Kerro kokemuksia miten teillä...

Äidinsydänsärkyy

Kuinka monessa koulussa negatiivinen uskonnon vapaus oikeasti toteutuu. Voin sanoa että pohjois pohjanmaalla ei ainakaan toteudu opetushallituksen ohjeiden ja Suomen lakien mukaan. Meillä paasaa pappi keskusradion kautta Herran sanaa joka viikko ja rehtori kieltäytyy tekemästä asialle mitää. Myös vanhempien tietämättömyyttä käytetään siekailematta hyväksi ja annetaan vanhempien uskoa että uskonnon harjoittaminen kuuluu koulun opsiin ja uskonnon tunteihin!!
Ja kuulin juuri että pohjoisempana joulupukin maassa oli lapset laitettu siivoamaan koulua sillä aikaa kun muut oli joulukirkossa.
Siis mitä nämä rehtorit ja opettajat oikein tekevät lapsille vanhempien tietämättä!!
Kertokaa ihmiset kokemuksia mikä tilanne on eri puolella Suomea.

6

<50

Vastaukset

 • Korutonta.

  Seurakunnan päivänavaus katsotaan Opetushallituksen ohjeissa uskonnolliseksi tilaisuudeksi. Sellainen on tietenkin myös "joulukirkko", "pääsiäiskirkko", "kevätkirkko" (joka on eri asia kuin kevätjuhla.

  Jos sellaisia on, niin kuin monin paikoin yhä on, pitää järjestää samaan aikaan ei-uskonnollista, vaihtoehtoista ohjelmaa, joka uskonnollista sisätöä lukuunottamatta vastaa uskonnollista tilaisuutta. Jos ei ole asiallisesti, Kantelupukin kautta voi tehdä anonyymin valituksen. https://kantelupukki.fi/ Kannattaa tehdä, sillä kehitys kehittyy, kun pikkuisen tönäisee.

  Kahden rinnakkaisen ohjelmän järjestämisestä päästään, jos otetaan vastaan seuraava Opetushallituksen uusien ohjeiden vinkki: "Opetuksen järjestäjä voi päätyä myös siihen, ettei koulun työsuunnitelmassa määriteltynä työaikana järjestetä uskonnollisia tilaisuuksia tai toimituksia."

  • Entäs oppilaiden oikeus saada uskosta tietoa ja ymmärrystä?
   Kun Kristillinen sisältö karsitaan viedään silloin toisten oikeus uskonsa toteuttamiseen.
   Nykyään suunta on surullinen, olen iloinen että itse sain nauttia peruskoulussa joka aamuisista virsistä ja Raamattuakin luettiin paljon.
   Kristinusko on myös osa Suomen kulttuuria ja pohja arvoille, sivistyksen puolesta jo yksin se on hyväksi.
   On myös reilua että lapsi saa mahdollisuuden tuntea Jumalaa ja ymmärtää että oma usko on se pelatumisen kannalta tärkein asia.
   Jokainen tekee oman ratkaisunsa lopulta etsikkoajassaan.


 • Eihän tuo ole uskonnon vapautta että sen harjoitus kielletään. Paasataan sitä kaikkea muutakin joka ei sovi jokaisen mielenlaatuun. Muslimitkin siellä pitää kaikessa rauhassa rukoustaukojaan ja muita järjestelyjä jotka aiheuttavat enemmän häiriötä kuin joku kuuntelu. Ateistit on kanssa yksiä fanaatikkoja. Eihän heidän ole mikään pakko uskoa mitä kuulevat.

  • Ei yksilöä kielletä rukoilemaasts tms., vaan lopetetaan se, että rehtori järjestää ja liittää koulupäivään yhden uskonnon eli evl jumalanpalveluksen tai aamuhartauden. Ei semmoista tehdä työelämässäkään. Uskonnonharjoitustilaisuuksiin osallistumiset kuuluvat perheelle eikä koululel tai päiväkodille. Näin lain mukaan ja ops-perusteiden "sitouttamattomuuden" mukaan.


 • Tämä olikin uusi termi muiden (kiky, taitettu indeksi, sote-typötyhjä-tipotei-ja-töttöröö) joukossa: negativinen uskonnon vapaus. Tarkoittaako sitten negatiivinen uskonnon pakko samaa kuin ateismi?

 • Opetuslaitoksen pitää suhtautua kaikkeen tieteellisesti eikä "uskoa johonkin".

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.