Suomessa(kin) tulee olemaan kaksi kilpailevaa kirkkoa

tässä_sitä_ollaan

MP:n ja Suomen kirkon rauhanomaisen rinnakkaiselon aika on tässä maassa ohitse. Jos skisma jatkuu, kohta käy niin, että täkäläiset venäläistaustaiset eroavat Suomen ortodoksisesta kirkosta ja siirtyvät MP:n seurakuntiin. Myöskään venäläiset maahanmuuttajat eivät tulevaisuudessa enää integroidu Suomen kirkkoon vaan pysyvät Moskovan alaisuudessa. MP näkee Ekumeenisen patriarkaatin touhut Ukrainan nationalistien kanssa sodanjulistuksena, ja katsoo Suomenkin liittyneen mukaan tähän kirkolliseen Barbarossa-sotaretkeen pyhää Venäjää vastaan.

EP Bartolomeos ehti jo kiitellä suomalaisia tuesta, ja kävihän täällä veijari Poroshenkokin Leoa hyvittelemässä. Viron jupakan 90-luvulla Moskova antoi suomalaisille anteeksi, mutta ei enää tätä. Pian alkavat ruplat virrata MP:n seurakunnille Suomessa, ja sipulikupolit kohoavat viimein Helsingin Itäkeskukseen tai jonnekin muualle. Kun kuluu kylliksi vuosia, Suomessa on venäläisen maahanmuuton ansiosta enemmän MP:n ortodokseja kuin Suomen kirkon jäseniä. Se on vain ajan kysymys.

Suomen kirkon tuki EP:n Viron ja Ukrainan projekteille johtaa ironisesti siihen, että täällä tulee olemaan samanlainen masentava kirkollinen tilanne kuin Virossa ja Ukrainassa: patriarkaattien välinen kylmä sota ja kirkkojen välinen kilpailu (Suomessa kilpailu nimenomaan ortodoksisista maahanmuuttajista). Koska emme noudattaneet puolueettomuutta, joudumme kärsimään seuraukset! Kirkon johdossa tiedetään kyllä se, mitä ei sanota. Ei ihme että Leo oli niin loppuunpalaneen näköinen itsenäisyyspäivänä (Eliasta puhumattakaan).

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomiparka

      Venäjän suunnalta ei voi tulla muuta vihaa ja agressiota..
      1. Suomeen muuttaneet venäläiset ortodoksit eivät yleensä liity täkäläiseen seurakuntaan koska silloin he joutuisivat maksamaan kirkollisveroa. Jotkut kyllä käyvät meikäläisten jumalanpalveluksissa.
      2. Itäkeskuksen kirkkohan on myynnissä. Ei venäläiset tarvitse entisten lisäksi uusia kirkkoja, kävijöitä on vähän.
      3. Venäjän maallinen ja hengellinen johto ei pane miekkaansa tuppeen ennenkuin itsnäinen Suomi on tuhottu.

    • höhhöhpyh

      Joo-ohhh. Emme elä 40-luvulla. Venäjä ei varmasti tee Suomella mitään. Eikä ole uhka meille. Eihän siellä Jehovan Todistajatkaan saa toimia. Ja mitenköhän se oli Pelastusarmeija? Kannattaa kuitenkin herätä nykyaikaan jos sattuu olemaan se sodan käyneen isän seuraava jälkeläinen. Isä Jumalako on niin avuton, ettei osaisi ihmistä pelastaa ja auttaa vaikka tämä ei olisi ikinä käynyt sen paremmin Venäjän kuin Suomenkaan ortodoksisessa kirkossa!!

    • Suomiparka

      Ohoh höhhöhpyh, päivitäpä tietosi. Mikäs vuosi se olikaan kun Venäjän armeija hyökkäsi ja valloitti Krimin? Eikös se ollut 2014?
      Tällä suunnalla ei ole enää muita sopivia hyökkäyksen kohteita kuin Suomi. Venäjän on pakko yrittää laajentua. vaikka lisämaalla ei tekisi mitään.

    • Tämäpohjoinenkateus

      saisi maadoittua johonkin pois.

    • Suomiparka

      Monet kysyvät, miksi Venäjä hyökkäisi?
      Ainoa pätevä vastaus on että koska se pystyy siihen.

      • starmanwaitinginthesky

        ...että sitten jos koska ja kun...ufosieppauksia uotellessa...niitä kun ei olla kyetty todistamaan mahdottomiksi, niin siispä ne voivat olla mahdollisia, vai....?????


    • Historiahoi

      Eiköhän venäläisten pitäisi katsoa itseensä. 30-luvulla tuhosivat 10 000 kirkkoa ja teloittivat 400 000 pappia, munkkia ja nunnaa. Koska nämä asiat selvitetään? Todella hirveää ortodoksisuuden halventamista.

    • eppu.epänormaali

      Ei kellään ole juolahtanut mieleen vouhkata Tsernobylistä tai 1961 Tsar Bombasta Lappiinkin tulleine radioaktiivisine laskeumineen? Kyllähän tuo meillä Suomessakin uraani halkeaa ja tuottaa lamppuun valkeaa.

    • niinjanäinväärinpäin

      Kyä niitä sipuleita pykätä saa mutta herra ei niissä asu. Rosvovaltion toimet ei uskoa Suomessa katkaise.

    • Historiahoi2

      Keskustelun aloittajan näkemys on hyvin lähellä totta, hyvin argumentoitu. Tarvitseeko Suomen ortodoksinen kirkko venäläisiä? Aivan hyvin he voisivat perustaa omia seurakuntiaan ja rakentaa omia kirkkojaan niin kuin itse haluavat. Näinhän tapahtuu monissa Länsi-Euroopan maissa.

      Yleisesti venäläisistä ei Euroopassa pidetä, joka on puhtaasti heidän itsensä syytä (jatkuva valehtelu, doping, isottelu, korruptio, slaavilaiset mystis-myyttiset arvot, viekkaus, röyhkeys, sananvapauden rajoittaminen, poliittisen opposition kurittaminen, murhat jne).

      Euroopassa epäsymmetria jatkuu ja kaikki joutuvat elämään häiriöalttiissa maailmassa niin kauan, kun Venäjä ja venäläiset eivät ole kyenneet käymään läpi Stalinin hirvittäviä vainoja, neuvostosisialismin valheita ja toisen maailmansodan vääryyksiä.

      Saksa on hyvä esimerkki maasta, joka on pystynyt kansakuntana käsittelemään Hitlerin julmuudet ja toisen maailmansodan traumat sekä noussut moraalisesti ja eettisesti nykyiseen kukoistukseen EU:n johtavana valtiona.

    • sortajia

      Venäläiset ovat miehittäjiä samoin venäjän kirkko. Venäläiset ovat täällä yli-ihmisiä, kaikki kuuluu heille. Miksi eivät pysy omassa maassaan?

    • soomlane

      Hirveetä, suomalaisetkin ovat miehittäjiä Ruotsissa, vai onko siellä vielä suomalainen ortodoksinen seurakunta hengissä?

    • sortajia

      Missä välissä suomalaiset valloittivat jotain ruotsissa? En ole kuullut. ja jos valloittivat niin eivät ainakaan niitä alueita liittäneet Suomeen. Venäläisethän valloittavat maata naapureilta vaikka eivät sitä tarvitse.

      Miksi venäläiset eivät muuta valloitetuille alueille, Krimi, Ukraina, Karjala, Petsamo, Viipuri?

    • Valamo

      Olisiko mahdollista perustaa Venäjälle suomalainen ortodoksinen kirkko?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe