Kiina jatkaa tehtäväänsä, monipuolistaakseen maailmaa

Sanotaan, että aina pitää olla vaihtoehtoja. Kiina tuo tällä omalla vuosisadallaan uuden vaihtoehdon järjestellä maailmamme uudelle vaihtoehtotielle – tielle, joka antaa mahdollisuuden pelastaa Gaia, joka kuumenee liikaa |1 ---

Kiinan presidentti Xi Jinping sanoi selkeästi, ettei Kiina ota vastaan muiden käskyjä ja vaateita |2. Valittu tie pysyy, koska ihmiskunta tarvitsee elinkelpoisen maailman jatkaakseen vuosimiljoonaista tehtäväänsä jatkaa sopeutumiskykyistä elämää.

|2 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005939006.html - ” … Kiinaa ei voi kukaan määräillä … ” -presidentti Xi Jinping ja HS lisää: ”Kiinan ylin johtaja korosti puolueen johtajuutta ja antoi ymmärtää, että yksityinen sektorikin pysyy puolueen komennossa” -HS' n tulkitsemana (Toimittaja Mikko Paakkanen)

Suuria sanoja 40-vuotisjuhlasta, missä Kiina nosti maailmanlaajuiseen tietoisuuteen talousreformin käynnistäjän Deng Xiaoping' in arvoitukselliset sanat: ”Menkää ja rikastukaa” - on alkanut syvällinen pohdinta mitä 40 vuotta sitten aloitettu kiinalainen talousreformi oikein syvällisimmillään merkitsee!

Kiina talousreformi on näyttänyt maailmanhistorian suurimman ja nopeimman talouskehityksen hyvine ja huonoine puolineen |3. Tulee vääjäämättä mieleen, että Deng oivalsi mitä läntisen maailman kasvuhokemallinen maallisen kulutuksen ja aineellisen rikastumisen tie merkitsee – olemme tuhoamassa biosfäärillistä ympäristöä – kaikilta meiltä. Miksi kiinalaisten haluttiin maistavan tätä lännenmiehen kohtalon hedelmää?


Kiinalaisia on kohta 1400 miljoonaa,

… josta meille jokaiselle suomalaiselle riittää noin 250 kiinalaista toveria, ystävää, tuotteidemme ostajaa tai muuta kaveria – kokoluokkaero meihin on suunnilleen sama kuin vertaisit Lapin Enontekiötä pääkaupunkiimme Helsinkiin. Helsinki ei kuitenkaan neuvo enontekiöläisiä kuinka heidän tulisi elää – samoin kiinalaiset eivät puutu meidän sisäiseen eloon – niihin seikkoihin, jotka eivät muille ulkoisille kuulu.


Kiina on kasvanut kokonsa mukaiseen arvoon,

… ja näin on ottamassa osansa suhdeluvulla 1,4/7,8 maailmamme varannoista. Läntisen maailman noin parinkymmenen prosentin populaatioasema oli kasvuhypetyksessään viime vuosisadalla Yhdysvaltojen johdolla kulutus- ja päästäjäykkönen – kumuloiden osaltansa meille ympäristöongelmat vailla vertaa. Nyt Kiina on valtiona absoluuttinen ykkönen – kokonaisuutena tänään.

Yksilötason oikeudenmukaisuusvertailussa Kiina jää kauas US' n taakse mitä tulee ympäristöjälkeen niin ilmakehällisesti kuin maaperällisesti. Kun vielä huomioimme päästöjemme kumulatiivisuusvaikutukset – on tänään esimerkin antaja mieluummin lännestä kuin idästä.

Kasautunut vastuu on nyt kannattava, ja ryhdyttävä tekoihin, joissa kaikkinainen kulutusjälki asemoidaan väestökokojemme suhteeseen – US' n osuus suhdelukuna on noin 0,34/7,8 ja meidän suomalaisten noin 0,0055/7,8.


Kiina ottaa kokonsa mukaisen osuuden

Maailmalle rakentuu erilaisia silkkiteitä ja lännenmies on herännyt vastakkain asettautuvan hyökkäävyyspolitiikan myötä vastakarvaan |4; se ei halua menettää valtahegemoniaansa |5, jolla se on turvannut satoja vuosia – kolonialismista alkaen – muun muassa raaka-aineiden puoliryöstösaatavuuden.


Nyt kehitysmailla on vaihtoehto – Kiina,

… joka rakentaa/ rahoittaa/ ”lahjoittaa” ensisijaisesti omaksi edukseen muualle maailmaan yhteiskuntarakenteita turvatakseen kaupan jatkumisen – näistä rakenteista syntyy itse kehitysmaille alusta, josta voidaan nostaa hyvinvointia ja ennen kaikkea elämäntapaa – myös asemamaalleen, jossa ympäristöä huomioitaisiin paremmin ja vastuullisemmin.


”Kiina ostaa maailmaa” -HS

Helsingin Sanomat kirjoitti ulos piilovaikutteisen artikkelin Kiinasta |6 – kun tämä ostaa maailmaa. Ostopotentiaali on tarkoin Pekingistä rajattu tuohon yksinkertaiseen suhdelukuun 1,4/7,8! Kiina ottaa oman osuutensa maailmastamme missä elämme.

EU-Euroopassakin ollaan luonnollisesti huolissaan, kun nähdään kahden jättiläisen US' n ja Kiinan vastakkain asettuminen, uhkaavine kauppasotineen. Mitä ilmeisimmin EU' n viisaus olisi olla liputtamatta kummankaan puolta – vaan esittää edelläkävijän roolia – erityisesti täältä Suomesta.

|6 ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005932520.html – otsikolla ”Kiina ostaa maailmaa” -HS: ”Malakan niemimaalle Malesiaan valmistuu kokonainen kaupunki kiinalaisella rahalla. Kiinalaiset hankkivat maata, satamia ja vaikutusvaltaa Eurooppaa myöten. Meneillään on Kiinan vuosisata, kirjoittaa HS:n tulevaisuuskirjeenvaihtaja Heikki Aittokoski”

...
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on oivaltanut ”neuvottelupöytien kattajan roolin” |7 - pelinhengen, jossa meidän voitaisiin havaita maailmalta idän ja lännen välittäjänä – olemmehan itse geopoliittisesti lännen ja idän vedenjakajalla.


Jatkuu

76

176

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kiina.kakkonen

   Trolli jaksaa trollata.

   USAn talous on suurin vaikka kuinka trollaa.

   • thebiggest

   • kapitalismi.veIkatalous

    USA on kyllä täysin persaukien. Vaikka olisi kuinka kännissä, niin ei ne kymmenien miljardien velat muutu saataviksi... Ja kun sitä velkaa on todellisuudessa vähän pirusti vielä enemmänkin.


   • professionaleconomy
    kapitalismi.veIkatalous kirjoitti:

    USA on kyllä täysin persaukien. Vaikka olisi kuinka kännissä, niin ei ne kymmenien miljardien velat muutu saataviksi... Ja kun sitä velkaa on todellisuudessa vähän pirusti vielä enemmänkin.

    Tänään Yhdysvallat on maailman velkaisin valtio – pelkästään velka maailman suurimmalle taloudelle Kiinalle on 1 160 miljardia USD. Kiina rahoitti USA:ta, jotta ulkomaankaupassa jatkui Kiinalle suotuisa kehitys ja maailman suurimman vientimaan tittelin otto tuli mahdolliseksi – nyt Kiina on maailman liukuhihna ja työpaja ja kohta omistaja tehtaiden verkostolle kaikkalla maailmassa – erityisesti Afrikkaan.


    Onko Yhdysvallat jo suomalaisittain selvitystilassa

    … USA:n liittovaltio olisi vastuullisessa kansantaloudessa tai yritystoiminnassa hyvin liki selvitystilaa, ellei peräti konkurssia. USA:n liittovaltiolla on kuitenkin verottajana ja valuutan haltijana eräs oikeus – painaa lisää rahaa, mitä muuten meidän EU-kotoinen EKP:kin tekee. Tälle rahanpainannalle ja bittirahan liikkeellepanolle ei ole täyttä vakuutta, jos lainkaan. Otetaan siis velkaa ilman mitään vastapainoa … … ”.

    Vastaus:
    Ei ole - sillä luottamus kultakannasta irronneeseen US dollariin on yhä olemassa ja FED – voi rauhassa painaa lisää rahaa, jolla voidaan nostaa muun muassa US-liittovaltion poliittisteatraalisessa näytelmässä liittovaltion velkakattoa – liki vuosittain. Entä, kun koittaa hetki, jolloin luottamus US dollariin katoaa – ja entä jos Kiina laskee liikkeelle koko valtaisen US-liittovaltion jvk-papereiden vuoren – Niin?

    Lainaus päättyy


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oliko tämäkin trollausta Talouselämä lehdeltä?

    IMF tilastojen mukaan Kiina on ollut suurin jo vuodesta 2015! Tässä tulee ymmärtää mitä on bkt PPP!


  • ei.enää.sontaa

   Lopussa lukee JATKUU...

   Tulee siis viiteluettelo, jossa lähteet ovat omaa trolliälämölöä

   Jospa aloittaja säästäisi meidät kaikelta tuolta sonnalta! Please....

   • Triumph

    ongelmia?


   • se.on.idiootti

    Aloittajan sontakirjoitelmat.


   • Doctorius
    se.on.idiootti kirjoitti:

    Aloittajan sontakirjoitelmat.

    Ongelmia? Lääkitys ajantasalla?


   • hullu.mikä.hullu
    Doctorius kirjoitti:

    Ongelmia? Lääkitys ajantasalla?

    Onko santakirkoittajalla edes lääkitystä ?


   • Askeleez
    se.on.idiootti kirjoitti:

    Aloittajan sontakirjoitelmat.

    Dosetti tyhjentynyt?


   • Anonyymi

    Lukijana kiitän näistä erinomaisista avauksista; herättävät keskustelua ja samaa mieltä ei tarvitse olla.


   • Anonyymi
    se.on.idiootti kirjoitti:

    Aloittajan sontakirjoitelmat.

    Oletko ylpeä akateemisesta ja viiltävän hienosta kommentistasi?


   • Anonyymi
    hullu.mikä.hullu kirjoitti:

    Onko santakirkoittajalla edes lääkitystä ?

    .. kirkoittaja? Mitä tarkoitat?!


  • [2


   Entä nyt, kun lähinnä kauppaan keskittynyt Kiina nostaa aseellista valmiuttaan puolustaa etujaan, järjestystään ja kasvavia silkkiteitään kaikkialle maailmaan.


   Miten Kiina asemoituu kolmiossa – Venäjä, US ja Kiina?
   [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/12/idan-ja-lannen-valinen.html - ]

   Onko Kiina enemmän Venäjän näkökulmissa kiinni, onhan Venäjä maailman suurin raaka-ainelähde – suunnattomine ravinnontuottomahdollisuuksineen |12 – osan muusta maailmasta kuivuen jopa elinkelvottomaksi – ainakin ihmiselle.


   Miten meidän oma maho jättiläinen – Euroopan Unioni,

   … miten se asemoituu – ja keiden lippua kantaa vai puhaltaako siihen henkeään, joka on vielä aika hengetön. EU hakee linjaansa ja saattaa pirstoutua kansallismielisyyksien alle – brittien Brexit |13 on EU' lle vaarallinen koetinkivi, ja näin olisikin muun muassa median mielestä saatava britit uudelleen kansanäänestykseen, jos nyt EU-Brysselin näkökulmasta ”oivaltaisivat oman etunsa” … ja peruisivat eron EU' sta.

   ”Evoluution biosfäärillinen näkökulma” on järkähtämätön – niin poron kuin ihmisen elo on yhtä arvokas/arvoton – vain sopeuma ratkaisee, ja saattaa olla helppo arvata kumpi taipuu sopeuman edessä – poro vai ihminen … lännenmies ja idänmies?


   Viitteet:
   |1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/gaia-kuumenee-jaahdyttelemmeko.html – Gaia kuumenee
   |3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2009/10/kiina-kasvaa-nopeammin-kuin-maallinen.html -
   |4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agressiivisesti-lannenmies.html -


   Jatkuu

  • vitmaa

   Venäjän aika on ohi. Se on taantuva auringonlaskun maa. Neuvostoliitto oli kylmän sodan aikana USA:n vastavoima, toinen napa, mutta nykyinen Venäjä ei kykene enää painimaan Yhdysvaltain kanssa edes samassa sarjassa.

   Uudeksi Yhdysvaltain vastavoimaksi on noussut Kiina, jonka vahvistumiselle ei näy loppua.

   • Kiinalainen.aina.huonoa

    Kiina tuottaa länsimaisilla koneilla halpaa tavaraa
    Kiinalaiset tekevät halpaa paskaa - huomaatte jos erehdytte ostamaan vaikka kiinalaisen fillarin
    Ei sillä mitään tee


   • huweli
    Kiinalainen.aina.huonoa kirjoitti:

    Kiina tuottaa länsimaisilla koneilla halpaa tavaraa
    Kiinalaiset tekevät halpaa paskaa - huomaatte jos erehdytte ostamaan vaikka kiinalaisen fillarin
    Ei sillä mitään tee

    Huawei Mate 20 pro

    Huawei Mate 20 Pro: Erittäin hyvä ellei jopa kaikista paras älypuhelin
    https://mobiili.fi/2018/10/28/huawei-mate-20-pro-testi/


   • Anonyymi
    Kiinalainen.aina.huonoa kirjoitti:

    Kiina tuottaa länsimaisilla koneilla halpaa tavaraa
    Kiinalaiset tekevät halpaa paskaa - huomaatte jos erehdytte ostamaan vaikka kiinalaisen fillarin
    Ei sillä mitään tee

    Kuten Helsingin Liikennelaitokselle BYD-täyssähköbusseja.


  • sinolux

   Kiina noussut Suomen tärkeimmäksi kauppakumppaniksi
   5.4.2017 | TIMO VUORI

   Kiina on lyhyessä ajassa noussut Suomen tärkeimmäksi kauppakumppaniksi. Vaikka pääosa viennistämme suuntautuu Eurooppaan on Kiinan merkitys Suomen taloudelle luultua tärkeämpi. Jos lasketaan yhteen Suomen loppu- ja välivientituotteet sekä maiden väliset investoinnit on Kiina noussut Suomen ykköskumppaniksi. Valmisteilla olevat investoinnit ja vauhdilla kasvavat turistimäärät lisäävät maan tärkeyttä Suomelle. Kiinan presidentti Xi Jinpingin Suomen vierailu tasoittaa tietä uusille kaupan avauksille.

   https://kauppakamari.fi/2017/04/05/kiina-noussut-suomen-tarkeimmaksi-kauppakumppaniksi/

   • Anonyymi

    Tämä on kiintoisa juttu - Chamber on poistanut sen sivustoltaan!

    Hyvä että "sinolux" sai sen "copi-peistina" talteen!


  • Kiina elää nyt omaa vuosisataansa

   Eräs hyvin kuvaava voittokulku aloitettiin "päiväkäskyllä" päivä sen jälkeen, kun Pekingille myönnettiin Olympialaiset - alkoi maailman urheiluhistorian suurin mobilisaatio. Oli tavoite, vain yksi tavoite - eniten kultamitaleja. Kiina ohitti USA:n ja otti omista kisoistaan eniten ykkössijoja, kuten oli "päiväkäskyssä" kahdeksan vuotta aiemmin määritetty.

   USA elää paljolti kiinalaisesta rahasta,

   joka on sinne rahdattu amerikkalaisten ja myöhemmin eurooppalaisten kulutuksesta. Nyt sitä samaa rahaa lainataan takaisin, jotta läntinen kuluttaja ostaisi lisää koko ajan laadukkaampia kiinalaistuotteita - kohta myös sähköautoja.

   Kiina on valmis antamaan merkittävästi lainaa myös Suomelle

   - meistä on kiinalaisten näkökulmasta suopea käsitys - tunnustimme Kiinan Kansantasavallan ensimmäisten joukossa ja myimme jo 1950 -luvulla käytetyt paperikoneet käytettyinä. Pelkkä konevihreän sipaisu ei tehnyt käytetystä uutta.

   Kiinassa on meneillään maailman taloushistoria suurin nousubuumi

   - pitää saada nostettua koko kansakunta kolme pykälää ylöspäin maallisessa vauraudessa, vaikka vielä joitain vuosia sitten USA:n edellinen presidentti George W. Bush oli "kieltämässä" autot ja jääkaapit 'kaikilta kiinalaisilta', koska, jos niin kävisi meidän valkoisten tekniikalla - ei öljypohjaisia polttoaineita ja energiaa juuri muille riittäisikään.

   Kiina on tänään maailman johtava maa kehitettäessä sähköautoja. Sähkö tullaan tuottamaan "maanalaisella" hiilen poltolla ja 60 uudella ydinvoimalaitoksella, jotka rakentuvat vuoteen 2025 mennessä - tässä on meidän Säteilyturvakeskuksen STUKin 1000 yuanin paikka [SAFIR] ! Emme myöskään voi unohtaa, että kiinalaiset ovat pisimmällä aurinkokennoteknologioissa.

   • Kiinalainen.huono.laatu

    Kiinalaiset sähkölaitteet ovat tunnettuja heikkolaatuisuudestaan.
    Tuusulassa paloi rivitalo kun kiinalainen sähköpyörä syttyi palamaan.

    Montakohan ruumista tulee kiinalaisilla sähköautoilla?


   • Anonyymi
    Kiinalainen.huono.laatu kirjoitti:

    Kiinalaiset sähkölaitteet ovat tunnettuja heikkolaatuisuudestaan.
    Tuusulassa paloi rivitalo kun kiinalainen sähköpyörä syttyi palamaan.

    Montakohan ruumista tulee kiinalaisilla sähköautoilla?

    Saa nähdä miten BYD-sähköhenkilöautot pärjäävät, kun ovat nyt saapumassa Suomeenkin - Kiinasta!

    Entä Maxus? Kokemuksia?


  • Taustapirux
   • luojanIuoma

    Kerrankin faktaa eikä Luoman aivotonta propagandaa.


   • Doctorius
    luojanIuoma kirjoitti:

    Kerrankin faktaa eikä Luoman aivotonta propagandaa.

    Avaus näyttäisi olevan kiina-asiantuntijan työtä.


   • LuojanIuoma
    Doctorius kirjoitti:

    Avaus näyttäisi olevan kiina-asiantuntijan työtä.

    Se on täysin kielitaidoton tollikka, jolta jäi peruskoulu kesken.
    Viimeiset 20 v ilman palkkatyötä


   • Askeleez
    LuojanIuoma kirjoitti:

    Se on täysin kielitaidoton tollikka, jolta jäi peruskoulu kesken.
    Viimeiset 20 v ilman palkkatyötä

    Täälläkin dosetti tyhjänä?


   • Anonyymi
    LuojanIuoma kirjoitti:

    Se on täysin kielitaidoton tollikka, jolta jäi peruskoulu kesken.
    Viimeiset 20 v ilman palkkatyötä

    Olin Ilkan Kiinan liikematkoilla kaksi kertaa. Hämmästyttäviä "ovia aukesi" edustamalleni yhtiölle!


  • USAsuurintalous

   Juuri tuli MTV 3:n uutisista :
   Kiina on toiseksi suurin talous.


   Luoma ei siis ymmärrä asiaa.

   • biggest

   • TS/IS: "Nyt se on virallista: Kiina on suurin …
    … IMF:n mukaan Kiina on nyt maailman suurin talous.


    Kiina on ohittanut Yhdysvallat maailman suurimpana taloutena, kertoo uutissivusto Market Watch.

    Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tuoreimpien tilastojen mukaan Kiina tuottaa tänä vuonna tavaroita ja palveluita reaaliarvossa 1760 miljardilla dollarilla, kun Yhdysvaltain reaalinen taloustuotanto on 1740 miljardia dollaria."

    ~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001859078.html -


   • faktantarkastus

    Luoma trollaa eikä ymmärrä viimeistä lausetta: Nyt laskelmat perustuvat ostovoimapariteettiin.

    Tässä faktaa - luvut miljoonia dollareita:

    IMF:
    1 Yhdysvallat 19,390,600
    2 Kiina 12,014,610
    3 Japani 4,872,135
    4 Saksa 3,684,816
    5 Iso-Britannia 2,624,529

    Maailmanpankki:

    1 Yhdysvallat 19,390,604
    2 Kiina [ 12,237,700
    3 Japani 4,872,137
    4 Saksa 3,677,439
    5 Iso-Britannia 2,622,434

    YK:

    1 Yhdysvallat 18,624,475
    2 Kiina 11,218,281
    3 Japani 4,936,211
    4 Saksa 3,477,796
    5 Iso-Britannia 2,647,898


   • KTM

    Se on tapahtunut: Kiinasta tuli maailman suurin talous
    4.12.2014 22:02
    ~ https://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous/860c910c-f84f-36d2-aa2a-d7c79f9f43f7 -

    Kiinasta on tullut maailman suurin talous, jos vertaillaan valuuttakursseista puhdistettua kansantuotetta.
    Nyt se on tapahtunut: Kiinasta on tullut maailman suurin talous.

    Pieni mutta olennainen täsmennys: Kiinasta on tullut Yhdysvaltoja suurempi talous, jos vertaillaan valuuttakursseista puhdistettua ostovoimakorjattu kansantuotetta. Perinteisellä bruttokansantuotemittarilla Yhdysvallat on yhä reilusti Kiinaa suurempi.

    Marketwatch-sivusto kirjoittaa, että uutinen on kätketty Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tuoreeseen raporttiin. ... Näin Talouselämä -lehti kirjoittaa ja IMF-vahvistaa tilastoillaan

    https://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2014/02/weodata/weorept.aspx

    It’s official: America is now No. 2

    Published: Dec 4, 2014 11:18 a.m. ET
    https://www.marketwatch.com/story/its-official-america-is-now-no-2-2014-12-04

    Chinese economy overtakes the U.S.’s to become the largest

    Ostovoima tarkoittaa sitä, mitä hyödykkeitä (tavaroita ja palveluja) tietyllä rahamäärällä saadaan eri olosuhteissa. Ostovoima on erilainen, jos toisessa maassa samalla rahamäärällä saadaan erilainen määrä hyödykkeitä. Koska elinkustannukset vaihtelevat maiden välillä, käytetään maiden välisessä vertailussa tavallisesti ostovoimakorjattua bruttokansantuotetta, jossa kunkin maan hintataso otetaan huomioon ostovoimapariteetin avulla. [6]

    Tulee siis tietää mikä on BKT/PPP, joka on ainoa keino VERTAILLA eri yhteiskuntien/ valtioiden välisiä todellisia ostovoimallisia kansantalouden kuluja


   • jenkit.suurin.kiina.2

    Älä luomatrollaa nimimerkin takaa.
    Tässä faktaa viime vuodelta - miljoinaa USD:

    Tässä faktaa - luvut miljoonia dollareita:

    IMF:
    1 Yhdysvallat 19,390,600
    2 Kiina 12,014,610
    3 Japani 4,872,135
    4 Saksa 3,684,816
    5 Iso-Britannia 2,624,529

    Maailmanpankki:

    1 Yhdysvallat 19,390,604
    2 Kiina [ 12,237,700
    3 Japani 4,872,137
    4 Saksa 3,677,439
    5 Iso-Britannia 2,622,434

    YK:

    1 Yhdysvallat 18,624,475
    2 Kiina 11,218,281
    3 Japani 4,936,211
    4 Saksa 3,477,796
    5 Iso-Britannia 2,647,898


   • Newfoundland
    jenkit.suurin.kiina.2 kirjoitti:

    Älä luomatrollaa nimimerkin takaa.
    Tässä faktaa viime vuodelta - miljoinaa USD:

    Tässä faktaa - luvut miljoonia dollareita:

    IMF:
    1 Yhdysvallat 19,390,600
    2 Kiina 12,014,610
    3 Japani 4,872,135
    4 Saksa 3,684,816
    5 Iso-Britannia 2,624,529

    Maailmanpankki:

    1 Yhdysvallat 19,390,604
    2 Kiina [ 12,237,700
    3 Japani 4,872,137
    4 Saksa 3,677,439
    5 Iso-Britannia 2,622,434

    YK:

    1 Yhdysvallat 18,624,475
    2 Kiina 11,218,281
    3 Japani 4,936,211
    4 Saksa 3,477,796
    5 Iso-Britannia 2,647,898

    Et ilmeisesti ymmärtänyt KTM:n kommenttia sen asialinkeineen?


   • LuojanIuoma

    Et itse näköjään ymmärrä edes numeroita jos et näe mikä on suurin.
    Silloin olet aloittaja - siltä jäi peruskoulu kesken.


   • Pujo23
    LuojanIuoma kirjoitti:

    Et itse näköjään ymmärrä edes numeroita jos et näe mikä on suurin.
    Silloin olet aloittaja - siltä jäi peruskoulu kesken.

    Onkohan täällä aivan kaikki kotona?

    Itse aihetta voisi kommentoida.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    faktantarkastus kirjoitti:

    Luoma trollaa eikä ymmärrä viimeistä lausetta: Nyt laskelmat perustuvat ostovoimapariteettiin.

    Tässä faktaa - luvut miljoonia dollareita:

    IMF:
    1 Yhdysvallat 19,390,600
    2 Kiina 12,014,610
    3 Japani 4,872,135
    4 Saksa 3,684,816
    5 Iso-Britannia 2,624,529

    Maailmanpankki:

    1 Yhdysvallat 19,390,604
    2 Kiina [ 12,237,700
    3 Japani 4,872,137
    4 Saksa 3,677,439
    5 Iso-Britannia 2,622,434

    YK:

    1 Yhdysvallat 18,624,475
    2 Kiina 11,218,281
    3 Japani 4,936,211
    4 Saksa 3,477,796
    5 Iso-Britannia 2,647,898

    PPP antaa BKT: n paremmin vertailukelpoisena. Dollarisidos on siitä valuuttapelinä puhdistettu!

    PPP

    Ostovoimapariteetin BKT puolestaan ​​keskittyy niiden alueiden ostovoimaan, joilla on tietty määrä omaa valuuttaa, joka myöhemmin homogenisoituu muunnettaessa dollareiksi. Määritelmän mukaan tämä on BKT, joka on muunnettu ostovoimapariteettien jälkeen. Toisin sanoen voidaan sanoa, että ostovoimasta johdettu BKT luo tietyn suhteen tuotannon ja kyseisen maan suhteellisten hintojen välillä.


    Usein sanotaan, että PPP: n BKT antaa todellisemman ja uskollisemman kuvan maan tilanteesta, koska se osoittaa kansalaisten ostovoimaa eikä perustu pelkästään ihmisten nimellistuloon samoin kuin nimellinen.

    https://fi.economy-pedia.com/11039184-difference-between-nominal-gdp-and-ppp-gdp


  • vajakit_ohjaimissa

   USA ja muut länsimaat ovat ostaneet lähes kaiken kiinasta jo kymmeniä vuosia, niin onko se nyt suurikin yllätys kun sillä maalla menee aika hiton hyvin? Ja kulutuskiiman eelleen kasvaessa, kiina vaurastuu entisestään.

   Alkaakohan jo hitaimmatkin tajuamaan, mihin johti kaiken teollisuuden siirto kiinaan? Rahat pois oman maan taloudesta ja siirto kiinaan, näinhän siinä kävi.

  • Suosittelen Mari Mannisen kirjaa "Kiinalainen juttu". Kirja kertoo Kiinan tämän hetken tilanteesta ja tulevaisuuden visioista.

  • GGGGGGGGGGGGGGGGG

   Voi kettu näitä idiotteja: "Kiina on tänään maailman johtava maa kehitettäessä sähköautoja. "

   Halpoja sähkölaitteita, joiden laatu on vähän niin ja näin, Kiina suoltaa markkinoille.
   Kiinalaiset eivät kuitenkaan ole saaneet yhtään autoa eurooppalaisista turvatesteistä läpi, joten ainoa johto taitaa olla heikkolaatuiset kaapelit autossa.

   • solarcell

    Esimerkiksi aurinkokennoissa Kiina on maailman johtava tutkimus- ja valmistusmaa.


   • Durasell.pupu

    Ihan varmasti joo ...kun sinä sen kerroit...pakkohan sen on olla totta.

    Omaisuuskin pitää jakaa kiinalaisten kanssa kuten Luoma trollikirjoituksessa "suhdelukuineen" riekkuu.


  • dfgfghghjf

   Olette varmaan kuulleet Kiinan kansalaisten pistetysjärjestelmästä. Jos et ole mielin kielin kommunistiselle puolueelle, et voi opiskella, matkustaa, saada hyviä työpaikkoja, terveydenhoitoa. Valvontakameroita jopa enemmän kuin Suomessa. Jokaisen joka ajatuskin kohta tiedetään.

   • Newfoundland

    Suomessa on enemmän valvontakameroita asukaslukuun verrattuna.


   • Suomessakin.sama

    Kas, kuulostaa ihan natsi-eu:lta!


   • Kamalamas
    Newfoundland kirjoitti:

    Suomessa on enemmän valvontakameroita asukaslukuun verrattuna.

    Eikä ole. Diktatuurinen Kiina on valvotuin yhteiskunta ja voittaa jopa Pohjois-Korean


   • totta-väliin

    Entä kun Kiinan väestö vanhentuu? Voiko ihmisiä pakottaa tekemään lapsia kun ovat kasvavan elintason pehmentämiä ja laiskistuneet?
    Ehkä tekevät niitä kloonitehtaissa. Kiinassa ihmiset ovat valtiota varten eikä valtio ole ihmisä varten kuten joskus kuvittelimme liberaalissa lännessä.


   • Safequard
    Kamalamas kirjoitti:

    Eikä ole. Diktatuurinen Kiina on valvotuin yhteiskunta ja voittaa jopa Pohjois-Korean

    Näin mainostaa eräs suomalainen turvatekniikkayritys valvontakameroita nettisivuillaan. Samanlaisia mainoksia löytää internetistä helposti kymmenittäin.
    Kamerat käyvät kaupaksi, niiden tekniikka kehittyy nopeasti ja hinnat halpenevat. Securitas Tekniikan toimitusjohtaja Hannu Kankkunen arvioi myyntitilastojen perusteella valvontakameroiden määräksi 135 000. Tarkkaa lukua ei tiedä kukaan, sillä kameroista ei ole olemassa mitään rekisteriä.

    http://ylioppilaslehti.fi/2001/05/tuhansien-linssien-alla/

    Näin siis jo vuonna 2001 Suomessa. Suhteessa Kiinassa olisi siten 135 000 x 250 eli Kiinassa vajaat 34 000 000 - entä nyt? Suomessa ja Kiinassa?


   • Kiinantuntija

    Oleellinen ero: Kiinan diktatuuri vakoilee omia kansalaisia elektronisesti, mihin kuuluu nämä kamerat
    Muita ovat puhe- ja iiristunnistus, mobiili- ja dataliikennevakoilu.
    Suomessa valvontakamera valvoo esim ulko-ovea eikä lännessä vakoilla peruskansaisia


   • superasiantuntija
    Kiinantuntija kirjoitti:

    Oleellinen ero: Kiinan diktatuuri vakoilee omia kansalaisia elektronisesti, mihin kuuluu nämä kamerat
    Muita ovat puhe- ja iiristunnistus, mobiili- ja dataliikennevakoilu.
    Suomessa valvontakamera valvoo esim ulko-ovea eikä lännessä vakoilla peruskansaisia

    Näin NSA vakoilee sähköposteja ja Facebook-chatteja - Snowden paljasti yksityiskohdat
    Brittilehti The Guardian paljasti Edward Snowdenin vuotamat yksityiskohtaiset tiedot huippusalaisesta järjestelmästä, jolla Yhdysvaltain tiedusteluagentit voivat seurata lähes kaikkea tavallisen käyttäjän toimintaa internetissä.

    https://yle.fi/uutiset/3-6758201


  • NäinSeOn

   Harva sen ymmärtää mutta tosiasiassa Kiina on jo maailman suurin maa monella eri mittarilla laskettuna.
   Tulevaisuutta arvioitaessa on myös helppo todeta eri maiden kasvuluvuista miten tilanne tulee kehittymään, jo sokeakin sen näkee.

   • Näin.on

    Kiinan hallitus vie maata sotaan.
    Vanhanaikaisella aseistuksella tulee Kiinan armeijalle turpaan ja kunnolla.
    Siinä se Kiinan väki harvenee.


   • shansong
    Näin.on kirjoitti:

    Kiinan hallitus vie maata sotaan.
    Vanhanaikaisella aseistuksella tulee Kiinan armeijalle turpaan ja kunnolla.
    Siinä se Kiinan väki harvenee.

    Kumpiko on sotinut enemmän II Maailmansodan jälkeen, USA vai Kiina?


   • Kiina.sotii
    shansong kirjoitti:

    Kumpiko on sotinut enemmän II Maailmansodan jälkeen, USA vai Kiina?

    Kiina - sehän on miehittänyt Tiibetiä kymmeniä vuosia.
    Myös Korean, Kanputsean ja Vietnamin sodat ovat kiinalaisten sotia


   • EnolaGay
    Kiina.sotii kirjoitti:

    Kiina - sehän on miehittänyt Tiibetiä kymmeniä vuosia.
    Myös Korean, Kanputsean ja Vietnamin sodat ovat kiinalaisten sotia

    Ehkä enempikin Yhdysvaltojen sotia. Aikanaan NL ja USA miehittivät heti japanilaisten jälkeen koko Korean niemimaan. NL poistui ja USA jäi, ollen siellä vieläkin.

    ---
    Vietnamin sota
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Vietnamin_sota


   • murhamiesKimJongUn

    Kiina hyökkäsi Koreaan rajan yli kun paikalliset kommarit olivat lyöty ja maa oli YKn valvonnassa.
    Kiina on siis syyllinen sotaan ja jakoon.

    Pohjois-Korean diktatuuri on Kiinan marioitetti.


   • Kiinallaonedelleenvoimaa
    Näin.on kirjoitti:

    Kiinan hallitus vie maata sotaan.
    Vanhanaikaisella aseistuksella tulee Kiinan armeijalle turpaan ja kunnolla.
    Siinä se Kiinan väki harvenee.

    Kiinalla on aivan samat läntiset sotavehkeet kuin Lännelläkin,ei merkittäviä eroja,ohjukset,tankit,ohjuslaivat,tykit,heittimet, käsiaseet,jetit,kaikki.
    Voi olla että ydinpommejakin on varastoituna monia tuhansia muutaman sadan sanotun lisäksi,eivät vaan pidä niin julkisuna niitä.
    Sekä sotilaissa riittää,maailman suurin yhden maan armeija kun on.

    Mikä pistää teidät sitten ajattelemaan että Kiinalta ei tulivoimaa löytyisi nykyäänkään? Pitihän he jo japanilaisiakin hyvin ruodussa ww2:ssa.

    Jos vaikka pelkästään Kiina ja Venäjä päättäisi hyökätä,koko Länsi olisi helisemässä,se on aivan varma,ja tätä tilannetta Naton kenraalit yrittää juurikin estää.

    Ja jos siihen liittyisi vielä muut Länsi vastaiset maat,häviö olisi jo melkein varma,tosin riippuisi vähän tuolloin mille puolelle Intia menisi? Entisten kolonialisti Brittien puolelle vai niitä vastaan,ja joka siten määräisi myös muut vihollis- tai ystävävaltiot.


   • Totuudenpuhuja

    Et tiedä asiasta näköjään mitään.
    Kiinalaisten aseet ovat vanhoja neukkuaseita tai niiden kopioita lentokoneista lähtien.

    Ainoa lentotukialus on vanhasta romusta kunnostettu eikä sillä ole operatiivista arvoa.

    Toisessa maailmansodassa japanilaiset nöyryyttivät kiinalaisia kammottavalla tavalla eikä kiinalaiset mahtaneet asialle mitään.


   • Anonyymi
    Kiinallaonedelleenvoimaa kirjoitti:

    Kiinalla on aivan samat läntiset sotavehkeet kuin Lännelläkin,ei merkittäviä eroja,ohjukset,tankit,ohjuslaivat,tykit,heittimet, käsiaseet,jetit,kaikki.
    Voi olla että ydinpommejakin on varastoituna monia tuhansia muutaman sadan sanotun lisäksi,eivät vaan pidä niin julkisuna niitä.
    Sekä sotilaissa riittää,maailman suurin yhden maan armeija kun on.

    Mikä pistää teidät sitten ajattelemaan että Kiinalta ei tulivoimaa löytyisi nykyäänkään? Pitihän he jo japanilaisiakin hyvin ruodussa ww2:ssa.

    Jos vaikka pelkästään Kiina ja Venäjä päättäisi hyökätä,koko Länsi olisi helisemässä,se on aivan varma,ja tätä tilannetta Naton kenraalit yrittää juurikin estää.

    Ja jos siihen liittyisi vielä muut Länsi vastaiset maat,häviö olisi jo melkein varma,tosin riippuisi vähän tuolloin mille puolelle Intia menisi? Entisten kolonialisti Brittien puolelle vai niitä vastaan,ja joka siten määräisi myös muut vihollis- tai ystävävaltiot.

    "Jos vaikka pelkästään Kiina ja Venäjä päättäisi hyökätä,koko Länsi olisi helisemässä,se on aivan varma,ja tätä tilannetta Naton kenraalit yrittää juurikin estää."

    Eräs kokoomus-porvari toivoi jo 30 v sitten vähän vitsinä, että Kiina hyökkäsi suomeen !
    Tiedättekö miksi ?


  • OLET-OIKEASSA

   Kommunismi kaatuu aina ja myös kommunismin jälkeläiset,
   kertoo historia.

   • Verbaillous

    Shanghain keskustassa, 30 metriä leveällä Nanjing-­kävelykadulla kulkee ihmisiä tasaisena virtana kohti rantakatu Bundia ja sieltä poispäin. Väki on tyylikkäästi puettua, muotitietoista ja hyvinvoivan oloista. Katukin on siisti ja kiiltävä, edes yhtä tupakan tumppia ei osu silmään.

    Vähän väliä väkijoukon läpi suhahtaa joku sähköpyörällä. Ihme, että sekin käy sulavasti.

    Noin 25 miljoonan asukkaan Shanghai on Kiinan rintamaita. Siellä on vaikea uskoa, että maaseudulla yli 40 miljoonaa ihmistä elää edelleen – vuoden 2016 tilastojen mukaan – köyhyysrajan alapuolella.

    https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kiinassa-elaa-kahden-kerroksen-vakea-toiset-koyhyysrajalla-toiset-hengittavat-luksusta/503bc5ec-f067-3796-9572-b58d7afa94eb

    Muistamme, että Kiinassa on 1398 miljoonaa asukasta! 40 miljoonaa on siitä kolme prosenttia - vastaavasti Suomessa olisi köyhyysrajan alapuolella noin 170 tuhatta ihmistä ...


   • Totuudenpuhuja

    Et näköjään tiedä köyhyydestä mitään kun pelailet suhdeluvuilla kuvitellen köyhyyden olevan samanlaista niin Suomessa luin Kiinassa.


  • koiramurkinaa

   Koiran ja kissanliha pitäisi saada länsimaihin. Etenkin suomeen pitäisi saada vaihtelua lihshyllylle.

   • StrayCats

    Mitähän tuolla tarkoitat - tähän aloitukseen nähden? Kiinasta kissanhiekkaa ;-)


   • Totuudenpuhuja

    Etkö muka ymmärrä mitä nimimerkki koiranmurkinaa kirjoitti?
    Aloitus on niin idioottimainen, ettei sitä voi verrata kuin aloittajan omiin höperehtimisiin.


  • Anonyymi

   Kiina on yksi BRICS-maista. Nyt BRICS-maihin pyrkii useita suuria maailman valtioita. Saamme vähintään kaksinapaisen ja moniarvoisen "uuden uljaan maailman" -länsihegemonian lahotessa ja ruostuessa omaan mahdottomuuteensa ja vähemmistöönsä.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Kiina lujittaa yhä tiiviimmäksi kauppasuhteitaan Venäjään.

  • Anonyymi

   Kiinan merkitys kasvaa koko ajan. Kiina on ollut maailman suurin talous jo vuodesta 2016 -IMF.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Mitä uutta on diktatuurissa?

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   105
   9086
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   448
   4851
  3. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   2424
  4. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   191
   2239
  5. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   148
   2131
  6. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   80
   1992
  7. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   1514
  8. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   303
   1420
  9. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   90
   1135
  10. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   112
   1065
  Aihe