Parempaa Uutta Vuotta Eläimille.

EläinOnTärkeä

Mietin paljon eläinkunnan pahoinvointia. Kerhoissa ym. tapahtumissa seuraan ihmisten reaktioita. Merkille pantavaa on että useimmiten ihmiset haluavat mieluimmin ummistaa silmänsä ikäviltä asioilta. Vaihdetaan helposti puheenaihetta. Mukavat ja kevyet aiheet kiinnostavat enemmän.

Tuotantoeläimiä ei arvosteta tarpeeksi, pidetään itsestään selvyytenä. Yleisemmin ihmiset haluavat ummistaa silmänsä eläimien kärsimyksiltä. Mainoksissa annetaankin ruusunhohtoinen kuva kuluttajille, miten lehmä kirmaa laitumella. Se ei ehkä koskaan ole nähnyt päivänvaloa. Tuotantoeläimen oikeuksiin kuuluisi kesäisin ulkona oleskelu. Lisäksi joka kunnassa tulisi olla henkilö, joka tekisi tarkastuskäyntejä tiloilla. Valvonta tulisi kohdistaa kaikkiin mukaan lukien kissa/koirakasvattajat. Näin mahdolliset epäkohdat huomataan ajoissa. Eläinsuojelurikoksista tulisi langettaa ikuinen eläintenpitokielto.

Kaiken tämän yltäkylläisyyden keskellä, olisi hyvä näyttää ihmisille TV- dokumentti tuotantoeläinten pahoinvoinnista.

12

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EläimetOvatTärkeitä
      • aasdfasdfasdf

        oikeutta eläimille on järjestö joka rikkoo alinomaan lakia saadakseen omiin näkemyksiinsä sopivia raflaavia kuvia joista ei tiedä onko kuvaajat itse vahingoittaneet eläimiä.


      • Hyväsuomalaiset

        Niin todellisuudessa lehmät, hiehot, vasikat, lampaat ja hevoset saavat laiduntaa monta kuukautta kesäisin. Mikä ihaninta, niin monista navetoista myös talvella eläimet pääsevät ulos jaloittelemaan. Kun ostamme suomalaisia tuotteita, niin tiedämme suomalaisten tuotantoeläinten saaneen hyvää hoitoa. Suomalaisilla sioilla on saparot, joten sikojen mielestä ne saavat hyvää hoitoa. Joissakin maissa maksetaan ylimääräistä tukea, jotta sioilla säilyisi saparot.


      • Naatiskeliat

        Ostetaan ainoastaan tuotteita, joissa on Hyvää Suomesta -joutsenmerkki... siis maitotaloustotteet, lihat, kanamunat, kasvikset, leivät, sokerit ym. Kaikki kasvatettu Suomessa, joten tuontiruokaa ei näy pöydissämme.


      • sika-farmari
        aasdfasdfasdf kirjoitti:

        oikeutta eläimille on järjestö joka rikkoo alinomaan lakia saadakseen omiin näkemyksiinsä sopivia raflaavia kuvia joista ei tiedä onko kuvaajat itse vahingoittaneet eläimiä.

        On ja on todisteitakin. Navetassa oli valvontakamerat ja valot aina himmeänä siellä.Niiden lähdettyäni laitoin alueella kameravalvonta merkit vasta paikoilleen. Tulee lähiaikoina varmaan uutisiin otsikolla aktisvistit silpoi sikoja yöllä navetassa. Pitää vain ensin odottaa jotta ne julkaisee jotain.


    • Farmari_pilkulleen

      Toivottaisin yhtä hyvää uutta vuotta ihmisille kuin eläimillä on täällä Suomessa!

      Aloitus on höpö juttu, jalkaudu itse ihan oikeasti tiloille katsomaan!

    • Faktaafaktaa

      Aloittaja on aivan oikeassa. Kyllä ihmiset mieluimmin väistävät aiheet eläinten huonosta kohtelusta. Kyllä on surkeaa, että vielä teurastamossa eläintä hakataan. Se oli muistaakseni Paimion teurastamossa, josta oli uutisissa. Eläin on jo kaikkensa antanut ihmisen hyväksi ja saa ennen teurastusta huonoa kohtelua.

      Tuotantoeläin ei saa koskaan LIIAN HYVÄÄ KOHTELUA ! Käykääpä turkistarhoilla tutustumassa, jos joku päästää kurjuutta katsomaan.

      • Monenmoista

        Tuskinpa ihmisetkään saavat liian hyvää kohtelua. Toisaalta tuotantoeläimillä on paremmat oltavat kuin ihmisillä. Tuotantoeläimet saavat sairaanhoitoa saamana päivänä kun on soitettu eläinlääkärille. Ihmisillä se ei toteudu vaan jopa kuukasien jonotus ensin ennenkuin pääsee lääkärille. Ruokaa ja juomaa tuotantoeläimille on yllin kylln kun taas ihmiset jonottavat leipäjonissa ruokaa.


    • NäinIkävästiEläimellä

      Vai että yllin kyllin ruokaa, tuotantoeläimillä. Tässä tekstiä itse MTK:n puheenjohtajan tilalta.

      "MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Aarno Puttosen tilalta Puumalasta löytyi tammikuussa kuolleena yhdeksän nautaa ja kahdeksan lammasta. Tämän jälkeen vielä yksi nauta määrättiin lopetettavaksi huonon kunnon vuoksi, kirjoittaa Itä-Savo."
      Osa eläimistä oli ehtinyt olla kuolleena jo pidempään, ja poliisi epäilee niiden kuolleen hoidon puutteeseen.
      Ihminen saa apua, kun on puhelahjat ja sosiaalihuolto. Eläin vaan joutuu odottamaan, että joku antaisi ruokaa.

      • Monenmoista

        Ja tarkoitat, että kaikilla tiloilla on samanlainen kohtalo eläimillä. Eli kun julkisuuteen tulee lemmikkien kaltoinkohtelusta, niin tuomitset kaikki lemmikkien omistajat eläinrääkkääjiksi.
        Jos tuotantoeläin ei saa hyvää hoitoa, niin ei se silloin tuotakaan mitään.
        Tuo Puttosen juttu on vuodelta 2013.


    • TakapajulaSuomi

      Jos kaipaat uudempaa tietoa, niin eläinten kaltoinkohtelu on kasvussa Suomessa jo 29.9.2018 eläinsuojelurikoksia oli kertynyt enemmän kuin edellisenä vuonna yhteensä.

      Rangaistukset aivan mitättömiä eläimien kidutuksista. kuten lammastilan hoitaja. Eläinten raatoja oli kaivettu maahan vuosien ajan huomattava määrä. Lampaiden raatoja löytyi myös esimerkiksi tynnyreistä.
      Useiden lampaiden todettiin olevan huomattavan laihoja, nälkiintyneitä ja likaisia, ja sairaita lampaita jätettiin hoitamatta. Tilan lampaiden kuolleisuus oli suuri.

      Suomen eläinsuojelulaki on yli 20 vuotta vanha, joka on häpeällistä. Nykyiset päättäjät eivät saa mitään tärkeitä asioita hoidettua. Kaikki oman edun tavoittelijoita tyhjäntoimittajia.

      • Monenmoista

        Eläinten kaltoinkohtelu on lisääntyneet - se on totta. Lemmikkien kaltoinkohtelua on huomattavasti enemmän kun tuotantotiloilla. Syynä ovat lisääntyneet huumeiden käyttö, masennus, alkoholi ... Koiria potkitaan ja hakataan eikä ne saa tarpeeksi ruokaa ja juomaa. Kissoja pidetään likaisissa tiloissa jopa kellaritiloissa ruuatta ja juomatta jne. Tapaauksia tulee jatkuvasti enemmän .
        Valitettavasti tuotantotiloilta tulee myös eläinten kaltoinkohteluita. Syynä ovat olleet masennus, työuupumus ja huono rahatilanne. Silloin tulisikin omistajan vähentää eläinmäärää, jottei sattuisi tällaisia ikäviä tapauksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe