Aika paljastaa salaisuuden

Kantero

On mielenkiintoista olla näkemässä miten tämän forumin lukijat puolustelevat uskoaan.

Peruskoulun ala-astelaisenkin järjenjuoksulla varustettu todennäköisesti on suuren kummastuksen vallassa lukiessaan pian esille tulevia puolusteluja.

On aika paljastaa vihreän havupuun [kuusi] ja vihreän ruohon [raeheinä] palvonnan piirteet ja palvojat. Nämä puun palvojat joka vuosi tiettynä vuodenaikana pystyttävät vihreän havupuunsa olohuoneeseensa kuusenjalkaan ja ihailevat sitä silmät loistaen. He myös kantavat lahjapaperiin käärityt uhrilahjansa kuusen juurelle ja tanssivat kuusensa ympärillä laulaen jumalalleen ylistyslauluaan "joulupuu on" jne.

Ei mene montaa kuukautta kun samaiset puunpalvojat osoittavat pyhää palvelustaan myös vihreälle ruoholle. He istuttavat sen multaa sisältävään astiaan. Hoivaavat ja hellivät sitä kastellen ja tarkastelevat nouseeko se oraalle. Kun kasvua näkyy sijoittavat he heinänsä sekaan tipujen näköisiä keltaisia karvapalloja ja koristemaalauksin olevia kananmunia.

Tämä kaikki toistuu samaan aikaan joka vuosi, ja se siirretään jälkipolville. Sitä on siirretty perinteenä jälkipolvelta jälkipolvelle jo satojen vuosien ajan.

PS. Jottei synny tästä kirjoituksesta väärinkäsitystä, voidaan suoralta käsin sanoa että JT on poissuljettu tässä kuvatunlaisen palvonnan harjoittamisesta. JT:t nimittäin karttavat kuusipuun ja raeheinän käyttöä Jumalansa palvonnassa tai palvonnan kohteena.

Mutta ketkä sitten ovat kuusipuun palvojia ja raeheinän palvojia? Se selviää hetken kuluttua.

33

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minäkin_palvoin

      aikoinaan vuosikymmeniä sitten kuusipuuta joulua viettäessäni ja reaheinää pääsiäisen aikana, mutta tutustuttuani Raamattuun parin JT:n kanssa, hylkäsin puun ja heinän palvonnan.

      • Syöheinää

        Jaa. . .että on fiksumpaa nöyristellä amerikkalaiselle järjestölle ja tarvittaessa heittää henkensä sen määräyksien vuoksi?
        No, sitähän se on kun on hypnotisoitu.


      • MITÄPÄ TARKOTTAA JT


      • todellisuuteen_herännyt

        Minäkin joskus kuvittelin, että Jehovan todistajat on ainoa oikea uskonto. Sitten huomasin, että se on vain yksi uskonnollinen kultti muiden joukossa.


    • Iloitkaamme

      Kantero 26.12.2018 5:11

      " ketkä sitten ovat kuusipuun palvojia ja raeheinän palvojia? Se selviää hetken kuluttua. "

      -Nyt siis tiedämme että todistajan ei tule suhtautua vakavasti, jos ei kykene.
      -Suuren ilon juhlassa ilahduttaa kauniisti koristellulla kuusella. Mitä kuusen palvontaa se on että sen katkaisee poikki omasta elämästään jo "pienokaisena" ?
      Kun tulee joulukirkosta, niin on kuusi, sytyttää vain kynttilät, ja muistelee papin saarnaa. Iloinen mieli virsien veisuusta ei ole kadonnut. Toki välillä muistuu mieleen lahkolaisparat harhoissaan.
      Toivottavasti joulupukilta riitti lahja heillekin. Osa sadunomaisesta ilosta.

      • aitojoulukirkko

        Kovin on kummallinen tuo pukki, kun köyhille antaa halpaa rihkamaa, rikkaille aitoa kultaa, timanttia ja muita kalleuksia ja jos sattuu oikein köyhä olemaan ei pukki vaivaudu edes vierailla.

        Kertoi pappisi varmaan joulu kirkossasi mistä moinen Jeesus oppi opittu.

        No pääasia että rikkaissa länsimaissa vatsa täynnä sikaa, lohta, lanttulaatikkoa....
        Eihän vattasi kurnistele eihän?


      • Joulukukka

        aitojoulukirkko 26.12.2018 13:26

        "Kovin on kummallinen tuo pukki, kun köyhille antaa halpaa rihkamaa, rikkaille aitoa kultaa, timanttia ja muita kalleuksia ja jos sattuu oikein köyhä olemaan ei pukki vaivaudu edes vierailla"

        -Jassoo.
        Meillä kristityillä ei ole sadussamme niin pitkälle meneviä jäsentelyjä joulupukistamme, eipä tuollaista tietoakaan.
        Onko teillä lahkossa kyseessä kilipukki vai sahapukki ?


      • aitojoulukirkko

        "-Jassoo.
        Meillä kristityillä ei ole sadussamme niin pitkälle meneviä jäsentelyjä joulupukistamme, eipä tuollaista tietoakaan.
        Onko teillä lahkossa kyseessä kilipukki vai sahapukki ? "

        Kristitty, ei sadut tietoon perustu.
        Satuilun kristityt kyllä yleiseti aina ovat osanneet, monesti ne johtaneet myös verisiin jouluihin.

        Minne se "kiltti" joulumieli katosi, kun aloit lahkolaiseksi haukkua, en katsos pettymykseksi kuulu mihinkään lahkoon.


      • Hokasin
        aitojoulukirkko kirjoitti:

        Kovin on kummallinen tuo pukki, kun köyhille antaa halpaa rihkamaa, rikkaille aitoa kultaa, timanttia ja muita kalleuksia ja jos sattuu oikein köyhä olemaan ei pukki vaivaudu edes vierailla.

        Kertoi pappisi varmaan joulu kirkossasi mistä moinen Jeesus oppi opittu.

        No pääasia että rikkaissa länsimaissa vatsa täynnä sikaa, lohta, lanttulaatikkoa....
        Eihän vattasi kurnistele eihän?

        Joulupukki olisi erityisen hyvää ainesta eduskuntaan ajamaan kenenkäs muun kuin eliitin etuja.


    • Kusipuun palvojat? Keitä he ovat?

    • Tutkittavaa

      Sen sijaan että Paavali olisi tuominnut muiden tavat ja perinteet hän pyrki kunnioittamaan niitä tekemättä niistä kiistakysymystä. Ne olivat merkityksettömiä sen sanoman rinnalla, mitä hän heille julisti.

      Ensimmäinen kirje korinttilaisille 9:19-22 KR92
      19 Vaikka olen vapaa ja kaikista riippumaton, olen ruvennut kaikkien orjaksi voittaakseni Kristukselle mahdollisimman monia.
      20 Voittaakseni hänen omikseen juutalaisia olen näille ollut kuin juutalainen; voittaakseni lain alaisina eläviä olen näille ollut kuin lain alainen, vaikka en olekaan lain alainen.
      21 Voittaakseni ilman lakia eläviä olen näille ollut kuin eläisin ilman lakia, vaikka en olekaan Jumalan lakia vailla – onhan minulla Kristuksen laki.
      22 Voittaakseni heikkoja olen näille ollut heikko. Kaikille olen ollut kaikkea, jotta pelastaisin edes muutamia.

      Kirje roomalaisille 14:5,6,10,13,13 KR92
      5 Joku pitää yhtä päivää toista parempana, toiselle kaikki päivät ovat samanarvoisia. Kukin olkoon omassa vakaumuksessaan varma.
      6 Joka kiinnittää huomionsa päiviin, tekee niin Herran kunniaksi, ja joka syö, syö Herran kunniaksi, sillä hän kiittää Jumalaa. Joka taas ei syö, on Herran kunniaksi syömättä, ja hänkin kiittää Jumalaa.
      10 Kuinka sinä voit tuomita veljesi? Tai sinä toinen, kuinka voit halveksia veljeäsi? Kaikki me joudumme Jumalan tuomioistuimen eteen.
      13 Älkäämme siis enää tuomitko toisiamme. Katsokaa sen sijaan, ettette saata veljeänne kompastumaan ja kaatumaan.
      14 Herraan Jeesukseen luottaen tiedän varmasti, ettei mikään ole sinänsä epäpuhdasta. Mutta jos joku pitää jotakin epäpuhtaana, hänelle se on epäpuhdasta.

      Joulukuusi ja raihuoho ovat osa perinteisä tapoja, ei mitään palvonnan kohteita. Ne eivät tuota vahinkoa näitä perinteitä noudattaville, eikä muillekaan. Sen sijaan vahinkoa tuovat väärät Jumalan nimissä annetut opetukset, jotka ovat saattaneet vääristää niihin uskovien tulevaisuuden uralle, jonka seuraukset vaikuttavat vahingollisesti koko heidän loppuelämäänsä.

      Herätkää! 8.9.1969 s.14,15
      Jos olet nuori, niin sinun on myös tunnustettava se tosiasia, ettet ehdi tulla vanhaksi nykyisessä asiainjärjestelmässä. Miksi et? Koska kaikki Raamatun ennustusten täyttymyksen todisteet osoittavat, että tämä turmeltunut järjestelmä on saava loppunsa muutaman vuoden kuluessa. Jeesus ennusti siitä sukupolvesta, joka näki "viimeisten päivien" alun vuonna 1914: "Tämä sukupolvi ei katoa, ennen kuin kaikki nämä tapahtuvat." – Matt.24:34.
      Niinpä jos olet nuori, et ehdi toteuttaa mitään tämän järjestelmän tarjoamaa elämänuraa. Jos käyt oppikoulua ja suunnittelet akateemista sivistystä, niin se merkitsee vielä ainakin neljän, ehkä kuuden tai kahdeksankin vuoden opiskelua, ennen kuin erikoistut jollekin alalle. Mutta mikä on tämän asiainjärjestelmän tila silloin? Se on menossa hyvää vauhtia kohti loppuaan, ellei jo ole loppunutkin! Sen tähden vanhemmat, jotka perustavat elämänsä Jumalan profeetalliseen sanaan, pitävät paljon käytännöllisempänä opastaa lapsensa sellaisille ammattialoille, jotka eivät vaadi niin pitkää lisäkoulutusta. - -
      Näinä kiireellisinä ja tärkeinä aikoina, jolloin tämä jumalaton järjestelmä vääntelehtii kuolintuskissaan, on seuraava Jumalan sanan neuvo erittäin käytännöllinen kaikille, jotka haluavat jatkaa elämäänsä: "Poikani, älä unhota minun opetustani, vaan sinun sydämesi säilyttäköön minun käskyni; sillä pitkää ikää, elinvuosia ja rauhaa ne sinulle kartuttavat." – Sananl.3:1,2.

      Herätkää! 22.4.1967 s.16
      On olemassa - - ajanlaskuun perustuva todiste, joka osoittaa meidän nopeasti lähestyvän tämän pahan asiainjärjestelmän loppua. Se on se tosiasia, että luotettavan Raamatun ajanlaskun mukaan ihmiskunnan historian 6000 vuotta päättyvät pian. - -
      Mutta kun enintään muutama vuosi erottaa meidät tämän vanhan järjestelmän suuresta hävityksestä, niin on tärkeintä pysytellä hengellisesti hereillä . - Luuk.21:34-36.
      Siis miten kauan tätä vielä kestää? Vastaus kuuluu: 'Ei kauan, sillä pahuuden loppu on lähellä.'

      Nämä opetukset olivat valheita Jumalasta ja hänen suunnitelmistaan. Mitä tälläisten väärien opetusten esittäminen Jehovan todistajien mukaan merkitsee ja saako heidän mukaansa tällaisia vääryyksiä tuoda esille?

      Mitä Jumala vaatii meiltä? v.1996 s.8
      Jos uskonto esittää valheita Jumalasta, se palvelee todellisuudessa Saatanan tarkoitusperiä (Joh.8:44). Vääriin uskontoihin kuuluvat ihmiset voivat vilpittömästi uskoa palvovansa tosi Jumalaa. Todellisuudessa he palvelevat kuitenkin Saatanaa. Hän on 'tämän maailman jumala' (2.Kor.4:4).

      Herätkää! 8.9.1997 s.6
      Ei ole suinkaan väärin yrittää kumota sellaisen uskonnollisen ryhmän opetuksia ja tapoja, jonka ei ajattele olevan oikeassa.

      Aika paljastaa asioita, joiden merkityksen tunnustamien saattaa olla hyvin vaikeaa.

      • Mieti_pohdi_tätä

        On vain kaksi tietä. Toinen niistä johtaa elämään, ikuiseen elämään, kun toisen loppu on kuolema, ikuinen kuolema. Ei ole olemassa kolmatta tietä, keskitietä, jossa voisi onnahdella kulkiessaan kahden mielipiteen välillä.

        Raamattu varoittaa ja samalla ohjeistaa tiellä kulkevia. Se sanoo, ettei voi ottaa osaa Jumalan pöytään ja demonien pöytään. Sitä joko syö Jumalan pöydästä yksinomaan, ja tuolloin ei oteta maistiaisia tai välipaloja demonien pöydästä. Yksikin välipala tai maistiainen johtaa demonien pöytään aterioimaan. Raamattu siis varoittaa tästä.

        Raamattu myös ohjeistaa pysyttelemään erossa kaikesta siitä, mikä on osa väärän palvonnan tapoja, oli ne sitten nimityksiltään perinnettä tai uskonnollista. Raamattu kysyykin, että mitä yhteistä on Kristuksella ja Panettelijalla tai miten sopivat yhteen Kumalan temppeli ja pakanalliset palvontamenot, riitit. Itse asiassa Jumala puhuu Raamatun kautta, ja käskee palvojiaan erottautumaan kaikesta mikä ei edusta Hänen puhdasta palvontaansa.

        Kuitenkin on itseään kristittyinä pitäviä harrasmielisiä ihmisiä, jotka vaikkakin tietävät joulupuun ja pääsiäisruohon edustavan demonien palvontaa, koska ovat uskonnollisina palvontatapoina lähtöisin Suuresta Babyloniasta, Baabelin uskonnosta, ja siten kuvaavat väärää palvontaa, jota Kaikkivaltias Jumala ei hyväksy, siitä huolimatta uskollisesti valitsevat joka vuosi Jumalan puhtaan palvonnan sijaan joulupuunsa ja pääsiäusruohonsa edustamaan uskoaan.

        He valitsevat ne, vaikka tietävät, etteivät ne kuulu Jumalan pöytään.


      • Korjaus_tekstiin
        Mieti_pohdi_tätä kirjoitti:

        On vain kaksi tietä. Toinen niistä johtaa elämään, ikuiseen elämään, kun toisen loppu on kuolema, ikuinen kuolema. Ei ole olemassa kolmatta tietä, keskitietä, jossa voisi onnahdella kulkiessaan kahden mielipiteen välillä.

        Raamattu varoittaa ja samalla ohjeistaa tiellä kulkevia. Se sanoo, ettei voi ottaa osaa Jumalan pöytään ja demonien pöytään. Sitä joko syö Jumalan pöydästä yksinomaan, ja tuolloin ei oteta maistiaisia tai välipaloja demonien pöydästä. Yksikin välipala tai maistiainen johtaa demonien pöytään aterioimaan. Raamattu siis varoittaa tästä.

        Raamattu myös ohjeistaa pysyttelemään erossa kaikesta siitä, mikä on osa väärän palvonnan tapoja, oli ne sitten nimityksiltään perinnettä tai uskonnollista. Raamattu kysyykin, että mitä yhteistä on Kristuksella ja Panettelijalla tai miten sopivat yhteen Kumalan temppeli ja pakanalliset palvontamenot, riitit. Itse asiassa Jumala puhuu Raamatun kautta, ja käskee palvojiaan erottautumaan kaikesta mikä ei edusta Hänen puhdasta palvontaansa.

        Kuitenkin on itseään kristittyinä pitäviä harrasmielisiä ihmisiä, jotka vaikkakin tietävät joulupuun ja pääsiäisruohon edustavan demonien palvontaa, koska ovat uskonnollisina palvontatapoina lähtöisin Suuresta Babyloniasta, Baabelin uskonnosta, ja siten kuvaavat väärää palvontaa, jota Kaikkivaltias Jumala ei hyväksy, siitä huolimatta uskollisesti valitsevat joka vuosi Jumalan puhtaan palvonnan sijaan joulupuunsa ja pääsiäusruohonsa edustamaan uskoaan.

        He valitsevat ne, vaikka tietävät, etteivät ne kuulu Jumalan pöytään.

        Raamattu kysyykin, että mitä yhteistä on Kristuksella ja Panettelijalla tai miten sopivat yhteen Jumalan temppeli ja pakanalliset palvontamenot, riitit. Itse asiassa Jumala puhuu Raamatun kautta, ja käskee palvojiaan erottautumaan kaikesta mikä ei edusta Hänen puhdasta palvontaansa.


      • KäytetäänRaamattua
        Mieti_pohdi_tätä kirjoitti:

        On vain kaksi tietä. Toinen niistä johtaa elämään, ikuiseen elämään, kun toisen loppu on kuolema, ikuinen kuolema. Ei ole olemassa kolmatta tietä, keskitietä, jossa voisi onnahdella kulkiessaan kahden mielipiteen välillä.

        Raamattu varoittaa ja samalla ohjeistaa tiellä kulkevia. Se sanoo, ettei voi ottaa osaa Jumalan pöytään ja demonien pöytään. Sitä joko syö Jumalan pöydästä yksinomaan, ja tuolloin ei oteta maistiaisia tai välipaloja demonien pöydästä. Yksikin välipala tai maistiainen johtaa demonien pöytään aterioimaan. Raamattu siis varoittaa tästä.

        Raamattu myös ohjeistaa pysyttelemään erossa kaikesta siitä, mikä on osa väärän palvonnan tapoja, oli ne sitten nimityksiltään perinnettä tai uskonnollista. Raamattu kysyykin, että mitä yhteistä on Kristuksella ja Panettelijalla tai miten sopivat yhteen Kumalan temppeli ja pakanalliset palvontamenot, riitit. Itse asiassa Jumala puhuu Raamatun kautta, ja käskee palvojiaan erottautumaan kaikesta mikä ei edusta Hänen puhdasta palvontaansa.

        Kuitenkin on itseään kristittyinä pitäviä harrasmielisiä ihmisiä, jotka vaikkakin tietävät joulupuun ja pääsiäisruohon edustavan demonien palvontaa, koska ovat uskonnollisina palvontatapoina lähtöisin Suuresta Babyloniasta, Baabelin uskonnosta, ja siten kuvaavat väärää palvontaa, jota Kaikkivaltias Jumala ei hyväksy, siitä huolimatta uskollisesti valitsevat joka vuosi Jumalan puhtaan palvonnan sijaan joulupuunsa ja pääsiäusruohonsa edustamaan uskoaan.

        He valitsevat ne, vaikka tietävät, etteivät ne kuulu Jumalan pöytään.

        Onpa hyvä, että otit esille Raamatun. Se kun varoittaa vääristä profeetoista:

        5. Moos. 18:
        20 Jos taas joku profeetta julkeaa minun nimissäni puhua sellaista, mitä minä en ole käskenyt hänen puhua, tai puhuu vieraiden jumalien nimissä, hänen on kuoltava.'
        21 Jos alatte kysellä mielessänne, mistä tiedätte, mikä sana ei ole lähtöisin Herralta, muistakaa tämä:
        22 Jos se, mitä profeetta puhuu Herran nimissä, ei toteudu, se ei ole Herran sanaa vaan väärän profeetan röyhkeää puhetta. Älkää kuulko häntä.

        Herätkää-lehden julkaisutiedoissa luki vuoden 1995 syksyyn asti:"tämä lehti rakentaa luottamusta siihen Luojan lupaukseen, että rauhaisa ja turvallinen uusi maailma tulee ennen kuin se sukupolvi, joka näki vuoden 1914 tapahtumat, katoaa."

        Luojan lupaukseen, he sanovat.

        Kun ns. sukupolvioppi muuttui, tuo teksti vaihdettiin muotoon "tämä lehti rakentaa luottamusta siihen Luojan lupaukseen, että rauhaisa ja turvallinen uusi maailma on korvaamaisillaan nykyisen pahan, laittoman asiainjärjestelmän".

        Miksi Luojan lupaus vaihdettiin yhtäkkiä toisenlaiseen? Oliko kyseessä ylipäätään Luojan lupaus?

        Mieti myös näitä: Mistä Raamatun mukaan tunnistaa väärän profeetan? Mitä Raamatun mukaan väärä profeetta ansaitsee?


      • Laske.kolmeen
        Mieti_pohdi_tätä kirjoitti:

        On vain kaksi tietä. Toinen niistä johtaa elämään, ikuiseen elämään, kun toisen loppu on kuolema, ikuinen kuolema. Ei ole olemassa kolmatta tietä, keskitietä, jossa voisi onnahdella kulkiessaan kahden mielipiteen välillä.

        Raamattu varoittaa ja samalla ohjeistaa tiellä kulkevia. Se sanoo, ettei voi ottaa osaa Jumalan pöytään ja demonien pöytään. Sitä joko syö Jumalan pöydästä yksinomaan, ja tuolloin ei oteta maistiaisia tai välipaloja demonien pöydästä. Yksikin välipala tai maistiainen johtaa demonien pöytään aterioimaan. Raamattu siis varoittaa tästä.

        Raamattu myös ohjeistaa pysyttelemään erossa kaikesta siitä, mikä on osa väärän palvonnan tapoja, oli ne sitten nimityksiltään perinnettä tai uskonnollista. Raamattu kysyykin, että mitä yhteistä on Kristuksella ja Panettelijalla tai miten sopivat yhteen Kumalan temppeli ja pakanalliset palvontamenot, riitit. Itse asiassa Jumala puhuu Raamatun kautta, ja käskee palvojiaan erottautumaan kaikesta mikä ei edusta Hänen puhdasta palvontaansa.

        Kuitenkin on itseään kristittyinä pitäviä harrasmielisiä ihmisiä, jotka vaikkakin tietävät joulupuun ja pääsiäisruohon edustavan demonien palvontaa, koska ovat uskonnollisina palvontatapoina lähtöisin Suuresta Babyloniasta, Baabelin uskonnosta, ja siten kuvaavat väärää palvontaa, jota Kaikkivaltias Jumala ei hyväksy, siitä huolimatta uskollisesti valitsevat joka vuosi Jumalan puhtaan palvonnan sijaan joulupuunsa ja pääsiäusruohonsa edustamaan uskoaan.

        He valitsevat ne, vaikka tietävät, etteivät ne kuulu Jumalan pöytään.

        Onhan se kolmas: tuhatvuotinen valtakunta. Sen pituus on tuhat vuotta.
        Ikuisuus on ajaton.


      • Kunpa

        Se ei ole tie.

        Jeesus kertoi olevan vain kaksi tietä, jota ihmiset kulkevat: toinen kaita tie ja toinen on lavea tie.

        On olemassa vain yksi usko, joka edustaa totuutta Jumalasta, ja se on Jeesuksen mainitsema kaita tie, ja se perustuu Raamattuun. Siihen ei ole sekoitettu pakanallisia perinteitä.

        Toinen, jota suurin osa ihmisistä vaeltaa on valhe, jota he kuitenkin erehtyen pitävät oikeana uskonaan. Se on lavea tie, johon on otettu tai se on sitä itseään pakanallisia prrinteitä.


      • Esim_Raamatusta
        Korjaus_tekstiin kirjoitti:

        Raamattu kysyykin, että mitä yhteistä on Kristuksella ja Panettelijalla tai miten sopivat yhteen Jumalan temppeli ja pakanalliset palvontamenot, riitit. Itse asiassa Jumala puhuu Raamatun kautta, ja käskee palvojiaan erottautumaan kaikesta mikä ei edusta Hänen puhdasta palvontaansa.

        2.Moos. 32 luvusta:

        "Aaron otti korut vastaan, valmisti muotin ja valoi kullasta sonnin  . Kansa sanoi: »Israel, tämä on sinun jumalasi, joka toi sinut pois Egyptistä!» 5 Silloin Aaron rakensi alttarin sonnin eteen ja julisti: »Huomenna vietetään Herralle pyhitettyä juhlaa.» 

        Seuraavana aamuna ihmiset uhrasivat polttouhreja ja yhteysuhreja, söivät ja joivat ja ryhtyivät viettämään hillitöntä juhlaa.
        7 Silloin Herra sanoi Moosekselle: »Lähde heti alas, sillä sinun kansasi, jonka toit pois Egyptistä, on syössyt itsensä turmioon. 8 Näin pian he ovat kääntyneet pois siltä tieltä, jota käskin heidän kulkea."

        Ajatteliko Kaikkivaltias Jumala, että "ne nyt ovat vain egyptiläisiä perinteitä, joita kansani viettää, joten mitäpä tuosta, viettäkööt?"

        Muistatko miten Hän suhtautui pakanallista alkuperää oleviin perinteisiin?

        2. Moos. 32 jatkaa:

        "Herra sanoi vielä: »Minä näen, että tämä kansa on uppiniskainen. 10Jätä minut nyt rauhaan, että vihani saa leimahtaa heitä vastaan ja tuhota heidät."

        He saivat pakanallisilla uskonnollisilla perinteillä Jumalan suuttumuksen leimahtamaan.

        Joten kaukana siitä, että pääsisitte Jumalan suosioon pakanallisia perinteitänne noudattamalla.

        Valitkaa joka vuosi jouluperinteiden sijaan Jumalan puhdas palvonta, niin miellytätte Jumalaa.

        Jouluperinteet valitsemalla miellytätte ainoastaan itseänne ja Jumalan päävastustajaa Panettelijaa.


      • OletkoVarma
        Esim_Raamatusta kirjoitti:

        2.Moos. 32 luvusta:

        "Aaron otti korut vastaan, valmisti muotin ja valoi kullasta sonnin  . Kansa sanoi: »Israel, tämä on sinun jumalasi, joka toi sinut pois Egyptistä!» 5 Silloin Aaron rakensi alttarin sonnin eteen ja julisti: »Huomenna vietetään Herralle pyhitettyä juhlaa.» 

        Seuraavana aamuna ihmiset uhrasivat polttouhreja ja yhteysuhreja, söivät ja joivat ja ryhtyivät viettämään hillitöntä juhlaa.
        7 Silloin Herra sanoi Moosekselle: »Lähde heti alas, sillä sinun kansasi, jonka toit pois Egyptistä, on syössyt itsensä turmioon. 8 Näin pian he ovat kääntyneet pois siltä tieltä, jota käskin heidän kulkea."

        Ajatteliko Kaikkivaltias Jumala, että "ne nyt ovat vain egyptiläisiä perinteitä, joita kansani viettää, joten mitäpä tuosta, viettäkööt?"

        Muistatko miten Hän suhtautui pakanallista alkuperää oleviin perinteisiin?

        2. Moos. 32 jatkaa:

        "Herra sanoi vielä: »Minä näen, että tämä kansa on uppiniskainen. 10Jätä minut nyt rauhaan, että vihani saa leimahtaa heitä vastaan ja tuhota heidät."

        He saivat pakanallisilla uskonnollisilla perinteillä Jumalan suuttumuksen leimahtamaan.

        Joten kaukana siitä, että pääsisitte Jumalan suosioon pakanallisia perinteitänne noudattamalla.

        Valitkaa joka vuosi jouluperinteiden sijaan Jumalan puhdas palvonta, niin miellytätte Jumalaa.

        Jouluperinteet valitsemalla miellytätte ainoastaan itseänne ja Jumalan päävastustajaa Panettelijaa.

        Entäpä jos opettajasi Vartiotorni-seura on erehtynyt tässäkin asiassa? Miksi pitäisi totella sellaista, joka on todistetusti väärä profeetta?


      • Valitettavasti
        OletkoVarma kirjoitti:

        Entäpä jos opettajasi Vartiotorni-seura on erehtynyt tässäkin asiassa? Miksi pitäisi totella sellaista, joka on todistetusti väärä profeetta?

        Raamatun mukaan raamatun profeetat ovat pääsääntöisesti vääriä profeettoja. Tulevaisuuden ennustaminen on tunnetusti vaikeaa. Ja kun ei ole mitään ylimaallista tietolähdettä, mitään muuta ei ole odotettavissakaan.


      • Mieti_pohdi_tätä kirjoitti:

        On vain kaksi tietä. Toinen niistä johtaa elämään, ikuiseen elämään, kun toisen loppu on kuolema, ikuinen kuolema. Ei ole olemassa kolmatta tietä, keskitietä, jossa voisi onnahdella kulkiessaan kahden mielipiteen välillä.

        Raamattu varoittaa ja samalla ohjeistaa tiellä kulkevia. Se sanoo, ettei voi ottaa osaa Jumalan pöytään ja demonien pöytään. Sitä joko syö Jumalan pöydästä yksinomaan, ja tuolloin ei oteta maistiaisia tai välipaloja demonien pöydästä. Yksikin välipala tai maistiainen johtaa demonien pöytään aterioimaan. Raamattu siis varoittaa tästä.

        Raamattu myös ohjeistaa pysyttelemään erossa kaikesta siitä, mikä on osa väärän palvonnan tapoja, oli ne sitten nimityksiltään perinnettä tai uskonnollista. Raamattu kysyykin, että mitä yhteistä on Kristuksella ja Panettelijalla tai miten sopivat yhteen Kumalan temppeli ja pakanalliset palvontamenot, riitit. Itse asiassa Jumala puhuu Raamatun kautta, ja käskee palvojiaan erottautumaan kaikesta mikä ei edusta Hänen puhdasta palvontaansa.

        Kuitenkin on itseään kristittyinä pitäviä harrasmielisiä ihmisiä, jotka vaikkakin tietävät joulupuun ja pääsiäisruohon edustavan demonien palvontaa, koska ovat uskonnollisina palvontatapoina lähtöisin Suuresta Babyloniasta, Baabelin uskonnosta, ja siten kuvaavat väärää palvontaa, jota Kaikkivaltias Jumala ei hyväksy, siitä huolimatta uskollisesti valitsevat joka vuosi Jumalan puhtaan palvonnan sijaan joulupuunsa ja pääsiäusruohonsa edustamaan uskoaan.

        He valitsevat ne, vaikka tietävät, etteivät ne kuulu Jumalan pöytään.

        Mieti_pohdi_tätä 26.12.2018 23:28

        <>Kuitenkin on itseään kristittyinä pitäviä harrasmielisiä ihmisiä, jotka vaikkakin tietävät joulupuun ja pääsiäisruohon edustavan demonien palvontaa, koska ovat uskonnollisina palvontatapoina lähtöisin Suuresta Babyloniasta, Baabelin uskonnosta, ja siten kuvaavat väärää palvontaa, jota Kaikkivaltias Jumala ei hyväksy, siitä huolimatta uskollisesti valitsevat joka vuosi Jumalan puhtaan palvonnan sijaan joulupuunsa ja pääsiäusruohonsa edustamaan uskoaan.><

        Samoin on itseään ainoina tosi kristittyinä pitäviä jehovantodistajia, jotka tavan takaa viittaavat olevansa erossa kaikesta Suuren Babylonin opetuksesta. Heiltä on vaan jäänyt huomaamatta, että heidän uskonsa kulmakivi on Suurelta Babylonilta kopioitu nk. seitsemän ajan laskenta. Raamattua raiskaten tuolla laskennalla tullaan vuoteen 1914 ja ollaan niin oikeassa, niin oikeassa. Todellisuudessa jehovantodistaja ei edes yritä puolustella tuota Suuren Babylonin laskentatapaa, koska hän ei tiedä kaikkia kyseisen opetuksen ongelmia. Sinänsä vaikeneminen on omalle uskolle hyväksi, viis siitä kestääkö opetus väitetyllä tavalla koettelun.


    • Kantero 26.12.2018 5:11

      <>PS. Jottei synny tästä kirjoituksesta väärinkäsitystä, voidaan suoralta käsin sanoa että JT on poissuljettu tässä kuvatunlaisen palvonnan harjoittamisesta. JT:t nimittäin karttavat kuusipuun ja raeheinän käyttöä Jumalansa palvonnassa tai palvonnan kohteena.><

      Tapansa kullakin ja samalta suoralta, mutta eri kädeltä voidaan todeta jehovantodistajilla olevan korvaava rituaali. Kerran vuodessa on tärkein rituaali, jossa känttyä ja punkkua kierrätetään suurin puhein, joille ei ole mitään perustetta. Ei sitten Raamatussa, mutta ei Vt-liturgiankaan mukaan, koska Vt-seura on palauttanut Jeesuksen jo kahdesti, jonka jälkeen jt-logiikalla rituaali olisi ollut lopetuslistalla viimeistään ja rt-logiikalla 1874.

      • ...viimeistään 1914...


      • mainosvaltuutettu

        Hasta_luego ei tunne kirjoituksia eikä Jumalan voimaa, siksi häneltä on jäänyt huomaamatta se ajankohta, milloin alettiin laskea "odottaa" vuotta 1874 tai 1914.

        Ken kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa.


      • mainosvaltuutettu kirjoitti:

        Hasta_luego ei tunne kirjoituksia eikä Jumalan voimaa, siksi häneltä on jäänyt huomaamatta se ajankohta, milloin alettiin laskea "odottaa" vuotta 1874 tai 1914.

        Ken kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa.

        mainosvaltuutettu 30.12.2018 23:10

        <>Hasta_luego ei tunne kirjoituksia eikä Jumalan voimaa, siksi häneltä on jäänyt huomaamatta se ajankohta, milloin alettiin laskea "odottaa" vuotta 1874 tai 1914.><

        Noiden suhteen multa puuttuu, jos siis puuttuu jotain, yksikin loogisesti kirjoittava opettaja.


      • P-H-A
        Hasta_luego kirjoitti:

        mainosvaltuutettu 30.12.2018 23:10

        <>Hasta_luego ei tunne kirjoituksia eikä Jumalan voimaa, siksi häneltä on jäänyt huomaamatta se ajankohta, milloin alettiin laskea "odottaa" vuotta 1874 tai 1914.><

        Noiden suhteen multa puuttuu, jos siis puuttuu jotain, yksikin loogisesti kirjoittava opettaja.

        "Hasta", kun tässä ollaan vielä joulutunnelmissa, niin tapaatteko
        vaimosi kanssa kuunnella sen vuosittaisen joulurauhan julistuksen Turusta?

        Lapsena juuri jouluaattona menin tähtitaivaan alla hakemaan perheen maitoa.
        Siellä saaressa lumisilla kallioilla, kuulin mieskuoron laulavan pää paljaana
        "Jumala ompi linamme-virttä". Suomen sotapojat kajauttivat komeasti.
        Se oli sellainen kokemus, että se kaivertui "sydämeni kivitauluun".
        Siitä tuli yksi minun traditioitani. Ihmisen yhteys Jumalaan, Luojaan.

        Samoin nyt Turussa se sotilaskuoron ja mieskuoron, "Naskalit" esitys:
        "Maammelaulu", Jumala ompi linnamme" ja "Porilaisten marssi",
        jonka kuulema Jean Sibelius kirjoitti sävelmän - mielisäveltäjäni.
        Niin tämä fariseus otta siitä "vanhasta nahkaleilistään vanhaa viiniä"
        sielunsa vahvistukseksi.

        Oli ihana nähdä kuoron ilmeitä. Jopa pienillä lapsilla isiensä olkapäillä
        oli vakava ilme pikkukasvoillaan ja tippa silmässä.
        Lapsille välittyi tilanteen arvokkuus ja merkityksellisyys,
        vaikkeivat ymmärtäneet syytä.
        Sen tapahtuman katson aina, kun on mahdollisuus.


      • P-H-A kirjoitti:

        "Hasta", kun tässä ollaan vielä joulutunnelmissa, niin tapaatteko
        vaimosi kanssa kuunnella sen vuosittaisen joulurauhan julistuksen Turusta?

        Lapsena juuri jouluaattona menin tähtitaivaan alla hakemaan perheen maitoa.
        Siellä saaressa lumisilla kallioilla, kuulin mieskuoron laulavan pää paljaana
        "Jumala ompi linamme-virttä". Suomen sotapojat kajauttivat komeasti.
        Se oli sellainen kokemus, että se kaivertui "sydämeni kivitauluun".
        Siitä tuli yksi minun traditioitani. Ihmisen yhteys Jumalaan, Luojaan.

        Samoin nyt Turussa se sotilaskuoron ja mieskuoron, "Naskalit" esitys:
        "Maammelaulu", Jumala ompi linnamme" ja "Porilaisten marssi",
        jonka kuulema Jean Sibelius kirjoitti sävelmän - mielisäveltäjäni.
        Niin tämä fariseus otta siitä "vanhasta nahkaleilistään vanhaa viiniä"
        sielunsa vahvistukseksi.

        Oli ihana nähdä kuoron ilmeitä. Jopa pienillä lapsilla isiensä olkapäillä
        oli vakava ilme pikkukasvoillaan ja tippa silmässä.
        Lapsille välittyi tilanteen arvokkuus ja merkityksellisyys,
        vaikkeivat ymmärtäneet syytä.
        Sen tapahtuman katson aina, kun on mahdollisuus.

        P-H-A 31.12.2018 3:36

        <>"Hasta", kun tässä ollaan vielä joulutunnelmissa, niin tapaatteko
        vaimosi kanssa kuunnella sen vuosittaisen joulurauhan julistuksen Turusta?><

        Mä saan hengellisiä näppylöitä jo pelkistä joululauluista ja vaimoni käsittää allergiani syntyhistorian oikein hyvin.


      • P-H-A
        Hasta_luego kirjoitti:

        P-H-A 31.12.2018 3:36

        <>"Hasta", kun tässä ollaan vielä joulutunnelmissa, niin tapaatteko
        vaimosi kanssa kuunnella sen vuosittaisen joulurauhan julistuksen Turusta?><

        Mä saan hengellisiä näppylöitä jo pelkistä joululauluista ja vaimoni käsittää allergiani syntyhistorian oikein hyvin.

        Oih! Taisin huudella "väärään pöytään". Anteeksi!
        Vilpitön kiitos kuitenkin, että et ole koskaan ivaillut illuusioihini hurahtamista.
        Säästän sinut vastaisuudessa hurmioistani.
        En kerro edes, että suomalainen virsikirjani on haettu "Netistä" ;-D
        Täytyy välillä henkäistä huiluun, kun nostalgia iskee.

        Yön olen ollut lapsuuden kodeissani ja rantakallioilla. "Netillä" pääsee.
        Kakarat alkoivat paukutella jo 18-24. Sellaiset tuhlaajat eivät tarvitse ruokaa!


      • P-H-A kirjoitti:

        Oih! Taisin huudella "väärään pöytään". Anteeksi!
        Vilpitön kiitos kuitenkin, että et ole koskaan ivaillut illuusioihini hurahtamista.
        Säästän sinut vastaisuudessa hurmioistani.
        En kerro edes, että suomalainen virsikirjani on haettu "Netistä" ;-D
        Täytyy välillä henkäistä huiluun, kun nostalgia iskee.

        Yön olen ollut lapsuuden kodeissani ja rantakallioilla. "Netillä" pääsee.
        Kakarat alkoivat paukutella jo 18-24. Sellaiset tuhlaajat eivät tarvitse ruokaa!

        P-H-A 1.1.2019 8:29

        <>Oih! Taisin huudella "väärään pöytään". Anteeksi!><

        Itse en asiaa tuolla tavalla luonnehtisi, meillä jokaisella on illuusiomme ja niin on ihan hyvä. Ongelmat alkaisivat vasta jos tarjoilisimme illuusioitamme toisillemme ainoina oikeina illuusioina.

        <>Kakarat alkoivat paukutella jo 18-24. Sellaiset tuhlaajat eivät tarvitse ruokaa!><

        Ajettelen samansuuntaisesti, enkä pelkästään kulutetun rahan kannalta. Tänään kiertelin katuja ja ihmettelin sitä roskan määrää, rikkinäisä laseja sekä muovimukeja ajoradalla, ilotulitteen jämistä puhumattakaan. Suomessa putsailin niitä jämiä talon katolta ja kerran autonikin katolta. Täällä noita ilotulitteita on myyty jo viikkokaupalla, niinpä satunnaista räiskettä on ollut havaittavaissa jo jouluaattoillasta lähtien.


      • Paipapum
        P-H-A kirjoitti:

        "Hasta", kun tässä ollaan vielä joulutunnelmissa, niin tapaatteko
        vaimosi kanssa kuunnella sen vuosittaisen joulurauhan julistuksen Turusta?

        Lapsena juuri jouluaattona menin tähtitaivaan alla hakemaan perheen maitoa.
        Siellä saaressa lumisilla kallioilla, kuulin mieskuoron laulavan pää paljaana
        "Jumala ompi linamme-virttä". Suomen sotapojat kajauttivat komeasti.
        Se oli sellainen kokemus, että se kaivertui "sydämeni kivitauluun".
        Siitä tuli yksi minun traditioitani. Ihmisen yhteys Jumalaan, Luojaan.

        Samoin nyt Turussa se sotilaskuoron ja mieskuoron, "Naskalit" esitys:
        "Maammelaulu", Jumala ompi linnamme" ja "Porilaisten marssi",
        jonka kuulema Jean Sibelius kirjoitti sävelmän - mielisäveltäjäni.
        Niin tämä fariseus otta siitä "vanhasta nahkaleilistään vanhaa viiniä"
        sielunsa vahvistukseksi.

        Oli ihana nähdä kuoron ilmeitä. Jopa pienillä lapsilla isiensä olkapäillä
        oli vakava ilme pikkukasvoillaan ja tippa silmässä.
        Lapsille välittyi tilanteen arvokkuus ja merkityksellisyys,
        vaikkeivat ymmärtäneet syytä.
        Sen tapahtuman katson aina, kun on mahdollisuus.

        " Ihmisen yhteys jumalaan ..."
        No tuota , sinäkö siis palvot sotaa ?
        Tuo -"jumala onpi linnamme ..." on Lutherin sotavirsi , Sen varjolla tuhottiin koko sen ajan Saksa . Ihan yhtä kahjo sota kuin ns, Jatkosotakin , Jonka aikana -42, venäjä vei Lenigradin taisteluihin Suomen rintamalta melkein kaikki miehet , 2 divisioonaa , ja jätti paikalle vain pienen porukan , , partisaaneja , ns , Puutoisten prikaatin , joka hörtöili ympäri Vienan metsiä kuukauden , ja jota suomalaiset jahtasi rykmenttien voimin , SE prikaati meni vielä omalle puolelleen ; , Ja porilainen kertoo , miten Porin rykmentti marssi tuhoon venäläisiä vastaan avoimella meren jäällä , siinä tykit jyski ja kanuunasta lenti luati ?
        Niinkuin Hietanen totesi ,


    • Seonlehmänpoikanen

      Esim_Raamatusta 28.12.2018 19:45

      2.Moos. 32 luvusta:
      "Aaron otti korut vastaan, valmisti muotin ja valoi kullasta sonnin . Kansa sanoi: »Israel, tämä on sinun jumalasi, joka toi sinut pois Egyptistä!» 5 Silloin Aaron rakensi alttarin sonnin eteen ja julisti: »Huomenna vietetään Herralle pyhitettyä juhlaa.»

      Seuraavana aamuna ihmiset uhrasivat polttouhreja ja yhteysuhreja, söivät ja joivat ja ryhtyivät viettämään hillitöntä juhlaa.

      Jouluperinteet valitsemalla miellytätte ainoastaan itseänne ja Jumalan päävastustajaa Panettelijaa.
      ---------------------------

      Kiitos sinulle, Esim_Raamatusta. Nyt siis tiedämme mistä oli kysymys, kun lahkokirja "Jehovantodistajat - Jumalan valtakunnan julistajia" kertoo, että Jeesus kävi v. 1918 moittimassa vartiotorniseuralaisia näiden joulutavoista.
      Vartiotorniseuralaiset siis valoivat kullasta sonnin, eivätkä kai polttouhritkaan olleet Mooseksen lain mukaisia 3 Moos. 15:15: Pappi uhratkoon hänen puolestaan kyyhkyset, toisen syntiuhriksi ja toisen polttouhriksi

      Mutta eivätkö vartiotorniseuralaiset lopettaneet sonnivasikkamenojansa kullassa, esim. sanotun kirjan joulukuvassaan v. 1926 ei ole vasikkaa näkyvissä ?

      (Vasikka on minustakin sinänsä sympaattinen, kuten Miina Äkkijyrkästä, joka tekee vasikkapatsaitakin mutta raudasta. Sinä et vissiin tyrkyttäisi hänelle vartiotornia, vaikkei hän kultametallia käytäkään ? )

      • Katoskummaa

        Ai ne onkin joulukuusen sijasta käyttäneet kultaista sonnijuttua. Eivätkä iloinneet Jeesuksen syntymästä lainkaan. Jopas jotakin sitäkin vartiotorniseuraa.


      • Kummaatottamaar

        Tuo kirja "Jehovantodistajat - juamaln valtakunnan julistajia" oli ainakin silloin kirjastossa kun minä tarkistin tuon, että Jeesus kirjan mukaan moitti vartiotorniseuran joulunviettoa v. 1918 - ja kirjassa on kuva joulunvietosta v. 1926 (tosiaan ilman vasikkaa). kasvot olivat vakavia, oli kai vieläkin mielessä Jeesuksen moitteet.


    • HuomautanpaVaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      291
      19791
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      99
      4089
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      125
      2336
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      198
      2041
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1940
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      307
      1805
    7. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      94
      1454
    8. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1452
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      150
      1237
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      273
      1189
    Aihe