Puolenmiljoonan Seinäjoelle suuntaan katse?

kannattikokatsoa

Kuka mahtoi olla se Evijärven kunnanvaltuuston jäsen, joka on esittänyt marraskuun valtuuston kokouksessa viimeisen päälle neuvoteltujen Attendon kauppojen pöydälle panoa ja siirtämistä. Kuuleman mukaan kyseinen valtuutettu sanonut, että katsotaan vielä "tuonne Seinäjoen suuntaan, mitä sieltä tulee". Mitä Seinäjoen suunnalta sitten oli odotettavissa?
Neuvotteluja käyty Etelä-Pohjanmaan sote uudistuksen projektin johtaja
Harri Jokirannan kanssa, jonka puoluekanta SDP ja toinen neuvottelija ollut kuntayhtymä kaksineuvoisen johtaja, vasemmistopuoluetta edustava Antti Perkkalainen. Harri Jokiranta on myös KEVA:n valtuuskunnan puheenjohtaja. Ei mitään muuta kuin kapuloita rattaisiin sieltä suunnasta lienee tullut.
Mitä teki Attendo tänä aikana? Laski tarjoustaan vajaalla puolella miljoonalla eurolla!!
Olisi kannattanut katsoa hieman Lappajärvestä esimerkkiä. Lappajärvi teki järkevän päätöksen irrottautua kuppari kuntayhtymästä ja liittyä Järvipohjanmaahan. Nyt Lappajärvi on saamassa terveyskeskukseen lääkärin. Evijärvellä aiemmin toimineen Attendon lääkärin!! Ja evijärveläiset ovat vielä pitkään ilman omaa lääkäriä ja joutuvat käyttämään Kantakauhavan lääkäripalveluja, jos sattuvat niitä saamaan. Usein on siellä lääkäreiden vastaanottojen peruutuksia "sattuneista syistä". Kaikkihan tietävät syyt peruutuksille. Kaikki lääkärit eivät ole siellä työkuntoisia ja näin vaarantavat potilasturvallisuutta. Kysymys kuuluu: minkä ihmeen takia näitä lääkäreitä pidetään töissä?
Ei ole Järviseudussa tai Ilkka lehdessä hehkutettu Kuntayhtymän loistavaa lääkäritilannetta.. Onko 12 lääkärin virat täytetty? Hiljaista on ollut tällä tiedotusfoorumilla.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaihtakaalappajärvelle

      "Yskä lähtee yskimällä" , sanottiin Kauhavan lääkärin vastaanotolle ja kotiin! YSKÄ voi olla myös keuhkokuumeen oire, se tiedettiin sitten Seinäjoen keskussairaalassa, mihin tuli useamman päivän hoitojakso. Kalliiksi tulee nämä Kauhavan vastaanotolla käynnit, niin potilaalle kuin kunnalle, joka viime kädessä maksaa sen suurimman osuuden kuntalaskutuksena erikoissairaanhoidosta!
      On olemassa kuumeettomia keuhkokuumeita, vaikka Kauhavalla toisin väitetään!

      • Sdpideologiaa

        Jokiranta kuulema ei haaveile muusta kuin maakunnan palveluiden alasajosta ja kaiken keskittämisestä.


    • Vasemmistolainenkokoomus

      Nyt on tämän viestiketjun aloittajan tiedot vanhat! Evijärven valtuusto on eilen päättänyt olla hyväksymättä Attendon kauppaa. Evijärvellä on näin siirrytty ainoana kuntana Etelä-Pohjanmaalla selkeästi vasemmistopainotteiseksi kunnaksi. Sehän on ollut tiedossa jo aiemmin, että Evijärvellä on vasemmistoaatteinen kokoomussiipi, joka hakkeri kaikin keinoin Evijärven kehitystä kohti kuntaliitoksia.

      • keskityskauhvalle

        Mikä taho sitten rakentaa vanhuksille palvelu/hoitolaitoksen. Evijärven terveyskeskus kun on lähes täysin korjauskelvoton. Miljoonia kuluu, jos se rakennus saataisiin siihen kuntoon, että 10 vuoden kuluttua olisi vielä käyttökunnossa. Evijärveläiset vanhuksetko hoidetaan jatkossa Kantakauhavalla ja Härmien VANHAINKODEISSA.


    • Onnijaonni

      Evijärven kunnanvaltuusto teki ainoan oikean ratkaisun. Attendon ja kaikkien suurten yksityisten SOTE- firmojen tavoite on saavuttaa alueellinen määräävä markkina-asema. Firmojen tarkoitus on maksimoida rahastus. Että ei totuus unohtuisi, Aamulehden toimittajan omakohtaisiin kokemuksiin perustuva kolumni äitinsä hoidosta:

      Tässä tekstiä Aamulehden kolumnista.

      https://www.aamulehti.fi/hyvaelama/vietan-vanhuuteni-mieluummin-kuivattuna-turskana-alaskassa-kuin-tuettuna-ihmisjatteena-attendossa-201229959

      Vietän vanhuuteni mieluummin kuivattuna turskana Alaskassa kuin tuettuna ihmisjätteenä Attendossa

      Jos suomalaisia jostain selittämättömästä syystä on vielä sadan vuoden kuluttua olemassa, he muistelevat 2010-lukua suuttumusta, häpeää ja suurta kummastusta tuntien.

      Miten ihmeessä saatoitte myydä isänne, äitinne, mummonne ja pappanne ulkomaisille pörssiyhtiöille?

      Turha sitä on kierrellä tai selitellä: kyllä me tiedämme, mitä teemme, kun lähetämme vanhuksemme Attendon ja muiden loppusäilytyspaikkojen uumeniin.

      Me käännämme selkämme raskaiksi käyneille läheisille, pesemme kätemme – ja saamme ennen pitkää sielullemme vahingon, siitä voitte olla varmoja.

      Niin, turha syyttää pelkästään Attendoa. Se toteuttaa vain tehtäväänsä, tuottaa voittoa hoitamalla vanhukset hiljaisiksi niin halvalla kuin mahdollista.

      Jotain inhimillisyyttä ja säällisyyttä silti toivoisi. Ovathan jopa Attendon asukkaat, koettakaa muistaa, ihmisiä, människorna, joilla on ihmeellinen tarina, ainutlaatuiset sormet, omat hiukset, vatsa, varpaat, sukuelimet.

      Ja toiveet, vaikka kuinka pienet. Mutta silti ikiomat, ihan kohta viimeiset.

      Kerrankin tiedän, mistä puhun ja kirjoitan. Olen kohta kymmenen vuotta käynyt katsomassa dementiaan vajonnutta äitiäni Attendon ylläpitämässä hoivakodissa syrjäisessä satamakaupungissa.

      Viimeksi poikkesin siellä viime lauantaina. Kerronko vähän käynnistä? No hyvä. Jostain syystä äidin huoneen ovi on lukossa. Löydän lopulta hoitajan, joka tuumaa "oho" ja avaa oven – jonka ei minkään pykälien ja sääntöjen mukaan pitäisi olla lukossa.

      Televisio on auki ääni kovalla, vaikka äiti ei ole sitä katsonut moneen vuoteen. Äiti makaa sängyssä ja hokee "saako nukkua, saako nukkua, saako nukkua". Saa äiti, kyllä, saa.

      Muttei nuku.

      Minulla on mukana satukirja Mestaritontun seikkailuja. Äiti luki meille sitä usein, ajattelen, että mestaritonttu voisi rauhoittaa. Istun äidin viereen, silitän yhä tuuheaa valkoista tukkaa, aloitan. "Anna anna anna", vaatii äiti. Ojennan kirjan – ja äiti alkaa syödä sen kansia.

      Enempää en jaksa kertoa. Äiti on ahdistunut, levoton, peloissaan – ja yksin. Lääkitystä pitäisi muuttaa, mutta lääkärille ei voi edes soittaa, edes hänen nimeään ei kerrota, omaiselle, vanhimmalle pojalle.

      En voi tunteelle mitään. Minä vihaan Attendoa. En sen hoitajia, he tekevät usein parhaansa. Vihaan Attendon omistajia, johtajia – ja kyllä, myös lääkäreitä. He ovat myyneet itsensä pahemmin kuin kukaan muu, he vetävät lokaan koko ammattikunnan maineen.

      Vihaan myös niitä kuntanilviäisiä, jotka myyvät vanhuspalveluita yksityisille saalistajille. Kyllä hekin tietävät, mitä tekevät.

      Vihaan myös sitä kuusikymppistä omahyväistä miestä, joka raahautuu kerran kuukaudessa puoleksi tunniksi äitinsä vierelle eikä pysty sanomaan edes tätä: "Äiti, minä rakastan sinua."

      Niin, ennen kaikkea vihaan voimatonta itseäni.

      Olen alkanut rakastaa vanhaa sanaa "kunnallinen". Siinä on jotain kunniallista, arvokasta, yhteistä, inhimillistä.

      Kun minun vuoroni tulee, toivon vain yhtä asiaa: älkää myykö minua Attendolle! Kauppa mitätöisi koko elämäni, tekisi minusta arvottoman hylyn, jätteen.

      Vietän vanhuuteni mieluummin kuivattuna turskana Alaskassa kuin säälittävänä ihmisjätteenä Attendossa.

