8-luokkalainen jääkiekkoilija

Moro! Olen 14-vuotias jääkiekkoilijä varsinais-suomesta. Olen siis ajatellut muutta 9-luokan jälkeen isompaan kaupunkiin kouluun jossa voisi pelata jääkiekkoa paremmassa/isommassa seurassa. Olen ajatellut Tamperetta, Turkua tai jotain muuta tämän tyylistä jossa jääkiekko on iso osa kaupunkia. Unelmana siis olisi pelata jääkiekkoa ammatikseni jonka takia haluaisin muuttaa kaupunkiin jossa olisi laadukasta jääkiekkoa. Elikkä kertokaas mielipiteitä tästä ja kaupunkeja joita suosittelisitte.
Asiallisa vastauksia sitten kiitos.

7

<50

Vastaukset

 • Espoo ja Hesa on out - kallista, paljon pelaajia, vähän jäätä, pitkät ja aikaa vievät matkat jne. + suhteet ratkaisee myös kuka pelaa ja kuka istuu.... muut kaupungit vois toimii

  • Tamperetta oon ajatellu tässä eniten. Tappara ja Ilves molemmat hyviä kasvattajaseuroja.


  • L.10 kirjoitti:

   Tamperetta oon ajatellu tässä eniten. Tappara ja Ilves molemmat hyviä kasvattajaseuroja.

   miten TPS ja TUTO. Lyhyempi kotimatka.


  • vaihtoehto kirjoitti:

   miten TPS ja TUTO. Lyhyempi kotimatka.

   Ei siinä niin isoa eroa kuitenkaan jos ja kun siellä asuu että sen perusteella kannattaisi valita.


 • Tappara tarjoaa ainakin huippulahjakkaille nuorille hyvän pelaajapolun. Eli niille, jotka on kansallista kärkeä 14-16 vuotiaina. En tiedä mitkä puitteet on niiden kannalta, jotka kypsyy vähän myöemmin eli ei vielä 14-16 v oo murrosiässä pitkällä.

  Paras paikka kehittyä ois sellainen, jossa: 1. Viihdyt myös vapaalla, 2. Joukkue tarjoaa riittävän paljon jäätä (5-6 jäätreenii plus 1-2 peliä per viikko. Aamujäät 2-3 krt tässä mukana) ja kohtuu hyvän valmennuksen niin jääällä kuin fysiikan osalta, 3. Kaupungissa on mahdollista oma ehtoiseen jää- (laji) ja fysiikkatreeniin eli on yleisöluisteluita, tekojää, ulkojäät, hockeybase tms ja sopiva punttis, kuntorata, urheilukenttä.

  Jos meinaat huipulle, niin on lisäksi treenattava 1-3krt per viikko henk.koht lajitaitoo omalla ajalla ja tehtävä ainakin muutama fysiikka treeni / lihashuolto treeni omalla ajalla. ( treenin kesto 30 min - 1,5 t. Aikaa matkoihin ei sais kauheesti kuluu, muuten voi loppuu aika ja voimatkin). Koulua kannatta käydä siinä sivussa ehdottamasti. Muuhun ei juuri jää aikaa arkipäivisin, mutta tossa 16v iässä kannattaa miettiä ja ehkä kokeilla, oiskio se sulle sopiva polku. Onnea matkaan.

  • Itsellä murrosikä aika pitkällä ja Tampereella noi kaikki olisi ihan kunnossa ja siellä viihdyn erittäin hyvin ja tykkään olla siellä niin Tampere olis erittäin hyvä.


  • L.10 kirjoitti:

   Itsellä murrosikä aika pitkällä ja Tampereella noi kaikki olisi ihan kunnossa ja siellä viihdyn erittäin hyvin ja tykkään olla siellä niin Tampere olis erittäin hyvä.

   Omasta A-suunnitelmasta kannattaa pitää kiinni. No plan B. Kun sinne NHL polulle kovastikin haluat niin kannattaa opiskella englannin kieli ja jopa ranskankieli hyvälle tasolle. Helpottaa kaukalon ulkopuolista elämää kummasti. Omaehtoista tiukkaa kielten opiskelua siis.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.