Luottokortti pienituloiselle/työttömälle

työtönnnnn

Mistä pankista pinietuloinen/työtön saa helpoitten luottokortin?

Olisi opiskeluaikointa, joskus 10 vuotta sitten, opintopisteita vastaan saattu luottokortti 1600€ luotolla Handelsbankenissa. Mutta kun Handeslbankessa nettipankki ja kortti maksavat nykyään melkein 80€ vuodessa, niin pienituloisena ajattelin vaihtaa pankkia. Mutta pahoin pelkään, että jos luovun Handelsbankenin luottokortista, niin en mistään toisesta pankista luottokorttia enää saa. Vaikka luottotiedot on kunnossa ja velkaa on 0€.

15

2216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • debit

      Miksi nimeomaan luottokortti? Viisainta on valita debit-kortti ja koettaa maksimiinsa karttaa kaikkea luottoa, kun taloudellinen tilanne on jo muutenkin haavoittuva.

      Vaikka talouteni on hyvässä kuosissa, niin en edes halua ottaa käyttöön luottokortteja, en niitä travitse. Harvat nettiostokset, teen nekin vain luotettavista kaupoista, eli luottokortin turvaa en sellaisiin tapauksiin tavitse.

      Luotto sopii asuntokauppoihin tai joissakin tapauksissa sijoituksiin, silloin kun taustat on hyvin turvattu.

      • shfghfdhfh

        Anttila, Töölön matkatoimisto ja Toys “R” Us olivat luotettavia kauppoja, kunnes menivät nurin ja muut kuin luottokorteilla maksaneet jäivät nuolemaan näppejään. Ja yritäpäs vuokrata auto ilman luottokorttia.


      • köyhämiess

        Ja miksi et maksaisi kaikki nettiostokset luottokortilla? Itselläni on määritelty, että maksan 100% luotosta heti seuraavassa laskusta. Joten korko on 0€ ja kulut ovat 0€. Saan 30-40 päivää ilmaista maksuaikaa ja maksutakuun, jos kauppa menee konkkaan tai ei lähetä tuotetta. Ainoa mistä maksan, se on luottokortin vuosimaksu. Mutta jossain S-pankissa ei ole sitäkään.

        En keksi yhtään syytä, miksi kannattaisi maksaa nettiostokset tilisiirolla tai muulla tavalla kuin luottokortilla.

        Toki jos jolet sikarikas, eikä joku 300€ menetys ei merkitse sinulle mitään, mutta pienituloiselle 50€ euroakin on isoa raha, joten miksi ottaa riski? Luottokortti antaa takuun, että saat rahat takaisin jos jotain sattuu.

        Eli juuri pienituloiselle on luottokortista eniten hyötyä.


      • OK65DSa

        "Ainoa mistä maksan, se on luottokortin vuosimaksu."

        Tervejärkistä politiikkaa! Itse en Nordean premiumasiakkaana maksa mitään vuosimaksuakaan kortistani.


      • hauwhnhhwh2bwbw

        Maksat Nordealle satakertaisesti käyttämistäsi palveluista, joten vuosimaksuttomalla luottokortilla ei ole sinulle mitään merkitystä.


      • Ok65DSa

        "Maksat Nordealle satakertaisesti käyttämistäsi palveluista"

        Kas kun en itse ole huomannut maksaneeni senttiäkään mistään "palvelusta". Johtuisiko siitä, että en käytä mitään sen kummempia palveluja. Kunhan käytän paria tiliä, joilta toiselta menevät kaikki laskut ja muut maksut.

        Kuten sanoin, olen premiumasiakas, eli minulla on premiumasiakkaan kohtelu.


      • hauwhnhhwh2bwbw

        Miksi ihmeessä olisit premium-asiakas, jos et kerran tuota Nordealle jossain muodossa mitään? Hämmästyttävää, jos Nordea tarjoaa varallisuudenhoitopalveluita täysin vastikkeetta.


      • Anonyymi
        hauwhnhhwh2bwbw kirjoitti:

        Maksat Nordealle satakertaisesti käyttämistäsi palveluista, joten vuosimaksuttomalla luottokortilla ei ole sinulle mitään merkitystä.

        Ainoat kustannukset ovat nykyisin tallelokero joka muuttui maksulliseksi lähimenneisyydessä ja tietyt notariaatin toimeksiannot.
        Meiile on arvokas NORDEAn korttiin liittyvä, läpi vuoden voimassa oleva maksuton matkavakuutus. Teimme vuosittain, ennen krona-aikaa, 4 - 5 ulkomaan matkaa yhteiskestoltaan noin 4kk.

        Nyt NORDEAn päätös lopettaa lähikonttorin tallelokerot hääti osan pankkitoiminnoistamme läheiseen OP:n kontoriin. Siellä nyysitää kaikesta pikkusummia ja lässytetään bonuksista. Lokero on saman hintainen kuin NORDEAssa loppuaikoina.


    • hahahababahaahhqhqbbs

      Ei mistään. Ulosoton suojaosuus on sen verran korkea, ettei pienituloiselle tai työttömälle kannata lainata rahaa yms. Työttömyyskorvaus ja asumistuki eivät ole edes ulosottokelpoisia, vaikka edellinen lasketaankin tulopohjaan.

    • dyötön

      Tuskin mistään. Testattiin just tämä OP:ssa- Penkkivirkailijen kanssa testattiin tiedoillani Visa Kredit/debit kortin tilausta ja OP kotipankki ei hyväksynyt sitä sosiaalietuuksien saamisen vuoksi, vaikka pankissa onkin rahaa muuten.

      Sama kysymys on esitetty täällä jo aiemmin, ja vastaan uudelleen samalla tapaa. Työtön ei tee mitään luottokortilla. Luotto on maksettava pois periaatteessa seuraavana kuukautena, ja jos sinulla on vaikka minimi tonnin laina, niin mistä saat esim. 300e lainanhoitoon. toisena kuuna se alkaa juoksemaan kuluja ja korkoja. Tasapainota talous säästämällä vaikka satanen kuukaudessa. Vuodessa sinulla on jo tonni, niin tiedät asian paremmin.

    • KullarinKenkku

      Taitaa jäädä joku Nordea Tuohi MasterCard ainoaksi, jota kannattaa edes yrittää.

      • dyötön

        Eiköhän nordean paskakortti oy käytä samoja ehtoja kuin muutkin, eikä anna luottokorttia työttälle sen takia, että sosiaalietuus on tarkoitettu muuhun kuin kortin maksuun. Kannattaa hyväksyä se tosiasia. Tonnin kortti vaatii jo tuloja tai moninkertaiset varallsuudet, että onnaa


    • dvsdvdvddsvsdv

      Jos on luottotiedot kunnossa niin Bank Norwegianin luottokortti kyllä irtoaa ja ehkä myös Stockmannin kautta hankittu Nordean master cardikin.

      Aloittaja kertoo olevansa pienituloinen, on eri asia saada 1800e/kk palkkaa ja olla pienituloinen kuin nostaa työmarkkinatukea ja asumistukea ja olla pienituloinen.

      Jos on ansiotuloja niin luottokortin kyllä saa, mutta jos elää pelkillä Kelan rahoilla niin sitten ei välttämättä ihan joka firmasta irtoa korttia.

      • Anonyymi

        Sosiaalietuudet Kelakortille, jolla voi maksaa vain halppiselintarvikkeita ja kunnallisen vuokraa. Ei alkoholia, tupakkaa, lomamatkoja, lottoa ym. turhakkeita. Jos haluaa oikeaa rahaa, mentävä palkkatöihin!


    • Anonyymi

      Eläkeläisen kokemus. 71v ikäisenä, 52 vuotisesta lähtien työkyvyttömyyseläkkeellä olleena vaihdoin pankkia Nordeasta OP:iin.
      Kelan täydentämän 1027,95€ eläkkeeni siirron yhteydessä OP pyytämättä tarjosi minulle heidän Visaansa ja käyttörajaksi 2000€ enkä nähnyt tarvetta ryhtyä neuvottelemaan siitä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe