Laaja DNA-tutkimus tukee Raamatun ilmoitusta

Tutkimusartikkelissa (Human Evolution: Why should mitochondria define species? ) Rockefellerin ja Baselin yliopistojen professorit selvittävät, että kaikki ihmiset polveutuvat yhdestä ja ainoasta parista (Y-kromosomi Aadam ja mitokondrio-Eeva) ja 90% kaikista maapallon eläinlajeista laajenivat omista pienistä perustajapopulaatioista samaan aikaan. Data sopii täysin Raamatun ilmoitukseen. Jumala loi Aadamin ja Eevan ja eri tyyppiset eläimet samaan aikaan. Eläinten geneettiset rajat ovat selkeät ja siksi ne kykenevät lisääntymään vain lajiensa mukaan, minkä Jumala ilmoittaa 10 kertaa Raamatun ensimmäisessä luvussa.

Koko kirjoitus on linkissä - "Laaja DNA-tutkimus tukee Raamatun ilmoitusta" - https://raamattuontotta.blogspot.com/2018/12/laaja-dna-tutkimus-tukee-raamatun.html

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajallisesti näiden alkuAan ja Een välillä on arvioitu olevan ainakin 60 000 vuotta, mikäli nimitykset ovat harhaanjohtavia...
      lähde (muistaakseni) Richard Dawkins The Ancestor´s Tale

      • faktatonfaktoja

    • On kyllä taas niin paksua valehtelua, että oksat pois. Mitokondriaalinen Eeva ei ole tiettyyn ajan hetkeen sidottu (vaan mt-MRCA siirtyy eteenpäin), eikä viittaa "ensimmäiseen naiseen", eikä ainoaan naiseen tai uuden lajin ensimmäiseen naiseen.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Mitochondrial_Eve

    • Ewokki

      Näyttää siltä, että kyseisen tutkimuksen tehneet biologit ovat vetäneet herneen nenään kreationistien vääristelystä. Lukekaapa huviksi tutkimuksen alkuun lisätty nootti:

      Käännettynä:
      ”Tekijöiden lisäämä huomautus Joulukuu 4. 2018: Tämä tutkimus tukee voimakkaasti Darwinilaista evoluutiota, mukaanlukien se, että kaikki elämä on kehittynyt yhdestä biologisesta lähteestä useiden miljardien vuosien aikana. Tämä työ noudattaa yleisiä näkemyksiä ihmisen evoluutiosta. Emme ehdota, että joskus oli yksi Adam tai Eeva.”

      Jopa ennen tämän nootin lisäystä tutkimus tuskin mitenkään tukee kreationistisia näkemyksiä sillä pienehkön ihmispopulaation ajankohta on määritelty 100 tuhannen vuoden päähän.

      https://phe.rockefeller.edu/docs/Stoeckle_Thaler Human Evo V33 2018 final.pdf

    • Logiikkaa.mukaan

      Vuonna 2013 tehdyn (tietääkseni) viimeisen ajoituksen mukaan kantaäiti, joka on ihmiskunnan kaikkien äitilinjan yhteinen alku olisi elänyt 99 000–148 000 ja vastaavasti Y-kromosomilinjojen kantaisä 120 000–156 000 vuotta sitten.

      On kuitenkin pelkkää loogisen ajattelukyvyn puutetta kuvitella että tämä tarkoittaa että meidän koko perimämme olisi peräisin vain näiltä kahdelta yksilöltä.

      Tämä on helppo ymmärtää, kun ajattelee omaa sukulinjaamme vaikka kolme sukupolvea taaksepäin. Meillä kaikilla on yksi isä, yksi isän isä ja yksi isänisän isä. Vastaavasti meillä on yksi äiti, yksi äidin äiti ja yksi äidinäidinäiti. Mutta meillä on yhteensä 8 esivanhempaa äidinäidin äidin sukupolvesta ja geenimme ovat näiden kaikkien 8 henkilön sekoitus.

      • "On kuitenkin pelkkää loogisen ajattelukyvyn puutetta kuvitella että tämä tarkoittaa että meidän koko perimämme olisi peräisin vain näiltä kahdelta yksilöltä."

        Näin juuri. Lisäksi tulee huomioida, että mitokonriaalinen Eeva ja Y-kromosomi Aatami eivät ole edes yksilöitä vaan käsite määrittyy nykyisin elävien mukaan. Kun nykyisin elävistä kuolee sukuhaaroja pois, nämä teoreettiset "esivanhemmat" siirtyvät sukupolvissa ja ajassa eteenpäin.

        "...point out such possible misconceptions by emphasizing the fact that the position of mt-MRCA is neither fixed in time (as the position of mt-MRCA moves forward in time as mitochondrial DNA (mtDNA) lineages become extinct)."


    • Kreationismi_on_sairaus

      Hahahaha. Kuten huomatataan ei edes ROT kehdannut merkata tätä härskiä valehteluavaustaan Tiedeviikko-avaukseksi. Jeesuksenmorsian siis itsekin tietää että taas korvat heiluu kuin Dumbolla konsanaan.

      • Torppahan aloituksen teki.


    • Hohhoijaa. Taas evoluutioon perehtyneet vetävät kreationoisteja kölin ali edestakaisin ihan mennen tullen. Eivätkö nuo kretut ikinä ota opikseen?

      Näitä on hauska lukea. Jatkakaa kreationistit please!

    • Raamattu on ainoa arvovaltainen totuuden määrittäjä, koska se perustuu Jumalan erehtymättömään ilmoitukseen.
      Sen perusteella tiedämme täysin varmasti, että kaikki ihmiset ovat Raamatussa kerrotun Aadamin ja Eevan jälkeläisiä. Rehellinen tiede tukee tätä näkemystä.

      Ihmiset, joilla on Jumalfobia eivät tietenkään tätä tunnusta ja siksi heidän on pitänyt sepittää oma tarinansa luomisen sijaan, jotta ei tarvitsisi tunnustaa Jumalan olemassaoloa ja olla Hänelle vastuussa elämästään ja tekemisistään. He kuvittelevat voivansa näin paeta Jumalaa. Tässä he kuitenkin erehtyvät. Kerran he joka tapauksessa joutuvat Jumalan tuomioistuimen eteen, mutta se on jo toinen juttu.

      "Alussa loi Jumala taivaan ja maan" (1.Moos.1:1)

      • AteistiVaan

        Evoluutioteoria ei kiistä Jumalan olemassaoloa. Enemmistö kristityistä ei näe ristiriitaa. Vain ahdasmieliset Raamattua kirjaimellisesti tulkitsevat fundamentalistit elävät todellisuuden ja uskonnon välisessä ristiriidassa.


      • Ndldslso

        Onko sinulla mitään omia ajatuksia vai tarviiko kreationistin edes ajatella kun raamattu kertoo niille mitä pitää ajatella?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6876
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2696
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2283
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1960
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      31
      1257
    Aihe