      On olemassa myös kolmas vaihtoehto, se onnellinen. Viekää minut kunnalliseen vanhainkotiin

      • tupakoivatk

        Tuota samaa joku luottamusmies kopio palstalle kun palstalle.
        Attendo on nykyisin Terveystalo, jonka omistus on Suomessa. Katsotaan tulevina vuosina, kun taantuma tulee, miten julkiset palvelut toimii.
        Ensi vuonna taitaa kuntayhtymä joutua säästämään jo 30 henkilötyövuotta ja tuo kaikki säästö otetaan perustason hoitotyöstä eli hoitajien selkänahasta. Siihen sitten lisää pikkuhiljaa taantumaa niin paletti on täysin hajalla niin Suomessa kuin muualla.
        Lappajärvellä oli Attendon pitämä infotilaisuus. Siellä ei puhuttu säästöistä. Päinvastoin. Jos tarve vaatii niin hoitohenkilöstöä lisätään työvuoroihin, jos on huonokuntoisia hoidettavia. Siellä todettiin myös. että yksityisiä hoitolaitoksia valvoo aluehallintovirasto tarkkaan, mutta "kuntayhtymä kaksineuvoinen valvoo itse itseään"

        Julkisella puolella saa käydä tupakalla ja laahustaa jopa valkoisissa työvaatteissa sätkä suussa työvuoroon kylän halki!! ja mihinkään ei puututa.


      • bIaah

        Esimerkin voimmalla vaivaastaloosta takaasin kinuttu johtaja vetää perässään laumaa perseennualijoota ja savua jää taakse enemmän ku höyryjunasta höyryä.


      • hhhhhhhhhhhh

        kurijaa, kurijaa, mee venäjälle


      • kittilänkäräjät
        bIaah kirjoitti:

        Esimerkin voimmalla vaivaastaloosta takaasin kinuttu johtaja vetää perässään laumaa perseennualijoota ja savua jää taakse enemmän ku höyryjunasta höyryä.

        Kuntayhtymän johtaja on muuttanut työpaikat savullisiksi röökipaikoiksi yhtymähallituksen puheenjohtajan siunauksella? Pahkan tulisi muistaa kuitenkin olevansa luottamusmiesasemassa ja virkamiesvastuussa. Ei taida ymmärtää, mitä se tarkoittaa ennen kuin vastaa asioista käräjäoikeudelle.


      • saunottaja
        bIaah kirjoitti:

        Esimerkin voimmalla vaivaastaloosta takaasin kinuttu johtaja vetää perässään laumaa perseennualijoota ja savua jää taakse enemmän ku höyryjunasta höyryä.

        Nikotiiniriippuvainen kuntayhtymänjohtaja on muuttanut työpaikan savulliseksi röökipaikaksi. Tuohonhan pitäisi yhtymähallituksen puheenjohtajan puuttua. Miksi ei puutu?


    • Herätys

      "Jos tarve vaatii niin " - Kuka määrittelee tarpeen??????? Tyhjää höpinää, tyhjiä lupauksia! Nähty on!

    • Unohtakaatukiklubille

      Olikohan jollain jo valmiit suunnitelmat Attendolta saataville rahoille ja siitäkö muutama nyt möykkää kun ei rahoja tullutkaan monitoimihalliin tms.? Kiitos Pertti! Ensin on hoidettava nykyiset asiat kuntoon ennen uusien haikuiluja. Kriisikunta oltais jos pidettäis yllä miljoonien hallia. Antinrinne kuntoon ja uusi päiväkoti hankintaan ja unohdetaan sali ym. vouhotukset.

      • evisairaat

        Ilkka lehti uutisoi: Evijärvellä sairainta väkeä koko Etelä-Pohjanmaalla. Sen USKOO TODELLA, kun seuraa kunnan päätöksen tekoa. Sairain väki istuu kunnan valtuustosalissa ja valittaa, valittamistaan. Vain sairaat valittaa kärsimystään., ei terveet.


      • Tukeatulikuntoilulle

        Varmaan sua nyt harmittaa kun kunta tukea kuitenkin maksaa.


    • Punainenkukko0rm

      No niitäkin on, jotka luulevat olevansa terveitä.

    • Ajattelemisen

      Lappajärven ja Evijärven pitää olla yhdessä näin ollu aina olemme samoillavesillä pestyjä. Toinen aviopuoliso isoltaosaltaa jommasta kummasta pitäjästä .Emmehalua olla kauhavalaisia olkaamme järviseutulaisia.Näin meille on hyvä.

      • Kgj

        Samaa mieltä.HYVÄÄ JA Parempaa uutta vuotta molemmille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe