Ivalo -sarja nolottaa

Laplander

Yritin katsoa Ivalo -sarjaa. Ei onnistunut, myötähäpeä ja nolotus oli liian suuri. Kun etelän näyttelijät Kuustonen, Kataja tai Viitakoski tuodaan tänne Lappiin ja he koettavat puhua paikallisella murteella, ei siitä hyvä seuraa.

Erityisesti Kuustonen on epäuskottavimmista epäuskottavin. Kun hän on muutenkin kovin ilmeetön "näyttelijä", on lopputulos onneton. Kun sitä murretta ei oikeasti osaa niin sitä ei osaa ja lopputlos on tosiaan lähes narettava. Samoin Kuustosen töks-englannin ääntäminen vihloo korvia.

73

14651

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IsotTissit

      Näkyikö edes isot rinnat? Näkyikö???

      • iinaahaa

        Iina Kuustosen ei nolota vaan molottaa kunnolla!


    • TatuTaavetinPoika

      Jos ei osaa näytellä, ei kannata näytellä. Jos ei osaa puhua murretta, ei kannata puhua murretta. Jos ei osaa puhua englantia, ei kannata puhua englantia. Vai oliko tarkoituskin näytellä suomalaista poliisia, joka ei osaa englantia?

      • Kuustonen puhuu itseasiassa vähän liiankin hyvää englantia. Ei suomalaiset poliisit nimittäin noin hyvin enkkua puhu (katso vaikka poliisit-sarjaa).

        Taivaan tulissa Väänäsen englanti on lähempänä sitä poliisien englanninkielen puhetta.


      • Anonyymi

        TatuTaavetinPoika, Kuustonen puhuu sarjassa virheetöntä englantia, joten en ymmärrä, mitä tarkoitat. Keskivertopoliisi ei todellakaan puhu noin hyvää enkkua, vaan yleensä rallienglantia, jota toki ymmärtää siitä huolmatta. Ja miksi pitäsi ollakaan täydellisesti englantia. Mitä käytät vertailukohteena? Oxfordin eglantia vai jotain Amerikan englannin murretta? Englantia puhutaan hyvin eri tavoin maailmassa. Suomalainen kummaliisuus on, että haukutaan heti, jos joku puhuu englantia suomalaisittain. Veikkaanpa kuitenkin, että oma enkun taitosi kalpenee hänen rinnallaan. Englantia sarjassa selittänee se, että sitä on ilmeisesti myyty myös ulkomaille. Sen sijaan olen samaa mieltä, että Lapin murre on välilä koomista, koska näyttelijät sekoittavat siihen Helsingissä käytettyä yleiskieltä. Eroa ei välttämättä huomaa, jos ei itse ole lappilainen, saati jos suomi ei ole äidinkieli. Kuustonen ei tietenkään osaa luonnostaan puhua Lapin murretta, niin kuin eivät muutkaan etelästä kotoisin olevat sarjan näyttelijät. Vika on käsikirjoituksen tekijöissä, sillä he eivät ole tehneet huolellista työtä. Liekö sarjassa yhtään lappilaista näyttelijää?


    • Kamuuna

      Ja jos on kuuluisa sukunimi, se ei vielä automaattisesti tarkoita sitä että jälkikasvusta tulee suoraan suuria taiteilijoita.

      • Kaktusviinaa

        Tottapa tuo. Paitsi jos sukunimi sattuu olemaan vaikkapa Salminen, Milonoff, Edelman tms. Kuustonen sukunimenä antaa edellytykset korkeintaan epäuskottavien puolivillaisten gospelien esittämiseen.


    • Allahmullah

      Ivalo on Iranin suurin taajama.

    • Kotimaiset TV-sarjat, niinpä niin.
      Useimmiten voi olla parasta hypätä yli.

    • JuhaSeppo

      Eipä ole tullut nähtyä "menestyssarjoja" Karppi tai Sorjonenkaan. Ei jaksoakaan.
      Luultavasti tämä Ivalokin putoaa samaan kuoppaan.

      • Anonyymi

        Sorjonen oli aivan surkea, pääosan esittäjällä tasan kolme ilmettä, normaali, huolestunut ja hymyilevä. Kaikkiin kolmeen sopii sama ääniraita "Auts töks töks!".

        Missä on uusiutumiskyky, missä ammattitaito?


      • Anonyymi

        Katsokaapa Ivalo 2-tuotantokausi, niin mitä olette sen jälkeen mieltä kotimaisista tv-sarjoista?

        Tai "Mieheni vaimo". Myös Karppi ja Sorjonen ovat miun maun mukkaisia suomalaisia jäännitysten täyteisiä tv-sarjoja.

        Ivalo 2-tuotanokaudessa huomasin ainakin yhden tiplun. Kahdessa eri autossa (rekka-autossa ja pakussa) sama rekisteritunnus!!?? Miksiköhän?

        https://photos.google.com/search/_tra_/photo/AF1QipNcZb32_jdzeb8soI7hWgTLL7tJRDntklZ7NU8a

        https://photos.google.com/search/_tra_/photo/AF1QipOygyghTzz9TQDs_PaIQP6KWjboKJ4h7ytn6zcM

        Norjalaisista jännäreistä olen seurannut loisteliasta ainakin kaksi tuotantokautta valmistunutta "Mustamaalattu" -huippdraamasarjaa ja jo kolme tuotantokautta norjalaisnuorten elämästä ja arjen ongelmista kertovaa "Ihan romuna" -draamasarjoja.

        Suosittelen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsokaapa Ivalo 2-tuotantokausi, niin mitä olette sen jälkeen mieltä kotimaisista tv-sarjoista?

        Tai "Mieheni vaimo". Myös Karppi ja Sorjonen ovat miun maun mukkaisia suomalaisia jäännitysten täyteisiä tv-sarjoja.

        Ivalo 2-tuotanokaudessa huomasin ainakin yhden tiplun. Kahdessa eri autossa (rekka-autossa ja pakussa) sama rekisteritunnus!!?? Miksiköhän?

        https://photos.google.com/search/_tra_/photo/AF1QipNcZb32_jdzeb8soI7hWgTLL7tJRDntklZ7NU8a

        https://photos.google.com/search/_tra_/photo/AF1QipOygyghTzz9TQDs_PaIQP6KWjboKJ4h7ytn6zcM

        Norjalaisista jännäreistä olen seurannut loisteliasta ainakin kaksi tuotantokautta valmistunutta "Mustamaalattu" -huippdraamasarjaa ja jo kolme tuotantokautta norjalaisnuorten elämästä ja arjen ongelmista kertovaa "Ihan romuna" -draamasarjoja.

        Suosittelen.

        "Katsokaapa Ivalo 2-tuotantokausi, niin mitä olette sen jälkeen mieltä kotimaisista tv-sarjoista?" No nähty on!

        No todellinen pohjakosketus teatterimaisella otteella ja kuvaleikkauksilla jotka tökkii pahasti kuten amatööri kuvauksissa tapana.
        Näyttelijä suorituksista ei voi edes puhua kun oli niin kökköä puuhastelua. Omistuisia päivähoitopaikkoja näille samoille järjetetäänkin?

        Suomalaiset kun tekee kopion jo tehdystä ideasta on sen jälki juurikin tätä!?
        Olisivat edes valikoineen sarjaan sellaisia näyttelijöitä joita ei ole nähty tai ainenkaan puhkikulutettuja kuten nyt tehdään? Uudet näyttelijät olisivat varmasti tehneet sarjasta paremman ja ennen kaikkea kiinnostavamman.

        Kokonaan kieltoon:

        Janne Kataja, vitsi
        PIHLA VIITALA, nätti yhdenilmeen ihme, huulet söötisti???
        Mikko Leppilampi , ikuinen partajooseppi look ja lopettanut näyttelytyöt, Härmän jälkeen?
        Taneli Mäkelä ei koskaan mitään kuin vino hymy
        Pertti Koivula...


    • Anonyymi

      "Ivalo Sarjan kuvaukset alkoivat 27. marraskuuta 2017. Keväällä 2018 niitä jatkettiin Inarissa ja Utsjoella. Sarjan kolme ensimmäistä jaksoa julkaistiin Elisa Viihteessä 21. joulukuuta 2018 ja se esitettiin kokonaisuudessaan Ylen kanavilla syksyllä 2020"

      Itse katson sarjaa yle areenasta vasta nyt ja kauhistuen totean, että melkoinen fiasko saatu aikaan isolla rahalla ja isolla porukalla. Saksalaisiakin on mukaan haalittu.
      Sarjaan on selvästi apinoitu paljon kaikenlaista, taivaan tulet tv-sarjasta.
      Joka oli yksi parhaista ja suosituista kotimaisista tv-sarjoista. Mutta ylelle ei kelvannut sarjan jatko-osat. Joita Kari Väänänen olisi ollut valmis tekemään tiimeineen. Innostuneita katsojia olisi varmasti jatkolle riittänyt.

      Sen sijaan on nyt sitten on kelvannut esitettäväksi tälläinen Ivalo.
      Jossa roolivalinnatkin on menneet täysin pieleen. Ihan hirvitti katsoa näitä rooleihinsa sopimattomia näyttelijöitä. Kuten rooliaan varten treenannutta ja siitä huolimatta. Poliisin rooliin sopimatonta, hintelää, lapsenkasvoista, pienikokoista Iina Kuustosta. Kuustosella on myös koko ajan, sellainen outo toljottava katse.
      Hän joutuu puhumaan roolissaan myös paljon englantia, joka sekin on todella kamalan kuuloista. Kuten kaikkien muidenkin suomalaisnäyttelijöiden tönkköenglanti tässä sarjassa. Olisivat vaan suosiolla jättäneet taitamattomilta englanninkielen pois.

      Janne Kataja on myös täysin sopimaton lälly, sössötin Kuustosen työpariksi ja lappalaispoliisiksi. Kuten luihunoloinen Kari Ketonenkin krp.n pomona.
      Otsaansa rypistelevä, ylihuolestuneen, tärkeilevän näköinen Taneli Mäkeläkään ei sovi rooliinsa poliisipäälikkönä.
      Osa näyttelijöistä yrittää englannin lisäksi, puhua paikallista murretta. Siinäkin täysin epäonnistuen. Välillä jopa unohtavat kokonaan vääntää murretta.
      Kuulostaa varmasti omituiselta, jopa huvittavalta, tätä murretta puhuvien paikallisten katsojien korvissa.

      Muutama näyttelijä on tosin jokseenkin paremmin onnistunut roolissaan, kuin nämä muut. Pari näistä mainitakseni Anu Sinisalo ja Lena Meriläinen.
      Mutta esim. Leppilammen rooli (Lapin rekkaeskona) on suorastaan naurettavan sopimaton hänelle.
      Ihmettelen suuresti, miten roolivalinnat on voineetkin mennä näin "pepulleen"
      Sillä paljon sopivampiakin näyttelijöitä Ivalon rooleihin olisi varmaan ollut tarjolla.
      Kuten taivaan tuliinkin. Siinähän roolivalinnat oli menneet täysin nappiin ja näyttelijätkin osasivat puhua paremmin paikallista murretta.
      Osa näyttelijöistähän oli paikallisia, eli ihan aitoa pohjoisen väkeä.

      Ivaloa katsoessa häiritsee lähinnä tämä, liian näkyvä taivaan tulien jäljitteleminen.
      Aihe= Lapin poliisit ja mukaan sekottunut venäläinen rikollisuus ja ilotyttöineen, roistoineen.
      Kaiken keskiönä ja ainoana taivaantulista erottuvana aiheena, epämääräinen Jemen virus. Kaikki muu on taivaantulien jäljittelyä. Epämääräiset lappalaiset kylähullut jurriskotyypit Hamarin veljekset. Pääosassa, sankarimainen sitkeä naispoliisi(Ivalossa Kautsalo) Jonka henkilökohtaista elämää, lapsensa, äitinsä ja siskonsa kanssa muun ohella ajoittain kuvataan. Naispoliisin romanssi kuuluu myös kuvaan.
      Kuten taivaan tulissa, sarjan tapahtumia kuvataan usein myös paikallisessa terveyskeskuksessa. Kuten myös pohjoisen karaokebaarissa.
      Taivaan tulia mukaillen, tutkimuksiin tuotu myös väkeä etelästä Krp jne.
      Moottorikelkoilla viiletetään pitkin lumista jänkää.

      Tunnusmusiikissakin koetettu surkeasti jäljitellä, samantapaista, musiikkia, kuten taivaantulissa.
      Taivaan tulien tunnarimusiikki (Ismo Alangon säveltämä) oli todella onnistunutta, kiehtovaa ja mukaansatempaavaa. Mutta Ivalon musiikki, haurasta ja epäselvää kuminaa.

      Tulipa kuitenkin katsottua kauhistellen, kriitikon näkökulmasta tämäkin fiaskosarja loppuun.
      Harmistuneena ja pettyneenä edelleen siitä, ettei upeaan tv-sarjaan taivaan tuliin saatu jatkoa. Mutta tälläistä sontaa sen sijaan tuupataan ylimainostettuna katsojille.

      • Anonyymi

        No taivaan tulet se vasta huono olikin!


    • Anonyymi

      Kuustonen poliisina on yhtä uskottava kuin Tarja Halonen missikisoihin osallistumassa.

    • Anonyymi

      Mun mielestä juonen kannalta suuri virhe on, että kaksi päähenkilöä ryhtyy hymyssä suin aviorikokseen. Katsojalla ei enää minkäänlaista myötätuntoa henkilöhahmoja kohtaan ja siihen plässähtää.. en katsonut loppuun.

      Ulkomaisissa sarjoissa päähenkilöiden moraalittomuutta ainakin selitetään jotenkin, he katuvat tj. Tässä vain pitivät hauskaa miehen perheen selän takana. Ei jatkoon.

      • Anonyymi

        Ulkolainen tutkija hylkäsi perheensä välittömästi ja naispoliisi ei pitänyt minään tämän vaimoa ja lasta,josta totesi toiveikkaana: lapsethan kasvavat. Jäi puistattamaan ,omaa vammaista lasta piti maailman napana.
        Se Lapin ukko,joka piti vankina naista oli uskottava karmeudessaan. Oli hyvää maisemakuvausta.


    • Anonyymi

      Vähissä on kai leffan tekijöiden mielestä miehet Ivalossa. Kun paikallisen naispoliisin piti heti takertua muualta tulleeseen ukkomieheen. Olisihan sen tutkija Thomasin voinut käsikirjoittaa poikamieheksikin. Mutta haluttiin mukaan, tälläinen perhedraamakin. Tutkijan vaimo sekoaa miehensä uskottomuudesta ja teini-ikäinen tyttö stressaa perheen yhtäkkisestä hajoamisesta ja isäsuhteensa muutoksesta.
      Sen sijaan Kautsalon perhekuvioita koetetaan dramaattisten tapahtumien jälkeen, kaikintavoin saada kuntoon ja näyttämään hyvältä.
      Päähenkilöiden perhe/suhdeasioiden jatkumon suhteen, sarja loppui 10 jaksossa jotenkin töksähtäen, kuin kesken kaiken. En silti odottaisi jatkoa tälle sarjalle.

      Sopimattomista ja sopivista näyttelijöistä rooleihinsa vielä. Olen sitä mieltä, että
      ainakin Susanna Haavisto näytteli osansa aika hyvin. Samoin Venlatyttö selvisi hienosti roolistaan. Jotenkin niin herttainen ja söpö lapsi.
      Myös Maximilian Brückner näytteli hyvin osansa tutkijana.
      Siitä parrakkaasta lääkepomosta (Clemens Schick) Jonka muslimivaimo ja lapsi oli kuollut virukseen, tuli mieleen Viktor Klimenko ja siitä taudinkantaja miehestä (Aleksandar Jovanović ) Jari Sarasvuo.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Minusta tuossa sarjassa kopioitiin myös Ruotsalaista Beck ja Vallander poliisisarjoja.


      • Anonyymi

        Ivalossa on kyllä surkea miestarjonta, se on totta. Itse asunut täällä vain vähän aikaa eikä yhtään kiinnostavaa ole näkynyt. En koskaan katso suomalaisia ohjelmia mutta tämähän on hyvä!


    • Anonyymi

      Eipä ole miunkaan sarja. Yritin mut ei...

    • Anonyymi

      Kyllä se murre kelpaa.minulle,
      terveisiä pk-seudulta

    • Anonyymi

      Ei kannata mieltänsä pahoittaa TV-sarjasta. Jos ei tykkää Niin toosa kiinni vaan ja tekemään jotain mistä tykkää, posia kevääseen kaikille!

    • Anonyymi

      Yritin myös katsoa Ivalo sarjaa. En pystynyt katsomaan ensimmäistä osaa enempää. Sarja on kaikin puolin vastenmielinen. Olen itse kotoisin niiltä seuduilta. Sarja antaa vastenmielisen kuvan paikallisista ihmisistä. Heitä kuvataan rumina villi-ihmisinä, jotka asuvat röttelöissä, pahoinpitelevät perheitään. Että siellä olisi venäläisiä huorabusseja ja naisia pidettäisiin vankeina kellareissa ja bussiromuissa. Naisia hukutettaisiin jään alle. Ihan paskaa! Siellä on ihan normaaleja työtä tekeviä ihmisiä ja poliiseina Kuustonen ja Kataja ovat noloja.

      • Anonyymi

        Niinpä, miksi Lapissa asuvia pidetään aina surkeina juoppona ja väkivaltasina ja kriminaaleina , mikä ei todellakaan pidä paikkaansa.


      • Anonyymi

        Taas on pakko verrata Ivaloa, myös tuonne pohjolan maisemiin sijoitettuun taivaantuliin Taivaantulissa kun kuvattiin pohjolan ihmiset aidommin ja paljon lämpimämmin.
        Meininki oli ajoittain iloista ja rentoa. Ivalossa kuvataan pohjolan asukkaita todellakin ihan brutaaleina alkuasukkaina. Tunnelma on koko ajan, ankea ja synkkä. Johtunee siitä, että sarjan tekijöillä ei ole tarpeeksi kokemusta pohjolan oloista ja ihmisistä. Ainoastaan jokin hatara mielikuva. Idea tälläisestä sarjasta on pamahtanut mieleen ehkä jossain pohjoisen rinnekeskuksessa pikku kännissä. Luodaan väärää kuvaa ihmisille. Katsokaa nyt, tuollaisia ne ovat jängän asukkaat. Puukot heiluu ja pistetään piikkiä silmään vartta myöten yms. Kaltoinkohdellaan ilotyttöjä ja kodit on resuisia ja ihmiset outoja, humalaisia sekopäitä. Aika loukkaavaa paikallista väestöä kohtaan.
        Sitten vielä nuo naurettavan pielleenmenneet, kehnot roolivalinnat. Tätä fiaskoa ei pelasta edes kovat ammattilaiset. Sinisalo, Haavisto ja Mäkelä. Katsoin sarjan loppuun, mutta voin todeta. Huonommin ei voi enää sarjaa tehdä, kuin tämä nolo Ivalo.


    • Anonyymi

      Onhan se ihan kamalaa kuraa tämä Ivalo. Nyt kuusi jaksoa väkinäisesti läpi katsottuna ja koko ajan odottaen, josko se koukuttaisi tai lähtisi käyntiin. Ei se lähde. Samanlaista väkisin väännettyä kiusallista katsottavaa, kuin Sorjonen tai Karppi. Ei onnistu vaan suomalaisilta uskottavan ja kiinnostavan rikosdraaman tekeminen, vaikka miten yritetään apinoida muita pohjoismaalaisia laatusarjoja. Käsikirjoitus, ohjaus, näyttely, kaikki mitäänsanomatonta. Hahmoista ei ole minkäänlaista syvyyttä, eikä liikuttaisi yhtään kenenkään hahmon äkillinen kuolema. Henkilöt ei aiheuta muita tunteita, kuin korkeintaan ärsytystä. Tätä on selvästi yritetty tehdä sillä silmällä, että menestyisi ulkomaisessa levityksessä. Ei tule menestymään missään maassa. Täysi floppi. Hyviä näyttelijöitä on mukana, mm Taneli Mäkelä, Kari Ketonen ja Anu Sinisalo, mutta eivät voi hekään tuota farssia pelastaa.

    • Anonyymi

      Juuri näin

    • Anonyymi

      No nyt on löytynyt yhtä huono näyttelijä, kuin Riitta Väisänen, Meinaan tää Riihimäen
      punkero Janne Kataja. Surkeeta. Mutta Pihla on kyllä kaunis.

      • Anonyymi

        Pihla on Suomen huonoin ja yliarvostetuin näyttelijä. Sen lisäksi, että ei omaa kuin tuon yhden ilmeen huulet tötteröllä ja silmät puoliksi kiinni niin yritti pilata Aku Louhimiehen uran. Taisi käydä Viitalan egon päälle, kun Louhimies ei kohdellutkaan, kuin prinsessaa kuvauksissa. Ainoa mitä Ivalon puolesta voi tässä sanoa on, että Viitala on uskottavampi tuossa hutsun roolissa, kuin poliisin roolissa Karpissa. En aio katsoa enää yhtään tuotantoa, missä tuo näyttelijän irvikuva esiintyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pihla on Suomen huonoin ja yliarvostetuin näyttelijä. Sen lisäksi, että ei omaa kuin tuon yhden ilmeen huulet tötteröllä ja silmät puoliksi kiinni niin yritti pilata Aku Louhimiehen uran. Taisi käydä Viitalan egon päälle, kun Louhimies ei kohdellutkaan, kuin prinsessaa kuvauksissa. Ainoa mitä Ivalon puolesta voi tässä sanoa on, että Viitala on uskottavampi tuossa hutsun roolissa, kuin poliisin roolissa Karpissa. En aio katsoa enää yhtään tuotantoa, missä tuo näyttelijän irvikuva esiintyy.

        Pihla Viitalassa suurin ongelma on puheilmaisu. Ei saa selvää, kun artikuloi huonosti ja "taiteellisesti". Karpin lopetin alkuunsa tästä syystä. Sama ongelma tosin monessa muussa nuoressa näyttelijässä, Kuustosessakin: velttoa ja ryöpsöhtelevää hönkimistä koko puheilmaisu. Sarjat sopivat vain myyntiin ulkomaille, koska siellä niissä on tekstitys tai dubbaus.


    • Anonyymi

      Sarja tuntuu olevan täynnä väkisin tehtyjä konflikteja ja epäammattimaisesti käyttäytyviä asiantuntijoita joista aiheutuu kulunutta kismaa henkilöhahmojen välille. Odotan että sarjassa alkaa suomalainen perinteinen huutaminen ja korostettu ryyppääminen.

    • Anonyymi

      IInalla ei ole minkäänlaista auktoriteettia ja jämäkkyttä, mitä poliisilta tulisi odoottaa. Jotenkin häiritsee nyös hymyilemisen puute. Janne Katajasta nyt on tehty hölnö ja rento miespoliisi, jonka tehtävänä on keventää ilmapiiriä hassuilla lausahduksilla ja muutenkin korostaa, että Iinan naispoliisi on se vahva naishahmo :D Mutta ei tämä mikään huono sarja yhden jakson perusteella ole, mielenkiinnolla odotan mihin suuntaan menee myöhemmissä jaksoissa.

      • Anonyymi

        Olisipa Iina Kuustonen ka Kataja tajunneet kieltäytyä näistä rooleistaan.
        Mitkä ei istu heille lainkaan.
        Mutta näköjään, kova on usko joillain näyttelijöillä, selviävänsä roolista, kuin roolista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisipa Iina Kuustonen ka Kataja tajunneet kieltäytyä näistä rooleistaan.
        Mitkä ei istu heille lainkaan.
        Mutta näköjään, kova on usko joillain näyttelijöillä, selviävänsä roolista, kuin roolista.

        Korjaus edelliseen. Iina Kuustonen JA Janne Kataja.


    • Anonyymi

      Missä tahansa mukana on Riihimäen amatööri ja itsestään liikoja kuvitteleva Janne Kataja, tietää tason ja ohjelma on aukottomasti huono. Hän ilmeisestii ostaa nuo roolinsa kaikkiin sarjoihin eikä päin vastoin. Sen osoitti nyt myös tämä Ivalo. Riitti ensimmäinen jakso, jatkoa ei tarvitse katsoa. Lahjakkaiden ihmisten jälkeläiset eivät aina vältttämättä ole lahjakkaita ja Kuustosen kohdalla tämä pitää paikkansa. Kun se nätti naama ei yksistään oikein riitä.

      Näitä tusinasarjoja tehdään nyt urakalla koska niitä saadaan tehtyä halvalla ja ne myydään sitten suoratoistopalveluihin.

    • Anonyymi

      Huono huono huono. Kuustonen otettu tuohon rooliin vain siksi että keräisi nätillä naamallaan katsojia. Ei sovi näytteljäksi kuin korkeintaan Putouksen sketsihahmoksi. Milloin ne Kuustosen tissit vilahtaa?

      Kataja on ilmeisesti ostanut tuon roolin itselleen että pääsee leikkimään "näyttelijää".

      Miksi sarjaan on pitänyt kirjoittaa ulkomainen ulkopuolinen tutkija joka puhuu vain englantia? Olisiko ihan kotimaasta löytynyt joku vastaavanlainen tutkija. Naurettavaa kun puhuvat välillä englantia ja hesalaiset yrittävät huonolla menestyksellä vääntää murretta. Kaiketi tuolla englannin puhumisella tähdätään ulkomaan markkinoille.


      Ei tällaisia enää, keksikää parempia sarjoja ja ammattilaisten kanssa.

    • Anonyymi

      Englantia roolihahmon kuuluukin töksöttää. Miltä se tuntuis, jos pohjoisen Suomen hahmo kurluttais ja kiekuääntäisi kuin amerikkalainen. Etelämaalaisetkin ääntävät elokuvissa omalla korostuksellaan.

      • Anonyymi

        "Englantia roolihahmon kuuluukin töksöttää. Miltä se tuntuis, jos pohjoisen Suomen hahmo kurluttais ja kiekuääntäisi kuin amerikkalainen. Etelämaalaisetkin ääntävät elokuvissa omalla korostuksellaan."

        No nyt et ymmärtänyt asiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Englantia roolihahmon kuuluukin töksöttää. Miltä se tuntuis, jos pohjoisen Suomen hahmo kurluttais ja kiekuääntäisi kuin amerikkalainen. Etelämaalaisetkin ääntävät elokuvissa omalla korostuksellaan."

        No nyt et ymmärtänyt asiaa.

        Ei olisi uskottavaa, jos suomalainen peräkylän poliisi puhuisi englantia kuten syntyperäinen amerikkalainen.


    • Anonyymi

      Täytyy sanoa, että itellä särähtää kans korvaan se selvä murteen taitamattomuus. Kuka ne replat oikee kirjottaa?? Ei tuu luontevasti oikeen kellään näyttelijällä. MUTTA sarja ei oo minusta siltikään paska. Oon ihan tykänny kattoa. Samankaltaisuuksia kieltämättä liikaa Taivaan tulien kanssa.

    • Anonyymi

      Kieltämättä aika vaivaannuttavaa katseltavaa. Jotkut onnistuivat hyvin osissaan (ihana Venla, Taneli Mäkelä, miespääosan esittäjä) mutta kokonaisuutena juoni oli tylsä ja tilanteiden kehittyminen ja vaihtuminen täysin epäuskottavaa. Myös klaffivirheitä vilisi, niiden seuraaminen taisi olla kaikkein mielenkiintoisinta....

    • Anonyymi

      En minäkään ymmärrä miksi sitä feikkimurretta on pakko puhua. Feikkimurre näkyy ja kuuluu kyllä jos ei oikeasti sitä osaa. Kun muutenkin suomalaiset näyttelijät ovat kankeita, niin se feikkimurre kankeuttaa sitä näyttelemistä vielä enemmän. Puolet jaksoin ekaa jaksoa katsoa, sitten vaihdoin sarjaa.

    • Anonyymi

      Ihmeen hyvin paikalliset poliisit hallitsevat englannin kielen. Tarkoitan sanavarastoa ja asiointia, en puhetapaa. Satunnaisesti olen katsellut sarjaa eikä oikeen vakuuta, lappilaisenakaan...

    • Anonyymi

      Todella noloa menoa!

    • Anonyymi

      Eikös tuohon olisi rooleihin saatu vaikka ihan paikallisia näyttelijöitä, pitääkö joku Kuustosen ja Katajan kaltaisia amatöörejä laittaa näyttelemään tuonne lappiin lappilaisia. Olisivat sitten siinä tapauksessa vaihtaneet tapahtumapaikkaa esim. pääkaupunkiseudulle.

    • Anonyymi

      Ihan hyvä sarja, ei moitteen sanaa. Hyvä että tulee jatkoa. Tuollaiset pitkät analyysit on turhaa vouhotusta, jos ei tykkää, niin kyllä sen voi lyhyemminkin ilmaista.

      • Anonyymi

        Minusta myös hyvä sarja, innolla odotan aina uutta jaksoa ja hyvä että tulee jatkoa. Yksi joka ei sovi rooliinsa on Inka Kallen Krp tutkijana. Yrittää liikaa.


    • Anonyymi

      Juonesta katosi uskottavuus lopullisesti siinä vaiheessa kun lappilainen peruspoliisi lähtee mukaan hämäräperäisen porukan ihmisenkaappausoperaatioon rajan taakse Venäjälle. Rikospoliisikin on jotenkin sekaantunut keikkaan, johon jostain syystä otetaan myös verinäytteen ottajaksi tartuntatautilääkärikin (jolta tosin juuri tässä vaiheessa näppärästi löytyy hieman sotilastaustaa). Luulisi että JOS tuollainen ihmeellinen operaatio ylipäänsä tehtäisiin, niin mukaan otettaisiin vain minimitiimi pelkästään rautaisia erikoissotilaita, eikä yhtään "turistia".

    • Anonyymi

      Kuustonen juuri menetteli, mutta se yhden ilmeen Viitala ja sönköttävä Kataja olisivat saaneet jäädä roolituksessa pois. Kataja oli roolissaan kuin olisi vähän hitaammanoloinen hoksaaja (menee hetki ennenkuin reagoi).
      Eikö juuri maastamme muita ammattitaitoisia löytynyt rooleihin?

    • Anonyymi

      Tuosta pohjoisen puheesta tuli mieleen...
      Itse kun olet etelän ihmisiä, niin kysyisinkin pohjoisempana asuvilta, että meneekö Napapiirin sankareiden puhe teillä läpi?
      Etelän näyttelijöitä siinäkin.

      • Anonyymi

        Ei mene!! Ei todellakaan mene. Niin vaivaannuttavaa kuunnella. Kun ei osaa, niin ei osaa. Jos halutaan aidon kuulosta puhetta murteella, niin silloin ei palkata eteläläisiä näyttelemään lappilaisia.


    • Anonyymi

      Suomalaiset on muutenkin aika aneemisia, huonoja näyttelijöitä muutamaa helmeä lukuunottamatta, ja tuo murre häiritsi myös mua tuossa sarjassa enkä pystynyt katsomaan.

    • Anonyymi

      Nyt vasta Elisalta aloiteltiin, turhaan.
      Käsikorjoitukseen yritetty ympätä ihan kaikki huoltajuuskiistoista, lapsenhoito-ongelmiin, superpandemian sivussa. "Todistajia" vaienbetaan vaikkei tiedetä miksi, yhdeltä kaivetaan silmä päästä muttei ikinä paljastu mitä tietoa häneltä halutaan.
      Ainoa asia jolla tämän jaksaa katsoa, on seurata epäjatkuvuuskohtia: Aseen piipussa on lunta joka toisessa kohtauksessa, poisheitetty sormus on seuraavassa kohtauksessa sormessa jne.

    • Anonyymi

      Joo ,joo ja lehmät lentää.

    • Anonyymi

      Toi Kuustonen on kyllä todella huono, sen takia en pysty Ivalo katsomaan.

    • Anonyymi

      Äänitys ihan perseestä mumisevat näyttelijät ei saa mitään selvää puheesta laittakaa näytte
      lijät artikulaatiokurssille tai lopettakaa suomisarjat!!

      • Anonyymi

        hommaa kuulolaite niin kuulet jotain


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Oli todella huono. Olisi saanut jäädä ensimmäiseen kauteen. Kuustonen ei onnistunut tällä kaudella. Myös poukkoileva kerronta häiritsi. Sarjassa ei ollut mitään syvyyttä, jopa Lepplampi oli vaisu. Viitala vähän parempi. Surkeeta ajanhukkaa tömmöiset...

    • Anonyymi

      Sarjan idea oli hyvä. Kuustosen tilalla nyt ainakin olisi saanut olla ihan joku muu. Taustameluna tuo meni .

    • Anonyymi

      Miksi Ivalo sarjassa ei ole tekstitystä Suomen kielellä. Hölmöä kun ei pääse selville mikä kuvan juoni on.
      Katsoja Itä Suomesta

    • Anonyymi

      Samaa mieltä 100 %. Myötähäpeä ja liian epäuskottava juoni. Kaikki mahdolliset juonenkäänteet yritetty samaan sarjaan. Ja hei!160 cm paikallispoliisi ratkomassa kansainvälisiä rikosjuttuja. Sallikaa minun nauraa

    • Anonyymi

      Poliisilla virka-ase mukanaan vapaa-ajalla, kun meni tyttärensä kanssa rautatieasemalle.

    • Anonyymi

      Hyvä sarja! Etenkin kakkoskauden Ordo Paritet on mielenkiintoinen salaseura! "Kuolema paimentaa heitä siellä. Jo seuraavana päivänä oikeamieliset kulkevat heidän ylitseen." Kyseessä siis Aleksanteri kolmannen perustama salaseura joka metsästää rikollisia joita valtiolliset viranomaiset eivät ole saanut tuomittua.

      • Anonyymi

        "Kuolema paimentaa heitä siellä. Jo seuraavana päivänä oikeamieliset kulkevat heidän ylitseen."

        Repesin nauramaan joka kerta tämän kohdalla. Ilmeisesti haettu pelottavuutta mutta uskottavuuden kustannuksella, ja on menetetty molemmat.


      • Anonyymi

        Kauden alussa sinne ryss.n leirille piti vaeltaa 15km ja viimeisessä osassa sinne pääsikin jo autolla. 🙄


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuolema paimentaa heitä siellä. Jo seuraavana päivänä oikeamieliset kulkevat heidän ylitseen."

        Repesin nauramaan joka kerta tämän kohdalla. Ilmeisesti haettu pelottavuutta mutta uskottavuuden kustannuksella, ja on menetetty molemmat.

        Mun mielestä tossa Ordo Paritetissa olisi teemaa isompaankin sarjaan. Olin kyllä yllättynyt miten suomalaisessa sarjassa otettiin noinkin rohkea kokeilu.


    • Anonyymi

      Äsken katsoin toiseksi viimeisen jakson. Ihan uskomatonta paskaa. Silti tosi viihdyttävä ja paikoin yllätyksellinenkin. Päähenkilö on siis täysmulkku sosiopaatti, jolla ei ole muuta elämänsisältöä kuin täysin pakkomielteinen mutta umpimähkäinen poliisitutkinta. Aborttidobing, yli 10 vuotta sitten haudatun tapauksen pikaselvittelyt, omaiskriisit ja salainen keppariluola. Totaalipaskaa. Mutta tykkään.

    • Anonyymi

      Mitähän jännää kausi 3 meille esittääkään?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe