Älä lannistu poiu!

Kiitos_poiu

Anna rakkikoirien räksyttää, heitä kun ärsyttää kun tiedät aiheesta niin paljon ja osaat kirjoittaa niistä rakentavasti. Olen oppinut paljon kirjoituksistasi, kiitos niistä! Jatka samaan malliin vaan ❤️

186

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iilimato

      Juuri niin, olet heitä älykkäämpi, rakkikoirat osaavat haukkua jopa: ota jo lääkkeesi.

    • Jhgffh

      En ymmärrä myöskään poiua pilkkaavia. Hänellä on sentään jotain järkevää sanottavaa.

      • poiuytrdfgh

        No mulla on ollut aina semmoinen pilkkakuoro jo 40 vuotta pötköön. Hassua muuten, ettei siihen ole tullut taukoa ollenkaan, kuoron jäsenet vaan aina vaihtuu. Niitä kuoroja on ollut jo moooonta. Oliskin oudon hiljasta, jos yhtäkkiä kuoroa ei kuuluisikaan. Miten ne ihmiset vaivautuukaan mun tähteni aina uudet ja uudet ihmiset kun edelliset väsyy.


      • poiuytrdfgh

        Tuostakin muuten on voinut tulla semmosta tiettyä turtumista että se on minulle niinku jotain tuttua taustamusiikkia monologille, että siks en kauheesti osaa reagoida siihen, kun se on tosiaan soinut 40 vuotta pötköön ja aina mun on pitänyt silti asiat hoitaa normaalisti siitä huolimatta. ..niin joku monologi moodi siinä tarvitaan, että pysyy linjassa.


      • poiuytrdfgh

        Tavallaan se, että pysyn monologissa takaa paremman sisällön siihen verrattuna kuin jos yritän kuorolle vastata niin sisältö ei sitten enää pysy eheänä kokonaisuutena ja siitä tulee semmosta hölötystä juurikin sitten. .


      • silmätjasuu

        Pääasia että sinä ja seuralaisesi uskotte tuohon tarinointiinne itse.


      • Missä

        Missä häntä pilkataan?
        Minusta täällä vain yritetään häntä saada pysymään kohtuudessa.
        Poijulla kyllä taipumusta liioitella vähän yhdessä ja toisessakin asiassa.

        Myöskin toivotaan että ottaa huomioon muita kirjoittajia.
        On niin helppo nostaa kiusaamis-pilkkaamiskortti ylös vaikka itse olisi siihen antanut aihettakin.
        Se on tosiaan kovin helppoa... Silloin kun on joku mihin vetoaa, esim. poikkeava ihonväri tai muu poikkeavuus.
        Poikkeavuus kun ei tee kenestäkään täydellistä.

        Jotkut asiat eivät mene jakeluun niin helposti kuin kuvittelisi.

        Ja ihan periaatteesta en myöskään pidä ylimyksistä...
        Miksi ylimykseksi jotkut himoavat yllättävän usein.
        Tämä on myös mielenterveyspalsta...


      • Ei_taida
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Tavallaan se, että pysyn monologissa takaa paremman sisällön siihen verrattuna kuin jos yritän kuorolle vastata niin sisältö ei sitten enää pysy eheänä kokonaisuutena ja siitä tulee semmosta hölötystä juurikin sitten. .

        Ei taida pitää paikkaansa. Tietenkin sinullakin väliin niitä asiallisempia ja pidempiä vastauksia kysymyksiin joihon palsta innoittaa sinua vastaamaan. Mutta kyllä pidemmät yksinkirjoituspuuskasi ovat juuri niitä häiriötä aiheuttavia jankutuksia jotka sitten eivät pysy asiasisällöiltään missään kuosissa.
        Miten ihmiset alkavatkaan niin helposti niin usein uskoa itsestään niin paljon...


      • narsu72
        Ei_taida kirjoitti:

        Ei taida pitää paikkaansa. Tietenkin sinullakin väliin niitä asiallisempia ja pidempiä vastauksia kysymyksiin joihon palsta innoittaa sinua vastaamaan. Mutta kyllä pidemmät yksinkirjoituspuuskasi ovat juuri niitä häiriötä aiheuttavia jankutuksia jotka sitten eivät pysy asiasisällöiltään missään kuosissa.
        Miten ihmiset alkavatkaan niin helposti niin usein uskoa itsestään niin paljon...

        Vaikuttaa vahvasti siltä että poiu teki oman aloituksen, jota pitkittää yhtä ja samaa, erinomaisuuttaan jankkaamalla. Näin yleensä netissä toimii.


      • poiuytrdfgh

        On 100% varmaa etten ole aloitusta tehnyt.


      • poiuytrdfgh

        Tämä on niitä asioita joissa on olemassa objektiivinen totuus ja periaatteessa todistettavissa, Ihmiset sitten jaksaa kuluttaa aikaa valehteluun, Sit he aina perustelee sillä ettei he voi tietää.
        Minä en ala selittää mitään asioista joista on 100% varmaa etten voi tietää.


    • Nentti

      Olen samaa mieltä. Olen lukenut Poiun kirjoituksia tältä palstalta paljon ja saanut niistä itselleni hyödyllistä näkökantaa aiheeseen. Aihe kiinnostaa, koska lapsellani on asperger, ja lähipiirissä vaikuttaa muita asperger/narsistihenkilöitä erilaisilla persoonallisuushäiriökombinaatioilla, joista ei kukaan ota selvää mitä loppujen lopuksi ovat. Ainoa varma asia on, että lastani eivät roolileikkeihinsä pakota tai manipuloi jota yrittävät jatkuvasti.

      • Minua_myös

        Minua myös kiinnostaa/kiinnosti kaikenlaiset kombinaatiot aspergerin kanssa. Noita voi olla siellä täällä kun tajuaa mistä kyse. Mutta minulla suht syvää näkemystä aiheeseen omasta takaakin.

        En kuitenkaan halua että poiju rasittaa itseään loputtomiin tällaisella palstalla, jos ja kun hän ei itse enää hyödy asperger aiheen käsittelystä enempää.
        Myös minä olen aiheesta päässyt jo hiukan ulos taas. Ne nyt on mitä on ja elämä jatkuu.

        Ehkä sinunkin kannattaisi hankkia lisävalaistusta jostain muualtakin...
        Mutta hyvä asenne sinulla, varjelet lastasi kaikenlaiselta sekoilulta johon ovat kyllä alttiita jos ei ole vahvaa tukea takana.


      • poiuytrdfgh

        Minun pitää siksi pysytellä poissa täältä, että täällä on joukossa joku kirjoittaja jonka viestien sisällöt aiheuttaa minulle traumaattisia oireita, josta minulle tulee jonkinlaisia pyörrytyskohtauksia kuten viime yönä. Minä en kestä ajatella pahoja tunteita. Haluan miettiä vain lempeitä tunteita, ja se ei ole mahdollista täällä palstalla. Ja juurikin on ihmepeliä, johon yritetään vetää mukaan, mikä ei ole mitään hyvää tekevää Aspergerille.
        Ne narsistit saa siitä sitä ravinnetta kun vetää Aspergerin mukaan peleihinsä ja sitten imevät energiaa hänen pyörryksissä olevasta päästään. Psykopaatit "Love to mess with your head".
        Ja sain siitä taas eilen hieman kokemusta. Sillä aamulla olin varsin hyvinvoiva, mutta illalla en tiettyjen keskustelujen jälkeen.
        Kiva jos jollein on ollut apua kirjoituksistani. Olen ollut nuorempana ja terveempänä työssä jossa olen ollut lasten kanssa tekemisissä, niin kyllä etenkin herkät ja erityislapset vaikuttivat pitävän minusta koska ilmeisestikin osasin olla heille empaattinen. Ja kyllä minulla on aika paljon elämänkokemusta, sellaistakin mistä en ole täällä hiiskahtanutkaan. Erityisiä vaikeuksia tuli myöhemmin saamastani aivovauriosta, jolloin minusta tuli sosiaalisesti puolustuskyvyttömämpi, kun puolilla aivoilla pitänyt pärjätä, eikä ihmiset sitten avustaneet siinä pärjäämisessä vaan käyttivät ikäänkuin tilaisuutta hyväkseen lynttäämiseeni, mitä pidän aika epäeettisenä.

        Minua ei Asperger altista milleen sekoilulle, vaan se että muut yrittää vetää mukaan omiin sosiaalisiin sotkuihinsa minut. Asperger enemmänkin pitää minut älyllisellä tutkimusasenteella ja siten nimenomaan estää kiinnostumasta mistään sekoilusta. En ole esimerkiksi kertaakaan elämässäni juopotellut. Vaan olen kutakuinkin yksinomaan kiinnostunut älyllisistä asioista ja kyllä tunteellisuudesta myös eräänlaisena tutkimuskohteena.
        Aspergerit ovat yksilöitä, ja minä olen sen verran erilainen lähiympäristöni Aspergereista, etten voinut mennä heidänkään joukkoonsa, koska sielläkin olisin myöskin saanut ympärilleni nälvijäjoukkion. Siitä syystä en pidä itseni vertaamisesta Aspergereihin noin kokonaisuudessaan, koska siinä ei ole mitään järkeä tai todellisuuspohjaa, koska porukka on hyvin monenkirjavaa ja osa on niin kaukana minun ihmistyypistäni kuin olla ja voi, eivätkä he voisi sietää minua yhtään. Joku Aspergerhan oli jo täälläkin ärsyyntynyt. Siis älkööt verratko minua yleisesti heihin, varsinkaan mieshenkilöihin, jotka eivät ainakaan kaikki ole herkkislinjoilla. .


      • poiuytrdfgh

        Ei ole oikeen järkevää verrata erityisen tunneherkkää naishenkiköä esimerkiksi lähinnä vain junien mekaniikasta kiinnostuneeseen mieheen. Ei heillä ole mitään erityistä yhteistä, vaikka olisikin molemmat Asperger. Se voi viedä keskivertoa kauemmaskin toisistaan, mikäli erityiskiinnostus on aivan toisenlainen., niin sitten ei ole mitään yhteistä todellakaan. Eikä heidän samaistamisestaan tule mitään järjellistä ymmärrystä kummillekaan., vaan pelkkää haittaa.


      • poiuytrdfgh

        Se on vain se fyysinen hermostotyyppi jossa voi olla jotain yhtäläisyyksiä mutta kaikki sen sisältö on sitten kullakin ihan omansa. Minun sisältöni eivät mitenkään erityisesti liity Aspergeriin ja valitsenkin ihmissuuhteeni mieluiten yhteisten kiinnostavien sisältöjen perusteella. Minua kiinnostaa asiat kuten taide ja filosofia ja ihmiset jotka voivat juuri noita aiheita jakaa kanssani riippumatta neurologiastaan. Tosin nykyisellään ole aika eri mieltä Platonin kanssa joistain asioista.


      • poiuytrdfgh

        Ja kyllä vaan monologini parissa saavutan parhaat saavutukseni ja oivallukseni niin taiteessa kuin filosofoinnissa,


      • poiuytrdfgh

        Mikä on todella inspiroivaa minulle. Ja kiinnostukseni noihin oivalluksiin on todellakin suurenmpi kuin mihinkään sosiaalisiin pyörityksiin.


      • poiuytrdfgh

        Tiedän että olen sellaisessa tilassa että minulla on ikäänkuin runsaan hälymäärän keskellä hyviä oivallusia jotka voi ikänkuin hukkua sinne hälyyn. Mutta toisaalta tuo häly johtuu juuro joutumisesta sosiaalisiin pyörityksiin joita en halua. OLEN antoisampi ilman niitä.


      • poiuytrdfgh

        Viihdyn ihan hyvin yksin, koska taas löysin netistä jotain jännää mikä liittyy taideideaani. Ja aina kun tulee tuommosta jännää vastaan niin hermostoni oikein kihelmöi älyllisestä innostuksesta.


      • poiuytrdfgh

        Niin minä voin lähinnä olla antoisa vaan NIILLE ihmisille, jotka on kiinnostuneita näistä ideoistani. Muiden on viisainta etsiä muita keskustelukumppaneita.


      • poiuytrdfgh

        Omista oivalluksistani on ollut itselleni enemmän apua kuin muiden avusta. Ja ehkä niistä voi olla jollein toisillekin vastaavissa asetelmissa, mutta ei kenties muille.

