Nisäkkäät ovat kovaa vauhtia katoamassa maapallolta

Geneettinen rappeutuminen on biologinen fakta. Erityisen selvästi geneettinen rappeutuminen näkyy nisäkkäissä, jotka ovat diploideja eliöitä. Polyploideissa eliöissä geneettinen rappeutuminen ei ole edennyt niin nopeasti, koska niiden on mahdollista duplikoida genomiaan ja jotkut polyploidit eliöt kykenevät luomaan jopa kopion koko genomistaan. Tämä perustuu histonimarkkeriohjattuun mekanismiin, mikä mahdollistaa eliön lisääntymisen ilman koiraan apua. Polyploideja eliöitä ovat mm. kasvit, hyönteiset, kalat, jotkut sammakkoeläimet ja äyriäiset, kuten ravut.

Olen kirjoittanut geneettisestä rappeutumisesta useita artikkeleita ja aloituksia ja maininnut esimerkkeinä kymmeniä eläimiä. On mielenkiintoista havaita, että geneettisen rappeutumisen seuraukset noudattavat samaa kaavaa. Tutkikaamme frettien nopeasti edennyttä geneettistä rappeutumista (linkki ketjussa).

Mitä eriytyneemmäksi frettipopulaatio käy ja mitä enemmän ns. sisäsiittoisuutta tapahtuu, sitä köyhemmäksi käy eliön genomi. Ja kuten artikkelikin toteaa, oireina ovat erilaiset geneettiset sairaudet ja häiriöt. Erityisen nopeasti geneettinen rappeutuminen etenee, mikäli ihminen tehostaa tiettyjen ominaisuuksien vahvistamista. Näin on käynyt mm. pitkälle jalostetuille koiraroduille ja näin on myös käynyt ihmisen jalostamille freteille, kuten artikkeli kertoo. Ja nyt tarkkana: tutkijat varoittavat risteyttämästä ihmisen jalostamia frettejä luonnossa elävien eri frettilajien kanssa. Miksi? Koska niiden jälkeläisillä olisi köyhempi genomi kuin luonnossa elävillä freteillä. Geneettistä monimuotoisuutta ei voi saada perusryhmän ulkopuolelta ja koko ryhmän tasolla biologisen kokonaisinformaation määrä ainoastaan laskee. Ja tämä sama ilmiö on havaittavissa kaikkialla luonnossa.

Evoluutiobiologit tuntevat tämän ilmiön ja tiedostavat ongelman vakavuuden. Siksi on keksitty selitys, että nyt on käynnissä jo viides (vai kuinka mones lieneekään?) sukupuuttoaalto maapallon eliökunnassa. Typerää, naurettavaa ja lapsellista! Ihan kuin biologiset mekanismit tästä jotenkin kehittyisivät. Kyseessä on evoluutiouskovaisten hätävale, jolla yritetään selittää taas pois erittäin kiusallinen ongelma, geneettinen rappeutuminen.

Geneettisen rappeutumisen ja biologisen informaatiokadon vuoksi evoluutiouskovaisilla ei ole ainuttakaan tieteellistä todistetta evoluutiolle. On vain taiteellisia piirroskuvia ja kyhättyjä fossiililinjoja. Siksi evoluutioteorialla ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa. Sitä ei ole koskaan havainnoitu, koska evoluutiota ei tapahdu. Kaikki muutokset eliöissä perustuvat olemassaolevan biologisen informaation epigeneettiseen säätelyyn tai informaation vähittäiseen korruptoitumiseen eli informaatiokatoon. Evoluutioteoria on Jumalaa pakoilevien ateistien kiero yritys johtaa ihmisiä harhaan. Älkää eksykö, omilla aivoillanne ajattelevat ihmiset!

39

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uttii

      Onpas RoTilla menossa taas maaninenvaihe päällä, toivottavasti saat itsesi kuntoon pian.

      • >> toivottavasti saat itsesi kuntoon pian.

        Vilpittömästi toivon RoTlle samaa. Ensimmäinen askel toipumiseen on tietenkin se vaikein: pitäisi olla voimia tunnustaa oman psyykkeen tila -- tai ainakin se, että tarvitsee ulkopuolista apua.


    • Ei jaksa...

      • Et kykene. Koska et osaa. Et tiedä, millä mekanismilla evoluutiota voisi tapahtua. Mutta älä välitä, ei tiedä kukaan muukaan. Evoluutiota ei ole koskaan havaittu tapahtuvan. Siihen uskovat vain itseään pettävät ateistit.


    • agnoskepo

      Yksikään laji ei tiettävästi ole kuollut sukupuuttoon geneettisen rappeutumisen takia, ennen kuin sen populaatio on muista syistä pienentynyt liikaa. Esität taas kerran väitteitä, jotka on kumottu useita kertoja ja joita kukaan asiantuntija ei allekirjoita.

      Sukupuuttoaalto on kuudes. Etkö sitäkään tiennyt? Kertoo pohjatietojesi surkeudesta.
      Evoluution todisteet ovat monialaiset ja kattavat. Kukaan asiantuntija ei kiistä sitä.
      Evoluutio on kovaa tiedettä, jota tutkitaan maailman johtavissa yliopistoissa ja on tutkittu jo yli sata vuotta.

      Nuoren Maan kreationismi sen sijaan on typerä tutkinta muinaisista uskonnollisista tarinoista, jota vain pieni murto-osa kristityistäkään kannattaa.
      ROT:n tarinat ovat kyseisellä uskonnollisella oppisuunnalla päänsä sekoittaneen ihmisen saarnoja, joiden tieteellisyys on osoitettu olemattomaksi. Sen sijaan ROT:n on osoitettu valehdelleen useita kertoja tieteellisten tutkimusten tuloksista.

      Kumpaa uskoa; maailman johtavien asiantuntijoiden konsensusta evoluutista vai uskonnolla päänsä sekoittaneen peruskouluopettajan väitteitä evoluution kaatamisesta?
      Minun on varsin helppoa valita.

      • Kerro, millä mekanismilla evoluutiota voisi tapahtua. DNA:n mutaatiot vain rappeuttavat genomia. Ihmisen genomissa ei ole havaittu ainuttakaan hyödyllistä satunnaista mutaatiota. Uskot pseudotieteelliseen teoriaan, joka tulee viemään sinut pimeyteen. Oma on valintasi.



      • Miks.ope.valehtelee

      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kerro, millä mekanismilla evoluutiota voisi tapahtua. DNA:n mutaatiot vain rappeuttavat genomia. Ihmisen genomissa ei ole havaittu ainuttakaan hyödyllistä satunnaista mutaatiota. Uskot pseudotieteelliseen teoriaan, joka tulee viemään sinut pimeyteen. Oma on valintasi.

        Kerro luomisen mekanismi.
        Kerro vedenpaisumuksen mekanismi.
        Kerro ylöstempuksen mekanismi.

        Evoluution mekanismi on sinulle useaan kertaan "paljastettu". Ei vaan mene jakeluun.


      • SivustaSinuaOpettaen
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kerro, millä mekanismilla evoluutiota voisi tapahtua. DNA:n mutaatiot vain rappeuttavat genomia. Ihmisen genomissa ei ole havaittu ainuttakaan hyödyllistä satunnaista mutaatiota. Uskot pseudotieteelliseen teoriaan, joka tulee viemään sinut pimeyteen. Oma on valintasi.

        "Synteettisen evoluutioteorian näkökulmasta, evoluutiota tapahtuu kun keskenään lisääntyvien yksilöiden populaatiossa olevien alleelien frekvensseissä tapahtuu muutoksia."

        Duplikoitunut geeni mutatoituu ja vanha funktio säilyy. Viljellyllä maissilla taitaa vieläkin olla viisi geeniä, jota villimaissilla ei ole. Kovin kiusallista sinulle.

        On se kumma, kun opettaja ei muista asiaa, vaikka se on jo kymmeniä kertoja sinulle kerrottu. Olisiko aika käydä tutkituttamassa kuuppa?


      • PerseEdelläPuuhun
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S000632071530032X

        Mikä ominaisuus on kaikille uhanalaisille eliöille yhteinen? Geneettisen monimuotoisuuden puute. Eli geneettinen rappeutuminen aiheuttaa sukupuuttoja.

        Populaation pieneneminen riskirajoille aiheuttaa geneettistä rappeutumista. Et ole kyennyt esittämään ainuttakaan sukupuuttoa, jossa geneettinen rappeutuminen olisi tapahtunut ensin ja sitten vasta populaatio olisi pienentyt alle kriittisen pisteen. Tämä asia on käyty läpi useita kertoja ja silti jatkat valehtelemistasi.


    • Siihen että Jumala tappaa tarkoituksella eläinlajeja, uskovat vain hallusinoivat kreationistit.

      85 % uhanalaisista lajeista on siinä tilanteessa elintilan pienentymisen (habitatförlust) takia. Muita syitä ovat ilmastonmuutos, saasteet, liikametsästys. Näistä voisi antaa miljoona esimerkkiä mutta en vaan jaksa. Jos istuu nokka kiinni jossain harhaisissa YECblogeissa kaiken vapaa-aikaansa, ei ole todennäköistä että tajuaa, mitä oikeasti ympärillä tapahtuu.
      Onko teidän kuppikuntanne Jumalan viesti "kääntykää, tai tapan teidät kaikki"?. Onnea teille.

      Kirjoitin toiseen topaan evoluution mekanismeista, voin kyllä linkittää sen tänne, mikäli et ole megalomaanisessa vaiheessasi jo poistanut sitä.

    • "We found that both heterozygosity and allelic richness are reduced in threatened species, suggesting that inbreeding and drift are both effective at removing genetic diversity in endangered populations. "
      linkkaamastasi artikkelista. Eli kuten me olemme koko ajan sanoneet, tottakai inbreeding and drift johtaaa diversiteetin katoon, ei mikään itsestään jatkumona rappioituva genomi.

    • Miks.ope.valehtelee

      Jo ennen Darwinia ymmärrettiin, että sukusiitos on pahasta. Sehän on tuon "oivalluksesi" tosiasiallinen sisältö.

      Älä vielä valmistele puhetta Nobel-palkintojenjakotilaisuuteen.

      • 132155

        Joo, niinhän tuo asia on Raamatussa kerrottu.


    • Koeputkiaikuinen1

      Geneettinen rappeutuminen on tosiasia myös ihmisen kohdalla. Älykkytemme laskee, samoin fyysiset ominaisuutemme. Kun noita kumpaakaan ei tarvita eikä käytetä, niin tuo on seuraus. Toivottavasti tekoäly tuhoaa ihmisen maapallolta, ja ottaa vallan. Vai olemmeko olleet vain virtuaalimaailma meitä 10000-100000 vanhemmalle sivilisaatiolle ?

    • Eli mitä luonnossa mielestäsi tapahtuu? Ei mitään?
      Luonnossa käydään jatkuvasti taistelua eloonjäämisestä. Viime viikon luontodokkarissa oli esim iso seepralauma joka vaelsi olisko ollut noin tuhat kilometria veden ja ravinnon perässä. Siinä sanottiin (mitä ei voine kyseenalaistaa) että vain kolmannes nuorista seeproista selviää hengissä (nälkä, pedot, hukkuminen vuolaissa virroissa jne). Tästä seuraa, että valintaa tapahtuu kaiken aikaa ihan välttämättä, heikoimmat, sairaat tai muuten vain torvelot karsiutuvat jo ennen kuin ne tulevat sukukypsään ikään.
      Tämä koskee kaikkia lajeja luonnossa kaikkina aikoina. Minkään lajin kaikki yksilöt eivät selviä hengissä suvunjatkamiseen asti, muuten niiden määrä kasvaisi eksponentiaalisesti ja sitä ei luonnossa tapahdu. Eli missä mielessä evoluutiolla ei ole mekanismeja? Se kamppailu elämästä ja kuolemasta jota luonnossa käydään koko ajan, karsii myös niitä joissa on näitä haitallisia mutaatioita (joita rakastat), muu olisi luonnonvastaista.
      Geenivirhe (väärin kopioitu osa) on joko hyödyllinen, haitallinen tai neutraali, se on näkökulmakysymys, eli onko siitä hyötyä vai haittaa juuri silloisessa tilanteessa, ei se itsessään ole mikään rappion merkki vaan jotain jota tapahtuu.

      Se että epigeneettiset vauriot aiheuttavat vaikkapa syöpää selittää lähinnä sen, mistä syöpä saa alkuunsa (mikä on tavallaan hyvä asia koska silloin meillä on parempi mahdollisuus löytää ratkaisu siihen). Syöpää on ollut aina, kuten lukemattomia muitakin sairauksia. ei ole niin, että epigeneettiset faktorit nyt yhtäkkiä ovat alkaneet aiheuttaa niitä, kuten sinä saat sen kuulostamaan.

      Tuo edellispäivän topiikista.
      Kerro, ihan omin sanoin, mitä sinun mielestäsi luonnossa on meneillään, noin niinkun tuhannen vuoden saatossa, arkimeininkinä? Jänis syö ruohoa (ja rappeutuu siinä sivussa)?

      • Näytä hyödyllinen geenimutaatio.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Näytä hyödyllinen geenimutaatio.

        Ai, sinulla ei ole omaa vastausta, should I be surprised.
        Otetaan vaikka dinot. Ihanko oikeasti luulet että se teidän perusmuotonne lajiutui (no cross breeding) ilman hyödyllisiä mutaatioita...?
        Tai se hevonen, ihanko oikeasti siitä kehittyi (huomaa sananvalinta) ainakin 13 aivan eri LAJIA miljoonien vuosien saatossa ilman yhtäkään hyödyllistä mutaatiota? Varmaan epigeneetiikalla oli myös osansa, onhan sekin evolutiivisesti toiminnallinen.
        Kaikki se, mitä ihan oikeasti on nähtävissä ja tutkittavissa luonnossa, puhuu kehittävän ja muuntavan mekaniikan puolesta.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Näytä hyödyllinen geenimutaatio.

        Nytä luominen.
        Näytä vedenpaisumus.
        Näytä ylöstempaus.


      • SokeaaFanatismia
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Näytä hyödyllinen geenimutaatio.

        FOXP 2, joka mahdollistaa puheen. Ne viisi maissin geeniä, joita villilajikkeilla ei ole. Sirppisoluanemiaa aiheuttava geenimuutos malaria-alueilla. Mäntyrannan suvun geenimuutos kestävyysurheilijalla. Eikä se laktoosin sietokaan ilman geneettistä pohjaa ole.
        Lukemattomat geenimuttokset, jotka tekevät ihmisestä ihmisen. Niitä ei vaan ole erikseen merkitty genomiimme.

        Näytä minulle puhuva aasi. En tarkoita teidän kaatumaseurojenne julistajia.
        Näytä minulle tieteelliset kriteerit täyttävä todiste Maan kattaneesta tulvasta.
        Näytä minulle jonkin baraminin fosiili.
        N'ytä, millä epigeneettisellä muutoksella nykyihminen muuttuu neandertalin ihmiseksi ja selitä, miksi sellaisia ei enää tpahdu.
        Selitä mekanismi, jolla kiiman aikana syödyt kuoritut oksat vaikuttavat jälkeläisten raidallisuuteen.
        Kerro, miten Aurinko voi pysähtyä päiväksi keskitaivaalle.
        Kerro, missä on niin korkea vuori, että sieltä voi nähä kaikki maailman valtakunnat.
        Kerro, miten ihminen selviytyy kolme vuorokautta hengissä meripedon vatsassa...

        Lapsellisten uskomustesi lista on loputun ja sitten vielä esiinnyt tieteestä jotain tietävänä. Olet taikauskoinen hölmö.


    • Krevokki

      ÄÄh, ei, melko Jumalaton ajatus pohjimmiltaan sinullakin, ROT, Jos ei toistu vedenpaisumuksen kaltainen tilanne, missä kaikki aiemmat ihmisapinalajit tuhottiin, paitsi Nooa perheineen, niin ei mikään geenirappio tuhoa ihmistä, jos olemme Jumalallemme uskollisia. Älä rupea tieteellä selitäämään Jumalan antamaa Elämää selittämään poies, jos edes evolutionistit, joka tieteessä ovat virallisesti kehittymisen ja oppimisen puolesta taistelemassa eivät niin tee.Käsittämätöntä minulle, että uskovainen ihminen rupeaa purkamaan väärin omaksutun evoluutioteorian avulla poistamaan jopa ihmistä lajina elollisten joukosta poies, miten tuon kantasi perustelet. Itse luulen, että tuo kyseinen tulkinta kreationismissa EI OLE edes uskovaisen ihmisen keksimä....

      • Tieteelliset todisteet osoittavat geneettisen rappion olevan biologinen fakta myös ihmisen kohdalla:

        Ihmisen genomissa on populaatiotasolla yli 300'000 sairautta aiheuttavaa ituratamutaatiota. Sairaus-geeni-assosiaatioita tunnetaan 561'119. Joka viides ihminen kantaa geneettistä sairautta aiheuttavaa geenivirhettä. Joka kymmenes ihminen sairastuu elämänsä aikana johonkin geneettiseen sairauteen. Mikäli kaikki maailman geneettisistä sairauksista kärsivät ihmiset koottaisiin samaan valtioon, olisi se maailman kolmanneksi väkirikkain valtio.

        Kuinka monta hyödyllistä satunnaista mutaatiota tunnetaan?

        Evoluutioteoria on täyttä hölynpölyä.


      • Clauss
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tieteelliset todisteet osoittavat geneettisen rappion olevan biologinen fakta myös ihmisen kohdalla:

        Ihmisen genomissa on populaatiotasolla yli 300'000 sairautta aiheuttavaa ituratamutaatiota. Sairaus-geeni-assosiaatioita tunnetaan 561'119. Joka viides ihminen kantaa geneettistä sairautta aiheuttavaa geenivirhettä. Joka kymmenes ihminen sairastuu elämänsä aikana johonkin geneettiseen sairauteen. Mikäli kaikki maailman geneettisistä sairauksista kärsivät ihmiset koottaisiin samaan valtioon, olisi se maailman kolmanneksi väkirikkain valtio.

        Kuinka monta hyödyllistä satunnaista mutaatiota tunnetaan?

        Evoluutioteoria on täyttä hölynpölyä.

        Koska ajattelit tuoda ne rappion tieteelliset todisteet meille näytille?
        Tähän asti olet lisännyt sen rappion ihan itse ilman mitään tukea näyttämistäsi tutkimuksista. Noin puolissa on vielä erikseen mainittu kyseessä olevan evoluution tuotos.
        Eikö sinua yhtään ihmetytä miksi tiedeyhteisö ei allekirjoita väitteitäsi?
        Sen kreationismin todistaminen toisi rahaa, kunniaa ja muuttaisi alan yliopistojen opetuksia. Miksi se ei kelpaa? Luulisi sen olevan hyvä asia kreationisteille.


      • Pakkstori

        Rappio? Julius Caesarkin taannoin sanoi, että "Rooma on taas rappiolla", mutta ei ole kyse siitä. Kyse on koko ajan vain siitä, että olemme MORTAALEJA, kuolevaisia, se osa on määrätty meille, mutta ei tämä nykyinen ruumis olekaan se, milllä olisi mitään iankaikkista merkitystä.... Ruumimme on vielä vähän niinkuin wanha Lada, eihän niitä taida ollakaan enää, ainakaan Suomessa myynnissä?! Joskus käy samoin ruumiimme, tätä heikkoa ruumista, ei eräänä hetkenä ole, ja alkaa voima alka vahvuus, joka ei lopu koskaan, koska kuitenkin, niinkuin ROTTIKIN on todennut - hullut synnit päättyvät, eikä niistä mitään enää mainita, eikä niitä ongita mistään esiin... Turhat syytökset päättyvät, eikä uskovaiset ole enää kuin saatanoita, joiden vanhurskaus on ollut vielä syyttäjän walheiden läpäisemä huono tunne ja huono käytös ja se kuuluisa "särkynyt sydän".
        On todella pettävää ruveta synnillä kasaamaan kaikenlaista kauneutta ja komeutta, se on kaikki feikkiä ja petosta, koska se perustui siihen, että heitä verrattiin vasta joihinkin sairaisiin ihmisiin ainoastaan...


      • Pakkstori
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tieteelliset todisteet osoittavat geneettisen rappion olevan biologinen fakta myös ihmisen kohdalla:

        Ihmisen genomissa on populaatiotasolla yli 300'000 sairautta aiheuttavaa ituratamutaatiota. Sairaus-geeni-assosiaatioita tunnetaan 561'119. Joka viides ihminen kantaa geneettistä sairautta aiheuttavaa geenivirhettä. Joka kymmenes ihminen sairastuu elämänsä aikana johonkin geneettiseen sairauteen. Mikäli kaikki maailman geneettisistä sairauksista kärsivät ihmiset koottaisiin samaan valtioon, olisi se maailman kolmanneksi väkirikkain valtio.

        Kuinka monta hyödyllistä satunnaista mutaatiota tunnetaan?

        Evoluutioteoria on täyttä hölynpölyä.

        Evoluutioteoriankaan ei ollut kuitenkaan tarkoitus olla mitään "hölynpölyä", ROT, eikä maalliset tieteet ole sinänsä valhetta, ne vain eivät ota kantaa siihen, millainen oli luomisprosessi ja ei heillä ole harmainta aavistustakaan siitä, KUKA ne loi, heille se on vasta "mikä".... Tai jos joku teki teorian, hän pisti sen vain omiin nimiinsä, ja se on toisaalta surullista, koska häneltä meni järki tajuta edes sitä, että hänhän oli opiskellut sen tietonsa perustan ainakin kaikilta muiltakin aiemmilta ihmisiltä, ja Jumalan antamasta hengestä ei edes puhuttu....
        Teidän on lopetettava joskus, molempien osapuolien, tuo alituinen pilkkakierre, Raamattuhan sanoo suorastaan, että PYHÄN HENGEN pilkkaa varsinkaan ei saa anteeksi, ja mistä te muka tiedätte, vaikka olisitte molemmat osapuolet, niin ewokit ja kreationistit pilkannet suorastaan toistenne PYHÄÄKIN uskoa tai tietoa?!


    • iowa

      ME tapamme eläinlajeja. Vuonna 2050 meressä on enemmän muovia kuin kaloja jos me (huom ei jumala) jatkamme samaan tahtiin. Vuonna 2050 kaikki koralliriutat ovat poissa jos lämpeneminen jatkuu.
      Koralliriutat ylläpitävät melkein 2 miljoonan lajin elämää. Ei enää kauan, jos on ihmisistä (meistä) kiinni. Ne ovat todella tärkeitä meren ekosysteemille, vanhimmat ovat 500 milj v vanhoja.
      Jos meret kuolevat, me kuolemme (ne tuottavat puolet hengittämästämme hapesta). Huom, oma vikamme, ei Jumalan.
      Maailmassa on suunnattoman suuria ongelmia, joku Maapallon iän inttäminen ei kuulu edes samaan kategoriaan.

      • Jos sinä tapat eläinlajeja, niin älä sitten Jumalaa syytä.


      • Todista tieteellisesti, että vanhimmat koralliriutat ovat yli 500 milj. vuotta vanhoja.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Todista tieteellisesti, että vanhimmat koralliriutat ovat yli 500 milj. vuotta vanhoja.

        Oletko Sinä maailman tiedeyhteisöä pätevämpi tämän asian määrittelyssä?


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Jos sinä tapat eläinlajeja, niin älä sitten Jumalaa syytä.

        Kah, ymmärsit pointin (!!!!!) Me ihmiset ajamme elämet uhanalaiseksi ei Jumala. Kiitos tästäkin vähästä, kuten tädilläni oli tapana sanoa.


      • OnTodistettu
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Todista tieteellisesti, että vanhimmat koralliriutat ovat yli 500 milj. vuotta vanhoja.

        Kukaan ei tietääkseni ole väittänyt koralliriuttoja yli 500 miljoonaa vuotta vanhoiksi. Vanhoista pre kambrin kerrostumista on löydetty korallieläinten fossiileja, ei riuttoja. Todista, ettei pre kambrin kerrostumien ikä ole vähintään 500 miljoonaa vuotta. Ikä on osoitettu radioaktiivisin menetelmin muiden ohessa.

        Todista tieteellisesti, että Maa on 6000 vuotta vanha ja että vedenpaisumus on tapahtunut.


      • JumalaOnSyyllinen
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Jos sinä tapat eläinlajeja, niin älä sitten Jumalaa syytä.

        Jos Jumala on kaikkivaltias, seuraa siitä myös vastuu kaikesta, mitä tapahtuu. Johtamisen ensimmäinen sääntö on, ettei vastuta voi delegoida. Suurin jehu vastaa kaikesta.


      • Valta.on.vastuuta
        JumalaOnSyyllinen kirjoitti:

        Jos Jumala on kaikkivaltias, seuraa siitä myös vastuu kaikesta, mitä tapahtuu. Johtamisen ensimmäinen sääntö on, ettei vastuta voi delegoida. Suurin jehu vastaa kaikesta.

        Juuri nin. Jos kaikkivaltias Jumala on sitä mieltä, että meressä ei saa olla muovia niin hän taikoo sen pois. Aivan samoin kun hän estäisi pedofiilipappien raiskaamasta lapsia, jos katsoisi sen aiheelliseksi. Valitettavasti ei katso.


      • Hihukki
        JumalaOnSyyllinen kirjoitti:

        Jos Jumala on kaikkivaltias, seuraa siitä myös vastuu kaikesta, mitä tapahtuu. Johtamisen ensimmäinen sääntö on, ettei vastuta voi delegoida. Suurin jehu vastaa kaikesta.

        Eijei, ei kaikki ihmiset ole enää vauvoja?! Täytyy meidän ainakin joskus yrittää löytää oma henkemme, tai jos ei sitä vielä löydetä, niin edes oma persoonallisuutemme. Jumala, Jeesusta lukuunottamatta, ei halua puuttua ihmisten sosiaalisiin sekoiluihin paljonkaan, on näet kirjoitettu:"Minä Olen Herra Taivaassa, ja Aadama(Ihminen) on Herra maan päällä" Älkää yrittäkö pudottaa jotakin itselleni täysin käsittämätöntä Taivaan Isää maan päälle, se on turhaa, siinäpähän äpäriänne kloonaatte maan päälle mitä määriä hyvänsä - se ei Taivaan Isää tuo maan päälle silti koskaan...


      • Maukino
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Todista tieteellisesti, että vanhimmat koralliriutat ovat yli 500 milj. vuotta vanhoja.

        "Todista tieteellisesti, että ne ovat tuon ikäisiä?" Ne on todistettu kai monellakin nykyisellä menetelmällä, mm. "hiiliajoitus ja jonkinlaiset lustoikäkartoitukset", Rot, mutta mikset sinä usko ikuisuuteen, edes pieneen ikuisuuteen, mitä planeetoilla on, eli miljardien VUOSIEN jatkumot? Siksikö koska sinäkin tajuat tulleesi maailmaan "tyhjänä"; ja kaikki oppimasi vaikuttaa kuin ihan äsken omaksutulta? Kuitenkaan meillä ei ole vielä ENSIMMÄISTÄKÄÄN TIETOA siitä miten luodaan taivas, miten luodaan maa, eikä meidän vielä tarvikaan sitä tietää... Jos joku kirppu elää vain muutaman kuukauden, niin se varmaan luulee, että maailmankaikkeudenkin ikä on vain vuoden mittainen? Ymmärtänet muuten ehkä kohta, että teitäkin on "hiukan" petetty, tuota ajan määritystänne, teidän ymmärrystänne", jos olisin oikeasti psykologi kehottaisin sinua palaamaan kuin hypnoosissa siihen hetkeen, kun ajatteluusi tuli tuo varmuuteesi, tuosta 6000 vuoden kestosta, muka maailmankaikkeuden ikänä?! Tajuatko edes, kuinka järjettömältä se kuulostaa, edes pari vuotta tavallista maailman fysiikaa opiskelleesta? Kuitenkin sinua petettiin vähemmän kuin muutamaa täältä, MINUN mielestäni, koska kumminkin yrität tulkita jotenkin Raamattua ja uskot Jumalaan ja Vapahtajaamme Jeesukseen, JA:" EIhän kaikkea voi saada, yhteen elämäänsä ikuisuudessa".... Ainutkertainen? EI tietenkään, höps...


    • Hihukki

      Ottakaa vähän "miehekkäämpi" asenne. Ymmärrtekö kenestä puhutte, kun puhutte "Kaikkivaltiaasta",ja Hänen on täytynyt SOTIA Saatanaa Pahoalaista ja demonejaan vastaan, jotka tahallaan pistävät voimakseen kaikenlaista päinvastaista ja käänteistä. Valitettavasti Jumala joutui monesta omastaan tekemään mielipuolenkin, että voittaisi vertailussa noita pahoja voimia. Ja muistan itse koetusteni aikoja, joissa minulta ainakin meni järki. Sain sen kuitenkin takaisin, mutta tuliko siinäkään vielä vastaani asettunut demoni voitetuksi, tietenkään ei, koska sekin sai järkensä takaisin, kun paholaisensa kyllästyi tähänkin leikkiin... Vasta Kuolemalla voitamme kuoleman, joka ikinen meistä... Ja joka ikinen ihminen taisi silti jotakin pahoista voimista voittaa, koska kuoli, ellei jäänyt syntiensä ja paholaisen valtaan ja niiden voimien voittamaksi... Tietysti sieluuni varsinkin silti jäi jotakin jälkiä siitä, kuinka paha "vittuili",ihan kaikesta ja mistä tahansa, mutta sille tuli lopulta ongelmaa siitä, ettei se itsekään ollut sen vähempää "cuntic"....

    • Kyselijänsä

      Miksi etsitte niin sairaita asenteita, kun lähestytte käsitettä, olentojen hallitsijakategoriaa Jumala? Eihän ole luonut ketään mielisairaaksi tai hulluksi, vaikka joutuu sellaisilla asioilla silloin tällöin testaamaan "vahvoja nuorukaisiaan", että "kumman joukossa seisot", tms....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      305
      3517
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      252
      1973
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      97
      1414
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1333
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      91
      1285
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      59
      1164
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1024
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      986
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      904
    Aihe