Valoa yössä - Oulun tapauksen arviointia

Esiin tunkevat aatokset sameat
Valhetta vatvovat karkeat sanat

Palstalle yrittää tunkea heitä, jotka yllyttävät omankädenoikeuteen ja väkivaltaan. Syyllistävät syyttömätkin ja vaativat asiattomien asioiden käsittelyä kunnanvaltuustossa.

Oulun valitettavat lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset eivät oikeuta ketään huutelemaan yhtään mitään kenellekään kaupungilla. Eivät ne oikeuta ketään yllyttämään väkivaltaan tälläkään palstalla.

Oikeusvaltiossa poliisi tutkii rikoksen, tuomioistuin tuomitsee ja tarvittaessa Rikosseuraamuslaitos kopittaa. Tämä olisi syytä uskoa myös tällä palstalla.

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matutEnsin

      Oikeusvaltiossa poliisi tutkii rikokset, mutta meillä vain vihapuherikokset, koska ne ovat kaikkein pahimpia, raiskauksista pitäisi automaattisesti päästä vaikka pienellä rikesakolla, hyväksykäämme siis lähi-idän malli.

    • "Totta kai mie saan huutaa..."

      https://www.poliisi.fi/oulu/tiedotteet/1/0/oulun_poliisilla_on_tutkinnassa_viisi_alaikaiseen_kohdistunutta_torkeaa_seksuaalirikosta_76690
      "Oulun poliisin tietoon on saatettu eri tahoilta, että ulkomaalaisiin tai siltä näyttäviin ihmisiin on kohdistunut viime aikoina vihapuheita sekä asiatonta ja jopa uhkaavaa käyttäytymistä. Näin on tapahtunut vaikka kyseessä on ollut ulkomaalaistaustainen perhe liikkeellä lasten kanssa."

      Oulun poliisi on toista mieltä asiasta. Olisiko kuitenkin syytä harkita veilä kerran.

      • valistaja-asiamiehelle

        Mikä ihmeen mikkihiiri sinä olet siellä öyhöttämässä?
        Koetatko leikkiä sheriffiä taas kerran?
        Kiellät perusoikeuden ihmiseltä ilmaista mielipiteensä linkittäen poliisin tiedotetta etusormi pystyssä. Se taitaakin olla ainoa asia, mikä tanassa pysyy siellä.


      • valistaja-asiamiehelle kirjoitti:

        Mikä ihmeen mikkihiiri sinä olet siellä öyhöttämässä?
        Koetatko leikkiä sheriffiä taas kerran?
        Kiellät perusoikeuden ihmiseltä ilmaista mielipiteensä linkittäen poliisin tiedotetta etusormi pystyssä. Se taitaakin olla ainoa asia, mikä tanassa pysyy siellä.

        "Kiellät perusoikeuden ihmiseltä ilmaista mielipiteensä..."

        Perustalaki takaa jokaisella sananvapauden: "Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä."

        Sanavapauden varjolla ei kuitenkaan saa rikkoa muita lakeja; esimerkiksi rikokseen yllyttäminen, uskonrauhan rikkominen, laiton uhkaus jne. ovat rikoksia.

        Kannattaisi sinunkin vielä harkita. Ihan kaikki ei ole sallttua edes anonyymin nikin suojassa tehtynä.


    • poliisionystävä

      jotain rajaa sanoi, niinkuin me muutkin ihmettelemme.

    • islamystavyyttäkö

      nyt pitää vissiin lopettaa turismikin

      hengettömiä pohjolan naisia löytyy marokon maasta

    • PersuSepe

      Turpiinanto maksaa (sakko) karkeesti satasen luokkaa... että semmoiset rangaistukset on Suomessa... mutta ihan linjassaan se on sen kanssa, kun ei raiskauksestakaan saa käytännössä mitään...

    • Semmoistaseon

      Joo joo, vastaan omista teoistani ihan itse... jos saavat kiinni...

    • PersuSepe

      Saahan sitä huudella vaikka mitä... ei sitä ole kriminalisoitu... riippuu siitä mitä huutelee... jos vaikka toivottaa vaan hyvää kotimatkaa ystävilleen...

    • pensselitäti

      Joulun juhlinta on alkanut. Rauhallista ja hyvää joulua.

    • Dr.Doom

      Se että poliisi tutkii (jos ehtii) ja tuomioistuin rankaisee (jos viitsii), ei yksinkertaisesti riitä. Asioihin pitää puuttua ennaltaehkäisevästi ja koska näyttää siltä että emme pysty ennakkoon seulomaan edes taparikollisia tulijoiden joukosta, on parempi pistää rajat kiinni siihen saakka kunnes pystytään. Näin yksinkertaista se on.

    • SininenSoini

      "Oulun valitettavat lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset eivät oikeuta ketään huutelemaan yhtään mitään kenellekään kaupungilla. Eivät ne oikeuta ketään yllyttämään väkivaltaan tälläkään palstalla."

      - Mukkari Guppari Jukkari on aivan oikeassa tässä . Ei nämä valitettavat tapaukset oikeuta hyökkimään muiden aivan tavallisten ihmisten kimppuun, vain siitä syystä että jonkun habitus näyttää ulkomaalaistelta.

      Ainoastaan nämä tapahtuneet asiat kertovat siitä , että etenkin nuorille naisille ja tytöille täytyy kohdistaa valistusta , että näillä tulijoilla on täysin erilainen käsitys ihmisten ( naisten ja tyttöjen ) välisisestä tasa-arvosta ja tämä on syytä ottaa huomioon , mikäli heidän kanssaan on tekemisissä.

      Ei kannata niellä karvoineen ja korvineen näiden Mukka Gubba Jukkien vastuutonta höpötystä , siitä että" ihmisiä ei kannata pelätä" ja " mene jutustelemaan mamun kanssa" , vaan kannattaa suhtautua kriittisesti näiden meidän kotikutoisten hölmöjen jutusteluihin.

      • ihanko.tosi

        Itsestään kirjoittaa Moktar-trolli kommentissaan tyhjentävästi.
        Tosin Kirjansa on keksitty maaninen opus päänsä sisällä.


    • HjalmarRööpelikköinen

      "Oulun valitettavat lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset eivät oikeuta ketään huutelemaan yhtään mitään kenellekään kaupungilla. Eivät ne oikeuta ketään yllyttämään väkivaltaan tälläkään palstalla."

      - Kyl näin maar just on! Ihan oikiaa asiaa Veljeni Mubba täsä ny praataa!

      Mutta ei haatana kun mää tähän väliin kerron vähän siitä että pitäs kuitenki vähän olla vähän niin kus varuillaan ja vanahempie vähä valistaa jälkikasvujaan , ainaki näitä tyttösten puolia. Eikä se kait haittais vaikka koulussaki sanottais muutama varotuksen sananenkin , eikä vain hymisteltäs että mänkää tutustummaa ... mänkää tekemmää tuttavuutta ... kutsukkaappa pirruuttanne vaikka kahaveelle.

      ...jaa niin mistäkö? No kyä määkivvähä sillä mielellä tapaan olla , että varottelisin vähän näistä tummakulmasista. Ku eihän nää nyt näitä naisenpuolia oikeen minään tapaa pitää... nooo ei ny ainakaan silviissiin ku täällä meitillä tapana on ollut , niin sitä mää vaan että vähä kertua tytöille ja eikaisse haittaa vaikka vähän naisillekin varotuksen sanaa pistäs...?

      Katos kummää ärräkiskalla olin viimeks kaljat hakemassa , niin sattu siinä silmihin semmonen artikkelin tapanen tuolta lehestä jossa vallan lehtimies pränttäs näin ... nommäää voin sen kyllä tähän pistää vaikka kopiona ,niin voi sitte ihimiset ihte aatella vähän tätä assiita.

      No tosa se on:

      "Keskusrikospoliisin tekemän analyysin mukaan tuhatta Suomessa olevaa irakilaista kohden seksuaalirikosepäiltyjä oli 12,9. Vastaava osuus Suomen kansalaisista oli 0,3.

      Eroa selittää osin ikä. Suomessa olevat irakilaiset miehet ovat suomalaisväestöä nuorempia ja nuoremmat syyllistyvät useammin seksuaalirikoksiin. Silti 15–35-vuotiaiden kohdalla irakilaisten osuus on seksuaalirikosepäillyistä merkittävästi suurempi kuin suomalaisten: tuhatta irakilaista nuorta miestä kohti seksuaalirikosepäiltyjä oli HS:n mukaan noin 22 ja Suomen kansalaisia 1,6."

      No oliha siinnä polliisin sanomana muutakin präntättynä ja ainaki tämä kannattas muistaa valakolaiset flikkaihmisen :

      "Krp:n mukaan raiskausrikokset tapahtuvat tyypillisesti ravintolaillan jälkeen jatkoilla, ja suurin osa rikoksista tehdään tuttavien kesken. Osa rikoksista on tehty vastaanottokeskuksissa."

      -- Niin notta sitähän mää vähän tässä , että kun mullaki on tässä maapläntillä kakski eri perunapeltoo , josta toisesta nousoo vallan mahtavan maukkaita ja puhtaita vaaleita perunanmukuloita vuodesta toiseen ja toisesta tulee vähän rupisempaa ja tummempaa mukulaa , niin kyllähän sitä vähän tarkemmin syynää tuon toisen pellon mukuloita ...ennen ku menee niitä keittelemään.

    • Finn123

      Moktar, eikö sun isä ja äiti opettanut sulle, kuinka korvaamattoman arvokas kotimaa meillä on? Ei sitä saa antaa ulkopuolisille noin vaan. Missä sun reviiritietoisuus on? Pidetään omista huolta, siinä on ihan tarpeeksi työnsarkaa.

    • "Halla-aho antoi myrskyvaroituksen".

      En osaa pitää tuota Jussia kovinkaan kummoisena hiihtäjänä. Kaupunkilaispoika se on. Ja missä se olisi hiihtänyt, kun armeijakin jäi kokonaan suorittamatta. Ei edes uskaltanut yrittää. Mustit ja Mäntyrannat on vallan toista maata, siinä suksi kulkee ja maisema vaihtuu, Jussin maisema ei vaihdu, se vain roikkuu kivettyneenä siinä tolpassaan.

      Ja onhan se Mustikin maahanmuuttaja. Kun Lapin mies tulee etelään, niin se on kuin vieraalle maalle tulisi; ei kuule oikeaa puhetta, ei tapaa rehellistä ihmistä.

      Runous virkistää viisaan sielun, sanoo Kirja.

      • PersuSepe

        Armeijan käyneenä voin sanoa ettei Jussi mitään hävinnyt.. pelle paikka ja suurin osa sellaisia vatipäitä, ettei niiden kanssa sotaan uskalla lähteä... hyvä ettei lähtenyt oma henki jo ampumaradalla, kun eivät osaa edes aseita turvallisesti käsitellä...


      • Henkilöttiedossa

        Aamulehdessä Uuden Suomen toimittajan Markku Huuskon kolumni Halla-Ahon myrskyvaroitus.
        Hän toteaa mm että Perussuomalaisten nousuun voi vaikuttaa Oulun tapahtumat, joista EPÄILLÄÄN ulkomaalaistaustaisia MIEHIÄ..
        Huuskon pätevyys on kyseenalainen ei ole ajan tasalla, kaikki muut jo tietävät, ettei enää epäillä vaan tiedetään.
        Sitäpaitsi Aamulehti käyttää mies sanaa vaikka joka välissä ilmoittaa luopuneen mies ilmaisuista.
        Olisi pitänyt käyttää henkilöilmaisua.


    • PersuSepe

      Toinen viestini poistettiinkin tuosta ylempää, mutta tais mennä silti perille, kun Moktarhan sen ylläpitoon ilmoittikin :)

      • HjalmarRööpelikköinen

        Hjaa. Vai semmosen kokosen kypärän pojaallen antovatten. Ne onkin aina vähän huumormielessä ... ne rättimikot.

        Jossei se saa sitä vahettua varikolta , niin eikö siihen voi tunkua vähä fyllinkiä siihen kypärän sissää ?? Kaleva-lehtihä se siihe vasta soppiiki mainiosti , ni on siitäkki leheestä ees jotaki hyötyä joskus...

        ...noo oonha määki kyllä kallaa siihen Kalevaanki joskus joutunu pakkaammaa , kun ei oo parempaakaan avviisia sattunu käven ulottuville....

        Hjaa vai ei haakana...kyä maar mun tästä täytyy joutua ny verkkojen nostoon.


    • onjuu

      itseään peukuttava bottom

    Ketjusta on poistettu 38 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      444
      3245
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      401
      2776
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      119
      2738
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2143
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1947
    6. 176
      1380
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1206
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      75
      1170
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1020
    Aihe