        Olisi palstallakin aika ottaa lusikka kauniiseen käteen, ainakin palata todellisuuteen.

        Sinähän olet myös kommentoinut että näin petturivakoojille venäjän pitääkin tehdä ja että kaikki muutkin tekee näin.
        Tänään näin ja huomenna toisinpäin mutta kyllähän sinut tunnetaan sairaalloisena valehtelijana muutenkin!


      • Putin-Huilo

        Niin kauvan kun Suomen eduskunnassa ovat kommunistit, maanpetturit ovat vapaalla jalalla. Kun SDP avoimesti ajaa Venäjän hallituksen entressit, maan petos on tavallinen business eikä maan petos.
        Kun Suomen terroristit käy donbasissa harjoittelemassa "sissällisota Suomessa 2.0" . Maanpetturit vältä rangaistusta.


    • Upseerismies

      7) K: ”Muita valtioita uhataan rangaistuksilla omien kumppanien tai liittolaisten vapaasta valinnasta.”

      V: Esimerkiksi Itä-Ukrainan Venäjä-mieliset Donetskin ja Luhanskin nukketasavallat tai Georgiasta irtautumaan pyrkivät mukamasvaltiot Etelä-Ossetia ja Abhasia eivät ole ”muita valtioita”, sillä kansainvälinen yhteisö ei niitä tunnusta ja Venäjä on itse synnyttänyt ne hybridioperaatioillaan. Niiden suhde Venäjään ei muodostu myöskään ”vapaan valinnan” perustalle.

      8) K: ”Venäjä ei pyri vastakkainoloon läntisen yhteisön kanssa. Ulkopolitiikkamme tavoite ei ole ekspansio eikä vaikutusvaltamme laajentaminen koko maailmaan. Me emme uhkaa ketään emmekä aio hyökätä kenenkään kimppuun.”

      V: Venäjä on laajentanut aluettaan aggressiivisesti jo Ukrainan kustannuksella ja pitää käytännössä kontrollissaan Georgiaan kuuluvia Abhasiaa ja Etelä-Ossetiaa. Venäjä anasti Krimin erikoisjoukkojensa avulla, Itä-Ukrainassa Venäjä toimittaa sotatarvikkeita ja sodanjohtoa niin sanotuille kapinallisille, ja vastikään Kertshinsalmella Venäjä tulitti ukrainalaisia sotalaivoja.

    • Putin-Huilo

      Itsenäinen Suomen olemassa olo on törkeä provokaatio Venäjän kansalle, kuinka törkeästi voi elämä Suomessa perus suomalaisille olla parempi kun Venäjällä?
      Miten kävi että jopa Suomen eläkeläiset elävät parempi kun duunarit Venäjällä?
      Suomi entisillä vassaalillä ei voi elä parempi kun Venäjä!

    • Aivan erinomainen kirjoutus Paanaselta.

      Yksi tarkennus kuitenkin kohtaan 18:

      "18) K: ”Mitä tulee nykyiseen Ukrainaan, me kannatamme tehtyjen sopimusten noudattamista. Pitää toteuttaa Minskin toimenpidekokonaisuus. Kiovan johto ei pysty Ukrainan vaikean sisäpoliittisen tilanteen takia toteuttamaan velvoitteitaan, nimittäin ryhtymään suoraan vuorokeskusteluun Donetskin ja Luhanskin kanssa.

      V: Kiistaa on Minskin sopimuksen kohtien toteuttamisjärjestyksestä. Venäjä ei halua lopettaa ensin sotatoimia ja tunnustaa omaa rooliaan Itä-Ukrainassa, vaan se haluaa luoda Ukrainaan ensin pysyvän kahtiajaon ”itsenäisten tasavaltojen” muodossa."

      Ukraina ei ala neuvottelemaan Donetskin ja Luhanskin "edustajien" kanssa, koska heillä ei ole alueella mitään määräysvaltaa: He ovat pelkkiä Venäjän sätkynukkeja, joita Venäjä määrää edelleen miten tahtoo. Tuo tarkoittaa Georgian kohdalla todelisuudessa sitä, että alueella on ollut jo yli 10 vuotta kireä tilanne, jossa minkäänlaista edistymistä rauhanneuvotteluissa ei ole tapahtunut ja samaan lankaan Ukraina ei lankea.

    • Eipä-ole-tiltuilla

      kykyä kumota Paanasen näkmyksiä.

      Pätävä toimittaja osoittaa taas kerran taitonsa totuuden puolustajana.

    • Upseerismies

      9) K: ”Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen maailman johto eli harhakäsityksessä, että nyt Venäjän täytyy omaksua kaikki länsimaisen yhteiskunnan liberaalit arvot.”

      V: Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Venäjän johto sekä kansa viestittivät itse, että he haluavat omaksua demokratian ja läntisiä arvoja. Länsimaat pyrkivät integroimaan Venäjän yhteistyöhön ja onnistuivat siinä osittain. Harhakäsitys vallitsi Venäjän kyvystä irtautua totalitaristisen yhteiskunnan painolastista, mutta Länsi ei yrittänyt muuttaa Venäjää pakolla.

      10) K: ”(Venäjän) talous- ja rahoitusryhmittymän avainministeriöissä työskenteli ulkomaalaisia asiantuntijoita. Ulkopoliittista linjaa rakennettiin lähtökohtana sulautua kaikissa kansainvälisen elämän keskeisissä asioissa länteen, jättäen huomiotta Venäjän kansalliset edut koskien itäisiä ja eteläisiä naapureitamme.”

      V: Väite vihjaa, että ulkomaalaiset asiantuntijat olisivat toimineet jonkinlaisina sabotoijina Venäjän hallinnossa 90-luvulla, vaikka Venäjä itse pyysi heidän apuaan pystyäkseen modernisoimaan hallintonsa. Venäjällä oli halu päästä osaksi kansainvälistä yhteisöä, mikä edellytti muun muassa päätöksentekojärjestelmän demokratisointia ja luopumista neuvostoaikaisesta kontrolliasenteesta suhteessa naapurimaihin.

      11) K: ”90-luvulla me noudatimme sokeasti Lännen ohjeita, ja mihin Venäjä lopulta päätyi? Taloudellinen romahdus, separatismin nousu alueilla. Maan varallisuus oli ryöstetty ja joutui oligarkkien käsiin, suuri osa oli viety länsimaihin. Asevoimat olivat rappiotilassa ja valtio oli melkein valtiollisen suvereniteetin menetyksen partaalla.”

      V: Neuvostoliiton kaatumisen jälkihoidossa tehtiin virheitä, mutta Länsi ei tietoisesti pyrkinyt ajamaan Venäjää kaaoksen ja köyhyyden tilaan. Länsi yritti auttaa Venäjää rahallisesti ja neuvonantajien avulla, koska Venäjän sekasorron pelättiin heijastuvan rajojen yli.

      Tälläkin hetkellä Venäjän varallisuus on oligarkkien käsissä, mutta he ovat Putinin ”omia oligarkkeja” ja Putin itse.

    • sitoutumatonups

      UPS:"

      "Venäjän sekasorron pelättiin heijastuvan rajojen yli."

      Miksi nyt ei pelätä.
      Nato, voimakkaimmin Suomen välityksellä, pyrkii kaikin keinoin saamaan Venäjän sekasortoon.

      Tämä sekasortoon saattaminen on ylikäyvä tavoite ollut Amerikan toujuissa.

      Ottaa suunnattomasti päähän kun Krim on rauhallinen ja siitä pitää muisaa sanoa sen sen haltuunoton laittomuuteen vetoamalla. Kansan mieölipiteestä viis.

      Ps Kumpiko Ukrainasta suuremman osan on haltuunsa ottamassa.

      • Ookkonääpöljä

        "Nato, voimakkaimmin Suomen välityksellä, pyrkii kaikin keinoin saamaan Venäjän sekasortoon."

        Suomi ei millään tavalla yritä saada Venäjää sekasortoon! Sellaiset asiat hoituvat venäläisten itsensä toimesta ilman Suomea!

        "Tämä sekasortoon saattaminen on ylikäyvä tavoite ollut Amerikan toujuissa."

        Mitään konkreettista siihen suuntaan ei näy! Luettelepa, jos/kun kerran tiedäöt ja väität!

        "Ottaa suunnattomasti päähän kun Krim on rauhallinen ja siitä pitää muisaa sanoa sen sen haltuunoton laittomuuteen vetoamalla. Kansan mieölipiteestä viis."

        Ei laiton kaappaus feikkivaaleilla muuksi muutu!

        "Ps Kumpiko Ukrainasta suuremman osan on haltuunsa ottamassa."

        Jospa ensin kerrot, että keistä koostuu moinen 'kumpi' ja mitä ihmettä tarkoitat?


    • Upseerismies

      12) K: ”Ongelmat alkoivat, kun Venäjä vuonna 2000 presidentti Putinin valtaantulon myötä alkoi etääntyä linjasta, jonka mukaan Lännen neuvoja noudatettiin mukisematta. Venäjä alkoi nousta taloudellisesti ja sotilaallisesti eikä enää tyytynyt tilanteeseen, jossa Länsi katsoi Venäjän olevan sen taskussa.”

      V: Ongelmat alkoivat siksi, että Putin ryhtyi haastamaan kansainvälistä sopimusjärjestelmää, tukahduttamaan oppositiota, kitkemään sananvapautta ja palauttamaan neuvostoaikaista ”etupiiriajattelua” suhteessa naapurimaihin.

      13) K: ”Muistatte varmasti vuoden 2007 Putinin Münchenissä pitämän puheen. Hän osoitti ongelmat, jotka piti ratkaista tasavertaisen dialogin pohjalta eikä uhkavaatimuksilla ja rikkomalla kaikki sitoumukset, jotka oli annettu ratkottaessa tulevaisuuden Saksan ongelmia 80-luvun lopussa ja sen jälkeen, kun Neuvostoliitto lakkasi olemasta. Silloin…vannottiin ja vakuutettiin, että Nato ei etene tuumaakaan itään.”

      V: Venäjän kanssa ei ole tehty virallista sopimusta siitä, että Nato ei laajene itään. Kun neuvotteluja Itä- ja Länsi-Saksan yhdistymisestä käytiin keväällä 1990, Neuvostoliitto vaati, että Nato ei sijoittaisi joukkojaan ja ydinohjuksia itäiseen Saksaan. Keskustelut koskivat siis Saksaa ja Neuvostoliittoa eikä kukaan osannut ennustaa, että vajaan kahden vuoden kuluttua Neuvostoliittoa ja Varsovan liittoa ei olisi enää olemassa.

      Neuvostoliiton kaaduttua Itä-Euroopan maat ja entiset neuvostotasavallat alkoivat pian itse hakeutua Naton jäseniksi, sillä ne tunsivat turvattomuutta Venäjän naapureina.

      14) K: ”Georgiassa kävi niin, että Saakashvili päätti, että nyt hänelle on kaikki sallittua ja hän heitti asevoimia Etelä-Ossetiaan siellä olleita rauhanturvaajia ja siviileitä vastaan.”

      V: Venäjä oli valmistellut Abhasian ja Etelä-Ossetian valtaamista jo kauan muun muassa jakamalla omia passejaan ja luomalla alueille sotilaallisia jännitteitä. Mihail Saakashvili tiedettiin kuumakalleksi, ja hänet saatiinkin provosoitua vuoden 2008 sodan tekniseksi aloittajaksi. Saakashvili toimi kuitenkin maansa sisällä, kun taas Venäjä toi asevoimansa vieraaseen maahan.

    • Jano.uhkaa

      Ukrainassa rytisee lähiaikoina. Venäjä hakee syytä hyökkäykselleen Ukrainaan. Krimillä eletään vesipulassa koska vesivarat ovat Ukrainan puolella rajaa. Tämän takia venäläiset ovat toimittamassa uutta kalustoa donetskin sepoille.

    • Oi.voi

      Putin nukkuu yönsä pikku poikien kanssa. Putinilla on käytössä neljä vakkari poikaa.

      • joulunaikaarauhaa

        Kirjoitteleekos ne pikkupojat tänne väliajat? Ainakin sen tasoista venäjän puolustelua täällä näkyy.
        Nimimerkki molokhorror ainakin ahkerana, liekkö ykköspoju.
        Mutta Krimin vesitilanne ajaa kyllä putinin joihinkiin toimiin, ehkäpä kun maat kantavat tankkeja alkaa tapahtua?


    • molokhorror

      Googlen johtaja on paljastanut Venäjän ”koko sekaantumisen” määrän vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

      Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai kertoi Yhdysvaltain senaatin komitealle – vastatessaan Jerry Nadlerin (dem) kysymykseen – Googlen selvittäneen, missä määrin Venäjä käytti alustaa sekaantuakseen Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin, joissa Donald Trump (rep) tuli valituksi.

      Pichai sanoo yhtiön tehneen hyvin perusteellisen (”very thorough”) tutkimuksen, ja löytäneen kaksi (2) Venäjään kytkeytyvää mainostiliä, jotka käyttivät Googlessa mainostamiseen noin 4700 dollaria.
      Palaute maanpinnalle. Tosiasiat tulevat esiin, joskus nopeasti ja lopulta viiveellä.

      • molokhorror

        Lisäksi Google löysi joitain muita venäläismainoksia, jotka eivät liittyneet mitenkään Hillary Clintoniin (dem) tai Trumpiin.

        Google itse käytti yli 1,3 miljoonaa dollaria Hillary Clintonin vaalikampanjan tukemiseen.

        Että näin trollit.


    • Tästägoogle

      gatesta saavat kaikki kynnelle kykenevät osansa. Mitä mielenkiintoisempi ja monimutkaisempi vyyhti, sen parempi. Juurakon selvittäminen aidosti kiinnostaa ihmisiä ja median lietsonta kasvattaa varmasti molemminpuolista loanheittoa.

    • molokhorror

      Näin tämä menee, median armoilla ollaan ja yksilön tasolle jää oman järjenkäytön vapaus.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe