Miltä manselaisesta tuntuu käydä Helsingissä?

HaiharaBoy

Uskoisin, että tamperelainen kokee ahdistavana Helsingin (Suomen oloissa) hetkisen tunnelman. Hän tuntee varmaan olevansa pois omalta mukavuusalueeltaan. Manselaista ahdistaa, koska hän ei ehdi noteerata jokaista vastaan tulijaa vilkkaalla kadulla. Fiksu tamperelainen huomaa myös räikeästi yli- tai alipukeutuneensa pääkaupunkireissullaan.

Suurin surku manselaiselle Helsingissä kuitenkin tulee, kun hän ei heti löydä kuumaa ja tirisevää mustaa makkaraa ja maitoa myyvää grillikioskia.

46

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Morosullekkin

      Alkuperäiseen kysymykseen en voi vastata, koska en ole Tamperelainen. Mutta käännän tämän niin että miltä tuntuu itä-suomalaisen käydä mansessa. Hyvältä! Ei ahistanu yhtään, kiva kaupunki.

    • KunKysytNiinVastataan

      Ensinmäisenä helsingin kaduilla kiinnittää huomion valtava päihdeongelmaisten määrä, niiden lisäksi monista ihan siististi pukeutuneista ihmisistä näkee selkeästi, että päällä on jokin mielenterveyslääkitys, tyhjä, samea ja väsynyt suoraan eteenpäin tuijottava katse, hitaat kaavamaiset liikkeet. Paljon myös loisimassa haittaihmisiä alikehittyneistä etelänmaista ja taskuvarkaita ainakin 50X määrä Tampereeseen verrattuna.

      Helsinki itsessään on ruma, muistuttaa tympeää venäläistä kaupunkia, liikennettä on tungettu 1900-luvun alussa kaavoitetuille kaduille moninkertainen määrä, mitä sujuvasti voi liikennöidä.

      Mitä ihmiten mielipiteitä olen kuullut, niin kukaan ei halua Helsinkiin, kiroavat pelkkää työmatkaakin sinne. Kehäteillä on jatkuvasti kolareita, hyvin harvoin liikenne toimii edes sujuvasti.

      • Örpst

        Helsinkiläiset eivät osaa liikkua rauhallisesti. Näyttää olevan alituinen kiire jonnekin


      • KKDS
        Örpst kirjoitti:

        Helsinkiläiset eivät osaa liikkua rauhallisesti. Näyttää olevan alituinen kiire jonnekin

        Mansessa taas on näitä autokaahareita kun ei parempaan pystytä.


      • kokoomussekoomus

        No Tampereen keskusta se vasta onkin täynnä narkkareita ja juoppoja, roskaa ja melua ja autoja. Ja hirveitä torneja tulossa.


    • Ikurin.ile

      Kauniisiin naisiin tottuneita manselaisia järkyttää stadin suuri ylipainoisten sonkajärveläistyyppisten naisten määrä.

    • PeteParkano

      Minä, parkanolainen, matkustin kerran junalla työmatkalle Helsinkiin. Tampereella ihmettelin, kun junaan alkoi nousta pyöreä- ja tihrusilmäisiä matkustajia. Totesin heidät tamperelaisiksi heidän hauskan "nääs, nääs"-puhetavan perusteella.

      Manselaiset vaikuttivat olevan kovin täpinöissään päästessään junaan ja vieläpä matkustamaan Helsinkiin. Suunnittelivat kovasti "Kekkosen linnan" ja olymppia tattionin katsomista. Aikoivat myös käydä katsomassa meren rantaa ja merta haistelemassa.

      Olin hurmioissani niistä tamperelaisista luonnon lapsista. Kovasti he tekivät koko matkan ajan pienillä tihrusilmillään huomioita toisista junan matkustajista ja ikkunan näkymistä. Täytyy kyllä sanoa, että silloin tuli minun nääs-sanan kiintiöni täyteen, kun sitä kuuli koko ajan.

      Vähän koin surumieltä, kun manselaiset touhukkaina jäivät vahingossa pois jo Pasilan asemalla. En tiedä miten heidän Helsingin matkansa sujui. Pikku harmi.

      • fghjkjhgfghjhg

        Noniin, sinä stadilainen, tarkista psyykelääkityksesi, nyt alkaa taas jo mennä levottomaksi....


    • 7474636363

      Kiva käydä sivistyksessä.
      Kaikki puhuu ääneen toisilleen ,
      välittämättä kun vieressä on esim. kahviloissa ja ravintoloissa muita ihmisiä.
      Eivät tuijota suu auki,
      ja häpeilemättä kuuntele kun tuijottaa toisten puheita ja tekemistä.
      Huolehtivat enemmän omista asioistaan kuin muiden ,
      ei niin paljon kateutta ja katkeruutta esim. naapurin tai sukulaisen autosta , talosta ym.
      On menestyjiä enemmän ja jokapuolella.
      Kuulee ja näkee ulkomaalaisia ja fiksuja .
      Varmasti on paljon negaa , mut kiva on käydä ja fiilistellä kansaivälisyyttä.
      Tre on huippupaikka asua ja elää.

      • eeere

        Kangasalaisena voi todeta että Manse on edelleen landekylä jossa kaikki tuijottaa toisiaan.


    • Mustaapatukkaa

      Näin manselaisena koen Helsingissä käymisen mukavana vaihteluna. Olen mieltynyt mustaan makkaraan ja käyn muutaman kerran viikossa hakemassa sitä pääkaupungistamme.

    • kyänäinon

      Hyvältä! Näkee miten ihmiset osaavaat liikkua ruuhkissa ja ovat hienosti pukeutuneita. Eivät syljeskele, huuda ja räi kaduilla tupakka suussa niin kuin manselaiset. Käyttävät myös pipoa eivätkä vedä pakkasessa pää paljaana niin kuin täällä. Ja kaunista arkkitehtuuria!

    • Uytzi

      No leikki leikkinä. Onhan Helsingissä hyviäkin puolia, esimerkiksi Tampereelle lähdössä oleva juna

    • mansetar

      Taannoin ollessani ja seuraillessani Helsingissä sikäläista raideliikennettä, niin tulin siihen tulokseen, että aikoinaan, jos olisimme perustaneet nysseratikan, niin Nokialtakin pääsisi keskustaamme kyseisellä kulkuneuvolla tuota pikaa shoppailemaan ilmastoystävällisesti.

    • Mansen.Mikael

      Käyn tsadissa vain hyvin vastenmieleisesti, lähinnä vain silloin, kun matkustan sieltä johonkin eteenpäin. Hellsinki on todella ahdistava paikka, sen kummemmin pyrkimättä analysoimaan ja erittelemään. Hesalaiset itse tietävät, mistä on kysymys. Tampere on tuhat kertaa parempi paikka.

    • PaavoPekkala

      Tamperelaiset vaikuttavat yhtä ahdistuneilta kuin Näsi- ja Pyhäjärven väliselle kannakselle ahdettu Tamperen taajamakin.

    • ihan.bueno

      Helsingissä on mukava käydä, etenkin kesällä. Tosin asua en siellä haluaisi, kun kaikki on jotenkin hankalampaa kuin Tampereella. Toisaalta esimerkiksi vanhoja rakennuksia siellä on enemmän. Puolensa ja puolensa. Paikallisten kanssa on mukava jutella, ja Tampereesta sekä tamperelaisista tunnutaan tykkäävän.

    • outohommaaaa

      Outo homma sinänsä jos mansea morkataan kun moni haluaa muuttaa tänne. Mitä helsingissä edes käy katsomassa henkilöitä joilla kiire ei mihinkään ja niin halpoja vuokra-asuntojakin hoh hoh hoh hoh hoh,- yksiö kellarissa 13 neliöö ja vuokra 1000eur kk.

    • pirkan.maalainen

      Sitä tolkutonta kiirettä eniten ihmetellyt,,onpa saattanut joskus jäädä suukin auki,kun nähnyt jonkun juoksu-jalkaa pinkovan bussin tai ratiikan perään? Kuitenkin siellä "boxissaan" tuskin jaksaa muuta kuin pakollisen olla,,ei keittiötä,ei ruuanvalmistusvälineitä,,hyvä kun edes vessa! Aamukahvikin juodaan töihinmennessä kioskin mukista taas hirmuisella kiirellä harppoen ja juoksun-nytkääkin mennen! Ihme sakkia! Metron portaissa pitää päästä "ohi" kun on niiiiiiin kiire sielläkin.
      Tuota metron portaiden ohittelu-asiaa ihmettelin myös Lontoossa,,kummallista kun maassa on vasemmanpuoleinen liikenne,silti metronportaissa pitää ohitus tehdä vasemmalta...

    • aamukahviii

      Justiin toi että aamukahvi haetaan kioskilta ja ihmettelykulttuuri että lampun voi vaihtaa itse. Tampere ihan hyvä kaupunki kun riittävästi porukkaa. Itse en keskustaa pidä mitenkään ihmeellisenä kun mielummin käyn laitamilla ostoksilla.
      En kaipaa yhtään tönimisiä anteeks anteeks kiire kiire.

    • Kaakinmaantytär

      Tamperelaisten elämä/eläminen on lähinnä sellaista jurnuttamista.

      • ooeww

        Miksi Mansessa vieläkin ihmiset toljottaa vastaantulijaa ?


      • housut.jalkaan
        ooeww kirjoitti:

        Miksi Mansessa vieläkin ihmiset toljottaa vastaantulijaa ?

        On se sinulle ennenkin neuvottu, mutta neuvotaan nyt uudelleen kun kerta tarpeen on: laita vaatteet päälle ennen kuin tulet tänne, niin kukaan ei toljota.


      • 474646366

        Katso nyt näitä rääsyläisiä,
        mauttomampia ei juuri mistään löydy,
        typerät kireät miesten kalsarit jokaiselle läskiperse ämmällä jalassa , ostakaa kaksi peiliä niin näette itsenne takaa.
        Roiskittu kirkaanvärisiä vaatteita kuin pikkulapset äitinsä/isänsä vaatekaapilla käyneenä,
        ei mitään makua eikä silmää, voi mitä resupekkoja epäsiististi ja mauttomasti.
        Tukka puukolla leikattu ja itse sieltä täältä värjätty pikku kännissä kuin kananperseestä.


    • NärkäSieni

      1970-luvulla Tampereella oli kampanja, joss kehotettiin ihmisiä menemään aina kun mahdollista Hämeenkadulle kävelemään katua päästä päähän kiireisen näköisenä. Kaupungissa vieraileva saisi siten käsityksen, että Tampere on suurkaupunki.

    • 737448848

      Hgissä on kiva liikkua kun ei ole jokaisen hissin, oven ,
      rullaportaiden ja hyllyjen välissä keskustassa joku juttelemassa tai haaveilemassa,
      vastakkain kärryillä tai lastenvaunuilla tukkona , samoin linja-autoon eikä junaan ängetä tietenkään ennenkuin poistujat ovat tulleet ulos.
      Siellä ei piruuttaan ole parkkiruudussa pysäköinnissä,
      kun joku on tulossa ruutuun vaan lähdetään reippaasti ,
      täällä kaikki kestää iäisyyden ja pirullisuus,
      kun huomaa että joku on tulossa ei varmasti lähdetä mihinkään.

    • PaavoPekkala

      Helsingissä pyöräilijär EIVÄT pyöräile jalkakäytävillä kuten Mansessa. Tätä manselaiset Helsingissä käydessään ihmettelevät toljottaen.

    • Beke

      Tampere yrittää tehdä kaupungista niin sanotun ison kaupungin rakentamalla isoja taloja. ratikka ym.
      Kuitenkin ilmapiiri on kuin pienessä maalaiskaupungissa.

      • maalaiskaupunkiii

        Siks tykkäänki asua tampereella kun maalaiskylän henkeä ja laitamilla käyn ostoksilla. Sen verran riittävästi kuitenkin ihmisiä keskustassa ettei tule mieleen tuossa kävelee taas toi. Terve menoa vaan johonkin helsinkiin ja osta vaikka omakotitalo hoh hoh hoh kiäh kiäh kiäh.


      • Beke
        maalaiskaupunkiii kirjoitti:

        Siks tykkäänki asua tampereella kun maalaiskylän henkeä ja laitamilla käyn ostoksilla. Sen verran riittävästi kuitenkin ihmisiä keskustassa ettei tule mieleen tuossa kävelee taas toi. Terve menoa vaan johonkin helsinkiin ja osta vaikka omakotitalo hoh hoh hoh kiäh kiäh kiäh.

        Asun Kangasalla omakotitalossa. En ole muuttamassa Hesaan .Mutta Mansessa on se toljottava ilmapiiri eikä siitä pääse mihinkään,


      • IlmainenNeuvo
        Beke kirjoitti:

        Asun Kangasalla omakotitalossa. En ole muuttamassa Hesaan .Mutta Mansessa on se toljottava ilmapiiri eikä siitä pääse mihinkään,

        Pääsee siitä. Pistä vaatetta päälle.


    • ostalasit

      Ei tuijoteta ympäriltä kun on kahvilassa tai ravintolassa,
      ja kuunnella mykkänä ja puhumattomana ,
      että kuullaan jokainen sana naapuripöydästä,
      katso hyvä nyt Treella pariskuntia tai perheitä ,
      eivät puhu keskenään mitään,
      on kovia murjottaan,
      ja keskittymään muiden tekemisiin ja keskusteluihin intensiivisesti,
      oma elämä on täysin hukassa tai sitä ei todellaan ole edes.
      Helsingissä ihmiset eivät koko ajan tyhmänsuoraan tuijota naapuripöytään ,
      häpeilemättä kuin sivistymätön tapparanmiäs täällä.

      • asdfghjklpoiuyt

        Tuo toisten vahtaaminen ja kuuntelu on täysin totta, nykyään se on onneksi dramaattisesti vähentynyt, kun kaikki tuijottavat kännykkää. Usein pariskunnat ravintolassakin istuvat mykkinä naama kiinni oman puhelimensa kosketusnäytöllä. Jotain hyötyä siis tuosta typerästä kännykkäorjuudestakin.


      • Bussi12

        Linja-auto pysäkillä 95 % tuijottaa rivissä kännyköitä. Huvittava näky.


    • hehmistästuon

      Heh mistäs tuon näet ettei pariskunnat juttele keskenään ja vaikka lähtenyt rentoutuun ravintolaan niin ei tarvi puhua, onko sinulla joku kompleksi puhumisesta. Jahas oletkin sitten käynyt ranskassa ja nähnyt puhekulttuurin. Taitaa sinua vaivata yksinäisyys.

      • osuiJaUpposi

        Nyt tunsit itsessäsi piston henkilökohtaisesti ja siksi raivostuit, mykkä toisten kyylääjä.


    • kateusnaamassa

      Hesaan verrattuna,
      on suurin osa kauhean kärsineen näköisiä ,
      vaikeeta ja hirveetä näytää elo olevan,
      aivan kuin joku vääntäisi p-reikään liian iso ruuvia koko ajan.
      Missä näet levollisen,
      Itsevarman ja tyytyväisen ,
      hymyilevän Trelaisen?
      Kärsimys ja katkeruus näkyy
      naamavääräisenä ilmeenä katukuvassa.
      Ei nauru eikä ilo ole koskaan heillä läsnä.
      Kuin nousuhumalassa.

    • uskotaaannn

      Uskotaan uskotaan että olet yksinäinen ja näet vaan kateellisia ihmisiä naamat mutrulla. Mikä mielen noin synkäksi. Hyvää herjaa tosiaan että helsingissä tyytyväiset ihmiset. Oikeen riemuitsevat siitä kuinka halpaa asuminen.

      • 74744644

        Miksi toistat sanoja:
        - yksinäisyys
        - halpa

        Siitä puhe mistä puute, vai etkö muuten käsitä mistään mitään katkeruuksissasi?
        Koita nyt hyvä lapsi kestää itseäsi, ettäs kehtaat....


    • Girsti

      Manselaiset ovat kuin koko elämänsä kaivossa elänyt sammakko. Se luulee koko maailman olevan siinä kaivossa. Valtamerestä sillä ei ole tietoakaan. Sorry manselaiset, mutta näin se vain on.

      • tähäntaasviisasta

        Noin se juuri onkin, kun ei ole vertailupohjaa eikä uskallusta lähteä mihinkään,
        niin juuri nämä missään muualla koskaan käyneet ovat aina suuna ja päänä arvostelemassa minkälaista muualla on , pelkkien kapeiden huhujen perusteella.
        Olen joka mantereella käynyt ja kymmenissä kaupungeissa ja maissa ja missään ei ole näin synkkää ja epävarmaa väkeä näkynyt, no ehkä itäisessä naapurimaassa.


    • Mansesammakko

      Mansesammakko. Hih!

    • MaamaMia

      Tamperelainen uskoo, että maailma loppuu Näsineulasta näkyvään horisontiin, eikä usko mitään olevan horisontin ulkopuolella.

    • juurikin_näin

      Kehä III sisäpuolella on parasta sieltä pois vievät tiet. Joka vuosi siellä joutuu käymään ja aina on yhtä mahtavaa päästä sieltä pois.

    • josjoutuuuuu

      Jos joutus Helsingissä käymään niin melko varmaa että äkkiä pois. Mitä helvettiä siellä nyt mukamas niin ihmeellistä.
      Ostat mitä vaan niin älyttömät hinnat.

    • pirkan.MAALAINEN

      Helssinki ja helssinki! Mikä sen hienoksi tekisi? Hirveet määrät mustia naamoja lontimassa joka puolella ja se kälätys!Ihmiset on leuhkoja ! Saisi olla 7metriä korkea muuri ympärillä etteivät tulisi sieltä "helssinkistään" poies,,

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe