Lähetyshiippakunta ja katolilaiset

KatolinenTulevaisuus

Olen kirjoittanut täällä montakin kertaa ekumeniaa vastaan, mutta silloin olen ajatellut lähinnä pöyhkeän upporikasta ev.lut. kirkkokuntaa sekä erilaisia hörhöjä vapaita suuntia.

Näitä kaikkia yhdistää viha katolista kirkkoa kohtaan, mikä taas todistaa siitä, että katolinen kirkko ON Kristuksen yksi ja ainoa kirkko tässä ajassa. Ortodoksit sen sijaan ovat taipuvaisia kaikkeen, vaikka heillä toki on pätevät sakramentit.

Meillä on vaimoni kanssa kaksi ystäväperhettä Lähetyshiippakunnassa. Kummatkin ovat kunnon ihmisiä, Jumalaa pelkääviä kristittyjä, jotka pyrkivät elämään hänen Sanansa mukaan - eivät vain Raamattua pänttäämällä, vaan ihan oikeasti. Arvostamme kumpaakin perhettä.

Minusta me katolilaiset voisimme huoletta jättää ev.lut. valtionkirkon omaan irstaseen rappioonsa, katkaista siihen kaikki välit ja rakentaa suhteita Lähetyshiippakuntaan. Siinä sivussa voimme sitten laskea raharikkaan valtakirkon jäsenten prosenttimäärän laskua, mikä vääjäämättömästi tulee laskemaan kohti nollaa. Onneksi.

13

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PasiToivonen

      En ole havainnut vapaissa suunnissa juurikaan vihamielisyyttä katolilaisuutta vastaan. Ortodokseja he suorastaan rakastavat.

      • JohannaÄllä

        Tällä palstalla herjaavia viestejä kirjoittavat hörhöt ja päättömät raamatunpänttääjät ovat vapaisiin suuntiin kuuluvia ilmiselviä homoja.

        Olen samaa mieltä KatolisenTulevaisuuden kanssa, että porttoluterilaisuuden kanssa meidän ei pitäisi olla missään tekemisissä. Sen sijaan lähetyshiippakuntalaiset ovat ihan aitoja kristittyjä.

        Ortodoksisuudessa taas on oikeat sakramentit, mutta opetus usein pelkkää puuta heinää. Mm. Helsingin edellinen ortodoksipiispa puhui moraalikysymyksistä kuin pakkoluterilainen leipäpastori ikään.


      • Rudolphus

        Vapaissa suunnissa on aika paljonkin vihamielisyyttä katolista kirkkoa kohtaan. Sen sijaan ortodoksit niissä jätetään rauhaan.


    • Uskossaitsekukin

      Kannatetaan! Lähetyshiippakunnassa on paljon hyvää väkeä...

    • turhayrittää

      Lähetyshiippakunnassa ollaan roomalaiskatolisuutta vastaan, koska roomalaiskatolisuus on epäraamatullista niin kuin ev.lut. liberaalikirkkokin, eri tavalla vain.

      • katolistaviisautta

        Itse taas toivon, että lähetyshiippakuntalaiset vielä tulevat järkiinsä ja palaavat suomalaisten esivanhempiensa katoliseen uskoon.

        Onkin huvittavaa, että samat paheksuvat jotakin keskiajan anekauppaa, vaikka yksikään katolilainen ei kuvitellut saavansa sillä syntejään anteeksi. Ne sai silloin anteeksi vain ripin sakramentissa - ja saa edelleen. Silti keskiaikaan verrattuna luterilaisuuden rappio NYKYÄÄN on paljon, paljon pahempaa, syvällisempää ja laajempaa.

        Kaiken tämän on aiheuttanut Lutherin harhaoppi ”yksin Raamattu”, sillä jos kirkon elävä traditio kielletään, pelkällä Raamatulla voidaan kyllä perustella mitä tahansa. Koko harhaoppi onkin aivan älytön ja suoraan sanoen ihmettelen, etteivät lähetyshiippakuntalaiset sitä itse tajua.


    • Rakastakaatoisianne

      Lukekaa nyt omat kirjoituksenne. Tehän siinä haukutte ev.lut.kirkkoa ja vapaita suuntia mitä törkeimmillä nimityksillä? Varsinkin nimimerkki JohannaÄllä on pahimmasta päästä. Joutuupa tilille sanoistaan kerran hänkin.

      • Konservatiivikat

        Luterilainen yhdyskunta ei virallisen katolisen opetuksen mukaan ole ensinkään mikään kirkko, koska siltä puuttuu pätevä pappeus ja siten myös sakramentit.

        Itselläni on ystäviä Lähetyshiippakunnassa. En yhtään ihmettelisi, vaikka koko porukka liittyisi vielä joskus yhdessä katoliseen kirkkoon. Nämä ovat järkeviä ihmisiä sekä aidosti uskonmiehiä ja -naisia.


      • katolistaviisautta

        Noinhan se menee.


    • SusiK

      Lähetyshiippakuntalaisten kannattaisi ottaa hattu kauniiseen käteen ja palata yhdessä suomalaisten esivanhempiemme uskoon.

      Onko nykyään katolisessa kirkossa jotakin anekauppaa? Ei ole. Luetaanko nykyajan katolisessa kirkossa Raamattua? Enemmän kuin missään muualla. Julistetaanko armon sanomaa? Kyllä. Kaikki nämä olivat (ehkä) Lutherin ajan ongelmia, eivät todellakaan enää meidän tänään.

      Kuuntelen netistä joskus lähetyshiippakunnan pastoreiden saarnoja. Ne ovat ihan yllättävän katolisia. ”Askel” katoliseen äitikirkkoon eli Kristuksen kirkkoon ei olisi heille pitkä. Se vaatisi vain nöyryyttä. Sen sijaan jääminen irralleen kaikesta tekisi lähetyshiippakunnasta ennen pitkää pelkän lahkon.

      Tämä vain ystävän neuvona.

      • Liitynkatoliseenkirkkoon

        Ensimmäisen kerran kun minä kuulin,protestanttina, 99-2000 taitteessa että Suomi on menossa kohti katolilaisuutta ajattelin itsekseni Hienoa! En tiedä miksi. Uutena seurakuntalaisena en tiennyt muuta kuin sen mitä mulle kerrottiin ja se oli että katolilaisuus on paholaisesta. En kuitenkaan paholaista palvoa halunnut vaan jokin silloin jo sanoi sisimmissäni ettei riitelevät lahkolaiset voi olla se oikea kirkko.


      • SusiK

        Oletko lukenut täältä keskustelun otsikolla ”Protestantit - ainainen riesamme?”?

        Viimeiset 500 vuotta protestantit ovat todellakin laittaneet kaiken energiansa katolilaisuuden vastamiseen. Tuloksena on ollut vain se, että katolinen kirkko on kasvanut ja he itse ovat hajaantuneet entisestään.

        En voi käsittää kuinka joku voisi olla omasta valinnastaan protestantti. Lähes kaikki heistä ovatkin ns. pakkoluterilaisia.


    • Asky

      Lähetyshiippakunta on kuitenkin melko pieni todellisuus. Se ei juurikaan näy missään.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      488
      6862
    2. 219
      3487
    3. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      332
      3343
    4. Au Pairit Maltalla - Keskustelua !!

      Keskustelua uudesta kaudesta. Täällä kaikki jaksot katsottu kun verot pakko maksaa.. Myyn ulkopuolelle jättäminen oli su
      Tv-sarjat
      268
      3182
    5. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      480
      2941
    6. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      74
      2859
    7. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      78
      2482
    8. Mitä haluaisit

      Sanoa minulle juuri nyt?
      Ikävä
      181
      2251
    9. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      207
      2248
    10. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      295
      2237
    Aihe