kepu jyrää

kepulandia

Keskusta näyttää Kärsämäellä yksin tekevän kaikki päätökset ja tottelevan sokeasti suuren johtajansa liike-elämästä peräisin olevaa logiikkaa.

38

1149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Snout

      Säästyy aikaa ja vaivaa kun voi näppärästi kepulaiset keskenään sopia asiat ja ryhmäkuri pitää, oli tupaillan päätös mikä tahansa.

    • nokylläpäniinseon

      ..ja vielä alemmudentuntoisesti parantavat sitä, tai siis, kunnassa on #ydin-joukko fariseuksia jotka hallitsee Kj,a ja teetättävät hänellä mieleisiänsä esityksiä k-hallitukselle, k-hallinto kumartaa esityksille otsa lattiaa hipoen ja #fariseuksien toiveet täyttyvät aina samalla säblyynalla, hallitus-ja waltuusto on vain kumileimaisin, sätkynukkeja, henkisesti "fariseuksien raiskaamia hyväksikäytettyjä "eunikkeja.

      • mitäseon

        "eunikkeja. ??
        kts. Wikipediasta tai Hämeen huumekuriirin suos. KVG,sta!


    • HULTA2

      Mitenkähän päätetään tulevassa maakuntamallissa,kaikki persaukiset kunnat siirretään MaaKUNTAAN....

      • laskenkuinosaan

        vaastii eu-sduppin matematiikan sematiikkaa..


      • puhunniintottakuinosaan

        Pyhäntä ei ainakaan enää 60 v kärsää jo elättänyt ala maksamaa, napa-isäntien lentobensoja Kuusamon kiimaisiin naisiin!


    • tedraikasjobkylältä

      Sama ongelma on Pyhäjärvellä! Yksi henkilö sanelee Pyhäjärven päätökset,Muut nyökyttelee tahdissa samaan tahtiin puolueista riippumatta!!!Pyhäjärveä ajetaan alas yhden miehen toimesta muut hyväksyvät toimet ilomielin!!!!!

    • kepujyrää

      Osa maatiloista ei enää saa maksuihinsa pankkien myöntämää vakuudellista lainaa. Rahapulaa on lähdetty paikkaamaan vakuudettomilla, kovakorkoisilla lainoilla.

      Tästä kertovat MT:lle asiantuntijat, jotka kohtaavat työssään erityisesti talousvaikeuksien kanssa painiskelevia viljelijöitä.

      Vakuudettomiin lainoihin päädytään tiloilla tilanteessa, jossa pankit eivät enää myönnä niille muuta rahoitusta päivittäisten asioiden hoitoon.

      Pahimmillaan tilanne on jopa niin, että pankistaan kielteisen lainapäätöksen saanut viljelijä on keksinyt pyytää lainaa perintätoimistolta ja tilan päärakennuksen kattoremontti on tehty perintätoimiston ”maksujärjestelyn” nimellä, kertoo MTK-Pohjois-Karjalan Vipuvoimaa viljelijälle -hankkeen päällikkö Maija Kakriainen.

      ”Pankki ei ole halunnut myöntää vakuudetonta luottoa ja viljelijäasiakas päätyi etsimään vuotavan katon suhteen muuta rahoitusta.”

      Lapualainen maatalouden erityisasiantuntija ja maatilojen taloushallintoon erikoistuneen Wikli Groupin toimitusjohtaja Osmo Autio puolestaan on törmännyt jo moniin maatiloihin, joilla taloustilannetta on paikattu ottamalla pikavippejä velkojen korkojen maksuun.

      ”Ihan järkyttävää! Näitä tilanteita tulee tällä hetkellä viikoittain vastaan”, Autio kertoo.

      Pahin esimerkki on tila, jolla oli kymmenkunta eri pikavippiä, yhteensä 40 000 euroa. Viljelijä ei itse enää edes tiennyt, mistä kaikkialta niitä oli ehditty ottaa.

      Näin pahaan jamaan ajautuneita tiloja ei aiemmin tullut vastaan lainkaan, Autio korostaa. Ne ovat tämän vuoden juttu.

      ”Keväällä kohtasin pikavippeihin turvautuneen tilan ensimmäisen kerran.”

      Kahden suurimman maatalouden lainoittajapankin eli OP:n ja Nordean edustajat totesivat MT:n haastattelussa 26.11., että maatilat ovat hakeneet tänä syksynä muutoksia lainojen maksuohjelmiinsa ”odotettua vähemmän”.

      Jutun perusteella tilojen taloustilanne vaikutti kahden hankalan kasvukauden jälkeen jopa lievästi ennakoitua valoisammalta.

      Sekä Autio että kärsämäkeläinen tilitoimistoyrittäjä Esa Piiroinen pitävät pankkien näkemystä maatilojen taloustilanteesta aivan liian valoisana.

      ”Taloustilanteen kiristyminen näkyy selvästi tilitoimistojenkin arjessa”, Piiroinen toteaa, vaikka korostaakin, etteivät pikavipit ole ”ainakaan vielä” näkyneet hänen omien asiakkaidensa papereissa.

      ”Kerran asiakkaamme sanoi, ettei ole enää muuta keinoa selvitä menoista kuin pikavippi. Onneksi hän oli ottanut aika­lisän ja selvinnyt tilanteesta ilman pikavipin ottamista.”

      Vaikka tilitoimistoon toimitetuissa tositteissa ei näkyisikään merkkejä pikavipeistä, se ei välttämättä ole koko totuus, Piirainen korostaa.

      ”Voi hyvin olla, että pikavippejä on otettu yksityistalouden menoihin, joiden hoitamiseen tilalla on oma tilinsä.”

      Kakriaisen mukaan yhä useammalla tilalla perintätoimistojen kautta kulkevat Melan maksut, verot, lasten päivähoitomaksut, lomitusmaksut, etenkin sijaisapumaksut, ja monet muutkin jokapäiväiset menot.

      ”Pahinta perintätoimistojen kanssa asioitaessa on se, että siellä pienistäkin maksuista alkaa nopeasti kertyä yhä suurempia summia”, Kakriainen sanoo.

      ”Alle satasen maksu kasvaa korkojen ja maksujen myötä vuodessa tai kahdessa moninkertaiseksi summaksi.”

      Osa perintätoimistojen asiakkaiksi joutuneista ei myöskään tiedä, että perintätoimiston kanssa kannattaisi neuvotella maksujen yhdistelemisestä.

      ”Silloin jokaisesta maksusta ei perittäisi erillistä maksua.”

      Kakriainen ehdottaa yhdeksi ensiavuksi tilanteeseen MTK:n oman perintätoimiston perustamista.

      ”Se voisi ostaa jäsenten erääntyneitä laskuja ja hoitaisi niiden perinnän muita perintätoimistoja inhimillisemmin ehdoin.”

      • muista

        ..aanezta keskustaa!


      • siinäseisot

        ..ja kun ja jos, ens-kesä on vetinen..


      • vuodenmuhii

        ja 2019 syksyllä ne konkat rrräjähtää!


      • tämäeiolewitsi

        niitä ei voi enää mitenkään estää..


      • salainenhyväksyntä

        ..eikä Keskusta pyri estämäänkään!


      • vakaatotuus

        Maatalouden- tuottajat on hiljaa hirtetty, ne rajatapaukset ja rajalle tulevat, tuottajain oma puolue EU,n asialla!


      • säästääpitää

        ..pitäshän nyssykkä-suomen ymmärtää, että EU,la on rahasta nuusaaa, Kreikka tarvii, Italia tarvii, EU-halinto maksaa maltaita, Britti brexitin jälkeisten hoitoon, Trumpi´n euro-armeijakin pitäis äxeerata vastaanottamaan Putinin paraatia!


      • waalruusilunastaa

        just niin ja MTK- perinnälle ne jääkin myytäväksi etenpäin Nallelle!


    • enkelitähdistöstä

      ..mutta onhan se 7-tähden Paavo!, joka pelastaa!

      • orvonlaulu

        ,, sitä paitsi, ja ilman sitäkin, kohta se Orpokin jouttuu pikavippeillä pelaamaan..omneksi o Rheeni SP,ssä, tai siis kenen onneksi?


      • tänäänkinnyyswilävilahti

        ..ei hän ainakaan juoppo ole, kuin EU-ukko!


      • mihinsekoirakarvoistaan

        enkeli- tähdistön, näyttäis plagioivan Ps-ohjelmaa hienosti sivuraiteelta, pellon reunaa kävellen!


    • onkovaraemäntää

      enss kesänä korot nousee, kun emäntä ottaa ja lähtee..

      • keskustapelastaa

        .. nou hätä kengattömiä mamunaisia rriittänee..


      • nytentinenunhoonjää

        ..nörtit (ei nortit) voi 3d tulostuksella pväsä tulostaa talon emännän vihkikuvasta kopion ja uuden korottoman lypsäjän, hoitavilla ohjelmilla..


      • uusituleminen

        .. ja keskusta nousee!


    • lutualatioitatiskakatilo

      .. anteeksi, lattian luutuaminen kesken..

      • kiitosajastasi

        ..huhuh, raskasta tuo huushollaaminen, jos tekis 2m x 2m auton peräkoukkuun liitettävän kopin, pystyhetekalla(siitä sais äkkilähön yöllä jos #veet-irti hyökkää tai poikkisahatun as-vaunun hyrdaulisella peräluukulla, vois yöksi majoittaa autonsa sisään ettei mamut sitä raiskaa (volvo kuulema paha, se luetaan mamuissa synniksi vulva) ja tämän housen 2000ekeen kk vuokralle, tää o helppo, ei öljyä ei puuta, vain vitonen vrk-sähkyyn ja siitäkin voi säästää syömällä potut ja lihat laakana, siinoo kaikki ihan kaikki, vess- maksua ei oo, on oma kaivo, lumitöitä ei oo, 30cm-leveä hangen päällä tossupolku, #veet irti terrorin vuoksi, a´la "Raatteentie.


    • Sinneminnekuuluukin

      Kyllä kepu ei jyrää muutakuin oppositioon kokoomuksen kanssa vaalien jälkeen.

      • oletorjanamuttetorpona

        on se kepu tepastellut itsensä suohon, kokomustien walssin tahdissa !


    • Petos-Antti

      Antti Rinne sai jälleen kerran rikostuomion!

      • tässävalossasyytön

        Kepu-valtiossa syyttömät Rehtoritkin tuomitaan..


      • rotatpakeneejo

        ylipäätään ja ilman sitäkin, Kepua pitäisi syyttää valtio- oikeudessa maansa totaallisesta alasajosta!


      • Orpoorvoksijää

        .. maassa nimeltä olipakerran Suomi, on yli 300000 tyhön- kykenevää työttömänä, toiset 300000 työ-elämästä syrjäytyneitä, 10000 mamua huutaa ruokaa ja neitsyeitä, sisäministeri näyttää uusille mamuille vihreää vaikka on kokomuksen desantti keskustan siivellä, mutta sehän menee kiveenhakattuna keskustan piikkiin, sehän se on desantin tehtävä harhautus ja kokomusta vaikka orpo onkin vetää voitot illaksi kotiin.
        valtionvelka on jo työssäkäyvää kohtaan 440000ege/työntekijä/21000egee/kaasalainen, kmäellä kuntavelkaa 3900egee/kärsä, kaikissa em kategorioissa velka kasvaa kiihtyvää tahtia, joten mamujen tuloille ja lisäykselle tulla enemmän ei ole perusteita, alunperin ollutkaan, eikä niitä tämä keskusta-hallitus ole saanut perusteita lisääntymään, mitä nyt, kun Orpo kehuu ettei viimeistä velka- kvarttaalia ole tarvinnut nostaa, nostettu, ei niin, se nostetaan myöhemmin!


    • Putininpoika

      Putin on luvannut halpaa limppua suomalaisille,ehtona on Ahvenanmaa Putinille...Venäjä ei elätä mamuja..

      • hallanperänen

        Eivät elätä ahvenanmaan itsehallintokaan, vaikka lisää rahaa oli perneri jo lupaamassa.


      • pernerinperät
        hallanperänen kirjoitti:

        Eivät elätä ahvenanmaan itsehallintokaan, vaikka lisää rahaa oli perneri jo lupaamassa.

        mikä se semmonen "itsehallinto joka avustusta tarvitsee?


    • Anonyymi

      On mennyt tilitoimiston työt puurot ja vellit sekaisin
      Ei pitäsi enää myydä vapaa ajalla tanssin ryöstö lippuja, oli aina vamma riidat. Tanssit väkisin sjstus sinitaivaan bussin tulostus puhelu n jalat alta krmapit Nivala kanssa sekä ns Kärsämäki oma puhelin hammaslääkärin kansaa 89 kahvit

    • Anonyymi

      Kepun toxota on kaksi päälläkin rakkaus.
      Paavontien esto .
      Käyttö hyväksi asikas osaaminen Markku Lahtela asikaan moite puhelinta tekee hautaa

      • Anonyymi

        Ei ole vielä noin surkeaa trollia tullut vastaan joka ei muuhun kykene kuin sensuroimaan jauhottajansa vastaukset omiin provoihin. 😂😂😂 Reppana...Puuppaako klmmiä?


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe