Haaste RoTlle

BlueDevil

Niin, koska esität väitteen, sinulla on todistustaakka. Jä väitteet ovat:

"Koska evoluutiota ei tapahdu, on luominen ainoa looginen vaihtoehto. Ja sille antaa tukensa Jumalan Sana"

Eli ensimmäiseksi todista tieteellisellä metodilla tehdyllä vertaisarvioidulla, empiirisellä, tutkimuksella ettei evoluutiota tapahdu. Lainaukset joita et tajua ja nettilinkit eivät nyt kelpaa.

Ja toiseksi, todista edelleen vertaisarvioidulla, empiirisellä tutkimuksella että jokin jumala on olemassa, suorien todisteiden kautta. Raamattu ei esimerkiksi käy todisteeksi.

Ja kolmanneksi: Todista, edellä mainituin keinoin ja ehdoin että Raamattu on todellakin muuttumatonta jumalan sanaa.

Saa suorittaa.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Et ilmeisesti ymmärtänyt niitä kahta tieteellistä artikkelia, jotka käsittelivät havainnoituja rappeutumisen mekanismeja.

      Kaikki muutokset eliöissä johtuvat epigeneettisestä säätelystä, joka johtaa vähittäiseen informaatiokatoon geenivirheiden muodossa. Tämä johtaa meioottiseen rekombinaatioon. Tässä perussyyt eliöiden muutokselle. Ota mikä tahansa väitetty evoluutioesimerkki, niin tarkemman tutkimuksen jälkeen ko. tapaus voidaan sijoittaa jompaan kumpaan kategoriaan, epigeneettinen säätely tai informaatiokato. Polyploidien eliöiden geeniduplikaatiot perustuvat myös epigeneettiseen histonimarkkeriohjattuun mekanismiin.

      Evoluutiota ei siis tapahdu. Sopeutumista kylläkin, mutta se johtuu aina mekanismeista, ei siis satunnaisista mutaatioista ja valinnasta. Eliöryhmien rajat ovat täysin selvät, eikä niitä voi rikkoa. Tämän on ihminen oppinut tuhansien vuosien aikana jalostaessaan eläimiä. Jalostus ei kehitä mitään. Sillä voidaan korostaa toivottuja ominaisuuksia, mutta se rappeuttaa genomia. Geenivirtaa ei saa tuotua eliöryhmän sisälle ryhmän ulkopuolelta. Ja vaikka ihminen tunkisi koiran genomin täyteen uutta DNA:ta, ei solu sitä välttämättä osaisi hyödyntää, koska DNA ei ohjaa eikä sanele yhtään mitään.

      Voimme tehdä loogiset johtopäätelmät. koska evoluutiota ei tapahdu, on ainoa looginen vaihtoehto luominen. Ja mikään muu teos maailmassa ei kuvaa eliöiden luomisen periaatetta niin selvästi kuin Raamattu. Jumala loi eliöt lajityyppiensä eli perusryhmiensä mukaan. Lajityypin sisällä tapahtuu mekanismeihin perustuvaa adaptoitumista ja muuntelua, mutta se ei johda evoluutioon vaan informaation korruptoitumiseen. Ja nämä mekanismit ovat jo tiedossa. Ihmistä ei luotu varioitumaan, ja senkin Raamattu ilmoittaa. Ihmisen ihonväri, pituus, paino jne. voi vaihdella, mutta ihminen on aina vain ihminen. Geneettinen samankaltaisuutemme on n. 99,9 % valitsit vertailukohteeksi kenet tahansa maailman ihmisistä. Sinun ja somalimiehen geneettinen yhtäläisyys on jopa suurempaa kuin kahden suomalaisen välinen geneettinen samankaltaisuus. Tuo 0,1 %:n ero kertoo geneettisestä rappeutumisesta.

      En edes yritä todistaa sinulle Jumalan olemassaoloa tieteellisesti. Jotkut ovat sitä yrittäneet, mutta koen, että Jumala haluaa meidän uskovan Häneen. Jos usko muuttuu näkemiseksi, niin Raamatun kirjoitukset uskon merkityksestä romuttuvat. Jumala varjelee sanaansa. Meillä on kuitenkin paljon historiallisia ja arkeologisia todisteita Raamatun henkilöistä; arkeologia vahvistaa yli 50 Raamatun henkilön historiallisuuden. Neljä evankeliumin kirjoittajaa todistavat Jeesuksen elämästä, ristinkuolemasta ja ylösnousemuksesta. Kaikki Jeesuksen opetuslapset kokivat julman marttyyrikuoleman. Olisivatko he jatkaneet Jeesuksen opetuksen levittämistä, mikäli Jeesuksen ylösnousemus olisi ollut valetta?

      Jos evoluutiota tapahtuisi, löytyisi siitä tieteellisiä todisteita vaikka kuinka paljon. Mutta niitä ei löydy tieteen todellisessa merkityksessä. Jos niitä löytyisi, emme kävisi tätä keskustelua. Olkaamme siis rehellisiä havaintojen kanssa.


      • Se A&E populaation geneettinen monimuotoisuus verrattuna nykyisten ihmispopulaatioiden geneettiseen monimuotoisuuteen on sinulla vielä selittämättä.


      • >>Ja mikään muu teos maailmassa ei kuvaa eliöiden luomisen periaatetta niin selvästi kuin Raamattu. Jumala loi eliöt lajityyppiensä eli perusryhmiensä mukaan. <<

        Olet mitä pahin Raamatun vääristelijä.


      • Ymmärrätkö

        Jos onkin ihmiselle käsittämätön voima, Jumalaksinkin kutsuttu, joka tätä kaikkea pyörittää, niin Jeesus vesittää Raamatun käyttämisen oman teorianne tueksi.

        Jeesuksen takia Raamattua voi pitää ainostaan jonkinlaisena henkisenä oppaana, ei kuvauksena maailman synnylle.


      • Ewokki

        "Eliöryhmien rajat ovat täysin selvät, eikä niitä voi rikkoa."

        En ole vielä tavannut kahta kreationistia, jotka olisivat samaa mieltä eliöryhmien rajoista. Löytyykö kreationistien pseudotieteilijöiltä listaa eliöryhmistä vai ihanko fiilispohjalta menet tuollaista väittämään?


      • BlueDevil

        "Et ilmeisesti ymmärtänyt niitä kahta tieteellistä artikkelia, jotka käsittelivät havainnoituja rappeutumisen mekanismeja."

        Rappeutumisella ei ole mekanismeja.

        "Kaikki muutokset eliöissä johtuvat epigeneettisestä säätelystä, joka johtaa vähittäiseen informaatiokatoon geenivirheiden muodossa. "

        Epigeneesi on osa evoluutiota.

        "Tämä johtaa meioottiseen rekombinaatioon. Tässä perussyyt eliöiden muutokselle. Ota mikä tahansa väitetty evoluutioesimerkki, niin tarkemman tutkimuksen jälkeen ko. tapaus voidaan sijoittaa jompaan kumpaan kategoriaan, epigeneettinen säätely tai informaatiokato. Polyploidien eliöiden geeniduplikaatiot perustuvat myös epigeneettiseen histonimarkkeriohjattuun mekanismiin."

        Ainoastaan sinun mielestäsi, ei tieteen.

        "Evoluutiota ei siis tapahdu. "

        Kuitenkin empiirisesti todistetusti tapahtuu.

        "Sopeutumista kylläkin, mutta se johtuu aina mekanismeista, ei siis satunnaisista mutaatioista ja valinnasta."

        Kuitenkin mutaatiot on todistettu.

        "Eliöryhmien rajat ovat täysin selvät, eikä niitä voi rikkoa. "

        En menisi vannomaan. Sian voi yhdistää ihmiseen DNA avulla. Jolten olet taas väärässä.

        https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/tutkijat-kasvattivat-sian-ja-ihmisen-sekasikion

        "Tämän on ihminen oppinut tuhansien vuosien aikana jalostaessaan eläimiä. Jalostus ei kehitä mitään. Sillä voidaan korostaa toivottuja ominaisuuksia, mutta se rappeuttaa genomia. Geenivirtaa ei saa tuotua eliöryhmän sisälle ryhmän ulkopuolelta."

        Ja kuitenkin niin voi tehdä...

        " Ja vaikka ihminen tunkisi koiran genomin täyteen uutta DNA:ta, ei solu sitä välttämättä osaisi hyödyntää, koska DNA ei ohjaa eikä sanele yhtään mitään."

        Ja kuitenkin toisin on todistettu.

        "Voimme tehdä loogiset johtopäätelmät. koska evoluutiota ei tapahdu, on ainoa looginen vaihtoehto luominen. Ja mikään muu teos maailmassa ei kuvaa eliöiden luomisen periaatetta niin selvästi kuin Raamattu. Jumala loi eliöt lajityyppiensä eli perusryhmiensä mukaan. Lajityypin sisällä tapahtuu mekanismeihin perustuvaa adaptoitumista ja muuntelua, mutta se ei johda evoluutioon vaan informaation korruptoitumiseen. Ja nämä mekanismit ovat jo tiedossa. Ihmistä ei luotu varioitumaan, ja senkin Raamattu ilmoittaa. Ihmisen ihonväri, pituus, paino jne. voi vaihdella, mutta ihminen on aina vain ihminen. Geneettinen samankaltaisuutemme on n. 99,9 % valitsit vertailukohteeksi kenet tahansa maailman ihmisistä. Sinun ja somalimiehen geneettinen yhtäläisyys on jopa suurempaa kuin kahden suomalaisen välinen geneettinen samankaltaisuus. Tuo 0,1 %:n ero kertoo geneettisestä rappeutumisesta."

        Valitsen jonkun Saharan eteläpuolisesta afrikasta, jolloin geneettiseksi eroksi tulee sellainen 4 prosenttia. Muutenkin tuo on pelkkää mielipidettä, ei tieteellistä faktaa.

        "En edes yritä todistaa sinulle Jumalan olemassaoloa tieteellisesti. Jotkut ovat sitä yrittäneet, mutta koen, että Jumala haluaa meidän uskovan Häneen."

        Koska et pysty.

        "Jos usko muuttuu näkemiseksi, niin Raamatun kirjoitukset uskon merkityksestä romuttuvat. Jumala varjelee sanaansa. Meillä on kuitenkin paljon historiallisia ja arkeologisia todisteita Raamatun henkilöistä; arkeologia vahvistaa yli 50 Raamatun henkilön historiallisuuden. "

        Ja kumoavat esimerkiksi Mooseksen ja Jeesuksen...

        "Neljä evankeliumin kirjoittajaa todistavat Jeesuksen elämästä, ristinkuolemasta ja ylösnousemuksesta."

        Paitsi etteivät todistaneet, ei ole tietoa kuka kirjoitti evankeliumit.

        " Kaikki Jeesuksen opetuslapset kokivat julman marttyyrikuoleman. Olisivatko he jatkaneet Jeesuksen opetuksen levittämistä, mikäli Jeesuksen ylösnousemus olisi ollut valetta?"

        Mikseivät olisi?

        "The remainder or even all of the claims of martyred apostles do not rely upon historical or biblical evidence."

        Eli taas valehtelet

        "Jos evoluutiota tapahtuisi, löytyisi siitä tieteellisiä todisteita vaikka kuinka paljon. "

        Niitähän löytyy.

        "Mutta niitä ei löydy tieteen todellisessa merkityksessä. "

        Eli siinä merkityksessä jonka sinä tieteelle annat ihan itse. Siis vääristellyssä.

        "Jos niitä löytyisi, emme kävisi tätä keskustelua. Olkaamme siis rehellisiä havaintojen kanssa. "

        Kyllä käymme, koska sinä et uskonnollisista syistä evoluutiota hyväksy, vaan luotat taikatemppuihin.

        Etkä kyennyt haasteeseen vastaamaan.


    • Täydennys: Eliöryhmien rajat ovat täysin selvät, eikä niitä voi rikkoa. Tämän on ihminen oppinut tuhansien vuosien aikana jalostaessaan eläimiä ja kasveja.

      • Ihminen kykenee siirtämään meduusan geenin useille eri oliöille saaden niissä aikaan saman fluorenssi-ilmiön kuin meduusassakin. Lajirajojen ja jopa domeenien rajojen yli tehdään geenisiirtoja nykyään rutiinilla ja tuntuvat ne toimivan.


      • agnoskepo kirjoitti:

        Ihminen kykenee siirtämään meduusan geenin useille eri oliöille saaden niissä aikaan saman fluorenssi-ilmiön kuin meduusassakin. Lajirajojen ja jopa domeenien rajojen yli tehdään geenisiirtoja nykyään rutiinilla ja tuntuvat ne toimivan.

        Heitin selälleni ja aloin lueskella eilen tullutta Tiede lehteä. Tuore Tiede lehti kertoo sivulla 16 seuraavaa:
        "VTT:ssa on kehitetty menetelmä, jossa albumiinia tuottaa kanan sijaan sieni. Tutkijat nappasivatkanan albumiinia koodaavan geenin hja siirsivät sen homesieniin lukeutuvan Trichoderma reesei-rihmsieneen."

        Eli siinä paukkui niin lajiraja kuin domeenirajakin.


      • Tarkoitatko nyt eliöryhmillä niitä epäraamatullisia baramiinejai vai mitä?


      • hehhhee
        agnoskepo kirjoitti:

        Heitin selälleni ja aloin lueskella eilen tullutta Tiede lehteä. Tuore Tiede lehti kertoo sivulla 16 seuraavaa:
        "VTT:ssa on kehitetty menetelmä, jossa albumiinia tuottaa kanan sijaan sieni. Tutkijat nappasivatkanan albumiinia koodaavan geenin hja siirsivät sen homesieniin lukeutuvan Trichoderma reesei-rihmsieneen."

        Eli siinä paukkui niin lajiraja kuin domeenirajakin.

        Ja taas Tomilla naama punottaa:D


    • "Kaikki muutokset eliöissä johtuvat epigeneettisestä säätelystä, joka johtaa vähittäiseen informaatiokatoon geenivirheiden muodossa. "

      Ja sitten edes yksi tieteellinen tutkimus, jossa noin todetaan.
      Mikä epigeneettinen säätely saa nykyihmisen muuttumaan neandertalin ihmiseksi?

      • Määrittele neandertalinihminen. Niiden geneettinen yhtäläisyys meidän kanssamme on 99.84%, todennäköisesti vieläkin enemmän koska kuoleman jälkeen sytosiiniemäkset alkavat vaihtua tymiiniksi.

        Neandertalinihmisen roisimpi luuston rakenne johtui epigeneettistä kytkimistä, joita säätelee ravinto ja ilmasto.

        Tämänkin asian olen sinulle lukemattomat kerrat opettanut, mutta et vaan opi, vaan jatkat trollaamista. Se on merkki tyhmyyydestä.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Määrittele neandertalinihminen. Niiden geneettinen yhtäläisyys meidän kanssamme on 99.84%, todennäköisesti vieläkin enemmän koska kuoleman jälkeen sytosiiniemäkset alkavat vaihtua tymiiniksi.

        Neandertalinihmisen roisimpi luuston rakenne johtui epigeneettistä kytkimistä, joita säätelee ravinto ja ilmasto.

        Tämänkin asian olen sinulle lukemattomat kerrat opettanut, mutta et vaan opi, vaan jatkat trollaamista. Se on merkki tyhmyyydestä.

        "Neandertalinihmisen roisimpi luuston rakenne johtui epigeneettistä kytkimistä, joita säätelee ravinto ja ilmasto."

        Vai olet oikein opettanut? Ja opetuksesi puerustuu mihin tieteelliseen tutkimukseen?

        Neandertal oli kaikkien tutkijoiden mukaan kiistatta oma lajinsa, joskin nykyihmisen sisarlaji. Eroja oli paljon muitakin kuin "roisimpi luusto" . Esimerkiksi eräiden luiden muoto, rintakehän muoto, suhteessa lyhyemmät kädet, vahva luuharjanne kulmilla, aukko poskihampaiden takana, keskimäärin suuremmat aivot, heikommin kehittyneet tasapainoelimet.
        On siinä sinulle epigenetiikkaa.

        Entä heidelbergensis ja erectuslajit? Olivatko nekin epigeneettisiä muunnelmia nykyihmisestä?

        Selittelysi on epätoivoista, mutta mitään muutahan sinulle ei enää jää. Paras sarja siirtymäfossiileja, mistä evoluutiobiologi voisi koskaan haaveilla, on mielestäsi rinnastettavissa sarjaan peräkkäin laitettuja haarukoita. Et kai luule, että tuo uppoaa yhteenkään täysipäiseen kirjansa lukeneeseen ihmiseen?


    • uhuhgfgf

      Jumala on kaiken Luoja ja hän loi ihmisen OMAKSI KUVAKSEEN! Jumala loi alussa myös biodiversiteetin maapallolle, ja on tyhmää yrittää ryhtyä selittämään lajirunsautta ilman Jumalaa.

      Se ei pidä paikkaansa, että kaikki eliölajit olisivat sukua keskenään, jotkin lajit ovat sukua keskenään, Luoja kun todisteiden valossa loi kaiken niin viisaasti, että jonkin verran pystyy syntymään uusia lajeja, ja luomakunta on siten joustava, että sopeutumista pystyy tapahtumaan, kun olosuhteet muuttuvat.

      Jumala loi ihmisen myös rakkauden kohteekseen, pohjattomalla rakkaudella Jumala rakastaa ihmisiä, ja vaikka ei ollut Jumalan syy, että pahuus ja tottelemattomuus tuli maailmaan, antoi Jumala silti ratkaisun pahuuteen, hän antoi ainokaisen Poikansa Jeesuksen kärsiä sijaisena rangaistus meidän ihmisten puolesta, jotka olemme rikkoneet Jumalan käskyt, ettei yksikään hukkuisi, joka haluaa uskoa tähän Jeesukseen.

      • AteistiVaan

        Kun sanot, että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, tarkoitatko, että Jumala on fyysisesti vai henkisesti ihmisenkaltainen?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe