Ajaudumme yliäänennopeudella kilpavarusteluun?

Venäjä ilmoitti kovin pontevana, että nyt he ohittavat kaikki puolustuskilvet – 20-kertaisella äänennopeudella |1, jota muuten nykyisetkin mannertenväliset ydinohjukset kulkevat, tosin ilman väistelyä (ballistista suunnanmuutosta). Tuo nopeus ei ole mikään uutuus, sillä avaruudesta tullaan aina noilla nopeuksilla alas (fysiikan lait – ne vetovoiman lait).

Yhdysvaltojen vt. puolustusministeri Patrick Shanahan, poliittista kokemusta vailla oleva Boeing-liikemies* haluaa US-presidentti Donald Trumpin ohjeistamana avaruustaistelujoukot |2. ”Hyvä niin”, sillä se saattaa viedä tulevat sodat kauas avaruuteen, mielellään Auringon kiertoradalle, siellä ne vähiten häiritsevät ihmiskunnan ”rauhantahtoista elinoloa” … niin, miksi me tarvitsemme aina aika-ajoin sotamme, puhuttiin miten paljon tahansa: ”Ei enää koskaan”! |3.

|1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005947128.html -
|2 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005946593.html -


Aseet ovat dramaattisinta näyttö- ja vertailutaloutta. Kellä on tuhoisimmat ja vaikeimmin torjuttavat tappamisen ja särkemisen voimat, voi ylläpitää järjestyspelon hegemoniaa.
Nyt tätä hegemoniaa Yhdysvallat koettaa ylläpitää ja uskoo niillä olevan vastustamaton voima, jota ei voida Yhdistyneistä Kansakunnistakaan estää – vaan hegemonian sotavoimaa käytetään – esimerkkeinä Vietnam 1960 -luvulta, Irak 2003 ja vielä Syyria 2013. Tosin löydämme venäläisillekin oman ohdakkeensa – Afganistan 1979-89.


Venäjä on se toinen ydinasesuurvalta, jonka kyljessä kiinni me suomalaiset olemme

Viimeisen kerran venäläiset joutuivat ”lännen taholta” hyökkäyksen kohteeksi 1941, jolloin Saksan kolmas valtakunta Adolf Hitlerin johtamana halusi elintilaa ylirodulleen; kyseessä oli siis puhdasoppinen lisäreviirin valloitus, joka tunnetusti epäonnistui, pahasti – ja me suomalaiset siihen puolihaluisina sotkettuina - hiukan vähemmän epäonnistuen. Seuraukset kaikesta tuosta ovat hyvin tunnetut.

...
Venäjä kokee Nato/US' n vakavimmaksi viholliskandidaatikseen, jonka purkamista eniten haittaa yllättäen amerikkalainen poliittinen järjestelmä itse, estäen Trumpin halun normalisoida suhdetoiminta Venäjän kanssa – ylläpitämällä Trumpin sanoin ”noitavainoa” |4.
Kornia, sillä samaan aikaan tuo joskus jopa vainoharhainen (mccarthyismi -tyyppinen |5) politiikka ajaa Venäjää Kiinan syliin, nykyisin jo maailman suurimman ja vaikuttavimman talouden ”lemmen syleilyyn”.

USA' n pahin skenaario sen omassa asevarustelussaan ja asemoitumisessaan uuteen maailmanjärjestykseen on juuri tuo mahdollinen Venäjän ja Kiinan ”liitto” - jota koetetaan nyt EU' n näkökulmasta suitsia, mutta yllättäen eurooppalaissyntyisen nationalismin kautta (Marine Le Pen – Ranskasta: ” … ”Miksi pelkäisin Putinia tai Venäjää? Minusta hän ei ole uhka. Meitä kiinnostaa uudistaa Euroopan ja Venäjän suhteet ja vahvistaa energia- ja talousyhteistyötä. Venäjä kääntyy nyt kohti Kiinaa, koska emme tätä yhteistyötä tee. Se on Euroopan suuri strateginen virhe”, Le Pen sanoo … ” -ote HS 271218 – linkki ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005947138.html - )


Tuhovoiman suunnittelu ratkaisee – raha ratkaisee!

On aivan selvää, ettei amerikkalainen insinöörivoima pärjää mahdollisesti yhdistyneelle venäläis-kiinalaiselle asevarustelusuunnitteluvoimalle. Onkin EU' n oiva paikka luoda itselleen tiennäyttäjän rooli, joka tarkoittaa reilua suhteiden parannusta itäiseen eurooppalaisosaan – Venäjään, joka jatkuukin sitten kauas itään.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on oivaltanut tämä eurooppalaisen yhtenäisturvallisuuspolitiikan |6 jo vuosikaudet sitten, mutta EU-Bryssel on katsonut turvallisuuskarttojaan silmät ummessa, näkemättä edes perusasiaa, jossa Eurooppa jatkuu aina Uralille ja Volgan mutkille saakka |7.


Avaruussodat – joy-stick -pelit, katsomoina miljoonat tv- ja kännykkäruudut
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kydnk-sodat-tulevaisuudessa-robottien.html - ]

Yllättäen sotien siirtäminen avaruuteen olisi pelimiesten toivemaailman täyttyminen, sillä samalla siirron yhteydessä koko sodankäyminen voidaan virtualisoida ja siirtää meidän älykännyköihin heidän pelattaviksi, joilla on näitä aggressioihin ja niiden purkuun liittyviä alkeistarpeita ja -vaistoja.
Tässä on pakko kysyä miksi me sodimme, miksi me tapamme ja miksi me särjemme vaivalla rakennettua – loppulausein: ”Ei enää koskaan” |8, joka aina paljastuu toiveajatteluksi.


Aikanaan jokin apina keksi kumauttaa karahkalla toistaan päähän
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/apina-ly-kivell-phkinn-sytvksi.html - ]

Samalla kun toinen kupsahti, huomasi lyöjä saavansa lisää valtaa – syntyi pelko ja varovaisuus. Aseet ovat pelon elementtejä, niillä viestitään: ”Älä tule tänne, muutoin ei hyvä seuraa”. Eikä tässä vielä kaikki, sillä osa huomasi, että ylivoimaisilla aseilla saa toteutettua omia tavoitteita – kysymättä/ neuvottelematta muiden kanssa.


Jatkuu

95

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KNiemi

      Hyvä ja kiintoisa kirjoitus, näitä kaipaisi tänne lisää. Nimimerkki vai oikea henkilö?

      • savolainen4

        Sammoo mielt savosta


      • sellainen.tapaus

        Jäikö teilläkin peruskoulu kesken?

        Kirjoitus on suoraan sieltä minne aurinko ei koskaan paista.


      • savolainen4
        sellainen.tapaus kirjoitti:

        Jäikö teilläkin peruskoulu kesken?

        Kirjoitus on suoraan sieltä minne aurinko ei koskaan paista.

        Lapsena liian vähä leluja?


      • sellainen.tapaus

        Ei lelut auta aloittajan lahjattomuuteen. Mitä oikein kuvittelit?


      • Anonyymi

        Oikea henkilö.


      • Anonyymi

        Oikea henkilö; löytyy jopa blogi. Kukin voi sen itse etsiä vaikka googlaamalla.


      • Anonyymi
        sellainen.tapaus kirjoitti:

        Jäikö teilläkin peruskoulu kesken?

        Kirjoitus on suoraan sieltä minne aurinko ei koskaan paista.

        Oletko ollut varjossa koko ikäsi? Paha olo?


      • Anonyymi
        sellainen.tapaus kirjoitti:

        Jäikö teilläkin peruskoulu kesken?

        Kirjoitus on suoraan sieltä minne aurinko ei koskaan paista.

        Sä et ole peruskoulua edes nähnytkään.


    • [2

      Ihmiskunta käy jatkuvaa kamppailua reviireistä, jotka ovat se ainoa ja lopullinen syy, miksi me valtaamme, puolustamme ja hyökkäämme!


      Mitä tämä reviiritaistelu oikeastaan on?
      [Reviirit – ikiaikainen evoluution luoma elinmahdollisuus – lajikirjon mahdollistajaksi! ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/12/reviirien-hallinnalla-omavaraisuuden.html - ]

      ”Helppoa kuin heinän teko”, sillä lopulta se on kuvainnollisestikin sitä. Me tarvitsemme elintarvikkeita, puhdasta ilmaa hengitettäväksemme ja juomakelpoista vettä elääksemme ja noudattaaksemme ”evoluution ainoaa käskyä”: ”Menkää ja lisääntykää”.

      Heinän teolla kuvastuu ravintoketju, johon olemme jumittuneet – viljelyä saadaksemme lihaa – liikaa lihaa, jota systeeminä biosfäärillinen elämän monimuotoisuus ei kohta enää kykene ylläpitämään. Planeetat Venus ja Mars ovat yksipuolistumisen superesimerkkejä!


      Reviirit ovat juuri geomaantiedettä,

      … jonka rajoilla olemme sotavoiminemme, liittoutuminemme ja uhkailuimme. Virhe kätkeytyy tänne – meiltä puuttuu kansallishektisinä empaattinen sopeutuminen tunnusteella rehellisesti kilpaillusta reviirijaosta.
      Haluamme siirrellä rajojamme, koska elämämme perusedellytykset muuttuvat ja osa asuinalueistamme muuttuu elinkelvottomiksi ja uutta hedelmällisyyttä tulisi saada/ vallata – jostain … miltä ja/tai keiltä?


      Aseet ratkaisevat, kuten muinoinen apina se valitettavasti todisti

      Asekehitys on ollut huimaavaa vasta viimeiset 100 vuotta. Tämä kehitys on eksponentiaalista, ja nyt kykenemme tuhoamaan jo koko ihmiskunnan. Kuinka pitkälle jousipyssyn jännettä voidaan venyttää, sormen enää jaksaessa pidättää jännevoimaa, … vai kävisikö niin, että jänne katkeaa ja nuoli putoaa tähtääjänsä jalkoihin – aiheuttamatta nuolelle (ohjukselle) suunniteltua tuhoa.


      Maailmanrauha on kolmen suurvaltajohtajan käsissä -
      [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/suurvaltapelin-uhkaava-kolmiodraama.html - ]

      .
      Jatkuu

      • Anonyymi

        Kyllä nää isot sodat on kabineteissa luotu. Juutalaiskopla etunenässään Rothschieldit näitä junailee.


    • Sen.pituinen.se

      Älämölöttäjä koplaa pari lehtijuttua yhteen ja loppu on omaa trollituubaa.

      • Anttiuutinen

        Mistä lehdestä nuo oli kopioitu?


      • Mmmmmmmmm

        Jälkimmäisessä on vain sen omaa paskapropagandaa😭


      • Sopheus
        Mmmmmmmmm kirjoitti:

        Jälkimmäisessä on vain sen omaa paskapropagandaa😭

        Yksin katkerana? Auttava puhelin, olisiko siitä apua?


      • puhdas.mieli

        Voi hyvin olla - aloittajan sykistelyä jouluna uumoiltiin jo aiemmassa kirjoituksessa. FB:ssä oli jopa kirjoituksia eutanasiasta - jouluna!
        Tuo aloittajan narsismi vaikuttaisi olevan suojauskeino mielen romahtamiselta.


      • IlkkaOnOk

        Ilkalla on hyviä juttuja mutta niiden ymmärtäminen vaatii muutakin kuin wikipediasta tarkastamista.


      • Purtsi3
        IlkkaOnOk kirjoitti:

        Ilkalla on hyviä juttuja mutta niiden ymmärtäminen vaatii muutakin kuin wikipediasta tarkastamista.

        Juuri näin. Hyvää laatua ja herättää kommentoimaan asiapohjaisesti. Mutta kumpiko näistä pääpukareista aloitti asekehittelykilpailun? Ettei kysymys muna vai kansa?!


      • Wintz
        Anttiuutinen kirjoitti:

        Mistä lehdestä nuo oli kopioitu?

        Googlaamalla ei löytynyt kopioväitteelle todistetta.


      • Anonyymi

        Ei oo pakko lukea näitä juttuja, jos ei kiinnosta. Tyhmähän sinä olet, kun itseäni näin kiusaat.


    • Jbjbjbibi

      Putinin juttuja ei ole voinut ottaa koskaan todesta eikä nytkään. Älkää uskoko, että tuo kehitysmaa saisi aikaiseksi kuvattuja ohjuksia.

      • Mmmmmmmmmm

        Jep
        Su-57 ja Armata ovat täysiä floppeja:

        Venäläiset eivät ole pystyneet kehittämään uusia asejärjestelmiä


      • kaptNemo

      • Kursk

        Venäjän laivasto upotti itse sellaisen.


      • submarine
        Kursk kirjoitti:

        Venäjän laivasto upotti itse sellaisen.

        Kursk oli aiempaa sukellusvenesukupolvea kuin Borei, joka on uusin konstruktio tuolla sektorilla.


      • boreibulavoi

      • Slobo

        Venäjän laivasto upottaa itse nekin.


      • professional
        Slobo kirjoitti:

        Venäjän laivasto upottaa itse nekin.

        Huippuasiantuntijan kommentti.


      • More.professional

        Se on muuten totta. Venäläisiä sukellusveneitä on uponnut läjäpäin, joista kymmenkunta on ydinkäyttöisiä.
        Viimeisin uponnut on K-159.

        Syy on yksinkertainen: ei he osaa.


      • vesikko2
        More.professional kirjoitti:

        Se on muuten totta. Venäläisiä sukellusveneitä on uponnut läjäpäin, joista kymmenkunta on ydinkäyttöisiä.
        Viimeisin uponnut on K-159.

        Syy on yksinkertainen: ei he osaa.

        Listaus uponneista ru-s-veneistä olisi tässä todisteena tarpeen. Löytyisikö?


      • More.professional

        Ihanko totta? Ne löytyvät kyllä netistä.
        Huomasitko muuten aloittajan "todisteet", jotka omat kirjoitukset.
        Oletko myös huomauttanut niistä aloittajalle muiden mukana?


      • VoiVoiAikoja
        Slobo kirjoitti:

        Venäjän laivasto upottaa itse nekin.

        No mutta täällä norjassa upotimme 4 miljardin arvoisen fregatin ja ne kolme muutakin ovat varsin öhröm.... Muuta kuin toivottiin. Parasta kuitenkin oli kun venäläiset lensi puoli vuotta sitten Lofoottien ohi ja kaksi toimivaa F35 seisoi kentällä kun niillä ei saa vesisateessa lentää. Sillä kertaa jäi tarkistamatta oliko ne venäläisiä vai ei mutta oli ne kun kertoivat ystävällisesti itse.

        Uusin episodi norjassa on että puolustusvoimien sisäinen netti kaapeli on koblattu suoraan venäläiseen palvelimeen ja data keskukseen ja me vielä maksoimme siitä. ;) tervetuloa Suomi Natoon jossa kaikki toimii niin Porin hyvin.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Sen.koulu.jäi.kesken

        Älämölö käyttää taas omia paskakirjoituksiaan lähteenä.

        Se ei näköjään ymmärrä mikä on lähdekirjoituksen tarkoitus.


      • nousiaisenpaavo
        Sen.koulu.jäi.kesken kirjoitti:

        Älämölö käyttää taas omia paskakirjoituksiaan lähteenä.

        Se ei näköjään ymmärrä mikä on lähdekirjoituksen tarkoitus.

        katkeroitunut turmiolan tommi?


      • Järki.käteen

        No voi hyvää päivää!

        Eihän omaa kirjoitusta voi käyttää lähteenä. Sen pitää olla faktaa.

        Jos LUOMA perustelee väitettään omalla kirjoituksellaan hänen pitää ymmärtää joutuvansa naurunalaiseksi


      • Näin.on
        Järki.käteen kirjoitti:

        No voi hyvää päivää!

        Eihän omaa kirjoitusta voi käyttää lähteenä. Sen pitää olla faktaa.

        Jos LUOMA perustelee väitettään omalla kirjoituksellaan hänen pitää ymmärtää joutuvansa naurunalaiseksi

        Sitä on pilkattu tuosta kaikilla palstoilla, missä se on trollannut.


      • google.haku

    • Usaffi

      Sotilaallinen kyky

      US on maailman sotinein valtio, ja sen hyökkäysvoiman vuosittaisten ylläpitokulujen ollen myös maailman suurinta luokkaa, kuten sen asekauppa maailmalle.

      Amerikkalainen unelma on pysynyt voimissaan sotilaallisten kykyjen turvin

      US käy aika-ajoin pyydettynä, luvalla ja luvatta kurittamassa myös itsenäisiä valtioita, jos se kokee vapauden, demokratian ja ihmisoikeuksien olevan uhattuina – kaunista, eikö?

      • Sen.koulu.jäi.kesken

        Aloittaja trollaa nimimerkin takaa.


      • Kiina.on.sotaisa

        Kiina on maailman sotineen valtio.
        Tälläkin hetkellä se miehittää Tiibetiä.


      • worldswars

      • Järki.käteen

        Et ymmärrä asiaa Luettelossa on USAn osallistuminen eri sotiin eikä vertaa mitään.


      • chinawars

      • Mmmmmmmmmm

    • shansong

      Harmillista, että joku yksittäinen turmiolan tommi sotkee asia-aloituksen kommentointiketjua (näyttäisi olevan yksi ja ainoa riekkukaula); se karkottaa aiheesta aidosti kiinnostuneita. Itse aloitus on kovin päivänpolttava ja liittyy yllättäen meihin hyvin vahvasti. Olemme rajatusten kiinni Venäjän voimakkaimpiin puolustusjärjestelmiin, erityisesti Lapissa! Miten muuten Nato-isäntämaa sopimus vaikuttaa naapuriimme?

      • hohotusta.naurua

        Taasko aloittaja, jolta väitetään peruskoulunkin jääneen kesken, yrittää seli-selillä ja herjaamalla muita kommentoijia sepustaa paskakirjoituksiaan?

        Kun aloittajan kirjoitustaito on jopa alle asteikon 4 - 10 kannattaisi katsoa peilistä mikä on se ongelma.

        Kirjottaako hän muillekin keskustelupalstoille?


      • Mmmmmmmmmm

        Eniten kommentoinut on aloittaja - nimimerkin takaa.


    • parempaa_viisautta

      Putinille ja hänen kannattajilleen seuraava sanoma:
      Dan. 5:18 Herra kuningas, korkein Jumala on ... valtakunnan, voiman, kunnian ja jalouden antanut.
      20 Mutta koska hänen sydämensä paisui, ja hänen henkensä ylpeyteen paisuneeksi tuli, hyljättiin hän kuninkaalliselta istuimelta, ja tuli pois kunniastansa
      21 Ja ajettiin pois ihmisten seasta. Ja hänen sydämensä tuli eläinten kaltaiseksi, ja täytyi metsän eläinten kanssa juosta, ja söi ruohoja niinkuin härkä,
      22 Ja sinä ... poikansa, et ole sydäntäs nöyryyttänyt, ehkäs kaikki kyllä ne tiesit;
      23 Vaan olet itses korottanut taivaan Herraa vastaan.
      24 Sentähden on häneltä lähetetty tämä käsi, ja tämä kirjoitus kirjoitettu.
      25 Ja tämä on kirjoitus, joka siinä kirjoitettu on: Mene, Mene, Tekel, Upharsin.
      26 Ja tämä on selitys: Mene; se on: Jumala on sinun valtakuntas lukenut ja lopettanut.
      27 Tekel; se on: Sinä olet vaa'alla punnittu, ja aivan köykäiseksi löydetty.
      28 Peres; se on: Sinun valtakuntas on jaettu ja ...lle annettu.

      ja lisäksi Jeesus:
      Matt. 26:52 Silloin Jeesus sanoi hänelle: "... . Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan kaatuu."

      • Barachiel

        Putinin yläpuolella vain itse Jumala. Itse lisäsin Putinin ja Jumalan välissä olevan vielä jonkinlaisen instanssin, joka aikanaan johti operaatio Kruununperijää. Kruununperijänä oli silloin Vladimir Putin.


    • Nemeshi
      • More.professional

        Sepä menee näin:
        USA > EU > Kiina


        Tämäkin tieto löytyy googlen ihmeellisestä maaimasta kun kirjoittaa vaikkapa "largest economies in the world".

        En viitsi edes klikata auki linkittämääsi "ihmeellistä" roskakirjoitusta. Oletan. että tuo itätrolli plagioi muita trolleja ja käyttää lähteenä omia trollikirjoituksiaan.


      • Onko.näin

        Eikö se potkittu US Puheenvuorosta pellolle?


      • näin.se.on

        Kyllä.
        US Puheenvuorosta on poistettu lähes kaikki itätrollit. Vanhat kirjoitukset säilyvät arkistossa jonkin aikaa, mutta trolli ei voi kirjoittaa uusia.


    • hornankattila2

      Asiallinen avaus, kantaaottava ja selvästi sellaisista lähtökohdista, joissa tiedetään, eikä niinkään luulla.

      Kiintoisa keskusteluavaus, lukijoiden harmiksi tänne on pesiytynyt yksi louskuttaja monin eri nimimerkein, joka koettaa pilata omalla tyhjyydellään ja sanoisinko tyhmyydellään tätä asiaketjua, jossa asiaihmiset ottavat kantaa suomalaisiinkin vahvasti liittyviin turvallisuusnäkökulmiin.

      Olemmeko osa aseiden kilpavarustelua? Entä uudet mahdollisesti tulevat hävittäjäpommittajatilaukset, joilla on myös rynnäköintiominaisuudet?!

      • taivaspaikka1

        Täyttä trollisontaa alusta loppuun keksityin väittein.
        Se "yksi louskuttaja" lienee aloittaja itse, joka louskuttaa nyt hornankattila 2:na heikolla kirjoitustaidollaan.


      • Trolli.jäi.kiinni

        Niin on.
        Älämölö floodaa muka keskustelua eri nimimerkeillä.
        Kritiikkiä esittävät ovat älämölön mielestä yks ja sama. Näin se kusettaa itseään.


      • Annamunkaikkikestää

        Hävittäjäpommittajatilaukset, joilla on rynnäköintiominaisuudet!!!???

        Siis tilauksilla on rynnäköintiominaisuudet!!! On kyllä tasavarmaa Luoman provoilua, ulosanti vain tökkii pahasti


      • RynnäkköRane
        Annamunkaikkikestää kirjoitti:

        Hävittäjäpommittajatilaukset, joilla on rynnäköintiominaisuudet!!!???

        Siis tilauksilla on rynnäköintiominaisuudet!!! On kyllä tasavarmaa Luoman provoilua, ulosanti vain tökkii pahasti

        Jo nykyiset Hornetitkin omaavat jo rynnäköintiominaisuudet.

        Hornetit voivat kohta rynnäköidä myös maamaaleihin
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hornetit-voivat-kohta-rynnakoida-myos-maamaaleihin/1832770#gs.ucpIFHk

        JULKAISTU 03.08.2010 22:01 (PÄIVITETTY 05.08.2010 06:08)
        Alunperin vain ilmapuolustustehtäviin hankittuja Hornet-hävittäjiä ollaan muuttamassa rynnäkkökykyisiksi hävittäjiksi, jotka pystyvät tekemään iskuja myös maahan.Ne varustetaan ohjusten lisäksi Yhdysvalloista hankituilla liitopommeilla, joiden kantama on useita kymmeniä kilometrejä.


      • se.on.idiootti

        Idiootti

        Nuo on ostettu jo 90-luvulla ja ovat HÄVITTÄJIÄ. Niiden siipiin voi yleesä kiinnittää erilaisia aseita kuten ohjuksia. Niillä voidaan tuhota vihollisen kalustoa niin maalla, merellä kuin ilmassa.
        Tämä kaikki on siis uutta sinulle ?

        TIesitkö muuten Suomen puolustusvoimien käyttävän RYNNÄKKÖKIVÄÄRIÄ?


      • fighters
        se.on.idiootti kirjoitti:

        Idiootti

        Nuo on ostettu jo 90-luvulla ja ovat HÄVITTÄJIÄ. Niiden siipiin voi yleesä kiinnittää erilaisia aseita kuten ohjuksia. Niillä voidaan tuhota vihollisen kalustoa niin maalla, merellä kuin ilmassa.
        Tämä kaikki on siis uutta sinulle ?

        TIesitkö muuten Suomen puolustusvoimien käyttävän RYNNÄKKÖKIVÄÄRIÄ?

        Luitko tuon mtv:n uutispaketin? On linkkinä aivan fiksussa kommentissa, joka tosin saattoi mennä yli hilseesi;)


      • taidat.olla.aloittaja

        Pitäsikö muka nettikeskustelussa lukea jostain linkeistä asioita, joita kommentoija ei itse kykene esittämään!!! Kommentoijan pitää itse esittää väitteensä kommenttiketjuun - jos ei kykene niin voi voi. Linkin voi kyllä laittaa asian vahvistukseksi TARKASTI KOHDENNETTUNA.

        Et reppana itse edes viitsinyt lukea ketjua!!

        Siinä hornankattila2luoma kirjoitti "Entä uudet mahdollisesti tulevat hävittäjäpommittajatilaukset, joilla on myös rynnäköintiominaisuudet?! "

        Kun tuota aivopierua kritisoitiin rynnäkköraneluoma alkoi trollata "Hornetit voivat kohta rynnäköidä myös maamaaleihin".

        Kyse oli siis HÄVITTÄJÄPOMMITTAJATILAUKSISTA;, JOILLA RYNNÄKÖINTIOMINAISUUDET. Ei mistään 90-luvulla hankituista Horneteista. Tämä ei vaadi kovin paljoa oivalluskykyä, mutta vähän näköjään.

        Sellaisia ei ole eikä tule. Suomella ei ole ollut minkäänlaisia pommikoineista sitten 80-luvun, jolloin luovuttiin IL-28 -koneista.


    • järki.käteen

      Aloittaja on varmasti lukenut lähdekritiikin.
      Ilmeisesti hän ei ymmärrä asiaa.

      • LuojanIuoma

        Sillä jäi peruskoulu kesken


      • Annamunkaikkikestää

        Eka luokkakin näyttää menneen hukkaan!!!


    • Annamunkaikkikestää

      On kyllä niin sekopäinen kirjoitus etten ole aikoihin nähnyt.
      Omien kirjoitusten lisäksi Luoma voisi käyttää lähteenä vaikka Vuorisen Juoppohullun päiväkirjaa - molemmilla on yhtä paljon arvoa lähteenä.

      • Paavilainen

        Osaatko kommentoida aikuisten oikeasti, vai oletko pelkkä räkyttäjä? Uskaltaisitko kirjoittaa omalla nimellä ja samalla tuolla tyylilläsi munata itsesi? Tsemppiä kuitenkin ja parempaa Uutta Vuotta 2019!


      • Piispalainen

        Niinkö?

        Katso vaikka otsikkoa: "Ajaudumme yliäänennopeudella kilpavarusteluun? "

        Otsikko voidaan esittää kysymyksenä, mutta Luoma ei osaa näköjään sellaista muodostaa. Samaa olen naureskellut hänen kirjoituksissaan aiemminkin.

        Lue myös ketjussa esitetty kritiikki.


      • vähänrajaa

        Älä herjaa Vuorisen tuotantoa vertaamalla niitä Luoman aivopieruihin.


      • sellainen.tapaus
        Paavilainen kirjoitti:

        Osaatko kommentoida aikuisten oikeasti, vai oletko pelkkä räkyttäjä? Uskaltaisitko kirjoittaa omalla nimellä ja samalla tuolla tyylilläsi munata itsesi? Tsemppiä kuitenkin ja parempaa Uutta Vuotta 2019!

        Paavilainen käyttää itse nimimerkkiä herjatesaan muita nimimerkin käytöstä.


      • juurinäinon
        vähänrajaa kirjoitti:

        Älä herjaa Vuorisen tuotantoa vertaamalla niitä Luoman aivopieruihin.

        On muuten totta!
        Vuorisen tarinat ovat johdonmukaisia, mikä Luomalta puuttuu kokonaan.


      • Kovanen9
        Piispalainen kirjoitti:

        Niinkö?

        Katso vaikka otsikkoa: "Ajaudumme yliäänennopeudella kilpavarusteluun? "

        Otsikko voidaan esittää kysymyksenä, mutta Luoma ei osaa näköjään sellaista muodostaa. Samaa olen naureskellut hänen kirjoituksissaan aiemminkin.

        Lue myös ketjussa esitetty kritiikki.

        Suurin osa kritiikistä on älykääpiöiden mellastusta.


    • MNS

      On tuossa Luoman kirjoituksessa yksi hyvä puoli, se aktivoi ihmisiä Luoman kaltaisten trollien tunnistamiseen. Luoman tarinat ovat täyttä höpöä. Mitä muuta voi odottaa suosion ja kuuluisuuden kipeltä politrukilta :) Täysin " höpö...höpö " ukko.

      • tarkkaiIija

        Suomi24 taitaa olla ainoa alusta mihin se saa enää kirjoittaa.

        Täällä trolli ei voi kontrolloida keskusteluketjua poistamalla kommentteja tai bannaamalla kirjoittajia.

        Olisikohan sillä merkitystä ansiotuloihinkin kuten väitetään?
        Luoma on jo eläkeiässä, joten se ei enää pääse senkään puolesta oikeisiin töihin.


      • Kokokokkokoon

        Eihän hänellä ole ollut tuloja tai töitä tällä vuosituhannella.
        Työelämässäkin putki jäi alle 20 vuoteen Linkedinin mukaan


      • LuojanIuoma
        tarkkaiIija kirjoitti:

        Suomi24 taitaa olla ainoa alusta mihin se saa enää kirjoittaa.

        Täällä trolli ei voi kontrolloida keskusteluketjua poistamalla kommentteja tai bannaamalla kirjoittajia.

        Olisikohan sillä merkitystä ansiotuloihinkin kuten väitetään?
        Luoma on jo eläkeiässä, joten se ei enää pääse senkään puolesta oikeisiin töihin.

        Esiintyy ilmeisesti ”hautausurakoitsijana” Puheenvuorossa feikkinimellä.
        Vänkää edelleen keksittyjä juttuja faktana ja olen oikonut niitä äskettäin.


      • kysyy.hän

        Oliskohan sama? Mielenkiintoista.


    • Täyttäpaskaa

      Paskakirjoitus luo paskakommentteja.
      Se todentuu tässäkin ketjussa.

      • Veikko_Naumanen

        Kommentoisitko perusteluin?


      • Anonyymi

        Veitsen terävää debattia!


    • Kovanen9

      Jos järkkäämme äänestyksen viime vuoden parhaasta aloituksesta, niin se on tässä!

    • Veikko_Naumanen

      Yksi herättävimmistä teksteistä. Kiihkotta asiat asioina ja faktat kaikin puolin käsiteltynä. Eräs parhaista teksteistä täällä. Kiitos.

    • saatanantunarit

      Tätähän Glingonien klaani on koko ajan halunnut , uutta kylmää sotaa.
      Billy hyökkäsi serbiaan pommeilla ja hillary ei halua olla pekkaa pahempi vaan olisi jo sodassa venäjää vastaan jollei trumppi olisi voittanut. Vale venäjägate on pakottanut ,muuten diilimiehenä tunnetun trumpin, aloittamaan varustelukilvan putinin kanssa. Ja sauli katso peiliin, olet yhtä syyllinen kylmään sotaan kuin muutkin Glinton/ Soros klaanin vasallit.

      • Anonyymi

        Nuorempi Puska aloitti isänsä jalan jäljissä Irakin sodan 2003 …


    • Anonyymi

      Vakaat merkit nyt näyttävät juuri otsikon mukaiselta kehitykseltä - hyvin ennustettu!

    • Anonyymi

      Se on jo alkanut, ja Kiina johtaa sitä ottaessaan kiinni Yhdysvaltoja ja saavuttaakseen kokonsa mukaisen aseman Pallollamme!

    • Anonyymi

      Sipri:

      Ydinaseiden määrä maailmalla kasvaa ja niiden laatua parannetaan kaikissa ydinasevaltioissa.

    • Anonyymi

      Miten tämä ylisooninen jaksaa tänään?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Vajaa kuusi vuotta kulunut, entä nyt - missä mennään varustelukilpailussa?

      Huolestuttaako Suomea ja suomalaisia, nyt kun ollaan Natossa - lännen sotakoneessa täällä idän ja lännen vedenjakajalla ja tuo toinen ydinasesuurvalta aivan vieressämme.

      • Anonyymi

        Ei - olet pyhittänyt surkean elämäsi putinismille, mutta itäpropagandan floodauksesi on mennyt täysin hukkaan.


    • Anonyymi

      Näinkö on todellisuus?

      • Anonyymi

        Todellisuus on se, että trolli nostaa omia vanhoja ääliökirjoituksiaan S24:ssä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi laatikkomansikoihin jätetty kannat?

      Tympeä homma kotona sitten poistaa...
      Maailman menoa
      223
      3256
    2. Ikkunoitten takana tirkistelijä

      Kyllä! Itseänsä vielä alapäästä esittelee..Hiljattain tuli ilmi että syksyllä ahistellu ikkunoitten takana taskulampun
      Suomussalmi
      7
      2219
    3. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      11
      2034
    4. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      105
      2029
    5. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      165
      1690
    6. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      89
      1613
    7. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      98
      1553
    8. SDP-johtoinen hallitus luo vakaan yritys- sekä työmarkkinaympäristön

      Vaikka mitä puhutaan SDP-johtoinen hallitus luo vakaimman ja ennustettavimman yritys- ja työelämäympäristön. Mm. niin e
      Maailman menoa
      140
      1232
    9. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      68
      1115
    10. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      50
      1086
    Aihe