        Ei minulla ole niin annettavaa kelleen Aspergermieheen pettyneelle, kun ei minulla ole varsinaisesti mitään yhteyttää aiheeseen, kun en semmoisessa asetelmassa muistuta kumpaakaan osapuolta yhtään.


      • poiuytrdfgh

        Isäni lienee semmoinen Aspergermies, mutta hän ei ole koskaan kommunikoinut kanssani kuin joitakin kertoja muutaman minuutin. Äitini kyseenalaisti eilen olisikokankohaan hän psykopaatti, mutta nyt taas saatuani olla yön vapaana hänen manipuloinnistaan olen kyllä sitä mieltä että rankasti koittaa "mess with my head" hyötyäkseen siitä energioita itselleen vähät välittämättä kohtalostani. Emotionaalinen tila on aina huono hänen jäljiltään ja jollakin tavoin emotionaalisesti hyväksikäytetty olo.


      • poiuytrdfgh

        Kyllä tämä asia ON niin että oikeassa tehtävässä voin iolla taitavakin, mutta muuhun minua on turha yrittää.


      • poiuytrdfgh

        Ja myöskin on niin että minua on turha terapoida koska taideideani perustuu osaltaan uusimpaan tieteelliseen tietoon, jota ei vielä käytännössä toimivilla terapeuteilla ole. Ja minä haluan perustaa ajattekuni tuohon kaikkein moderneimpaan tietoon ja siitä tulee riita jos joku yrittää manipuloida aivoihini itseasiassa jo vanhentunutta tietoa.


      • poiuytrdfgh

        Mulle tuottaa epäinhimmillisiä henkisiä tuskia, jos joku pänttää muka uutena päähäni tietoa, jonka hyvin tiedän jo vanhentuneeksi. Tuommoiset ovat yksiä pahimmista henkisen tuskan aiheuttajista. Tuontuu suorastaan vakavalle älylliselle väkivallalle.


      • poiuytrdfgh

        Tärkeä asia vielä. Minä olen tullut manipuloiduksi vaarallisella tavalla. Se on onnistunut koska olen elänyt erittäin empaattisessa tajunnan tilassa varauksemattomasti. Voin joutua vakavaan manipulointi vaaraan mm. psykopaattien taholta, jos jatkan tuollaista tajunnantilaa. Siitä syystä minun on tarkoituksellisesti kontrolloitava aspergeriin liittyvästi yliempaattiseksikin diagnosoituakin tajunnantilaani. Se ei tarkoita sitä etten kykene empatiaan vaikka sitä kieltäytyisinkin osoittamasta esimerkiki tällaisilla nettipalstoilla varsinkin koskien ihmisiä joiden verbaaliset ilmaukset ovat hieman aggressiivisen sävyisiä. Minä olen hyvin empaattinen, mutta menetän elämänhallinaan jos päästän itseni sellaiseen minulle luontevaan kaikille avoimeen tajunnantilaan, niin että eläydyn niin toisiin etten tunnista enää itseäni. Tuo yliempatia voi valitettavasti johtaa haavereiden riskitilanteiden lisääntymiseen, joten minun on itseni ja muiden parhaaksi pyrittävä kontrolloimaan tuota ylieläytymistä. Mutta se ei tarkoita etten tuntisi empaattisesti vaikken sitö aktiivisesti alkaisikaan ilmaista esimerkiksi tällaisilla nettipalstoilla, koska se olisi tajunnantilalleni erittäin hajottavaa. Siksi mieluummin kirjoitan monologia tai en mitään. Mutta jos tulee välttämätön tilanne osoittaa empatiaa, osaan kyllä ja väitän että hyvin. Psykopaattinkin kertoi että uusien tutkimusten mukaan Aspergereilla ei itseasiassa ole välttämättä empatian puutetta, sitä vain ei ilmaista tavalla jonka muut ymmärtäisi. Joten tuommoinen asperger ei huomioi muita toitotus on nähdäksen i enemmänkin alkuaikojen vanhentuneeseen aspergertietouteen perustuvaa yksinkertaistettua ajattelua tai enemmänkin luuloa. Ehkä sitäkin että sisäistä itseään on vaikea ilmaista fyysisessä maailmassa koska autismissa on ongelmia keskus ja ääreishermoston välillä uusimpien tutkimusten mukaan. (Minkä olen aina kokemuksellisesti tiennytkin jo vuosikymmeniä sitten ).


      • poiuytrdfgh

        En kirjoita tänne siksi että olisin innostunut kehumisesta. En elä sen tyyppisten ärsykkeiden varassa niin yksinkertaisesti. Olen motivoinutunut enemmänkin eräänlaisen taustatekijöiden johdosta, jotka ei täällä ilmene.


      • poiuytrdfgh

        Ja minulle saa nauraa. Olen tottunut siihen ja joskus tietoisestikin annan itseni olla ikäänkuin koomikko.


      • poiuytrdfgh

        En ole tosikko enkä suhtaudu itseeni vakavasti kuin tietyissä mm. eettisissä kysymyksissä. Ja olen kasvanut jo koulusta asti kuoronauruun. Kun joskus nuorena menin ravintolaan. Sielläkin sain hyväntahtoisia nuoria miehiä kuoronauramaan aina kun ohitin heidät. Mut tosiaan he ei tarkoittanu pahaa vaan heidän mielestä olin aidosti hassu. ..ja he oli kohteliaita minulle naurunsa lomassa. Hyvällä muistan.


      • Se_että
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Tärkeä asia vielä. Minä olen tullut manipuloiduksi vaarallisella tavalla. Se on onnistunut koska olen elänyt erittäin empaattisessa tajunnan tilassa varauksemattomasti. Voin joutua vakavaan manipulointi vaaraan mm. psykopaattien taholta, jos jatkan tuollaista tajunnantilaa. Siitä syystä minun on tarkoituksellisesti kontrolloitava aspergeriin liittyvästi yliempaattiseksikin diagnosoituakin tajunnantilaani. Se ei tarkoita sitä etten kykene empatiaan vaikka sitä kieltäytyisinkin osoittamasta esimerkiki tällaisilla nettipalstoilla varsinkin koskien ihmisiä joiden verbaaliset ilmaukset ovat hieman aggressiivisen sävyisiä. Minä olen hyvin empaattinen, mutta menetän elämänhallinaan jos päästän itseni sellaiseen minulle luontevaan kaikille avoimeen tajunnantilaan, niin että eläydyn niin toisiin etten tunnista enää itseäni. Tuo yliempatia voi valitettavasti johtaa haavereiden riskitilanteiden lisääntymiseen, joten minun on itseni ja muiden parhaaksi pyrittävä kontrolloimaan tuota ylieläytymistä. Mutta se ei tarkoita etten tuntisi empaattisesti vaikken sitö aktiivisesti alkaisikaan ilmaista esimerkiksi tällaisilla nettipalstoilla, koska se olisi tajunnantilalleni erittäin hajottavaa. Siksi mieluummin kirjoitan monologia tai en mitään. Mutta jos tulee välttämätön tilanne osoittaa empatiaa, osaan kyllä ja väitän että hyvin. Psykopaattinkin kertoi että uusien tutkimusten mukaan Aspergereilla ei itseasiassa ole välttämättä empatian puutetta, sitä vain ei ilmaista tavalla jonka muut ymmärtäisi. Joten tuommoinen asperger ei huomioi muita toitotus on nähdäksen i enemmänkin alkuaikojen vanhentuneeseen aspergertietouteen perustuvaa yksinkertaistettua ajattelua tai enemmänkin luuloa. Ehkä sitäkin että sisäistä itseään on vaikea ilmaista fyysisessä maailmassa koska autismissa on ongelmia keskus ja ääreishermoston välillä uusimpien tutkimusten mukaan. (Minkä olen aina kokemuksellisesti tiennytkin jo vuosikymmeniä sitten ).

        Se että sinua on yritetty manipuloida ja kaikki muukin epäkivalta tuntuva huomio on sinulle kuitenkin kasvattavaa sillä tavoin, että opit tuntemaan omia rajojasi.
        Se mikä täälläkin palstalla on tullut näkyväksi on myös omat ennakkoluulosi.
        Myös kohtelet muita aika suoraan massana...etkä yksilöinä. Et ole ainoa joka haluaa tulla kohdelluksi yksilönä.
        Mutta tällainen keskustelupalsta on tavallaan helppo ympäristö sinulle, mutta tavallaan liian vaikea...

        "En kirjoita tänne siksi että olisin innostunut kehumisesta. En elä sen tyyppisten ärsykkeiden varassa niin yksinkertaisesti. Olen motivoinutunut enemmänkin eräänlaisen taustatekijöiden johdosta, jotka ei täällä ilmene. "
        Se että pysyt sinnikkäästi tällä saitilla puhuu aivan omaa kieltään.
        Saa tästä palstasta tykätä, mutta tämä palsta ei nyt kyllä ole sitä mitä se on ollut ennen.
        Että mielellään soisin täällä olevan muitakin kuin sinä, minä, ylt ja jokunen yllyttäjä-trolli.


      • poiuytrdfgh

        Kuinka voit olla noin ymmärtämätön. Näen ihmiset poikkeuksellisen yksilöllisesti mutta enhän voi selviytyä siitä mitenkään jos otan kaikki nettinälvijät yksilöllisesti kun mun pitää syödäkin ja nukkuakin jne. Voisitko lopettaa valehtelun näkemyksistäni ?


      • poiuytrdfgh

        Pääsääntöisesti siksi että kun yllätten vammauduin ja soitin luureihin, siellä alkoikin yllätyksekseni sellainen joukkokohtelu että ikäänkuin yritettiin väittää ette minua ole olemassakaan eikä ole koskaan ollutkaan sinä henkilönä jona olin aiemmat 40 vuotta elänyt ja sitä oli vaikea osoittaa aivovammautuneena ja puolihalvaantuneena. Niin kauhea tommonen tilanne jossa ihmisen olemassaolo yritetään ikäänkuin salaa kieltää jossain pimennossa. Siksi tulin tänne jättämään "jalanjälkiä" varmuuden vuoksi ja vastaisuuden varalle. Ja jätänkin samantien oikein kunnolla ja näkyvästi.


      • poiuytrdfgh

        Siksi en niin piittaa siitä vaikkei teksti olisi niin laadukastakaan, kunhan tanssahtelen tässä oikein kunnolla kunnon jalanjäljet.


      • poiuytrdfgh

        Mulla on teoria. Tunteet ei ole tarkalleen sitä mitä enimmäkseen ihmiset luulee niiden olevan. Mutta empä kerro enempää.


      • 41neurologistavaivaa
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Pääsääntöisesti siksi että kun yllätten vammauduin ja soitin luureihin, siellä alkoikin yllätyksekseni sellainen joukkokohtelu että ikäänkuin yritettiin väittää ette minua ole olemassakaan eikä ole koskaan ollutkaan sinä henkilönä jona olin aiemmat 40 vuotta elänyt ja sitä oli vaikea osoittaa aivovammautuneena ja puolihalvaantuneena. Niin kauhea tommonen tilanne jossa ihmisen olemassaolo yritetään ikäänkuin salaa kieltää jossain pimennossa. Siksi tulin tänne jättämään "jalanjälkiä" varmuuden vuoksi ja vastaisuuden varalle. Ja jätänkin samantien oikein kunnolla ja näkyvästi.

        No syy se on sekin kirjoitella someen "puuta heinää", tietäen jättävänsä edes jotain jälkeensä, mistä varmasti jotkut muistavat.


      • poiuytrdfgh

        Ei se puuta heinää ole vaikkakin huonolaatuisesti kirjoitettu. Asiasta saa ihan eri vaikutelman kun sen kirjoittaa hyvin, mutta en nyt viitsi mitään graduakaan tänne kirjoittaa.
        Mutta olen varma, että jos pääsisin esim. yliopistokurssille jolla käsiteltäisiin psykopatiaa, läpäisisin hyvin arvisanoin.


      • poiuytrdfgh

        Olen juuri oppinut jotakin erittäin mielenkiintoista. Ensisijainen ja toissijainen psykopatia ovat aika erilaisia . Toisaalta niistä on ristiriitaisia tutkimuksia, Erään uudemman tutkimuksen mukaan ensisijaiset psykopaatit tuntevat pelkoa, mutta sosiopaatit eivät. . ..eli se ettei psykopaatit tuntisi pelkoa, ei ole totta. Sekään ei ole välttämättä totta etteivätkö he kykenisi tuntemaan empatiaa. On mahdollista että yksinkertaisesti he vain eivät välitä vaika kykenevät tuntemaan tunnetta. Tiedekään ei ole vielä kovin pitkällä psykopaattien ymmärtämisessä. Nähdäkseni täten meidän on sitäkin vaikeampi varmuudella todeta onko joku psykopaatti noin ominausuuksienkaan perusteella, koska ne ominaisuudetkin ovat loppuenlopuksi vielä aika epäselviä tieteellekin. .


      • Tuoll
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Ei se puuta heinää ole vaikkakin huonolaatuisesti kirjoitettu. Asiasta saa ihan eri vaikutelman kun sen kirjoittaa hyvin, mutta en nyt viitsi mitään graduakaan tänne kirjoittaa.
        Mutta olen varma, että jos pääsisin esim. yliopistokurssille jolla käsiteltäisiin psykopatiaa, läpäisisin hyvin arvisanoin.

        Tuollaisilla yliopistokursseilla pitäisi pysytellä hyvin tarkkaan asiassa. Vain poikkeama asiasta olisi virhe.
        Joten en suosittelisi. Sinun pitäisi osata jotain perusjuttuja ennen kuin voisit ajatella. Tokihan voit mennä avoimeen yliopistoon. Mikset ole jo? Taitaa sielläkin olla pääsykokeet.


      • Kuule_se
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Olen juuri oppinut jotakin erittäin mielenkiintoista. Ensisijainen ja toissijainen psykopatia ovat aika erilaisia . Toisaalta niistä on ristiriitaisia tutkimuksia, Erään uudemman tutkimuksen mukaan ensisijaiset psykopaatit tuntevat pelkoa, mutta sosiopaatit eivät. . ..eli se ettei psykopaatit tuntisi pelkoa, ei ole totta. Sekään ei ole välttämättä totta etteivätkö he kykenisi tuntemaan empatiaa. On mahdollista että yksinkertaisesti he vain eivät välitä vaika kykenevät tuntemaan tunnetta. Tiedekään ei ole vielä kovin pitkällä psykopaattien ymmärtämisessä. Nähdäkseni täten meidän on sitäkin vaikeampi varmuudella todeta onko joku psykopaatti noin ominausuuksienkaan perusteella, koska ne ominaisuudetkin ovat loppuenlopuksi vielä aika epäselviä tieteellekin. .

        Kuule se psykopaatti oli ennen tiedettä ja tulee olemaan tieteen jälkeenkin. Että sen onko joku psykopaatti ja minkä sortin psykopaatti tuntee uhri sitten vain nahoissaan.


      • ihmeellistätosiaan
        Tuoll kirjoitti:

        Tuollaisilla yliopistokursseilla pitäisi pysytellä hyvin tarkkaan asiassa. Vain poikkeama asiasta olisi virhe.
        Joten en suosittelisi. Sinun pitäisi osata jotain perusjuttuja ennen kuin voisit ajatella. Tokihan voit mennä avoimeen yliopistoon. Mikset ole jo? Taitaa sielläkin olla pääsykokeet.

        Taitaa ja taitaa... otapa itse selvää, kun täälläkin osaat muita neuvoa. Avoin on nimensä mukaisesti avoin kaikille, tosin maksullinen.


      • poiuytrdfgh

        Joo sieltä katsoin muttei siellä ollut psykopatiaa käsittelevää kurssia. Jos olisi ollut olisin paastonnut ja mennyt sinne jotta tämäkin asia olisi loppuunkäsitelty sitten. Se olisi ylivoimaisesti parasta terapiaa jota voisin asiassa saada.


      • Neuvon
        ihmeellistätosiaan kirjoitti:

        Taitaa ja taitaa... otapa itse selvää, kun täälläkin osaat muita neuvoa. Avoin on nimensä mukaisesti avoin kaikille, tosin maksullinen.

        Neuvon mitä neuvon. Neuvon myös olemaan ottamatta minun neuvojani virallisinan viisauksina.
        En selvitä mitään mitä en halua selvittää.
        Selvittäkää itse mitä tarvitsette.


      • poiuytrdfgh
        Tuoll kirjoitti:

        Tuollaisilla yliopistokursseilla pitäisi pysytellä hyvin tarkkaan asiassa. Vain poikkeama asiasta olisi virhe.
        Joten en suosittelisi. Sinun pitäisi osata jotain perusjuttuja ennen kuin voisit ajatella. Tokihan voit mennä avoimeen yliopistoon. Mikset ole jo? Taitaa sielläkin olla pääsykokeet.

        Kyllä pysyn aiheessa jos on riittävän haastava tehtävä ja laaja oppimateriaali


      • poiuytrdfgh

        Nuorena pysyin lukiokursseillakin aiheessa, mutta nyt vanhana pursuaisi yli


      • poiuytrdfgh

        mutta jos tehtävä ottaa vain osan aivokapasiteetista, takaraivo siellä mölyää ja tekee kieppejä ja mitä kaikkea käyttämättömän kapasiteetim osalta...


      • poiuytrdfgh
        Kuule_se kirjoitti:

        Kuule se psykopaatti oli ennen tiedettä ja tulee olemaan tieteen jälkeenkin. Että sen onko joku psykopaatti ja minkä sortin psykopaatti tuntee uhri sitten vain nahoissaan.

        Ei psykopatian aika tieteessä ole ohi. Vasta kunnolla ovat alkuun päässeet neurotieteiden kehityksen myötä


    • Niin , en tiedä, onko aloitus vitsi vai tositarkoituksella tehty, mut lopputulos on ainakin nähtävissä.

      Jos tää aloitus on vitsi, niin siellä jossain ruutujen takana saatetaan nauraa suurellakin joukolla, et kato ny taas se asperigeri innostui ku sitä vähän kehui. Että silkkaa ilkeyttä ja kiusantekoa.

      Tositarkoituksellakaan tehty, ei ole yhtään parempi vaihtoehto, koska toivotaan poiun pysyvän palstalla , kuunntelemaan räksytysiä ja kirjoittavan lisää ja lisää.

      Kuten olen monesti tuonut esiin, niin jatkuva tietokoneen ääressä oleminen ei hyväksi kenellekkään, saati sairaille/vammaiselle. Ei fyysisesti, eikä henkisesti.

      Nyt en viitsi kaivaa linkkiä, mutta tutkittua tietoa tästä on kyllä helppo löytää, niin suomen, kuin englannin kielisenäkin.

      Toki onhan se kolmaskin mahdollisuus, että poiu itse on tehnyt tämän aloituksen.

      Mutta joo tuos kun vilkaisin tänne tullessani, et melkoisen sekopäistä tuouhua näyttää olleen, vaikee uskoa, et kyseessä ny ihan aikuiset ihmiset kuitenkaan., vaikka fyysinen ikä siihen viittaisikin, mut henkisesti ollaan lapsen tasolla.

      Mutta joo välillä räksytetään ja näyttää olevan sitä keskustelevaa ja ennakkoluulotontakin, mutta päämääränä tuntuu olevan, et oli ny kumpaa lajia tahansa, niin poiu suoraan tai epäsuorasti on aiheena.

      Itse ny tosiaan, en näe poiussa mitään suurta viisautta, hän on se mikä on.

      Toki hänellekkin voisi toivoa hieman parempaa elämää, kuin tämä täällä, mut se taas on niitä asoita joihin ei kovin paljon voi vaikuttaa.

      • poiuytrdfgh

        Ei tämä ole mikään semmonen niin tosikkojuttu, ettei saa nauraa. En koe naurua loukkaavaksi, jos ei ole muuta epäeettistä motiivia, Minä esitin aina lapsena Charles Chaplinia. Mun lemppari. Tein itselleni Chaplin viiksetkin ja osaan vieläkin hyvin kävellä kuin Chaplin.


      • ihankotosikkonavetelet

        "Kuten olen monesti tuonut esiin, niin jatkuva tietokoneen ääressä oleminen ei hyväksi kenellekkään, saati sairaille/vammaiselle. Ei fyysisesti, eikä henkisesti. "

        Ihan pohdittavaksi ja analysoitavaksi, että mitenköhän ne kaikki ns. terveet ihmiset selviytyy töissään ilman sekoamista, jotka ovat koko työaikansa tietokoneen ääressä.


      • kutenmonitekee
        ihankotosikkonavetelet kirjoitti:

        "Kuten olen monesti tuonut esiin, niin jatkuva tietokoneen ääressä oleminen ei hyväksi kenellekkään, saati sairaille/vammaiselle. Ei fyysisesti, eikä henkisesti. "

        Ihan pohdittavaksi ja analysoitavaksi, että mitenköhän ne kaikki ns. terveet ihmiset selviytyy töissään ilman sekoamista, jotka ovat koko työaikansa tietokoneen ääressä.

        Tekevät kukin oman alansa töitä koneella, eivätkä hölötä turhanpäiväisyyksiä somepalstoilla aikansa kuluksi.


      • poiuytrdfgh

        Minä olen tehnyt tänään myös palkatonta "taidetyötäni". Mutta se on silti älyllisesti vaativaa. Uusin taitelijatekstini laadukkaalla tekstillä.


      • poiuytrdfgh

        Näiden tekstien kirjoittaminen ei ota paljoa aikaa. Teen kaikkea muuta tiedonhakua netissä samalla. Tämä on taukokirjoittelua


      • paremmanpuutteessa
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Näiden tekstien kirjoittaminen ei ota paljoa aikaa. Teen kaikkea muuta tiedonhakua netissä samalla. Tämä on taukokirjoittelua

        Eli kulutat aikaasi kaiket päivät koneella.


      • ihankotosikkonavetelet kirjoitti:

        "Kuten olen monesti tuonut esiin, niin jatkuva tietokoneen ääressä oleminen ei hyväksi kenellekkään, saati sairaille/vammaiselle. Ei fyysisesti, eikä henkisesti. "

        Ihan pohdittavaksi ja analysoitavaksi, että mitenköhän ne kaikki ns. terveet ihmiset selviytyy töissään ilman sekoamista, jotka ovat koko työaikansa tietokoneen ääressä.

        "että mitenköhän ne kaikki ns. terveet ihmiset selviytyy töissään ilman sekoamista, jotka ovat koko työaikansa tietokoneen ääressä."

        No sekoamisesta en ole sen kummemmin puhunut, mutta totta on, että liiallinen/paljon tietokoneella olemisesta on ihmisen terveydelle haittaa.

        Ongelmia on niin silmien suhteen, koko kehossa, erityisesti niskahartiaseudun suunnalla ja jos istuu pitkään ilman taukoja niin verenkierto ja hengitelimistö hidastuu ja elimistön muutkin toiminnot hidastavat, edelleen myös joillan se aiheuttaa unettomuutta. Jotkut puhuvat myös ns. aivosumusta.

        Löydät nämä mainitsemani asiat ja paljon muutakin tietoa muualtakin etten itse ole näitä keksinyt.

        Useat töissä käyvät sitten taas ovat aktiivisia muutenkin ja työvastapainona harrastavat liikuntaa säilyttääkseen terveytensä.


      • poiuytrdfgh

        No mutta mulla heikkeni halvauksessa ja aivovauriossa kaikki elintoiminnot niin mittavasti, että miksi se ei sitten ketään haitannut , mutta pikkujutut haittaa ?


      • poiuytrdfgh

        Silloinkin kun kun mun sydän löi tosi heikosti ja sitten hirveellä tykytyksellä ja lisäksi olin saanut aivotärähdyksen ihmisiä siinäkin tilassa kiinnosti vain mun tunteideni utelu . Mikä mun tunteissa on niin mielenkiintoista ?
        No ei tarvi olla enää, kun esittelen niitä kaikille, ja suunnittelen tekeväni sitä vielä lisääkin taiteeni parissa kunhan kynnelle kykenen. .


      • poiuytrdfgh kirjoitti:

        No mutta mulla heikkeni halvauksessa ja aivovauriossa kaikki elintoiminnot niin mittavasti, että miksi se ei sitten ketään haitannut , mutta pikkujutut haittaa ?

        No ne pikkujutut/jumitukset saattaa aiheuttaa ne sun kertomat pyörrytyskohtaukset. Aivosi eivät saa happea tarpeeksi.


      • huhuhuhuhu
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        No ne pikkujutut/jumitukset saattaa aiheuttaa ne sun kertomat pyörrytyskohtaukset. Aivosi eivät saa happea tarpeeksi.

        Palstalääkäri taas vauhdissa....


      • poiuytrdfgh

        No tossa voi olla tottakin, että jos keskittyisin paremmin itseeni, näitä kohtauksia voisi helpottaa joillain toimilla. Mutta jos haluatte aidosti te siinä auttaa, niin älkää vetäkö huomiotani itsestäni teihin, koska silloin juuri nämä hyvät muutokset vaikeutuvat. Ymmärrätte tämän, mikäli olette aivan vilpittömän auttamishalusia ilman omaa egoruoan tarvetta emootioista.


      • Ihan_
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        No tossa voi olla tottakin, että jos keskittyisin paremmin itseeni, näitä kohtauksia voisi helpottaa joillain toimilla. Mutta jos haluatte aidosti te siinä auttaa, niin älkää vetäkö huomiotani itsestäni teihin, koska silloin juuri nämä hyvät muutokset vaikeutuvat. Ymmärrätte tämän, mikäli olette aivan vilpittömän auttamishalusia ilman omaa egoruoan tarvetta emootioista.

        Ihan miten vaan.
        Mutta jotenkin ihminen joka suoltaa itsestään sellaista ylimielistä kehua kuin sinä, ilman mitään perusteita vielä. Niin juuri, ilman perusteita. Minulle sinun perusteesi eivät riitä. Päätän asian itse, et sinä. Vaikka sinun on sitä mahdotonta ymmärtääkin, niin et todellakaan ajattele minun puolestani. Älä edes unta näe.

        Niin, jotenkin sellainen kehuskele ja ylimystely vain laittaa vastaamaan edes näin.
        Mutta älä hyvä ihminen vanhene enää koneella. Miksi ihmeessä haluat kirjoittaa juuri tänne palstalle? En vieläkään ymmärrä. Kun et ole kiinnostunut mistään kaksi- tai usempipuolisesta kommunikoinnista.


      • poiuytrdfgh

        En koe mitenkään itseäni kehuvan-.


      • poiuytrdfgh kirjoitti:

        En koe mitenkään itseäni kehuvan-.

        Se ettet sinä koe kehuvasi itse itseäsi, ei tarkoita etteikö niin voisi kuitenkin tapahtua jonkun toisen mielestä

        Kyllä sielläkin itsekehu haisee, kuin pyrkimys alentaa toista


    • poiuytrdfgh

      Yhteenlaskutoimitus koko ajan kuvittelee Aspergerin motivoituvan juuri sellaisista asioista joihin aspergerilla puuttuu kiinnostus lähes kokonaan. Siksi hänen juttunsa tuntuu minulle turhanpäiväiselle hölinälle.

      • poiuytrdfgh

        Aspergeriin liittyy sellainen "tarkkailijuus", että tarkastelee sosiaalisia tilanteita kuin ulkopuolisena, joten se osa minua ei oikeastaan osallistu tähän keskusteluun, vaan vain tarkastelee neutraalisti tätäkin ilmiötä.
        Kirjoituksenne voi haitata emootiotani ja saadan sen huonoon tilaan, mutta kirjoituksenne eivät voi vaikuttaa tuohon tarkkailijaan.


      • poiuytrdfgh

        Kerroin jollein millaisia vastauksia olin saanut luureissa. Hän sanoi että voin hyödyntää sen että minua aliarvoidaan , että saan selville heidän ajatuksensa joita he peittelevät niin aliarvioivilla selityksillä.
        Se oli hassua kun Tony Attwood sanoi videossa että Aspergernaisistahan tulisi hyviä vakoojia, mutta ei nyt puhuta tällä kertaa siitä.
        Minua on nuorena joitakin kertoja epäilty vakoojaksi. Että sekin nyt sitten selittyi miksi. En ole minkään sortin vakooja. Kerran tutustuin hyvässä asemassa olevaan mieheen hieman joka sitten alkoi puhua kummallisia, että minähän voisin olla vaikka yritysvakooja. Ja näitö miehiä jotka ovat epäilleet minua vakoojaksi on ainakin kourallinen. Ja se on epämiellyttävää, että joillain on niin kummallisia luuloja. Voin vakuuttaa etten ole minkään sortin vakooja. Ihan Aspergeri vaan, mutta en suostu minkäänlaisiin vakoojan tehtäviin missään tapauksessa., en edes jos vaikka olisin hyvä sellaiseen. Ajatuskin on varsin epämiellyttävä minulle. Haluan elää ihan herkkisnaisena vaan ja perehtyä emootioihin niitä tutkien. Minua ahdistaa miehet joilla on vähän liikaa poliittista mielikuvitusta minun mittakaavaani ja minulle toki tuntuu hullulle että jotkut voi elää mielikuvituksissa että minä olisin vakooja, koska olen nyt kuitenkin varsin kaukana sellaisesta. Niin se on jo melko epärealistista ajattelua.


      • Ihan_
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Aspergeriin liittyy sellainen "tarkkailijuus", että tarkastelee sosiaalisia tilanteita kuin ulkopuolisena, joten se osa minua ei oikeastaan osallistu tähän keskusteluun, vaan vain tarkastelee neutraalisti tätäkin ilmiötä.
        Kirjoituksenne voi haitata emootiotani ja saadan sen huonoon tilaan, mutta kirjoituksenne eivät voi vaikuttaa tuohon tarkkailijaan.

        Ihan samanlainen tarkkailija on toivottavasti myös jokaisessa muussa elävässä ihmisessä...
        Sellainen tarkkaiu on ollut hengissäselviytymisen edellytys koko ihmiskunnan olemassaolon ajan, ja jo paljon ennenkin, kun ihminen oli vielä neljällä jalalla ja roikkui puussa, niin tarkkailla on täytynyt.


    • Huomio_

      Huomio! Mitä tulee koomikkoon.
      Niin usein juuri kiusattu asettuu kiusattavaksi tieten tahtoen, koska se on yksi keino saada seuraa.
      Kyllä tietenkin oppii aikuinen jo esittämään todella tehokkaasti ja vakuuttavasti, että viihtyy vaikka suljetussa tynnyrissä lopun ikäänsä.
      Mutta tällä palastalla olo puhuu omaa kieltään.

      • poiuytrdfgh

        Ei minulle koomikko ole kiusattuna oloa, vaan nuorena minulla oli todella hauskaa koomikkona. Siis ihmisillä oli mun kanssa hauskaa sen sijaan että olisivat olleet vihaisia. Se oli erittäin positiivista.


      • poiuytrdfgh

        Olin aina tosi helpottunut kun ihmiset aidosti purskahti nauruun suuttumisen sijaan. Mutta tätä asiaa ei huono huumorintajuiset ymmärrä


      • poiuytrdfgh

        Miksi täältä poistetaan viesti jossa oletan aloituksen olevan sarkastinen ???


      • poiuytrdfgh kirjoitti:

        Miksi täältä poistetaan viesti jossa oletan aloituksen olevan sarkastinen ???

        Jaa, en tiedä moisesta, käsittääkseni poistettiin se missä kyselit et onks kaiku aloittaja.

        Mutta joo, sarkasmihan on ilkeää ja ivallista ja yleensä loukkaavaksi tarkoitettu. Mihin juurkin vittasin, että jossain ruutujen takana sinulle saatetaan nauraa ilkeässä mielessä.

        Mutta joo, vaikea mieltää mitä sinä ymmärrät, kun ainakin alkuun kommentoit asiaa tähän tapaan.

        "Ei tämä ole mikään semmonen niin tosikkojuttu, ettei saa nauraa. En koe naurua loukkaavaksi, jos ei ole muuta epäeettistä motiivia"

        Että alkuun pidit aloitusta sinuun kohdistuvana hauskana huumorina, etkä kokenut sitä loukkaavana, mutta nyt viittaat sarkasmiin.

        Että sinulla kesti hieman kauemmin ymmärtää, että saattaa olla toinenkin vaihtoehto, kaikki nauraminen ei ole hyväntahtoista,

        Mutta kaiken kaikkiaan emme tiedä oikeasti missä mielessä aloitus on tehty.

        Tai tarkemmin sanottuna minä en tiedä, vain aloittaja tietää, kunhan aiemmassa spekuloin mahdollisia vaihtoehtoja, jossa myös sinä itse aloituksen tekijänä olit yksi vaihtoehto.

        Mutta niin tai näin, niin enin tarkoitus näyttää liittyvän siihen, että keskustelu poiusta jatkuisi muodossa tai toisessa.


      • poiuytrdfgh

        Joo se on totta että minä nauran aina hyväntahtoisesti, en koskaan sarkastisesti, mutta monesti ihmiset suuttuu kuvitellen sarkastiseksi. Tiedän sarkastisen naurun älyllisesti mutta tunteellisesti en koskaan ole kokenut sitä uskotte tai ette. Tunne on niin kamala, jos yritänkään, että nauru loppuu seinään. Joten en itenkään kykene aidosti nauramaan sarkastista naurua. Se on silkka mahdottomuus minulle.


      • poiuytrdfgh

        Joo joku palstalla niin ikävöi minua että koittaa kaikin keinoin aina varmistaa paluuni. Sen olen huomannut.


      • poiuytrdfgh

        koomista näen usein...muissakin
        helpoiten alan nauraa ihmisille joista pidän, ja sitten surukseni he saattaa suuttua, mutta minulla menee niin kun tunnen sydämellisiä tunteita alan helpommin nähdä henkilön koomisena


      • poiuytrdfgh

        Yhteenlaskutoimitus ! Minä en koskaan myöskään trollaa, joten en ole aloituksen tekijä. En ole kertaakaan elämässäni trollannut. Nimimerkkejä olen kyllä aikoinaan vaihtanut ja hieman kirjoitustyyliä tai aiheita. En tarkoita täällä. Trollaus on semmosta sosiaalista peliä joka ei minua kiinnosta ja toisekseenkin minua ihmetellään ylenmäärin jo trollaamattakin, joten en siksikään motivoituisi moiseen


      • poiuytrdfgh

        Olisi hyvä tietää tämmöinen asia teidän hoitajien että henkilöt joilla on tahattomasti huomiota herättävä esim. neurologinen ominaisuus ovat varmasti erittäin harvoin huomionhakuisia motiiveiltaan, koska he yleensä saavat ilman sitäkin oman kokemuksensa mukaan liikaa huomiota.
        Ei sellaiselle henkilölle varsinkaan tule huomionhaun tarpeita. Minullakin on huomiokiintiö jo elämässä täyttynyt noin tunnetasolla.


      • poiuytrdfgh

        Minä olen elämäni aikana ollut vaikka missä missä minua on oikein joukolla pällistelty oikein sellaisin näkyvästi pällistelevin ilmein. No siinä psykopaattini oli tehnyt hyvän työn, että sain lapsuudessa esiintyjän koulutuksen enkä kärsi esim. esiintymisjännityksestä. Ja jos on esim. näyttämöllä, niin kyllähän siellä esiinnytään vaikka minkälaisena ja ihmiset pällistelee miten nyt kukakin, niin siihen olen tottunut ja se ei ole niin oleellinen ongelma minulle. Olen jo lapsena ollut näyttämölläkin miltei pääroolissa niin sievän roolissa kuin ruman ja koomisen. Molemmat näyttelin yhtä hyvin.


      • poiuytrdfgh

        Mutta vaikein kokemus oli halvaantuminen pällistelyn kannalta, koska sen aikana todella jouduin olemaan varsin oudon olemuksessa. Pyrinkin piileksimään kotonani katseilta kunnes tila helpotti.


      • poiuytrdfgh

        Olin niinku puoliksi zombie. Hyvin outo kokemus.


      • poiuytrdfgh

        Joo joku oikein tehtailee nyt näitä aloituksia minua varten. Olen kyllä huomannut.
        Pikkusen on jo tolkutonta hönen menonsa. Hänen ehkä pitäisi mennä kauppaan, että saa minut päästään irti.


      • jamuutamamuu
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Joo joku oikein tehtailee nyt näitä aloituksia minua varten. Olen kyllä huomannut.
        Pikkusen on jo tolkutonta hönen menonsa. Hänen ehkä pitäisi mennä kauppaan, että saa minut päästään irti.

        Suurin osa näistä "tolkuttomuuksista" ovat omia kirjoituksiasi.


      • No_joo
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Joo joku oikein tehtailee nyt näitä aloituksia minua varten. Olen kyllä huomannut.
        Pikkusen on jo tolkutonta hönen menonsa. Hänen ehkä pitäisi mennä kauppaan, että saa minut päästään irti.

        No joo, minä en ainakaan tämä aloittaja ole.
        Voin tietenkin olla myös sitä mieltä että älä lannistu. Mutta tämän palstan voisit jo heivata.


      • poiuytrdfgh

        Olenkin lähdössä täältä haluan vain kirjoittaa tänne lopuksi oikean näkemyksen ajatuksistani jottei tänne jää virheellisiö käsityksiö koska joku voi nöitä lukea lähtöni jälkeen, niin on törkeää että loppupäätelmäni on asianmukainen.


      • poiuytrdfgh

        Siis ei törkeää vain tärkeää ...heh
        Jonkun muun mielestä ehkä törkeää.

        Mutta siis kun jaksan kirjoitan tänne vielä loppujohtopäätelmäni ja sitten lähden


    • Älkääs

      Älkääs ny kiusatko taas poiua. Hänelläkin on oikeus tänne kirjoittaa!

      • halusitnostaaketjun

        Onkos joku kieltänyt häntä tänne kirjoittamasta?


      • Tuo_sitten

        Tuo sitten taas kaimani trollipeikko.


    • poiuytrdfgh

      Oli minun halvauksessa yksi hyötykin. Tiedän nyt kokemuksellisesti monenlaista mitä uusin neurotiede vasta tutkii, Menettämällä hermoston toim intoja pystyn nyt kokemuksellisesti tietämään mikä mihinkäkin vaikuttaa. Ja hämmästyksekseni kaikki kokemani on yhtenevää uusimman tieteellisen tutkimuksen kanssa,. Tämä on todella mielenkiintoista, Joten ehkä voinkin siirtyä täältä kiinnostusteni pariin.

    • Varo_heitä

      Olet hyvin sympaattisen oloinen ja fiksu ihminen poiu, toisin kuin nämä vakiot täällä. He ovat niitä narsisteja joita kannattaa varoa!

      • "Olet hyvin sympaattisen oloinen ja fiksu ihminen poiu, toisin kuin nämä vakiot täällä."

        Eiköhän myös toi poiukin ihan ns. vakkari ole täällä.

        Useita vuosia ollut, kirjoitellut välillä vaan eri nimmareilla. Jossain vaihees käytti enemmänkin Ö:llä alkavaa kirjainyhdistelmää,

        Palstahistorian havinoista muistan sellaisen jutun, kun ns. kaiku kertoi harkitsevansa ryhtymistä filosofiksi.

        Jäänyt hyvin mieleen, kun ne niitä juttuja joita lukiessa meinaa ne kahvit mennä väärään kurkkuun, kun ei voi mitään ku tulee se nurunpyrskähds, ettäkö kaiku filosofina.

        Mutta oli kuin oli, niin se ööllä alkava kirjainyhdistemä vaan tuli tuon ilmoituksen jälkeen palstalle toistelemaan sanaa filosofia ja pikkuhiljaa otti enemmän ja ennemmän jalansijaa.

        Lopputulos on ny sit nähtävissä, vain kirjainyhdistelmä on muuttunut toiseksi.


      • En_muista
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Olet hyvin sympaattisen oloinen ja fiksu ihminen poiu, toisin kuin nämä vakiot täällä."

        Eiköhän myös toi poiukin ihan ns. vakkari ole täällä.

        Useita vuosia ollut, kirjoitellut välillä vaan eri nimmareilla. Jossain vaihees käytti enemmänkin Ö:llä alkavaa kirjainyhdistelmää,

        Palstahistorian havinoista muistan sellaisen jutun, kun ns. kaiku kertoi harkitsevansa ryhtymistä filosofiksi.

        Jäänyt hyvin mieleen, kun ne niitä juttuja joita lukiessa meinaa ne kahvit mennä väärään kurkkuun, kun ei voi mitään ku tulee se nurunpyrskähds, ettäkö kaiku filosofina.

        Mutta oli kuin oli, niin se ööllä alkava kirjainyhdistemä vaan tuli tuon ilmoituksen jälkeen palstalle toistelemaan sanaa filosofia ja pikkuhiljaa otti enemmän ja ennemmän jalansijaa.

        Lopputulos on ny sit nähtävissä, vain kirjainyhdistelmä on muuttunut toiseksi.

        En muista itse tuollaista kirjoitustani, mutta kun olen ja sen verran rustannut tänne kuin olen niin en voikaan millään kaikkea muistaa. Mutta kiva kun sinä muistat. Miksiköhän sellainen sinua nauratti sitten niin paljon? Tosiasiassa minulla huomattavasti enemmän lähtökohtia tuohon "ammattiin" kuin tuolla p:lla.
        Mutta tuollainen huomio on kiva siinä mielessä, että olen muutenkin huomannut p:n jäljittelevän minua aika paljon monissa asioissa. Kirjoituksista löytyy paljon yksityiskohtia joita minä olen ehkä käyttänyt hiljakkoin...

        Noilla a-ihmisillä kanssa monenmoista valeminää. En ollenkaan väitä etteivät usko niihin itse 110:llä. Uskovat niin hirveästi että häpeä siitä että joku sen ohuen verhon läpi näkee on valtava. Alkaa loppuelämän kestävä pölötys ja pälätys (tällaisella palstalla tuo kirjoitusripulointi) jonka tarkoitus on laittaa kaikki epäilyn kanavat tukkoon...

        A-ihmisen lähipiirissä kaikki ovat myös sellaisia lähteitä jotka heijastavat sitä valeminäkuvaa. Kun joku uskaltaa ääneen epäillä, tulee höyryä sitten täydestä piipusta.
        Jokainen joka tuntee a-ihmisen (ei ehkä miespuoliset..?) tietää sen höyryn mitä se on.


      • En_muista kirjoitti:

        En muista itse tuollaista kirjoitustani, mutta kun olen ja sen verran rustannut tänne kuin olen niin en voikaan millään kaikkea muistaa. Mutta kiva kun sinä muistat. Miksiköhän sellainen sinua nauratti sitten niin paljon? Tosiasiassa minulla huomattavasti enemmän lähtökohtia tuohon "ammattiin" kuin tuolla p:lla.
        Mutta tuollainen huomio on kiva siinä mielessä, että olen muutenkin huomannut p:n jäljittelevän minua aika paljon monissa asioissa. Kirjoituksista löytyy paljon yksityiskohtia joita minä olen ehkä käyttänyt hiljakkoin...

        Noilla a-ihmisillä kanssa monenmoista valeminää. En ollenkaan väitä etteivät usko niihin itse 110:llä. Uskovat niin hirveästi että häpeä siitä että joku sen ohuen verhon läpi näkee on valtava. Alkaa loppuelämän kestävä pölötys ja pälätys (tällaisella palstalla tuo kirjoitusripulointi) jonka tarkoitus on laittaa kaikki epäilyn kanavat tukkoon...

        A-ihmisen lähipiirissä kaikki ovat myös sellaisia lähteitä jotka heijastavat sitä valeminäkuvaa. Kun joku uskaltaa ääneen epäillä, tulee höyryä sitten täydestä piipusta.
        Jokainen joka tuntee a-ihmisen (ei ehkä miespuoliset..?) tietää sen höyryn mitä se on.

        "Miksiköhän sellainen sinua nauratti sitten niin paljon?"

        No nauratti silloin ja naurattais vieläkin jos semmosena yrittäisit alkaa esiintymään. Pidin/pidän sinua aika koomisena persoonana.

        Aikas vaikee olis kuvitella jotain filosofia huutelemas tämmösellä palstalla painu metsään, videot lähtee, ihan sama evvk yms.


      • poiuytrdfgh

        Minustakin semmoista on todella vaikea kuvitella että semmoista voisi tapahtua, mutta maailmasta ei koskaan tiedä, maailma on yllätyksiä täynnä...


      • poiuytrdfgh
        En_muista kirjoitti:

        En muista itse tuollaista kirjoitustani, mutta kun olen ja sen verran rustannut tänne kuin olen niin en voikaan millään kaikkea muistaa. Mutta kiva kun sinä muistat. Miksiköhän sellainen sinua nauratti sitten niin paljon? Tosiasiassa minulla huomattavasti enemmän lähtökohtia tuohon "ammattiin" kuin tuolla p:lla.
        Mutta tuollainen huomio on kiva siinä mielessä, että olen muutenkin huomannut p:n jäljittelevän minua aika paljon monissa asioissa. Kirjoituksista löytyy paljon yksityiskohtia joita minä olen ehkä käyttänyt hiljakkoin...

        Noilla a-ihmisillä kanssa monenmoista valeminää. En ollenkaan väitä etteivät usko niihin itse 110:llä. Uskovat niin hirveästi että häpeä siitä että joku sen ohuen verhon läpi näkee on valtava. Alkaa loppuelämän kestävä pölötys ja pälätys (tällaisella palstalla tuo kirjoitusripulointi) jonka tarkoitus on laittaa kaikki epäilyn kanavat tukkoon...

        A-ihmisen lähipiirissä kaikki ovat myös sellaisia lähteitä jotka heijastavat sitä valeminäkuvaa. Kun joku uskaltaa ääneen epäillä, tulee höyryä sitten täydestä piipusta.
        Jokainen joka tuntee a-ihmisen (ei ehkä miespuoliset..?) tietää sen höyryn mitä se on.

        Joo mutta mulla ei ole mitään valeminää muuta kuin se mitä MUUT yrittävät minulle syöttää ja joka on pitkälle todistettavissa valeeksi. Aloin luurien aikana vähän uskoa siihen mitä syöttivät minulle ja mielenterveys alkoi rapautua kun oikean minun olemsassaolo torjuttiin.


    • poiuytrdfgh

      Kirjoitin siis, että olisi mahdollista että joku muu henkilö olisi manipuloinut vanhempani virheellisiin ajatuksiin toisistaan ja minusta. Ketään en ole nimennyt. LIsäksi olen ihmetellyt miksi tunteitani tunnistetaan niin väärin, että esim rakkaus ja hätä, tunnistetaan muka vihaksi ja katkeruudeksi ?

    • poiuytrdfgh

      Kaikki viestini ovat täysin asiallisia joissa selkästi kuvaan itseäni väärinkäsitysten hälventömiseksi. Miksi ne poistetaan ? Jollakin on joku hämäräperäinen motiivi ilmeisesti miksi totuus minun ajatuksistani ei saisi tulla esiin ??? Jotta vääristely onnistuisi ?

      • Kuule pitääskö sun oikeesti ny ottaa breikki täs kohtaa

        Joku ny tekee noita ilmiantoja jostain syystä, sille et voi mitään.


      • poiuytrdfgh

        No sitten hyvä ylläpito älköön ylläpito poistako mitään näiden asiattomien ilmiantojen vuoksi enempää. HYvä että kai sitten kuitenkin jää internetin syövereihin että ne on kirjoitettu.


    • poiuytrdfgh

      Tiedoksi sitten että olen kirjoittanut tänne uutta asiaa joka on suureksi osin poistettu joten täältä ilmenevä käsitys ajatusteni kulusta on virheellinen, eikö siihen voi perustaa mitään näin toimittaessa että tekstini sensuroidaan ilman että olen kirjoittanut mitään sääntöjen vastaista. .

      • Lisään vielä, et voi olla niinkin, että ilmiantojen/ poistojen syynä oli minun kommenttini, eikä sinun. Yleensä siinä samalla lähtee sitte kaikki jotka käsittelevät samaa asiaa tai jos on vastannut niihin .


      • Mutta_

        Mutta tämän palstan ihmisethän ovat sinulle yhdentekeviä.
        Mitä järkeä sinun on kirjoittaa tänne yhtään mitään?
        Miksi ihmeessä kirjoitat tänne. Kirjoita itsellesi Worldiin päiväkirja niin kukaan ei poista kirjoituksiasi.


      • shdfjhk

        Ne on nuo kateelliset vakkarit täällä ketkä poistattavat kirjoituksiasi. Säälittävää toimintaa ja muista että se kertoo enemmän kuin paljon heidän itsekkäästä sielunmaisemastaan.


      • Niinpä_
        shdfjhk kirjoitti:

        Ne on nuo kateelliset vakkarit täällä ketkä poistattavat kirjoituksiasi. Säälittävää toimintaa ja muista että se kertoo enemmän kuin paljon heidän itsekkäästä sielunmaisemastaan.

        Niinpä!! Huoh!
        Siinä yx manipulaattori taas.
        P:valeminäähän tässä kadehditaan.

        No tosiasiassa on tullut sellainen fiilis että en viitseisi kauheasti vastata edes hänen todellisiin kommentteihinsa kun sieltä tulee sitä narsisteille ominaista toisten alentamista kun se nokka nousee... Tuo siis ainain minun tuntemilleni a-ihmisille tavallista. Ja tämä p nostaa nokkaansa. Ei muista yhtään että on saanut palstalta aika paljon eväitä narsismiasiassa. Vaan jopa ihan päin vastoin.
        Asian voi tarkistaa hänen alkuaikojen kirjoituksistaan.

        Tämä palsta toimii hyvänä vetoapuna narsismiin tutustujille, ainakin aluksi. Ja siksi p viihtyy täällä. Vaikka ylentääkin itsensä ja alentaa muut.


      • poiuytrdfgh

        No täytyy myöntää että minulla itsetunto kasvaa, jos ihan tavallisia rauhanomaisia viestejäni jotenkin nimenomaan poistetaan vaikkei niissä nimenomaisissa voi olla mitään sääntöjen vastaista, Kyllä se nähdäkseni tosiaan enemmänkin kyseenalaistaa poistatuksen aiheuttajan motiivit. Tulee olo, että viestit oli jotenkin hyviä tavalla jolla en saisi vaikuttaa hyvältä.


      • poiuytrdfgh

        En tiedä oliko se sattumaa mutta pian noiden viestieni jälkeen isältäni tuli yllättävän valoisa puhelu yllättäen. Hän käväisikin täällä tarkistamassa erään asian. Kehuimme toisiamme nuoren näköisiksi....hihihih...joten tunnelma oli kerrankin leppoisa


      • Aivan
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        No täytyy myöntää että minulla itsetunto kasvaa, jos ihan tavallisia rauhanomaisia viestejäni jotenkin nimenomaan poistetaan vaikkei niissä nimenomaisissa voi olla mitään sääntöjen vastaista, Kyllä se nähdäkseni tosiaan enemmänkin kyseenalaistaa poistatuksen aiheuttajan motiivit. Tulee olo, että viestit oli jotenkin hyviä tavalla jolla en saisi vaikuttaa hyvältä.

        "No täytyy myöntää että minulla itsetunto kasvaa, "
        Aivan. A-ihmisillä on se omituinen pulllistuva minä... Siellä on ikäänkuin tyhjää roikkuvaa nahkaa joka vedetään täyteen happea joka siinä sisäätulossa höyrystyy a-höyryksi ja sitten se pullistaa kivantuntuisesti ilmeisesti. Tuntuu kivalta kun nahka kiristyy...


      • No_jos
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        En tiedä oliko se sattumaa mutta pian noiden viestieni jälkeen isältäni tuli yllättävän valoisa puhelu yllättäen. Hän käväisikin täällä tarkistamassa erään asian. Kehuimme toisiamme nuoren näköisiksi....hihihih...joten tunnelma oli kerrankin leppoisa

        " isältäni tuli yllättävän valoisa puhelu yllättäen. Hän käväisikin täällä tarkistamassa erään asian. "
        No jos isäsi seikkailee tällä palstalla niin täällä voi tapahtua mitä vain poistoja... ja muuta hämärää yllyttämistä.


      • poiuytrdfgh

        En usko, että isäni osallistuisi mihinkään tällaiseen, Joskus lähettää viestejä sanomalehtiin jostain älyllisistä kysymyksistä, mutta en usko hänen osallistuvan tällaiseen sosialisointiin. En ole ainakaan koskaan havainnut hänen sellaista tekevän.


      • poiuytrdfgh

        Psykopaattini nyt voi seikkailla missä vaan kun on internetin makuun päässyt eläkepäivillään. Saattaa hyvinkin lukea näitäkin. Tuntuu välillä puhuvan samoista aiheista.


      • poiuytrdfgh
        Niinpä_ kirjoitti:

        Niinpä!! Huoh!
        Siinä yx manipulaattori taas.
        P:valeminäähän tässä kadehditaan.

        No tosiasiassa on tullut sellainen fiilis että en viitseisi kauheasti vastata edes hänen todellisiin kommentteihinsa kun sieltä tulee sitä narsisteille ominaista toisten alentamista kun se nokka nousee... Tuo siis ainain minun tuntemilleni a-ihmisille tavallista. Ja tämä p nostaa nokkaansa. Ei muista yhtään että on saanut palstalta aika paljon eväitä narsismiasiassa. Vaan jopa ihan päin vastoin.
        Asian voi tarkistaa hänen alkuaikojen kirjoituksistaan.

        Tämä palsta toimii hyvänä vetoapuna narsismiin tutustujille, ainakin aluksi. Ja siksi p viihtyy täällä. Vaikka ylentääkin itsensä ja alentaa muut.

        En kylläkään ole oppinut narsismista täällä , vaan englanninkielisistä artikkeleista, youtube videoista jne, ja olen halunnut tuoda sitä infoa vähän tännekin. Olen katsonut niitä videoita jo paljon ja luen koko aika tiedeartikkeita psykopatiasta jne. Tänne olen tullut sen luurikokemukseni jatkeena, kun koin ettei siellä ymmärretty ollenkaan mitä puhun, niin tulin selittämään tänne koska koin ilmaisuni tukahdetuteksi luureissa vaikka maksoin paljon siitä kuulluksitulon mahdollisuudesta. Niin päätin sitten ilmaista oikein kunnolla mutta sain nyt sairauskohtauksen kun muistelin tätä...heippa


      • Olet
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        En kylläkään ole oppinut narsismista täällä , vaan englanninkielisistä artikkeleista, youtube videoista jne, ja olen halunnut tuoda sitä infoa vähän tännekin. Olen katsonut niitä videoita jo paljon ja luen koko aika tiedeartikkeita psykopatiasta jne. Tänne olen tullut sen luurikokemukseni jatkeena, kun koin ettei siellä ymmärretty ollenkaan mitä puhun, niin tulin selittämään tänne koska koin ilmaisuni tukahdetuteksi luureissa vaikka maksoin paljon siitä kuulluksitulon mahdollisuudesta. Niin päätin sitten ilmaista oikein kunnolla mutta sain nyt sairauskohtauksen kun muistelin tätä...heippa

        Olet samalla tavoin ärsyttävä kun nuoruuteni aspergermies.
        Jos ajattelee että hän oli silloin vielä nuori, niin mitä hän mahtaa olla tänä päivänä.
        Hänkin silloin verrytteli lukien jotain tiiliskivikirjoja.
        Hän varmaan väittäisi vaikka mitä.

        Hän van ikäänkuin lepäsi laakereillaan ja huuteli sieltä laakereiltaan minulle joka käärin hihani ylös ja tein.
        Mutta sinusta en näköjään pääse eroon kuin itse palstalta poistumalla.
        Asuimme silloin sen saippuamiehen kanssa minun asunnossani, joten pääsin hänestä.


      • Vähän

        Vähän korjaten lisään: Pääsin hänestä helposti.


      • poiuytrdfgh kirjoitti:

        No täytyy myöntää että minulla itsetunto kasvaa, jos ihan tavallisia rauhanomaisia viestejäni jotenkin nimenomaan poistetaan vaikkei niissä nimenomaisissa voi olla mitään sääntöjen vastaista, Kyllä se nähdäkseni tosiaan enemmänkin kyseenalaistaa poistatuksen aiheuttajan motiivit. Tulee olo, että viestit oli jotenkin hyviä tavalla jolla en saisi vaikuttaa hyvältä.

        En tiedä mut mä luulen, et ne mun kommentit ilmiannettiin/ poistettiin, joissa viittasin nimimerkillä henkilöön, joka tekee sulle aloituksia kuin myös aloittaa itse aihealueeltaan sellaisia keskusteluja joissa sinä olet ikäänkuin aiheena(asperger) tavalla tai toisella.

        Siinä samassa lähti ny sunkin kommentit kun vastasi siihen.


      • poiuytrdfgh

        no eiköhän se aspergerteema ole kohta läpikotaisin jauhettu. hän itsekin käyttätyy vähänkuin asperger jumittaen


      • Minä_olen_
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        En tiedä mut mä luulen, et ne mun kommentit ilmiannettiin/ poistettiin, joissa viittasin nimimerkillä henkilöön, joka tekee sulle aloituksia kuin myös aloittaa itse aihealueeltaan sellaisia keskusteluja joissa sinä olet ikäänkuin aiheena(asperger) tavalla tai toisella.

        Siinä samassa lähti ny sunkin kommentit kun vastasi siihen.

        Minä olen syytön siihen että teidän kommentit on poistettu.
        En ole edes ehtinyt niitä lukea enkä tiedä mitä niissä ollut.


      • Minä_olen_ kirjoitti:

        Minä olen syytön siihen että teidän kommentit on poistettu.
        En ole edes ehtinyt niitä lukea enkä tiedä mitä niissä ollut.

        No jotakuta ne vaivas, kun oikeesti en usko, et ylläpito näitä valvoo. Olishan täällä poistettavaa vaik millä mitalla.


      • poiuytrdfgh

        Pohdin niissä viesteissä ainoita teoreettisia mahdollisuuksia että vanhempani eivät olisi narsisti ja psykopaatti. Itseasiassa en halua väittää että olisivat koska siinä on teoreettinen valeen mahdollisuus. Siispä väitän vain näin: Heillä on ollit minua kohtaan hyvin paljon samanlaista käytöstä todella tarkkaan mitä kuvataan narsistien ja psykopaattien käytöksestä, mutta olisi toki mahdollista että eivät ole narsisti ja psykopaatti mikäli käyttäytyvät niin jostakin muusta syystä kuten että joku ulkopuolinen olisi manipuloinut heidät virheellisiin ajatuksiin koskien toisiaan ja minua. ..ja päätyneet käyttäytymään kuin narsisti ja psykopaatti.


      • poiuytrdfgh

        Mikäli noin olisi tapahtunut. Haluaisin pelastaa vanhempani .


      • poiuytrdfgh

        Minua on nuorempana pelottanut että äitini saattaisi olla vaikutteille altis ja että joku muu voisi manipuloida häntä. Koska asein kun hän kohtaa muita ihmisiä keskustellen hän alkaa käyttäytyä perhettä kohtaan huonommin. Olin nuorempana usein kauhuissani mitä seuraa minulle kun hän tapaa muita ihmisiä


      • poiuytrdfgh

        Siis on tuntunut kuin joku muu yllyttäisi häntä kohtelemaan minua huonosti


      • poiuytrdfgh

        Hän on kertonut minulle että teini-iässäni joku mielenterveydeb ammattilainen on neuvonut vanhempiani että minua ei pidä halata.

        Se kuulostaa minulle niin kummalliselle. Varsinkin kun olen aina ollut tosi vähän halailevaa tyyppiä. Ja vauvanakin kuulemma viihdyin vain yksin pinnasängyssä.
        Niin miksi kummassa mielenterveydeb ammattilainen ehdottaa tuollaista minun tunteellista eristämistä


      • poiuytrdfgh

        Pidän siis myös mahdollisena että vanhempiani on jotenkin manipuloitu eksyksiin.


      • Niin_Minun
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Pohdin niissä viesteissä ainoita teoreettisia mahdollisuuksia että vanhempani eivät olisi narsisti ja psykopaatti. Itseasiassa en halua väittää että olisivat koska siinä on teoreettinen valeen mahdollisuus. Siispä väitän vain näin: Heillä on ollit minua kohtaan hyvin paljon samanlaista käytöstä todella tarkkaan mitä kuvataan narsistien ja psykopaattien käytöksestä, mutta olisi toki mahdollista että eivät ole narsisti ja psykopaatti mikäli käyttäytyvät niin jostakin muusta syystä kuten että joku ulkopuolinen olisi manipuloinut heidät virheellisiin ajatuksiin koskien toisiaan ja minua. ..ja päätyneet käyttäytymään kuin narsisti ja psykopaatti.

        Niin. Minun asperger-ystäväni koki minut ihan kummalliseksi henkilöksi, jossa kokemuksessaan ei mitään perää. Kaiken lisäksi hän ihminen jolla periaatteessa mahdollisuus olisi ollut tuntea minut melkoisen hyvin. Minulle jäi vain käsitys että hän
        1 Tahallisesti yritti saada minut kummaan valoon kun ei saanut minua manipuloitua omaan uskoonsa.
        TAI
        2 Oli oikesti niin sekaisian ettei erottanut enää kuuta ei maata.
        TAI
        3 Projisoi omaa kuvaansa minuun kuin ei enää kestänyt itseään.

        Yhtä kaikki hänen tarkoituksensa oli saada mustavalkoisen maailmankuvansa mukaan minut näyttämään siltä mustalta.


      • Narsistien
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Pidän siis myös mahdollisena että vanhempiani on jotenkin manipuloitu eksyksiin.

        Narsistien urhien yksi bravuureista on juuri pelastustyö.
        Tuollainen on juuri sitä aliarviointia, jota kohdistamme toisten ihmisten voimiin.
        Olet muna ja vanhempasi ovat kana ja kukko.


      • poiuytrdfgh

        Ja MINUN haluttiin heitä pelastavan jopa aivióvammautuneena ja halvaantuneena. Muistaakseni kukaan luurien 50 ihmisestä ei sanonut suoraan että HEIDÄN pitäisi auttaa vammautunutta tytärtään. (ellen ole jotakuta unohtanut tai jokun yksittäinen lause mennyt ohi) Kaikki huolehti vain vanhemmistani. Mikö oli minulle käsittämätön sosiaalinen kokemus.


    • Kyllä_jokaisella

      Kyllä jokaisella joka nyt jossain auttavassa puhelimessa työskentelee pitäisi olla näkemys asiaan.
      Mutta he syyttävät sinua siitä että sinulla liian tarkka näkemys vanhemmistasi ehkä?

      • HusTrolli

        Trolli heittelee kommentteja sinne tänne. Tuokin kopsattu jostain muualta.


    • poiuytrdfgh

      mutta mun mielestä sinä pääkirjoittaja oot vähän väärässä kun niin moitit minua keskustelemattomuudesta vaikka kukaan ei keskustele sun kaa läheskään niin paljo täällä ku mä. Joutuisit ilman mua oottaan vastauksia viesteihisi puoli päivääkin

      • Ha-ha

        Ha-ha-haa.
        Käytännössä kävisin ehkä katsomassa parin päivän tai viikonkin välein onko tullut vastaus. Nytkin olen välillä poissa päiviä.
        En varmaan tekisi näitä aloituksia edes jos sinä et olisi täällä. Nyt olen löytänyt tuon kombinaation asperger-narsisti.

        Mutta niinkuin sanottu. Aika tekee tehtävänsä ja sinä et olisi palstalla niin täällä olisi joitain muita. Täällä on muita kun minä olen pois ja täällä on nytkin muita kun me olemme täällä. Mutta ehkä jonkun ihme päätilan tapaamme vallata kun ei synny ulkopuolisia keskusteluja.

        En halua jankata tätä samaa asiaa meistä ja sinusta jne.
        Kun aina puhut älystä, niin yksi merkki älykkäästä ihmisestä on että heikäläiset eivät jaksa saman toistoa koska se on turhauttavaa.


      • poiuytrdfgh

        On todella turhauttavaa siksi voinkin pahoin mutta mä olen uskonnollisilla harjoituksilla nuoruudessa treenannut kärsivällisyyttä.


      • poiuytrdfgh

        joskus totuutta on jaksettava väsymättömästi jankata


      • Minulle_
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        joskus totuutta on jaksettava väsymättömästi jankata

        Minulle tulee sinun totuudestasi mieleen luurit ja sinun neurologiset vaivasi ja neurologian nälkäsi.
        Tämä pasta on väärä paikka.
        Ja se on totuus.


      • poiuytrdfgh

        Totta ...oireistooni kuuluu että päädyn lähes aina jotenkin kummasti väärään paikkaan mitä ei sitten voi kuin ihmetellä miten siellä olen.

        Kokemuksesta päätellen on oletettavaa että olen nytkin väärässä paikassa.


      • poiuytrdfgh

        Ja totta kenties suurin osa minua kiinnostavia tieteellisiä tutkimuksia löytyy juuri neurotieteen alta. Psykopatiaakin olen lähestynyt siltä kantilta ensisijaisesti


      • poiuytrdfgh

        Tässä se ensimmäinen konflikti tuleekin...kaikissa apupalveluissa psykologisoidaan vaika minä elän neurotieteen merkitysmaailmoissa. ..eikä he ota sitä huomioon. Tulree eräänlainen kulttuuriclash siitä


      • poiuytrdfgh

        Ei ole mahdollista samaan aikaa psykologisoida ja puhua aidosta minusta, koska en oo alkuunkaan sen tyylisesti psykologinen ihminen. se ei ole minun maailmaani tai sisintäni. Ja ei vaan mene perille vaan sen psykologiansa kautta koittavat puhua. Neurologi kykeni ymmärtämään ainakin jonkin verran tätäkin.


      • poiuytrdfgh

        Mutta sinä pääkirjoittaja. Tiedätkö mistä se ristiriitasi Aspergeriesi kanssa johtuu ?
        Ette kumminkaan puolin voi saada samaa kokemusta koska teilla on erilaisest aivot , Todennäköisesti lähes kaikki johtuu vain siitä ja keksit ylimääräisiä psykologisia merkityksiä asioille, Asiat vaan ei näytä samalle erilaisilla aivoilla. Pitkälti se riittänee selitykseksi koska kaikki kokee maailman omien aivojensa kautta


      • poiuytrdfgh

        siellä ei tarvi olla niin kauheesti mitään tarkoitusperiä että asia menee noin. Narsismissa on sitten enemmän sitä tarkoitusperäistyyppistä käytöstä


      • poiuytrdfgh
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Mutta sinä pääkirjoittaja. Tiedätkö mistä se ristiriitasi Aspergeriesi kanssa johtuu ?
        Ette kumminkaan puolin voi saada samaa kokemusta koska teilla on erilaisest aivot , Todennäköisesti lähes kaikki johtuu vain siitä ja keksit ylimääräisiä psykologisia merkityksiä asioille, Asiat vaan ei näytä samalle erilaisilla aivoilla. Pitkälti se riittänee selitykseksi koska kaikki kokee maailman omien aivojensa kautta

        Asia voisi selvitä paremmin jos tutkisit neurotieteitä psykologisten merkitysteorioiden sijaan


      • Niin_Mi
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Mutta sinä pääkirjoittaja. Tiedätkö mistä se ristiriitasi Aspergeriesi kanssa johtuu ?
        Ette kumminkaan puolin voi saada samaa kokemusta koska teilla on erilaisest aivot , Todennäköisesti lähes kaikki johtuu vain siitä ja keksit ylimääräisiä psykologisia merkityksiä asioille, Asiat vaan ei näytä samalle erilaisilla aivoilla. Pitkälti se riittänee selitykseksi koska kaikki kokee maailman omien aivojensa kautta

        Niin. Minulla näkemys niihin ristiriitoihin ihan sitä kautta että molemmilla heillä vaikeampaa kuin minulla eräistä tietyistä syistä. Minulla vain monet asiat helppoja mitkä monilla muilla eivät. Minut on myös kasvatettu tietyllä tapaa. Ei pelkästään positiivista, mutta eri tavoin kuitenkin.
        Meidän lapsuudenkodit jo olivat erilaisia. Miehellä hidastunutta kehitystä, joka on tehnyt hänen nuoruudestaan aikana ennen minua (ei siis ollut nähtävissä) vaikeaa. Olimme ihan eri aaltopituudella. Mies ihan lapsi minuun verrattuna monissa asioissa. En edes ymmärtänyt kuinka valtavasti hän nojasi minuun.
        Naispuolisella sitten taas omat juttunsa joihin en tässä mene.
        Naispuolisen kanssa kyllä elimme aiemmin samaa elämää kielellisellä tasolla. Puhuimme samaa kieltä ja keskustelumme onnistui. Myöhemmin hänen kuulovammansa myötä ja niiden jo aiemmin alkaneiden kateusongelmien myötä asiat mutkistuivat.


      • Naispuol
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        siellä ei tarvi olla niin kauheesti mitään tarkoitusperiä että asia menee noin. Narsismissa on sitten enemmän sitä tarkoitusperäistyyppistä käytöstä

        Naispuolinen sanoi ettei ole tarkoitusperiä, mutta pakko minun on omia korviani uskoa. Toki käsitän että hänkin lapsellinen matkiessaan "isoja pahoja tyttöjä" ilmeisesti. Mutta sitä saa mitä tilaa. Ei koko elämää voi leikkiä äärettömän lapsellista ja mitään tietämätöntä.
        Mutta voin toki perehtyä hiukan noihin neuroasioihin, jos niistä kerran jotain vastauksia voi löytyä. Ei mitään estettä. Mutta ihan nyt on kello aika paljon ja minulla menee ehkä vähän aikaa aloittaa ja orientoitua.


      • Mutta_
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Asia voisi selvitä paremmin jos tutkisit neurotieteitä psykologisten merkitysteorioiden sijaan

        Mutta hyvää yötä nyt ja Joulun odotusta kuitenkin...
        🎅🎅🎅🎅🎅🎅


      • Kaikki_
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Asia voisi selvitä paremmin jos tutkisit neurotieteitä psykologisten merkitysteorioiden sijaan

        Kaikki ihmiset ovat persoonia eikä kukaan voi olla vastuussa minkään rymittymän tekemisistä.


      • poiuytrdfgh
        Naispuol kirjoitti:

        Naispuolinen sanoi ettei ole tarkoitusperiä, mutta pakko minun on omia korviani uskoa. Toki käsitän että hänkin lapsellinen matkiessaan "isoja pahoja tyttöjä" ilmeisesti. Mutta sitä saa mitä tilaa. Ei koko elämää voi leikkiä äärettömän lapsellista ja mitään tietämätöntä.
        Mutta voin toki perehtyä hiukan noihin neuroasioihin, jos niistä kerran jotain vastauksia voi löytyä. Ei mitään estettä. Mutta ihan nyt on kello aika paljon ja minulla menee ehkä vähän aikaa aloittaa ja orientoitua.

        Uskon sen ettei ole mitään tarkoitusperiä- Itse en 30 vuotiaaksi asti kyennyt kuvittelemaan itselleni ollenkaan mitään tarkoitusperää. Olen nyt taiteeni kautta vasta suunnilleen tänä vuonna keksinyt itselleni elämäni ensimmäisen tarkoitusperän


      • poiuytrdfgh

        Olin tosi innostunut kun keksin itselleni OMAN MOTIIVIN vihdoinkin viime vuoden kuluessa. Oli niin vaikeaa ihmisten kanssa kun ei omannut mitään motiivia heille kertoa. OLen oikeastaan keksinyt sellaisen kunnolla vasta viime viikolla. Ja esitten sen kaikille taiteeni yhteydessä-.


      • poiuytrdfgh
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Olin tosi innostunut kun keksin itselleni OMAN MOTIIVIN vihdoinkin viime vuoden kuluessa. Oli niin vaikeaa ihmisten kanssa kun ei omannut mitään motiivia heille kertoa. OLen oikeastaan keksinyt sellaisen kunnolla vasta viime viikolla. Ja esitten sen kaikille taiteeni yhteydessä-.

        Varsinkin miehiin tutustuminen meni koko elämäni ajan tosi hankalaksi kun ei ollut ollenkaan motiivia, Kun aina kaikkia kiinnosti saada tietää motiivi ja sitten kuten sitä ei ollut niin....niin se oli siinä-


      • poiuytrdfgh

        Se oli sitten ikävää kun monesti sitten ei haluttu puhua naiselle jolta puuttuu motiivi. Se oli kenties se suurin puutos. Ja hullu sosiaalinen pyöritys lähti siitö kun ihmiset alkoi yrittää keksiä motiivia naiselle jolta puuttui motiivi kokonaan, mikä on tarinan totuus.


      • Minulla

        Minulla ei vielä taiteeseeni mitään erityistä tarkoitusperää. Mutta uskon että se tulee kun aika lähenee. Mielessä paljon kuvia jotka kiehtovat mieltä. Kombinoin noita kuvia sitten varmaan. Haluan maalata jotain kiehtovaa ehkä. Toinen ajatus on että jotain tiettyä asiasisältöäkin voin alkaa suunnitella. Mutta en ehkä maalaa mitään kovin maanläheistä. Sen voi melkein sulkea pois.
        Toisaalta kukka-aihe ei välttis ole ihan vieras. Kukat ovat hyvin kiehtovia ja voisin haastaa itseni niiden kautta. Kukka-aiheita olisi heppo verrata ja minun maalaus- ja värinkäyttötekniikkani voisi tuottaa tulosta siinä lajissa.
        Ehkä aloitan kukista.


      • Hyvä_huom
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Se oli sitten ikävää kun monesti sitten ei haluttu puhua naiselle jolta puuttuu motiivi. Se oli kenties se suurin puutos. Ja hullu sosiaalinen pyöritys lähti siitö kun ihmiset alkoi yrittää keksiä motiivia naiselle jolta puuttui motiivi kokonaan, mikä on tarinan totuus.

        Hyvä huomio tuo motiivin puuttuminen. Sellainen puuttui tosiaan kummaltakin a-tutultani myös. Naispuoleinen teki paljon että näyttäisi motivoituneelta. Mutta siinä sivussa jäi sitten minun omat motiivini kokonaan jo huomiotta. Kun toinen keksi selityksiä itselleen niin kovaäänisesti ja pitkään että minulle ei enää riittänyt tilaa. Kun pyysin hillitsemään niin se tuotti vain fiaskon.
        Eli hänellä juuri sitä...mitä se nyt oli se yksinpuhelu, mutta käytti minua hyväkseen kuviossaan jotta näyttäisi motiivi-ihmiseltä.
        Mutta se nyt on ollutta ja mennyttä.
        Ehkä tuo on syynä siihen että minun tällä palstallakin vaikea hyväksyä jonkun yksinpuhelua. Niinkuin onkin. Enhän mitenkään ajattelisi niinkuin ajattelen jos minulla ei olisi noita kokemuksia.
        Että tahdon itseni tehdä näkyväksi minäkin.


      • poiuytrdfgh

        Korjaan vielä yhden asian. Nähdäkseni Asperger ei ole luonteeltaan mitenkään vähemmän sosiaalinen. Vaan heillä on tietyistä asioista rasittuva hermsto mikä rajoittaa voimia sosialisoida. Siksi asiasta haukkuminen ei mitään hyödytä. ..koska asia olisi korjattavissa jos kysymys olisi luonteesta...mutta kun ei ole, ei varsinaisesti ole mitään mitä voisi korjata.


      • poiuytrdfgh

        Siis tuo vaiva ei helpota väänsi luonnetta ihan miten päin vain. Minuakin kun siitä syytettiin niin sikjsi luonne vääntyikin jo yliempaattiseksi mutta siltikään asia ei korjaantunut. ..vaan yliempaattisuudesta alkoi tulla uusia ongelmia kuten sitten nämä narsistien kanssa jutut jne


      • poiuytrdfgh
        Hyvä_huom kirjoitti:

        Hyvä huomio tuo motiivin puuttuminen. Sellainen puuttui tosiaan kummaltakin a-tutultani myös. Naispuoleinen teki paljon että näyttäisi motivoituneelta. Mutta siinä sivussa jäi sitten minun omat motiivini kokonaan jo huomiotta. Kun toinen keksi selityksiä itselleen niin kovaäänisesti ja pitkään että minulle ei enää riittänyt tilaa. Kun pyysin hillitsemään niin se tuotti vain fiaskon.
        Eli hänellä juuri sitä...mitä se nyt oli se yksinpuhelu, mutta käytti minua hyväkseen kuviossaan jotta näyttäisi motiivi-ihmiseltä.
        Mutta se nyt on ollutta ja mennyttä.
        Ehkä tuo on syynä siihen että minun tällä palstallakin vaikea hyväksyä jonkun yksinpuhelua. Niinkuin onkin. Enhän mitenkään ajattelisi niinkuin ajattelen jos minulla ei olisi noita kokemuksia.
        Että tahdon itseni tehdä näkyväksi minäkin.

        Haluatko tietää mistä monologini sai alkunsa ?
        Kun olin 17 vuotias eräs mies halusi tietää motiivini. En saanut sitä selville millään ja jouduin kirjoittamaan matkalaukullisen hänelle kirjeitä ...mutta muuta hän ei kanssani keskustellut kuin jatkoi kyselyään että mitä minä haluan kun asia ei ollut hänelle selvinnyt? Tulin jo epätoivoiseksi ja yritin keksimällä keksiä jotain mitä se voisi olla. Ja siitä tulin aivan älytöntä ja irtaannuin itsestäni. Kun totuus oli ettei ollut motiivia. Tuosta alkoi monologini. Mies heitti minulle s illon tällöin kysymyksiä joihin yritin vastata sadoilla sivuilla kirjeitä mutta hän ei vastannut kai koska vastaukseni eivät kelvanneet.


      • poiuytrdfgh

        Mutta nyt minulla on elämäni ensimmäinen oma motiivi !!!
        Se löytyi minulle taiteeni muodossa ja on koko taiteeni ydin.
        Minulla on siitä jopa kuva. ..ja lisääkiin saattaa tulla.


      • poiuytrdfgh

        Minun motiivini nyt voi nähdä kaikki vähällä vaivalla !!!! Eli viimeinkin monologin tarve on siinä mielessä loppu.


      • poiuytrdfgh

        Tässä asiassa olen onnekas Asperger nyt. Tämä oli todella vaativa saavutus minulle.
        Mielenkiintoista ettö olet huomannut Aspergereissa "motiivittomuuden " se on harvinaista. Yleensä ihmiset luulee että se on vain salattu


      • poiuytrdfgh
        Hyvä_huom kirjoitti:

        Hyvä huomio tuo motiivin puuttuminen. Sellainen puuttui tosiaan kummaltakin a-tutultani myös. Naispuoleinen teki paljon että näyttäisi motivoituneelta. Mutta siinä sivussa jäi sitten minun omat motiivini kokonaan jo huomiotta. Kun toinen keksi selityksiä itselleen niin kovaäänisesti ja pitkään että minulle ei enää riittänyt tilaa. Kun pyysin hillitsemään niin se tuotti vain fiaskon.
        Eli hänellä juuri sitä...mitä se nyt oli se yksinpuhelu, mutta käytti minua hyväkseen kuviossaan jotta näyttäisi motiivi-ihmiseltä.
        Mutta se nyt on ollutta ja mennyttä.
        Ehkä tuo on syynä siihen että minun tällä palstallakin vaikea hyväksyä jonkun yksinpuhelua. Niinkuin onkin. Enhän mitenkään ajattelisi niinkuin ajattelen jos minulla ei olisi noita kokemuksia.
        Että tahdon itseni tehdä näkyväksi minäkin.

        Niin mutta projisoit minuun. Ja rankkkaa minulle kun melkein kaikki projisoi kuka mitäkin


      • poiuytrdfgh

        Mutta kun kerran tiedät sen motiivittomuuden miksi sitten keksit minulle olemsattomia motiiveja ?


      • Ai_miel
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Haluatko tietää mistä monologini sai alkunsa ?
        Kun olin 17 vuotias eräs mies halusi tietää motiivini. En saanut sitä selville millään ja jouduin kirjoittamaan matkalaukullisen hänelle kirjeitä ...mutta muuta hän ei kanssani keskustellut kuin jatkoi kyselyään että mitä minä haluan kun asia ei ollut hänelle selvinnyt? Tulin jo epätoivoiseksi ja yritin keksimällä keksiä jotain mitä se voisi olla. Ja siitä tulin aivan älytöntä ja irtaannuin itsestäni. Kun totuus oli ettei ollut motiivia. Tuosta alkoi monologini. Mies heitti minulle s illon tällöin kysymyksiä joihin yritin vastata sadoilla sivuilla kirjeitä mutta hän ei vastannut kai koska vastaukseni eivät kelvanneet.

        Ai. Mielenkiintoista että olisi halunnut tietää motiivisi. Voisi olla epäkohteliastakin ja voisi jättää vastaamatta. Mutta jospa aihe sitten kiinnosti molempia.
        Naisen elämässä oppii kyllä siihen että monenlaisia maalailijoita, jotka siis maalaavat oman kuvansa (näkemyksensä) naisesta kylkeen, että ihan mielenkiintoista että joku ei niin ole tehnyt.
        Ehkä minun kuviteltu motiivini on ollut näkyvissä sen selvästi että sitä ei ole tarvinnut selvittää. Itse asiassa olen tahtonut näyttää siltä että motiiveja ei kysellä. Niitä saa kysellä sitten jos osoitan lähempää kiinnostusta.
        Joissain yhteyksissä sitten voi tulla vain syvällisiä keskusteluja vain. Todelliset motiivit sitten ovat vaikeaselkoisempia eivätkä ne ihan ole olleet minulle itsellenikään selvät. Eivätkä ole vieläkään. Toisaalta minulla kyllä elämän suunta ihan hallussa tällä hetkellä. Tiedän mitä teen ja ehkä senkin mitä tulen tekemään.


      • poiuytrdfgh

        Ylt keksii niitä tosi paljon. Se on just se oleellisin turhaurutumiseni: keksitut motiivit jotka ei ole mun motiiveja. Just tuonkin ongelman ratkaisemiseksi tein taidetta nimenomaan motiivistani.


      • poiuytrdfgh
        Ai_miel kirjoitti:

        Ai. Mielenkiintoista että olisi halunnut tietää motiivisi. Voisi olla epäkohteliastakin ja voisi jättää vastaamatta. Mutta jospa aihe sitten kiinnosti molempia.
        Naisen elämässä oppii kyllä siihen että monenlaisia maalailijoita, jotka siis maalaavat oman kuvansa (näkemyksensä) naisesta kylkeen, että ihan mielenkiintoista että joku ei niin ole tehnyt.
        Ehkä minun kuviteltu motiivini on ollut näkyvissä sen selvästi että sitä ei ole tarvinnut selvittää. Itse asiassa olen tahtonut näyttää siltä että motiiveja ei kysellä. Niitä saa kysellä sitten jos osoitan lähempää kiinnostusta.
        Joissain yhteyksissä sitten voi tulla vain syvällisiä keskusteluja vain. Todelliset motiivit sitten ovat vaikeaselkoisempia eivätkä ne ihan ole olleet minulle itsellenikään selvät. Eivätkä ole vieläkään. Toisaalta minulla kyllä elämän suunta ihan hallussa tällä hetkellä. Tiedän mitä teen ja ehkä senkin mitä tulen tekemään.

        Ai minä koin että maalasi vat nimenomaan näkemyksensä kylkeeni,
        Koin kysymyksen todella tuskalliseksi koska itse olisin halunnut yksinkertaisesti jutella luontevasti ilman motiivia.


      • Tuollaista
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Niin mutta projisoit minuun. Ja rankkkaa minulle kun melkein kaikki projisoi kuka mitäkin

        Tuollaista on ja tapahtuu kun ei tunneta paremmin ja luonteessa aika paljon erikoisuutta.
        Toivottavasti ainakin pitkässä juoksussa olemme molemmat oppineet tästä jotain.


      • poiuytrdfgh

        En itse kokenut koskaan motiivittomuuttani ongelmaksi ...vaan muut koska se oli heille käsittämätön olotila. Mutta itse pidän siitä tilasta, Se tekee juurikin narsistista päinvastaiseksi koska ei ole mitään itsekkäitäö päämääriä


      • poiuytrdfgh
        Tuollaista kirjoitti:

        Tuollaista on ja tapahtuu kun ei tunneta paremmin ja luonteessa aika paljon erikoisuutta.
        Toivottavasti ainakin pitkässä juoksussa olemme molemmat oppineet tästä jotain.

        No joo olet yllättävän oppiva. Mitö ei välttämättä ajattelisi kotkotuksen perusteella


      • Niin_minä
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Ai minä koin että maalasi vat nimenomaan näkemyksensä kylkeeni,
        Koin kysymyksen todella tuskalliseksi koska itse olisin halunnut yksinkertaisesti jutella luontevasti ilman motiivia.

        Niin minä en tiedä tapauksesta muuta kuin sen mitä kerroit. Kiinnostusta voi olla monenlaista. Kaipa sinä itse tiedät mitä hän maalasi ja mitä ei. Näkeehän sen koska tiedetään vähän liikoja...


      • poiuytrdfgh

        Mulle kävi siinö niin että muodostin vähön valeminää heidän maalauksensa mukaan. Olin niin nuori . Ulkoin niinku mitä he sanoivat minun olevan


      • poiuytrdfgh

        Minun myls sanottiin hieman sarkastisesti olevan hyvin spesiaali filosofi :)


      • poiuytrdfgh

        Mutta tämä kaikki johti siihen että olen nyt kehittänyt aiheesta laajemman teorian kymmeniä vuosia myöhemmin.


    • Odotan

      Odotan jännityksellä poijun päätöstyötä.

    Ketjusta on poistettu 24 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6013
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3801
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      238
      2108
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1840
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1279
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1055
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe